Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-09-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύλληψη αρχαιοκάπηλου στην Ξάνθη
  • [02] Τραγικό ατύχημα με οπλίτη στον Έβρο
  • [03] Ασθενείς σεισμικές δονήσεις στο Ηράκλειο
  • [04] Συγκίνηση για το θάνατο της 5χρονης Τουρκοκύπριας
  • [05] ΠΓΔΜ: Νέα ένταση με Αλβανούς
  • [06] Λήξη της εκεχειρίας αποφάσισε το PKK
  • [07] Διετή προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε ο Μιλόσεβιτς
  • [08] Μεγαλύτερο ρόλο του ΟΗΕ στο Ιράκ επιθυμεί η Αυστραλία
  • [09] Έξι ύποπτοι έχουν συλληφθεί για το μακελειό στη Νατζάφ
  • [10] Μέτρα στήριξης των ευπαθών ομάδων
  • [11] Προθεσμία 10 ημερών δίνει το ΣΔΟΕ στους πρατηριούχους
  • [12] Μέτρα για να κλείσει η ψαλίδα πλουσίων - φτωχών ζητά η ΓΣΕΕ
  • [13] Τέλος στο δεύτερο χονδρεμπορικό κέρδος για πατάτες και φρούτα
  • [14] Συγκράτηση των τιμών σε νερά και αναψυκτικά
  • [15] Μειώθηκε η ανεργία την άνοιξη του 2003
  • [16] Αυξήθηκε ελαφρά η απασχόληση
  • [17] Εγρήγορση και στάση ευθύνης ζητά η Αγγελοπούλου
  • [18] Ρεχάγκελ: ''Ηρθε η ώρα της Ελλάδας''

    [01] Σύλληψη αρχαιοκάπηλου στην Ξάνθη

    2/9/2003 3:28:00 μμ

    Δώδεκα ασημένια και ένα χρυσό νόμισμα ανυπολόγιστης αρχαιολογικής αξίας προσπάθησε να πουλήσει σε αστυνομικό της Ασφάλειας Αττικής, που παρουσιάστηκε ως συλλέκτης ένας 74χρονος εστιάτορας, στην παραλία των Αβδήρων Ξάνθης. Ο αρχαιοκάπηλος αξίωσε από τον αγοραστή να του καταβάλει ποσό 15.000 ευρώ. Τα νομίσματα προέρχονταν από παράνομη ανασκαφή, που είχε γίνει στον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων.

    [02] Τραγικό ατύχημα με οπλίτη στον Έβρο

    2/9/2003 3:18:00 μμ

    Ένας εικοσιτριάχρονος λοχίας επαγγελματίας οπλίτης τραυματίστηκε θανάσιμα στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης άσκησης ρίψης εφοδίων στην Πυλαία Φερών νομού Έβρου. Πρόκειται για τον Στέφανο Σακάκη του Αποστόλου από τις Σέρρες ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα όταν κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες εξερράγη η καπνογόνος χειροβομβίδα που κρατούσε στη ζώνη ρίψεως εφοδίων. Από την έκρηξη δεν υπήρξε άλλος τραυματισμός, ενώ διατάχθηκε διενέργεια προανάκρισης για να διαπιστωθούν τα αίτια του δυστυχήματος.

    [03] Ασθενείς σεισμικές δονήσεις στο Ηράκλειο

    2/9/2003 12:51:00 μμ

    Τρεις σεισμοί μικρής εντάσεως σημειώθηκαν από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι το πρωί της Τρίτης, με επίκεντρο τον υποθαλάσσιο χώρο, 15 έως 20 χλμ. βόρεια του Ηρακλείου. Η πρώτη δόνηση 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 22:30 το βράδυ της Δευτέρας, η δεύτερη στις 13:15 το μεσημέρι ήταν μικρότερη των 3 Ρίχτερ και η τρίτη επίσης μικρότερη των 3 Ρίχτερ στις 07:15 σήμερα. Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί χαρακτηρίζοντας τις δονήσεις αυτές επιφανειακές και επισημαίνοντας ότι τέτοιες δονήσεις σημειώνονται συχνά.

    [04] Συγκίνηση για το θάνατο της 5χρονης Τουρκοκύπριας

    2/9/2003 12:16:00 μμ

    Έχασε τη μάχη με τη λευχαιμία η πεντάχρονη Τζαλέ Σακάογλου, η οποία έφερε κοντά δεκάδες χιλιάδες Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης συμβατού δότη, που θα της έδινε ζωή. Η μικρή Τζαλέ είχε επιστρέψει πριν από ένα μήνα από την Πανεπιστημιακή Κλινική του Μπρίστολ και η υγεία της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση. Κηδεύτηκε χθες στην κατεχόμενη Μόρφου. Στην κηδεία της παρέστησαν και τέσσερις Ελληνοκύπριοι, ο Μαρίνος Ιωαννίδης, που είχε συντονίσει τη δικοινοτική αιμοληψία, δύο εκπρόσωποι του Καραϊσκάκιου Ιδρύματος και ο Βάσος Βασιλείου, πατέρας του μικρού Ανδρέα, από τον οποίο άρχισε η εκστρατεία αιμοδοσίας Ελλήνων και Τούρκων.

    [05] ΠΓΔΜ: Νέα ένταση με Αλβανούς

    Πηγή: ΑΠΕ 2/9/2003 5:50:00 μμ

    Έντονες ανησυχίες για την κατάσταση ασφαλείας στην ΠΓΔΜ, εκφράζονται στα Σκόπια, καθώς την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται νέα ένταση, η οποία χαρακτηρίζεται από την επανεμφάνιση ένοπλων αλβανικών ομάδων και μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας, με σκοπό τον εντοπισμό και εξουδετέρωση τους. Η επιχείρηση της αστυνομίας ξεκίνησε πριν μερικές ημέρες και λαμβάνει χώρα σε ορισμένες περιοχές, οι οποίες επλήγησαν περισσότερο κατά την διάρκεια των συγκρούσεων το 2001 ανάμεσα σε Αλβανούς αντάρτες και στις δυνάμεις ασφαλείας της ΠΓΔΜ, καθώς σε αυτές έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες έντονη κινητικότητα ένοπλων Αλβανών.

    Ανησυχία από την εμφάνιση ένοπλων ομάδων

    Συγκεκριμένα, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν περικυκλώσει ορισμένα αλβανόφωνα χωριά στην περιοχή του Κουμάνοβο-Λίπκοβο, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, και κυβερνητικοί παράγοντες υποστηρίζουν ότι η επιχείρηση στρέφεται κατά "εγκληματικών-τρομοκρατικών ομάδων".

    Τις τελευταίες δύο ημέρες, περισσότεροι από 1000 κάτοικοι της περιοχής, έχουν εγκαταλείψει τα χωριά τους, φοβούμενοι ότι μπορούν να ξεσπάσουν νέες συγκρούσεις και κατευθύνθηκαν τόσο στην πόλη του Κουμάνοβο όσο και στο Πρέσεβο στην Νότιο Σερβία.

    Η ένοπλη οργάνωση, "Αλβανικός Εθνικός Στρατός" (ΑΝΑ), ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι έδωσε 24ώρη προθεσμία στις κυβερνητικές δυνάμεις να αποχωρήσουν από τα χωριά που έχουν περικυκλώσει, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα ξεσπάσουν συγκρούσεις.

    Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ γνωστοποίησε ότι σε καμία περίπτωση δεν προτίθεται να συνομιλήσει με τους ένοπλους Αλβανούς, τους οποίους χαρακτηρίζει ως "εγκληματικά στοιχεία".

    Σε μία προσπάθεια να εκτονωθεί κάπως η κατάσταση, 20 βουλευτές αλβανικών κομμάτων της ΠΓΔΜ, θα έχουν σήμερα το απόγευμα συνάντηση στο χωριό Βάκτσιντσε με εκπροσώπους των ένοπλων Αλβανών που βρίσκονται στην περιοχή.

    Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου των Σκοπίων, μεταξύ των ένοπλων Αλβανών στο ΒΔ τμήμα της ΠΓΔΜ, έχουν παρεισφρήσει και ένοπλες ομάδες από το Κόσοβο.

    Η κατάσταση άρχισε να επιδεινώνεται πριν μία εβδομάδα, όταν ένας τοπικός Αλβανός οπλαρχηγός,ο Αβντουλ Γιακούπι, γνωστός με το ψευδώνυμο "Τσακάλα", απήγαγε έναν αστυνομικό και έναν πολίτη, οι οποίοι αργότερα απελευθερώθηκαν, ενώ ο ίδιος διέφυγε της σύλληψης του.

    Την περασμένη Πέμπτη, σημειώθηκαν τρεις επιθέσεις σε κυβερνητικά κτίρια στα Σκόπια, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε ο ΑΝΑ και ακολούθησε η επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και εξουδετέρωση εξτρεμιστικών αλβανικών ομάδων.

    [06] Λήξη της εκεχειρίας αποφάσισε το PKK

    2/9/2003 4:58:00 μμ

    Τον τερματισμό της εκεχειρίας που κήρυξαν προ τετραετίας, ανακοίνωσαν οι Κούρδοι αντάρτες, κατηγορώντας την τουρκική κυβέρνηση ότι ουδέποτε σεβάστηκε τη συμφωνία. Όπως αναφέρουν σε δήλωση τους που μεταδόθηκε από το φιλοκουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Μεσοποταμία, "η κατάπαυση του πυρός θα συνεχιστεί μόνον αν είναι διμερής" Κύκλοι προσκείμενοι στο χώρο του KADEK (μετονομασία του PKK μετά το 1999) εκτιμούν ότι η ενέργεια αυτή δεν αποσκοπεί στην κήρυξη πολέμου, αλλά αποτελεί μία προσπάθεια πίεσης προς την τουρκική κυβέρνηση να σεβαστεί την εκεχειρία.

    Πιέζουν οι Κούρδοι την τουρκική κυβέρνηση

    Σύμφωνα με τον Φατίχ Γκουβέν, εμπειρογνώμονα σε κουρδικά ζητήματα, με την ανακοίνωση του τερματισμού της εκεχειρίας, οι Κούρδοι αντάρτες, θέλουν να περάσουν το μήνυμα στο λαό τους ότι η οργάνωση παραμένει έτοιμη και ισχυρή, σε μία περίοδο που η τουρκική κυβέρνηση επιδιώκει να την απομονώσει προσφέροντας μερική αμνηστία στα απλά μέλη της.

    Ο ίδιος εκτιμά ότι η προοπτική για ένα νέο αντάρτικο από πλευράς PKK - KADEC δεν είναι πιθανή καθώς θα δυναμίτιζε τις σχέσεις τόσο με την Ευρώπη όσο και με τις ΗΠΑ.

    "Ένα νέο αντάρτικο θα προσέφερε έναν ακόμα λόγο στους Αμερικανούς, που βρίσκονται στο Ιράκ, να επέμβουν εναντίον των Κούρδων στο πλαίσιο του αγώνα εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας" δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Δεν χορηγεί γενική αμνηστία η Αγκυρα

    Από την πλευρά της η Τουρκία, αρνήθηκε τη χορήγηση γενικής αμνηστίας στα μέλη του PKK.

    ''Ο νόμος, ο οποίος προβλέπει πως οι αντάρτες που έχουν καταδικασθεί για φόνο θα πρέπει να εκτίσουν ένα μέρος της ποινής τους, πρέπει να εφαρμοστεί'' δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ.

    Το κουρδικό είναι ένα φλέγον ζήτημα για τη γείτονα χώρα καθώς οποιαδήποτε αναζωπύρωση στη Νοτιοανατολική Τουρκία, είναι πιθανό να έχει συνέπειες στα σχέδια για ένταξη στην Ε.Ε.

    Τη δεκαετία 1980 -1990 η Τουρκία είχε δεχθεί αυστηρότατη κριτική από πολλές ευρωπαϊκές χώρες για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων, διατυπώνοντας κατηγορίες για βασανιστήρια και παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    [07] Διετή προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε ο Μιλόσεβιτς

    2/9/2003 7:25:00 μμ

    Προθεσμία τουλάχιστον δύο χρόνων προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπισή του, ζήτησε την Τρίτη από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία, ο πρώην πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. ''Η προθεσμία, με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς, που έχω ανάγκη είναι δύο χρόνια'', τόνισε ο κ. Μιλόσεβιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε για να παρουσιάσει την υπερασπιστική του τακτική. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι δικαστές απέρριψαν το αίτημά του. ''Δεν τίθεται ζήτημα να σταματήσει η διαδικασία για δύο χρόνια'', υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Δικαστηρίου Ρίτσαρντ Μέι. Το Σώμα θα αποφασίσει αργότερα ποια διορία θα δώσει στον πρώην πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας για να προετοιμαστεί.

    Ο Μιλόσεβιτς θα υπερασπιστεί μόνος του τον εαυτό του

    Με βάση την αγγλοσαξωνική διαδικασία που ακολουθείται στη λειτουργία του Δικαστηρίου, υπάρχουν δύο φάσεις στις δίκες. Η πρώτη αφορά το κατηγορητήριο, την εξέταση μαρτύρων κατηγορίας και την ανακοίνωση αποδεικτικών στοιχείων, ενώ η δεύτερη φάση αφιερώνεται στην υπεράσπιση των κατηγορουμένων.

    Η δίκη του κ. Μιλόσεβιτς, ο οποίος αρνήθηκε να προσλάβει δικηγόρους γιατί δήλωσε πως θέλει να υπερασπιστεί μόνος του τον εαυτό του, άρχισε τον Φεβρουάριο του 2002.

    Ο πρώην πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας καλείται να απαντήσει στις εναντίον του κατηγορίες για γενοκτονία, για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, αλλά και για το ρόλο που διαδραμάτισε στους πολέμους στην Κροατία, τη Σερβία και το Κόσοβο από το 1991 έως το 1999.

    [08] Μεγαλύτερο ρόλο του ΟΗΕ στο Ιράκ επιθυμεί η Αυστραλία

    2/9/2003 12:41:00 μμ

    Υπέρ της ανάληψης μεγαλύτερου ρόλου εκ μέρους των Ηνωμένων Εθνών στο Ιράκ, τάχθηκε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζον Χάουαρντ, αλλά προειδοποίησε ότι η ανάπτυξη ειρηνευτικών δυνάμεων δεν θα σταματήσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις. ''Οι άνθρωποι τους οποίους αντιμετωπίζουμε δεν κάνουν διακρίσεις στους στόχους τους'', δήλωσε ο Τζον Χάουαρντ. ''Στόχος τους είναι να αποστερήσουν ένα δημοκρατικό μέλλον από τον λαό του Ιράκ και αν χρειασθεί να σκοτώσουν προσωπικό του ΟΗΕ, αν χρειασθεί να σκοτώσουν Σιίτες ηγέτες, προκειμένου να επιτύχουν το στόχο τους, θα το πράξουν'', πρόσθεσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός. ''Νομίζω ότι οποιοσδήποτε φαντάζεται ότι αυτομάτως θα υπάρχει λιγότερη τρομοκρατία διά της μεγαλύτερης διεθνοποίησης, στην πραγματικότητα μπορεί να κάνει λάθος'', υποστήριξε ο Χάουαρντ. Η Αυστραλία είναι η μόνη χώρα, εκτός της Βρετανίας, που συντάχθηκε με τις ΗΠΑ στην εισβολή στο Ιράκ.

    [09] Έξι ύποπτοι έχουν συλληφθεί για το μακελειό στη Νατζάφ

    2/9/2003 12:13:00 μμ

    Δύο Σαουδάραβες και τέσσερις Ιρακινοί συνδέονται άμεσα με την αιματηρή επίθεση στην Νατζάφ την περασμένη Παρασκευή, που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερα από 83 άτομα, μεταξύ των οποίων και του σιίτη κληρικού Μοχάμαντ Μπάκερ αλ-Χακίμ ,δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ανώτατος αξιωματούχος της ιρακινής αστυνομίας. "Έχουμε συλλάβει δύο Σαουδάραβες και τέσσερις Iρακινούς, που συνδέονται άμεσα με την επίθεση", δήλωσε ο αξιωματούχος. Σύμφωνα με την ίδια πηγή "έχουν συλληφθεί πολλοί ύποπτοι αλλά αυτοί οι έξι εμπλέκονται άμεσα με την επίθεση".

    [10] Μέτρα στήριξης των ευπαθών ομάδων

    2/9/2003 6:05:00 μμ

    Σημαντική τόνωση στα εισοδήματα μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών, αλλά και ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προβλέπει το κοινωνικό πακέτο, που ανακοίνωσε την Τρίτη ο Πρωθυπουργός, μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής. Στα κοινωνικά μέτρα περιλαμβάνεται η αύξηση των συντάξεων του ΟΓΑ, του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η μείωση κατά 20% του φόρου στα νέα αυτοκίνητα και σημαντικές μειώσεις στην τιμή του αργού πετρελαίου για τις βιομηχανίες. Όπως ανακοίνωσε αμέσως μετά ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης το συνολικό κόστος του πακέτου φθάνει τα 1.495 εκατ. ευρώ και αν προστεθούν άλλα 865 εκατ. ευρώ που αφορούν αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους, το συνολικό πακέτο αποτιμάται σε 2.360 εκατ. ευρώ.

    Μέτρα σύγκλισης με την Ε.Ε.

    Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό με το νέο πακέτο στήριξης των ευπαθών ομάδων η κυβέρνηση επιδιώκει την κοινωνική δικαιοσύνη ενώ υλοποιείται η πολυπόθητη σύγκλιση με τις χώρες της Ε.Ε. που ήρθε ταχύτερα από τον αναμενόμενο χρόνο που είχε προβλεφθεί και αποτελεί απόρροια της μεγάλης προσπάθειας που καταβλήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια στο επίπεδο της οικονομικής πολιτικής.

    Ειδικότερα ο κ. Σημίτης ανακοίνωσε ότι το ποσοστό ανεργίας, το δεύτερο τρίμηνο του 2003 μειώθηκε στο 8,9%, και παρουσιάζοντας τα μέτρα που αποφασίστηκαν στην κυβερνητική επιτροπή ανακοίνωσε:

    - τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος 1.000 ευρώ σε φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλη πόλη από αυτή που κατοικούν.

    - την πρόσληψη 25.000 ατόμων μερικής απασχόλησης στο δημόσιο τομέα.

    - τη μείωση του φόρου για την αγορά νέου αυτοκινήτου κατά 20%.

    - την μείωση της τιμής πετρελαίου για τους αγρότες από 245 ευρώ τον τόνο στα 21 ευρώ.

    - την αύξηση όλων των αγροτικών συντάξεων κατά 30 ευρώ.

    - την απαλλαγή των αγροτών από το φόρο μεταβίβασης αγροτικής γης.

    - της αύξηση του ΕΚΑΣ από 110 σε 140 ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι οι κατώτατες συντάξεις του ΙΚΑ θα ανέλθουν στα 552 ευρώ.

    Επίσης όπως δήλωσε ο κ. Σημίτης αποφασίστηκε η αύξηση του επιδόματος ανεργίας κατά 10% και η μείωση της τιμής πετρελαίόυ παραγωγής για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από 245 ευρώ τον τόνο στα 120 ευρώ.

    Όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός τα μέτρα αυτά της κυβέρνησης βρίσκονται μέσα στο πλαίσιο του προϋπολογισμού που ετοιμάζει η κυβέρνηση να καταθέσει την 1η Οκτωβρίου για το 2004.

    Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το κοινωνικό πακέτο θα εφαρμοστεί στο σύνολό του από 1.1.2004 με την εξαίρεση των δύο μέτρων φορολογικής πολιτικής (φθηνό πετρέλαιο για τους αγρότες και μείωση της φορολόγησης των αυτοκινήτων) που θα εφαρμοστούν άμεσα από τον ερχόμενο μήνα.

    Διευκρινιστική συνέντευξη Τύπου , έδωσε αμέσως μετά τις δηλώσεις Σημίτη ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης. Ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε ότι το κόστος εφαρμογής των νέων μέτρων δεν ξεπερνά τις δημοσιονομικές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, ενώ σε ό,τι αφορά την ανεργία, είπε ότι υποχωρεί αισθητά. Πετύχαμε και εδραιώνουμε τη σύγκλιση, δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι για πρώτη φορά οι δαπάνες για την κοινωνική πολιτική ξεπερνούν το μέσο όρο της ΕΕ.

    Εντονη κριτική από την αντιπολίτευση

    Ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ζητώντας για μια ακόμα φορά την παραίτηση της κυβέρνησης. ''Η κοινωνική πολιτική δεν είναι φιλοδώρημα για να κερδίσει κανείς ψήφους'', δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Απαντώντας στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού ο Κώστας Καραμανλής κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, ότι πανικόβλητος χωρίς αιδώ υπόσχεται τα ίδια πράγματα για όγδοη φορά και καταφεύγει ξανά σε νέο εμπόριο ελπίδας.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε, ότι ο πρωθυπουργός καταφεύγει σε μια απελπισμένη προσπάθεια εξαγοράς συνειδήσεων επισημαίνοντας, ότι αυτό είναι ντροπή για το δημόσιο βίο και περιφρόνηση προς τους πολίτες και τονίζοντας ότι είναι θλιβερό να εμφανίζεται ως κοινωνική πολιτική η αύξηση του ενός ευρώ την ημέρα στους συνταξιούχους και τους ανέργους.

    ''Ο κ. Καραμανλής διακατέχεται πλήρως από σύγχυση και πανικό. Από σύγχυση, διότι ξεχνώντας τα όσα περί αλλεργίας είχε πρόσφατα δηλώσει, χαρακτήρισε φιλοδώρημα τα 800 δισ. δρχ. που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Ο κ. Καραμανλής δείχνει πανικό καθώς προσβάλλει τους Ελληνες, επικαλούμενος δήθεν εξαγορά συνειδήσεων. Ο λαός όμως γνωρίζει και τιμωρεί, θυμάται την ανυπόληπτη Ελλάδα της ΝΔ με τα εκρηκτικά κοινωνικά προβλήματα και βλέπει την ισχυρή Ελλάδα τού σήμερα με τη μεγάλη ανάπτυξη, τη μειωμένη ανεργία και το ευρύ δίχτυ κοινωνικών δαπανών που υπερβαίνει το μέσο ευρωπαϊκό όρο" η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

    Προκλητικά χαρακτήρισε το ΚΚΕ τα κοινωνικά μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για χρήματα "κόκαλα κατά πρόσωπο" από τη λεηλασία που προηγήθηκε στο εισόδημα των εργαζόμενων. Στην ίδια ανακοίνωση το ΚΚΕ κατηγορεί και τη ΝΔ για την κριτική της στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι δημαγωγεί ασύστολα για λόγους ψηφοθηρικούς, αφού υποστηρίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

    Για προεκλογικά ψίχουλα και υποσχέσεις, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ κ. Δημήτρης Τσοβόλας.

    ''O κ. Σημίτης εγκαινίασε σήμερα την προεκλογική του εκστρατεία σύμφωνα με όλους τους κανόνες του παλαιοκομματισμού. Ο ελληνικός λαός έχει πλήρη συνείδηση ότι παρά την ευημερία των δεικτών της οικονομίας που επικαλείται η κυβέρνηση, οι κοινωνικές ανισότητες οξύνθηκαν με πρωτοφανείς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια '', αναφέρει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    Η ΓΣΕΕ διεκδικούσε και διεκδικεί την αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ του κόσμου της μισθωτής εργασίας και κυρίως υπέρ των ασθενέστερων στρωμάτων όπως είναι οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι χαμηλόμισθοι και άλλες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού κινούνται σε αυτήν την κατεύθυνση, αναφέρει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωση της.

    Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με τις πολιτικές τους έχουν αυξήσει την ανεργία και έχουν πολλαπλασιάσει τη φτώχεια και την ανασφάλεια για την εργατική τάξη. Τα παχιά λόγια του κ. πρωθυπουργού ηχούν σαν τρανή κοροϊδία για τους μισθωτούς, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ).

    [11] Προθεσμία 10 ημερών δίνει το ΣΔΟΕ στους πρατηριούχους

    2/9/2003 7:36:00 μμ

    Επί ποδός βρίσκεται το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, προκειμένου να ελέγξει αν τα βενζινάδικα σε όλη τη χώρα έχουν προμηθευτεί τις νέες ταμειακές μηχανές που θα είναι συνδεδεμένες με τις αντλίες. Στους παραβάτες θα επιβάλλονται πρόστιμα, μέτρο με το οποίο διαφωνούν οι βενζινοπώλες και απειλούν με απεργία διαρκείας, εάν διωχθεί έστω και ένας συνάδελφός τους. Επικαλούνται αδυναμία να προμηθευτούν έγκαιρα τις ταμειακές μηχανές και ζητούν να ανασταλεί η εφαρμογή του μέτρου.

    Πρώτα οι συστάσεις και ύστερα τα πρόστιμα

    Συνεργεία του ΣΔΟΕ σαρώνουν με ελέγχους τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη την περιφέρεια, για την σύνδεση των ταμειακών μηχανών με τις αντλίες.

    Από τη Δευτέρα, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, ο φορολογικός μηχανισμός θα έπρεπε να είχε τοποθετηθεί στις αντλίες.

    Μέχρι στιγμής τα συνεργεία του ΣΔΟΕ κάνουν συστάσεις στους πρατηριούχους.

    Τους δίνουν προθεσμία 7-10 ημέρες προκειμένου να παραγγείλουν ή να τοποθετήσουν το μηχάνημα που θα εκδίδει αυτόματα απόδειξη στον κάθε πελάτη.

    Από τους ελέγχους προκύπτει ότι οι περισσότεροι πρατηριούχοι δεν έχουν καν παραγγείλει το μηχάνημα.

    [12] Μέτρα για να κλείσει η ψαλίδα πλουσίων - φτωχών ζητά η ΓΣΕΕ

    2/9/2003 6:15:00 μμ

    Πενταετές πρόγραμμα αντιμετώπισης των ανισοτήτων μεταξύ του ελληνικού πληθυσμού και θεσμοθέτηση του αφορολόγητου στα 4 εκατ. δραχμές το χρόνο, ζήτησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, παρουσιάζοντας την έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ). Δίνοντας το στίγμα της ψαλίδας που ισχύει ανάμεσα στους οικονομικά ασθενέστερους και οικονομικά εύρωστους έκανε λόγο για απόκλιση της τάξης του 6,2% στα ετήσια εισοδήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μόνες χώρες στην Ε.Ε. που παρουσιάζουν υψηλότερη ανισότητα είναι η Πορτογαλία και η Εσθονία.

    Κατάκτηση για την εργατική τάξη ο νόμος Ρέππα

    Για κερδοσκοπία σε βάρος των μισθωτών, έκανε λόγο ο κ. Πολυζωγόπουλος, απευθυνόμενος προς τους εργοδότες ενώ όσον αφορά τον αναπτυξιακό νόμο, τόνισε ότι αυτός δεν μπορεί να αποσυνδέει τα κίνητρα από την αύξηση της απασχόλησης.

    Παράλληλα, χαρακτήρισε κατάκτηση για την εργατική τάξη τον πρόσφατο νόμο Ρέππα σημειώνοντας ότι η ΓΣΕΕ ζήτησε από όλα τα κόμματα να δεσμευτούν ότι δεν θα τον αλλάξουν και ειδικά στο σημείο χρηματοδότησης των Ταμείων (με 1% του ΑΕΠ).

    Ο κ. Πολυζωγόπουλος δήλωσε ότι η δέσμευση ισχύει για το ΠΑΣΟΚ αλλά όχι και για τη ΝΔ.

    Η θέση του προκάλεσε τη διαμαρτυρία του γενικού γραμματέα της Συνομοσπονδίας Γ. Μανώλη (ΝΔ), ο οποίος τόνισε ότι η συζήτηση για την παροχολογία λειτουργεί αποπροσανατολιστικά και υπογράμμισε ότι το 1% του ΑΕΠ δεν φτάνει για τη χρηματοδότηση των Ταμείων.

    Θετικότατες οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας

    Εν αντιθέσει με τις εισοδηματικές ανισότητες, η έκθεση του ΙΝΕ, διαπιστώνει θετικότατες επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

    Ο δείκτης κερδοφορίας των εταιριών, αυξάνει σταθερά από το 1991 και το 2004 προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει κατά 10% το μέσο όρο της περιόδου 1961-73.

    Επίσης, διαπιστώνεται σύγκλιση της ελληνικής οικονομίας με τον μέσο όρο της ΕΕ ως προς το ΑΕΠ ανά κάτοικο αλλά και την ανεργία, που πλέον προσεγγίζει το μέσο όρο της ΕΕ.

    Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα ξεπερνά, το μέσο όρο των υπό ένταξη χωρών, αλλά κινείται στο 50% των αντίστοιχων μισθών στις πιο πλούσιες χώρες της ΕΕ.

    Επίσης, σύμφωνα με την Έκθεση, η πληρης απασχόληση υπερέχει στην Ελλάδα, αλλά το 55% των νέων προσλήψεων πραγματοποιείται με σχέσεις ''ευέλικτες".

    Όσον αφορά στις αυξήσεις των ακαθάριστων πραγματικών μισθών, κατά το 2002 ανήλθαν στο 5,1%, κάτι που αποδίδεται στην αύξηση της παραγωγικότητας κατά 4,1%.

    Σε σχέση με το ασφαλιστικό, η έκθεση διαπιστώνει ότι η θέσπιση ενιαίου κεντρικού συστήματος είσπραξης των εισφορών (νόμος Ρέππα) ενισχύει τις προοπτικές βιωσιμότητας του συστήματος μέχρι το 2050.

    Παράλληλα, και παρά την αύξηση των κοινωνικών δαπανών, στην Ελλάδα παρατηρείται μείωση της κρατικής συμμετοχής στις αντίστοιχες εισροές (από το 32,8% στο 29,1%) που καλύπτεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τις εισφορές των εργαζομένων (κατά 2,3 μονάδες).

    Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι η είσοδος των μεταναστών δεν οδήγησε σε σοβαρές απορυθμίσεις, ενώ επέτρεψε να αντιμετωπιστεί χωρίς σοβαρές οικονομικές συνέπειες η στασιμότητα στις αναδιαρθρώσεις και τις ιδιωτικές επενδύσεις.

    [13] Τέλος στο δεύτερο χονδρεμπορικό κέρδος για πατάτες και φρούτα

    2/9/2003 2:57:00 μμ

    Την απαγόρευση του δεύτερου χονδρεμπορικού κέρδους για τις πατάτες, τα μήλα, τα αχλάδια και τα εσπεριδοειδή θεσπίζει το υπουργείο Ανάπτυξης επιδιώκοντας τον περιορισμό των υπερβολικών και αδικαιολόγητων ανατιμήσεων, που κατά περιόδους παρατηρείται. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις αμέσως επόμενες ημέρες ο υφυπουργός Κίμωνας Κουλούρης πρόκειται να υπογράψει αγορανομική διάταξη με την οποία θα απαγορεύεται η πώληση των προαναφερόμενων αγαθών από χονδρέμπορο σε χονδρέμπορο. Με τη νέα ρύθμιση το υπουργείο Ανάπτυξης εκτιμά ότι θα επιτύχει πτώση των τιμών από 20% έως 40%, όσο δηλαδή είναι το ποσοστό κέρδους, που συνήθως υπάρχει κατά την πώληση οπωροκηπευτικών από μια χονδρεμπορική επιχείρηση σε μία δεύτερη.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες η εν λόγω διάταξη θα εξαιρεί τις περιοχές, όπου δεν υπάρχουν παραγωγοί πατάτας, μήλων, αχλαδιών και εσπεριδοειδών. Οι νομάρχες των περιοχών, εφόσον κρίνουν σκόπιμο, θα εκδίδουν αποφάσεις με τις οποίες θα επιτρέπεται το δεύτερο χονδρεμπορικό κέρδος σε ποσοστό, που δεν θα υπερβαίνει το 6%.

    [14] Συγκράτηση των τιμών σε νερά και αναψυκτικά

    2/9/2003 2:26:00 μμ

    Ανώτατες τιμές πωλήσεις για τα εμφιαλωμένα νερά και αναψυκτικά θεσμοθετεί το υπουργείο Ανάπτυξης, σε μια ύστατη προσπάθεια συγκράτησης των υπερβολικών ανατιμήσεων, που παρατηρούνται σε χώρους, που δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός. Αγορανομική διάταξη υπέγραψε χθες και έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Κίμωνας Κουλούρης, η οποία απαγορεύει σε αεροδρόμια, γήπεδα, αρχαιολογικούς χώρους, πλοία, αμαξοστοιχίες, σταθμούς του ΟΣΕ, κινηματογράφους, θέατρα, νοσοκομεία και κλινικές την πώληση νερών και αναψυκτικών σε τιμές ανώτερες από αυτές, που αναγράφονται στις συσκευασίες των ειδών αυτών.

    Αναμένονται αντιδράσεις

    Το νέο καθεστώς πρόκειται να ισχύσει από μεθαύριο, Πέμπτη, και κάθε παραβάτης θα υφίσταται κυρώσεις που προβλέπει ο αγορανομικός νόμος. Σημειώνεται ότι το καθεστώς των ανώτατων τιμών ίσχυσε και κατά το παρελθόν, όμως, μετά από προσφυγές παραγόντων της αγοράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καταργήθηκε.

    Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έκρινε σκόπιμο να επαναφέρει σε ισχύ τις ανώτατες τιμές σε νερά και αναψυκτικά, αναμένοντας νέες αντιδράσεις και ενστάσεις από παράγοντες της αγοράς.

    [15] Μειώθηκε η ανεργία την άνοιξη του 2003

    2/9/2003 12:59:00 μμ

    Στο 8,9% μειώθηκε η ανεργία το β' τρίμηνο του 2003 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2002,που ήταν 9,6%. Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, το 8,9% είναι το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας από τότε, που διενεργείται η τριμηνιαία έρευνα για την ανεργία και την απασχόληση. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ποσοστό ανεργίας ως μέσος όρος δεν δείχνει τα επίπεδα ανεργίας στους άνδρες και στις γυναίκες, τα οποία διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Η ανεργία πλήττει κατά 5,7% τους άνδρες αλλά κατά 13,6% τις γυναίκες.

    Μακεδονία και Ήπειρος ''πρωταθλητές'' της ανεργίας

    Τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας συναντώνται στις περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (15,7%), της Ηπείρου (10,6%), της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (10,3%) και της Κεντρικής Μακεδονίας (9,9%). Αντίθετα, τα μικρότερα ποσοστά ανεργίας εντοπίζονται στην Κρήτη (4,8%), στην Πελοπόννησο (6,8%) και στο Βόρειο Αιγαίο (7,0%).

    Σε σχέση με το β' τρίμηνο του 2002 η ανεργία έχει αυξηθεί στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, στη Δυτική Μακεδονία, στα Ιόνια νησιά και έχει μειωθεί στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και την Αττική.

    Ο αριθμός των "νέων ανέργων", δηλαδή όσων δεν είχαν εργασθεί στο παρελθόν και καταγράφονται τώρα ως άνεργοι, καλύπτει το 41% του συνόλου των ανέργων. Επίσης, ο αριθμός των μακροχρονίως (πάνω από 12 μήνες) ανέργων ανήλθε στο 58,5% του συνόλου.

    Τέλος, από τους καταγραφέντες ανέργους το 39,8% του συνόλου επιθυμούν αποκλειστικά πλήρη απασχόληση, ενώ το 48,5% είναι διατεθειμένα να εργαστούν είτε με πλήρη είτε με μερική απασχόληση.

    [16] Αυξήθηκε ελαφρά η απασχόληση

    2/9/2003 1:06:00 μμ

    Αύξηση κατά 1,7% παρουσίασε η συνολικη απασχόληση, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δειγματοληπτικής έρευνας της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, κατά το β' τρίμηνο του 2003, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2002. Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, στο β' τρίμηνο 2003 απασχολήθηκαν άλλα 93 χιλιάδες άτομα, τα οποία ήταν άνεργα, ενώ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα άλλες 80 χιλιάδες άτομα μετακινήθηκαν από τον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό σε θέσεις απασχόλησης. Το ποσοστό μερικής απασχόλησης καλύπτει μόνο το 4,5% του συνόλου της απασχόλησης, ενώ από τους μερικώς απασχολουμένους το 31% μόνο έχει προβεί στην επιλογή αυτή, επειδή δεν ήθελε την πλήρη απασχόληση. Αντίθετα, ένα υψηλό ποσοστό της τάξης του 40% απασχολείται μερικώς επειδή δεν μπόρεσε να βρει πλήρη απασχόληση.

    [17] Εγρήγορση και στάση ευθύνης ζητά η Αγγελοπούλου

    2/9/2003 7:31:00 μμ

    Την ικανοποίηση της, παρά τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν, για τις ολυμπιακές δοκιμαστικές διοργανώσεις, εξέφρασε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η πρόεδρος της Αθήνα 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη. "Τα προβλήματα που εμφανίσθηκαν είναι για μας πολύτιμα. Αν δεν έρθουν στην επιφάνεια, δεν μπορούμε να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις" δήλωσε χαρακτηριστικά και δεν έκρυψε τη δυσφορία της για τη δηλητηρίαση των Γερμανών κωπηλατών." Για μένα μετράει περισσότερο το επεισόδιο της σαλμονέλας. Πρέπει να σκεφτούμε όλοι τι έφταιξε" τόνισε και ζήτησε εγρήγορση και στάση ευθύνης από όλους.

    Τα προβλήματα ''μαθήματα''

    Οι προσδοκίες, δεν στρέφονται μόνο στην Οργανωτική Επιτροπή αλλά προς όλους τους Έλληνες δήλωσε η πρόεδρος της Αθήνα 2004 ενώ άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο αλλαγών και στην Οργανωτική Επιτροπή.

    "Μάθαμε πολλά στις δοκιμαστικές διοργανώσεις του Αυγούστου, προωθούνται και οι αναγκαίες αλλαγές και προσαρμογές, θα το διαπιστώσετε στο επόμενο χρονικό διάστημα" είπε χαρακτηριστικά.

    Αναφερόμενη στα ελληνικά και ξένα δημοσιεύματα, η κα Αγγελοπούλου, δήλωσε ότι η κριτική είναι καλοδεχούμενη, ακόμα και όταν είναι σκληρή.

    Ζήτησε όμως να μην περιορίζονται στην ανάγκη του εντυπωσιασμού.

    Αυστραλός πρέσβης: Η οδηγία δεν αφορά την ασφάλεια των Αγώνων

    Νωρίτερα, τη διαβεβαίωση ότι τα αρνητικά για τη χώρα μας δημοσιεύματα αυστραλιανών μέσων ενημέρωσης δεν έχουν καμία σχέση με την επίσημη θέση της κυβέρνησης του, εξέφρασε στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο πρέσβης της Αυστραλίας στην Αθήνα Στιούαρτ Χιουμ.

    Όπως διευκρίνισε η ταξιδιωτική οδηγία που έχει εκδοθεί από την κυβέρνηση της Αυστραλίας αφορά γενικότερα πολλές χώρες και όχι την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Νωρίτερα, την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ενημέρωσαν ο υπουργός Πολιτισμού Ε. Βενιζέλος η Δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη και η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Γ. Αγγελοπούλου Δασκαλάκη.

    [18] Ρεχάγκελ: ''Ηρθε η ώρα της Ελλάδας''

    2/9/2003 7:15:00 μμ

    Ως την μεγάλη ευκαιρία του ελληνικού ποδοσφαίρου χαρακτήρισε ο Οτο Ρεχάγκελ τους δύο αγώνες που απομένουν στην Εθνικής μας ομάδας, στους προκριματικούς του EURO 2004, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη, ενόψει της αναμέτρησης με την Αρμενία (Σάββατο, 19.00), όπου η ελληνική ομάδα με νίκη "αγκαλιάζει" την απευθείας πρόκριση. Η ΕΘνική που αναχωρεί την Τετάρτη για την Αρμενία θα αγωνιστεί στο Ερεβάν χωρίς τον Βασίλη Τσιάρτα που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε.

    "Πρέπει να εκμεταλλευθούμε τις προϋποθέσεις και να νικήσουμε την Αρμενία. Όπως όλες οι μικρές ομάδες, έτσι και οι Αρμένιοι θα προσπαθήσουν για το καλύτερο σ΄έναν αγώνα όπου δεν έχουν τίποτε να χάσουν. Χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση και σοβαρότητα για να αξιοποιήσει η Ελλάδα αυτήν την μεγάλη ευκαιρία και να μπει στην αφρόκρεμα των ευρωπαϊκών ομάδων" είπε ο Γερμανός προπονητής, υπό την καθοδήγηση του οποίου η εθνική παραμένει αήττητη στα 10 τελευταία παιχνίδια της, από τον Οκτώβριο του 2002.

    "Σήμερα, όλοι οι παίκτες συζητούσαν για το πρωτάθλημα, για τους αγώνες που έγιναν την Κυριακή, αλλά από αύριο θα σκέφτονται μόνο εθνική. Σίγουρα υπάρχει φόβος στους Ελληνες φιλάθλους, μήπως δεν τα καταφέρουμε, αλλά πρέπει να το ξεπεράσουμε", πρόσθεσε ο Οτο Ρεχάγκελ.

    Αναφερόμενος στα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα, ο Γερμανός προπονητής ανέφερε ότι εκτός από τον Τσιάρτα, υπάρχουν κάποια προβλήματα με τον Αντζα και τον Γιαννακόπουλο, που όμως δεν εμπνέουν ανησυχία.

    Τέλος, ο προπονητής της εθνικής αναφέρθηκε και στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου από τη 2η αγωνιστική άρχισε να διαφαίνεται ότι οι τρεις μεγάλες ομάδες της Αθήνας βρίσκονται πολύ μπροστά από τους υπόλοιπους, θεωρώντας το γεγονός αυτό καθόλου καλό, καθώς πέρυσι ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση οι ομάδες της Θεσσαλονίκης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 2 September 2003 - 17:04:23 UTC