Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παγκόσμιο ρεκόρ στα 50χιλ Βάδην
  • [02] Ψάχνει για αμυντικό ο Μπάγεβιτς
  • [03] Περιοδεία Τατούλη στην Κρήτη Προτεραιότητα στον Πολιτισμό
  • [04] Τέλος ο Μικαέλσεν στον Παναθηναϊκό
  • [05] "Έγνοια μας ο άνθρωπος" Συνάντηση με τους Ευρωβουλευτές της ΝΔ
  • [06] Εξώδικο και ο Ναλιτζής
  • [07] Κατηγορούνται Αμερικανοί και Βρετανοί στρατιώτες Η ώρα της κρίσης για
  • [08] Δεν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΝ Αποχωρεί ο Κωνσταντόπουλος
  • [09] Συνάντηση Παπανδρέου- Ευρωβουλευτών Χωρίς ημερομηνία το συνέδριο του
  • [10] Σκοτώθηκε τοπικός ηγέτης των Μαρτύρων του Αλ Ακσά Νεκροί Παλαιστίνιοι

    [01] Στίβος

    Παγκόσμιο ρεκόρ στα 50χιλ Βάδην

    14/6/2004 7:32:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 50χλμ. Βάδην πέτυχε ο Ρώσος Ντένις Νιζεγκοντόροφ στους αγώνες που διεξήχθησαν, στην πόλη Τσεμποκσάρι, για το πρωτάθλημα της χώρας του. Ο 23χρονος πρωταθλητής, που ήταν πέμπτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Παρισιού, κάλυψε την απόσταση σε 3 ώρες 35 λεπτά 29 δεύτερα και κατέρριψε το ρεκόρ του Πολωνού Ρόμπερτ Κορζενιόφσκι (3.36.03), που κατείχε από τις 27 Αυγούστου του 2003. Δύο μήνες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών, ο Νιζεγκοντόροφ με την απόδοσή του βάζει πλέον υποψηφιότητα για το χρυσό μετάλλιο στους Αγώνες της Αθήνας

    [02] Αθλητισμός

    Ψάχνει για αμυντικό ο Μπάγεβιτς

    14/6/2004 8:29:00 μμ

    Μπροστά σε... μια τηλεόραση βρίσκεται συνεχώς ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αυτές τις μέρες. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού βλέπει συνεχώς κασέτες, με ποδοσφαιριστές που έχουν προταθεί στην ομάδα του και φυσικά, παρακολουθεί τους αγώνες του EURO, έχοντας την προσοχή του στραμμένη κυρίως σε κεντρικούς αμυντικούς, καθώς αυτή είναι η θέση που απασχολεί να καλύψει άμεσα ο Σερβοέλληνας προπονητής, καθώς στις υπόλοιπες τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Βέβαια στον Ολυμπιακό, ιδανική λύση θεωρούν το Μιχάλη Καψή, όμως στη δική του περίπτωση τα πάντα εξαρτώνται από τις εξελίξεις στην ΑΕΚ και μόνο εύκολο δεν είναι το να μείνει ελεύθερος. Έτσι ο 56χρονος τεχνικός αναζητά κι άλλες λύσεις.

    Εντοπίζεται στόχοι

    Ήδη έχει εντοπίσει κάποιους νεαρούς αμυντικούς στη σερβική αγορά, όπως τον Μπάσα και το Γιόκιτς της Μπέογκραντ, αλλά φαίνεται ότι ψάχνει κάτι ακόμη πιο εξαιρετικό.

    Ο Μπάγεβιτς έχει ρίξει τα δίχτυα του και στην αγορά της Σκανδιναβίας που έχει εντοπίσει μια καλή περίπτωση κεντρικού αμυντικού, όμως πάλι δεν είναι έτοιμος να δώσει το "Ο.Κ." για τη μεταγραφή του, καθώς θα ήθελε να συγκεντρώσει κι άλλες πληροφορίες.

    Σχετικά με τους αγώνες του EURO, ο Μπάγεβιτς θα παρακολουθήσει αύριο τη Λετονία, με σκοπό να δει τον κεντρικό αμυντικό Ίγκορ Στεφάνοφς.

    Στον Ολυμπιακό εξετάζουν και την περίπτωση του Μεξικάνου Ραφαέλ Μάρκεζ, της Μπαρτσελόνα, όμως κοστίζει ως μεταγραφή, οπότε δύσκολα οι «ερυθρόλευκοι» θα στραφούν προς αυτή την κατεύθυνση, αφού έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δαπανήσουν πολλά λεφτά σ' αυτή τη μεταγραφική περίοδο.

    [03] Πολιτισμός

    Περιοδεία Τατούλη στην Κρήτη Προτεραιότητα στον Πολιτισμό

    14/6/2004 8:17:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ωφέλιμη χαρακτήρισε τη συζήτηση που είχε ο υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Τατούλης με τους φορείς του νομού Λασιθίου κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Κρήτη. Ο κ. Τατούλης επεσήμανε ότι υπάρχει μια συνολική αδυναμία στο θέμα της διαχείρισης ζητημάτων που άπτονται του Πολιτισμού, ενώ υπογράμμισε ότι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού Λασιθίου όσον αφορά την ανάπτυξη δεν αρκούν εάν δεν υπάρξει στόχος και ιεράρχηση του σήμερα και του αύριο, αλλά και προσανατολισμός όσον αφορά την ιεράρχηση του τι θέλουμε. Ο υφυπουργός Πολιτισμού ζήτησε να του υποβληθεί ένα τριετές σχέδιο δράσης, καθώς -όπως είπε- υπάρχει μία δυνατότητα αναθεώρησης του Γ' ΚΠΣ. Το υπουργείο Πολιτισμού, υπό την ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού, δίνει μια άλλη διάσταση και ευκαιρία για το μέλλον, τόνισε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι για τις χρηματοδοτήσεις των πολιτιστικών εκδηλώσεων το υπουργείο θα ακολουθήσει μια διαφορετική πολιτική μέσα από αξιολόγηση των εκδηλώσεων. Οπως είπε, το υπουργείο δεν είναι παραγωγός πολιτιστικών εκδηλώσεων και πως δεν πρόκειται να γίνει καμία σπατάλη δημοσίου χρήματος, γι' αυτό και όσες εκδηλώσεις χρηματοδοτηθούν θα γίνει μετά από λεπτομερή αξιολόγηση. Σχετικά με την επισκευή του βυζαντινού μνημείου της Παναγίας Κεράς, ο υφυπουργός δήλωσε ότι θα γίνουν προσπάθειες ώστε να χρηματοδοτηθεί το έργο.

    [04] Αθλητισμός

    Τέλος ο Μικαέλσεν στον Παναθηναϊκό

    14/6/2004 8:47:00 μμ

    Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό αποτελεί οριστικά από την Δευτέρα ο Γιαν Μικαέλσεν. Οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν στις συζητήσεις για ανανέωση της συνεργασίας τους και ο Δανός θα συνεχίσει την καριέρα του πιθανότατα σε ομάδα της χώρας του. Μάλιστα όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής σε τρεις εβδομάδες επιστρέφει σπίτι του, για να βρει ομάδα. Το διαζύγιο του Μικάελσεν με τον Παναθηναϊκό είχε φανεί πως θα επέλθει από την πρώτη συνάντηση των δύο πλευρών, αφού η πρόταση που έκανε η διοίκηση του "τριφυλλιού" στον 33χρονο μέσο δεν τον ικανοποίησε και ενώ περίμενε μια αυξημένη πρόταση τελικά αυτή δεν ήρθε ποτέ .

    Ψάχνει για τερματοφύλακα και δεξί αμυντικό

    Μετά την οριστικοποίηση της μεταγραφής του Σεϊταρίδη στην Πόρτο οι "πράσινοι" αναμένεται από αυτή την εβδομάδα να βάλουν επί τάπητος τα μεταγραφικά και να "χτυπήσουν" δυνατά κάποιες περιπτώσεις, με το βάρος να έχει πέσει στον αντικαταστάτη του Σεϊταρίδη.

    Παράλληλα, το "τριφύλλι" ασχολείται έντονα και με την περίπτωση νέου τερματοφύλακα που θα πλαισιώσει τον Κώστα Χαλκιά ύστερα από την αποχώρηση του Αντώνη Νικοπολίδη.

    [05] Ευρωεκλογές

    "Έγνοια μας ο άνθρωπος" Συνάντηση με τους Ευρωβουλευτές της ΝΔ

    14/6/2004 9:01:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ

    Τη διπλή αποστολή των 11 εκπροσώπων της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, στη συνάντηση που είχε με όλους τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές της ΝΔ, στα γραφεία του κόμματος. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ καλούνται να διεκδικήσουν "για την Ευρώπη και την Ελλάδα" και να αγωνισθούν "για πολιτικές για τον άνθρωπο, για την κοινωνική συνοχή και την ποιότητα ζωής". Αποτιμώντας το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης, ο κ. Καραμανλής εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ποσοστό της ΝΔ και επανέλαβε την απόφασή του να κάνει πράξη όλα όσα δεσμεύθηκε.

    "Όχι" στην αλαζονεία και την έπαρση

    "Οι δεσμεύσεις μας θα τηρηθούν στο ακέραιο και αυτό δεν θα πρέπει να το λησμονεί κανείς και ποτέ", επανέλαβε ο κ. Καραμανλής, επισημαίνοντας, ότι το ποσοστό της ΝΔ αποτελεί επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης των πολιτών και απόρριψη της οξύτητας και των προσωπικών επιθέσεων.

    Επίσης, ο πρωθυπουργός διεμήνυσε, ότι στη Νέα Διακυβέρνηση "δεν χωρούν φαινόμενα αλαζονείας και έπαρσης", συστήνοντας παράλληλα "συνέπεια, σιγουριά, σοβαρότητα, σεμνότητα και ταπεινότητα", περισσότερη δουλειά και λιγότερα λόγια.

    Εκτενής ήταν και η αναφορά του κ. Καραμανλή στα θέματα της κοινής εξωτερικής πολιτικής, της φύλαξης των ευρωπαϊκών συνόρων και της συμπερίληψης στο Ευρωσύνταγμα ρήτρας αλληλεγγύης και αμοιβαίας συνδρομής.

    Τέλος, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε όλους τους υποψήφιου Ευρωβουλευτές για τη συμβολή τους στη "μεγάλη νίκη της ΝΔ". Για τους 13 που δεν εξελέγησαν σημείωσε, ότι θα συνεχίσουν την προσπάθεια για τη Νέα Διακυβέρνηση και συνεχάρη τους 11 Ευρωβουλευτές, τονίζοντας την "επιτακτική υποχρέωση να εργαστούμε συντονισμένα, υπεύθυνα και αποτελεσματικά" για να γίνει η Ευρώπη οικονομικά ισχυρότερη και περισσότερο κοινωνική. "Έγνοια μας πρέπει να είναι ο άνθρωπος δίπλα μας", κατέληξε ο πρωθυπουργός.

    Ικανοποίηση Μεϊμαράκη

    Από την πλευρά του, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, υπογράμμισε, ότι οι πολίτες "απέρριψαν στην πράξη την πολιτική της οξύτητας και τα πειράματα των ανανεώσεων" και επιβράβευσαν την πολιτική και την μετριοπάθεια του κ. Καραμανλή.

    Παράλληλα, ο γραμματέας της ΝΔ σημείωσε, πως το ΠΑΣΟΚ δεν εξηγεί, πως η διαφορά από 4,8 έφτασε στο 9,1. Επίσης, παρατήρησε, ότι το επιχείρημα του ΠΑΣΟΚ για τα αποτελέσματα στην Ισπανία δεν ευσταθεί, αφού η σοσιαλιστική κυβέρνηση, που κέρδισε τις εκλογές μια εβδομάδα μετά τις ελληνικές εθνικές εκλογές με διαφορά 5%, τώρα κέρδισε με διαφορά 3%.

    Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης μίλησε για "σταθερή εμπιστοσύνη προς τη Νέα Δημοκρατία" και επιβράβευση της μετριοπάθειας, της συναίνεσης και του ενωτικού λόγου, υπογραμμίζοντας, πως "αποδεικνύεται στην πράξη, ότι η Νέα Δημοκρατία είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ικανοποίηση στα κομματικά επιτελεία

    "Προχωράμε δυναμικά μπροστά"

    [06] Αθλητισμός

    Εξώδικο και ο Ναλιτζής

    14/6/2004 9:21:00 μμ

    Στα χνάρια του Γιάννη Οκκά βαδίζει ο Δημήτρης Ναλιτζής, προκαλώντας νέους "πονοκεφάλους" στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο 28χρονος επιθετικός ποδοσφαιριστής έστειλε την Δευτέρα εξώδικο στην "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ, με το οποίο ζητά να του καταβληθούν μέσα σε τρεις ημέρες 330.000 ευρώ, που, όπως αναφέρει, του οφείλονται, ενώ σε διαφορετική περίπτωση πρόκειται να καταθέσει προσφυγή για να μείνει ελεύθερος. Εκτός αυτού την Τρίτη πρόκειται να εκδικαστεί από την Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΑΕ η προσφυγή του Μίλεν Πέτκοφ, με την οποία ζητά να μείνει ελεύθερος από την ΑΕΚ και να του καταβληθεί το ποσό των 600.000 ευρώ. Όσον αφορά τον Βασίλη Τσάρτα, η πορτογαλική εφημερίδα "A Bola" αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της, ότι η Σπόρτιγκ Λισαβόνας συνεχίζει να δείχνει ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Ακόμη, η ίδια εφημερίδα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, και στο ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Φερνάντο Σάντος.

    [07] Ιράκ

    Κατηγορούνται Αμερικανοί και Βρετανοί στρατιώτες Η ώρα της κρίσης για την Αμπού Γράιμπ

    14/6/2004 9:31:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- BBC- Γαλλικό Πρακτορείο

    Σε προκαταρκτική εξέταση θα υποβληθούν τρεις Αμερικανοί στρατιώτες, που κατηγορούνται για βασανιστήρια σε Ιρακινούς κρατούμενους στη φυλακή Αμπού Γράιμπ της Βαγδάτης. Παράλληλα, άλλοι 4 συνάδελφοί τους από τη Βρετανία θα καθήσουν, με την ίδια κατηγορία, στο εδώλιο του στρατοδικείου. Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, οι λοχίες, Τζάβαλ Ντέιβις και Ιβαν Φρέντερικ, και ο δεκανέας, Τσαρλς Γκράνερ, θα παρουσιαστούν ενώπιον στρατοδικείου μετά την προκαταρκτική εξέταση, που προβλέπεται να διεξαχθεί από τις 21 ως τις 23 Ιουνίου.

    Κατηγορίες για απάνθρωπη μεταχείριση

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι Αμερικανοί πεζοναύτες αντιμετωπίζουν συνολικά 11 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και η κακομεταχείριση κρατουμένων, με στόχο την "πρόκληση θανάτου ή σοβαρών τραυματισμών".

    Από την πλευρά του, το βρετανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε, ότι οι στρατιώτες της Βρετανίας κατηγορούνται για επίθεση, άδικη επίθεση, παραβίαση της στρατιωτικής τάξης και της στρατιωτικής πειθαρχίας.

    Την ίδια ώρα, ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε, πως 585 κρατούμενοι στη φυλακή- κολαστήριο απελευθερώθηκαν σήμερα, βάσει προγράμματος για τη μείωση του αριθμού των κρατουμένων στη συγκεκριμένη φυλακή, ως τις 30 Ιουνίου.

    [08] Ευρωεκλογές

    Δεν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΝ Αποχωρεί ο Κωνσταντόπουλος

    14/6/2004 9:55:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ

    Ραγδαίες εξελίξεις στο Συνασπισμό επέφερε το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης. Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος ανακοίνωσε την απόφασή του να μη θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος στο τακτικό συνέδριο το Φθινόπωρο, αφού το κόμμα χρειάζεται ανανέωση και ανασυγκρότηση σε όλα τα επίπεδα". Κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, ο κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε, πως με την απόσυρση της υποψηφιότητάς του δίνει πρώτος το παράδειγμα για την ανασυγκρότηση στο κόμμα και απέρριψε εκ νέου τα σενάρια για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

    "Παραμένω στην ενεργό πολιτική"

    Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ επεσήμανε, ότι η απόφασή του δε σχετίζεται με το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά ούτε και με τα σενάρια, που τον θέλουν υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε, πως είχε υπαινιχθεί την απόφασή του να αποχωρήσει στο παρελθόν και διεμήνυσε, πως θα παραμείνει στην ενεργό πολιτική.

    Η αναλυτική εκτίμηση του αποτελέσματος παραπέμφθηκε στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, ενώ η Πολιτική Γραμματεία ανακοίνωσε τη σύγκλιση του τακτικού Συνεδρίου του ΣΥΝ το Φθινόπωρο.

    Η συζήτηση για την μετεκλογική εικόνα του κόμματος, αλλά και τις κινήσεις του έως το συνέδριο του Φθινοπώρου θα συνεχιστεί το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

    [09] Ευρωεκλογές

    Συνάντηση Παπανδρέου- Ευρωβουλευτών Χωρίς ημερομηνία το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

    14/6/2004 10:06:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Ανοιχτή παραμένει, όπως φαίνεται, η ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, που είναι προγραμματισμένο για τον προσεχή Νοέμβριο. Όπως δήλωσε απόψε ο Γιώργος Παπανδρέου, μετα τη συνάντηση που είχε με τους εκλεγμένους Ευρωβουλευτές, δεν τίθεται θέμα αναβολής του συνεδρίου. Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέφυγε να προσδιορίσει την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής, όταν ρωτήθηκε σχετικά, δηλώνοντας μόνο, ότι "πρέπει να υπάρχει χρόνος, προκειμένου να συμμετάσχουν ουσιαστικά οι πολίτες στον προσυνεδριακό διάλογο". Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε, πως το πρόβλημα του κόμματος δεν είναι η συμμετοχή, αλλά οι αποκλεισμοί και απάντησε στις αιχμές του Ευάγγελου Βενιζέλου προς το πρόσωπό του.

    "Θα κάνω πράξη τη συμμετοχή"

    Με αφορμή της αιχμηρές αναφορές του Ευάγγελου Βενιζέλου προς το πρόσωπό του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε, ότι "στην πορεία ανασυγκρότησης δεν έχει κανείς λευκή επιταγή και όλοι μας πρέπει να τιμήσουμε την εντολή που έχουμε λάβει".

    Επίσης, ο κ. Παπανδρέου σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Βενιζέλου, ότι η πορεία προς την ανασυγκρότηση "δεν είναι ούτε προσωπική, ούτε μοναχική", τόνισε, πως "το κόμμα δεν είναι κανενός, είναι της κοινωνίας και αυτό πρέπει να αποτυπωθεί απο τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν".

    Επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο τέθηκε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, καθώς ο κ. Λαμπρινίδης, που αρχικά είχε ανακοινωθεί ως επικεφαλής, έχει κώλυμα, λόγω υποχρεώσεών του στην Ολυμπιακή Εκεχειρία.

    [10] Διεθνή

    Σκοτώθηκε τοπικός ηγέτης των Μαρτύρων του Αλ Ακσά Νεκροί Παλαιστίνιοι στη Ναμπλούς

    14/6/2004 11:07:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Reuters

    Δύο μαχητές των Μαρτύρων του Αλ Ακσά σκοτώθηκαν, όταν πύραυλος του ισραηλινού στρατού ανατίναξε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, στον καταυλισμό Μπαλάτα στη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης. Σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές, ο ένας εκ των νεκρών είναι ο Χαλίλ Μαρσούντ, τοπικός ηγέτης της οργάνωσης, ενώ τα στοιχεία του άλλου νεκρού δεν έχουν γίνει γνωστά. Όπως είπαν οι αυτόπτες μάρτυρες, ο πύραυλος δημιούργησε έναν μεγάλο κρατήρα στο δρόμο. Μέχρι στιγμής, ο ισραηλινός στρατός δεν έχει κάνει οοιοδήποτε σχόλιο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 14 June 2004 - 20:50:49 UTC