Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-05-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συγχρονισμένη κολύμβηση: χάλκινο στο κόμπο
  • [02] Κρίσιμες ημέρες για το εκκλησιαστικό
  • [03] Λιγότεροι φόροι για μικρομεσαίους-μισθωτούς το 2005
  • [04] Εβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητό του Εμπρηστική ενέργεια κατά του αναπληρωτή
  • [05] Σήμερα η "στέψη" του Ολυμπιακού Σταδίου
  • [06] Απειλές για ενδεχόμενη επίθεση Οι ΗΠΑ φοβούνται για την πρεσβεία τους
  • [07] Εκρήξεις στη Φαλούτζα Εύθραυστη η εκεχειρία

    [01] Αθλητισμός

    Συγχρονισμένη κολύμβηση: χάλκινο στο κόμπο

    9/5/2004 11:17:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Λένε ότι η τελευταία εντύπωση είναι αυτή που μένει και μάλλον γι αυτό τα κορίτσια της συγχρονισμένης κρατούσαν το καλύτερο για το τέλος. Οι Μαρία Χριστοδούλου, Ελευθερία Φτούλη, Ευφροσύνη Γουδά, Αποστολία Ιωάννου, Ειρήνη Ιορδανοπούλου, Ευγενία Κουτσούδη, Όλγα Πελεκάνου, Χριστίνα Θαλασσινίδου, Ελένη Γεωργίου, Εύη Μακρυγιάννη έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό όπως έκαναν σε όλες τους τις εμφανίσεις μέχρι τώρα στη διοργάνωση με μοναδική διαφορά ότι αυτή τη φορά ανταμείφθηκαν. Συγκέντρωσαν 94.200 βαθμούς. και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, το πρώτο για τη συγχρονισμένη κολύμβηση σε αντίστοιχη διοργάνωση μετά το 1995. Με τη διεξαγωγή του κόμπο ολοκληρώθηκε για τη συγχρονισμένη κολύμβηση το 27ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης.

    Η τελική κατάταξη

    Σε Μεσογειακή υπόθεση εξελίχθηκαν οι τρεις πρώτες θέσεις αφού μπροστά από την Ελλάδα βρέθηκαν η Ισπανία (σ.σ. το πρώτο χρυσό στη διοργάνωση για την οικοδέσποινα) και η Ιταλία.

    Αναλυτικά η τελική κατάταξη: 1. Ισπανία: Ρακέλ Κοράλ, Αντρέα Φουέντες, Τίνα Φουέντες, Άννα Μοντέρο, Γκιζέλα Μορόν, Ιρίνα Ροντρίγκεζ, Αλίθια Σανθ, Ιόνε Σεράνο, Πάολα Τιράδος, Τζέμα Μενγκουέλ (Τεχνικό: 48.800, Καλλιτεχνικό: 49.100, Σύνολο: 97.900), 2. Ιταλία: Μόνικα Τσιρούλι, Κοστάντζα Φιορεντίνι, Τζόι Πακανιέλα, Ελίζα Πλεζάντ, Μπεατρίς Σπατσιάνι, Φεντερίκα Στεφανέλι, Λορένα Ζαφαλόν, Λάουρα Ζανάτσα, Φραντζέσκα Γκαντζέμι, Σάρα Σαβόια (Τεχνικό: 47.500, Καλλιτεχνικό: 48.000, Σύνολο: 95.500), 3. ΕΛΛΑΔΑ: Μαρία Χριστοδούλου, Ελευθερία Φτούλη, Ευφροσύνη Γουδά, Αποστολία Ιωάννου, Ειρήνη Ιορδανοπούλου, Ευγενία Κουτσούδη, Όλγα Πελεκάνου, Χριστίνα Θαλασσινίδου (Τεχνικό: 47.300, Καλλιτεχνικό: 46.900, Σύνολο: 94.200), 4. Ολλανδία: Φλερ Άμσεν, Εβελίν Ντε Γκράαφ, Ελίζα Ντε Γκρέεφ, Στεφανί Γκιλίζε, Ροζάν Κλάιν Γκέλτινκ, Σάρλοτ Βαν Ντε Μπεργκ, Νταϊάνα Βαν Στιν, Μπρένα Ζόετμπρουντ (Τεχνικό: 45.900, Καλλιτεχνικό: 46.100, Σύνολο: 92.000), 5. Ουκρανία: Σβιτλάνα Ακουλένοκ, Ολένα Ακουλιόνοκ, Αναστασία Τσέπακ, Ιρίνα Γκαϊβόρονσκα, Λουντμίλα Χνάτγιουκ, Κατερίνα Πανασένκο, Αναστάσιγια Παβελίεβα, Νταρίγια Γιούσκο, Σνιζάνα Νικάντροβα, Ντάργια Σεμιάκινα (Τεχνικό: 46.400, Καλλιτεχνικό: 46.500, Σύνολο: 91.900) σ.σ. επιβλήθηκε ποινή -1, 10., 6. Ελβετία: Σάρα Αμρέιν, Κατρίν Έγκενμπεργκερ, Πάμελα Φίσερ, Κοραλί Τζιανότι, Στεφανί Τζοστ, Ρεγκίνα Ρουέφεναχτ, Αριάν Σνάιντερ, Αλίν Σούτερ, Μαγκνταλένα Μπρούνερ, Μπελίντα Σμιντ (Τεχνικό: 41.800, Καλλιτεχνικό: 41.500, Σύνολο: 83.300), 7. Γερμανία: Σάσκια Γκρούνες, Λάρα Κουρτζ, Τζένι Μίελκε, Σάρα Ρένερ, Σάντρα Σβαρτζ, Λορένα Ουρκουιάγκα, Μπετίνα Βράζε, Ίρις Ζέπενφελντ (Τεχνικό: 41.500, Καλλιτεχνικό: 40.900, Σύνολο: 82.400).

    Πέμπτη συνολικά η Ελλάδα

    Συνολικά στο αγώνισμα της συγχρονισμένης κολύμβησης η Ελλάδα κατετάγη 5η με 344 βαθμούς υποχωρώντας μια θέση σε σχέση με την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου. Αναλυτικά η τελική κατάταξη: 1. Ρωσία 382β., 2. Ισπανία 373β., 3. Γαλλία 366β., 4. Ιταλία 361β., 5. ΕΛΛΑΔΑ 344β., 6. Ουκρανία 341β., 7. Ελβετία 332β., 8. Ολλανδία 313β., 9. Ισραήλ 309β., 10. Λευκορωσία 306β., 11. Γερμανία 278β., 12. Σαν Μαρίνο 224β., 13. Τσεχία 150β., 14. Σλοβακία 139β., 15. Μεγάλη Βρετανία 131β., 16. Βουλγαρία 130β., 17. Κροατία 121β., 18. Σουηδία 118β., 19. Τουρκία 114β., 20. Σερβία-Μοντενέγκρο 45β.

    [02] Εσωτερικά

    Κρίσιμες ημέρες για το εκκλησιαστικό

    10/5/2004 8:08:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ - ΝΕΤ 105,8 FM

    Στο επίκεντρο και πάλι το εκκλησιαστικό. Η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου θα έχει σήμερα στη μία το μεσημέρι καθοριστική συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο σε μια προσπάθεια να τεθούν οι βάσεις για τη διευθέτηση του ζητήματος, στη βάση αμοιβαίων υποχωρήσεων. Η κ. Γιαννάκου θα ενημερώσει τον κ. Χριστόδουλο για τους όρους που θέτει ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Σε δηλώσεις της, πάντως, εξέφρασε την αισιοδοξία της τονίζοντας, πως και οι δύο πλευρές δείχνουν καλή διάθεση για τη διευθέτηση της κρίσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχιεπίσκοπος αναμένεται να επαναβεβαιώσει την πρόθεση της Ελλαδικής Εκκλησίας για συνέχιση του διαλόγου, προκειμένου να βρεθεί λύση στην κρίση. Πάντως, ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, μετά την συνάντησή του το πρωί με τον Γιώργο Παπανδρέου δήλωσε ότι τρέφει την ελπίδα πως θα βρεθεί συναινετική και ειρηνική λύση.

    "Διφυής" η Εκκλησία της Ελλάδος

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος φέρεται να επιμένει στις θέσεις του ότι η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας οφείλει να αποφασίσει την άρση της απόφασης του Νοεμβρίου.

    Η συγκρότηση της Εκκλησίας της Ελλάδος ορίζεται από το Σύνταγμα της Ελληνικής Πολιτείας ως "διφυής", είπε ο Πατριάρχης στις ηγεσίες των Ενώσεων των δικαστών των πολιτικών και διοικητικών δικαστηρίων της Ελλάδος, που επισκέπτονται το Φανάρικαι, και υπενθύμισε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος αποτελείται από την "Αυτοκέφαλο Εκκλησία της Ελλάδος αφενός και εκ των εν Ελλάδι Μητροπόλεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου αφετέρου". Έτσι, η εξάρτηση ορισμένων ενεργειών της Εκκλησίας της Ελλάδας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο γίνεται αναπόφευκτη", είπε ο Πατριάρχης.

    Άλλωστε, το ελληνικό Σύνταγμα αναγνώρισε ως συνταγματικά επιτρεπτό το ισχύον εκκλησιαστικό καθεστώς, σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδος, τόνισε.

    "Για ένα θέμα καθαρά εκκλησιαστικό, όπως η εκλογή αρχιερέων υπαγομένων πνευματικώς στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, η προέγκρισή τους από αυτό, η προβλεπομένη από την Πατριαρχική και Συνοδική Πράξη του 1928, είναι σύμφωνη προς την ελληνική έννομη τάξη", είπε ο κ. Βαρθολομαίος. Διότι το ελληνικό Σύνταγμα, πρόσθεσε, αναγνωρίζει τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τις αρμοδιότητες του, επιτρέπει δε την εξάρτηση ορισμένων ενεργειών της Εκκλησίας της Ελλάδος εξ ενεργειών άλλης Εκκλησίας, συνεπιτρέπει και την υπό του Οικουμενικού Πατριαρχείου έγκριση των υποψηφίων προς Αρχιερατεία για τις εν Ελλάδι Ιερές Μητροπόλεις αυτού (Οικουμενικού Πατριαρχείου), την προβλεπομένη υπό της Πατριαρχικής και Συνοδικής Πράξεως του 1928, που περιλαμβάνει τους όρους του Εκκλησιαστικού καθεστώτος των Βορείων και Νησιωτικών περιοχών του Ελληνικού Κράτους", τόνισε.

    Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται να εκδοθούν τα προεδρικά διατάγματα διορισμού των τριών νέων μητροπολιτών στις "Νέες Χώρες", ενώ την Τετάρτη ο Aρχιεπίσκοπος πρόκειται να παρουσιάσει τις προτάσεις του στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, η οποία αναμένεται να αποφασίσει την έκτακτη σύγκληση της ιεραρχίας.

    [03] Οικονομία

    Λιγότεροι φόροι για μικρομεσαίους-μισθωτούς το 2005

    10/5/2004 9:16:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μεθαύριο θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση στην Βουλή για την οικονομία και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Γιώργος Αλογοσκούφης σε συνέντευξη του στο "Βήμα της Κυριακής" δεσμεύεται για λιγότερους φόρους από το 2005 σε μικρομεσαίους-μισθωτούς, προαναγγέλλοντας αύξηση του αφορολόγητου ορίου των 10.000 ευρώ και τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας, ώστε να μην "καταβροχθίζει" η φορολογία τις μισθολογικές αυξήσεις, ενώ, όπως τόνισε, θα υλοποιηθεί επίσης το κοινωνικό πακέτο για το οποίο έχει μιλήσει η κυβέρνηση. Όσον αφορά στην οικονομία εκτίμησε ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη, αλλά και δύσκολη. Παράλληλα επαναβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει στο ακέραιο τις υποσχέσεις της στον τομέα της οικονομίας και δεν τις διαπραγματεύεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    "Η μεγάλη προσπάθεια θα γίνει στον επόμενο προϋπολογισμό"

    Εν όψει της επικείμενης συζήτησης στη Βουλή ο κ. Αλογοσκούφης γνωστοποίησε ότι "ενώ ο προϋπολογισμός για το 2003 προέβλεπε ότι το έλλειμμα της κέντρικης διοίκησης θα ήταν 3,5% του ΑΕΠ στον απολογισμό βρέθηκε στο 6,4% του ΑΕΠ".

    Ο κ. Αλογοσκούφης απέδωσε τη διόγκωση των δαπανών σε σπατάλη του δημοσίου, υπερβάσεις στα δημόσια και ολυμπιακά έργα που αγγίζουν έως και το 1000% και σε αυξήσεις μισθών και κοινωνικές παροχές για προεκλογικούς λόγους.

    "Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε περιορισμό των δαπανών εκτός των Ολυμπιακών, αλλά η μεγάλη προσπάθεια θα πρέπει να γίνει στον προϋπολογισμό του 2005", παρατήρησε.

    Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι, με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της σπατάλης, θα υπάρξει μία άνετη προσαρμογή κάτω από το 3%, το 2005.

    Όσον αφορά στην απόδοση ευθυνών ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα πάρει την πρωτοβουλία να παραπέμψει τις τρανταχτές υποθέσεις στον εισαγγελέα αλλά στόχος της είναι να εφαρμόσει μια πολιτική για το μέλλον, για την ανάπτυξη, να διορθώσει τα πράγματα και να αποφύγει τα λάθη του παρελθόντος.

    "Σε καμία περίπτωση δεν θα γίνουμε κυβέρνηση εισαγγελέων αλλά κάποιες υποθέσεις θα πάνε στη Δικαιοσύνη διότι πρέπει να δικαιωθεί το αίσθημα δικαιοσύνης που χρειάζεται ο κόσμος" τόνισε.

    [04] Εσωτερικά

    Εβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητό του Εμπρηστική ενέργεια κατά του αναπληρωτή Νομάρχη Πειραιά

    10/5/2004 9:29:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο του αναπληρωτή Νομάρχη Πειραιά που ήταν σταθμευμένο σε πυλωτή πολυκατοικίας στην Κυψέλη. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 3.20 τα ξημερώματα στην οδό Πανδοσίας 52 και το αυτοκίνητο μάρκας Μερσεντές ανήκει στο Χρήστο Αγγελή 53 ετών. Η φωτιά σβήστηκε από άνδρες της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στην περιοχή με δύο οχήματα, ενώ από την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

    [05] Αθήνα 2004

    Σήμερα η "στέψη" του Ολυμπιακού Σταδίου

    10/5/2004 9:50:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 FM - AΠΕ

    Με εντατικούς ρυθμούς υλοποιούνται τα έργα στο ΟΑΚΑ, το οποίο παίρνει από μέρα σε μέρα την οριστική του μορφή. Μπορεί εξωτερικά να δίνει την εικόνα ενός μεγάλου εργοταξίου, ωστόσο η πρόοδος είναι γοργή. Μάλιστα σήμερα αναμένεται να ολισθήσει το στέγαστρο Καλατράβα πάνω από το Ολυμπιακό Στάδιο. Ένα εγχείρημα, που αποτελεί και το μεγαλύτερο στοίχημα στον τομέα των κατασκευαστικών έργων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το οποίο θα παρακολουθήσει ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, Ντένις Όσβαλντ. Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, που θα παραμείνουν στην Αθήνα έως την Τετάρτη, θα εξετάσουν την πορεία προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων σε αλλεπάλληλες συνεδριάσεις με τα στελέχη της ΑΘΗΝΑ 2004 και τους αρμόδιους όλων των υπουργείων. Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, αργότερα σήμερα θα έχει σύσκεψη για την πορεία των έργων με τον υφυπουργό πολιτισμού, Πέτρο Τατούλη, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με την αναπληρώτρια υπουργό, Φάνη Πάλλη Πετραλιά.

    Δύο εβδομάδες διήρκεσαν οι προετοιμασίες

    Το Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε η προεργασία για την ολίσθηση. Οι εργασίες διήρκεσαν συνολικά περίπου δύο εβδομάδες και ήταν ιδιαίτερα λεπτές.

    Τα δύο κομμάτια του σκεπάστρου θα μετακινηθούν σε δύο φάσεις: πρώτα το δυτικό το οποίο θα διανύσει περίπου 71 μέτρα με ταχύτητα 5,7 μέτρων την ώρα, κι αφού αυτό ισορροπήσει στην τελική του θέση, επάνω από το Ολυμπιακό Στάδιο, τότε θα ξεκινήσει η διαδικασία και για το ανατολικό, το οποίο θα μετακινηθεί 64 μέτρα.

    H υποδομή για την ολίσθηση έχει θεμελιωθεί σε βάθος 25 μέτρων και αποτελείται από χιλιάδες τόνους μεταλλικού πλέγματος το οποίο έχει "ντυθεί" με σκυρόδεμα, ώστε ν' αντέξει το βάρος του φορτίου. Σε ορισμένα σημεία μάλιστα εξωτερικά έχει επενδυθεί με τεφλόν για να μειωθεί ο συντελεστής τριβής. Τα "πέδιλα" θα κινηθούν με ειδικό υδραυλικό σύστημα το οποίο ελέγχεται από ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

    Οι τεχνοκράτες της ΔΟΕ, που θα παρακολουθήσουν την όλη διαδικασία θα εξετάσουν κι άλλα θέματα της προετοιμασίας, όπως την πορεία των έργων στη Λεωφόρο Μαραθώνος, του τραμ και του προαστιακού, καθώς και το σχέδιο της Οργανωτικής Επιτροπής για τη λειτουργία των Αγώνων, τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, τις μετακινήσεις, τα έργα στο λιμάνι του Πειραιά κ.α.

    [06] Διεθνή

    Απειλές για ενδεχόμενη επίθεση Οι ΗΠΑ φοβούνται για την πρεσβεία τους στο Τόκιο

    10/5/2004 9:33:00 πμ

    Προειδοποίηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εξέδωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιαπωνία προς τους Αμερικανούς πολίτες, για πιθανή βομβιστική επίθεση εναντίον της διπλωματικής αποστολής αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, διευκρινίζεται ότι δεν έχει εξακριβωθεί κατά πόσο είναι αξιόπιστη η απειλή. Η προειδοποίηση αυτή, που απευθύνεται σε όσους Αμερικανούς έχουν συνδεθεί με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της πρεσβείας των ΗΠΑ, αναφέρει πως έχουν ληφθεί πληροφορίες μέσω Διαδικτύου για πιθανή επίθεση ως τις 10 Μαΐου. "Δεν είμαστε σε θέση αυτή τη στιγμή να εξακριβώσουμε την αξιοπιστία της απειλής, αλλά αισθανόμαστε ότι έχουμε την ευθύνη να λαμβάνουμε όλες αυτές τις πληροφορίες σοβαρά υπόψη και να τις μοιραζόμαστε με την αμερικανική κοινότητα", αναφέρει η προειδοποίηση που εκδόθηκε από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Τόκιο.

    [07] Ιράκ

    Εκρήξεις στη Φαλούτζα Εύθραυστη η εκεχειρία

    10/5/2004 10:32:00 πμ

    Ισχυρές εκρήξεις, τουλάχιστον 10, συγκλόνισαν τα ξημερώματα τη Φαλούτζα, ενώ αμέσως μετά αμερικανικά ελικόπτερα και αεροσκάφη AC-130 πέταξαν πάνω από την πόλη. Στη συνέχεια, αυτοκινητοπομπή του αμερικανικού στρατού εισήλθε στην πόλη, για πρώτη φορά τον τελευταίο μήνα, κίνηση που αποτελεί δοκιμασία για το κατά πόσο ισχύει η εύθραυστη εκεχειρία με τους Ιρακινούς αντάρτες. Οι Αμερικανοί πεζοναύτες έκαναν περιπολία ως το κέντρο της Φαλούτζα, με τεθωρακισμένα οχήματα μαζί με άνδρες των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίοι σταδιακά θα αναλάβουν τη διαφύλαξη της τάξης στην πόλη. Οπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες λίγο μετά την είσοδο της περιπόλου ακούστηκαν πυρά. Σημειώνεται ότι η Φαλούτζα έχει περάσει στον έλεγχο της "Ταξιαρχίας της Φαλούτζα", μιας παραστρατιωτικής δύναμης που αποτελείται από πρώην μέλη του στρατού του Σαντάμ Χουσεΐν, η οποία συγκροτήθηκε από τους Αμερικανούς για την αποκατάσταση της ασφάλειας στην πόλη. Στο μεταξύ, αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί στο Κιρκούκ, καθώς ένοπλοι σκότωσαν έναν Νοτιοαφρικανό και έναν Ιρακινό και τραυμάτισαν σοβαρά έναν Νεοζηλανδό, όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχο της αστυνομίας. Οι ξένοι ήταν μηχανικοί και ο Ιρακινός ο οδηγός τους, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Καταστράφηκε το γραφείο του Μοκτάντα αλ Σαντρ

    Τα ξημερώματα, αμερικανικό αεροσκάφος βομβάρδισε το γραφείο του ριζοσπάστη σιίτη κληρικού Μοκτάντα αλ Σαντρ, στην περιοχή Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα σχόλιο για την επίθεση από την πλευρά του αμερικανικού στρατού, που ανακοίνωσε την Κυριακή ότι 19 μέλη της πολιτοφυλακής του Σαντρ σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στην περιοχή αυτή της Βαγδάτης, όπου ζουν κυρίως σιίτες.

    Εξάλλου, το Ιράκ σταμάτησε τις εξαγωγές πετρελαίου από τους πετρελαϊκούς σταθμούς στο Νότο, μετά την ανατίναξη αγωγού από Ιρακινούς αντάρτες, ανακοίνωσε το Σώμα Μηχανικών του αμερικανικού στρατού. Ο εκπρόσωπος Στιβ Ράιτ δήλωσε στο Ρόιτερ ότι ο κεντρικός αγωγός εξακολουθεί να φλέγεται στην χερσόνησο του Φάο μετά την επίθεση που εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 10 May 2004 - 9:00:15 UTC