Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-09-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον εισαγγελέα ο παιδεραστής
  • [02] Εικονογράμματα για το 2004
  • [03] Ο Λάντεν ανέλαβε την ευθύνη των επιθέσεων
  • [04] Σημαντικές συναντήσεις Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ
  • [05] Στρατηγική επιδίωξη της Ελλάδας: Βιώσιμη ανάπτυξη

    [01] Στον εισαγγελέα ο παιδεραστής

    9/9/2002 8:44:00 μμ

    Εντοπίστηκε ο φερόμενος βιαστής ανήλικων αγοριών Αντώνης Μυλωνάς, ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε από το Μάρτιο του 2001 έως τις 28 Αυγούστου του 2002 αγόρια ηλικίας 9 έως 11χρονών. Ο 50χρονος οικοδόμος εντόπιζε τα θύματα του κυρίως στις παιδικές χαρές των Πατησίων, Κυψέλης, Νέα Φιλαδελφείας, Νέας Ιωνίας και Κολωνού και, αφού τα οδηγούσε σε εγκαταλειμμένα κτίρια, οικοδομές και υπόγεια πολυκατοικιών, ασελγούσε σε βάρος τους με την απειλή μαχαιριού.

    Ο Μυλωνάς--προσποιούμενος τον αστυνομικό-- έλεγε στα ανήλικα ότι έψαχνε για παιδιά που έκαναν αξιόποινες πράξεις και ότι ήθελε να ερευνήσει εάν και αυτά έχουν κάνει κάτι παράνομο. Πολλές φορές τους έδινε και καραμέλες και τα έπειθε να τον ακολουθήσουν.

    Έχει αναγνωριστεί με βεβαιότητα από έξι παιδάκια, οι γονείς των οποίων είχαν υποβάλει μηνύσεις στην αστυνομία. Συνελήφθη γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειδικείου Αθηνών, με την οποία του έχει επιβληθεί ποινή φυλάκισης 18 μηνών για υπεξαίρεση. Ο οικοδόμος οδγήθηκε σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    [02] Εικονογράμματα για το 2004

    9/9/2002 8:13:00 μμ

    Τριανταπέντε εικονογράμματα (sport pictograms), τα οποία απεικονίζουν τα εικοσιοκτώ Ολυμπιακά Αθλήματα και ορισμένα αγωνίσματα των Αγώνων του 2004 και τα οποία στο εξής θα αποτελέσουν αναπόσπαστη εικονική αναφορά κάθε αθλήματος και της αντίστοιχης αθλητικής εγκατάστασης, ετοίμασε η Διεύθυνση Εικόνας και Ταυτότητας του Γραφείου Επικοινωνίας της ''Αθήνα 2004''.

    Τα εικονογράμματα τα οποία είχε παρουσιάσει στην πρόσφατη επίσκεψή της στην έδρα της ΔΟΕ στην Λοζάννη, η Πρόεδρος της ''Αθήνα 2004'', Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, παραπέμπουν στην προέλευση των Ολυμπιακών Αγώνων και εμπνέονται από δύο στοιχεία του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού: τις κυκλαδικές φιγούρες που σχηματίζουν φόρμες με ανθρώπινη μορφή και το ύφος των μορφών στα μελανόμορφα αγγεία, όπου μια μαύρη φόρμα καθορίζει το ανθρώπινο σώμα και μια απλή γραμμή προσδιορίζει τις λεπτομέρειες της φόρμας.

    Τέλος, τα 31 από τα 35 εικονογράμματα τα οποία θα αντικρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι με τους Αγώνες, αλλά και το κοινό, εμφανίζουν μια μόνη μορφή που απεικονίζει την προσπάθεια του αθλητή ενώ στα υπόλοιπα τέσσερα, τα οποία αναφέρονται στην πάλη, στην κωπηλασία, στο τζούντο και στην συγχρονισμένη κολύμβηση, οι μορφές είναι δύο.

    Κεντέρης και Θάνου στην Κύπρο

    Έφθασαν νωρίς το απόγευμα στην Κύπρο οι Ολυμπιονίκες Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου για να παραστούν στην αποψινή παρουσίαση των ολυμπιακών προϊόντων του 2004, του Φοίβου και της Αθηνάς.

    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο διεθνές συνεδριακό κέντρο στη Λευκωσία. Στο αεροδρόμιο Λάρνακας τους υποδέχθηκε εκ μέρους της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής ο Ανδρέας Σταύρου. Σε δηλώσεις η Κατερίνα Θάνου τόνισε τη σημασία της αγοράς των προϊόντων για την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα.

    Ο Κώστας Κεντέρης δήλωσε ότι γίνεται μια πολύ σκληρή δουλειά από τον Οργανισμό ''Αθήνα 2004'' και την πρόεδρό του Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη για να αντεπεξέλθουν σε αυτή τη μεγάλη, όπως είπε, πρόκληση.

    [03] Ο Λάντεν ανέλαβε την ευθύνη των επιθέσεων

    9/9/2002 10:07:00 μμ

    Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν αναλαμβάνει για πρώτη φορά ευθέως την ευθύνη για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου με ηχητικό ντοκουμέντο που μετέδωσε το δορυφορικό δίκτυο του Κατάρ "Αλ Τζαζίρα". Η τηλεόραση έδειξε ένα πορτραίτο του Μπιν Λάντεν και ακολούθησε αμέσως το ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ο Σαουδάραβας πολυεκατομμυριούχος επικαλείται τα ονόματα ορισμένων εκ των δραστών των επιθέσεων, μεταξύ των οποίων και αυτό του Μοχάμαντ Ατα ο οποίος διηύθυνε την ομάδα που κατέστρεψε (επί του αεροσκάφους) τον πρώτο πύργο, του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη. Το αραβικό δορυφορικό δίκτυο πρόσθεσε ότι θα μεταδώσει την προσεχή Πέμπτη ολόκληρο το ντοκουμέντο, μαζί με μαγνητοσκοπημένες συνεντεύξεις δύο ηγετικών στελεχών της Αλ Καίντα, στις οποίες περιγράφουν με λεπτομέρειες το σχεδιασμό των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    [04] Σημαντικές συναντήσεις Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ

    9/9/2002 9:54:00 μμ

    Για την Ουάσιγκτον αναχωρεί αύριο το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος πρόκειται να έχει συναντήσεις με εκπροσώπους του Κογκρέσου, της Βουλής και της Γερουσίας με τους οποίους θα συζητήσει θέματα διμερούς και αμοιβαίου ενδιαφέροντος αλλά και για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, καθώς η Ελλάδα μετέχει στην τρόικα της ΕΕ και σύντομα θα αναλάβει την προεδρία της Ενωσης.

    Η ατζέντα του υπ. Εξωτερικών

    Sukru Sina Gurel

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Πάνος Μπεγλίτης ενημερώνοντας για το ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι συμπίπτει με τις ιδιαίτερα θεαματικές εξελίξεις στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και επισήμανε ότι στόχος του υπουργείου Εξωτερικών είναι να αναδείξει ιδιαίτερα το θέμα αυτό τόσο προς το αμερικανικό Κογκρέσο όσο και στα αμερικανικά MME.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών ο κ. Παπανδρέου θα συζητήσει ακόμη για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, την ενταξιακή πορεία της Κύπρου, όπως και τις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ, ενώ θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα που έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα έντασης στις σχέσεις ΕΕ - ΗΠΑ.

    Στις 11 Σεπτεμβρίου ο κ. Παπανδρέου θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη και θα συμμετάσχει σε σειρά εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

    Ο κ. Παπανδρέου θα συμμετάσχει επίσης στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ που ξεκινά στις 12 Σεπτεμβρίου, στο περιθώριο της οποίας θα έχει σειρά επαφών με ομολόγους του από την ΕΕ, τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και τη Λατινική Αμερική.

    Ο υπουργός Εξωτερικών έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί στις 12 του μηνός με τον Τούρκο ομόλογό του Σουκρού Σινά Γκιουρέλ με τον οποίο θα συζητήσει για το Κυπριακό, την πορεία των διμερών σχέσεων και την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, ενώ στις 16 Σεπτεμβρίου θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Κόλιν Πάουελ με τον οποίο θα συζητήσει εκτός από τα θέματα των διμερών σχέσεων, διεθνή και περιφερειακά προβλήματα, αλλά και τις σχέσεις ΕΕ - Αμερικής.

    Στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ προγραμματίζονται επίσης συναντήσεις στο επίπεδο των 15 υπουργών Εξωτερικών με τις τρίτες χώρες, καθώς και σειρά συναντήσεων στο επίπεδο της ευρωπαϊκής τρόικα στις οποίες από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τάσος Γιαννίτσης.

    [05] Στρατηγική επιδίωξη της Ελλάδας: Βιώσιμη ανάπτυξη

    9/9/2002 10:34:00 μμ

    Τους βασικούς άξονες της νέας βιομηχανικής πολιτικής του υπουργείου του παρουσίασε απόψε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ακης Τσοχατζόπουλος, κατά την ομιλία του σε ημερίδα που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας με θέμα "Το νέο βιομηχανικό όραμα, κινητήρας οικονομικής ανάπτυξης". Ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι στρατηγική επιδίωξη της χώρας μας στις προκλήσεις της τρέχουσας δεκαετίας είναι η βιώσιμη ανάπτυξη, δηλαδή η εξασφάλιση ενός υψηλού και διαρκώς αυξανομένου βιοτικού επιπέδου σε ένα περιβάλλον αρμονικής σύζευξης της οικονομίας της κοινωνίας και της οικολογίας.

    Αναφερόμενος στην ανάγκη αναθεώρησης της ελληνικής βιομηχανικής πολιτικής ο κ. Τσοχατζόπουλος υποστήριξε ότι "το νέο σύνθετο ανταγωνιστικό περιβάλλον, δημιουργεί νέες προκλήσεις, οι οποίες αλλάζουν τα στρατηγικά μας σχέδια. Η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη, γίνεται πρωταρχικό μέλημα όλων, ενώ παράλληλα αποτελεί πρωταρχικό εργαλείο ως προς την πορεία στην οποία θέλουμε να οδηγήσουμε την Ελλάδα στα επόμενα χρόνια''.

    Είπε ωστόσο ότι ''ενώ η ανάπτυξή μας περισσότερο από ποτέ άλλοτε επηρεάζεται από τις προαναφερθείσες αλλαγές, η οικονομία και η κοινωνία βρίσκονται σε διαδικασία συνεχούς αλλαγής, την οποία αναμφισβήτητα η παγκοσμιοποίηση θα επιτείνει. Η αλλαγή, σταδιακή ή ραγδαία, χαρακτηρίζεται από κοινωνική και οικονομική αναταραχή".

    Περιγράφοντας το νέο επιχειρηματικό περιβάλλον που φιλοδοξεί να δημιουργήσει η νέα βιομηχανική πολιτική του Υπουργείου Ανάπτυξης ο υπουργός είπε ότι θα είναι ένα περιβάλλον που θα εγγυάται την αρμονική συνεργασία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα αλλά και την αποτελεσματική λειτουργία της κοινωνίας των πολιτών μέσα από νέους σύγχρονους θεσμούς διαβούλευσης.

    Τέλος, όπως είπε, εξίσου βασικά σημεία της νέας βιομηχανικής πολιτικής, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, είναι: η βελτίωση των συνθηκών βιομηχανικής ανάπτυξης σε όλες τις περιοχές της χώρας και η εμπέδωση ενός υψηλού επιπέδου αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και του κράτους, "εμπιστοσύνης που σφυρηλατείται μέσα από ουσιαστικές, μακροχρόνιες συμφωνίες για την συνολική αναπτυξιακή πορεία της χώρας".

    Με την ομιλία του υπουργού Ανάπτυξης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ημερίδας, στη διάρκεια της οποίας ο παριστάμενος Νίκος Παπανδρέου, διάβασε χαιρετισμό του Αμερικανού νομπελίστα οικονομολόγου J.Stiglitz.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 9 September 2002 - 20:54:30 UTC