Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-02-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη για την ελληνική προεδρία στην ΕΕ
  • [02] Ειδικός ανακριτής για την υπόθεση Κόκκαλη
  • [03] Σύγκρουση νταλίκας με ΙΧ
  • [04] Παπουτσής:Συλλογική προσπάθεια η δημαρχία
  • [05] Στον εισαγγελέα εφοριακός για δωροδοκία
  • [06] Ρώμη:Συλλήψεις για σχέδιο μόλυνσης υδραγωγού
  • [07] Κολομβία: Πλήγμα στον διάλογο κυβέρνησης-ανταρτών
  • [08] Νέες αλλαγές στα τηλέφωνα
  • [09] Ισοπαλία Μπαρτσελόνα-Ρόμα 1-1
  • [10] Ενέκρινε το ΣτΕ δύο Ολυμπιακά έργα
  • [11] Πέθανε ο Γιουγκοσλάβος προπονητής Στάνκοβιτς
  • [12] Βόλεϊ: Τουρ-Ηρακλής 0-3
  • [13] Βόλεϊ: Ολυμπιακός-Λουζνίκι 2-3
  • [14] Μπάσκετ: AEK-Πανιώνιος 102-71
  • [15] Μπάσκετ: Ιωνικός-Παναθηναϊκός 83-77
  • [16] Νέα μέθοδος για καρδιοπαθείς υψηλού κινδύνου
  • [17] H συμπεριφορά των κοριτσιών στο διαδίκτυο

    [01] Σύσκεψη για την ελληνική προεδρία στην ΕΕ

    Πηγή: ΑΠΕ 20/2/2002 11:31:00 μμ

    Πολιτικές προτεραιότητες και τα οργανωτικά ζητήματα της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, το πρώτο εξάμηνο του 2003, συζητήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, σε σύσκεψη του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, με τον Υπουργό και τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου και Αν. Γιαννίτση. Στη σύσκεψη δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης και των άλλων, πλην του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ συζήτησαν και για τον προϋπολογισμό της προεδρίας, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα κυμαίνεται μεταξύ 11 και 13 δις. δρχ.

    Μετά τη σύσκεψη ο Υπουργός Εξωτερικών Γ.Παπανδρέου δήλωσε πως η σημερινή σύσκεψη ήταν άκρως σημαντική διότι η ίδια η ελληνική προεδρία το πρώτο εξάμηνο του 2003 θα είναι σημαντική διότι έχουμε θέματα μείζονος σημασίας όπως είναι η διεύρυνση και η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης.

    Επίσης, ο κ.Παπανδρέου τόνισε ότι η ελληνική προεδρία θα έχει να χειριστεί θέματα που μας αφορούν άμεσα ως χώρα δίνοντας παράλληλα το ευρωπαϊκό στίγμα μας.

    [02] Ειδικός ανακριτής για την υπόθεση Κόκκαλη

    Πηγή: NET 105,8 fm 20/2/2002 9:43:00 μμ

    Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η ποινική δίωξη κατά του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, ενώ το θέμα ήταν πρωτοσέλιδο σχεδόν στο σύνολο του ελληνικού Τύπου, αλλά και στο διεθνή Τύπο υπήρξαν εκτενείς αναφορές. Ο κ. Κόκκαλης κάνει λόγο για εντεταλμένο πόλεμο εναντίον του και για αστήρικτες κατηγορίες. Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο φάκελος της ενιαίας δικογραφίας που αφορά τον κ. Κόκκαλη ανατέθηκε στον 4ο ειδικό ανακριτή Γιώργο Πουρνάρα. Οπως έγινε γνωστό αύριο η ηγεσία του ΣΕΒ θα επισκεφθεί την Ιντρακόμ.

    Δηλώσεις κομμάτων

    Ουδείς ένοχος μέχρις αποδείξεως της ενοχής του, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας και επανέλαβε ότι η δικαιοσύνη δεν έχει ανάγκη από προστάτες και υποβολείς. Αναφερόμενος στη στάση της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε ότι η ανεξάρτητη δικαιοσύνη, θα κάνει το καθήκον της και δεν έχει ανάγκη από προστάτες και υποβολείς.

    Για τις σχέσεις του επιχειρηματία με προμήθειες σε ευαίσθητους τομείς του δημοσίου και των Ενόπλων Δυνάμεων, είπε ότι στη χώρα υπάρχει ένα σαφές πλαίσιο για τους διαγωνισμούς, το οποίο είναι απολύτως ασφαλές.

    Επίσης, ο Πρόεδρος του Κινήματος Ελευθέρων Πολιτών Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε ότι: "Η πολιτική κρίση κλιμακώνεται παρεμβαίνοντας στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα η γενικότερη ανασφάλεια να μεταφέρεται και στο χώρο της οικονομίας με ιδιαίτερα επικίνδυνες επιπτώσεις για τη λειτουργία τους. Η ευθύνη βαραίνει τα πολιτικά κόμματα που μετέφεραν "τον εμφύλιό τους" στον επιχειρηματικό κόσμο και ενεθάρρυναν τη διείσδυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην πολιτική.

    Ως προς τις καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι είναι βέβαιο πως η Δικαιοσύνη θα πράξει -ούτως ή άλλως- το καθήκον της. Είναι καιρός οι θεσμοί να τύχουν σεβασμού, στήριξης και προστασίας".

    Το πρωί ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δήλωσε ότι "εμείς οι πολιτικοί, με πρώτη την κυβέρνηση, πρέπει να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη απερίσπαστη να επιτελέσει το χρέος της".

    Από την πλευρά της, η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έκανε λόγο για αδυσώπητο και σκληρό πόλεμο οικονομικών συμφερόντων ανάμεσα σε αντιπαρατιθέμενους επιχειρηματικούς ομίλους.

    [03] Σύγκρουση νταλίκας με ΙΧ

    Πηγή: NET 105,8 fm 20/2/2002 8:59:00 μμ

    Πρόβλημα στην κυκλοφορία έχει δημιουργηθεί από τις 5 το απόγευμα στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος της Χαλυβουργικής στο ρεύμα προς Αθήνα, λόγω σύγκρουσης ΙΧ με νταλίκα που μετέφερε τσουβάλια με ασβέστη. Από τη σύγκρουση έπεσε στο δρόμο το φορτίο της νταλίκας με αποτέλεσμα να κλείσουν οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας και η κίνηση γίνεται από μία λωρίδα. Η τροχαία καταβάλλει προσπάθειες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην περιοχή.

    [04] Παπουτσής:Συλλογική προσπάθεια η δημαρχία

    Πηγή: NET 105,8 fm 20/2/2002 8:10:00 μμ

    Στην υποψηφιότητα του για το Δήμο Αθηναίων και στον κύκλο των επαφών που έχει ξεκινήσει αναφέρθηκε μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής.

    Η υπόθεση της δημαρχίας, όπως επεσήμανε, αλλά και των υποψηφιοτήτων δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αντιμετωπίζεται ως προσωπική υπόθεση, αλλά ως μια συλλογική προσπάθεια και ένας αγώνας που θα δώσουμε όλοι.

    [05] Στον εισαγγελέα εφοριακός για δωροδοκία

    20/2/2002 7:58:00 μμ

    Τις κατηγορίες της δωροδοκίας, εκβίασης καθώς και για ξέπλυμα αντιμετωπίζει η εφοριακή υπάλληλος που συνελήφθη χθες, από την Ασφάλεια Αττικής. Πρόκειται για την Γεωργία Δέλγα, 52 ετών, υπάλληλο της ΙΑ' ΔΟΥ Αθηνών, η οποία πήρε 3.800 ευρώ από γιατρό χειρούργο, που διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο, τον οποίον εκβίαζε προκειμένου να μην απορρίψει τα φορολογικά βιβλία του που είχε ελέγξει.

    Ο γιατρός ενημέρωσε την αστυνομία και την ώρα που η εφοριακός παραλάμβανε τα χρήματα έξω από την υπηρεσία της συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

    [06] Ρώμη:Συλλήψεις για σχέδιο μόλυνσης υδραγωγού

    20/2/2002 8:16:00 μμ

    Τέσσερις Μαροκινοί συνελήφθησαν χθες στη Ρώμη με την κατηγορία της κατοχής κυανιούχου διαλύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες στο διαμέρισμα των Μαροκινών βρέθηκαν εκτός από δοχεία με κυάνιο, πλαστά διαβατήρια, και ένας χάρτης με τμήμα του δικτύου υδροδότησης της Ρώμης, στο οποίο περιλαμβανόταν και η περιοχή στην οποία βρίσκεται και αμερικανική πρεσβεία.

    Αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στην πρεσβεία των ΗΠΑ

    Οι έρευνες γίνονται προς όλες τις κατευθύνσεις αλλά το πρώτο βήμα αφορά την προέλευση του κυανίου και τη χρήση που θα έκαναν.

    Η υπηρεσία ύδρευσης της Ρώμης σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος μόλυνσης διότι το νερό ελέγχεται συνεχώς.

    Κάθε χρόνο γίνονται 250.000 έλεγχοι και 700-800 καθημερινά.

    Επίσης, διευκρινίζουν ότι οι ποσότητες του κυανίου που βρέθηκαν θα πρέπει να αναμειχθούν και με άλλες χημικές ουσίες πριν γίνουν θανατηφόρες.

    Πάντως από χθες αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στην πρεσβεία των ΗΠΑ, η οποία με ανακοίνωσή της ευχαρίστησε τις ιταλικές αρχές για την αποτελεσματικότητά της έναντι των τρομοκρατικών απειλών.

    [07] Κολομβία: Πλήγμα στον διάλογο κυβέρνησης-ανταρτών

    20/2/2002 10:46:00 μμ

    Στους ακροαριστερούς αντάρτες επιρρίπτει η κολομβιανή κυβέρνηση την ευθύνη για την αεροπειρατεία που εκδηλώθηκε σε επιβατηγό αεροσκάφος, στο οποίο επέβαινε γερουσιαστής της αντιπολίτευσης. Μετά από αυτή την ενέργεια η κυβέρνηση αποφάσισε να διακόψει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τους αντάρτες.

    Θεωρούνται ως τρομοκρατικές ενέργειες

    Επίσης, "τρομοκρατική ενέργεια" χαρακτήρισαν την αεροπειρατεία, η κυβέρνηση του προέδρου Αντρές Παστράνα ανακοίνωσε ότι αναβάλλεται η συνάντηση που είχε προγραμματισθεί με τους εκπροσώπους της ακροαριστερής οργάνωσης "Επαναστικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας" (FARC), που επρόκειτο να γίνει σήμερα για να συζητηθεί μία πρόταση εκεχειρίας.

    Μετά την κατάληψη του αεροσκάφους οι αεροπειρατές απήγαγαν τον γερουσιαστή Χόρχε Χέτσεμ.

    Ο επίτροπος που εκπροσωπεί την κυβέρνηση στις ειρηνευτικές συνομιλίες, Καμίλο Γκόμεζ επέρριψε τις ευθύνες στους αντάρτες του FARC και δήλωσε ότι "η απαγωγή του γερουσιαστή Χέτσεμ και η αεροπειρατεία είναι σοβαρότατα γεγονότα...που διεθνώς θεωρούνται ως τρομοκρατικές ενέργειες".

    Ο επικεφαλής επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας, πτέραρχος Γκονσάλο Μοράλες δήλωσε ότι το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση Φλορένσια-Νέιβα-Μπογκοτά και ο πιλότος υποχρεώθηκε να το προσγειώσει κοντά στην κωμόπολη Χόμπο, 280 χιλιόμετρα νοτιοδυτικώς της Μπογκοτά.

    Οι αεροπειρατές διέφυγαν αφού πήραν τουλάχιστον τρεις επιβάτες ως ομήρους.

    Δεν έχει γίνει σαφές εάν οι αντάρτες εξακολουθούν να κρατούν ως ομήρους και τους άλλους δύο επιβάτες ή μόνον τον γερουσιαστή. Εκπρόσωπος του FARC αρνήθηκε ότι η οργάνωση έχει οποιαδήποτε σχέση με την αεροπειρατεία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση με τα όσα έχει ανακοινώσει "παραπληροφορεί τον κόσμο".

    [08] Νέες αλλαγές στα τηλέφωνα

    Πηγή: NET 105,8 fm 20/2/2002 11:01:00 μμ

    Εξοικειώθηκαν οι συνδρομητές του ΟΤΕ με το νέο 10ψήφιο τρόπο κλήσης που εφαρμόζεται ακριβώς ένα μήνα. Σύφωνα με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων μόνο το 3,5% των κλήσεων πραγματοποιούνται με τον παλιό τρόπο και οδηγούνται σε ηχογραφημένο μήνυμα. Επίσης, στις 3 Νοεμβρίου 2002 οι αριθμοί των σταθερών τηλεφώνων αλλάζουν και πάλι και το αρχικό ψηφίο 0 γίνεται 2, ενώ στις 19 Ιανουαρίου 2003 το αρχικό ψηφίο 0 των κινητών τηλεφώνων θα αλλάξει σε 6.

    [09] Ισοπαλία Μπαρτσελόνα-Ρόμα 1-1

    20/2/2002 11:46:00 μμ

    Η Μπαρτσελόνα όσο και η Ρόμα, αποδείχτηκαν αντάξιες των προσδοκιών, καθώς έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχουν πολλά τέρματα. Τελικά έμειναν στο 1-1, ένα σκορ που κρατάει την "Μπάρτσα" στην πρώτη θέση του ομίλου και τη Ρόμα στην τρίτη.

    [10] Ενέκρινε το ΣτΕ δύο Ολυμπιακά έργα

    Πηγή: ΑΠΕ 20/2/2002 9:46:00 μμ

    Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, ενέκρινε ουσιαστικά την κατασκευή δύο ολυμπιακών έργων. Πρόκειται για την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου της άρσης βαρών στη θέση "λόφος Σελεπίτσαρι" του Δήμου Νίκαιας στον Πειραιά και την κατασκευή δύο ανισόπεδων κόμβων στη συμβολή της Λεωφόρου Ποσειδώνος με τις Λεωφόρους Αμφιθέας και Αλίμου.

    Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του ΣτΕ κατά την εν λόγω διάσκεψη κατάργησε τη δίκη ως προς τα έργα της Λ. Ποσειδώνος, καθώς εκδόθηκε νέα απόφαση για την κατασκευή των επίμαχων έργων, με την οποία επέρχονται κατασκευαστικές αλλαγές.

    Ως προς το "Σπίτι της Aρσης Βαρών", η Ολομέλεια του ΣτΕ κατά πλειοψηφία απέρριψε την αίτηση ακύρωσης (προσφυγή) ιδιοκτητών ακινήτων στην περιοχή του έργου.

    Οι αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ αναμένεται να δημοσιευθούν μέσα στον ερχόμενο Μάρτιο.

    [11] Πέθανε ο Γιουγκοσλάβος προπονητής Στάνκοβιτς

    20/2/2002 11:06:00 μμ

    Ο Μπράνκο Στάνκοβιτς δεν βρίσκεται πλέον στην ζωή. Ο Γιουγκοσλάβος τεχνικός που αγαπήθηκε από τους Ελληνες φιλάθλους κατά τη θητεία του τόσο στην ΑΕΚ, όσο και τον ΠΑΟΚ, πέθανε σήμερα το πρωί στο Βελιγράδι, σε ηλικία 81 ετών, μετά από "διαρκή και σοβαρή ασθένεια", όπως μετέδωσε το πρακτορείο "Tanjug".

    Ο Στάνκοβιτς, το προσωνύμιο του οποίου ήταν "Ο πρέσβης", ξεκίνησε την καριέρα του στην Σλάβιγια του Σαράγεβο. Το 1945 πήγε στον Ερυθρό Αστέρα την φανέλα του οποίου τίμησε μέχρι το 1958, διάστημα στο οποίος στέφθηκε τετράκις πρωταθλητής και τρεις φορές κυπελλούχος Γιουγκοσλαβίας.

    Με 62 διεθνείς συμμετοχές στο παλμαρέ του, ο Στάνκοβιτς πήρε μέρος σε δύο Μουντιάλ, το 1950 στην Βραζιλία και τέσσερα χρόνια αργότερα στην Ελβετία.

    Ως προπονητής, σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα του, ήταν το 1979 όταν έφτασε με τον αγαπημένο του Ερυθρό Αστέρα στον τελικό του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, όπου αντιμετώπισε την Γκλάντμπαχ, αλλά έχασε το τρόπαιο.

    Τρία χρόνια νωρίτερα είχε διατελέσει προπονητής του ΠΑΟΚ, ενώ στα τέλη της δεκαετίας του 1960 βρισκόταν στον πάγκο της ΑΕΚ, την οποία το 1969 οδήγησε στους "8" του κυπέλλου UEFA, όμως αποκλείστηκε από την Σπάρτακ Τρνάβα.

    [12] Βόλεϊ: Τουρ-Ηρακλής 0-3

    Πηγή: ΑΠΕ 20/2/2002 10:49:00 μμ

    Παρά το γεγονός ότι ο Ηρακλής κατέκτησε γρήγορα το πρώτο σετ και ουσιαστικά είχε περάσει στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης, δεν κατέθεσε τα όπλα και επικράτησε της Τουρ, στη Γαλλία με 3-0 σετ, που ήταν και σκορ του πρώτου αγώνα. Σε αντίθεση πάντως με τον Ολυμπιακό που έχει συνηθίσει να αγωνίζεται σε φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς αυτή θα είναι η έβδομη φορά, ο Ηρακλής είναι... πρωτάρης, αφού ποτέ στην ιστορία του δεν έχει προκριθεί. Τα σετ: 18-25, 24-26, 21-25

    [13] Βόλεϊ: Ολυμπιακός-Λουζνίκι 2-3

    20/2/2002 9:38:00 μμ

    "Γλυκιά" εντός έδρας ήττα με 3-2 υπέστη σήμερα ο Ολυμπιακός από στην ρωσική Λουζνίκι, αλλά προκρίθηκε στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης, καθώς στο πρώτο ματς, στη Ρωσία, είχε επικρατήσει με 3-0. Οι "ερυθρόλευκοι", με τον "αέρα" της εκτός έδρας νίκης τους ήταν σαφώς ανώτεροι στα δύο πρώτα σετ τα οποία κέρδισαν με άνεση, αλλά μετά, "μεθυσμένοι" μάλλον από την χαρά της πρόκρισης χαλάρωσαν και επέτρεψαν στους Ρώσους να κερδίσουν τα επόμενα τρία σετ και τον αγώνα. Τα σετ: 25-16, 25-17, 21-25, 18-25, 12-15

    [14] Μπάσκετ: AEK-Πανιώνιος 102-71

    Πηγή: ΑΠΕ 20/2/2002 9:06:00 μμ

    Ο Πανιώνιος, που έδειχνε... γυμνός κάτω από τα καλάθια του, λόγω της απουσίας του σέντερ της ομάδας, Κένιον Τζόουνς, παραδόθηκε στην επιθετική πολυφωνία της ΑΕΚ, μέσα στο ΟΑΚΑ και ηττήθηκε με 102-71, σε αγώνα για τη 17η ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 κατηγορίας. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι "κυανέρυθροι" δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του αγώνα να απειλήσουν τους Ενωσίτες, καθώς εκτός της πρώτης περιόδου η διαφορά κυμαινόταν σε διψήφιο αριθμό πόντων.

    [15] Μπάσκετ: Ιωνικός-Παναθηναϊκός 83-77

    Πηγή: ΑΠΕ 20/2/2002 8:49:00 μμ

    Η μεγαλύτερη έκπληξη στο φετινό πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 κατηγορίας ανδρών, σημειώθηκε σήμερα στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου ο τοπικός Ιωνικός νίκησε με 83-77 τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό και ουσιαστικά "εκμηδένισε" τις ελπίδες του για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Η ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη με "μορφές" τους Βασίλη Σούλη και Πρόδρομο Νικολαϊδη έφτασε σ' αυτήν την απίστευτη νίκη, την πέμπτη στις 17 αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί έως τώρα.

    [16] Νέα μέθοδος για καρδιοπαθείς υψηλού κινδύνου

    20/2/2002 8:41:00 μμ

    Μία νέα εξελιγμένη μορφή του μπάι-πας, περισσότερο ασφαλής, έχει αρχίσει τελευταία να εφαρμόζεται και στην Ελλάδα. Η νέα μέθοδος που ονομάζεται Π-Γκράφτ, έχει ιδιαίτερα πλεονεκτήματα σε σχέση με την κλασική μέθοδο καθώς κατά τη διάρκεια της η καρδιά λειτουργεί κανονικά, ενώ οι μετεγχειρητικές επιπλοκές είναι ελάχιστες.

    Ο επιστημονικός διευθυντής του Καρδιοχειρουργικού Τμήματος του νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν" κ. Σωτήρης Πράπας, σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι "το μεγάλο κέρδος για τον ασθενή είναι το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται μόνο αρτηρίες που κατά κανόνα δεν αποφράσσονται όπως συμβαίνει με τις φλέβες από το πόδι που οδηγούν κατά κανόνα τον ασθενή σε μία δεύτερη επέμβαση μέσα σε 10-15 χρόνια".

    Επίσης, ο κ. Πράπας επισημαίνει ότι " εφαρμόζουμε τη μέθοδο σε ένα ποσοστό της τάξης του 96%, κυρίως έχουν να ωφεληθούν άτομα υψηλού κινδύνου που υπό άλλες συνθήκες μπορεί να μην έβγαιναν ποτέ από ένα τέτοιο χειρουργείο, ή να μην αποφασιζόταν ένα τέτοιο χειρουργείο".

    [17] H συμπεριφορά των κοριτσιών στο διαδίκτυο

    20/2/2002 7:46:00 μμ

    Έρευνα που διεξήχθη για το γυναικείο προσκοπικό σώμα (οδηγοί) των ΗΠΑ αναδεικνύει νέες πληροφορίες για τη συμπεριφορά των εφήβων κοριτσιών στο διαδίκτυο. Πάνω από τα μισά κορίτσια (58%) ανέφεραν ότι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα στα σπίτια τους τη χρήση των υπολογιστών, ενώ το 18% ανέφεραν ότι μπορούν να "εισβάλλουν" στον υπολογιστή του σχολείου τους.

    Οι περισσότερες ανέφεραν ότι μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις τεχνολογικές γνώσεις τους για να παρακάμψουν τις συμβουλές των γονιών τους, με το 86% να λένε ότι συζητούσαν (chat) κρυφά, το 57% ότι διάβαζαν την ηλεκτρονική αλληλογραφία των γονιών τους, και το 42% ότι μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε πορνογραφικούς τόπους.

    Πηγή: Benton Communications/ usatoday.com


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 20 February 2002 - 21:54:50 UTC