Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-07-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δολοφονήθηκαν μάνα και κόρη στα Ιωάννινα
  • [02] Συζήτησαν μέτρα για το περιβάλλον
  • [03] Νικήτρια η Εθνική Εφήφων μπάσκετ στο μικρό τελικό
  • [04] Μουσική για το αρχαίο δράμα στην Αρχαία Επίδαυρο

    [01] Δολοφονήθηκαν μάνα και κόρη στα Ιωάννινα

    20/7/2003 9:12:00 μμ

    Μάνα και κόρη βρέθηκαν κατακρεουργημένες το απόγευμα της Κυριακής σε παλιό διώροφο σπίτι που έμεναν μόνες, στην οδό Νεοπτολέμου 8, στην παλιά πόλη Ιωαννίνων, κοντά στο Κάστρο. Πρόκειται για την 85χρονη Όλγα Παπαγεωργίου και την κόρη της Χρυσαυγή 55 ετών. Το διπλό έγκλημα αποκαλύφθηκε όταν γείτονες που είχαν να δουν τις γυναίκες από την Παρασκευή, ειδοποίησαν την αστυνομία. Ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης διαπίστωσε ότι έφεραν πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι, το οποίο βρέθηκε στο σπίτι. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ασφάλεια Ιωαννίνων έχει συγκεντρώσει στοιχεία για το δράστη και οι έρευνες για τον εντοπισμό του είναι σε καλό δρόμο.

    [02] Συζήτησαν μέτρα για το περιβάλλον

    Πηγή: ΝΕΤ 20/7/2003 8:26:00 μμ

    Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια συνεδρίασαν σε κοινή συνάντηση οι Υπουργοί Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Ανάπτυξης της Ε.Ε. Οι υπουργοί συζήτησαν τις αναγκαίες στρατηγικές και πολιτικές που θα ανταποκρίνονται στην ενεργειακή ζήτηση, χωρίς να επιβαρύνεται το περιβάλλον, καθώς και στην υποχρέωση μείωσης των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα. Η κοινή υπουργική Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Μοντεκατίνι της Ιταλίας με πρωτοβουλία της Ιταλικής προεδρίας.

    Μέλημα της Ε.Ε. η προώθηση νέων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

    Η διαμόρφωση ευνοϊκότερων όρων οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος και η ενιαία κοινοτική προσέγγιση στα θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος ήταν το θεματικό πλαίσιο στην κοινή συνάντηση των Υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Μοντεκατίνι της Ιταλίας.

    Σε κύριο μέλημα της Ε.Ε. ανάγεται η προώθηση νέων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ώστε να ενσωματωθούν οι περιβαλλοντικές απαιτήσεις στην κοινή ενεργειακή της πολιτική.

    Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη δραστηριοποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να επιτευχθεί η εφαρμογή του πρωτοκόλλου του Κιότο για την υποχρεωτική μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, με έμφαση στη συνέχιση του διαλόγου με τη Ρωσία και άλλες χώρες για την επικύρωση του πρωτοκόλλου αλλά και τη βελτίωση της απόδοσης των "πράσινων τεχνολογιών".

    Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται η εκπόνηση σχεδίου δράσης για την εφαρμογή της Οδηγίας για την εμπορία των ρύπων, σε συνεργασία και με τους εκπροσώπους της βιομηχανίας, έτσι ώστε ο ρυπαίνων τελικά να πληρώνει.

    [03] Νικήτρια η Εθνική Εφήφων μπάσκετ στο μικρό τελικό

    Πηγή: ΑΠΕ 20/7/2003 9:05:00 μμ

    Το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης, κατέκτησε η Εθνική Ελλάδας του μπάσκετ των εφήβων. Στον "μικρό" τελικό της διοργάνωσης, η ομάδα του Νίκου Σταυρόπουλου νίκησε 73-64 την Κροατία και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Κορυφαίος της Εθνικής μας ήταν ο Βουγιούκας που σημείωσε 20 πόντους και μάζεψε εννέα επιθετικά ριμπάουντ. Τα δεκάλεπτα: 22-20, 43-42, 62-56, 73-64.

    [04] Μουσική για το αρχαίο δράμα στην Αρχαία Επίδαυρο

    20/7/2003 5:57:00 μμ

    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τρίτη εβδομάδα του Μουσικού Ιουλίου 2003 στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, που ήταν αφιερωμένη σε μουσική Ελλήνων συνθετών γραμμένη ειδικά για παραστάσεις Αρχαίου Δράματος. Το κοινό της Μικρής Επιδαύρου είχε την τύχη να απολαύσει έργα μεγάλων και αγαπημένων συνθετών, του Μάνου Χατζιδάκι, του Γιώργου Κουρουπού, του Γιώργου Κυπουργού, του Χρήστου Λεοντή, του Θάνου Μικρούτσικου, του Γιώργου Τσαγκάρη, του Δημήτρη Μητρόπουλου, του Δημήτρη Παπαδημητρίου και της Κατίνας Παξινού. Και τις δύο βραδιές (19 και 19 Ιουλίου) το κοινό ξέσπασε σε ένα ενθουσιώδες χειροκρότημα και αποχώρησε από το γοητευτικό θεατράκι με ανάμικτα συναισθήματα χαράς και συγκίνησης από το άκουσμα γνώριμης μουσικής άλλοτε από τις κωμωδίες του Αριστοφάνη και άλλοτε από παραστάσεις τραγωδίας που έχουν σφραγίσει την ιστορία του αρχαίου Ελληνικού δράματος.

    Μοναδικές βραδιές, μοναδικές καλλιτεχνικές παρουσίες

    Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία των Ελλήνων συνθετών στο Μικρό θεατράκι, οι οποίοι μαζί με τους υπόλοιπους θεατές απόλαυσαν τη μουσική διεύθυνση του Θόδωρου Αντωνίου και την εξαιρετική ερμηνεία του διάσημου συνόλου Alea III της Βοστόνης.

    Στην ερμηνεία των χορικών συμμετείχε το φωνητικό σύνολο "Εμμέλεια" ένα σχήμα που ιδρύθηκε το 1994 από νέους τραγουδιστές με στόχο την ερμηνεία και διάδοση σπάνιων έργων μουσικής υπό τη διεύθυνση του Βαλέρι Ορέκσιν.

    Ανάμεσα στους θεατές ήταν πολλοί από το χώρο της τέχνης και κυρίως της μουσικής, ο Γιώργος Κουρουπός, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Χρήστος Λεοντής και ο Νίκος Κυπουργός, ο Δήμαρχος της Αρχαίας Επιδαύρου Δημήτρης Μαντάς, ο αρχιτέκτονας κ. Μάνος Περράκης, ο πρέσβης του Βελγίου Κλόντ Ριζμενάν, οι καθηγητές θεατρολογίας Νίκος Χουρμουζιάδης και Πλάτωνας Μαυρομούστακος, εκπρόσωποι του τύπου και πολλοί άλλοι.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 20 July 2003 - 20:54:48 UTC