Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-02-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βαρυσήμαντη συνέντευξη Λαλιώτη
  • [02] Απάντηση ΣΥΝ στις προτάσεις Λαλιώτη
  • [03] Σκληρή απάντηση Ισραήλ στο τυφλό χτύπημα
  • [04] Περιοδεία Μπους στη Βορειοανατολική Ασία
  • [05] Προβληματίζει τους Ρώσους η θανατική ποινή
  • [06] Ναυάγησε η πώληση της Ολυμπιακής
  • [07] Ανετη νίκη για τον Ηρακλή

    [01] Βαρυσήμαντη συνέντευξη Λαλιώτη

    17/2/2002 10:13:00 πμ

    Κυβερνητική συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με την Αριστερά προτείνει ο Κώστας Λαλιώτης, σε συνέντευξή του στην ''Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία''. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι η πλειοψηφία του λαού προτιμά τις κυβερνήσεις συνεργασίας και ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για το πέρασμα από το δικομματισμό στο δίπολο της πολυκομματικής κεντροαριστεράς.

    Οι προκλήσεις για την ευρύτερη κεντροαριστερά

    Ο Κώστας Λαλιώτης, πιστεύει ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων είναι λυτρωτική λύση και εκτιμά ότι οι εθνικές εκλογές το 2004 και η ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας το 2005 συνιστούν εγερτήριες προκλήσεις τόσο για το κυβερνών κόμμα όσο και για τα κόμματα της ευρύτερης κεντροαριστεράς.

    Περί εκλογικού νόμου

    Προτείνει επίσης, αλλαγές στον εκλογικό νόμο, από τις μεθεπόμενες εκλογές, τονίζοντας ότι ο νέος εκλογικός νόμος δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι προαπαιτούμενο για τα μικρά κόμματα ούτε έμμονη ιδέα για μονοκομματική διακυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ.

    [02] Απάντηση ΣΥΝ στις προτάσεις Λαλιώτη

    17/2/2002 11:50:00 πμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Την καθιέρωση της απλής αναλογικής, μέτρα υπέρ της διαφάνειας και της κοινωνικής δικαιοσύνης και στροφή της κυβερνητικής πολιτικής αντιπροτείνει στις προτάσεις Κώστα Λαλιώτη, από την πλευρά του Συνασπισμού, ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Χθες, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, μιλώντας στην Πάτρα εξέφρασε την πρόθεση του κόμματος του να μην συνεργαστεί στις δημοτικές εκλογές με άλλα κόμματα στους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας.

    [03] Σκληρή απάντηση Ισραήλ στο τυφλό χτύπημα

    Αννίτα Πασχαλινού 17/2/2002 11:03:00 πμ

    Παλαιστινιακοί στόχοι στη

    Ναμπλούς

    Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στη Μ. Ανατολή. Ισραηλινά F16 και ελικόπτερα έπληξαν τις πρώτες πρωινές ώρες παλαιστινιακούς στόχους στη Ναμπλούς, απαντώντας στη χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας Παλαιστινίου καμικάζι σε εμπορικό κέντρο εβραϊκού οικισμού της Δ. Όχθης.

    Φαύλος κύκλος βίας

    Κατά το χθεσινό επεισόδιο σκοτώθηκαν δυο ανήλικα παιδιά, ο Παλαιστίνιος βομβιστής και τραυματίστηκαν περισσότερα από είκοσι άτομα.

    Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 20.00, σε εστιατόριο ενός πολυσύχναστου εμπορικού κέντρου που βρίσκεται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων ανατολικά της αυτόνομης παλαιστινιακής κοινότητας της Καλκιλίγια.

    Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η επίθεση αυτοκτονίας έγινε λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της Χαμάς ότι θα πάρει εκδίκηση για τον θάνατο στελέχους της οργάνωσης που σκοτώθηκε νωρίς το Σάββατο όταν εξερράγη το αυτοκίνητο του στη πόλη Τζενίν.

    Το Ισραήλ κατηγόρησε τον παλαιστίνιο πρόεδρο Γιάσερ Αραφάτ ότι είναι υπεύθυνος για την έκρηξη ενώ σκληροπυρηνικά στελέχη της ισραηλινής κυβέρνησης ζήτησαν να ληφθούν πιο σκληρά μέτρα κατά της Παλαιστινιακής Αρχής.

    Το δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο "Αλ Τζαζίρα" μετέδωσε ότι την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας ανέλαβε το Λαικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (FPLP).

    Στο μεταξύ, περισσότεροι από 14.000 Ισραηλινοί διαδήλωσαν χθες το βράδυ, ζητώντας την πλήρη αποχώρηση του Ισραήλ από τη Δυτική Οχθη και τη Γάζα.

    [04] Περιοδεία Μπους στη Βορειοανατολική Ασία

    17/2/2002 11:08:00 πμ

    Στην Ιαπωνία, έφθασε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους πρώτο σταθμό της εξαήμερης περιοδείας του στη βορειοανατολική Ασία. Αύριο θα έχει συνομιλίες με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Τζουνίσιρο Κοϊζούμι.Στην ατζέντα των συνομιλιών του περιλαμβάνεται η ανάγκη επιτάχυνσης των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην Ιαπωνία και η αντιμετώπιση της Β. Κορέας. Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο πρόεδρος Μπους θα επισκεφθεί στη συνέχεια τη Ν. Κορέα και την Κίνα.

    [05] Προβληματίζει τους Ρώσους η θανατική ποινή

    17/2/2002 11:30:00 πμ

    Υπέρ της κατάργησης της θανατικής ποινής και της αντικατάστασης της με καταναγκαστικά έργα, τάχθηκε ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας, Γκενάντι Σελεζνιόφ. Μιλώντας στη ρωσική τηλεόραση δήλωσε ότι όσοι κρίνονται ένοχοι για σοβαρά εγκλήματα πρέπει " να κόβουν δέντρα, να εργάζονται σκληρά και να θυμούνται συνεχώς αυτούς από τους οποίους στέρησαν τη ζωή ". Ο Σελεζνιόφ προέβη σε αυτές τις δηλώσεις, μετά την υιοθέτηση πρότασης από τους Ρώσους βουλευτές, με την οποία ζητούν από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν να αναστείλει την επικύρωση της κατάργησης της θανατικής ποινής.

    [06] Ναυάγησε η πώληση της Ολυμπιακής

    17/2/2002 10:21:00 πμ

    Ο υπουργός Επικοινωνιών και Μεταφορών Χρήστος Βερελής ανακοίνωσε χθες τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων με την αυστραλιανή κοινοπραξία IAS για την πώληση του 51% του πακέτου των μετοχών της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Ο κ. Βερελής τόνισε ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση στην κοινοπραξία και στα μέσα τις εβδομάδας η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της για το μέλλον του εθνικού μας αερομεταφορέα.

    [07] Ανετη νίκη για τον Ηρακλή

    17/2/2002 11:17:00 πμ

    Εύκολο απόγευμα για τον Ηρακλή, επεφύλασσε η 16η αγωνιστική της Α' εθνικής, καθώς ο "γηραιός" νίκησε άνετα στο Καυταντζόγλειο τον Ιωνικό με 3-0. Τα τέρματα για την ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη που "καθάρισε" από το πρώτο μέρος το παιχνίδι, πέτυχαν οι Στολτίδης (18') και Φοφόνκα (45', 88').


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 17 February 2002 - 9:54:03 UTC