Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-05-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα σαλόνια Κέρκυρα και Καλαμαριά
  • [02] Ριάλιτι με έπαθλο μωρό Θυσιάζουν μωρό στο βωμό της τηλεθέασης
  • [03] Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κορίνθου Ελεύθερη πτώση με αιωρόπτερο
  • [04] Συνεχίζονται οι συγκρούσεις Τον Ιούνιο στο Ιράκ ο ΟΗΕ
  • [05] 5- 1 επί του Ακράτητου Πράσινος θρίαμβος στη Λεωφόρο
  • [06] Έκρηξη φορτηγού καυσίμων Φονικό ατύχημα στο Αφγανιστάν
  • [07] Νίκη με 1- 0 στο ματς με τη Χαλκηδόνα Περίπατος για τον Ολυμπιακό
  • [08] Νίκησε με 1- 0 τον ΠΑΟΚ Άρωμα Ευρώπης για τον Πανιώνιο

    [01] Αθλητισμός

    Στα σαλόνια Κέρκυρα και Καλαμαριά

    2/5/2004 7:23:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Την άνοδό τους στην Α' εθνική εξασφάλισαν η Κέρκυρα και ο Απόλλων Καλαμαριάς. Η ομάδα των Ιονίων επικράτησε με 2- 1 στην Καισαριανή του Εθνικού Αστέρα, κερδίζοντας την κορυφή και την πρώτη της κούπα. Τα γκολ για την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου σημείωσαν οι Παπαποστόλου (30') και Ζιάκας (69'), ενώ οι "ερυθρόλευκοι της Καισαριανής" μείωσαν στο 85' με τον Κωστή. Από την άλλη, οι "Πόντιοι" πανηγυρίζουν την επιστροφή τους στην Α' εθνική, χωρίς να ιδρώσουν! Μετά την εκτός έδρας ήττα που γνώρισε ο Εργοτέλης από τον Ποσειδώνα Νέων Πόρων με 1-0, δεν γίνεται να χάσουν την δεύτερη προνομιούχο θέση, πίσω από την πρωταθλήτρια Κέρκυρα.

    [02] Διάφορα

    Ριάλιτι με έπαθλο μωρό Θυσιάζουν μωρό στο βωμό της τηλεθέασης

    2/5/2004 8:10:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: New York Post - Newsday

    Που μπορεί να φθάσει η νοσηρή φαντασία κάποιων για το κέρδος; Παντού η απάντηση και περίτρανη απόδειξη αυτού, το νέο πρόγραμμα του ABC "Be My Baby", κατά το οποίο πέντε απελπισμένα ζευγάρια κάνουν τα πάντα για να "κερδίσουν" το μωρό μίας 16χρονης ανύπαντρης μητέρας. Τα διαφημιστικά και μόνο του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου, προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις των Αμερικανών τηλεθεατών που βομβάρδισαν το κανάλι με επιστολές διαμαρτυρίας. Το ABC, αναγκάστηκε να αποσύρει το διαφημιστικό υλικό για το νέο του πρόγραμμα και σε ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, χαρακτηρίζοντας το πρόγραμμα ντοκιμαντέρ και όχι ριάλιτι σόου.

    Τηλε - υιοθεσία

    Την απελπισία πέντε ζευγαριών που δεν μπορούσαν να κάνουν παιδί και την απερισκεψία (μπορεί και απόγνωση ) μίας 16χρονης που γέννησε ένα αγοράκι εκτός γάμου, εκμεταλλεύθηκε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC για να προβάλει το πιο ακραίο και κατά πολλούς φρικαλέο τηλεοπτικό πρόγραμμα στην ιστορία των ριάλιτι. Η προβολή και μόνο του διαφημιστικού σποτ του ABC, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Αμερικανών τηλεθεατών, οι οποίοι βομβάρδισαν το κανάλι με επιστολές και τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας.

    Έντονες αντιδράσεις υπήρξαν και για τη δημοσιογράφο που θα παρουσίαζε την εκπομπή, Μπάρμπαρα Ουόλτερς , η οποία είναι θετή μητέρα.

    Μετά την κατακραυγή, η Ουόλτερς, αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγνώμη για τα διαφημιστικά σποτ που προβλήθηκαν την περασμένη Τετάρτη.

    Από την πλευρά του, το κανάλι, διέκοψε τα διαφημιστικά σποτ και σε μία λιτή ανακοίνωση του, τόνισε ότι παρεξηγήθηκαν οι προθέσεις του.

    Στόχος της εκπομπής, όπως επισημαίνει ήταν να αποκαλύψει όλα όσα περνούν οι γονείς προκειμένου να υιοθετήσουν ένα μωρό.

    Ένα μωρό ...στο βωμό της τηλεθέασης

    Η πραγματική πρόθεση του όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Post, ήταν τελείως διαφορετική.

    Στόχος της εκπομπής, γράφει ο αρθρογράφος της εφημερίδας, ήταν η όλη διαδικασία να θυμίζει πολύ έντονα ριάλιτι με την προοπτική οι μελλοντικοί γονείς να χωρισθούν στην κατηγορία των "κερδισμένων" και των "χαμένων".

    Επιπλέον ανακύπτουν και πολύ σημαντικά κοινωνικά ζητήματα, δεδομένου ότι τα ζευγάρια βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τη φυσική μητέρα, οι ταυτότητες αμφοτέρων αποκαλύπτονται και φυσικά δημιουργούνται προοπτικές για επικοινωνία στο μέλλον.

    [03] Εσωτερικά

    Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κορίνθου Ελεύθερη πτώση με αιωρόπτερο

    2/5/2004 8:39:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Βαριά τραυματισμένος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Κορίνθου ο 28χρονος Βέλγος αιωροπτεριστής Αντρέ Γιούρι, ο οποίος κατέπεσε το μεσημέρι με το αιωρόπτερο του, σε χαράδρα 70 μέτρων στο όρος Ζήρια Κορινθίας. Στο σημείο, έσπευσαν τρία οχήματα με επτά πυροσβέστες από την πυροσβεστική υπηρεσία Κιάτου και μετά από πολύωρες προσπάθειες κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν. Στη συνέχεια, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ο νεαρός διεκομίσθη στο νοσοκομείο Κορίνθου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο αιωροπτεριστής έχει κατάγματα στο πόδι και στην ωμοπλάτη και κακώσεις στη σπονδυλική στήλη.

    [04] Ιράκ

    Συνεχίζονται οι συγκρούσεις Τον Ιούνιο στο Ιράκ ο ΟΗΕ

    2/5/2004 8:37:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Reuters

    Την αποστολή πολυεθνικής δύναμης στο Ιράκ, υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών, μετά τις 30 Ιουνίου, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Κόφι Ανάν. Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι NBC, ο κ. Ανάν δήλωσε, πως το Συμβούλιο Ασφαλείας "θα εγκρίνει πιθανότατα τη διατήρηση μιας πολυεθνικής δύναμης στο Ιράκ, η οποία θα βοηθήσει να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον ασφαλείας". Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας διευκρίνισε, ότι η δύναμη αυτή θα μεταβεί στο Ιράκ μετά τη μεταβίβαση της εξουσίας στους Ιρακινούς. Η αποστολή του ΟΗΕ βασίζεται στο ψήφισμα 1511 του περασμένου Οκτωβρίου, που ορίζει τη δημιουργία μιας πολυεθνικής δύναμης, η οποία θα παραμείνει στο Ιράκ για την προετοιμασία δημοκρατικών εκλογών. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και συμμαχικών δυνάμεων.

    Μακραίνει ο κατάλογος των νεκρών

    Έξι Αμερικανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στη Φαλούτζα, από επίθεση με όλμους, ενώ άλλος ένας Αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε και 10 τραυματίστηκαν, σε ένοπλο επεισόδιο στο Κιρκούκ.

    Επίσης, άλλοι έξι Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση με ολμοβόλο στην επαρχία Αλ- Ανμπάρ. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος των πεζοναυτών, ο διοικητής Τ. Β. Τζόνσον, η επίθεση είχε ως στόχο αμερικανική βάση. Στρατιωτικές πηγές δήλωσαν, ότι υπήρξαν επίσης τραυματισμοί, αλλά δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες.

    [05] Αθλητισμός

    5- 1 επί του Ακράτητου Πράσινος θρίαμβος στη Λεωφόρο

    2/5/2004 9:16:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Δύο "ανάσες" χωρίζουν τον Παναθηναϊκό από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μετά τη νίκη της ομάδας επί του Ακράτητου με 5- 1. Από την αρχή του αγώνα, οι "πράσινοι" έχασαν κλασικές ευκαιρίες, με τον Γκούμα στο 15' (με προβολή πρόλαβε τον Μπαρτζώκα, αλλά έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ) και τον Σαπάνη στο 21' (αστόχησε σε σουτ εξ επαφής). Το σκορ για τον ΠΑΟ άνοιξε στο 23' ο MVP του πρωταθλήματος, Δημήτρης Παπαδόπουλος. Το ματς πήρε φωτιά στο 53', με τον Παγιαζίτ του Ακράτητου, που εκμεταλλεύθηκε τη λάθος εκτίμηση του Γκούμα και από κοντά πλάσαρε τον Χαλκιά ισοφαρίζοντας σε 1- 1. Ο πανικός δεν κράτησε πολύ για τους φίλους του Παναθηναϊκού, αφού στο 56', μετά την κεφαλιά του Παπαδόπουλου στο δοκάρι, ο Γκονζάλες "έσπρωξε" τη μπάλα στα δίχτυα και έδωσε ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Το ματς τελείωσε ουσιαστικά στο 68', όταν, μετά από σέντρα του Μινχ από δεξιά, ο Παπαδόπουλος με κεφαλιά έγραψε το 3-1. Το τέταρτο γκολ του Παναθηναϊκού σημείωσε ο Γκονζάλες, που εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Μπαρτζώκα στο 84', ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με αυτογκόλ του Μπλέτσα, στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων.

    Διαιτητής: Φινοκαλιώτης (Αθήνας)

    Κίτρινες: Δαδούσης

    Συνθέσεις ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Χαλκιάς, Σεϊταρίδης, Μόρις, Γκούμας, Μινχ, Μπασινάς, Σαπάνης, Επαλέ (72' Ζουτάουτας), Γκονζάλες, Παπαδόπουλος (77' Κωνσταντινίδης), Ολισαντέμπε (46' Νιρέν- Ντεμπά)

    ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ: Μπαρτζώκας, Τζημόπουλος (46' Μπατρής), Μπλέτσας, Βενέτης, Δαδούσης, Γκίτσης, Κουτσοκώστας, Στεφανίδης (75' Μπαλάσκας), Χριστοδούλου, Παγιαζίτ (68' Πιπίνης), Ηλιόπουλος

    [06] Διεθνή

    Έκρηξη φορτηγού καυσίμων Φονικό ατύχημα στο Αφγανιστάν

    2/5/2004 9:27:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: BBC- Reuters

    Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 23 τραυματίστηκαν από έκρηξη σε φορτηγό καυσίμων, στην επαρχία Χεράτ, του δυτικού Αφγανιστάν. Από την ισχυρή έκρηξη καταστράφηκε ολοσχερώς το κέντρο ενός μικρού χωριού, στην απομακρυσμένη περιοχή Σιντάντ. Οι πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των θυμάτων παραμένουν συγκεχυμένες. Η κρατική τηλεόραση, Kabul TV, μετέδωσε, πως οι νεκροί είναι τουλάχιστον 25, ενώ το BBC, επικαλούμενο τοπικούς αξιωματούχους, κάνει λόγο για 31 νεκρούς. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του επαρχιακού κυβερνήτη, Γκιουλάμ Μοχάμαντ Μαζοάν, δήλωσε, ότι "50 έως 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν", χωρίς να διευκρινίσει τον ακριβή αριθμό. Συγκεχυμένα, όμως, είναι και τα αίτια του ατυχήματος. Σύμφωνα με τον κ. Μαζοάν, η έκρηξη οφείλεται στον οδηγό του φορτηγού, ο οποίος, μετά από κάποιο πρόβλημα, δοκίμασε να κάνει οξυγονοκόλληση, ενώ ανώτατος αξιωματούχος δήλωσε στο BBC, πως το ατύχημα οφείλεται σε φωτιά, που ξέσπασε σε κατάστημα, δίπλα από το οποίο βρισκόταν το φορτηγό. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρχές διεξάγουν έρευνα για τα ακριβή αίτια του συμβάντος.

    [07] Αθλητισμός

    Νίκη με 1- 0 στο ματς με τη Χαλκηδόνα Περίπατος για τον Ολυμπιακό

    2/5/2004 9:49:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Εύκολη νίκη σημείωσαν οι ερυθρόλευκοι επί της Χαλκηδόνας, που ελπίζουν πλέον σε "στραβοπάτημα" του Παναθηναϊκού στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, για να διεκδικήσουν τον τίτλο. Στο 10' ο Νέρι Καστίγιο εκμεταλλεύθηκε ένα λάθος του Σίμου, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ άνοιξε το σκορ. Η Χαλκηδόνα ήταν εντελώς ακίνδυνη και οι φιλοξενούμενοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι όσον αφορά την τροπή του αγώνα, αλλά ο Νίκος Αλέφαντος κατάφερε να τραβήξει πάνω του όλα τα φώτα, αφού άφησε την ομάδα του χωρίς επιθετικό, αντικαθιστώντας τον Καστίγιο με τον Μαυρογεννίδη. Η Χαλκηδόνα ανέβηκε εκμεταλλευόμενη αυτή την επιλογή, αλλά απέτυχε να δημιουργήσει την μεγάλη ευκαιρία.

    Διαιτητής: Κύρος Βασάρας (Θεσσαλονίκης)

    Κίτρινες: Κατεμής, Άντερσον

    Συνθέσεις: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιάννου, Πάντος, Βάλλας, Ανατολάκης, Καρεμπέ, Στολτίδης, Βενετίδης, Καστίγιο (79' Μαυρογεννίδης), Γεωργάτος, Χούτος (50' Γεωργιάδης, 73' Καφές), Τζόρτζεβιτς

    ΧΑΛΗΔΟΝΑ: Ανδριόλας, Μικές, Παππάς (46' Μανουσάκης), Σίμος, Ντάγκας, Γελαδάρης (59' Κοζανίδης), Κατεμής, Αντερσον, Κόγιογλου (84' Μακρής), Κορακάκης, Ζαχαρόπουλος

    [08] Αθλητισμός

    Νίκησε με 1- 0 τον ΠΑΟΚ Άρωμα Ευρώπης για τον Πανιώνιο

    2/5/2004 10:07:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πολύ κοντά στην Ευρώπη είναι πλέον ο Πανιώνιος, αφού κατάφερε να επικρατήσει με 1- 0 επί του ΠΑΟΚ, ανεβαίνοντας στην 6η θέση του πίνακα, που εξασφαλίζει τη συμμετοχή στο ΟΥΕΦΑ. Μόλις στο 9' οι ισορροπίες διαταράχθηκαν στη Νέα Σμύρνη. Ο Θεοδωρίδης αντίκρισε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα (η πρώτη στο 5') του διαιτητή Μποροβήλου και ο ΠΑΟΚ έμεινε για το υπόλοιπο του αγώνα με ένα παίκτη λιγότερο. Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημειώθηκε στο 21', όταν ο Ραγκουέλ, μετά το κόρνερ του Παρόντι, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, με σουτ έξω από την περιοχή. Τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ ήταν πολύ δύσκολα, ωστόσο οι παίκτες του Αγγελου Αναστασιάδη στάθηκαν άτυχοι, αφού με την έναρξη του β' ημιχρόνου το σουτ του Κούτση τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ντρόμπνι. Ο Πανιώνιος απάντησε με μια καλή χαμένη ευκαιρία στο 63' και δύο λεπτά αργότερα, πάλι ο Κούτσης, προσπάθησε να πλασάρει τον Ντρόμπνι, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ.

    Διαιτητής: Μποροβήλος (Αρκαδίας)

    Κίτρινες: Χασιώτης

    Συνθέσεις: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ντρόμπνι, Σουσκάβτσεβιτς, Σμίλιανιτς, Κόντης, Κατσιαρός, Τζιώλης, Κατσιαρός, Παρόντι, Λαγωνικάκης, Μάντζιος (57' Κλίμεκ), Πίνο

    ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Βόκολος, Χασιώτης (57' Γαρπόζης), Καραδήμος, Καρυπίδης (75' Κοντέων), Φουτσίνι, Κούτσης, Θεοδωρίδης, Σαλπιγγίδης, Χάγκαν (70' Βοσκαρίδης), Γιασεμάκης


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 2 May 2004 - 20:51:12 UTC