Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-04-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλλαγές στις προσλήψεις στο Δημόσιο
  • [02] Συνάντηση Παπανδρέου-Τζεμ στο Λουξεμβούργο
  • [03] Εντονες αντιδράσεις για συνέντευξη Τζεμ
  • [04] Επαφές και συναντήσεις του πρωθυπουργού
  • [05] Επιδείνωση του καιρού προβλέπει η ΕΜΥ
  • [06] Αμεσα θα καλυφθούν οι ανάγκες στα νοσοκομεία
  • [07] Νέο σωφρονιστικό κατάστημα στα Γρεβενά
  • [08] Δύσβατος ο δρόμος της ειρήνης στη Μ. Ανατολή
  • [09] Η ΕΕ υποστηρίζει την προσπάθεια Πάουελ
  • [10] Απειλή για τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ
  • [11] Πριμοδοτούνται με μόρια οι συμβασιούχοι
  • [12] Εκτός προϋπολογισμού δαπάνες και έσοδα
  • [13] Ικανοποίηση της κυβέρνησης για εκλογή Παπαδήμου
  • [14] Κοινές γονιδιακές έρευνες Κίνας- Γαλλίας

    [01] Αλλαγές στις προσλήψεις στο Δημόσιο

    15/4/2002 11:35:00 μμ

    Αλλαγές στο σύστημα των προσλήψεων προωθεί ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης των ορίων ηλικίας για τους διορισμούς στο Δημόσιο.

    Τις προτάσεις του υπουργείου θα παρουσιάσει αύριο ο κ. Σκανδαλίδης στην αρμόδια επιτροπή του Εθνικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με αυτές, για τις προσλήψεις με μόρια, τέσσερα είναι τα βασικά κριτήρια για τις προσλήψεις στο Δημόσιο: τα προσόντα των υποψηφίων, η προϋπηρεσία, η γνώση ξένης γλώσσας και η γνώση ηλεκτρονικού υπολογιστή.

    [02] Συνάντηση Παπανδρέου-Τζεμ στο Λουξεμβούργο

    15/4/2002 11:22:00 μμ

    Σύντομη κατ' ιδίαν συνάντηση είχαν απόψε στο Λουξεμβούργο ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζεμ, ο οποίος βρίσκεται εκεί ενόψει της αυριανής σύγκλησης του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ - Τουρκίας. Σύμφωνα με αρμόδιες διπλωματικές πηγές οι κύριοι Παπανδρέου και Τζεμ συζήτησαν τις εξελίξεις στο Μεσανατολικό και ο Ελληνας υπουργός ενημέρωσε για τις συζητήσεις που έγιναν νωρίτερα σήμερα, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ. Οι δύο υπουργοί επαναβεβαίωσαν την κοινή τους βούληση να επισκεφθούν από κοινού το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά εδάφη, όταν και εφόσον υπάρξουν οι σχετικές προϋποθέσεις και κυρίως η δυνατότητά τους να συναντηθούν και με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ.

    Θέσεις -απόψεις της ΕΕ

    Οσον αφορά τη θέση των "15" για την πορεία του διαλόγου για το κυπριακό, υποστηρίζουν ότι η Τουρκία οφείλει να βοηθήσει όσο μπορεί περισσότερο, προκειμένου να βρεθεί λύση στο Κυπριακό στηρίζοντας τις διακοινοτικές συνομιλίες μεταξύ των κυρίων Κληρίδη και Ντενκτάς. Μάλιστα, αυτή την άποψη θα παρουσιάσουν αύριο κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συμβουλίου Σύνδεσης της ΕΕ με την Τουρκία.

    Οι υπουργοί της ΕΕ παράλληλα, εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και διαπιστώνεται ότι οι μέχρι σήμερα συμφωνίες που έχουν υπογραφεί έχουν οδηγήσει στην αύξηση του εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών.

    Στην ίδια κοινή διαπραγματευτική τους θέση οι "15" δηλώνουν επισήμως προς την τουρκική πλευρά ότι αναμένουν περαιτέρω βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, στη βάση της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών τους στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου (απόφαση Ελσίνκι, άρθρο 4).

    Στην κοινή θέση που θα παρουσιάσουν αύριο οι "15" στο Συμβούλιο Σύνδεσης με την Τουρκία, χαιρετίζουν τη νέα διαδικασία των διερευνητικών συναντήσεων σε διπλωματικό-τεχνικό επίπεδο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, οι οποίες έχουν ως απώτερο στόχο τη συνολική επίλυση όλων των μεταξύ τους διαφορών.

    [03] Εντονες αντιδράσεις για συνέντευξη Τζεμ

    Πηγή: NET 105,8 fm 15/4/2002 9:24:00 μμ

    Αντιδράσεις σε Αθήνα και Λευκωσία, προκάλεσε η συνέντευξη που έδωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ, στην εφημερίδα ο "Επενδυτής". Στη συνέντευξη ο κ. Τζεμ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την λύση των προβλημάτων στο Αιγαίο, αλλά ιδιαίτερα επιφυλακτικός όσον αφορά την επίλυση του Κυπριακού.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαπας, δήλωσε ότι είναι σαφές πως η τουρκική πλευρά προβαίνει συχνά σε δηλώσεις αδιαλλαξίας, εντάσεων και απειλών για ευνόητους, εσωτερικούς και διαπραγματευτικούς λόγους.

    Ο ευρωστρατός δεν αποτελεί ελληνο-τουρκική διαφορά

    Η Ελλάδα, είπε ο κ. Πρωτόπαπας, δημιουργεί διεθνείς συσχετισμούς υπέρ της και είναι πανέτοιμη στα θέματα ασφάλειας, ενώ επανέλαβε την πάγια ελληνική θέση ότι το πρόβλημα του ευρωστρατού δεν αποτελεί ελληνο-τουρκική διαφορά, αλλά διαφορά που υπάρχει μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τρίτων χωρών.

    Πριν προαναγγείλουμε το βέτο, κατέληξε ο κύριος Πρωτόπαπας, πρέπει να δημιουργήσουμε τους συσχετισμούς εκείνους που θα μας επιτρέψουν να επιτύχουμε πολλούς από τους στόχους μας, τονίζοντας πως κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει στο κλίμα που επικρατεί στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης Μιχάλης Παπαπέτρου, αναφερόμενος στις σχετικές δηλώσεις Τζεμ, επανέλαβε ότι η φιλοσοφία της Αγκυρας περί δύο κρατών στην Κύπρο δεν μπορεί να οδηγήσει σε λύση του προβλήματος. Και επεσήμανε πως ο κ. Τζεμ επαναφέρει για μία ακόμα φορά τις πάγιες τουρκικές απειλές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, αν και με πιό συγκεκαλυμμένο τρόπο.

    [04] Επαφές και συναντήσεις του πρωθυπουργού

    15/4/2002 9:19:00 μμ

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης αύριο στις δέκα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου θα προεδρεύσει σύσκεψης με τη συμμετοχή των υπουργών Περιβάλλοντος Βάσως Παπανδρέου, Αιγαίου Νίκο Σηφουνάκη και της υφυπουργού Περιβάλλοντος Ροδούλας Ζήση, για τα προβλήματα στις Πολεοδομίες των νησιών. Στη μία το μεσημέρι ο κ. Σημίτης θα συναντηθεί με τη γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μετά από αίτημα της ίδιας, και μισή ώρα αργότερα θα συναντηθεί με τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη, μια συνάντηση στην οποία οι δύο άνδρες θα συζητήσουν όλες τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. Στις επτά το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας Νίκο Χριστουδουλάκη, ενόψει της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου της Πέμπτης, με θέμα την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

    [05] Επιδείνωση του καιρού προβλέπει η ΕΜΥ

    15/4/2002 9:13:00 μμ

    Εντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν τις επόμενες ώρες όλη τη χώρα, σύμφωνα με έκτακτη ανακοίνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας με κύρια χαρακτηριστικά, τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και τους πολύ ισχυρούς ανέμους πελάγη. Τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν και το νομό Αττικής, ενώ σε άμεση ετοιμότητα τέθηκαν όλες οι Λιμενικές Αρχές της χώρας.

    Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί αστυνομία και Πυροσβεστική, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν έκτακτα περιστατικά, από τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που αναμένονται να πλήξουν το βράδυ την κεντρική και νότια Ελλάδα.

    [06] Αμεσα θα καλυφθούν οι ανάγκες στα νοσοκομεία

    15/4/2002 8:36:00 μμ

    Ως το τέλος του 2002 θα υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός κρεβατιών εντατικής θεραπείας στα νοσοκομεία όλης της χώρας, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Πρόνοιας Εκτορας Νασιώκας, μετά το τέλος της συνεδρίασης της Μόνιμης Επιτροπής του υπουργείου Υγείας, με αυτό το θέμα. Ο κ. Νασιώκας εξήγησε ότι σήμερα λειτουργούν 425 κρεβάτια εντατικής νοσηλείας σε όλη τη χώρα, από τα οποία τα 184 στην Αθήνα, τα 108 στη Θεσσαλονίκη και τα 133 στην περιφέρεια. Σύντομα, είπε ο υφυπουργός Υγείας, θα λειτουργήσουν άλλα 113, εκ των οποίων 27 στην Αθήνα, 21 στη Θεσσαλονίκη και 65 στην περιφέρεια. Ετσι, ο αριθμός των κλινών θα ανέλθει περίπου στα επίπεδα που απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού.

    [07] Νέο σωφρονιστικό κατάστημα στα Γρεβενά

    15/4/2002 10:17:00 μμ

    Σύγχρονο σωφρονιστικό κατάστημα θα κατασκευαστεί στο Νομό Γρεβενών. Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος, κατά την επίσκεψή του στα Γρεβενά, η σχετική απόφαση έχει ήδη υπογραφεί και το έργο είναι προϋπολογισμού ύψους 15,6 εκατ. ευρώ και χωρητικότητας 280-300 κρατουμένων. Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Μαρτίου θεμελιώθηκε το σωφρονιστικό κατάστημα Τρικάλων, ενώ άρχισαν οι εργασίες στα Χανιά και σε λίγες μέρες ξεκινούν εργασίες για την κατασκευή νέων φυλακών και στη Μαγνησία.

    [08] Δύσβατος ο δρόμος της ειρήνης στη Μ. Ανατολή

    15/4/2002 10:23:00 μμ

    Ο διπλωματικός μαραθώνιος του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ στη Μέση Ανατολή συνεχίζεται παρά τις δυσμενείς εξελίξεις στην κρίση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Μιλώντας απόψε στο CCN ο Αριέλ Σαρόν δήλωσε ότι σκοπεύει να αποσύρει το στρατό από τις πόλεις Τζενίν και Ναμπλούς, επανέλαβε όμως ότι είναι αδύνατο να καταλήξει σε ειρηνευτική συμφωνία με τον Γιάσερ Αραφάτ. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε πως ο Αραφάτ είναι υπεύθυνος για την τρομοκρατία στην περιοχή.

    Συνελήφθη στενός συνεργάτης του Αραφάτ

    Ο Πάουελ δήλωσε νωρίτερα ότι η παρουσία του Παλαιστίνιου ηγέτη σε μια περιφερειακή ειρηνευτική διάσκεψη δεν είναι αναγκαία, επειδή θα διεξαχθεί αρχικά σε υπουργικό επίπεδο.

    Εν τω μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε το απόγευμα στη Ραμάλα τον Μαρουάν Μπαργκούτι, ηγέτη της οργάνωσης Φατάχ στη Δυτική Οχθη και στενό συνεργάτη του Αραφάτ. Ο Μπαργκούτι καταζητούνταν από τον ισραηλινό στρατό από τις 29 Μαρτίου, όταν ξεκίνησαν οι επιθέσεις στη Δυτική Οχθη.

    Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι προειδοποίησαν το Ισραήλ ότι θα υποστεί σοβαρές συνέπειες εάν βλάψει τον Μπαργκούτι, ενώ από την πλευρά τους οι αντάρτες της Χεζμπολάχ ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις κατά των ισραηλινών στρατευμάτων στο νότιο Λίβανο.

    Ο Αριέλ Σαρόν δήλωσε ότι το Ισραήλ θα προσαγάγει σε δίκη τον Μπαργκούτι.

    Οι δηλώσεις Σαρόν προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στους Παλαιστίνιους που σημείωσαν ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αψηφά τη διεθνή κοινότητα.

    Στη Τζενίν αντιπροσωπεία του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού

    Οι ισραηλινές αρχές έδωσαν άδεια σε αντιπροσωπεία του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού να εισέλθει στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν, στη Δυτική Οχθη, για να βοηθήσει τους τραυματίες, αλλά και να εξακριβώσει τον ακριβή αριθμό των θυμάτων, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του διεθνούς οργανισμού.

    Στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα οι σκληρότερες συγκρούσεις από την έναρξη της Ιντιφάντα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εκατοντάδες Παλαιστίνιοι και 23 Ισραηλινοί στρατιώτες.

    [09] Η ΕΕ υποστηρίζει την προσπάθεια Πάουελ

    15/4/2002 10:49:00 μμ

    Δέσμη μέτρων για τη διευθέτηση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, αποφάσισαν να υιοθετήσουν οι 15 υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, στο Λουξεμβούργο, με άξονα την υποστήριξη της μεσολαβητικής προσπάθειας του Αμερικανού ομολόγου τους Κόλιν Πάουελ, στην κατεύθυνση διοργάνωσης μιας διεθνούς διάσκεψης για το θέμα με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, του ΟΗΕ, της Ρωσίας, της ΕΕ και των ενδιαφερομένων πλευρών.

    Εντονη ανησυχία για την κατάσταση στην περιοχή

    Σε μια μαραθώνια συνεδρίαση, οι 15 υπουργοί εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και την υποστήριξή τους στην προσπάθεια Πάουελ, στο πλαίσιο της πρόσφατης απόφασης της Μαδρίτης -απ' όπου ξεκίνησε η περιοδεία του Αμερικανού υπουργού και συγκροτήθηκε το λεγόμενο ''κουαρτέτο'' με τη συμμετοχή της ισπανικής προεδρίας, του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Αναν και του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Ιγκόρ Ιβανόφ- που προβλέπει εκεχειρία, άμεση απόσυρση των ισραηλινών στρατευμάτων από τα παλαιστινιακά εδάφη, αποχή από κάθε τρομοκρατική ενέργεια και έναρξη διαλόγου.

    Οπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου στο συμβούλιο τονίστηκε η ανάγκη να συνδεθούν όλες οι προτάσεις για το Μεσανατολικό που έχουν διατυπωθεί -γερμανικές, γαλλικές, ελληνικές και της Σαουδικής Αραβίας- και υπογράμμισε τη σημασία του ρόλου της Ευρώπης ως ''γέφυρας'' των αντιμαχόμενων πλευρών.

    ''Πάγωμα'' εξαγωγών οπλισμού προς το Ισραήλ

    Αξιολογώντας την προσπάθεια του Πάουελ, οι ''15'' διαπιστώνουν ''τη δυσκολία του εγχειρήματος που βρίσκεται σε εξέλιξη'', ενώ δηλώνουν ότι ''περιμένουν περισσότερα''.

    Σε μια προσπάθεια ''συμβολικής πίεσης'' προς το Ισραήλ, οι ''15'' εναρμόνισαν τη στάση τους με το ''πάγωμα'' των εξαγωγών οπλισμού προς το Ισραήλ, που αποφάσισε η Γερμανία, επικαλούμενοι το σχετικό κώδικα συμπεριφοράς της Κοινότητας που διέπει τις σχέσεις των μελών της με αντιδημοκρατικά καθεστώτα.

    Παράλληλα, η ΕΕ καλεί το Ισραήλ και εκπροσώπους της Παλαιστινιακής Αρχής σε κοινή σύσκεψη με τους 15 υπουργούς Εξωτερικών, στη Βαλένθια, της Ισπανίας, την προσεχή εβδομάδα.

    Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου τόνισε την παρέμβαση της ΕΕ από πλευράς ανθρωπιστικής βοήθειας και την ιδιαίτερη συμβολή της Ελλάδας, επαναλαμβάνοντας τη διαθεσιμότητά του να επισκεφθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζεμ την περιοχή, μόλις οι εξελίξεις το επιτρέψουν.

    Επίσης, οι "15" αποφάσισαν να μην συγκληθεί το Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Ισραήλ, παρά το γεγονός ότι ''ένας μικρός αριθμός χωρών ήταν αντίθετος'' με την πρωτοβουλία αυτή, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ιμπέρ Βεντρίν. Ωστόσο, όπως τονίζουν, ανάλογα με τα αποτελέσματα της συνάντησης στη Βαλένθια θα μπορούσε ενδεχομένως να επισπευσθεί και η σύγκληση του συμβουλίου σύνδεσης της ΕΕ με το Ισραήλ.

    [10] Απειλή για τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ

    15/4/2002 8:26:00 μμ

    Το Εφ Μπι Αϊ ενημέρωσε μεγάλες αμερικανικές τράπεζες να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν σήμερα τρομοκρατικές επιθέσεις, στα μεγάλα καταστήματα που έχουν στην Ουάσινγκτον. Η ομοσπονδιακή αστυνομία έλαβε γνώση αυτής της απειλής χθες Κυριακή, με τηλεφώνημα αγνώστου, που έγινε από τηλεφωνική συσκευή στην Ολλανδία. Ο άγνωστος έκανε λόγο για έκρηξη σε κατάστημα στην Ουάσινγκτον μεγάλης αμερικανικής τράπεζας γύρω στο μεσημέρι σήμερα, ώρα Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή αστυνομία, ο άγνωστος ανέφερε και τον τύπο της εκρηκτικής ουσίας που θα χρησιμοποιηθεί στην επίθεση αυτή. Χωρίς να αξιολογεί ως πολύ σοβαρή αυτήν την απειλή, η ομοσπονδιακή αστυνομία ενημέρωσε ωστόσο τους υπεύθυνους όλων των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών.

    [11] Πριμοδοτούνται με μόρια οι συμβασιούχοι

    Πηγή: ΑΠΕ 15/4/2002 8:50:00 μμ

    Με επιπρόσθετη μοριοδότηση κατά 40%, υπό προϋποθέσεις, πριμοδοτούνται οι συμβασιούχοι στο δημόσιο τομέα, ώστε να βοηθηθούν στη διεκδίκησή τους για μονιμοποίηση τόσο στο Δημόσιο όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι προϋποθέσεις γι' αυτήν την πριμοδότηση είναι ο συμβασιούχος να έχει προϋπηρεσία τουλάχιστον 24 μηνών μετά από την 1/1/94 και μέχρι τη δημοσίευση του σχετικού νόμου.

    Το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί τον Ιούνιο στη Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση. Τα επιπλέον αυτά μόρια θα δίνονται μόνο στις περιπτώσεις που οι συμβασιούχοι διεκδικούν θέση για τις ίδιες ειδικότητες που είχαν στον ίδιο ή διαφορετικό τομέα. Η τροποποίηση αυτή θα είναι σε ισχύ μόνο μέχρι τα τέλη του 2004, στο πλαίσιο του τριετούς (2001-2000) προγραμματισμού προσλήψεων. Μετά τη δημοσίευση του νόμου οι φορείς πρέπει να προχωρήσουν σε προκήρυξη θέσεων.

    [12] Εκτός προϋπολογισμού δαπάνες και έσοδα

    15/4/2002 9:46:00 μμ

    Εκτός των στόχων του προϋπολογισμού κινήθηκαν στο πρώτο δίμηνο του έτους οι πρωτογενείς δαπάνες και τα έσοδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 13,6%, έναντι ετήσιου στόχου 5,4%, και τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 1,1% έναντι στόχου 1,6%.

    [13] Ικανοποίηση της κυβέρνησης για εκλογή Παπαδήμου

    15/4/2002 9:43:00 μμ

    Ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας εξέφρασε σήμερα την ικανοποίηση της κυβέρνησης για την εκλογή του Λουκά Παπαδήμου στη θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ο κ. Πρωτόπαπας είπε ότι η εκλογή αυτή έρχεται να πιστοποιήσει και την προσφορά του στην ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ, αλλά και την αναβαθμισμένη θέση της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές εξελίξεις.

    "Η τοποθέτηση αυτή δείχνει ότι στη χώρα μας υπάρχουν αξιόλογα στελέχη", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών.

    [14] Κοινές γονιδιακές έρευνες Κίνας- Γαλλίας

    15/4/2002 8:01:00 μμ

    Σε ένα φιλόδοξο ερευνητικό πρόγραμμα γύρω από το ανθρώπινο γονιδίωμα, αποφάσισαν να συνεργαστούν η Γαλλία και η Κίνα. Αυτό ανακοινώθηκε χθες στη Διεθνή Διάσκεψη για τις Επιστήμες της ζωής, που λαμβάνει χώρα στη Σαγκάη, παρουσία 1100 επιστημόνων από 354 χώρες του κόσμου.

    Οι έρευνες θα πραγματοποιηθούν στο γαλλο-κινεζικό κέντρο Επιστημών της Ζωής, το οποίο ιδρύθηκε από την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών και τέσσερα γαλλικά ερευνητικά ινστιτούτα, το Παστέρ, το INSERM, το CNRS και την Εθνική Αντικαρκινική Ένωσης της Γαλλίας.

    Κύριο αντικείμενο των ερευνών, δε θα είναι μόνο το ανθρώπινο γονιδίωμα, αλλά και οι μολυσματικές ασθένειες, η λευχαιμία, οι διάφορες μορφές καρκίνου, η παραδοσιακή ιατρική της Κίνας, ακόμα και θέματα βιοηθικής.

    Όπως υπογράμμισε ο Διευθυντής του Κέντρου, Τσεν Ζου, οι επιστήμονες θα ασχοληθούν ιδιαίτερα με πειράματα για τον εντοπισμό των γονιδίων που ευθύνονται για τη λευχαιμία, την ηπατίτιδα και την σχιστοσωμίαση.

    Κατά την πρώτη μέρα της διάσκεψης, οι παρευρισκόμενοι, μέλη της ιατρικής κοινότητας, καταδίκασαν τα σχέδια ανθρώπινης κλωνοποίησης, όχι μόνο λόγω ηθικής αλλά και αδυναμίας τεχνολογικής υποδομής. Όπως τόνισαν, στα πειράματα της ανθρώπινης κλωνοποίησης ελλοχεύει ο κίνδυνος σοβαρότατων παρενεργειών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 15 April 2002 - 20:55:20 UTC