Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νεκρός 32χρονος Ινδός μηχανικός του «Noor 1»
  • [02] Ισχυρός σεισμός 7,8 βαθμών στον Ισημερινό - Τουλάχιστον 41 νεκροί

  • [01] Νεκρός 32χρονος Ινδός μηχανικός του «Noor 1»

    Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα ακριβή αίτια θανάτου 32χρονου Ινδού, μέλους του πληρώματος του πλοίου Noor 1, που είχε εντοπιστεί με δύο τόνους ηρωίνης τον Ιούνιο του 2014 στην Ελευσίνα.

    Ο 32χρονος ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε χθες από το ΑΤ Δραπετσώνας όπου βρισκόταν στο Τζάνειο Νοσοκομείο όπου κατέληξε.

    Φως στα αίτια του θανάτου του άτυχου 32χρονου θα ρίξει τις επόμενες ημέρες η νεκροψία - νεκροτομή που θα διενεργηθεί στη σορό του, αλλά και οι τοξικολογικές εξετάσεις.

    Ο κατηγορούμενος μαζί με άλλους εννέα συμπατριώτες του αποτελούσαν μέλη του πληρώματος του Noor 1 και είχαν αποφυλακιστεί λόγω παρέλευσης του 18μηνου, ωστόσο φιλοξενούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας.

    Στο παρελθόν είχαν προσπαθήσει να νοικιάσουν μια κατοικία, ωστόσο οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζαν αλλά και το γεγονός ότι πολλοί ιδιοκτήτες στην παρουσία της αστυνομικής συνοδείας αποθαρρύνονταν δεν το επέτρεψαν.

    [02] Ισχυρός σεισμός 7,8 βαθμών στον Ισημερινό - Τουλάχιστον 41 νεκροί

    Τουλάχιστον 41 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,8 βαθμών που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στα ανοιχτά των ακτών του Ισημερινού στον Ειρηνικό, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο αντιπρόεδρος Χόρχε Γκλας.

    "Δυστυχώς η πληροφορία που έχουμε τώρα είναι ότι 41 πολίτες έχασαν τη ζωή τους. Ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί τις προσεχείς ώρες", σημείωσε ο Γκλας σε δηλώσεις που έκανε στα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας, αναθεωρώντας επίσης προς τα πάνω το μέγεθος του σεισμού σε 7,8 από 7,6 που είχε ανακοινώσει ο ίδιος νωρίτερα.

    Ο Γκλας, ο οποίος ασκεί χρέη προέδρου εν τη απουσία του προέδρου Ραφαέλ Κορέα στο Βατικανό, επισήμανε εξάλλου ότι ο σεισμός αυτός ήταν ο ισχυρότερος που έχει σημειωθεί στον Ισημερινό από το 1979 και υπογράμμισε ότι "όλες οι δυνάμεις επιβολής του νόμου βρίσκονται σε κατάσταση υψίστου συναγερμού για να προστατεύσουν τη ζωή των συμπολιτών τους".

    Νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι οι νεκροί ανέρχονται σε 28. Προς το παρόν οι αρχές του Ισημερινού δεν έχουν ανακοινώσει κάποιον απολογισμό τραυματιών.

    Την ίδια ώρα ο πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα και κάλεσε τους πολίτες να δείξουν ψυχραιμία.

    "Εκφράζουμε την απεριόριστη αγάπη μας στις οικογένειες των νεκρών", έγραψε στο Twitter, ενώ διέκοψε το ταξίδι του για να επιστρέψει στον Ισημερινό.

    Νωρίτερα είχε εκδοθεί προειδοποίηση για την πρόκληση τσουνάμι και οι αρχές είχαν καλέσει τους πολίτες να απομακρυνθούν από τις παραλιακές περιοχές. Αργότερα ήρθη η προειδοποίηση για τσουνάμι.

    Η κυβέρνηση σημείωσε ότι είναι πιθανόν να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών και ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν από τον σεισμό είναι "σημαντικές", ιδιαίτερα στις παραλιακές περιοχές στο δυτικό τμήμα της χώρας οι οποίες βρίσκονταν κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, όπως και η πόλη Γκουαγιακίλ.

    Ο σεισμός σημειώθηκε νωρίς χθες το βράδυ (ώρα Ισημερινού) ανοιχτά των ακτών του Ισημερινού στον Ειρηνικό σε βάθος 20 χιλιομέτρων και έγινε αισθητός σε όλη τη χώρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 April 2016 - 6:32:24 UTC