Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Κατρούγκαλος: Μόνο για τα τρία συμφωνηθέντα ζητήματα το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης στα εργασιακά
  • [02] Αδ. Γεωργιάδης: Νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα βρει 200 ψήφους για τον εκλογικό νόμο
  • [03] Καλό σου ταξίδι Νίκο Μεγαδούκα
  • [04] ΑΝ.ΕΛ: Ο Νίκος Μεγαδούκας υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με ασίγαστο πάθος
  • [05] Αντιπαράθεση του Ποταμιού με τον Χάρη Θεοχάρη για την έδρα του βουλευτή

  • [01] Γ. Κατρούγκαλος: Μόνο για τα τρία συμφωνηθέντα ζητήματα το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης στα εργασιακά

    Το κείμενο που δημοσιεύει σήμερα Κυριακάτικη Εφημερίδα για τα εργασιακά δεν απευθύνεται προς την κυβέρνηση. Πρόκειται για υπόμνημα των δανειστών προς την Επιτροπή Ειδικών, που θα συντάξει πόρισμα για την αποτύπωση των καλών σχετικών πρακτικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο στη συνέχεια θα αποτελέσει αντικείμενο σχολιασμού από την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, αναφέρει ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος στον ΑΝΤ1 .

    Η κυβέρνηση, υπογραμμίζει ο υπουργός, πέτυχε στη συμφωνία του Ιουλίου να περιορίσει το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης στα εργασιακά σε τρία μόνο ζητήματα: ένα που θέσαμε εμείς, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με άλλα λόγια την ανατροπή της εργασιακής απορρύθμισης των τελευταίων χρόνων, και δύο πάγια αιτήματα του ΔΝΤ που απηχούν την ιδεοληπτική του προσήλωση στον πιο ακραίο νεοφιλελευθερισμό: τις ομαδικές απολύσεις και το συνδικαλιστικό νόμο. Τίποτα άλλο δεν θα δεχθούμε να μπει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και ως προς όλα τα θέματα που θα συζητηθούν δεν θα δεχθούμε καμιά επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων, τίποτα ασύμβατο με το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο.

    Το εν λόγω κείμενο απηχεί τις γνωστές θέσεις του ΔΝΤ, τις οποίες επιδιώκουμε να απομονώσουμε και να εξουδετερώσουμε στην διαπραγμάτευση, ακριβώς όπως πετύχαμε στην διαπραγμάτευση του ασφαλιστικού, ως προς την άρνηση του να δεχθεί μια λελογισμένη αύξηση των εισφορών για να σωθούν οι συντάξεις, αναφέρει ο κ. Κατρούγκαλος και υπογραμμίζει πως για το λόγο αυτό την Τρίτη το Υπουργείο Εργασίας έχει καλέσει σε συνάντηση τις οργανώσεις των κοινωνικών εταίρων για την διαμόρφωση ενιαίου κοινωνικού μετώπου στα εργασιακά.

    Η Ελλάδα θα επιστρέψει στην κοινωνική Ευρώπη μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης, δεν θα απομακρυνθεί περισσότερο από αυτήν, επισημαίνει ο υπουργός Εργασίας.

    [02] Αδ. Γεωργιάδης: Νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα βρει 200 ψήφους για τον εκλογικό νόμο

    «Νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα βρει 200 ψήφους για τον εκλογικό νόμο», δήλωσε σήμερα στην Πάτρα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας 'Αδωνις Γεωργιάδης, αλλά όπως πρόσθεσε, «τα προβλήματα είναι τόσο μεγάλα, που ο ελληνικός λαός δεν ασχολείται και πολύ με τον εκλογικό νόμο». Μάλιστα σε αυτό το σημείο ο 'Αδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως, «τα πράγματα είναι δύσκολα για την χώρα, την ελληνική οικονομία και όποιον έχει επιχειρηματική δραστηριότητα».

    Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο 'Αδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «δεν βλέπω άμεσα εκλογές, γιατί ο κ. Τσίπρας θέλει να μείνει στην εξουσία όσο μπορεί περισσότερο».

    [03] Καλό σου ταξίδι Νίκο Μεγαδούκα

    Ένας δικός μας άνθρωπος, ο δημοσιογράφος Νίκος Μεγαδούκας, «έφυγε» σήμερα ξαφνικά βυθίζοντας στη θλίψη όλους τους συναδέλφους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ .

    Ο Νίκος Μεγαδούκας γεννήθηκε στη Ζάκυνθο στις 14 Νοεμβρίου 1958 και σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία με άρθρα ιστορικού, πολιτικού και λογοτεχνικού περιεχομένου στην τοπική εφημερίδα της Ζακύνθου «Ελεύθερη Φωνή», μεταφράσεις στην εφημερίδα «Αυγή», βιβλιοκριτική στο περιοδικό «Οικονομικός Ταχυδρόμος» και άρθρα στο περιοδικό «Information»΄.

    Από το Μάρτιο του 1982 μέχρι την συνταξιοδότησή του εργαζόταν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ως συντάκτης στο εξωτερικό δελτίο, ως πολιτικός και διπλωματικός συντάκτης, ως γενικός αρχισυντάκτης και αρχισυντάκτης του Πολιτικού Τμήματος και ως διευθυντής του Πολιτικού τμήματος.

    Εργάσθηκε επίσης ως πολιτικός και διπλωματικός συντάκτης στην εφημερίδα «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» , ως αρχισυντάκτης στον ραδιοφωνικό σταθμό TOP ? FM του «Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη» (ΔΟΛ), ως πολιτικός αρθρογράφος στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της Λάρισας και ως πολιτικός συντάκτης του ιδιωτικού ραδιοσταθμού ΩΧ ? FM.

    ?Ήταν ανταποκριτής στην Αθήνα του κυπριακού ιδιωτικού ραδιοφωνικού σταθμού «SUPER ?FM» , του κυπριακού ιδιωτικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού «Ο ΛΟΓΟΣ», του ελληνικού προγράμματος του κρατικού ραδιοσταθμού της Αυστραλίας SBS, της κυπριακής εφημερίδος «Ο ΠΟΛΙΤΗΣ» και του «Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου» (ΡΙΚ).

    Ως απεσταλμένος του ΑΠΕ είχε μετάσχει σε δεκάδες δημοσιογραφικές αποστολές σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και των Βαλκανίων, στις ΗΠΑ, σε χώρες της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής, στο Μεξικό, στην Ινδία, στην Αυστραλία, στην Νότιο Κορέα, στην Ιαπωνία κ.α. συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό ή τον υπουργό των Eξωτερικών. Είχε επίσης «καλύψει» Συνόδους Κορυφής της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του ΟΑΣΕ κλπ.

    Έγραψε άρθρα για τη νεότερη ελληνική και παγκόσμια ιστορία στο ένθετο περιοδικό «ΡΕΠΟΡΤΕΡ» της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της Λάρισας, αναλυτικό άρθρο για την ελληνική Ιστορία 1944,1999 στο περιοδικό «HERMES», συλλεκτική έκδοση του ΑΠΕ, άρθρο υπό τον τίτλο «Η κάθοδος της Ζακύνθου στην Κόλαση» στο ΒΗΜΑ (ειδικό ένθετο αφιέρωμα της εφημερίδος για την 50η επέτειο των σεισμών στα Ιόνια Νησιά το 1953) , το εισαγωγικό σημείωμα στο φωτογραφικό Λεύκωμα των εκδόσεων «Έντυπο» της Ζακύνθου «Ράγισε η φλούδα του Ροδιού» για τους σεισμούς του 1953 και άρθρο στο αφιέρωμα για τους σεισμούς του 1953 του λογοτεχνικού περιοδικού «ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ» σχετικά με τη συμβολή των ζακυνθινών Προσκόπων στις προσπάθειες για την αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων στη Ζάκυνθο το 1953.

    Έγραψε επίσης το Μυθιστόρημα «Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΚΙΚΕΡΩΝΑ», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Νέα Σύνορα Α. Α. Λιβάνη».

    Ήταν Μέλος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (IFJ).

    Η κηδεία του Νίκου Μεγαδούκα θα γίνει στη Ζάκυνθο και η οικογένεια του επιθυμεί αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα στο ίδρυμα «Φλόγα»

    Καλό σου ταξίδι Νίκο.

    ΗΕΣΗΕΑ για τον Νίκο Μεγαδούκα

    Ο Νίκος Μεγαδούκας εργάστηκε σκληρά και επίμονα καθ' όλη τη διάρκεια της δημοσιογραφικής του σταδιοδρομίας.

    Υπήρξε ένας ιδιαίτερα δραστήριος δημοσιογράφος, προσηλωμένος στο καθήκον του. Υπηρέτησε την ενημέρωση με συνέπεια, αντικειμενικότητα και υπεύθυνη στάση. Διακρινόταν για το άψογο ήθος του και την συναδελφική του συμπεριφορά.

    Οι ιστορικές του έρευνες, οι αναλύσεις αλλά και τα πολιτικά και λογοτεχνικά κείμενά του αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη .

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους του, την σύντροφο του επίσης συνάδελφο , Αννέτα Καββαδία, την κόρη του Λουκία-Φαίδρα και αποχαιρετά τον καλό συνάδελφο.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο. Γεροβασίλη: Ο Νίκος Μεγαδούκας διακρίθηκε για την εγκυρότητα, την αντικειμενικότητα και το ήθος του

    Η ΝΔ για την απώλεια του Νίκου Μεγαδούκα

    Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για την απώλεια του Νίκου Μεγαδούκα

    Ο ΣΥΡΙΖΑ για την απώλεια του Νίκου Μεγαδούκα: Ακούραστος υπηρέτης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος που τίμησε τον κλάδο του

    ΑΝ.ΕΛ: Ο Νίκος Μεγαδούκας υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με ασίγαστο πάθος

    [04] ΑΝ.ΕΛ: Ο Νίκος Μεγαδούκας υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με ασίγαστο πάθος

    «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκφράζουμε τη θλίψη μας για την ξαφνική απώλεια του δημοσιογράφου Νίκου Μεγαδούκα» αναφέρει η εκπρόσωπους των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μανταλένα Παπαδοπούλου υπογραμμίζοντας πως ο Νίκος Μεγαδούκας υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με ασίγαστο πάθος και διακρίθηκε για την εγκυρότητά του, τη βαθύτατη καλλιέργειά του και τη σεμνότητά του».

    Οι ΑΝΕΛ κφράζουν τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους στους οικείους του.

    [05] Αντιπαράθεση του Ποταμιού με τον Χάρη Θεοχάρη για την έδρα του βουλευτή

    Να πάψει να ξιφουλκεί εναντίον του Κινήματος που τον έβαλε στην πολιτική και τον εξέλεξε βουλευτή και τον Σεπτέμβριο στις εκλογές που έγιναν με λίστα και όχι με σταυρό, αναφέρει το Ποτάμι για τον Χάρη Θεοχάρη υπογραμμίζοντας πως αν θέλει να ξεκινήσει την νέα του πολιτική καριέρα με μια πράξη ευθύνης να παραιτηθεί από την έδρα που κόντρα σε κάθε πολιτική ηθική κρατάει. «Δημοκρατική ευθύνη» και «έδρα κλεμμένη» δεν πάνε μαζί, αναφέρει το Ποτάμι.

    Η διγλωσσία του Ποταμιού προέρχεται από τον ίδιο τον Σταύρο Θεοδωράκη ανάλογα με το τι τον συμφέρει κάθε στιγμή απάντησε ο Χ.Θεοχάρης παραθέτοντας αποσπάσματα από παλαιότερη δήλωση του Στ.Θεοδωράκη για την έδρα των βουλευτών.

    "Ο βουλευτής είναι βουλευτής. Εκλέγεται (sic)?και με βάση το Σύνταγμα, εκφράζει προσωπική άποψη για τα πράγματα. Αυτή η άποψη που διαχέεται τις τελευταίες ώρες και μάλιστα ως προοδευτική, ότι ο βουλευτής είναι όργανο του Θεοδωράκη ή του Τσίπρα ή του Σαμαρά και ψηφίζει αυτό που του λέει ο Τσίπρας ή ο Σαμαράς ή ο Θεοδωράκης, είναι βαθιά αντιδημοκρατική. Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα η πολιτική συμφωνία. Μόνο σε λατινοαμερικανικά κοινοβούλια και Σοβιετικά κοινοβούλια η έδρα ανήκει στο κόμμα. Αυτή είναι η δική μας άποψη, που είναι και η άποψη της δημοκρατικής Ευρώπης", είχε δηλώσει στις 5 Ιανουαρίου του 2015 ο επικεφαλής του Ποταμιού ανακοινώνοντας τη συνεργασία με τη Δράση,αναφέρει στην απάντησή του ο Χ.Θεοχάρης .


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 July 2016 - 20:32:29 UTC