Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τουλάχιστον 235 οι νεκροί και 1.000 τραυματίες στον Ισημερινό
  • [02] «Η Ορθοδοξία μάς ενώνει» δήλωσε κατά την άφιξή του στην Κέρκυρα ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Τόμισλαβ Νίκολιτς

  • [01] Τουλάχιστον 235 οι νεκροί και 1.000 τραυματίες στον Ισημερινό

    Στους 235ανέρχονται οι νεκροί και πάνω απο 1.000 είναι οι τραυματίες, από τον πολύ ισχυρό σεισμό που έπληξε τον Ισημερινό, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Ραφαέλ Κορέα, την ίδια ώρα που τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν ακόμη να εντοπίσουν και να ανασύρουν επιζώντες από τα χαλάσματα.

    "Ο επίσημος απολογισμός των νεκρών ανέρχεται στους 233" ανέφερε μέσω του Twitter ο πρόεδρος. Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 77 νεκρούς και περίπου 600 τραυματίες.

    Στο Πορτοβιέχο, μια από τις πόλεις που επλήγησαν περισσότερο από τη δόνηση των 7,8 βαθμών, τα ισοπεδωμένα σπίτια, η κατεστραμμένη αγορά και τα συντρίμμια παντού στους δρόμους μαρτυρούν τη βιαιότητα του σεισμού, του χειρότερου που έχει σημειωθεί στη χώρα από το 1979.

    "Ήταν φριχτό, ήταν η πρώτηφορά που αισθάνθηκα τέτοιον σεισμό. Είχα την εντύπωση ότι κράτησε ενάμισι λεπτό", είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια 57χρονη κάτοικος, η Μπίμπι Μακόντος. "Σκεφτόμουν ότι το σπίτι μου θα καταρρεύσει", συνέχισε η γυναίκα που έχει υποστεί σοκ.

    "Βγήκαμε γρήγορα στον δρόμο και είδαμε τη σκεπαστή αγορά να καταρρέει", αφηγήθηκε η 73χονη Νέλι που κατοικεί στο Αμπντόν Καλδερόν, μια κοινότητα κοντά στο Πορτοβιέχο. Κλαίγοντας, η ηλικιωμένη είπε ότι "υπήρχε ένας παγιδευμένος που φώναζε βοήθεια αλλά μετά σταμάτησε να φωνάζει".

    "Τα σπίτια γκρεμίζονταν, έπεφταν αντικείμενα, οι άνθρωποι είναι απελπισμένοι, υπάρχουν εγκλωβισμένοι", είπε μια άλλη γυναίκα, η 40χρονη Μίριαμ Σαντάνα από τη Μάντα, στον δυτικό Ισημερινό.

    Στο Γκουαγιακίλ, όπου κατέρρευσαν μια γέφυρα και ένα εμπορικό κέντρο, αλλόφρονες επιβάτες έφευγαν από το αεροδρόμιο. "Έπεφταν τα φώτα από το ταβάνι και οι άνθρωποι έτρεχαν τρομοκρατημένοι", είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

    Στη χώρα έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης. "Είμαστε αντιμέτωποι με μια τεράστια τραγωδία", δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος Κορέα ο οποίος επισκέπτεται το Βατικανό και αναμένεται να επιστρέψει απόψε στο Κίτο.

    Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι ανακοίνωσε εξάλλου ότι ενεργοποιείται ο ευρωπαϊκός μηχανισμός πολιτικής προστασίας προκειμένου να παρασχεθεί βοήθεια στον Ισημερινό.

    Περισσότεροι από 14.000 άνδρες και γυναίκες των δυνάμεων ασφαλείας, 241 γιατροί και νοσηλευτές και δύο κινητές νοσοκομειακές μονάδες έχουν κινητοποιηθεί για να φροντίσουν τα θύματα. Ενισχύσεις αναμένονται επίσης να φτάσουν από την Κολομβία και το Μεξικό.

    Το ΥΠΕΞ εκφράζει τη θλίψη του για τον σεισμό στον Ισημερινό

    Με ανάρτησή του στο Twitter και μάλιστα στα Ισπανικά, το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τη θλίψη του και όλης της Ελλάδας για την τραγωδία που προκάλεσε ο σεισμός στον Ισημερινό, υπογραμμίζοντας πως «οι σκέψεις μας είναι στα θύματα και τις οικογένειές τους».

    [02] «Η Ορθοδοξία μάς ενώνει» δήλωσε κατά την άφιξή του στην Κέρκυρα ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Τόμισλαβ Νίκολιτς

    «Είμαστε ευγνώμονες για την Ελλάδα και την ευχαριστούμε. Είμαστε στο πλευρό της ό,τι και αν αντιμετωπίζει. Είμαστε αφοσιωμένοι στη συνεργασία μας με την Ελλάδα. Η Ορθοδοξία μάς ενώνει. Μέσα από τις δοκιμασίες φαίνεται η πραγματική φιλία» είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, που έφτασε λίγα λεπτά πριν από τις 11 το βράδυ στην Κέρκυρα με μέλη της σερβικής κυβέρνησης και τον πρέσβη της Σερβίας στην Αθήνα.

    Τον Πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας υποδέχτηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η Ελλάδα είναι διαχρονικό παράδειγμα φιλοξενίας και συνεργασίας μεταξύ όλων των λαών. Τα αισθήματα φιλίας με τη Σερβία είναι κοινά».

    Η ανεπίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Σερβικής Δημοκρατίας στην Κέρκυρα το επόμενο 24ωρο πραγματοποιείται με αφορμή τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την κατάλυση του σερβικού στρατού και σερβικού λαού στην Κέρκυρα στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

    «Έρχομαι για δύο λόγους στην Κέρκυρα. Ο πρώτος είναι για να τιμήσουμε τους στρατιώτες μας που έμειναν στην Κέρκυρα αναζητώντας τη σωτηρία και ο δεύτερος είναι για να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Έλληνες και ιδιαίτερα στους Κερκυραίους, οι οποίοι πραγματικά τους έσωσαν», δήλωσε ο κ. Νίκολιτς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 April 2016 - 22:32:21 UTC