Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Φάμελλος στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Να επιστρέψουμε στις κοινωνίες των ανθρώπινων και δημοκρατικών αξιών
  • [02] Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον Ν. Αναστασιάδη, στη Ν. Υόρκη
  • [03] Δ. Αβραμόπουλος: Η ΕΕ υποστηρίζει όλα τα κράτη-μέλη στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης
  • [04] Μετρό, αεροδρόμιο και η παραλία της Θεσσαλονίκης στο επίκεντρο των επαφών των ευρωβουλευτών
  • [05] «Διαφάνεια και ενημέρωση για την Attica Bank» ζητά από τον Γ. Στουρνάρα, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γ. Στασινός
  • [06] ΟΑΕΔ: Περισσότεροι κατά 5,98% οι άνεργοι τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο
  • [07] Ν. Φίλης στο «Πρακτορείο 104,9 fm»:«Θέλουμε λιγότερη ύλη, αλλά εις βάθος διδασκαλία»
  • [08] Υπ.Υγείας: Το ΚΕΘΕΑ μπορεί να καλύψει τις άμεσες ανάγκες του
  • [09] Διακόπηκε η δίκη για τα επισφαλή δάνεια του Ταχ. Ταμιευτηρίου
  • [10] Η Μέρκελ αποδέχεται το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί για την εκλογική ήττα στο Βερολίνο
  • [11] Η Microsoft κλείνει τα γραφεία του Skype στο Λονδίνο
  • [12] Στη Χαϊδελβέργη το 4o Φόρουμ των «σοφών» στα Μαθηματικά και τους Υπολογιστές με ελληνική συμμετοχή
  • [13] Διευκρινιστική δήλωση του υφ. Παιδείας Θ. Πελεγρίνη σχετικά με αναφορά του στον εβραϊκό λαό
  • [14] ΣΥΡΙΖΑ: Να πάρουν θέση τα ΜΜΕ στα οποία εργάζονται οι ανταποκριτές που παρακολουθούσαν τον υπ. Επικρατείας
  • [15] «Ξινή» για την τσέπη των Ελλήνων η χρήση λεμονιού
  • [16] Ολοκληρώθηκε η απογραφή των ζημιών από τη φωτιά στη Θάσο
  • [17] Η Μέρκελ αποδέχεται το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί για την εκλογική ήττα στο Βερολίνο

  • [01] Σ. Φάμελλος στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Να επιστρέψουμε στις κοινωνίες των ανθρώπινων και δημοκρατικών αξιών

    Ανησυχία για τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, από τη ΔΕΘ, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», εκτιμώντας ότι χτύπησε καμπανάκι απολύσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Σημείωσε, πως η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, δείχνει πως τον ενδιαφέρει οι πλούσιοι να γίνουν πλουσιότεροι και του καταλόγισε αδιαφορία ως προς την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι. «Θα αφήσουμε την αντιπολίτευση στο στείρο λόγο της, εμείς έχουμε να δουλέψουμε για την κοινωνία» τόνισε ο κ. Φάμελλος.

    Ερωτηθείς για την επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, απάντησε πως θα πρέπει να λυθεί το θέμα και εξέφρασε την ελπίδα στην αυριανή συνάντηση των εργαζομένων στο υπουργείο Μεταφορών, να υπάρξει ανακωχή για να λειτουργήσει η πόλη της Θεσσαλονίκης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να σχολιάσει και την υπόθεση με τους δημοσιογράφους Θάνο Δημάδη, από τον Alpha και Δημήτρη Σουλτογιάννη, από το Star στη Νέα Υόρκη, οι οποίο μεταμφιεσμένοι παρακολουθούσαν τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά. «Υπάρχει μια ένταση που τροφοδοτείται από τους ιδιοκτήτες σταθμών, κάνω έκκληση για ηρεμία» δήλωσε, και κάλεσε τη ΝΔ να συμφωνήσουν στη σύσταση ΕΣΡ, ενώ ζήτησε την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ.

    Τέλος, για τη Σύνοδο του ΟΗΕ, είπε ότι η ελληνική πλευρά και ο Αλέξης Τσίπρας θα ανοίξει για μία ακόμα φορά μεγάλα θέματα, όπως άλλωστε το κάνει στα διεθνή φόρα, με αιχμή το μεταναστευτικό, καθώς η χώρα μας σηκώνει δυσανάλογο βάρος. «Πρέπει να επιστρέψουμε στις κοινωνίες των ανθρώπινων και δημοκρατικών αξιών», υπογράμμισε ο κ. Φάμελλος.

    [02] Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον Ν. Αναστασιάδη, στη Ν. Υόρκη

    H συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα στη Νέα Υόρκη αναβάλλεται, σύμφωνα με ανακοίνωση της Λευκωσίας. Η νέα ημερομηνία και ώρα της συνάντησης θα ανακοινωθεί αργότερα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

    [03] Δ. Αβραμόπουλος: Η ΕΕ υποστηρίζει όλα τα κράτη-μέλη στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης

    Επείγουσα χρηματοδότηση ύψους 108 εκατομμυρίων ευρώ προς τη Βουλγαρία για την υποστήριξη της διαχείρισης των συνόρων και των μεταναστευτικών ροών, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανταποκρινόμενη στο αίτημα των αρχών της Βουλγαρίας.

    Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει όλα τα κράτη-μέλη στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, και η Βουλγαρία δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι σημαντικές οι προσπάθειες της Βουλγαρίας και η δέσμευσή της να διασφαλίσει την αποτελεσματική διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

    [04] Μετρό, αεροδρόμιο και η παραλία της Θεσσαλονίκης στο επίκεντρο των επαφών των ευρωβουλευτών

    Τα έργα του Μετρό, του αεροδρομίου και της ανάπλασης της παραλίας βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών των ευρωβουλευτών της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που επισκέφτηκαν τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ενημερωθούν για έργα, τα οποία υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται με χρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά ταμεία. Ικανοποιημένη για την ανάπλαση του θαλάσσιου μετώπου της Θεσσαλονίκης δήλωσε η Ίσκρα Μιχαήλοβα, πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία τόνισε ότι το εν λόγω έργο άλλαξε την εικόνα της πόλης.

    Σχετικά με το Μετρό, ανέφερε ότι η αντιπροσωπεία είχε μια εμπεριστατωμένη και λεπτομερή ενημέρωση για όλα τα στάδια υλοποίησης του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων και των οικονομικών ζητημάτων που προέκυψαν και του πλάνου ολοκλήρωσής του.

    Έκανε λόγο για ένα από τα πιο περίπλοκα έργα που υλοποιούνται στην Ελλάδα και λόγω των αρχαιολογικών ανασκαφών και από χρηματοδοτικής άποψης καθώς άρχισε το 2006, συνεχίστηκε στη δεύτερη προγραμματική περίοδο 2007-2013, και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος της τρίτης χρηματοδοτικής περιόδου, το 2020. Παρ΄ όλα αυτά, εκτίμησε ότι "σήμερα το χρονοδιάγραμμα για ολοκλήρωση του έργου το 2020 είναι πιο ρεαλιστικό από ό,τι ήταν όταν ξεκίνησε το έργο, γιατί τώρα όσοι είναι υπεύθυνοι γι' αυτό γνωρίζουν ήδη τι θα αντιμετωπίσουν και ήδη έλυσαν ορισμένα ζητήματα".

    "Είμαστε εδώ για να εντοπίσουμε προβλήματα, να δούμε αν τα ειδικά μέτρα που ελήφθησαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την υποστήριξη της Ελλάδας, υλοποιούνται στη βάση τους και αυτά τα ειδικά μέτρα υποστηρίζουν έργα όπως το Μετρό. Είμαστε η επιτροπή που προετοίμασε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αισθανόμαστε υπεύθυνοι, αλλά και μέλη της ομάδας της Θεσσαλονίκης επίσης" τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Μιχαήλοβα.

    [05] «Διαφάνεια και ενημέρωση για την Attica Bank» ζητά από τον Γ. Στουρνάρα, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γ. Στασινός

    Με επιστολή που απέστειλε προς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, ζητά να σταματήσει να υπάρχει κάθε σκιά στην επένδυση του ΤΣΜΕΔΕ στην Τράπεζα Αττικής.

    «Μοναδικός στόχος όλων πρέπει να είναι η πλήρης διαφάνεια και η πάταξη κάθε φαινομένου που έβλαψε ή μπορεί να βλάψει τα συμφέροντα της Τράπεζας, των μετόχων και επομένως του Ταμείου μας και των μηχανικών», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά στην επιστολή του. Επιπλέον, καλεί την ΤτΕ να ασκήσει το σύνολο των ελέγχων που προβλέπονται από το νόμο και τους κανονισμούς και να ενημερώσει για τυχόν ευρήματα τόσο το ΤΕΕ όσο και τους μηχανικούς, που στηρίζουν τόσα χρόνια την Attica Bank, ώστε «να υπάρξει πλήρης διαφάνεια».

    Ο πρόεδρος του ΤΕΕ ζητά ταυτόχρονα να ενημερωθεί προσωπικά σε περίπτωση που υπάρχουν ευρήματα από τους ελέγχους για τους εκπροσώπους του Ταμείου στη διοίκηση της Τράπεζας μέχρι σήμερα, αλλά και στην περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν διαπιστωθεί, ώστε «να σταματήσει να υπάρχει κάθε είδους σκιά στην επένδυση του ΤΣΜΕΔΕ στην Attica bank και η Τράπεζα να προχωρήσει με υγιείς βάσεις σε μια νέα αναπτυξιακή τροχιά».

    Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

    «Σε συνέχεια των εξελίξεων των τελευταίων μηνών στην Τράπεζα Αττικής, των συνεχόμενων δημοσιευμάτων του τελευταίου διαστήματος, των παρεμβάσεων της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως προκύπτουν από τις εποπτικές της αρμοδιότητες και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σας απευθύνω την παρούσα επιστολή, έχοντας βαθιά συναίσθηση του καθήκοντος απέναντι στους χιλιάδες μηχανικούς που εμπιστεύτηκαν τα χρήματα τους μέσα από την επένδυση του ΤΣΜΕΔΕ στην Attica bank.

    Σας καλώ να ασκήσετε το σύνολο των αρμοδιοτήτων σας και να προχωρήσετε σε κάθε έλεγχο των πεπραγμένων στην Τράπεζα που προβλέπεται από το νόμο και τους κανονισμούς. Μοναδικός στόχος όλων πρέπει να είναι η πλήρης διαφάνεια και η πάταξη κάθε φαινομένου που έβλαψε ή μπορεί να βλάψει τα συμφέροντα της Τράπεζας, των μετόχων και επομένως του Ταμείου μας και των μηχανικών.

    [06] ΟΑΕΔ: Περισσότεροι κατά 5,98% οι άνεργοι τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο

    Αυξημένοι κατά 5,98% είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι για το μήνα Αύγουστο του 2016, σε σχέση με τον Ιούλιο του 2016. Αυτή η ποσοστιαία μεταβολή μεταφράζεται σε 50.562 άτομα. Συγκεκριμένα, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι του Αυγούστου ανέρχονται σε 896.562, έναντι 846.000 τον Ιούλιο.

    Ειδικότερα, οι 476.479(53,15%) είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και μεγαλύτερο των 12 μηνών, με τις γυναίκες να αποτελούν τη μεγάλη πλειονότητα, καθώς από τους 896.562 αποτελούν το 63,57% , δηλαδή 569.970.

    Όσον αφορά το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, αυτοί για τον Αύγουστο είναι, σε σχέση με τον Ιούλιο, περισσότεροι κατά 3.648 άτομα, ποσοστό αυξημένο κατά 3,22%.

    [07] Ν. Φίλης στο «Πρακτορείο 104,9 fm»:«Θέλουμε λιγότερη ύλη, αλλά εις βάθος διδασκαλία»

    «Θέλουμε λιγότερη ύλη, αλλά εις βάθος διδασκαλία» τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm» και στην εκπομπή «Δύο στις Δώδεκα», για την ανάγκη να αλλάξει η αντίληψη «σχολείο -εξεταστικό κέντρο» και προανήγγειλε αλλαγές, διευκρινίζοντας πάντως, ότι αυτές δε θα γίνουν την επόμενη χρονιά, ενώ σχολίασε και τις εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη για την δημόσια εκπαίδευση.

    «Προσπαθώ να αποκωδικοποιήσω τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης, που δεν είναι και δύσκολο. Διότι, όταν ο ίδιος έχει δεσμευτεί, προσφάτως, ότι θα μειώσει κατά 800 εκατ. ευρώ τις ήδη ισχνές δημόσιες δαπάνες για την υγεία και την παιδεία.

    Όταν ο ίδιος έχει στο συνέδριό του επισήμως αποκαλέσει τους μαθητές ?πελάτες? και όταν έχει πάει σε πολλές συζητήσεις - και τελευταία, για ένα βιβλίο, με την κ. Διαμαντοπούλου μαζί - όπου έχει αρχίσει η συζήτηση για την περιβόητη ιστορία των ?κουπονιών?, στην πράξη σημαίνει το κράτος να δίδει κάποια χρήματα στις οικογένειες, μια ενίσχυση μικρή και οι οικογένειες να αναλάβουν, χωρίς την περαιτέρω κρατική ενίσχυση, να επιλέγουν σχολείο δημόσιο, ή ιδιωτικό για τα παιδιά τους» είπε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε:

    «Όταν είναι σε τέτοιες, λοιπόν, κατευθύνσεις ο κ. Μητσοτάκης, όλα τα άλλα που λέει για το δημόσιο σχολείο -είναι αλήθεια για πρώτη φορά τα λέει μετά από πολύ καιρό, τη λέξη δημόσιο σχολείο - είναι μια, θα έλεγε κανένας, υποκρισία. Η πραγματικότητα είναι αυτή: μείωση των δαπανών».

    Ο κ. Φίλης επεσήμανε ότι όταν ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, το μεσοπρόθεσμο της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου «έριχνε τις δαπάνες στο 1,9% του ΑΕΠ για το 2019».

    «Εμείς τις παραλάβαμε στο 2,8% του ΑΕΠ και το έχουμε βαστήξει, το έχουμε φρενάρει εκεί για να μην πέσει παρακάτω. Ξέρετε τι σημαίνει από 2,8 σε 1, 9. Δηλαδή, περίπου 1% του ΑΕΠ κάτω; 0,9%; . Σημαίνει περίπου 140 εκατ. ευρώ λιγότερα για την εκπαίδευση. Πώς θα κάνει διορισμούς; Ποιους αναπληρωτές θα πάρει; Πώς θα φτιάξει τις υποδομές στην εκπαίδευση; Πώς θα γίνουν όλα αυτά όταν μειωθούν δραματικά κι άλλο οι ήδη χαμηλές δημόσιες δαπάνες;» σχολίασε ο κ. Φίλης.

    [08] Υπ.Υγείας: Το ΚΕΘΕΑ μπορεί να καλύψει τις άμεσες ανάγκες του

    Κάλυψη όλων των αναγκών του με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και ανάπτυξη νέων υπηρεσιών, χωρίς ημερομηνία λήξης, διεκδικεί το ΚΕΘΕΑ,με αφορμή την οριστική παύση λειτουργίας των 7 Πολυδύναμων Ψυχοδιαγνωστικών Κέντρων (ΠΨΚ) στις 14 Σεπτεμβρίου, καθώς έληξαν οι συμβάσεις εργασίας του προσωπικού τους.

    Τα Ψυχοδιαγνωστικά Κέντρα του ΚΕΘΕΑ, αρχικά δημιουργήθηκαν με χρηματοδότηση μέσω προηγούμενου ΕΣΠΑ (2013-15) και στελεχώθηκαν με προσωπικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίες στη συνέχεια έγιναν 8μηνες συμβάσεις, που καλύφθηκαν από τον προϋπολογισμό του φορέα.

    «Το ΚΕΘΕΑ αναγκάστηκε, πρώτη φορά στη 30χρονη ιστορία του, να διακόψει την παροχή υπηρεσιών προς τους ανθρώπους που υποστηρίζει. Το πλήγμα, μάλιστα, αφορά μία από τις πιο ευάλωτες ομάδες εξαρτημένων, αυτούς που πάσχουν από διπλή διάγνωση, βρίσκονται, δηλαδή, αντιμέτωποι όχι μόνο με κάποιας μορφής εξάρτηση, αλλά και με ψυχιατρική διαταραχή», αναφέρει ανακοίνωση του ΚΕΘΕΑ και προσθέτει ότι από τα ΠΨΚ εξυπηρετήθηκαν περισσότερα από 2.000 άτομα.

    Σημειώνεται ότι η περίπτωση των ΠΨΚ «καταδεικνύει ένα από τα κεντρικότερα προβλήματα στον χώρο της υγείας και της κοινωνικής φροντίδας την περίοδο της κρίσης, αυτό των σοβαρών ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό και τις απόπειρες αποσπασματικής και πρόσκαιρης κάλυψης των σχετικών αναγκών, μέσω ΕΣΠΑ ή συμβάσεων ορισμένου χρόνου». Σε ό,τι αφορά το ΚΕΘΕΑ, όπως αναφέρεται, οι ελλείψεις προσωπικού έχουν ξεπεράσει τα 100 άτομα πανελλαδικά, αριθμός στον οποίο δεν υπολογίζονται οι ανάγκες για σταθερή στελέχωση νέων, καινοτόμων μονάδων, όπως τα ΠΨΚ, κάτι που σημαίνει ότι «οι 35 προσλήψεις μόνιμου θεραπευτικού προσωπικού στο ΚΕΘΕΑ που βρίσκονται σε εξέλιξη απέχουν πολύ από το να καλύψουν ικανοποιητικά τις ανάγκες του οργανισμού -παλιές και νέες».

    Υπουργείο Υγείας

    Το ΚΕΘΕΑ μπορεί να καλύψει τις άμεσες ανάγκες στελέχωσης και λειτουργίας των επτά ψυχοδιαγνωστικών κέντρων και να διασφαλίσει τη συνέχεια της λειτουργίας τους, με το συνδυασμό των παρεμβάσεων (προσλήψεις αορίστου χρόνου, συμβάσεις μέσω ΕΣΠΑ και συμβάσεις με δελτίο παροχής υπηρεσιών), θεωρεί το υπουργείο Υγείας. Σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η συνέχιση λειτουργίας των υπηρεσιών για άτομα με διπλή διάγνωση είναι κομβικής σημασίας, καθώς οι δομές αυτές καλύπτουν τις ανάγκες μεγάλου αριθμού ατόμων που έχουν πρόβλημα εξάρτησης και ψυχιατρική συνοσηρότητα».

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από τις αρχές Ιουνίου, έχει δοθεί από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, έγκριση προσλήψεων προσωπικού αορίστου χρόνου (80 άτομα) με σκοπό τη στελέχωση των δομών απεξάρτησης σε ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, ΨΝΑ- 18 Άνω- ΨΝΘ. «Στόχος των προσλήψεων είναι να στηριχθούν οι αποδυναμωμένες, τα τελευταία χρόνια, δημόσιες δομές που δραστηριοποιούνται στην υποστήριξη και θεραπεία εξαρτημένων ατόμων στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και στην περιφέρεια, προκειμένου να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες που τις έχουν ανάγκη». Από τις συγκεκριμένες προσλήψεις, 35 δόθηκαν στο ΚΕΘΕΑ, 25 στον ΟΚΑΝΑ, 12 στο ΨΝΑ-18 ΑΝΩ και 8 στο ΨΝΘ.

    Σημειώνεται ότι η διαδικασία προσλήψεων υλοποιείται από τους ίδιους τους φορείς, καθώς, σύμφωνα με το νόμο, οι προσλήψεις αυτές πραγματοποιούνται εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ. Ειδικά για το ΚΕΘΕΑ, η διαδικασία είναι ήδη σε εξέλιξη (προκήρυξη 4.9.2016).

    Επιπλέον, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, μέσα στο 2017 θα χρηματοδοτηθούν μέσω ΕΣΠΑ, δομές υποστήριξης ατόμων με διπλή διάγνωση.

    Στο μεταξύ, όπως αναφέρεται, έχει ήδη ψηφιστεί νομοθετική ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα στο ΚΕΘΕΑ να απασχολεί άτομα με δελτίο παροχής υπηρεσιών για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών, όπως αυτή. «Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να εκδώσει τη σχετική υπουργική απόφαση εφόσον η διοίκηση του ΚΕΘΕΑ αποτυπώσει και παραδώσει στο υπουργείο τις ανάγκες του φορέα για προσλήψεις προσωπικού που θα αμείβεται με τον παραπάνω τρόπο».

    [09] Διακόπηκε η δίκη για τα επισφαλή δάνεια του Ταχ. Ταμιευτηρίου

    Το αμετάφραστο βούλευμα σε κατηγορούμενο σερβικής καταγωγής, δημιουργεί προβλήματα στην εκδίκαση της υπόθεσης των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που διακόπηκε για τις 6 Οκτωβρίου από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

    Με την έναρξη της διαδικασίας, σήμερα, ο συνήγορος του αλλοδαπού κατηγορούμενου υπέβαλε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας, καθώς δεν έχει παραδοθεί στον εντολέα του, μεταφρασμένο στην «γλώσσα που κατανοεί» όπως ορίζει ο νόμος.

    Σύμφωνα με την υπεράσπιση του Σέρβου κατηγορούμενου, το θέμα της μετάφρασης έχει τεθεί προ ενός έτους στην Εισαγγελία Εφετών, αλλά απορρίφθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα. Μετά όμως την απόφαση του δικαστηρίου της SIEMENS, που ανέβαλε επ? αόριστον την εκδίκαση, κρίνοντας ότι αποτελεί ακυρότητα η μη μετάφραση του βουλεύματος, το θέμα της μετάφρασης για τον Σέρβο κατηγορούμενο, τέθηκε από την Εισαγγελία Εφετών στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, η επίμαχη μετάφραση για την υπόθεση του ΤΤ θα είναι έτοιμη μετά τον Ιανουάριο του 2017.

    Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, καλούνται να λογοδοτήσουν συνολικά 35 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων, ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλλιπίδης, στελέχη της Τράπεζας, επιχειρηματίες κ.α.

    [10] Η Μέρκελ αποδέχεται το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί για την εκλογική ήττα στο Βερολίνο

    Ανεξάρτητα από τα τοπικά αίτια της ήττας, είναι έτοιμη να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί για την εκλογική αποτυχία του κόμματός της στις χτεσινές εκλογές του Βερολίνου, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα.

    Η Μέρκελ αποδέχθηκε και την δική της ευθύνη, ότι δηλαδή έκανε λάθη στην πολιτική της για το προσφυγικό. Είπε ότι λυπάται για τη διστακτική της στάση το καλοκαίρι το 2015. Η ίδια και η κυβέρνησή της όμως, όπως εξήγησε, βασίστηκαν στους κανόνες του Δουβλίνου. "Aν μπορούσα θα γύριζα το χρόνο πίσω", είπε, ώστε η ίδια και η κυβέρνησή της να είχαν προετοιμαστεί καλύτερα για να αντιμετωπίσουν το προσφυγικό, για το οποίο βρέθηκαν εντελώς απροετοίμαστοι. Θα προσπαθήσει πάντως, πρόσθεσε, να εξηγήσει την πολιτική της στους πολίτες πιο συστηματικά. "Προφανώς δεν τα κάναμε όλα σωστά. Δεν υπήρξαμε παγκόσμιοι πρωταθλητές στην ενσωμάτωση (των προσφύγων). Τώρα πρέπει να υπερβάλουμε εαυτούς. Και εγώ επίσης", τόνισε η καγκελάριος Μέρκελ.

    Το αποτέλεσμα των εκλογών στο Βερολίνο το χαρακτήρισε "μη ικανοποιητικό, απογοητευτικό αποτέλεσμα. Ο κυβερνητικός συνασπισμός του Βερολίνου δεν έχει πια πλειοψηφία και αυτό είναι πολύ πικρό", είπε χαρακτηριστικά.

    [11] Η Microsoft κλείνει τα γραφεία του Skype στο Λονδίνο

    Η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σκοπεύει να κλείσει τα γραφεία του Skype στο Λονδίνο, αφήνοντας χωρίς δουλειά τουλάχιστον 400 άτομα. Η κολοσσιαία εταιρεία, η οποία είχε καταβάλει το ποσό των 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 7,6 δισεκατομμύρια ευρώ) για την εξαγορά του Skype το 2011, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να κλείσει το κτίριο της εταιρείας σύντομα.

    Αναφορικά με την είδηση, την οποία είχε βγάλει πρώτη στη δημοσιότητα η εφημερίδα Financial Times, η Microsoft είχε απαντήσει ότι κλείνει τα γραφεία στην οδό Χόλμπορν, καθώς έχει ληφθεί η απόφαση για ενοποίηση ορισμένων θέσεων εργασίας.

    [12] Στη Χαϊδελβέργη το 4o Φόρουμ των «σοφών» στα Μαθηματικά και τους Υπολογιστές με ελληνική συμμετοχή

    Για τέταρτη χρονιά συγκεντρώθηκαν στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας τα «κεφάλια» στα πεδία των Μαθηματικών και της επιστήμης των Υπολογιστών, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις. Συμμετέχουν μόνο οι βραβευμένοι με τα κορυφαία διεθνή βραβεία στους τομείς αυτούς (Turing, Abel, Fields και Nevanlinna - δεν απονέμεται Νόμπελ Μαθηματικών).

    Στο φόρουμ συμμετέχει και ο ελληνικής καταγωγής ειδικός της πληροφορικής Ιωσήφ Σηφάκης, κάτοχος του βραβείου Turing 2007. Παρόντες, μεταξύ άλλων, είναι οι Vinton Gray Cerf, Sir Michael Francis Atiyah, Frederick Brooks, Sir C. Antony R. Hoare, Vladimir Voevodsky, Sir Andrew John Wiles, Endre Szemer?di, Ng? B?o Ch?u, Shigefumi Mori κ.α.

    Στο πλευρό των 21 «σοφών» θα είναι 200 προσεκτικά επιλεγμένοι και πολλά υποσχόμενοι νέοι επιστήμονες των μαθηματικών και της πληροφορικής από 50 χώρες. Χαρακτηριστικό της εκδήλωσης είναι η καθόλου επίσημη αλλά πολύ ζεστή ατμόσφαιρα που δημιουργείται, ώστε να διευκολύνει την ανταλλαγή απόψεων και τη δικτύωση μεταξύ «παλιών» και νέων.

    Το κεντρικό θέμα του φόρουμ (18-23 Σεπτεμβρίου), που πραγματοποιείται στο Νέο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, θα είναι οι εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη, οι πιθανές εφαρμογές της και οι προκλήσεις της για την κοινωνία. Την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του ετήσιου φόρουμ είχαν το γερμανικό Ίδρυμα Klaus Tschira Stiftung και το Ινστιτούτο Θεωρητικών Μελετών της Χαϊδελβέργης.

    Στο φετινό Φόρουμ ο Ι. Σηφάκης θα μιλήσει για τη «Φύση της Επιστήμης των Υπολογιστών» ως ανεξάρτητου πεδίου επιστημονικής γνώσης, αναλύοντας τις ομοιότητες και τις διαφορές με την μελέτη των φυσικών φαινομένων από τη Φυσική και τη Βιολογία. Κατ' επέκταση, θα αναφερθεί στη σχέση της φυσικής και της τεχνητής νοημοσύνης.

    Ο Σηφάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1946, σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στο ΕΜΠ και επιστήμη των Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ, από όπου πήρε το διδακτορικό του. Από το 1976 έχει και τη γαλλική υπηκοότητα. Σήμερα είναι καθηγητής στην Ομοσπονδιακή Πολυτεχνική Σχολή της Λωζάννης (EPFL) και διευθυντής του Κέντρου Ολοκληρωμένης Έρευνας στη Γκρενόμπλ.

    Είναι μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Επιστημών, της Γαλλικής Εθνικής Ακαδημίας Μηχανικής και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας, ενώ έχει διατελέσει επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ) της Ελλάδας.

    [13] Διευκρινιστική δήλωση του υφ. Παιδείας Θ. Πελεγρίνη σχετικά με αναφορά του στον εβραϊκό λαό

    Σε διευκρινιστική δήλωση προέβη ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Θεοδόσης Πελεγρίνης, σχετικά με αναφορά του στον εβραϊκό λαό κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή, για την «Ημέρα Εθνικής Μνήμης για την καταστροφή του Μικρασιατικού Ελληνισμού».

    Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του κ. Πελεγρίνη, αναφέρεται: «Εξ αφορμής κακόβουλων δημοσιευμάτων, στα οποία διαστρεβλώθηκε η αναφορά μου στον εβραϊκό λαό κατά την ομιλία μου στην ολομέλεια της Βουλής στις 15 Σεπτεμβρίου 2016, δηλώνω κατηγορηματικά ότι στην συγκεκριμένη περικοπή της ομιλίας μου, εξέφρασα τον σεβασμό και την συμπάθειά μου προς τον εβραϊκό λαό για τις διώξεις που υπέστη από τους ναζί, όπως κάθε αμερόληπτος αναγνώστης μπορεί να διαπιστώσει αν ανατρέξει στο ίδιο το κείμενό μου. Η εκ παραδρομής χρήση της λέξης «οικειοποίηση», αντί της λέξης «ανάδειξη», δεν αλλοιώνει το νόημα των όσων υποστήριξα από το βήμα της Βουλής».

    [14] ΣΥΡΙΖΑ: Να πάρουν θέση τα ΜΜΕ στα οποία εργάζονται οι ανταποκριτές που παρακολουθούσαν τον υπ. Επικρατείας

    «Το χθεσινό περιστατικό στη Νέα Υόρκη, όπου δύο δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά και χρέωναν τα ποτά τους στην ελληνική αποστολή, δεν αφορά μόνο τους ίδιους, αλλά και όσους τους ανέθεσαν τη συγκεκριμένη "αποστολή". Τα Μέσα για τα οποία εργάζονται οι συγκεκριμένοι ανταποκριτές οφείλουν να πάρουν θέση.

    Αποδοκιμάζουν ή όχι τέτοιου είδους "δημοσιογραφικές" τακτικές;» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει, «Οι πολιτικές σκοπιμότητες και ο πόλεμος ενάντια στην επικράτηση της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, δύσκολα κρύβεται πίσω από περούκες και κακόγουστες μεταμφιέσεις».

    [15] «Ξινή» για την τσέπη των Ελλήνων η χρήση λεμονιού

    Σε είδος πολυτελείας φαίνεται ότι έχουν μετατραπεί τα τελευταία χρόνια τα λεμόνια. Ιδίως κατά τους θερινούς μήνες και έως τον Οκτώβριο, οπότε δεν υπάρχει ελληνική παραγωγή, οι τιμές αυξάνονται σημαντικά, καθώς τα εισαγόμενα Αργεντινής κοστίζουν ως και 3,30 ευρώ/κιλό, ενώ αυτά της Ισπανίας κυμαίνονται πέριξ των τριών ευρώ/κιλό επίσης. "Από τα μέσα Ιουνίου μέχρι και τον Οκτώβριο δεν υπάρχει ελληνική παραγωγή λεμονιού", επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Παναιγιάλειου Ένωσης Συνεταιρισμών, Θανάσης Σωτηρόπουλος και εξήγησε ότι η παραγωγή λεμονιού στην Ελλάδα είναι σημαντικά μειωμένη συγκριτικά με το 2004, οπότε και "γκρεμίστηκε το μαγαζί" λόγω παγετού. Παρότι στη συνέχεια έγιναν κάποιες προσπάθειες, ώστε η καλλιέργεια είχε μπει εκ νέου σε τροχιά ανάπτυξης, η θετική της πορεία ανεκόπη και πάλι το 2008, λόγω παγετού επίσης.

    Στο πλαίσιο αυτό, ενώ η παραγωγή λεμονιού στην Ελλάδα έφθανε τους 100.000 τόνους λίγο πριν από το 2004, σήμερα στην "καλή των περιπτώσεων ανέρχεται το πολύ στους 40.000 τόνους" υπογράμμισε ο κ. Σωτηρόπουλος. Κι αυτό ενώ η εσωτερική αγορά απορροφά 40.000-50.000 τόνους. Στη χώρα μας καλλιεργούνται περίπου 4,5 εκατ. λεμονιές, σε 100.000 στρέμματα (κυρίως σε Πελοπόννησο, Χανιά, Άρτα και Χίο).

    Μετά το 2004, υπογράμμισε, έγιναν μεν κάποιες "γενναίες" προσπάθειες για την ανάκτηση του χαμένου εδάφους και για να γίνει ανασύσταση των κτημάτων, ωστόσο τα μέτρα στήριξης δεν ήταν επαρκή. Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις έγιναν αλλαγές χρήσης γης για την υλοποίηση έργων υποδομής στις μεταφορές κυρίως, με αποτέλεσμα να "χαθούν" στρέμματα καλλιεργειών λεμονιάς. Για να αλλάξει η κατάσταση, "θα πρέπει οι παραγωγοί λεμονιού να τυγχάνουν γενναίας στήριξης από την πολιτεία και αυτό δεν συνάδει αποκλειστικά και μόνο σε οικονομική βοήθεια", υπογράμμισε ο κ.Σωτηρόπουλος.

    [16] Ολοκληρώθηκε η απογραφή των ζημιών από τη φωτιά στη Θάσο

    Σε χρόνο ρεκόρ 6 ημερών ολοκληρώθηκε η καταγραφή όλων των ζημιών που προκάλεσε η πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά στη Θάσο, στο πλαίσιο δέσμης μέτρων για την άμεση αποκατάσταση των πληγέντων του νησιού που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Η ταχύτατη απογραφή των ζημιών από την πυρκαγιά στη Θάσο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, επιτεύχθηκε χάρη στο νέο σύστημα άμεσης και έγκυρης εποπτείας, καταγραφής και αξιολόγησης από εδάφους και αέρος των συνεπειών φυσικών καταστροφών, (πυρκαγιές, σεισμούς, πλημμύρες, κατολισθήσεις κ.ά.), που έθεσε σε εφαρμογή ο υπουργός Χρ. Σπίρτζης.

    Με το σύστημα αυτό, όπως τονίζει σε δήλωσή του, ο υπουργός Υποδομών:

    «Βάζουμε τέλος στην γραφειοκρατική κοροϊδία, στις ατέρμονες καθυστερήσεις οριοθετήσεων και αποζημιώσεων και στην πελατειακή αναποτελεσματικότητα του παλαιοκομματικού συστήματος, που επί δεκαετίες, αντί να στηρίζει και να συντρέχει τους πολίτες, πλήττει το περιβάλλον και την αξιοπρέπεια των πληγέντων πολιτών, πολλές φορές πιο βάναυσα από τις ίδιες τις φυσικές καταστροφές [?].

    Η εφαρμογή του νέου καινοτόμου συστήματος άμεσης καταγραφής των ζημιών με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό της κυβέρνησης και του ΥΠΟΜΕΔΙ για την άμεση, σύγχρονη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών φυσικών καταστροφών. Η πιλοτική εφαρμογή του νέου συστήματος με επιτυχία και θεαματικά αποτελέσματα στη Θάσο, οδηγεί στο επόμενο βήμα, που είναι να καθιερωθεί η γενική εφαρμογή του, σε όλες τις περιπτώσεις απογραφής των ζημιών φυσικών καταστροφών.

    Η διαδικασία οριοθέτησης των ζημιών και η απογραφή των ζημιών θα είναι ταχύτατη, ώστε να ακολουθεί αμέσως η διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών και να συντομεύσει σε λίγες εβδομάδες, από πολλούς μήνες ακόμη και χρόνια που είναι μέχρι τώρα, ο χρόνος υποβολής φακέλων επισκευής και καταβολής αποζημιώσεων».

    Το εν λόγω σύστημα καταγραφής των ζημιών τέθηκε σε εφαρμογή αμέσως την επομένη μέρα της επιτόπιας επίσκεψης που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον κ. Σπίρτζη, στις πληγείσες περιοχές του νησιού και το έφερε σε πέρας μικτό κλιμάκιο, εξειδικευμένων στελεχών του υπουργείου και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, με τη διενέργεια αυτοψιών, τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών και την εφαρμογή καινοτόμων προγραμμάτων τεχνολογίας.

    Τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα του νέου συστήματος εποπτείας, καταγραφής και αξιολόγησης από εδάφους και αέρος των συνεπειών φυσικών καταστροφών, που θέτει σε εφαρμογή το ΥΠΟΜΕΔΙ είναι:

    - Η άμεση καταγραφή και αξιολόγηση βλαβών, σχεδόν ταυτόχρονα με την εξέλιξη της φυσικής καταστροφής, ώστε να ληφθούν τα πρώτα μέτρα ανάσχεσης των συνεπειών του φαινομένου, αρωγής προς τους πληγέντες και να προσδιοριστούν τα επικίνδυνα ή επισκευάσιμα κτήρια.

    - Εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού και πολλών εργατοωρών, που σπαταλώνται στην προσέγγιση αγνώστων και απομακρυσμένων από αστικούς ιστούς περιοχών, πολλές φορές δυσπρόσιτων εξ αιτίας εδαφικών δεδομένων ή βλαβών σε υποδομές δρόμους κ.λπ., εξ αιτίας της καταστροφής.

    - Είναι δυνατή η ταυτόχρονη αξιοποίηση των συνδυασμένων γεωχωρικών δεδομένων και των ορθών φωτογραφιών, μέσω διαδικτυακών εφαρμογών γεωπληροφορικής στις κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες, καθώς και στο πεδίο. Αυτό γίνεται, καθώς τα συνεργεία που διενεργούν ελέγχους των επιπτώσεων, μπορούν να διαθέτουν ηλεκτρονικά μέσα για άμεσο εντοπισμό των κτισμάτων και καταγραφή των πορισμάτων των αυτοψιών.

    - Τα αποτελέσματα είναι διαχειρίσιμα από την υπηρεσία του υπουργείου, που έχει την αρμοδιότητα αποκατάστασης των βλαβών, ως υπόβαθρο αναφοράς, ως μέσο διασταύρωσης μετρικών και πραγματικών στοιχείων και κυρίως, ως πρώτο στοιχείο σύνταξης του φακέλου αποκατάστασης κάθε κτίσματος με επιστημονικό τρόπο, που βασίζεται σε πραγματικά και μη αμφισβητήσιμα στοιχεία και μπορεί να προσφέρεται από το κράτος προς τους πολίτες.

    - Προβλέπεται αναγωγή της ορθοφωτογράφησης σε γεωχωρικά δεδομένα του Ελληνικού Γεωδαιτικού Συστήματος Αναφοράς ΕΓΣΑ 87, που ορίζεται ως το σύστημα καταγραφής κατά απόλυτο τρόπο, που ορίζει μοναδιαία τις συντεταγμένες ενός κτίσματος και χρησιμοποιείται σε διάφορες εφαρμογές κρατικών δομών, όπως το Κτηματολόγιο ή η σύνταξη τοπογραφικών διαγραμμάτων για την έκδοση αδειών δόμησης.

    - Η πρότυπη επιχείρηση θα οδηγήσει σε κατάρτιση σχεδίων αντιμετώπισης καταστροφών, ανά είδος φυσικής καταστροφής, ώστε με την αξιοποίηση των τεχνολογιών UAVs και την αναγωγή των ψηφιακών αεροφωτογραφιών σε γεωχωρικά δεδομένα, να επιταχυνθεί η διαδικασία αναγνώρισης των περιοχών που επλήγησαν, καθώς και η αποκατάστασή τους.

    Σημειώνεται ότι η καταγραφή βλαβών σε κτίρια λόγω φυσικών καταστροφών, γίνεται από κρατικές δομές επειδή η χρηματοδότηση για την αποκατάστασή τους και η εποπτεία των εργασιών για το σκοπό αυτό, αποτελεί κρατική μέριμνα.

    Ειδικότερα στη Θάσο το κλιμάκιο που έθεσε σε λειτουργία το νέο καινοτόμο σύστημα του ΥΠΟΜΕΔΙ, απαρτίζεται από στελέχη της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του υπουργείου, που έχει την αρμοδιότητα διενέργειας αυτοψιών για την αποκατάσταση των πληγέντων κτισμάτων και για τη χορήγηση αποζημιώσεων. Στο ίδιο κλιμάκιο μετέχουν επίσης στελέχη του Κέντρου Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ). Η καταγραφή από αέρος των περιοχών έγινε με χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ και με υποστήριξη των πτήσεων από τον φορέα Altus LSA.

    [17] Η Μέρκελ αποδέχεται το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί για την εκλογική ήττα στο Βερολίνο

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι αποδέχεται το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί για το πλήγμα που δέχθηκαν οι συντηρητικοί στις χθεσινές περιφερειακές εκλογές του Βερολίνου, στις οποίες οι ψηφοφόροι τιμώρησαν το κόμμα της για τη φιλική προς τους πρόσφυγες μεταναστευτική πολιτική της.

    Η Μέρκελ δήλωσε πως, αν μπορούσε, θα γύριζε πίσω τον χρόνο για να είναι καλύτερα προετοιμασμένη για την εισροή περίπου ενός εκατομμυρίου μεταναστών που πλημμύρισαν πέρυσι τη Γερμανία, προσθέτοντας πως, αν γνώριζε πόσο οι άνθρωποι ήθελαν να αλλάξει τη μεταναστευτική πολιτική της, θα εξέταζε το ενδεχόμενο αυτό.

    Η καγκελάριος φάνηκε ιδιαίτερα συμφιλιωτική και πρόσθεσε πως, αν η επιθυμία του γερμανικού λαού είναι να μην κατακλυστεί η χώρα με ανεξέλεγκτη και χωρίς ρυθμίσεις μετανάστευση, "τότε αυτό είναι ακριβώς για το οποίο μάχομαι".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 September 2016 - 14:32:20 UTC