Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θ. Δρίτσας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Τις επόμενες ημέρες η αποσυμφόρηση του Ελληνικού
  • [02] Η Ελλάδα δεν μπορει να αντιμετωπίσει μόνη της τις εισροές προσφύγων, τονίζει σε συνέντευξή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των Αυστριακών Βιομηχάνων
  • [03] Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γ. Κατάινεν στην Αθήνα για την αξιοποίηση του Επενδυτικού Σχεδίου Γιούνκερ
  • [04] Βίντεο ΕΚ: Οι σιδηροδρομικές μεταφορές δεσπόζουν αυτή την εβδομάδα στην ατζέντα
  • [05] Η διαμάχη Γερμανίας - ΔΝΤ βάζει εμπόδια στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, είπε ο Στ. Κούλογλου
  • [06] Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο οδικός άξονας Λεύκτρο-Σπάρτη

  • [01] Θ. Δρίτσας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Τις επόμενες ημέρες η αποσυμφόρηση του Ελληνικού

    Περίπου 500 μετανάστες και πρόσφυγες, αναμένεται να μεταφερθούν εντός της ημέρας με λεωφορεία της ΕΘΕΛ, από το λιμάνι του Πειραιά, προς το κέντρο φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά. Ήδη, πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες με τα παιδιά τους έχουν ετοιμαστεί για να επιβιβαστούν στο πρώτο λεωφορείο.Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι το κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, είναι χωρητικότητας περίπου 2.500 ατόμων περίπου και ότι τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η μεταφορά και άλλων ατόμων από το λιμάνι του Πειραιά στη συγκεκριμένη δομή.

    Πρόσθεσε, επίσης, ότι στις δομές φιλοξενίας που είναι πιο οργανωμένοι ελεγχόμενοι χώροι αναμένεται να συνδράμουν και οι εθελοντικές οργανώσεις, όπως γίνεται αυτή τη στιγμή και στο κέντρο του Σχιστού.Τόνισε ότι αυτή τη στιγμή στον σχεδιασμό είναι για τις επόμενες ημέρες και άμεση αποσυμφόρηση του Ελληνικού, ενώ ανέφερε ότι όσα άτομα δεν θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν στον Σκαραμαγκά θα μεταφερθούν σε νέες δομές φιλοξενίας που ετοιμάζονται και δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

    [02] Η Ελλάδα δεν μπορει να αντιμετωπίσει μόνη της τις εισροές προσφύγων, τονίζει σε συνέντευξή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των Αυστριακών Βιομηχάνων

    «Η Ελλάδα βρίσκεται σε μία εξαιρετικά εκτεθειμένη θέση και δεν μπορούμε να αναμένουμε από την Ελλάδα να αντιμετωπίσει μόνη της τις εισροές προσφύγων από το Αιγαίο, ούτε και να ζητάμε από τη χώρα να προστατεύσει χιλιάδες νησιά ως σύνορα, κάτι τέτοιο απλώς είναι αδύνατο και ως εκ τούτου πρέπει ως Ευρώπη να δώσουμε τη στήριξή μας», τονίζει ο πρόεδρος της Αυστριακής Ένωσης Βιομηχάνων, Γκέοργκ Καπς, σε αποκλειστική συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη Βιέννη.

    Προσθέτει δε, πως είναι πεπεισμένος ότι το προσφυγικό θέμα μπορεί να λυθεί μόνον σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι σε εθνικό, και θα πρέπει να υπάρξει μία ευρωπαϊκή διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το ανάλογο προσωπικό στα σύνορα.

    Εκεί, σύμφωνα με τον κ. Καπς, θα μπορεί σχετικά γρήγορα να διαπιστώνεται ποιος έχει ανάγκη προστασίας και ποιος είναι οικονομικός μετανάστης, οπότε θα είναι δυνατή μία σαφής μείωση του αριθμού των προσφύγων, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να υπάρχει ένας μηχανισμός για την κατανομή των προσφύγων στην Ευρώπη.

    Ο ίδιος είναι βασικά της άποψης ότι «μία ήπειρος, όπως η Ευρώπη, με 500 εκατομμύρια κατοίκους, πρέπει να είναι σε θέση να δεχθεί πέντε εκατομμύρια πρόσφυγες και πως οι άνθρωποι οι οποίοι πραγματικά διώκονται πρέπει να μπορούν να βρίσκουν ένα κατάλυμα στην Ευρώπη, ενώ για τους οικονομικούς μετανάστες πρέπει να είναι δυνατή μία διαφορετική αντιμετώπισή τους».

    «Έχουμε υποχρέωση ήδη εξαιτίας των διεθνών συμβάσεων να δεχόμαστε πρόσφυγες. και αυτό ισχύει τόσο για την Αυστρία όσο, με σιγουριά, και για τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς οι διεθνείς συμβάσεις έχουν υπογραφεί από όλους και ισχύουν για όλους», αναφέρει ο Γκέοργκ Καπς.

    Σε σχέση με το κλείσιμο των συνόρων ο πρόεδρος της Αυστριακής Ένωσης Βιομηχάνων επισημαίνει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι θεωρεί πως για ανθρωπιστικούς λόγους δεν μπορεί να αποφασίζεται τόσο απλά το κλείσιμό τους, όπως επίσης και ότι ο ίδιος δεν πιστεύει ότι η συμφωνία με την Τουρκία αποτελεί μία πραγματική λύση.

    [03] Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γ. Κατάινεν στην Αθήνα για την αξιοποίηση του Επενδυτικού Σχεδίου Γιούνκερ

    Στην προώθηση των επενδύσεων και των θέσεων απασχόλησης χωρίς κρατική ή τραπεζική επιχορήγηση και επιπλέον της χρηματοδότησης που παρέχουν τα ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία αποσκοπεί το Επενδυτικό Σχέδιο Γιούνκερ, τις δυνατότητες του οποίου ανέλυσε στην εκδήλωση Info Day, ενώπιον Ελλήνων επιχειρηματιών, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την ανάπτυξη και την απασχόληση Γίρκι Κατάινεν.

    Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο κ. Κατάινεν έκανε την ακόλουθη δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και την ΕΡΤ:

    «Σκοπός της επίσκεψής μου στην Ελλάδα είναι να συμβάλω στην προώθηση των επενδύσεων και στη δημιουργία επιχειρήσεων μέσω της αξιοποίησης του Επενδυτικού Σχεδίου Γιούνκερ. Μία δυνατότητα είναι να αξιοποιηθεί το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων για τη δημιουργία Μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ), γι? αυτό και θα συναντηθώ με εκπροσώπους των τραπεζών, δεδομένου ότι πάντα χρειαζόμαστε έναν ενδιάμεσο νομικό κρίκο για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων αυτών.

    Τα αποτελέσματα ως τώρα των χρηματοδοτήσεων των ΜμΕ είναι πολύ ικανοποιητικά, με περισσότερες από 136.000 τέτοιες επιχειρήσεις να χρηματοδοτούνται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Θέλω, λοιπόν, να ενθαρρύνω τις ελληνικές τράπεζες να χρησιμοποιήσουν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων για τη δημιουργία ΜμΕ, αλλά και τους ιδιώτες επενδυτές να έρθουν σε επαφή με τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) εδώ στην Αθήνα, στην περίπτωση που χρειάζονται χρηματοδότηση».

    Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης δήλωσε για την επίσκεψη Κατάινεν:

    «Η επίσκεψη του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίρκι Κατάινεν είναι σημαντική γιατί ήρθε στην Ελλάδα να προωθήσει το Επενδυτικό Σχέδιο του Προέδρου Γιούνκερ. Είναι μια επιπλέον ευκαιρία για τις ελληνικές επιχειρήσεις να κάνουν επενδύσεις στη χώρα μας με χρήματα που δεν προέρχονται ούτε από το ΕΣΠΑ, ούτε από τον ελληνικό τραπεζικό τομέα. Είναι μια επιπλέον δυνατότητα να γίνουν επενδύσεις και να ενισχυθεί η απασχόληση. Αυτή τη δυνατότητα πρέπει να την αξιοποιήσουμε στη χώρα μας και γι? αυτό υπάρχει ένας σημαντικός συνομιλητής που είναι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία μπορεί να δώσει κάθε πληροφόρηση όσον αφορά τη χρησιμοποίηση αυτής της δυνατότητας. Είναι, θα έλεγα, μια δυνατότητα ιδιωτικού δικαίου, δεν υπάρχει ποσόστωση, δεν περνάει κανείς από το κράτος, αλλά απευθύνεται απ' ευθείας στην ΕΤΕπ».

    Το πρώτο έργο έχει προεγκριθεί και εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα της εταιρείας.

    [04] Βίντεο ΕΚ: Οι σιδηροδρομικές μεταφορές δεσπόζουν αυτή την εβδομάδα στην ατζέντα

    [05] Η διαμάχη Γερμανίας - ΔΝΤ βάζει εμπόδια στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, είπε ο Στ. Κούλογλου

    Η διαμάχη Γερμανίας ? ΔΝΤ είναι αυτή που βάζει εμπόδια στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, εκτίμησε, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος χαρακτήρισε την καγκελάριο Μέρκελ, «αδύναμη καιροσκόπο» στον χειρισμό της προσφυγικής κρίσης.

    Ο κ. Κούλογλου, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», είπε ότι συμμερίζεται τη θέση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης μέσα στο Πάσχα και κατηγόρησε τη γερμανική ηγεσία ότι ευθύνεται για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωσή της.

    «Είναι πλήρης απόδειξη της υποκρισίας και των δύο μέτρων και δύο σταθμών» τόνισε εξηγώντας ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόϊμπλε, από τη μια μεριά διατείνεται ότι θα πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι και οι συμφωνίες και από την άλλη ανατρέπει τα όσα συμφωνήθηκαν τον περασμένο Αύγουστο με την ελληνική κυβέρνηση.

    «Οι Γερμανοί προσπαθούν να αλλάξουν τη συμφωνία του Αυγούστου, να βάλουν συμπληρωματικά μέτρα και να ικανοποιήσουν το ΔΝΤ, ώστε να μείνει στο πρόγραμμα επειδή δεν έχουν το θάρρος να πούνε στη γερμανική κοινή γνώμη τι ακριβώς έχει συμβεί» είπε ο κ. Κούλογλου και έκανε λόγο για κενό ηγεσίας στην ΕΕ.

    «Η Ευρώπη βαδίζει σε πολύ δύσβατα μονοπάτια και αυτή τη στιγμή τα έχει τελείως χαμένα, δεν ξέρει που παν τα τέσσερα» σημείωσε ο ευρωβουλευτής με αφορμή την απομάκρυνση του κωμικού από τη γερμανική τηλεόραση, επειδή ενοχλήθηκε ο κ. Ερντογάν, ενώ κατηγόρησε τη Γερμανίδα καγκελάριο ότι κάλεσε αρχικά τους πρόσφυγες στο Βερολίνο και δημιούργησε πρόβλημα και στη συνέχεια υπαναχώρησε εξαιτίας των αντιδράσεων στη χώρα της.

    «Ξέρω ότι η Μέρκελ είναι αδύναμη καιροσκόπος, η οποία περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή. Δεν λέει ούτε ναι ούτε όχι. Περιμένει να δει πώς θα καταλήξουν τα πράγματα και τι θα πουν οι δημοσκοπήσεις» είπε υπογραμμίζοντας ότι εκτός από την κ. Μέρκελ και άλλοι Ευρωπαίοι επικεφαλής κρατών κινούνται σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και αποφεύγουν να αναλάβουν οποιαδήποτε ευθύνη.

    [06] Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο οδικός άξονας Λεύκτρο-Σπάρτη

    Στην κυκλοφορία παραδόθηκε πριν λίγο ο οδικός άξονας Λεύκτρο-Σπάρτη, ο οποίος αποτελεί τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα.

    Εγκαινιάζοντας το νέο αυτοκινητόδρομο ο υπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, αφού μεταξύ άλλων ανέφερε πως είναι ο πρώτος που παραδίδεται σε κυκλοφορία με εν λειτουργία Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων, δήλωσε ότι «θα συνεχίσουμε και θα τα καταφέρουμε και στα υπόλοιπα έργα».

    Σημειώνεται ότι στο τμήμα αυτό του αυτοκινητοδρόμου τα διόδια θα είναι ελεύθερα έως την Κυριακή του Θωμά.

    Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα, σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι με τον άξονα αυτό η Λακωνία μπαίνει σε δρόμο ανάπτυξης και βγαίνει από την απομόνωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 April 2016 - 14:32:26 UTC