Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-12-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην ''Παρέμβαση'' ο Κ. Καραμανλής
  • [02] Επίθεση με μπουκάλι σε μοτοσικλετιστή
  • [03] Σκότωνε σκύλους με το δίκανο!
  • [04] Χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο αύριο το μεσημέρι
  • [05] Μέση Ανατολή: ''Πολεμικές'' δηλώσεις και διαψεύσεις
  • [06] Συμβολή Ν. Κορέας για εκτόνωση κρίσης στη Βόρεια
  • [07] Πακιστάν: Συλλήψεις για το χριστουγεννιάτικο μακελειό
  • [08] Φονικό ψύχος στην Ινδία
  • [09] Κίνα: Μπαράζ εκτελέσεων θανατοποινιτών
  • [10] Φονικά Χριστούγεννα στην Παλαιστίνη
  • [11] Υπάρχει ζωή άραγε σε άλλους πλανήτες;

    [01] Στην ''Παρέμβαση'' ο Κ. Καραμανλής

    26/12/2002 3:17:00 μμ

    Τη θεραπευτική κοινότητα "Παρέμβαση" επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ.Καραμανλής μεταξύ των άλλων δήλωσε ότι το κόμμα του είναι δίπλα στα παιδιά που έχουν το σθένος να οραματίζονται και να αγωνίζονται για τη ζωή. Συνέχισε λέγοντας ότι τα παιδιά αυτά κάθε μέρα λένε "το μεγάλο όχι στα ναρκωτικά. Είναι χρέος όλων μας να είμαστε δίπλα τους. Να ξέρουν ότι δεν είναι μόνοι" συνέχισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ο διευθυντής του ΚΕΘΕΑ, εξάλλου, που παραβρέθηκε στην μικρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, δήλωσε ότι η αντιμετώπιση των ναρκωτικών δεν είναι μόνο πρόβλημα της πολιτείας αλλά και της κοινωνίας.

    [02] Επίθεση με μπουκάλι σε μοτοσικλετιστή

    26/12/2002 3:11:00 μμ

    Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα ο 38χρονος Ανδρέας Χριστοδουλίδης, ο οποίος συνελήφθη χθες το μεσημέρι έπειτα από επίθεση σε διερχόμενο μοτοσικλετιστή. Από την αστυνομία εξετάζεται η εκδοχή ο Χριστοδουλίδης να είναι ο ίδιος άνθρωπος που πετούσε πέτρες σε αυτοκίνητα στο Δέλτα Φαλήρου, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να έχει ομολογήσει κάτι τέτοιο, ή να έχουν προκύψει στοιχεία εις βάρος του.

    Ψυχικά διαταραγμένος ο δράστης

    Ο Χριστοδουλίδης συνελήφθη χθες στις δύο το μεσημέρι, γιατί πέταξε ένα μπουκάλι εναντίον διερχόμενης μοτοσικλέτας στη διασταύρωση Συγγρού και Χαροκόπου στην Καλλιθέα. Το μπουκάλι χτύπησε στην πλάτη τον οδηγό του δίκυκλου Αναστάσιο Κωνσταντόπουλου του Ευθυμίου 28 ετών, χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσει. Το θύμα ειδοποίησε την άμεση δράση και λίγο αργότερα ο δράστης, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, συνελήφθη.

    [03] Σκότωνε σκύλους με το δίκανο!

    26/12/2002 3:10:00 μμ

    Ένας 57χρονος συνελήφθη μετά από περιπετειώδη καταδίωξη, γιατί στις 3.30 τα ξημερώματα, σκότωνε αδέσποτα σκυλιά με κυνηγετικό δίκανο στον Πειραιά. Πρόκειται για τον Αντώνη Παπαδόπουλο, κάτοικο Πειραιά, ο οποίος οδηγήθηκε σήμερα, στον εισαγγελέα. Ο Παπαδόπουλος με ένα κυνηγετικό δίκανο που κατείχε παράνομα βγήκε τα ξημερώματα στους δρόμους και σκότωσε συνολικά τέσσερα σκυλιά.

    Αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης που έφθασαν στο σημείο προσπάθησαν να τον συλλάβουν, αλλά ο 57χρονος διέφυγε με το ΙΧ αυτοκίνητό του πυροβολώντας δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό. Τελικά ακινητοποιήθηκε στην διασταύρωση Πειραιώς και Κύπρου στο Μοσχάτο όπου και συνελήφθη. Ο Παπαδόπουλος αντιστάθηκε και με τον αγκώνα του χεριού του έσπασε το τζάμι ενός περιπολικού. Στην κατοχή του βρέθηκαν το δίκανο με δύο χρησιμοποιημένα φυσίγγια, μία κυνηγετική ζώνη με 32 φυσίγγια καθώς και άλλα 66 φυσίγγια.

    [04] Χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο αύριο το μεσημέρι

    26/12/2002 2:36:00 μμ

    Στάσεις εργασίας από τις 11.00 έως τις 15.00 εξήγγειλε για αύριο και τη Δευτέρα, το Σωματείο Ηλεκτροδηγών ΗΣΑΠ ζητώντας περαιτέρω αυξήσεις από αυτές που προβλέπονται στη συλλογική τους σύμβαση.

    [05] Μέση Ανατολή: ''Πολεμικές'' δηλώσεις και διαψεύσεις

    26/12/2002 1:48:00 μμ

    Χωρίς διακοπή συνεχίζονται οι έλεγχοι των επιθεωρητών του ΟΗΕ στο ιρακινό οπλοστάσιο, ενώ η Τουρκία έδωσε εξάμηνη παράταση στις ΗΠΑ και τη Βρετανία για να χρησιμοποιούν την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ. Την ίδια ώρα γελοίες και ανυπόστατες χαρακτηρίζει η Δαμασκός τις κατηγορίες του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ότι το Ιράκ μετέφερε μη συμβατικά όπλα στη Συρία. Η Λιβύη, με τη σειρά της, διαψεύδει και αυτή τους ισχυρισμούς Σαρόν, ότι Ιρακινοί επιστήμονες εργάζονται στο πυρηνικό πρόγραμμα της.

    Αποκαλύψεις του τουρκικού Τύπου

    Εν τω μεταξύ, σχεδόν όλες οι μεγάλες τουρκικές εφημερίδες αποκαλύπτουν σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν από την Τουρκία να χρησιμοποιήσουν στο Ιράκ ως ανιχνευτές και οδηγούς των αμερικανικών δυνάμεων τις τουρκικές πολιτοφυλακές που φρουρούν τα κουρδικά χωριά.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν επίσης να αναπτύξουν στη νοτιανατολική Τουρκία 80.000 αμερικανούς στρατιωτικούς στα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ προσφέρουν πέντε δισεκατομμύρια δολάρια για έργα που θα βελτιώσουν και θα μεγαλώσουν τις αεροπορικές βάσεις στην ανατολική Τουρκία.

    Στο ίδιο το Ιράκ, οι επιθεωρητές του ΟΗΕ πέρασαν τα Χριστούγεννα ανακρίνοντας Ιρακινούς επιστήμονες, ενώ οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι εφοδιάζουν τον πληθυσμό με πρόσθετα τρόφιμα προς αποθήκευση εν όψει του πολέμου.

    Για ''αντιπερισπασμό'' εντυπώσεων κατηγορείται ο Σαρόν

    Ψευδείς χαρακτήρισε χθες η Λιβύη τους ισχυρισμούς του Ισραηλινού πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν, ο οποίος υποστήριξε ότι Ιρακινοί επιστήμονες εργάζονται για την πυρηνική βιομηχανία της Λιβύης, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Jana. "Είναι σαφές σήμερα για ολόκληρο τον κόσμο ότι ο στόχος αυτού του τρομοκράτη (του Σαρόν) όταν λέει τέτοια ψέματα είναι να κρύψει τις τεράστιες πυρηνικές δυνατότητες του Ισραήλ", δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, αρμόδιος για θέματα πολιτισμού και πληροφοριών, Χασούνα Αλ-Σάουες.

    Ο Σαρόν είχε δηλώσει την Τρίτη ότι διαθέτει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το Ιράκ μετέφερε πρόσφατα "χημικά ή βιολογικά όπλα" στη Συρία και είπε ότι γνωρίζει ότι "Ιρακινοί ειδικοί εργάζονται στην πυρηνική βιομηχανία της Λιβύης".

    Η Συρία, από την πλευρά της, χαρακτήρισε "γελοίους" και "αστήρικτους" τους ισχυρισμούς του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

    Καταδίκη του πολέμου από θρησκευτικούς ηγέτες

    Απευθυνόμενοι στους πιστούς με την ευκαιρία των Χριστουγέννων, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο δεύτερος, ο πνευματικός ηγέτης των Αγγλικανών όλου του κόσμου Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι Ρόουαν Γουίλλιαμς, αλλά και ο καθολικός Καρδινάλιος της Αγγλίας Μέρφι ο 'Κόννορ τάχθηκαν κατά του σχεδιαζόμενου πολέμου στο Ιράκ και χρησιμοποίησαν σκληρές εκφράσεις για να καταγγείλουν τους εμπνευστές του.

    Ειδικά ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι καυτηρίασε την πολιτική του προέδρου Μπους και του πρωθυπουργού της Βρετανίας Τόνι Μπλερ τονίζοντας ότι ενώ θα έπρεπε να είναι σοφοί, είναι αυτοί που διαπράττουν τα πιο τεράστια σφάλματα από όλους μας.

    [06] Συμβολή Ν. Κορέας για εκτόνωση κρίσης στη Βόρεια

    26/12/2002 12:24:00 μμ

    Η Νότια Κορέα ετοιμάζεται να συμβάλει για να αποσοβηθεί η κρίση με τη Βόρεια Κορέα, η οποία αποφάσισε να τροφοδοτήσει με νέα καύσιμα αντιδραστήρα ικανό να παράγει πλουτώνιο για πυρηνικά όπλα. Στη διάρκεια έκτακτου συμβουλίου στη Σεούλ, ο πρόεδρος Κιμ Ντάε-Γιουνγκ δήλωσε στους υπουργούς του ότι θα επιδιώξει διάλογο με την Πιονγιάνγκ και συνεργασία με ΗΠΑ, Ιαπωνία και άλλες χώρες για την εκτόνωση της κρίσης.

    Ανησυχούν Ρωσία-Ιαπωνία

    Ο Κιμ Ντάε-Γιουνγκ, που ακολουθεί την τακτική του εποικοδομητικού διαλόγου, αντίθετα με τη σκληρή γραμμή των Αμερικανών, έχει ανοίξει τους διαύλους της επικοινωνίας και συζητάει το θέμα της παροχής βοήθειας και της επανένωσης.

    Στην τελευταία κίνηση της Βόρειας Κορέας αντέδρασε και η Ρωσία, εκφράζοντας την ανησυχία της για τις αρνητικές επιπτώσεις στη διχασμένη χερσόνησο. Ο υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Γιακοβένκο ζήτησε από τα δύο κορεατικά κράτη και τις ΗΠΑ να βρουν άμεση λύση στο πρόβλημα.

    Η Ιαπωνία, στο μεταξύ, προειδοποίησε τη Βόρεια Κορέα να μην υποτιμά την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας σε τέτοιες "προκλητικές" αποφάσεις.

    [07] Πακιστάν: Συλλήψεις για το χριστουγεννιάτικο μακελειό

    26/12/2002 10:29:00 πμ

    Τρεις ύποπτοι συνελήφθησαν στο Πακιστάν για τη επίθεση σε προτεσταντική εκκλησία κατά τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία, που στοίχισε τη ζωή τριών κοριτσιών και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων δεκατεσσάρων ανθρώπων. Οι τρεις συλληφθέντες είναι μέλη μίας εκτός νόμου ισλαμιστικής οργάνωσης που μάχεται το ινδικό καθεστώς στο διαμφισβητούμενο Κασμίρ. Η επίθεση έγινε χτες στη διάρκεια της λειτουργίας των Χριστουγέννων, όταν μασκοφόροι εισήλθαν σε εκκλησία κοντά στην πόλη Ντάσκα του κεντρικού Πακιστάν και πέταξαν εκρηκτικά.

    Επίθεση σε χριστιανική εκκλησία και στην Ινδία

    Ανάλογη επίθεση έλαβε χώρα εχθές σε χριστιανική εκκλησία και στην Ινδία με έξι τραυματίες. Ένας ιερέας και 14 ακόμα άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επίθεση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης λειτουργίας σε χριστιανική εκκλησία στην Δυτική Βεγγάλη. Σύμφωνα με την αστυνομία, περισσότεροι από 50 οπλισμένοι άντρες μπήκαν στην εκκλησία, οι οποίοι πέταξαν βόμβες και πυροβόλησαν όταν ο αρχιερέας προσπάθησε να αντισταθεί. Περισσότεροι από 1.000 πιστοί είχαν συγκεντρωθεί για την ολονύκτια λειτουργία. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει αύξηση της βίαιων επιθέσεων εναντίον των χριστιανών στην Ινδία, που αποτελούν μόλις το 2% του πληθυσμού.

    [08] Φονικό ψύχος στην Ινδία

    26/12/2002 3:23:00 μμ

    Περίπου 40 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία 24ωρα σε ολόκληρη την Ινδία, εξαιτίας του κύματος σφοδρής κακοκαιρίας που σαρώνει την ασιατική χώρα. Οι περισσότεροι θάνατοι από το δριμύ ψύχος--σε μία χώρα όπου τους θερινούς μήνες το θερμόμετρο αγγίζει τους 50 βαθμούς Κελσίου--καταγράφηκαν στο κρατίδιο του Μπιχάρ στην ανατολική Ινδία, όπου τώρα το θερμόμετρο έχει καθηλωθεί υπό το μηδέν. Το πρακτορείο ''Ηνωμένος Τύπος της Ινδίας'' μετέδωσε σχετικά ότι στις επαρχίες Βαϊσάλι και Ναουάντα του Μπιχάρ έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες ώρες άλλοι 16 άνθρωποι.

    [09] Κίνα: Μπαράζ εκτελέσεων θανατοποινιτών

    26/12/2002 2:33:00 μμ

    'Εντεκα θανατικές καταδίκες εκτελέστηκαν το τελευταίο 24ωρο σε ολόκληρη την Κίνα. Σύμφωνα με εφημερίδα του Πεκίνου οι εκτελέσεις αυτές έλαβαν χώρα την Τετάρτη, ενώ σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα οι περισσότερες από αυτές είχαν απαγγελθεί για δολοφονίες. Οι εκτελέσεις μάλιστα έγιναν δημόσια και το κοινό συμμετείχε με ιδιαίτερα ζωηρή διάθεση.

    Η κινεζική εφημερίδα "Chutian metropolitan news" γράφει ότι το πλήθος υποδέχθηκε με ενθουσιασμό την εκτέλεση ενός δολοφόνου- καθηγητή, χωρίς να διευκρινίζει την πόλη στην οποία εκτελέστηκε η ποινή.

    Στην Κίνα σήμερα συνεχίζουν να γίνονται οι περισσότερες εκτελέσεις καταδίκων, συνήθως με μία σφαίρα στον αυχένα. Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία σε όλη την Κίνα έγιναν πέρυσι 2.468 εκτελέσεις καταδίκων ανάμεσα σε συνολικά 4.015 θανατοποινίτες.

    [10] Φονικά Χριστούγεννα στην Παλαιστίνη

    26/12/2002 1:36:00 μμ

    Πέντε Παλαιστίνιοι είναι τα νεότερα θύματα των ισραηλινών πυρών, τα οποία σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στη Δυτική 'Οχθη και τη Λωρίδα της Γάζας. Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Αριέλ Σαρόν εγκαινίαζε την προεκλογική του εκστρατεία υποσχόμενος στους συμπατριώτες του νίκη επί των Παλαιστινίων αλλά και ειρήνη.

    Νεκροί σε Δυτική 'Οχθη και Λωρίδα της Γάζας

    Στην πόλη Καμπατίγια, οι Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν έναν τοπικό ηγέτη της Τζιχάντ που πρόλαβε να τραυματίσει τέσσερις από αυτούς κατά την πολιορκία του σπιτιού του.

    Ενας άλλος τοπικός ηγέτης των Μαρτύρων του Αλ Ακσά, σκοτώθηκε στην Τουλκάρεμ, ενώ ένας Παλαιστίνιος έφηβος σκοτώθηκε από σφαίρα στο στομάχι στη Ναμπλούζ, όταν οι Ισραηλινοί στρατιώτες άρχισαν να πυροβολούν κατά μικρών παιδιών που τους πέταγαν πέτρες.

    Σε ένα άλλο επεισόδιο πάλι στη Ναμπλούζ κατά το οποίο σκοτώθηκε ένας Παλαιστίνιος οπλοφόρος, οι Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν κατά ενός ασθενοφόρου για να το εμποδίσουν να μεταφέρει τους τραυματίες.

    Τέλος, στο κέντρο της Ραμάλα, Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν άλλους δύο Παλαιστίνιους, ενώ προς το παρόν, δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για το φονικό αυτό επεισόδιο.

    [11] Υπάρχει ζωή άραγε σε άλλους πλανήτες;

    26/12/2002 2:09:00 μμ

    Φως στα μυστικά της ζωής που ίσως κρύβουν οι κομήτες, επιχειρεί να ρίξει η Ευρωπαική Υπηρεσία Διαστήματος με μια νέα, μη επανδρωμένη αποστολή της, η οποία θα ξεκινήσει στις 12 Ιανουαρίου, με σκοπό να αποκρυπτογραφήσει την ιστορία του ηλιακού συστήματος. Από τα στοιχεία που θα συλλέξει στον κομήτη Βιρτάνεν, ίσως τελικά ανακαλύψουμε, ότι η μοναδικότητα που νομίζαμε ότι είχαμε στο σύμπαν, δεν υφίσταται.

    Η εκτόξευση του μη επανδρωμένου διαστημοπλοίου θα γίνει από το Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας με έναν πύραυλο Αριαν 5. Μετά από πλανητικά περάσματα από τον Αρη και τη Γη, η Ροζέτα θα συναντηθεί με τον κομήτη Βιρτάνεν και το 2011 θα προσγειωθεί επάνω του. Από το διαστημόπλοιο θα φύγει μια άκατος, η οποία, αφού ρίξει ένα καμάκι για να αγκιστρωθεί στον κομήτη, θα αρχίσει να αναλύει τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένος αυτός, αλλά και κάθε κομήτης στο σύμπαν.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 26 December 2002 - 17:51:51 UTC