Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ΟΝΝΕΔ έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των εκλογών στο 10ο τακτικό συνέδριό της
  • [02] Με τον αντιπρόεδρο της ΕΕ, Γίρκι Κατάινεν θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός
  • [03] Κυβερνητικές πηγές: Επιθυμία όλων για καταρχήν συμφωνία στο Eurogroup
  • [04] Άνοιξε, έπειτα από 30 ημέρες, η σιδηροδρομική γραμμή Ελλάδας - ΠΓΔΜ
  • [05] Συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ
  • [06] Τουρκία: Η αστυνομία κρατεί δεκάδες άτομα κατηγορούμενα για σχέσεις με τον Φ. Γκιουλέν
  • [07] Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Ιράκ του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ
  • [08] Θ. Δρίτσας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Τις επόμενες ημέρες η αποσυμφόρηση του Ελληνικού
  • [09] Νέα δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Τσεπέλοβο Ζαγορίου
  • [10] «Έξυπνο» στρώμα - κατάσκοπος ενημερώνει μέσω κινητού τον/τη σύζυγό σας ότι κάνατε απιστία

  • [01] Η ΟΝΝΕΔ έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των εκλογών στο 10ο τακτικό συνέδριό της

    Ανακοινώθηκαν από την ΟΝΝΕΔ τα αποτελέσματα των εκλογών στο 10ο τακτικό συνέδριο της οργάνωσης, που έγιναν με μεγάλη καθυστέρηση τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, αμφισβητήθηκαν και η διαδικασία που ακολουθήθηκε προκάλεσε τη δυσαρέσκεια συνεργατών τού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Στο συνέδριο συμμετείχαν 1.116 σύνεδροι και στις εκλογές ψήφισαν 796. Βρέθηκαν 733 έγκυρα ψηφοδέλτια και 63 άκυρα/λευκά.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ, εκλέχθηκαν τα 120 μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής της οργάνωσης και στις δέκα πρώτες θέσεις αναδείχθηκαν οι: ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ με 588 ψήφους, ΧΡΟΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 586, ΜΕΪΝΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 586, ΝΤΑΪΡΟΥΣΗΣ ΘΕΟΔΩΣΗΣ 549, ΚΟΥΝΑΔΕΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 543, ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ 527, ΣΙΑΔΗΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 508, ΧΡΙΣΤΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 499, ΚΑΖΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 463, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ 452.

    Εκλέχθηκαν 17 εκπρόσωποι στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ και 4 επιλαχόντες, καθώς και οι 400 σύνεδροι για το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

    [02] Με τον αντιπρόεδρο της ΕΕ, Γίρκι Κατάινεν θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός

    Με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για θέματα απασχόλησης, ανάπτυξη, επενδύσεων και ανταγωνιστικότητας, Φινλανδό Γίρκι Κατάινεν θα συναντηθεί οπρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

    Η συνάντηση θα πραγματοποηθεί στη 1 το μεσημέρι,στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων απασχολεί σύσκεψη, στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, με στενούς του συνεργάτες και μέλη της κυβέρνησης και ενώ το κουαρτέτο επιστρέφει στην Αθήνα, προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για την επόμενη σύνοδο του Eurogroup, που θα διεξαχθεί στο Άμστερνταμ στις 22 Απριλίου.

    Χθες βράδυ, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου έκαναν γνωστό ότι μέσα στις διαφορετικές προτάσεις που κατατέθηκαν, προκειμένου να υπάρξει προσέγγιση ανάμεσα στους θεσμούς, είναι και αυτή για περαιτέρω μέτρα που θα αποφασιστούν μεν από τώρα αλλά θα εφαρμοστούν, εάν και μόνο εάν, δεν καλύψουμε το στόχο του 3,5% για πρωτογενές πλεόνασμα το 2018. Ωστόσο, η ελληνική πλευρά δεν έχει αποδεχτεί αυτή την πρόταση και η Αθήνα ξεκαθαρίζει ότι η τελική της θέση θα εξαρτηθεί από ολόκληρο το "πακέτο" που θα είναι στα τραπέζι και που, «προφανώς, θα συμπεριλαμβάνει και την ελάφρυνση του χρέους, η οποία, με βάση τη Συμφωνία του Ιουλίου, είναι προγραμματισμένο να αποφασιστεί αμέσως μετά την πρώτη αξιολόγηση».

    Η κυβέρνηση χαρακτηρίζει θετικό σημείο για την ελληνική πλευρά, την ενισχυμένη κατανόηση για τις "κόκκινες γραμμές" στο αφορολόγητο και τις συντάξεις και προετοιμάζεται για την κατάθεση δύο νομοσχεδίων, για το φορολογικό και το ασφαλιστικό. Ως ιδιαίτερα θετικό γεγονός χαρακτηρίζεται η απόφαση της ΕΚΤ να συμπεριλάβει τις ελληνικές τράπεζες στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, με την αποδοχή ομολόγων έκδοσης EFSF.

    [03] Κυβερνητικές πηγές: Επιθυμία όλων για καταρχήν συμφωνία στο Eurogroup

    Η επιθυμία όλων των πλευρών να υπάρχει καταρχήν συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων (staff level agreement) στην Αθήνα, μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup αυτή τηνεβδομάδα, αποτελεί τη σημαντικότερη από τις συγκλίσεις που απέδειξε η συζήτηση στην Ουάσιγκτον ότι υπάρχουν, σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης.

    Ειδικότερα, αναφέρουν ότι η συζήτηση στην Ουάσιγκτον απέδειξε ότι υπάρχουν συγκλίσεις, αλλά και σημαντικές διαφορές ανάμεσα σε όλα τα μέλη που μετέχουν στη διαπραγμάτευση. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά η διαφορά ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για το πόσο εφικτό είναι να επιτευχθεί ένα πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018. Προσθέτουν ότι συγχρόνως η γερμανική πλευρά φαίνεται να πιστεύει ότι είναι δυνατόν να κλείσει η συμφωνία με τη συμμετοχή και του ΔΝΤ, χωρίς, όμως, καμία ελάφρυνση του χρέους, κάτι που -όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές- αγνοεί την επαναλαμβανόμενη θέση του ΔΝΤ, που επισημάνθηκε πολλές φορές και στην Ουάσιγκτον, ότι χωρίς ουσιαστική απομείωση χρέους, το Ταμείο δεν μπαίνει στο πρόγραμμα.

    Ως θετικό σημείο για την ελληνική πλευρά σημειώνουν την ενισχυμένη κατανόηση για τις «κόκκινες γραμμές» στο αφορολόγητο και τις συντάξεις. Σε αυτό το πλαίσιο σχολιάζουν ότι «παρά τα σχετικά, δηκτικά, σχόλια στον εγχώριο Τύπο, ούτε μια φορά στις συζητήσεις στην Ουάσιγκτον δεν αναφέρθηκε -πόσο μάλλον έγινε αντικείμενο κριτικής- η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή το φορολογικό και το ασφαλιστικό».

    Οι πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν πως είναι προφανές ότι καθώς πλησιάζουμε στο Eurogroup, θα υπάρχουν διαδοχικές προτάσεις και προσεγγίσεις για να βρεθεί ένα «πακέτο» που όλες οι πλευρές θα μπορέσουν να το υποστηρίξουν με αξιοπρέπεια. Σημειώνουν ακόμη ως προφανές ότι «οι διαφωνίες ανάμεσα στους θεσμούς για τα μακροοικονομικά μεγέθη δεν μπορούν να λυθούν σε βάρος της χώρας» και τονίζουν ως επίσης προφανές ότι «δεν μπορεί να υπάρχει συμφωνία που να παραβιάζει κάτι που συμφωνήθηκε πριν από δέκα μήνες».

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μέσα στις διαφορετικές προτάσεις που κατατέθηκαν προκειμένου να υπάρξει προσέγγιση ανάμεσα στους θεσμούς, είναι και αυτή για περαιτέρω μέτρα που θα αποφασιστούν μεν από τώρα αλλά θα εφαρμοστούν, εάν και μόνο εάν, δεν καλυφθεί ο στόχος του 3,5%, το 2018. Εν ολίγοις -όπως διευκρινίζουν οι πηγές της κυβέρνησης-, η συγκεκριμένη πρόταση προβλέπει να κλείσει η αξιολόγηση με τα μέτρα που υπολογίζουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και συμφωνούν και οι ελληνικές αρχές «και, μόνο αν το 2018 δεν πιάσουμε το στόχο, να είμαστε υποχρεωμένοι, τότε, να εφαρμόσουμε και κάποια από τα μέτρα που προτείνει το Δ.Ν.Τ.». Διευκρινίζουν πως είναι ξεκάθαρο ότι σ' αυτή την πρόταση, τα περαιτέρω μέτρα προτείνεται να είναι ανάλογα με την απόκλιση από το στόχο: Για παράδειγμα, μια απόκλιση 0,3% (δηλαδή, να έχουμε 3,2% πρωτογενές πλεόνασμα και όχι 3,5%) θα οδηγούσε σε μέτρα ύψους μόνο 0,3%».

    «Σε κάθε περίπτωση», τονίζουν οι πηγές της κυβέρνησης, «η ελληνική πλευρά δεν έχει αποδεχτεί αυτή την πρόταση και η τελική της θέση θα εξαρτηθεί από ολόκληρο το "πακέτο" που θα είναι στο τραπέζι και που, προφανώς, θα συμπεριλαμβάνει και την ελάφρυνση του χρέους, η οποία, με βάση τη Συμφωνία του Ιουλίου, είναι προγραμματισμένο να αποφασιστεί αμέσως μετά την πρώτη αξιολόγηση».

    [04] Άνοιξε, έπειτα από 30 ημέρες, η σιδηροδρομική γραμμή Ελλάδας - ΠΓΔΜ

    Έπειτα από 30 μέρες υπό κατάληψη, άνοιξε σήμερα η σιδηροδρομική γραμμή στον καταυλισμό της Ειδομένης, μπροστά στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ.

    Σε επιχείριση της αστυνομίας, νωρίς το πρωί, ζητήθηκε από τους πρόσφυγες να απομακρύνουν τις σκηνές που είχαν στήσει πάνω στις γραμμές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των συνόρων. Σύμφωνα με την αστυνομία, η επιχείρηση ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει ένταση και δημιουργία επεισοδίων.

    [05] Συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ

    Συνεδριάζει στις 10:30η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, προκειμένου να αποφασίσει αν θα προχωρήσει στη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων με αφορμή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να κατατεθεί εντός της εβδομάδας στη Βουλή από τον υπουργό Εργασίας.

    Τα 14 ναυτεργατικά σωματεία είχαν προειδοποιήσει από τον Φεβρουάριο ότι θα κορυφώσουν τη συνδικαλιστική τους παρέμβαση με νέες δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις, με την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου στη Βουλή ή και νωρίτερα, εφόσον κριθεί αναγκαίο και μέχρι την ολοκληρωτική απόσυρσή του.Ο γγ της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς, μιλώντας το πρωί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ενόψει τη συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής, ζήτησε την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, προσθέτοντας ότι λόγω της ιδιαιτερότητας του ναυτικού επαγγέλματος δεν μπορεί να γίνει η ένταξη του ΝΑΤ στο ΕΦΚΑ.

    Υποστήριξε, επίσης, ότι οι ναυτικοί συνέχεια καταβάλλουν υψηλές εισφορές και λαμβάνουν λιγότερα χρήματα.

    [06] Τουρκία: Η αστυνομία κρατεί δεκάδες άτομα κατηγορούμενα για σχέσεις με τον Φ. Γκιουλέν

    Η τουρκική αστυνομία κρατεί δεκάδες άτομα στο πλαίσιο έρευνας για οικονομικές σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.Η αστυνομική επιχείρηση είχε ως επίκεντρο την Κωνσταντινούπολη και επεκτάθηκε σε εννέα επαρχίες. Υπό κράτησιν έχουν τεθεί 88 άνθρωποι, ενώ οι εισαγγελικές αρχές έχουν εκδώσει εντάλματα σύλληψης για 140 άτομα.

    Μεταξύ των κρατουμένων περιλαμβάνονται στελέχη και υπάλληλοι της τράπεζας Asya, η οποία ιδρύθηκε από υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν και ετέθη υπό τον έλεγχο του κράτους πέρυσι.Η έρευνα αφορά τη συγκέντρωση πόρων ύψους 50 εκατομμυρίων λιρών (17 εκατομμυρίων δολαρίων) για την οργάνωση του Γκιουλέν.Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί τον κάποτε σύμμαχό του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, για τηδημιουργία «παράλληλου κράτους» και για συνωμοσία για την ανατροπή της κυβέρνησης μέσω ενός δικτύου υποστηρικτών στη δικαιοσύνη, την αστυνομία και τα μέσα ενημέωσης. Οι υποστηρικτές του Γκιουλέν αρνούνται τις κατηγορίες.

    [07] Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Ιράκ του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ

    Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ας Κάρτερ πραγματοποιεί σήμερα αιφνιδίως επίσκεψη στη Βαγδάτη για να συναντηθεί με τους διοικητές του αμερικανικού στρατού και Ιρακινούς αξιωματούχους, την ώρα που η Ουάσινγκτον επιζητεί τρόπους να επεκτείνει τις πρόσφατες νίκες της κατά του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).Αμερικανοί αξιωματούχοι και ο Κάρτερ θα συναντηθούν με τον Ιρακινό πρωθυπουργό Χάιντερ αλ Αμπάντι και τον υπουργό Άμυνας Χάλεντ αλ Ομπάιντι και θα συζητήσουν για μια ειδική επιπρόσθετη στρατιωτική βοήθεια που θα μπορούσαν να προσφέρουν οι ΗΠΑ στην ιρακινή κυβέρνηση.

    Ο ιρακινός στρατός ανακατέλαβε πρόσφατα κάποια εδάφη που είχε κατακτήσει το Ισλαμικό Κράτος.

    [08] Θ. Δρίτσας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Τις επόμενες ημέρες η αποσυμφόρηση του Ελληνικού

    Περίπου 500 μετανάστες και πρόσφυγες, αναμένεται να μεταφερθούν εντός της ημέρας με λεωφορεία της ΕΘΕΛ, από το λιμάνι του Πειραιά, προς το κέντρο φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά. Ήδη, πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες με τα παιδιά τους έχουν ετοιμαστεί για να επιβιβαστούν στο πρώτο λεωφορείο.Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι το κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, είναι χωρητικότητας περίπου 2.500 ατόμων περίπου και ότι τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η μεταφορά και άλλων ατόμων από το λιμάνι του Πειραιά στη συγκεκριμένη δομή.

    Πρόσθεσε, επίσης, ότι στις δομές φιλοξενίας που είναι πιο οργανωμένοι ελεγχόμενοι χώροι αναμένεται να συνδράμουν και οι εθελοντικές οργανώσεις, όπως γίνεται αυτή τη στιγμή και στο κέντρο του Σχιστού.Τόνισε ότι αυτή τη στιγμή στον σχεδιασμό είναι για τις επόμενες ημέρες και άμεση αποσυμφόρηση του Ελληνικού, ενώ ανέφερε ότι όσα άτομα δεν θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν στον Σκαραμαγκά θα μεταφερθούν σε νέες δομές φιλοξενίας που ετοιμάζονται και δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

    [09] Νέα δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Τσεπέλοβο Ζαγορίου

    Με πρόσφυγες από την Ειδομένη ξεκίνησε η λειτουργία του πέμπτου κέντρου φιλοξενίας στην Ήπειρο, στη μαθητική εστία στο Τσεπέλοβο Ζαγορίου.Τις τελευταίες 2 ημέρες, έφτασαν στο Τσεπέλοβο 70 πρόσφυγες, όμως οι 11 αναχώρησαν, γιατί θεώρησαν πως η δομή είναι απομακρυσμένη από αστικό κέντρο. Ωστόσο, όσοι έμειναν, βρήκαν, όπως είπαν, ένα σπίτι μετά τη δύσκολη διαβίωση στην Ειδομένη.

    Πρόκειται για οικογένειες με πολλά παιδιά που χρειάστηκε μέρες για να πεισθούν να φύγουν από την Ειδομένη και τώρα λένε πως θα ενημερώσουν τους συγγενείς τους να φύγουν από τις σκηνές και να μεταφερθούν στο Τσεπέλοβο. Οι κάτοικοι του χωριού τούς υποδέχτηκαν με καλοσύνη, ενώ ο Δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου δηλώνει πως ο δήμος θα είναι παρών για να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί.

    [10] «Έξυπνο» στρώμα - κατάσκοπος ενημερώνει μέσω κινητού τον/τη σύζυγό σας ότι κάνατε απιστία

    Στην εποχή που όλα τα πράγματα γίνονται «έξυπνα», δεν μπορείς να εμπιστευθείς πια ούτε το ίδιο το στρώμα σου. Ισπανική εταιρεία δημιούργησε το πρώτο στρώμα στον κόσμο, το οποίο καταγράφει μέσω 24 ηλεκτρονικών αισθητήρων, κάθε «ύποπτη» δραστηριότητα που γίνεται πάνω του και ενημερώνει τον απατημένο ή την απατημένη σύζυγο στο κινητό τηλέφωνο μέσω ειδικής εφαρμογής.

    Ο εκπρόσωπος Χοσέ Αντόνιο Μουίνος της κατασκευάστριας εταιρείας Durmet δήλωσε ότι το στρώμα με την ονομασία Smarttress έρχεται να καλύψει μια ανάγκη, με δεδομένη την αύξηση των απιστιών στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ισπανία, όπου το...σπορ ανθεί.

    Το στρώμα κοστίζει περίπου 1.500 ευρώ, έχει πενταετή εγγύηση και μπορεί να αγορασθεί με άκρα εμπιστευτικότητα, ώστε να μην γνωρίζει το έτερον ήμισυ ότι δεν πρόκειται για κοινό στρώμα, αλλά για...κατάσκοπο. Αυτό είναι μάλλον αναγκαίο, αφού η τεχνολογία του στρώματος φέρει την εντυπωσιακή ονομασία «Σύστημα Ανίχνευσης Εραστών».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 April 2016 - 8:32:25 UTC