Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-04-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δίωξη 34χρονου για παιδικό πορνό στο Ιντερνετ
  • [02] Χαλάζι στην Κέρκυρα
  • [03] Στον ανακριτή η συζυγοκτόνος του Βόλου
  • [04] Πρώτος ο Σιράκ στην κούρσα για την προεδρία
  • [05] ΗΠΑ: Συντριβή Φάντομ στη διάρκεια επίδειξης
  • [06] Πανηγυρική έναρξη των Special Olympics
  • [07] Αποτελέσματα Α' Εθνικής
  • [08] Δυο ελληνικά χάλκινα στο βάδην
  • [09] Εστίες νόσων οι ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες

    [01] Δίωξη 34χρονου για παιδικό πορνό στο Ιντερνετ

    Πηγή: ΝΕΤ 21/4/2002 10:23:00 μμ

    Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει το παιδικό πορνό στο Ιντερνετ.

    Αύριο θα οδηγηθεί στο Αυτόφωρο, ένας 34χρονος καταστηματάρχης από τη Λέσβο, που είχε δική του ιστοσελίδα για τη διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού. Αντιμετωπίζει τις κατηγορίες: διευκόλυνση ακολασίας άλλων, μαστροπία και παράβαση του νόμου περί ασέμνων.

    Πρόκειται για τον Σταύρο Ντελιπαρασκευάς ο οποίος είχε μπει στο στόχαστρο της Ασφάλειας Αττικής εδώ και καιρό. Μετά από εκτεταμένες έρευνες συνελήφθη τελικά στην Καλλονή της Λέσβου όπου διατηρούσε κατάστημα ειδών κινητής τηλεφωνίας.

    Η αποκάλυψη ότι ο 34χρονος διακινεί παιδικό πορνογραφικό υλικό μέσω του διαδικτύου και μάλιστα με δική του ιστοσελίδα έχει συγκλονίσει την κοινωνία του νησιού.

    Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του μετά από έρευνα της Ασφάλειας όχι μόνο στη Λέσβο αλλά στην Κρήτη και την Αθήνα, οδηγήθηκε το πρωί στον Εισαγγελέα.

    Η παιδική πορνογραφία φαίνεται να εξαπλώνεται με την ταχύτητα της τεχνολογίας. Οι χιλιάδες ιστοσελίδες του διαδικτύου με φωτογραφίες και βίντεο με παιδικό πορνό αλλά και οι συχνές επισκέψεις των χρηστών αποδεικνύουν τη διάσταση του προβλήματος. Χιλιάδες ανήλικα παιδιά, σε όλο τον κόσμο, γίνονται καθημερινά αντικείμενο εκμετάλλευσης.

    Σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες γίνονται συνεχώς προσπάθειες αναπροσαρμογής του ποινικού πλαισίου έτσι ώστε να σταματήσει η ανεξέλεγκτη κυκλοφορία παιδικού πορνό και να αποδίδονται οι μεγαλύτερες ποινές όταν απειλούνται τα παιδιά.

    [02] Χαλάζι στην Κέρκυρα

    21/4/2002 9:05:00 μμ

    Ζημιές σε αμπέλια και οπωροκηπευτικά προκάλεσε ισχυρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Βορειοδυτική Κέρκυρα. Επλήγησαν χωριά των δήμων Παρελίων και Παλαιοκαστριτών. Η χαλαζόπτωση διήρκησε περίπου μισή ώρα αλλά ήταν τόσο έντονη ώστε όλη αυτή η περιοχή ντύθηκε στα άσπρα.

    Ο υπουργός Γεωργίας Γ. Δρυς δήλωσε πως έδωσε σχετικές εντολές ώστε να αρχίσει η καταμέτρηση των ζημιών για να αποζημιωθούν οι αγρότες.

    [03] Στον ανακριτή η συζυγοκτόνος του Βόλου

    21/4/2002 9:27:00 μμ

    Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα η απολογία στον ανακριτή της 45χρονης Μαρίας Τέντα, η οποία κατηγορείται ότι μαζί με τον εραστή της Νίκο Κωτούλα, ο οποίος ήδη έχει προφυλακιστεί, δολοφόνησαν το σύζυγό της και στη συνέχεια μετέφεραν το πτώμα σε οικόπεδο έξω από τον Αλμυρό και το πέταξαν σε πηγάδι. Η κατηγορουμένη μεταφέρθηκε στον ανακριτή συνοδεία αστυνομικής δύναμης, καθώς είχε συγκεντρωθεί κόσμος για να την αποδοκιμάσει. Ο Κωτούλας, σύμφωνα με το δικηγόρο του δηλώνει ότι δεν έχει σχέση με τη δολοφονία, αλλά απλώς βοήθησε τη συζυγοκτόνο στη μεταφορά του πτώματος.

    [04] Πρώτος ο Σιράκ στην κούρσα για την προεδρία

    21/4/2002 11:20:00 μμ

    Σαφές προβάδισμα της τάξης των περίπου τριών ποσοστιαίων μονάδων έδωσαν όλα τα exit polls στον απερχόμενο πρόεδρο Ζακ Σιράκ κατά τον πρώτο γύρο για τη διεκδίκηση της γαλλικής προεδρίας. Δεύτερος -προς μεγάλη έκπληξη όλων- ο ηγέτης της ακροδεξιάς Ζαν Μαρι Λε Πεν και "στο κατόπι του" ο νυν σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Γαλλίας Λιονέλ Ζοσπέν. Η έκβαση των εκλογών θα κριθεί στον επόμενο γύρο, ωστόσο ο αναμφισβήτητος πρωταγωνιστής της ημέρας ήταν η μεγάλη αποχή των ψηφοφόρων.

    Σιράκ και Λε Πεν περνούν στο β' γύρο

    Αναλυτικά τα πρώτα αποτελέσματα των exit polls έχουν ως εξής:

    Ζακ Σιράκ 19,74% ηγέτης των συντηρητικών Ζαν Μαρι Λε Πεν 17,35 % πρόεδρος του ακροδεξιού "Εθνικού Μετώπου" Λιονέλ Ζοσπέν 15,31% από το σοσιαλιστικό κόμμα Φρανσούα Μπαϊρού 6,73% κεντροδεξιός Αρλετ Λαγκιγιέ 6,04% εκπρόσωπος της τροτσκιστικής τάσης Ζαν Σε Ζος 5,93% πρόεδρος του κινήματος "Κυνήγι, Ψάρεμα, Φύση, Πάραδόσεις" Ζαν Πιερ Σεβενεμάν 4,80% πρόεδρος του "Κινήματος Πολιτών" Νοέλ Μαμέρ 4,79% ηγέτης των "πρασίνων" Ολιβιέ Μπενσασενό 4,55% της άκρας αριστεράς Ρομπερ Υ 3,28% πρόεδρος του γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος

    Με την ανάδειξη του ο Λε Πεν, πολέμιος των μεταναστών, στη δεύτερη θέση εκτόπισε τον Λιονέλ Ζοσπέν από τον αγώνα διεκδίκησης της γαλλικής προεδρίας.

    Ο Λε Πεν μετά την ανακοίνωση των πρώτων σφυγμομετρήσεων μετά την έξοδο απο τις κάλπες δήλωσε ότι ο πρώτος γύρος αποτελεί μια μεγάλη ήττα και για τους δυο κορυφαίους υποψηφίους Σιράκ και Ζοσπέν.

    Τα στελέχη των Σοσιαλιστών στη Γαλλία από την πλευρά τους δήλωσαν ότι θα ζητήσουν από τους οπαδούς τους να στηρίξουν τον υποψήφιο των συντηρητικών Ζακ Σιράκ στο δεύτερο γύρο έτσι ώστε να διασφαλισθεί η ήττα του ακροδεξιού υποψηφίου Ζαν Μαρι Λε Πεν.

    "Θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε στο δεύτερο γύρο γιατί είμαστε προοδευτικοί και δημοκράτες", δήλωσε ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλική τηλεόραση. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι "οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να υψώσουν ένα φράγμα απέναντι στην ακροδεξιά".

    Ο Ντομινικ Στρος Καν, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Λιονέλ Ζοσπέν δήλωσε " Τα ποσοστά του Λε Πεν, για την τιμή της Γαλλίας, πρέπει να είναι όσο πιο χαμηλά γίνεται". Σε ερώτηση δημοσιογράφων εαν θα ψηφίσει Σιράκ ο Στρος Καν απάντησε " Ναι, θα τον ψηφίσω".

    Συνολικά 16 υποψήφιοι διεκδίκησαν την ψήφο των Γάλλων στο σημερινό πρώτο γύρο, ενώ εκπροσωπήθηκαν όλες οι πολιτικές και κοινωνικές τάσεις. Ο τελικός γύρος των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας θα διεξαχθεί στις 5 Μαΐου.

    Η αποχή ο μεγάλος ''νικητής'' των εκλογών

    Η συμμετοχή των ψηφοφόρων πάντως κινήθηκε σε απελπιστικά χαμηλά επίπεδα.

    Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο εσωτερικών με καταμετρημένες 13.920.292 ψήφους, ότι το ποσοστό της αποχής ανέρχεται σε 24,8%.

    Νωρίτερα τα μεγάλα ινστιτούτα δημοσκοπήσεων IPSOS, SOFRES και CSA είχαν ανακοινώσει ότι η απόχη στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών θα ανερχόταν σε ποσοστό από 28% με 29%, σε σύνολο .

    Η μεγαλύτερη αποχή που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα σε πρώτο γύρο γαλλικών προεδρικών εκλογών ήταν 22,4% το 1969.

    Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε στις 19.00 ώρα Ελλάδος στις περισσότερες περιοχές της Γαλλίας αλλά οι κάλπες στις μεγάλες πόλεις όπως Παρίσι, Λυόν και Μασσαλία έκλεισαν στις 21.00 ώρα Ελλάδος.

    Ο νέος πρόεδρος αναμένεται να ορίσει μια μεταβατική κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν στις 9 και 16 Ιουνίου.

    Για πρώτη φορά η προεδρική θητεία θα είναι πενταετής και όχι επταετής, μετά τη συνταγματική μεταρρύθμιση που υιοθετήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου του 2000.

    [05] ΗΠΑ: Συντριβή Φάντομ στη διάρκεια επίδειξης

    21/4/2002 9:38:00 μμ

    Ενας αεροσκάφος Φάντομ QF-4 του αμερικανικού ναυτικού συνετρίβη σήμερα κατά τη διάρκεια ασκήσεων επίδειξης στην Καλιφόρνια με συνέπεια να σκοτωθούν και τα δύο μέλη του πληρώματος. Οπως ανακοίνωσε ο Βανς Βάσκεζ αξιωματικός του ναυτικού, το αεροσκάφος συνετρίβη στις 12.20 τοπική ώρα σε μια περιοχή με λίμνες που γειτονεύει με τη ναυτική βάση της κομητείας Βεντούρα 60 μίλια βορειοδυτικά του Λος Αντζελες.

    "Προφανώς βρισκόταν στη φάση ολοκλήρωσης της άσκησης και καθώς προσπαθούσε να κάνει μια αναστροφή συνετρίβη σε μια ιδιόκτητη έκταση", δήλωσε ο εκπρόσωπος της βάσης.

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι διεξάγονται ανακρίσεις για να διευκρινισθούν τα αίτια της συντριβής του παλαιού αυτού αεροσκάφους που συμμετείχε στο πρόγραμμα της αεροπορικής επίδειξης Point Mugu, το οποίο μετά το δυστύχημα διεκόπη.

    [06] Πανηγυρική έναρξη των Special Olympics

    21/4/2002 4:24:00 μμ

    Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου πραγματοποιήθηκε το πρωί, στον πεζόδρομο της Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, κάτω από την Ακρόπολη, η εντυπωσιακή τελετή έναρξης των αγώνων των Special Olympics. Στους επταήμερους αγώνες που διοργανωνονται στην Αθηνα και τελούν υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, θα πάρουν μέρος 2.002 αθλητές, από 90 πόλεις της Ελλάδας και 20 χώρες της Μεσογείου. Στην τελετή έναρξης των αγώνων, εκτός από τον κ. Στεφανόπουλο, παρέστησαν ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τόμας Μίλερ, εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των κομμάτων, η πρέσβης καλής θελήσεως της Ουνέσκο Μαριάνα Βαρδινογιάννη και άλλοι.

    [07] Αποτελέσματα Α' Εθνικής

    21/4/2002 8:25:00 μμ

    Την τελευταία αγωνιστική θα ξεκαθαρίσει ποια θα είναι η 4η ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ της επόμενης περιόδου, αφού μετά τους αγώνες της 25ης ημέρας ελπίδες διατηρούν ο Ηρακλής που κέρδισε στο ντέρμπι 2-1 τον Αρη στο Καυτατζόγλειο, ο Πανιώνιος που συνέτριψε 4-0 στη Νέα Σμύρνη τον Εθνικό Αστέρα και ο ΟΦΗ που νίκησε στο Ηράκλειο 2-1 το Αιγάλεω.

    Το ίδιο θα γίνει και με την ομάδα που θα αποχαιρετήσει την Α' εθνική, αφού έχασαν τόσο η Παναχαϊκή με 3-2 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όσο και ο Εθνικός Αστέρας με 4-0 από τον Πανιώνιο. Ο Ακράτητος που νίκησε 2-0 τον αδιάφορο Ιωνικό εξασφάλισε και μαθηματικά τη σωτηρία του.

    Τα αποτελέσματα της 25ης ημέρας:

    Πανιώνιος-Εθνικός Αστέρας 4-0 Ηρακλής-Αρης 2-1 ΟΦΗ-Αιγάλεω 2-1 ΠΑΟΚ-Παναχαϊκή 3-2 Ακράτητος-Ιωνικός 2-0

    και χθες:

    Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-3 Παναθηναϊκός-Ξάνθη 3-1

    1. Ολυμπιακός 55

    ΑΕΚ 55

    3. Παναθηναϊκός (24αγ) 49

    4. ΠΑΟΚ 48

    5. Ξάνθη 39

    6. Ηρακλής 35

    7. Πανιώνιος 34

    8. ΟΦΗ 33

    9. Αρης 29

    10. Αιγάλεω 23

    Ακράτητος 23

    11. Ιωνικός (24αγ) 22

    13. Εθνικός Αστέρας 17

    14. Παναχαϊκή 15

    η τελευταία αγωνιστική (26η)

    Ηρακλής-Πανιώνιος

    Εθνικός Αστέρας-Παναθηναϊκός

    Αρης-Ολυμπιακός

    ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

    Αιγάλεω-Ακράτητος

    Ιωνικός-Παναχαϊκή

    Ξάνθη-ΟΦΗ

    [08] Δυο ελληνικά χάλκινα στο βάδην

    21/4/2002 8:27:00 μμ

    Δύο χάλκινα μετάλλια ήταν ο απολογισμός της ελληνικής ομάδας στο Βαλκανικό πρωτάθλημα βάδην που έγινε σήμερα στο Βλασονίντσε της Γιουγκοσλαβίας. Τρίτες θέσεις κατέλαβαν η Αθανασία Τσουμελέκα στις γυναίκες και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στις νεάνιδες. Από την ελληνική ομάδα εγκατέλειψαν οι Σπύρος Καστάνης, Θοδωρής Σταματόπουλος, Ευαγγελία Ξυνού. Η ελληνική ομάδα ταλαιπωρήθηκε αφού έφτασε στον προορισμό της μετά από μια πραγματική Οδύσσεια οκτώ ωρών ταξιδίου, ενώ αμέσως μετά τον αγώνα χωρίς να αναπαυθεί σήμερα αναγκάστηκε να αναχωρήσει και πάλι.

    [09] Εστίες νόσων οι ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες

    21/4/2002 7:57:00 μμ

    Η ρύπανση που προκαλείται από 871 εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες ευθύνται για τον πρόωρο θάνατο 6.000 ανθρώπων κάθε χρόνο στις νότιες και κεντρικές περιοχές της χώρας. Τα παραπάνω διαπιστώνει έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό του Ιδρύματος Ροκφέλερ και δόθηκε πριν από μερικές ημέρες στη δημοσιότητα. Στην έκθεση προστίθεται επιπλέον, ότι αυτού του είδους η ρύπανση προκαλεί επίσης 140.000 κρίσεις άσθματος και 14.000 κρούσματα βρογχίτιδας ετησίως.

    Την έρευνα πραγματοποίησε η εταιρία Abt Associates, σύμβουλος της κυβέρνησης Μπους για θέματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

    Οι εταιρίες στις οποίες ανήκουν τα εργοστάσια αυτά είναι οι American Electric Power, Cinergy, Duke, Dynergy, First Energy, SIGECO, Southern Company και Tennessee Valley Authority, εναντίον των οποίων είχαν διατυπωθεί το 1999 και το 2000 κατηγορίες για παραβίαση των κυβερνητικών κανονισμών για την ποιότητα του αέρα, επισημαίνει το ίδρυμα.

    ''Η έκθεση αυτή δείχνει την ανικανότητα της κυβέρνησης Μπους να εφαρμόσει τους κανονισμούς αυτούς με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία'', τονίζει ο Ερικ Σέφερ, πρώην επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του πριν ένα μήνα εξαιτίας των διαφωνιών του με τον Λευκό Οίκο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 21 April 2002 - 20:54:21 UTC