Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-02-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ικανοποίηση για υποψηφιότητα Παπουτσή
  • [02] Σήμερα συνεδριάζουν οι καθηγητές των ΤΕΙ
  • [03] Συνάντηση Βερελή με τους Ιδιοκτήτες Ταξί
  • [04] Εγκριση ΣτΕ στο Κέντρο Ιστιοπλοΐας Αγ. Κοσμά
  • [05] Εργα στη λεωφόρο Ποσειδώνος
  • [06] Για τρομοκρατική επίθεση προειδοποιεί το FBI
  • [07] Συντριβή ιρανικού επιβατικού αεροσκάφους
  • [08] Ναυάγιο ανοιχτά της Κίνας
  • [09] Αυξήσεις στη φορολογία των τσιγάρων
  • [10] Οχι στις διακρίσεις μέσω γενετικής λέει ο Μπους
  • [11] Παροχή Internet σε θαλάμους δημόσιας χρήσης

    [01] Ικανοποίηση για υποψηφιότητα Παπουτσή

    12/2/2002 8:23:00 πμ

    Με το Χρήστο Παπουτσή θα διεκδικήσει το ΠΑΣΟΚ τη νίκη στη μάχη για το Δήμο Αθηναίων. Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος θα συναντηθεί με τον κ. Παπουτσή σήμερα το μεσημέρι, φέρεται ιδιαίτερα ικανοποιημένος, ενώ ο πρωην υπουργός προανήγγειλε συνεργασία με όλους για το καλό της πόλης. Εντός της εβδομάδας η απάντηση της ΝΔ, μετά και τη συνάντηση Καραμανλή - Μπακογιάννη. Εν τω μεταξύ οι εκλογικοί κατάλογοι μέχρι το Μάρτιο θα είναι έτοιμοι προς εξέταση από τα κόμματα.

    Την υποψηφιότητα του Χρήστου Παπουτσή ανακοίνωσε επισήμως χθες ο Γραμματέας της ΚΕ του Κινήματος, μετά από ομόφωνη υποστήριξη κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Λαλιώτης έπλεξε το εγκώμιο του Χρήστου Παπουτσή του οποίου το έργο και η διαδρομή έχουν αξιολογηθεί όπως είπε, θετικά απ' όπου και αν πέρασε και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μπορεί να δώσει με σεβασμό προς τους Αθηναίους πολίτες, αλλά και με δύναμη και αξιοπιστία, μια επιτυχή πολιτική και αυτοδιοικητική μάχη στο δήμο της Αθήνας.

    Την ίδια ώρα, στο στρατόπεδο της ΝΔ όλα δείχνουν ότι η κα Μπακογιάννη, η οποία θα συναντηθεί εντός της εβδομάδας με τον πρόεδρο του κόμματος Κώστα Καραμανλή, θα είναι υποψήφια για το μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

    Το Μάρτιο οι εκλογικοί κατάλογοι

    Οι εκλογικοί κατάλογοι θα είναι έτοιμοι το Μάρτιο προς εξέταση από τα κόμματα. Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Εσωτερικών Λάμπρος Παπαδήμας απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Βύρωνα Πολύδωρα.

    Ο υφυπουργός επεσήμανε ότι οι κατάλογοι είναι έτοιμοι, βασίζονται στα δημοτολόγια και αυτή τη στιγμή γίνεται η πρώτη αναθεώρηση, ενώ είναι θετικό το γεγονός ότι αποφεύγονται οι διπλοεγγραφές αλλά αποτελεί μειονέκτημα το ότι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια είναι και όλοι οι μετανάστες.

    Επίσης, τόνισε ότι είναι αναγκαία η εκκαθάριση για όσους μετανάστες έχουν ηλικία 100 έως 110, οι οποίοι βάσει σχετικής απόφασης της Διακομματικής Επιτροπής θα διαγραφούν.

    Συναντήσεις Πρωθυπουργού

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στις 10 π.μ. θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλο και στις 12 το μεσημέρι με το γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Κώστας Λαλιώτη.

    Στις 13.30 θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Πολιτισμού αρμόδιο για τα ολυμπιακά έργα Νάσο Αλευρά και στις 2.30 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ για το Δήμο Αθηναίων, βουλευτή Χρήστο Παπουτσή.

    [02] Σήμερα συνεδριάζουν οι καθηγητές των ΤΕΙ

    12/2/2002 9:14:00 πμ

    Φωτό αρχείου

    Σήμερα αναμένεται να κριθεί το μέλλον των κινητοποιήσεων των καθηγητών των ΤΕΙ, στη διάρκεια συνεδρίασης της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού. Σε περίπτωση που αποφασιστεί η συνέχιση της απεργίας, τα ΤΕΙ της Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Λάρισας και Κρήτης, θα παραμείνουν κλειστά για τέταρτη εβδομάδα.

    Οι καθηγητές διαμαρτύρονται για την ανωτατοποίηση των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, καθώς όπως υποστηρίζουν, θα παραγκωνιστεί η πλειοψηφία του υφιστάμενου εκπαιδευτικού προσωπικού και περιμένουν από το υπουργείο Παιδείας να κάνει το επόμενο βήμα ώστε να σταματήσει η απεργία τους.

    Σύμφωνοι με τα αιτήματα των καθηγητών δηλώνουν οι σπουδαστές, τάσσονται όμως κατά των κινητοποιήσεων, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την εξεταστική περίοδο και το εξάμηνο.

    [03] Συνάντηση Βερελή με τους Ιδιοκτήτες Ταξί

    12/2/2002 8:46:00 πμ

    Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστος Βερελής θα παρουσιάσει σήμερα το απόγευμα το πλαίσιο διαλόγου για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του κλάδου των μεταφορών με ταξί. Ακόμη θα συναντηθεί και με αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Ιδιοκτητών Ταξί Αττικής, οι οποίοι πραγματοποίησαν χθες 24ωρη απεργία διεκδικώντας θεσμικά και οικονομικά αιτήματα.

    Στο νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων περιέχονται διατάξεις που αφορούν τόσο τη λειτουργία των ΤΑΞΙ, όπως η ίδρυση εταιριών, η κατάργηση της πολλαπλής μίσθωσης και άλλα, όσο και τη συμπεριφορά των οδηγών, ενόψει μάλιστα και της Ολυμπιάδας του 2004. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί συμφωνεί με τα μέτρα που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών.

    [04] Εγκριση ΣτΕ στο Κέντρο Ιστιοπλοΐας Αγ. Κοσμά

    Πηγή: NET 105,8 fm 12/2/2002 9:17:00 πμ

    Το "πράσινο φως" άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας για την κατασκευή του Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας στον 'Αγιο Κοσμά Αττικής ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Με το εν λόγω σχέδιο διατάγματος προβλέπεται η κατασκευή μονίμων και προσωρινών εγκαταστάσεων για την εξυπηρέτηση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2004, καθώς και για τη διεξαγωγή των δοκιμαστικών αγώνων του 2002 και 2003. Οι προσχώσεις που θα γίνουν στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Κοσμά φθάνουν τα 85.000 τ.μ.

    [05] Εργα στη λεωφόρο Ποσειδώνος

    Πηγή: NET 105,8 fm 12/2/2002 8:11:00 πμ

    Εως και τις 14 του μηνός θα εκτελούνται καθημερινά από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, εργασίες ανύψωσης φρεατίων των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος και συγκεκριμένα στο τμήμα της από Αλίμου έως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις της Τροχαίας.

    [06] Για τρομοκρατική επίθεση προειδοποιεί το FBI

    12/2/2002 9:54:00 πμ

    Το αμερικανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) εξέδωσε σήμερα επείγον προειδοποιητικό σήμα προς όλες τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης, εναντίον αμερικανικού στόχου μέσα στις επόμενες ημέρες, με πιθανό δράστη τον επικεφαλής δικτύου τρομοκρατών Φαουάζ Γιάχια Αλ Ραμπέεϊ, έναν πολίτη της Υεμένης, ο οποίος δρα επίσης και υπό άλλα ψευδώνυμα. Πρόκειται για μία από τις πιο συγκεκριμένες προειδοποιήσεις για επιθέσεις που έχει εκδώσει η αμερικανική υπηρεσία ασφαλείας από την 11η Σεπτεμβρίου.

    Οπως υποστηρίζει το FBI, "πρόσφατες πληροφορίες κάνουν λόγο για μια προγραμματισμένη επίθεση που μπορεί να πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ, ή εναντίον αμερικανικών συμφερόντων μέσα στην Υεμένη, περί ή την 12η Φεβρουαρίου 2002".

    Στο ίδιο προειδοποιητικό σήμα το FBI δεν προσδιορίζει κάποιους συγκεκριμένους στόχους που θα μπορούσαν να πληγούν στην επίθεση.

    Εν τω μεταξύ ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους "δεν αποκλείει τίποτα" σχετικά με τις τρεις χώρες που κατά την άποψή του συνιστούν τον "άξονα του Κακού", δηλαδή το Ιράν, το Ιράκ και τη Βόρεια Κορέα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Αρι Φλάισερ. Οι χώρες αυτές, είπε, "αντιπροσωπεύουν ένα σαφή και άμεσο κίνδυνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναπτύσσοντας όπλα μαζικής καταστροφής".

    Ωστόσο το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε οτι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να συνεργαστούν με το Ιράν αν στραφεί ξεκάθαρα προς τον σύγχρονο κόσμο.

    [07] Συντριβή ιρανικού επιβατικού αεροσκάφους

    12/2/2002 10:17:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Ιρανικό επιβατικό αεροσκάφος, το οποίο εκτελούσε εσωτερική πτήση, συνετρίβη σήμερα κοντά στην πόλη Χοραμαμπάντ, στα δυτικά της χώρας, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η κρατική ραδιοφωνία του Ιράν. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετά ατυχήματα στην ιρανική αεροπορία, που αποδίδονται κυρίως στη δυσκολία με την οποία το Ιράν προμηθεύεται ανταλλακτικά για τα παλαιά αεροσκάφη του, λόγω των αμερικανικών κυρώσεων. Τον περασμένο Μάιο συνετρίβη αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν 30 άτομα, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Μεταφορών και επτά βουλευτές. Το δυστύχημα έγινε κοντά στην κωμόπολη Σάρι, στο βόρειο Ιράν και είχε ως συνέπεια να σκοτωθούν όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα.

    [08] Ναυάγιο ανοιχτά της Κίνας

    12/2/2002 9:39:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    'Εξι ναυτικοί βρήκαν τον θάνατο κι άλλος ένας αγνοείται μετά το χθεσινό ναυάγιο ενός πλοίου υπό παναμαϊκή σημαία, στη Θάλασσα της Δυτικής Κίνας. Το φορτηγό πλοίο, Τράιομφ Καοσιούνγκ, 3,986 κόρων, που μετέβαινε από τη Νότιο Κορέα στην Ταϊβάν, βυθίσθηκε περίπου 110 χλμ δυτικά των νήσων Γκότο, και 1,100 χλμ δυτικά του Τόκιο. Το πλήρωμα του σκάφους, που μετέφερε μετάλλευμα, αποτελούσαν είκοσι ναυτικοί -11 Κινέζοι, ένας Ταϊβανέζος, δύο Ινδονήσιοι κι έξι Βιρμανοί. Οι εθνικότητες των νεκρών και του αγνοουμένου δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη όπως επίσης δεν έχουν εξακριβωθεί ούτε τα αίτια του ναυαγίου.

    [09] Αυξήσεις στη φορολογία των τσιγάρων

    Πηγή: NET 105,8 fm 12/2/2002 8:28:00 πμ

    Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αναμένεται σήμερα να συμφωνήσουν στα σχέδια, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα, η Ιταλία, η Πορτογαλία και το Λουξεμβούργο θα πρέπει να αυξήσουν την φορολογία των τσιγάρων, στην προσπάθεια να αντιμετωπισθεί το λαθρεμπόριο και να περιορισθεί το κάπνισμα, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν. Οι σημερινοί κανόνες επιβάλλουν ότι ο φόρος κατανάλωσης θα πρέπει να ανέρχεται τουλάχιστον στο 57% της λιανικής τιμής πώλησης και επιτρέπουν την ευρεία απόκλιση στις τιμές. Ο νέος νόμος θα επιβάλει μια επιπρόσθετη φορολογική επιβάρυνση της τάξεως των 60 ευρώ ανά 1.000 τσιγάρα, από τον Ιούλιο του 2002.

    [10] Οχι στις διακρίσεις μέσω γενετικής λέει ο Μπους

    12/2/2002 9:43:00 πμ

    Προειδοποίηση απηύθυνε χθες βράδυ ο Αμερικανός πρόεδρος Τζωρτζ Μπους ενάντια σε οποιαδήποτε ασύμβατη προς την επιστήμη χρήση των γενετικών αναλύσεων, εκφράζοντας την ανησυχία πως τα αποτελέσματά τους ενδέχεται να οδηγήσουν σε διακρίσεις εις βάρος των ανθρώπων που παρουσιάζουν μία προδιάθεση σε συγκεκριμένες ασθένειες. "Με τον ίδιο τρόπο που η χώρα μας πολέμησε τις φυλετικές διακρίσεις, θα πρέπει τώρα να εμποδίσουμε τις διακρίσεις εκείνες που εδράζονται στις γενετικές πληροφορίες", δήλωσε ο Μπους σε ομιλία του στην πόλη Μιλγουόκι, στη διάρκεια της οποίας ανακοίνωσε μία πρωτοβουλία για την υγεία, ύψους 300 δισ. δολαρίων εντός μίας δεκαετίας.

    Ο Λευκός Οίκος ελπίζει σε μία συνεργασία με το Κογκρέσο, προκειμένου να εγκριθούν "το συντομότερο δυνατόν" ουσιαστικές προτάσεις ενάντια στις "γενετικές διακρίσεις', όπως τόνισε ο σύμβουλος του Μπους για θέματα Υγείας, Μαρκ ΜακΚλέλαν.

    Ο μέγιστος κίνδυνος, είναι σύμφωνα με τους υπευθύνους, να αρνούνται οι εργοδότες να προσλάβουν στις επιχειρήσεις τους άτομα, για τα οποία οι γενετικές αναλύσεις δείχνουν πως έχουν προδιάθεση για κάποιες συγκεκριμένες ασθένειες.

    "Μέχρι το 2010, οι επιστήμονες προβλέπουν πως οι γενετικές αναλύσεις θα μας επιτρέπουν να διακρίνουμε την προδιάθεση για ορισμένες ασθένειες. Μέσα σε 20 χρόνια, οι χημικές και γενετικές θεραπείες θα είναι σε θέση να θεραπεύσουν τον διαβήτη, την υπέρταση, κι άλλες θεραπείες", τόνισε ο Μπους στην ομιλία του.

    "Ομως, έως ότου μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τους στόχους αυτούς, θα πρέπει εξίσου να έχουμε συνείδηση για τους κινδύνους. Οι γενετικές πληροφορίες θα πρέπει να μας επιτρέπουν να θεραπεύουμε τις ασθένειες, κι όχι να αποτελούν πρόφαση για διακρίσεις", κατέληξε ο Αμερικανός πρόεδρος.

    [11] Παροχή Internet σε θαλάμους δημόσιας χρήσης

    12/2/2002 9:32:00 πμ

    Τον πρώτο δημόσιο θάλαμο για τη χρήση του Internet εγκατέστησε μία μικρή τηλεφωνική εταιρεία σε μία οδό του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη, σκοπεύοντας να εγκαταστήσει άλλες περίπου εκατό στην αμερικανική μεγαλούπολη, μέσα σε ένα χρόνο. Τα μόνα στοιχεία που διαφοροποιούν τον πρώτο δημόσιο θάλαμο Internet που εγκατέστησε η TCC Teleplex στη γωνία της 46ης Οδού με την Πέμπτη Λεωφόρο, από έναν κανονικό της τηλεφωνίας, είναι η έγχρωμη οθόνη και το πληκτρολόγιο.

    Με αντίτιμο ένα δολάριο τα τέσσερα λεπτά, ο κάθε περαστικός μπορεί να αποστείλει ηλεκτρονικά ταχυδρομεία, να συμβουλευτεί το Διαδίκτυο, να τηλεφωνήσει στην άλλη γωνιά της Γης με κόστος ενός τοπικού τηλεφωνήματος, να στείλει ευχετήριες κάρτες, ή ακόμη να βγάλει μία φωτογραφία του και να τη στείλει στη στιγμή.

    "Εχουμε συμφωνήσει με την πόλη της Νέας Υόρκης για μία δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών" δήλωσε ο Αλαν Ροδερστράιχ, διευθυντής του προγράμματος της TCC Teleplex.

    Η ίδια ιδιωτική τηλεφωνική εταιρεία διαθέτει περίπου 1500 κλασσικούς τηλεφωνικούς θαλάμους στη Νέα Υόρκη, όμως όπως επισημαίνει ο ίδιος υπεύθυνος "παρατηρήσαμε μία μείωση στη χρήση τους, εξαιτίας των κινητών τηλεφώνων". "Αυτή είναι μία φυσιολογική εξέλιξη" τόνισε.

    Ο θάλαμος είναι σχεδιασμένος για να αντέχει στις κακουχίες και τα μηχανήματα είναι στέρεα πακτωμένα ώστε να αποτρέπουν κάθε άνομη όρεξη.

    Χθες ήδη οι πρώτοι πελάτες έκαναν ουρές για να χρησιμοποιήσουν το πρώτο δημόσιο Ιντερνετ, εγκωμιάζοντας το γεγονός ότι με αυτόν τον τρόποπ η χρήση του Διαδικτύου γίνεται πρόχειρη στον καθένα, γρήγορη και εύχρηστη.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 12 February 2002 - 9:54:32 UTC