Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-12-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατά της πολιτικής Ντενκτάς οι Τουρκοκύπριοι
  • [02] Επιστροφή με κρύο
  • [03] Λύση στο αδιέξοδο των οικοδομών σε δασικές εκτάσεις
  • [04] Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους λαθρομετανάστες
  • [05] Β. Κορέα: Φόβοι για επίθεση από τις ΗΠΑ
  • [06] Εληξε η ομηρία στο Κιότο
  • [07] Συντριβή πολεμικού αεροσκάφους στη Βραζιλία
  • [08] Αδιάλλακτη η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα
  • [09] Στα χέρια Σεζέρ η πρωθυπουργοποίηση Ερντογάν
  • [10] Μ. Ανατολή: Βία σε εκλογικούς ρυθμούς
  • [11] Ακρίβυνε η ζωή με το ευρώ
  • [12] Γεννήθηκε το πρώτο παιδί με κλωνοποίηση;

    [01] Κατά της πολιτικής Ντενκτάς οι Τουρκοκύπριοι

    Πηγή: ΑΠΕ 27/12/2002 8:16:00 πμ

    Πρωτοφανές σε κοσμοσυρροή και παλμό ήταν το χθεσινό συλλαλητήριο στην κατεχόμενη Λευκωσία, εναντίον της πολιτικής Ντενκτάς και υπέρ της εξεύρεσης λύσης στο κυπριακό. Οι Τουρκοκύπριοι που πήραν μέρος στο συλλαλητήριο αξίωσαν με τον πιο επιτακτικό τρόπο παραίτηση του Ντενκτάς, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για λύση του Κυπριακού και μια ενωμένη Κύπρος να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Το συλλαλητήριο οργάνωσαν κόμματα της αντιπολίτευσης, συντεχνίες και άλλες οργανώσεις. Ο λεγόμενος δήμαρχος της κατεχόμενης Λευκωσίας, δήλωσε ότι η πλατεία στην οποία έγινε το συλλαλητήριο χωρούσε μόνο 25.000 άτομα και ήταν κατάμεστη.

    Παράλληλα συνεχίζεται η απεργία πείνας νεαρών Κυπρίων.

    Ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης, αναμένεται να έχει συνομιλίες με τον ειδικό εκπρόσωπο του γγ του ΟΗΕ Αλβαρο ντε Σότο, ο οποίος στις αρχές Ιανουαρίου θα επισκεφθεί την Αθήνα και την Αγκυρα και στη συνέχεια θα εγκατασταθεί στη Λευκωσία.

    [02] Επιστροφή με κρύο

    27/12/2002 8:57:00 πμ

    Με τον καιρό να παρουσιάζει πρόσκαιρη βελτίωση, λιγοστοί ήταν οι εκδρομείς των Χριστουγέννων που επέστρεψαν στην πρωτεύουσα. Σύμφωνα με στοιχεία, από τα 300.000 αυτοκίνητα που εγκατέλειψαν το κλεινόν άστυ, λίγα επέστρεψαν, γεγονός που οδήγησε την Τροχαία στην απόφαση να άρει τα έκτακτα μέτρα στις Εθνικές οδούς. Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένουν από αύριο, οι μετεωρολόγοι με κύριο χαρακτηριστικό του τις έντονες βροχοπτώσεις. Ωστόσο όπως είπε στη ΝΕΤ 105,8 ο μετεωρολόγος Δημήτρης Ζακόπουλος ο υδράργυρος ανεβαίνει από την Κυριακή και θα υποδεχθούμε τον καινούργιο χρόνο με υψηλές θερμοκρασίες. Τα ορεινά της χώρας έχουν ντυθεί στα λευκά και σε πολλά σημεία του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αλυσίδες.

    [03] Λύση στο αδιέξοδο των οικοδομών σε δασικές εκτάσεις

    Πηγή: NET 105,8 fm 27/12/2002 9:46:00 πμ

    Οριστικούς και καθαρούς τίτλους ιδιοκτησίας, χωρίς να καταβάλουν ούτε ένα ευρώ, θα αποκτήσουν όσοι αγόρασαν ή έκτισαν τις τελευταίες δεκαετίες σε καταπατημένες δασικές εκτάσεις που είχαν ενταχθεί σε σχέδια πόλης, χωρίς ωστόσο να έχουν εκδοθεί Προεδρικά Διατάγματα αποχαρακτηρισμού τους. Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, την Παρασκευή, τη σχετική ρύθμιση προωθεί η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου, προκειμένου να δοθεί λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με την οριστικοποίηση των πινάκων του Κτηματολογίου στους 66 δήμους, από όπου ξεκίνησε η διαδικασία. Το Δημόσιο, σύμφωνα με τη ρύθμιση, θα παραιτείται του τεκμηρίου ιδιοκτησίας για όλες τις δασικές εκτάσεις που βρίσκονται εντός σχεδίων πόλεως, είτε αυτές έχουν ανοικοδομηθεί είτε όχι.

    [04] Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους λαθρομετανάστες

    27/12/2002 9:06:00 πμ

    Φωτό Αρχείου

    Ακαρπες μέχρι στιγμής είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό των 5 λαθρομεταναστών που αγνοούνται από την Τρίτη, όταν το σκάφος που τους μετέφερε, βούλιαξε ανοιχτά της Χίου, με αποτέλεσμα να πνιγούν τέσσερις, ενώ διασώθηκαν 13. Οι διασωθέντες θα μεταφερθούν σήμερα στον καταυλισμό προσφύγων του νησίου, ενώ τη Δευτέρα θα οδηγηθεί στον ανακριτή ο ιδιοκτήτης του σκάφους Νίκος Παναγόπουλος κατηγορούμενος, μεταξύ άλλων και για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

    Σύμφωνα με σχέδιο νόμου που προωθεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, η μεταφορά λαθρομεταναστών πλέον θα δικάζεται σε βαθμό κακουργήματος και όχι πλημμελήματος. Σύμφωνα με στοιχεία των λιμενικών αρχών, αυτή τη στιγμή στα τουρκικά παράλια περιμένουν 10.000 άνθρωποι, για να περάσουν στην Ελλάδα.

    [05] Β. Κορέα: Φόβοι για επίθεση από τις ΗΠΑ

    27/12/2002 11:15:00 πμ

    Το φόβο για μια πιθανή επέμβαση των ΗΠΑ, με σκοπό να καταργήσει το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας πριν την έναρξη του διαλόγου, εξέφρασε σήμερα με ανακοίνωσή του το κρατικό πρακτορείο της χώρας. Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, έφτασε σε αυτό το συμπέρασμα μετά τις δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ την Δευτέρα, ότι οι ΗΠΑ έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πόλεμο σε δύο διαφορετικές χώρες ταυτόχρονα και να κερδίσουν, γεγονός που δεν θα έπρεπε να παραβλέψει η ηγεσία της Β. Κορέας.

    " Η πολυδιαφημισμένη δέσμευση των ΗΠΑ ότι η Βόρεια Κορέα πρέπει πρώτα να ακυρώσει το πυρηνικό της πρόγραμμα δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ουτοπία, καθώς το αίτημα του αφοπλισμού της χώρας μας όπως διατυπώνεται "περί πυρηνικών", αποτελεί ένα ανόητο πρόσχημα για να εξαπολύσουν μια αιφνιδιαστική επίθεση και να ανατρέψουν το υπάρχον πολιτικό σύστημα", αναφέρει η ανακοίνωση του κορεατικού πρακτορείου ειδήσεων.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους έχει συγκαταλέξει την Β, Κορέα στις χώρες που ανήκουν στον άξονα του κακού, μαζί με το Ιράν και το Ιράκ.

    Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι αναστέλλει επ΄αόριστο τα σχέδια της για ν΄ανοίξει πρεσβεία στη Βόρειο Κορέα, έως ότου "ξεκαθαρισθεί" το θέμα των πυρηνικών εξοπλισμών της χώρας αυτής.

    Ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών, Αλεξάντερ Ντάνουερ, ενημέρωσε την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας ότι "οι σχέσεις των δυο χωρών δεν πρόκειται να εξομαλυνθούν" όσο δεν υπάρχει διεθνής συνεργασία για να αποσοβηθεί η κρίση που έχει δημιουργηθεί, έπειτα από την απόφαση των Βορειοκορεατών να τροφοδοτήσουν με νέα καύσιμα αντιδραστήρα ικανό να παράγει πλουτώνιο.

    Στην τελευταία κίνηση της Βορείου Κορέας αντέδρασε και η Ρωσία, εκφράζοντας την ανησυχία της για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η πράξη της στη διχασμένη χερσόνησο, ενώ η Ιαπωνία προειδοποίησε τη κυβέρνηση της χώρας να μην υποτιμά την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας σε τέτοιες "προκλητικές" αποφάσεις.

    [06] Εληξε η ομηρία στο Κιότο

    27/12/2002 9:58:00 πμ

    Ο επιχειρηματίας Εϊίτσι Τοκούντα

    Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται πλέον ο χρεωκοπημένος επιχειρηματίας, που κρατούσε ομήρους τέσσερις υπαλλήλους της τράπεζας Κιότο Τσούο Σίνκι, στην Ιαπωνία. Ο Εϊίτσι Τοκούντα, 60 ετών, παραδόθηκε στην αστυνομία έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις 17 ωρών και τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kιόντο.

    Ο Εϊίτσι Τοκούντα καταστράφηκε οικονομικά το 1991 με τη χρεωκοπία του κτηματομεσιτικού του γραφείου, η έδρα του οποίου βρισκόταν στο Κιότο. Χρωστούσε στην τράπεζα ένα δάνειο 900 εκατομμυρίων γεν που είχε πάρει για τη δουλειά του.

    [07] Συντριβή πολεμικού αεροσκάφους στη Βραζιλία

    27/12/2002 9:49:00 πμ

    Φωτό Αρχείου

    Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίσθηκαν όταν μεταγωγικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας της Βραζιλίας συνετρίβη καθώς ο πιλότος επιχειρούσε αναγκαστική προσγείωση. Το αεροσκάφος συνετρίβη 3,5 χιλιόμετρα πριν φθάσει στον διάδρομο προσγείωσης, στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σάο Πάολο. Οπως δήλωσε εκπρόσωπος της διοίκησης του αεροδρομίου, ο πιλότος εντόπισε πρόβλημα στον κινητήρα και επιχείρησε αναγκαστική προσγείωση στο (διεθνές αεροδρόμιο) Αφόνσο Πένα, αλλά δεν τα κατάφερε.

    Στο αεροσκάφος επέβαιναν πέντε στρατιωτικοί και 11 πολίτες, κυρίως συγγενείς τους. Μεταξύ αυτών ήταν δύο παιδιά.

    Δύο γυναίκες, από τις οποίες η μία ήταν σύζυγος του πιλότου και ο συγκυβερνήτης σκοτώθηκαν από τη συντριβή του αεροσκάφους, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο πιλότος τραυματίσθηκε ελαφρά.

    Το αεροσκάφος είχε κατασκευασθεί από τη βραζιλιάνικη εταιρεία "Empresa Brasileira de Aeronautica SA (Embraer)", που είναι η τέταρτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία πολιτικών αεροσκαφών στον κόσμο.

    [08] Αδιάλλακτη η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα

    27/12/2002 9:34:00 πμ

    Σκληρή στάση έναντι του προέδρου Τσάβες τηρεί η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα, καθώς θέτει ως όρο για την επίτευξη οποιασδήποτε συμφωνίας για τον τερματισμό των απεργιακών κινητοποιήσεων στον πετρελαϊκό τομέα, τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι κανένας απεργός δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του. Με πανό και σημαίες χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν για μία ακόμη φορά στους δρόμους του Καράκας, ζητώντας την παραίτηση του προέδρου Ούγκο Τσάβες και την προκήρυξη εκλογών. Ομως κυβερνητικοί αξιωματούχοι απέρριψαν τα νέα αιτήματα της αντιπολίτευσης.

    Σοβαρές ελλέψεις καυσίμων

    ''Δεν μπορούμε να διαπραγματευόμαστε με αυτούς που παραμελούν τα καθήκοντά τους'', δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Μαρία Κριστίνα Ιγκλέσιας. ''Σε ποιά χώρα του κόσμου αυτοί που χτυπούν την σπονδυλική στήλη της οικονομίας του έθνους, μπορούν να παραμείνουν σε αυτόν τον τομέα'', αναρωτήθηκε η υπουργός Εργασίας.

    Στελέχη της κρατικής πετρελαϊκής εταιρίας της Βενεζουέλας, PDVSA, δηλώνουν αποφασισμένα να συνεχίσουν την απεργία μέχρι να παραιτηθεί ο πρόεδρος Τσάβες.

    Οι κινητοποιήσεις άρχισαν στις 2 Δεκεμβρίου και έχουν προκαλέσει προβλήματα στην οικονομία της Βενεζουέλας, αλλά και στη διεθνή αγορά πετρελαίου.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τιμές του πετρελαίου στην αγορά της Νέας Υόρκης έφθασαν χθες μέχρι τα 32,55 δολάρια το βαρέλι, που είναι το υψηλότερο σημείο από τον Ιανουάριο του 2001.

    Εξαιτίας της απεργίας έχουν παρουσιασθεί σοβαρές ελλείψεις καυσίμων στην αγορά της Βενεζουέλας, όπου οι αυτοκινητιστές περιμένουν επί ώρες στην ουρά για να βρουν βενζίνη.

    Πάντως, η κρατική εταιρεία πετρελαίων της Βραζιλίας έστειλε 520.000 βαρέλια με βενζίνη στη Βενεζουέλα, ανταποκρινόμενη στην έκκληση Τσάβες για βοήθεια, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι ελλείψεις.

    [09] Στα χέρια Σεζέρ η πρωθυπουργοποίηση Ερντογάν

    27/12/2002 8:51:00 πμ

    Το τουρκικό κοινοβούλιο ψήφισε αργά το βράδυ για μια ακόμη φορά τις τροπολογίες του Συντάγματος που θα ανοίξουν το δρόμο στον ηγέτη του κυβερνώντος κόμματος Ταγίπ Ερντογάν να συμμετάσχει σε επαναληπτικές τμηματικές εκλογές, που θα είναι και το πρώτο του βήμα για να γίνει πρωθυπουργός. Στον κ. Ερντογάν είχε απαγορευτεί να συμμετάσχει στις γενικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στην Τουρκία όπου το κόμμα του, πέτυχε σαρωτική νίκη και σχημάτισε την πρώτη μονοκομματική κυβέρνηση στην Τουρκία τα τελευταία 15 χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος κ. Σεζέρ είχε ασκήσει βέτο σε τρεις τροπολογίες του Συντάγματος, που ψηφίστηκαν στις 13 Δεκεμβρίου, με το επιχείρημα ότι απέβλεπαν σε ένα συγκεκριμένο στόχο, τη μελλοντική εκλογή του κ. Ερντογάν. Ο κ. Σεζέρ δεν έχει το δικαίωμα να απορρίψει για δεύτερη φορά αυτές τις τροπολογίες, μπορεί όμως να τις υποβάλει σε Δημοψήφισμα.

    [10] Μ. Ανατολή: Βία σε εκλογικούς ρυθμούς

    27/12/2002 8:38:00 πμ

    Η Παλαιστινιακή Διοίκηση καταδίκασε σήμερα τις ισραηλινές βιαιότητες στα κατεχόμενα, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον εννέα άνθρωποι, δηλώνοντας ότι οι επιχειρήσεις αυτές υπηρετούν ''τους εκλογικούς στόχους'' του ισραηλινού πρωθυπουργού Αριελ Σαρόν. Σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Διοίκηση, η αναζωπύρωση της βίας έχει επίσης ως στόχο να ''τορπιλίσει τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την Αίγυπτο, η οποία εργάζεται για την επίτευξη δια-παλαιστινιακού διαλόγου''. Οι συνομιλίες αυτές που θα επικεντρωθούν στην ιντιφάντα και τις αντι-ισραηλινές επιθέσεις αυτοκτονίας θα πρέπει να ξαναρχίσουν τις προσεχείς ημέρες στο Κάιρο ανάμεσα στην Φάταχ του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Γιάσερ Αραφάτ και το ισλαμικό κίνημα Χαμάς, υπό την αιγίδα της Αιγύπτου. Στις συνομιλίες έχει κληθεί και το Μέτωπο για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης μια από τις συνιστώσες της ΟΑΠ.

    [11] Ακρίβυνε η ζωή με το ευρώ

    27/12/2002 9:42:00 πμ

    Tην αύξηση στις τιμές ορισμένων προϊόντων και υπηρεσιών μετά την εισαγωγή του ευρώ, παραδέχθηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Βιμ Ντούιζενμπεργκ στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε ολλανδικό τηλεοπτικό κανάλι και που αναμετέδωσε αντίστοιχο του Βελγίου. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στους 12 και πλέον μήνες από την εφαρμογή του νέου νομίσματος, είχε συστηματικά υποστηρίξει ότι το πέρασμα από τα εθνικά νομίσματα στο ευρώ δεν είχε καμία αρνητική επίπτωση στον πληθωρισμό.

    Ο Ντούιζενμπεργκ αναγνώρισε στην ίδια συνέντευξή του, ότι τόσο οι κοινοτικές και εθνικές αρχές όσο και η ΕΚΤ είχαν υποβαθμίσει αυτή την αρνητική επίπτωση.

    Η επικοινωνιακή πολιτική της ΕΚΤ δεν αποκάλυψε αυτό το αληθινό γεγονός, παραδέχθηκε ο διοικητής της, επισημαίνοντας οτι η τιμή μιας σειράς προϊόντων αυξήθηκε πραγματικά, αλλά σε γενικές γραμμές αυτή η αύξηση ήταν περιορισμένη.

    Εν τω μεταξύ, το ΙΝΚΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης θα δίνει από τον επόμενο μήνα λίστα με επιχειρήσεις και τιμές προϊόντων ανά περιοχή για να διευκολύνουν τους καταναλωτές στην αναζήτηση καλύτερων τιμών, όπως δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών Χαράλαμπος Κουρής.

    Τη Δευτέρα μέσω της σελίδας του ΙΝΚΑ στο διαδίκτυο ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος θα ανακοινώσει μέτρα κατά της αδιαφάνειας της αγοράς.

    [12] Γεννήθηκε το πρώτο παιδί με κλωνοποίηση;

    27/12/2002 9:29:00 πμ

    Ενα κορίτσι που γεννήθηκε στο Μαϊάμι, είναι το πρώτο παιδί που αποκτήθηκε με την τεχνική της κλωνοποίησης, υποστηρίζει η γαλλίδα επιστήμονας Μπριζίτ Μπουασελιέ, η οποία είναι μέλος της αίρεσης ''Raelien''. Τα μέλη της κοινότητας αυτής υποστηρίζουν ότι έχουν επαφές με εξωγήινους. Οι προσπάθειες τους να φέρουν στον κόσμο το πρώτο κλωνοποιημένο παιδί καλύπτονταν κάτω από άκρα μυστικότητα και μέχρι στιγμής η πληροφορία της Μπριζίτ Μπουασελιέ, δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες επιστημονικές πηγές. Το παιδί ήλθε στον κόσμο με καισαρική τομή.

    Πάντως εάν τα όσα λέει η Μπριζίτ Μπουασελιέ επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητες επιστημονικές πηγές, τότε το κορίτσι που γεννήθηκε είναι το πρώτο παιδί που έρχεται στον κόσμο με την αμφιλεγόμενη τεχνική της κλωνοποίησης ανθρώπου.

    Στις 27 Νοεμβρίου, η κυρία Μπουασελιέ είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι επρόκειτο να γεννηθεί ένα παιδί, που θα είναι κλώνος της μητέρας του. Οι γονείς του παιδιού είναι Αμερικανοί, σύμφωνα με τις δηλώσεις της Μπριζίτ Μπουασελιέ.

    Περίπου πέντε χρόνια μετά τη γέννηση της ''Ντόλι'', του προβάτου που ήταν προϊόν κλωνοποίησης, σε επιστημονικά εργαστήρια έχουν δημιουργηθεί κλώνοι χοίρων, κατσικιών και γάτων. Γι΄αυτό και θεωρείται απλά θέμα χρόνου η δημιουργία ανθρώπινου κλώνου, παρά την έντονη συζήτηση που έχει προκαλέσει το θέμα στην επιστημονική κοινότητα.

    Τον περασμένο μήνα ο ιταλός γενετιστής Σεβερίνο Αντινόρι είχε ανακοινώσει ότι κάποια γυναίκα κυοφορεί ένα ''απολύτως υγιές'' παιδί- προϊόν κλωνοποίησης, το οποίο πρόκειται να γεννηθεί τον Ιανουάριο. Ο πρώην συνεργάτης του, καθηγητής φυσιολογίας, Πάνος Ζαβός, υποστηρίζει επίσης ότι στις αρχές του επόμενου έτους, θα δημιουργήσει ανθρώπινο κλώνο.

    Ωστόσο μέχρι στιγμής κανένας από τους επιστήμονες που ασχολούνται με την κλωνοποίηση δεν έχει παρουσιάσει συγκεκριμένα αποτελέσματα από τις σχετικές έρευνες.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 27 December 2002 - 9:57:05 UTC