Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-04-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φόβοι για νέο διπλωματικό θρίλερ Το Κυπριακό στο Συμβούλιο Ασφαλείας
  • [02] Υπό έλεγχο η κατάσταση Εκρήξεις και ανταλλαγή πυρών στη Δαμασκό
  • [03] Επιθέσεις αυτονομιστών Πολύνεκρες συγκρούσεις στην Ταϊλάνδη
  • [04] Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ Είναι δυνατό να πετύχει η προσωρινή
  • [05] Για να συρρικνωθεί το χάσμα Διαβεβαιώσεις Μπους στον Αμπντάλα
  • [06] Βομβάρδισαν τη Φαλούτζα
  • [07] Στην πόλη Γουλ της Αγγλίας Τρελό ΑΤΜ μοιράζει μετρητά στην Αγγλία
  • [08] Σκοτώθηκε μέλος της οργάνωσης Ματαίωσαν επίθεση καμικάζι της Χαμάς
  • [09] Σεισμός 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ "Κουνήθηκε" το Αντίρριο
  • [10] Και η στήριξη της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας Στόχος οι χαμηλές τιμές

    [01] Κυπριακό

    Φόβοι για νέο διπλωματικό θρίλερ Το Κυπριακό στο Συμβούλιο Ασφαλείας την Τετάρτη

    27/4/2004 11:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/4/2004 11:15:24 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το Κυπριακό θα βρεθεί την Τετάρτη στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ήδη η βρετανική αντιπροσωπεία έχει ετοιμάσει προσχέδιο δήλωσης του προέδρου του Σώματος που θα δοθεί μετά τη συνεδρίαση, ενώ νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκαν ανεπίσημες διαβουλεύσεις. Διπλωματικοί κύκλοι προβλέπουν επανάληψη του διπλωματικού θρίλερ της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς ΗΠΑ και Βρετανία επιμένουν στην υιοθέτηση της Θεμελιώδους Συμφωνίας και ζητούν συγκεκριμένη αναφορά για μέτρα ενίσχυσης των Τουρκοκυπρίων. Οι προτάσεις τους, ωστόσο, προσκρούουν στις ρωσικές επιφυλάξεις, όπως αυτές διαφάνηκαν και από τις σημερινές διαβουλεύσεις σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων.

    [02] Διεθνή

    Υπό έλεγχο η κατάσταση Εκρήξεις και ανταλλαγή πυρών στη Δαμασκό

    28/4/2004 7:37:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/4/2004 9:26:07 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: BBC ΑΠΕ

    Τουλάχιστον 4 άτομα σκοτώθηκαν το βράδυ της Τρίτης, σε προάστιο της Δαμασκού, σε συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και τεσσάρων βομβιστών, οι οποίοι νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει επιθέσεις και είχαν ανατινάξει παγιδευμένο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ένα ακατοίκητο κτήριο, όπου πριν από λίγο καιρό είχε τα γραφεία του ο ΟΗΕ. Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, νεκροί είναι ένας αστυνομικός, μία γυναίκα και 2 από τους δράστες, ενώ δύο ακόμη από τους βομβιστές συνελήφθησαν βαριά τραυματισμένοι. Το προάστιο αλ Μάζε, όπου εδρεύουν οι πρεσβείες της Βρετανίας, του Καναδά, της Σ. Αραβίας και του Ιράν, συγκλονίστηκε από τουλάχιστον 12 ισχυρές εκρήξεις. Σύμφωνα με τη συριακή τηλεόραση, ανακαλύφθηκε κρύπτη με όπλα και εκρηκτικά. Λίγες ώρες μετά τις συγκρούσεις, η ηρεμία επανήλθε στην συριακή πρωτεύουσα.

    Ανεξακρίβωτη η ταυτότητα των δραστών

    Σε μια απρόσμενη επίθεση που είχε να γίνει στη Συρία από τις αρχές της δεκαετίας του '80, μία ομάδα τεσσάρων κομάντος διείσδυσε στη συνοικία Μάζεχ, στη δυτική Δαμασκό, και τοποθέτησαν εκρηκτικές ύλες σε ένα αυτοκίνητο έξω από ακατοίκητο κτήριο.

    ''Τα μέλη της ομάδας κρύφτηκαν σε ένα αυτοκίνητο και πέταξαν χειροβομβίδες στις δυνάμεις ασφαλείας'', δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων SANA.

    ''Το αποτέλεσμα αυτής της ανταλλαγής πυρών μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και αυτής της 'τρομοκρατικής' ομάδας είναι πως δύο από τα μέλη της σκοτώθηκαν και δύο άλλα τραυματίστηκαν σοβαρά'', πρόσθεσε ο ίδιος.

    Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως ένα τετραώροφο κτήριο κοντά στην καναδική πρεσβεία καταστράφηκε κατά τις συγκρούσεις, καθώς και αυτοκίνητα που βρίσκονταν κοντά στο σημείο.

    Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του BBC, δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί η ταυτότητα των βομβιστών.

    Είναι η πρώτη φορά από το 1981 που η συριακή πρωτεύουσα βρίσκεται αντιμέτωπη με τέτοιου είδους επιθέσεις. Μέχρι τότε, η Συρία αντιμετώπιζε ανάλογα προβλήματα από τη δράση των Αδελφών Μουσουλμάνων.

    Κρυψώνα με όπλα και εκρηκτικά

    Κατά τη διάρκεια επιδρομής σε περιοχή έξω από τη Δαμασκό, οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας ανακάλυψαν μία κρυψώνα όπλων και εκρηκτικών.

    ''Οι αρχές ανακάλυψαν μία αποθήκη με όπλα και εκρηκτικά στο χωριό Χαν Αλ Σιχ, 25 χλμ. νοτίως της Δαμασκού, όπου η τρομοκρατική ομάδα είχε κρύψει τα όπλα της. Οι αρχές κατάσχεσαν τα όπλα και τα πυρομαχικά που βρέθηκαν'' μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων.

    Η συριακή κρατική τηλεόραση έδειξε πλάνα από ένα δωμάτιο στο οποίο βρίσκονταν εκτοξευτήρες πυραύλων, γκαζάκια και σάκοι που περιείχαν κίτρινη σκόνη.

    Η αποθήκη χρησιμοποιείτο από την ίδια ομάδα που πραγματοποίησε την επίθεση στην περιοχή Μάζε, ανατινάζοντας παγιδευμένο αυτοκίνητο και ανταλλάσσοντας πυρά με την αστυνομία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τρομοκρατική επίθεση στη Δαμασκό

    [03] Διεθνή

    Επιθέσεις αυτονομιστών Πολύνεκρες συγκρούσεις στην Ταϊλάνδη

    28/4/2004 8:29:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: BBC ΑΠΕ

    Τουλάχιστον 74 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Ταϊλάνδη, σε συγκρούσεις που ξέσπασαν τα ξημερώματα της Τετάρτης, μεταξύ ανταρτών και δυνάμεων ασφαλείας στις μουσουλμανικές περιοχές του νότου, και ειδικά στις επαρχίες Γιάλα, Πατανί και Σόνγκλα. Οι αρχές αποδίδουν την έξαρση των ταραχών στην περιοχή στους "αυτονομιστές" αντάρτες. Αξιωματούχος της επαρχίας Γιάλα είπε πως ομάδες νεαρών ντυμένοι στα μαύρα και οπλισμένοι με σπαθιά, μαχαίρια και όπλα επιτέθηκαν κατά αστυνομικών στόχων. Η σειρά των επιθέσεων εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας συνιστά μία κλιμάκωση των τετράμηνων συγκρούσεων στις περιοχές, όπου δρουν αυτονομιστικά στοιχεία από τη δεκαετία του '70.

    [04] Ιράκ

    Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ Είναι δυνατό να πετύχει η προσωρινή κυβέρνηση

    28/4/2004 8:52:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Αισιόδοξος, ότι παρά τη βία, μπορεί να εγκατασταθεί προσωρινή κυβέρνηση στο Ιράκ, ως τα τέλη του Μαΐου, ένα μήνα πριν από την παράδοση της εξουσίας από τις αμερικανικές κατοχικές δυνάμεις, δηλώνει ο απεσταλμένος του, ΟΗΕ Λάχνταρ Μπραχίμι. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αλγερίας έχει προτείνει τη διάλυση του διορισμένου από τις ΗΠΑ Κυβερνητικού Συμβουλίου του Ιράκ προκειμένου να πάρει τη θέση του, έως τις εκλογές, μια μεταβατική κυβέρνηση αποτελούμενη από ειδικούς οι οποίοι δεν θα ανήκουν σε κόμματα. Ο Μπραχίμι αναφέρθηκε διεξοδικά στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με την εκλογή και τη λειτουργία της προσωρινής κυβέρνησης. "Αν και βεβαίως δεν θα είναι εύκολο, πιστεύουμε ότι θα είναι δυνατό να βρεθεί έως το τέλος Μαΐου μία ομάδα ανθρώπων σεβαστών και αποδεκτών από τους Ιρακινούς σε ολόκληρη τη χώρα για να σχηματίσουν αυτήν την προσωρινή κυβέρνηση" ανέφερε χαρακτηριστικά. Επίσης, πρότεινε την οργάνωση μιας εθνικής διάσκεψης τουλάχιστον 1.000 ανθρώπων. Η συνέλευση αυτή θα μπορούσε να εκλέξει ένα "συμβουλευτικό συμβούλιο", το οποίο θα συμβούλευε την κυβέρνηση και θα λάμβανε αναφορές από τους υπουργούς.

    Προειδοποίησε για την αντιπαράθεση στη Φαλούτζα

    Επίσης, ο απεσταλμένος του ΟΗΕ προειδοποίησε την αμερικανική διοίκηση του Ιράκ ότι μία ένοπλη αντιπαράθεση με τους εξεγερμένους στη Φαλούτζα θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη αιματοχυσία και θα έχει μακρόχρονες συνέπειες

    Πριν από την ομιλία του Μπραχίμι στο Συμβούλιο Ασφαλείας, τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν τη σύσταση μιας εκλογικής επιτροπής , η οποία θα προετοιμάσει και θα διεξάγει τις εκλογές στο Ιράκ. Η επιτροπή θα έχει οκτώ μέλη, επτά Ιρακινούς και έναν ξένο και θα επιδιώξει να εκπληρώσει "το σκοπό της υλοποίησης της αυτοδιάθεσης του ιρακινού λαού", όπως αναφέρει η δήλωση, που ανακοινώνει τη σύστασή της.

    Απάντηση Νεγκροπόντε

    Ως απάντηση στη δήλωση του Μπραχίμι, για τις συνέπειες της ένοπλης αντιπαράθεσης, ο Τζον Νεγκροπόντε, ο οποίος θα αποτελέσει τον πρώτο αμερικανό πρεσβευτή στη χώρα στη μετα-Χουσεΐν εποχή, έκανε αναφορά για τις ένοπλες ομάδες, που δρουν στο Ιράκ και δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι "δεν υπάρχει θέση για ένοπλες ομάδες αυτού του τύπου στο μέλλον του Ιράκ και θα πρέπει να ασχοληθούμε με αυτές. Το ερώτημα είναι: ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός και ορθολογικός τρόπος για να ασχοληθούμε με αυτό το πρόβλημα. Κάποιες φορές είναι αναγκαίο η βία να απαντά στη βία ".

    [05] Διεθνή

    Για να συρρικνωθεί το χάσμα Διαβεβαιώσεις Μπους στον Αμπντάλα

    28/4/2004 9:44:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Γραπτές διαβεβαιώσεις σκέπτεται να δώσει ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, στον Ιορδανό μονάρχη, Αμπντάλα, έπειτα από τις πρόσφατες δηλώσεις του για υποστήριξη της πολιτικής του Ισραήλ. Οι διαβεβαιώσεις αφορούν το ζήτημα των εβραϊκών οικισμών και των Παλαιστινίων προσφύγων, το οποίο θα αποφασισθεί κατόπιν διαπραγματεύσεων. Διπλωματικές πηγές τονίζουν, πως οι διαβεβαιώσεις έχουν στόχο να καλύψουν το χάσμα, που δημιουργήθηκαν ανάμεσα στις ΗΠΑ και στους Άραβες συμμάχους τους, χωρίς να χρειαστεί να παραβούν τις υποσχέσεις, που είχαν δώσει στο Ισραήλ. Ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Ιορδανός μονάρχης, θα συναντηθούν στην Ουάσιγκτον την ερχόμενη εβδομάδα. Ο Αμπντάλα ανέβαλε την προγραμματισμένη ημερομηνία εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση του Αμερικανού προέδρου υπέρ του Ισραήλ. Ιορδανοί αξιωματούχοι τονίζουν, πως ο Αμπντάλα με την ευκαιρία της επίσκεψης, θα ζητήσει από τον Μπους να αποσαφηνίσει τη θέση του για τους εβραϊκούς οικισμούς και τους Παλαιστινίους πρόσφυγες.

    [06] Ιράκ

    Βομβάρδισαν τη Φαλούτζα

    28/4/2004 9:38:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αμερικανικά αεροσκάφη βομβάρδισαν το βράδυ της Τρίτης θέσεις των σουνιτών ανταρτών στη Φαλούτζα, μετά την επίθεση που δέχθηκαν Αμερικανοί πεζοναύτες, όπως δήλωσε την Τετάρτη Αμερικανός στρατιωτικός εκπρόσωπος. Οι βομβαρδισμοί εστιάστηκαν στον βορειοδυτικό τομέα της πόλης, όπου έχουν συγκεντρωθεί δυνάμεις των σουνιτών ανταρτών. Κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών, από τα μεγάφωνα τζαμιών της πόλης ακούγονταν στίχοι από το Κοράνι. Παρά την κλιμάκωση των εχθροπραξιών, ο Αμερικανός πολιτικός διοικητής του Ιράκ, Πολ Μπρέμερ, δήλωσε στο ιρακινό τηλεοπτικό δίκτυο "Iraquia", που ελέγχεται από τη συμμαχία, ότι έχουν αρχίσει κοινές περιπολίες των πεζοναυτών με τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας για την αποκατάσταση της τάξης στη Φαλούτζα, η οποία παραμένει εδώ και τρεις εβδομάδες αποκλεισμένη από τους πεζοναύτες.

    "Ανταπέδωσαν τα πυρά"

    "Οι εχθρικές δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον θέσης των πεζοναυτών στη Φαλούτζα και οι συμμαχικές δυνάμεις ανταπέδωσαν τα πυρά με αεροπορική υποστήριξη", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διοικητής του σώματος των Πεζοναυτών στη βάση της Φαλούτζα, Κρίστοφερ Λόγκαν.

    Στην επιδρομή μετείχαν αεροσκάφη τύπου C-130 Specter στα οποία έχουν γίνει μετατροπές ώστε να μπορούν να μεταφέρουν πυροβόλα Howitzer των 155 χιλιοστών.

    Η αμερικανική στρατιωτική βάση στη Φαλούτζα, που βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης έγινε την Τρίτη στόχος επίθεσης με όλμους, δίχως να υπάρξουν θύματα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αγριες μάχες στη Φαλούτζα

    [07] Διάφορα

    Στην πόλη Γουλ της Αγγλίας Τρελό ΑΤΜ μοιράζει μετρητά στην Αγγλία

    28/4/2004 10:22:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/4/2004 11:21:24 πμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Θυμάστε, όταν ήμαστε παιδιά, που ψάχναμε την άκρη του ουράνιου τόξου για να βρούμε το πιθάρι με το χρυσό, που άφηναν τα ξωτικά; Πολλή σκέψη, πολύ περπάτημα και κανένα αποτέλεσμα Και ξέρετε γιατί; Επειδή ψάχναμε σε λάθος μέρος. Αυτό μας διδάσκει το παράδειγμα των κατοίκων της Γούλερ, στο Νορθάμπερλαντ της νοτιοανατολικής Αγγλίας πόλης, που η τύχη τους χαμογέλασε, όταν λίγα βράδυα πριν, ένα ΑΤΜ της τράπεζας Μπάρκλεϊς "τρελάθηκε" κι άρχισε να μοιράζει δωρεάν μετρητά. Όχι, δεν πρόκειται για φάρσα, αλλά για γεγονός. Βλέπετε, οι ταμίες της τράπεζας, είχαν τροφοδοτήσει το ΑΤΜ τους με 20λιρα και όχι με χαρτονομίσματα των 10 λιρών, όπως γίνεται συνήθως.

    Χάρισε 97. 600 ευρώ σ' ένα βράδυ

    Ανυποψίαστος ο πρώτος πελάτης της τράπεζας εκείνο το βράδυ πήγε να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες του και κατέληξε να φύγει σχεδόν πλούσιος. Το συμβάν έγινε γρήγορα γνωστό και σε ελάχιστο χρόνο η μισή πόλη βρισκόταν μπροστά από το μηχάνημα διεκδικώντας μερίδιο από το "απο μηχανής μάννα". Έτσι εν μία νυκτί, το "γενναιόδωρο" ΑΤΜ φιλοδώρησε με 65. 000 λίρες (97. 600 ευρώ) τους τυχερούς κατοίκους του Γούλερ.

    Ο ιδιοκτήτης της τοπικής πάμπ εκμυστηρεύθηκε πως "εκείνη η νύχτα ήταν μία από τις πιό ζωηρές στο κατάστημά του από πολλών ετών".

    Η χαρά των κατοίκων διπλασιάσθηκε, όταν την άλλη ημέρα η τράπεζα Μπάρκλεϊς ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να ζητήσει πίσω τα χρήματα από τους ευεργετηθέντες από το ΑΤΜ-Πακτωλό.

    Εμείς τι να εύχηθούμε; Άντε και στα δικά μας!

    [08] Διεθνή

    Σκοτώθηκε μέλος της οργάνωσης Ματαίωσαν επίθεση καμικάζι της Χαμάς

    28/4/2004 10:22:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/4/2004 10:51:46 πμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Την τελευταία στιγμή απέτρεψαν επίθεση αυτοκτονίας, με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά οι Ισραηλινοί στρατιώτες, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Μόλις οι στρατιώτες είδαν το αυτοκίνητο να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς την είσοδο του οικισμού εβραίων εποίκων Κφαρ Νταρόμ, άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου, το οποίο ανατινάχθηκε. Νεκρός ανασύρθηκε ο 23χρονος Τάρεκ Άχμεντ, μέλος Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, που αποτελούν την ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες, δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο νεαρός Παλαιστίνιος ήταν υπάλληλος στο Ισλαμικό Πανεπιστήμιο της Γάζας.

    Συνέλαβαν Παλαιστίνιο καθηγητή

    Στο μεταξύ, η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε σήμερα το πρωί στην ανατολική Ιερουσαλήμ, τον Παλαιστίνιο ακαδημαϊκό καθηγητή, Σάρι Νουσέιμπεχ, σύμφωνα με το δικηγόρο του καθηγητή. Η σύλληψη του Νουσέιμπεχ, ο οποίος είναι πρόεδρος του πανεπιστημίου Αλ Κούντς στην ανατολική Ιερουσαλήμ, έγινε καθώς μετέβαινε με το αυτοκίνητό του σε ένα από τα κτήρια του πανεπιστημίου στη συνοικία Μπέι Χανίνα.Ο λόγος της σύλληψής δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός. Ο Νουσέιμπεχ είναι ένας εκ των πρωτεργατών του σχεδίου ειρήνης για τη διευθέτηση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύρραξης.

    [09] Εσωτερικά

    Σεισμός 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ "Κουνήθηκε" το Αντίρριο

    28/4/2004 11:02:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στη θαλάσσια περιοχή του Ρίου-Αντιρρίου. Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές. "Παρακολουθούμε το φαινόμενο με ενδιαφέρον, γιατί είναι σε περιοχή υψηλής σεισμικότητας. Πρέπει για δύο ημέρες ακόμα να προσέχουμε παλαιές κατασκευές", δήλωσε ο καθηγητής Άκης Τσελέντης. "Η γέφυρα είναι τέρας τεχνολογίας. Δεν υπάρχει φυσικά κανένας απολύτως φόβος", πρόσθεσε..

    [10] Οικονομία

    Και η στήριξη της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας Στόχος οι χαμηλές τιμές στα φάρμακα

    28/4/2004 11:14:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/4/2004 11:28:03 πμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Την αλλαγή της πολιτικής για τα φάρμακα, με στόχο τις χαμηλές τιμές και τη στήριξη της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας, σχεδιάζει η κυβέρνηση, η οποία χαρακτηρίζει το σύστημα υγείας "πανάκριβο και αναποτελεσματικό". Η Κυβερνητική Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα το γενικευμένο σχέδιο της πολιτικής Υγείας μέχρι τον Απρίλιο του 2005, με το οποίο ρυθμίζονται άμεσα τα χρέη των νοσοκομείων, αλλάζει ο τρόπος προμηθειών και καταργείται η λίστα φάρμακων. Σχετικά με τη νέα πολιτική, που σχεδιάζει να εφαρμόσει η κυβέρνηση, μίλησε στη ΝΕΤ 105,8 ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, ο οποίος δήλωσε, πως "θα γίνει ανακοστολόγηση, που σημαίνει ότι κάποια φάρμακα ενδεχομένως να ανατιμηθούν, αλλά και σε άλλα θα πέσουν οι τιμές". Από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Θανάσης Τσούρας, δήλωσε, πως "το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό και το ζητούμενο είναι αν θα συνεχιστεί η ανάπτυξη του συστήματος υγείας και οι κοινωνικές παροχές".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ρυθμίσεις για τα χρέη των νοσοκομείων

    Αλλάζει ο τρόπος τιμολόγησης των φαρμάκων

    Σχετικά Links:

    Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

    Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 28 April 2004 - 8:54:20 UTC