Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σκύλοι "προβλέπουν" κρίσεις επιληψίας
  • [02] Η ζούγκλα δίνει και καμπύλες...
  • [03] Οι περισσότεροι βρέθηκαν φυλακισμένοι τυχαία Στοιχεία σοκ για το
  • [04] Στο επίκεντρο οι μετακινήσεις στους Αγώνες Συνάντηση Λιάπη- Μίλερ
  • [05] Ανησυχίες για απώλειες ΦΠΑ λόγω ΣΔΟΕ Αύξηση του αφορολογήτου ορίου
  • [06] Για την ενίσχυση του κύρους του "Τέλος στις γκρίζες ζώνες στο ΧΑΑ"
  • [07] "Πυρετός" συσκέψεων στο Μαξίμου Στο επίκεντρο οι Ολυμπιακοί
  • [08] Πιθανότατα την Πέμπτη θα αφεθούν ελεύθεροι Σήριαλ με την απελευθέρωση
  • [09] Στη δίκη του ΕΛΑ Βολές κατά Κυριακίδου από τους μάρτυρες του Κανά
  • [10] Πρωταθλητές στα εισιτήρια ΠΑΟ, Κέρκυρα, Λάρισα
  • [11] Κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια Στο στόχαστρο Αλβανών εξτρεμιστών ο
  • [12] Ανακοινώθηκε η Εθνική του Σόφτμπολ
  • [13] Επίσημη παρουσίαση της Θεσσαλονίκης Η μάχη για την EXPO 2008
  • [14] Άρωμα... Γυμναστικής στην Κεφαλονιά
  • [15] "Λιμνάνθρωπος" δηλώνει και φέτος ο Πεϊτον
  • [16] Προσλήψεις χιλιάδων εκπαιδευτικών
  • [17] Μείον δύο... πιστόνια στο ολυμπιακό ραντεβού

    [01] Υγεία

    Σκύλοι "προβλέπουν" κρίσεις επιληψίας

    23/6/2004 11:37:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: NEW SCIENTIST

    Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και ουκ ολίγες φορές, ειδικά σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν προβλήματα υγείας, έχει αποδειχθεί και αναντικατάστατος βοηθός. Πρόσφατη μελέτη Καναδών ερευνητών έδειξε ότι ορισμένοι σκύλοι προβλέπουν πότε ένα επιληπτικό παιδί ετοιμάζεται να πάθει κρίση και μάλιστα σημαίνουν συναγερμό στους οικείους του προστατεύοντας το με αυτόν τον τρόπο και από ενδεχόμενους τραυματισμούς. Από τους 60 σκύλους που συμμετείχαν στην έρευνα το 15% πρόβλεψε χωρίς λάθος το 80% των επιληπτικών κρίσεων, που συνέβησαν στα παιδιά-ιδιοκτήτες τους.

    Ένοιωθαν την επερχόμενη κρίση λεπτά ή και ώρες νωρίτερα

    Η ιδέα ότι η σκύλοι "αισθάνονται" την επερχόμενη κρίση δεν είναι καινούργια, ωστόσο δεν λαμβανόταν στα σοβαρά υπόψη στους ιατρικούς κύκλους.

    Εντούτοις, μια ομάδα νευρολόγων στο Παιδικό Νοσοκομείο Αλμπέρτα του Καναδά αποφάσισε να ελέγξει τη βασιμότητα του ισχυρισμού.

    Μοίρασαν ερωτηματολόγια σε οικογένειες με επιληπτικά παιδιά. Το 42% των οικογενειών ανέφεραν ότι τα κατοικίδια τους αντιδρούσαν έντονα κατά τις κρίσεις, με εκδηλώσεις τρυφερότητας και αγωνίας στο πλευρό των παιδιών. Το 15%, όμως, είπαν πως έβλεπαν τα ζώα να "περιμένουν" στην κυριολεξία, γεμάτα ένταση και εκνευρισμό το επεισόδιο λεπτά ή και ώρες προτού συμβεί.

    Οι επιστήμονες δεν μπορούν να μιλήσουν για το μηχανισμό λειτουργίας αυτής της συμπεριφοράς. Εικάζουν ότι είναι ζήτημα οπτικής και οσφρητικής αντίληψης των τετράποδων. Διευκρινίζουν ότι τα σκυλιά δεν ήταν εκπαιδευμένα και ούτε υπάρχει κάποιου είδους σχετική εκπαίδευση την οποία θα μπορούσε να δεχτεί ένας σκύλος ούτως ώστε να προβλέπει τις επιληπτικές κρίσεις. Επίσης τονίζουν ότι κοινό στοιχείο σε όλες τις περιπτώσεις ήταν ότι τα ζώα ζούσαν επί χρόνια μαζί με τα παιδιά.

    Τέλος, να αναφέρουμε ότι η ερευνητική ομάδα παραδέχεται ως αδύναμο σημείο της μελέτης, το γεγονός ότι στηρίχθηκε στις αναφορές των οικογενειών, οι οποίες ενδεχομένως να υπερέβαλαν για τις ικανότητες του σκύλου τους, οπότε δεσμεύονται να επανέλθουν εκ νέου στο μέλλον με νέα σχετική έρευνα, αυτή τη φορά σε ελεγχόμενο κλινικό περιβάλλον.

    [02] Διάφορα

    Η ζούγκλα δίνει και καμπύλες...

    23/6/2004 12:54:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Ξεχάστε τις κοσμετολογικές παρεμβάσεις, τα ινστιτούτα και τα γυμναστήρια. Εάν ο σκοπός είναι η απόκτηση ενός σώματος με αισθησιακές καμπύλες ο φυσικός τρόπος είναι ένας "aguaje". Αυτή τη συμβουλή δίνουν προς τις απανταχού γυναίκες τελευταίως οι Περουβιανές που δηλώνουν οπαδοί της νέας μόδας που σαρώνει τη χώρα τους. Τι εστί aguaje; Δεν είναι παρά ένα τροπικό φρούτο, καφέ χρώματος, όχι μεγαλύτερο από ένα αυγό το οποίο απαντά σε βαλτώδεις περιοχές του Αμαζονίου. Αν και μέχρι πρότινος δεν έχαιρε και μεγάλης εκτίμησης, λόγω χαμηλής θρεπτικής αξίας, γύρω του πλέον έχει αναπτυχθεί συζήτηση, καθώς πια θεωρείται από πολλές γυναίκες "must". Ο λόγος είναι ότι λέγεται ότι διαθέτει σε μεγάλες ποσότητες μια ορμόνη και με τη συστηματική κατανάλωση του "μεταμορφώνεται" σταδιακά η γυναικεία φιγούραπου αποκτά φιλήδονες καμπύλες, ενώ "φημίζεται" και για τις αφροδισιακές του ιδιότητες

    Σέξι Περουβιανά μοντέλα όπως η θεληματική Paola Ruiz, αστέρες από δημοφιλείς σαπουνόπερες, αλλά και η Μις Χιλή 2001 δηλώνουν οπαδοί της νέας τάσης και καταναλώνουν μετά μανίας το "δώρο της φύσης". Μάλιστα η Ruiz εξομολογείται στην εφημερίδα Las Ultimas Noticias ότι μπορεί να φάει μέχρι και 25 aguaje καθημερινά και με αυτόν τον τρόπο γλιτώνει τις κουραστικές επισκέψεις στα γυμναστήρια.

    Αλήθεια ή ψέμα λοιπόν η "μυστική δύναμη" του aguaje; Το μόνο σχόλιο που να κάνουμε για όλα αυτά είναι ότι σίγουρα οι χωρικοί που ζουν στις αγροτικές περιοχές του Αμαζονίου, εκεί που φυτρώνει ο φοίνικας aguaje μόνο για τις καμπύλες τους δεν φημίζονται...

    Σχετικά Links:

    Las Ultimas Noticias

    [03] Διεθνή

    Οι περισσότεροι βρέθηκαν φυλακισμένοι τυχαία Στοιχεία σοκ για το Γκουαντάναμο

    23/6/2004 12:51:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: Εφημερίδα "Τα Νέα" - BBC

    Περισσότεροι από 600 κρατούμενοι βρίσκονται κλεισμένοι στις αμερικανικές φυλακές του Γκουαντάναμο, στην Κούβα, στις φυλακές, που δημιουργήθηκαν για να "φιλοξενήσουν" τους "χειρότερους από τους χειρότερους". Μάλιστα, η αμερικανική κυβέρνηση δήλωνε, πως για λόγους ασφαλείας, δεν ισχύουν οι προβλέψεις της Συνθήκης της Γενεύης για τους αιχμάλωτους πολέμου. Και όχι μόνο αυτό. Για να είναι πιο εύκολη η ανάκριση των κρατουμένων, η αμερικανική κυβέρνηση είχε δώσει την άδεια να βασανίζονται οι κρατούμενοι. Μία πρακτική, που χρησιμοποιήθηκε ευρέως και στη φυλακή του Αμπού Γκράιμπ, στο Ιράκ. Σύμφωνα, όμως με στοιχεία, που έφεραν στη δημοσιότητα οι New York Times μόνο οι 12 από τους 600 είναι "οι χειρότεροι από τους χειρότερους", δηλαδή έχουν, πιθανώς, σχέση με την Αλ Κάιντα. Η εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχων από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

    Από τους 600 έχουν σχέση με την Αλ Κάιντα οι 12

    Η πλειοψηφία των εγκλείστων στο Γκουαντάναμο είναι ή πιστοί μουσουλμάνοι, που θέλησαν να ταχθούν στο πλευρό των Ταλιμπάν ή απλώς άνθρωποι, που βρέθηκαν σε λάθος μέρος τη λάθος στιγμή . Κανείς δεν είναι ηγετικό μέλος της Αλ Κάιντα, ενώ μόνο 12 είναι μέλη της οργάνωσης, που έχουν κάποιες πληροφορίες για αυτή.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι γνωρίζουν, εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, ότι είναι εντελώς άσκοπο να κρατούνται οι 600 άνθρωποι στο Γκουαντάναμο. Μάλιστα, ένας πρώην αξιωματικός, ο Τόμας Γουάιτ, δήλωσε, ότι ο πρώτος διοικητής της στρατιωτικής αστυνομίας στο Γκουαντάναμο, ταξίαρχος Μάικλ Λένερτ , είχε πει, ότι μόνο το ένα τρίτο των κρατουμένων, που βρίσκονται εκεί, έχει κάποια σχέση με την τρομοκρατία.

    Στο μεταξύ, αμερικανικές ανθρωπιστικές οργανώσεις, καταγγέλλουν, ότι ο στρατηγός Τζέφρι Μίλερ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της φυλακής στο Γκουαντάναμο από το 2002 έως και πρόσφατα, είχε βασανίσει κρατουμένους εκεί, αλλά και, σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνος ήταν αυτός, που έδωσε εντολή να βασανίζουν τους κρατούμενους στο Αμπού Γκράιμπ , όταν είχε επισκεφθεί το Ιράκ τον περασμένο Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Τώρα ο Μίλερ, είναι υπεύθυνος για όλες τις στρατιωτικές φυλακές στο Ιράκ.

    Δημοσίευσαν απόρρητα έγγραφα για το Γκουαντάναμο

    Επιπρόσθετα, νέα στοιχεία-φωτιά έρχονται στο φως για τη φυλακή του Γκουαντάναμο, τα οποία θέλουν τον Αμερικανό υπουργό Αμύνης, Ντόναλντ Ράμσφελντ, να επικροτεί τη χρήση μεθόδων βίας στο Γκουαντάναμο, παρόμοιες με αυτές, που χρησιμοποιήθηκαν στην Αμπού Γκράιμπ (δηλαδή εκφοβισμό με σκυλιά, στέρηση του φωτός, 20ωρες ανακρίσεις, απογύμνωση των κρατουμένων κα). Οι μέθοδοι αυτοί, που εγκρίθηκαν το Δεκέμβρη του 2002, αποσύρθηκαν λίγες εβδομάδες μετά, ενώ η κυβέρνηση Μπους, έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφα, τα οποία έδειχναν, πως ποτέ δε δόθηκε η εντολή να βασανίζονται οι κρατούμενοι.

    Μάλιστα, σύμβουλοι του Αμερικανού Προέδρου, Τζορτζ Μπους, τονίζουν, ότι παρόλο, που οι ανακρίσεις δεν ήταν "ήρεμες", ποτέ δε βασανίστηκαν οι κρατούμενοι.

    "Ποτέ δε διέταξα βασανισμού, ποτέ δε θα διατάξω βασανισμούς" είπε ο Πρόεδρος Μπους στους δημοσιογράφους.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο Λευκός Οίκος, αποφάσισε να δώσει τα πρώην απόρρητα, έγγραφα στη δημοσιότητα προκειμένου να διορθώσει τη "ζημιά", που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις της Αμπού Γκράιμπ.

    [04] Αθήνα 2004

    Στο επίκεντρο οι μετακινήσεις στους Αγώνες Συνάντηση Λιάπη- Μίλερ

    23/6/2004 2:34:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8- ΝΕΤ

    Η πορεία και χρήση των Ολυμπιακών έργων που έχει υπό την εποπτεία του το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, όπως το τραμ και το μετρό, συζητήθηκαν στη συνάντηση του υπουργού, Μιχάλη Λιάπη και του πρεσβευτή των ΗΠΑ, Τόμας Μίλερ. Όπως δήλωσε ο κ. Μίλερ, στο επίκεντρο βρέθηκε η πορεία των έργων, ενώ ο υπουργός Μεταφορών τον ενημέρωσε και για το συνολικό πρόγραμμα μετακινήσεων των επισκεπτών των Ολυμπιακών Αγώνων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ο Αμερικανός πρεσβευτής χαρακτήρισε το πρόγραμμα "εξαιρετικά ενδιαφέρον", όχι μόνο για τους επισκέπτες από τις ΗΠΑ, αλλά και για τον κατασκευαστικό κλάδο των μεταφορών. Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες συζήτησαν και το θέμα της αναβάθμισης της χώρας μας, από την αμερικάνικη Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στην κατηγορία ασφάλειας πτήσεων.

    [05] Οικονομία

    Ανησυχίες για απώλειες ΦΠΑ λόγω ΣΔΟΕ Αύξηση του αφορολογήτου ορίου προτείνουν οι εφοριακοί

    23/6/2004 2:50:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Αύξηση του αφορολογήτου ορίου στα 12.000 ευρώ για όλους τους φορολογούμενους, πρόσθετο αφορολόγητο όριο 1.000 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους και θέσπιση οικογενειακού αφορολόγητου εισοδήματος ύψους 18.000 ευρώ στην περίπτωση, που ο ένας σύζυγος δεν εργάζεται, προτείνει η Ομοσπονδία των Εφοριακών Υπαλλήλων, στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης. Η ΠΟΕ ΔΟΥ προτείνει ακόμη την επιβολή ΦΠΑ στις νέες οικοδομές, ενώ επισημαίνει τον κίνδυνο μεγάλων απωλειών από ΦΠΑ την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω της χαλάρωσης των ελεγκτικών μηχανισμών, και κυρίως στο κλίμα , που, όπως είπαν, έχει δημιουργηθεί στην αγορά από τις εξαγγελίες κατάργησης του ΣΔΟΕ αλλά και από τις νέες ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα. Όσον αφορά τις τελευταίες, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις εφορίες εξέφρασαν τη διαφωνία τους με την επέκταση της ρύθμισης για την περαίωση των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων και στις επιχειρήσεις με τζίρο πάνω από 1 εκατ. ευρώ.

    Πτώση 35% στα έσοδα από οφειλές σε σχέση με πέρυσι

    Όπως είπαν σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΔΟΥ, στην περίπτωση, που η ρύθμιση αφορά επιχειρήσεις με τζίρο πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, θα δημιουργηθεί η αίσθηση φορολογικής ασυδοσίας, γεγονός, που θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα στα έσοδα του κράτους. Παράλληλα, ζήτησαν από την Κυβέρνηση να διατηρηθεί το ΣΔΟΕ σε λειτουργία, τουλάχιστον για ένα χρόνο ακόμη, προκειμένου να μη χαθούν τα έσοδα από τον "Ολυμπιακό" ΦΠΑ, που εκτιμώνται σε 500 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εργαζομένων στις εφορίες, στο πρώτο 5μηνο φέτος παρουσιάστηκε σημαντική πτώση 35%, σε σύγκριση με πέρυσι, των εσόδων από τα ληξιπρόθεσμα χρέη των οφειλετών του Δημοσίου, γεγονός, που το απέδωσαν στο κλίμα χαλάρωσης που, όπως είπαν, έχει δημιουργηθεί στην αγορά από τις εξαγγελίες κατάργησης του ΣΔΟΕ αλλά και από τις νέες ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα.

    Οι ίδιοι πάντως τάχθηκαν υπέρ της νέας ρύθμισης, που αναμένεται για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, καθώς και της ρύθμισης για την περαίωση των ανέλεγκτων υποθέσεων της τετραετίας 1999-2002. Το προεδρείο της ΠΟΕ-ΔΟΥ έκανε επίσης λόγο για μεταθέσεις και μετακινήσεις υπαλλήλων στις εφορίες με κομματικά κριτήρια, υποστηρίζοντας ότι, στο ΣΔΟΕ έχουν γίνει 80 τέτοιες μετακινήσεις

    [06] Οικονομία

    Για την ενίσχυση του κύρους του "Τέλος στις γκρίζες ζώνες στο ΧΑΑ"

    23/6/2004 3:07:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ ΝΕΤ 105,8

    Για ριζικές αλλαγές στη λειτουργία της κεφαλαιαγοράς έκανε λόγο την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνέντευξης Τύπου από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Αλέξης Πιλάβιος. Ο ίδιος τόνισε, ότι δε θα υπάρχουν πλέον γκρίζες ζώνες στη Σοφοκλέους. Παράλληλα, αναφερόμενος στις πρώτες κινήσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, υποσχέθηκε, πως θα μπει τέρμα στα κερδοσκοπικά παιχνίδια των λόμπις και θα καταπολεμηθεί κάθε μορφή χειραγώγησης της αγοράς. Στόχος των αλλαγών αυτών είναι η ενίσχυση του κύρους και της αξιοπιστίας του Χρηματιστηρίου, ώστε να ανακτήσουν οι επενδυτές την εμπιστοσύνη τους προς τον θεσμό.

    Οι πρώτες νέες ρυθμίσεις

    Αναλυτικότερα οι προσεχείς κινήσεις της Κεφαλαιαγοράς θα είναι οι ακόλουθες:

    1. Ξεκαθαρίζουν οι κανόνες παιχνιδιού όσον αφορά τις πιστώσεις των ΑΧΕ προς τους πελάτες τους. Οι επενδυτές θα πρέπει να πληρώνουν τις συναλλαγές τους στο χρονικό όριο των τριών ημερών (Τ+3) ή θα πρέπει να έχουν σχετική πίστωση, με σύμβαση, από τις ΑΧΕ. Μάλιστα, με σημερινή απόφαση της ΤτΕ αυξάνεται το όριο του margin account από 150.000 ευρώ σε 1.000.000 ευρώ, ενώ υπάρχει η σκέψη για πλήρη απελευθέρωση κατά τους επόμενους μήνες. Επίσης τίθεται τέλος στις άτυπες πιστώσεις, οι οποίες αποτελούν κίνδυνο για τις ΑΧΕ και δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

    2. Οι ΑΧΕ οφείλουν να τηρούν σε ξεχωριστό λογαριασμό τα χρήματα των πελατών τους, ώστε να αποφεύγεται ο κίνδυνος να χρηματοδοτούν δικές τους ανάγκες με τα χρήματα των πελατών.

    3. Αλλάζει ριζικά το σύστημα των Δημοσίων εγγραφών με στόχο τη δημιουργία ορθολογικότερων αποτιμήσεων.

    4. Ενσωματώνεται στην εθνική νομοθεσία η κοινοτική Οδηγία για την χειραγώγηση και την εμπιστευτική πληροφόρηση.

    Οι αλλαγές στις δημόσιες εγγραφές

    Όσον αφορά τις δημόσιες εγγραφές, αρχικά συγκεκριμενοποιούνται οι διαδικασίες στη διαμόρφωση του εύρους τιμών πριν από τη δημόσια εγγραφή και οι ανάδοχοι της έκδοσης θα πρέπει να λαμβάνουν ενδεικτικές προσφορές από θεσμικούς επενδυτές.

    Επίσης, ανοίγει το εύρος τιμών από 10% σε 15% και καταργείται η πρόβλεψη για την κερδοφορία των επομένων ετών από την υπό εισαγωγή εταιρία, εκτός εάν οι προβλέψεις επιβεβαιώνονται από ανεξάρτητο ορκωτό λογιστή.

    Παράλληλα, καταργείται η αναλογία της κάλυψης της εγγραφής σε ποσοστό 30% από ιδιώτες και 70% από θεσμικούς επενδυτές και τίθεται νέος όρος για κάλυψη του 30% από θεσμικούς και ιδιώτες μαζί.

    Σχετικά με την αποτίμηση, η εταιρία θα πρέπει να αναφέρει το λόγο τιμή/κέρδη (p/e) μετά φόρων και με βάση τα ιστορικά στοιχεία και όχι το προ φόρων όπως γινόταν μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλασματική αποτίμηση της μετοχής.

    Επιπλέον, τίθεται ανώτατο όριο κατανομής στο 4% της έκδοσης για τους θεσμικούς και στο 2% για τους ιδιώτες, με στόχο να μην συγκεντρώνονται μεγάλα ποσοστά της έκδοση σε λίγα χέρια.

    Τέλος, όπως δήλωσε ο Α. Πιλάβιος, κάποιος επενδυτής θα μπορεί να εισφέρει το χαρτοφυλάκιό του σε ΑΕΔΑΚ και να λάβει μερίδια μερίδια Αμοιβαίων Κεφαλαίων, κάτι που σημαίνει στην πράξη ανταλλαγή μετοχών με μερίδια Α/Κ.

    [07] Αθήνα 2004

    "Πυρετός" συσκέψεων στο Μαξίμου Στο επίκεντρο οι Ολυμπιακοί

    23/6/2004 4:56:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8- ΝΕΤ

    Πενήντα ημέρες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο μεγάλο γεγονός. Το πρωί, σειρά συσκέψεων για την οργάνωση των Αγώνων και τον έλεγχο της αγοράς, είχε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Τα μέτρα αντιμετώπισης της "ολυμπιακής ακρίβειας" συζητήθηκαν σε συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Δημήτρη Σιούφα, και τον υφυπουργό, Γιάννη Παπαθανασίου. Νωρίτερα, ο κ. Καραμανλής συζήτησε θέματα της Ολυμπιακής προετοιμασίας των Αθηνών με τη δήμαρχο της πόλης, Ντόρα Μπακογιάννη. Στο μεταξύ, για τη μεταολυμπιακή χρήση των έργων μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη Πετραλιά, σε ημερίδα της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής.

    Μέτρα για την ακρίβεια

    Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης συντονίζει τις ενέργείες του για την προστασία των καταναλωτών, Ελλήνων και ξένων, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Η συγκράτηση στις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσίων ενόψει των Αγώνων, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον υπουργό Ανάπτυξης, Δημήτρη Σιούφα, και τον υφυπουργό, Γιάννη Παπαθανασίου.

    Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Σιούφας σημείωσε, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι "η κεφαλαιοποίηση στη συνείδηση των Ελλήνων, αλλά και ξένων καταναλωτών, της αντίληψης, ότι η ελληνική αγορά είναι φθηνή και προσφέρει υψηλής ποιότητας προϊόντα".

    Στο μεταξύ, το υπουργείο Ανάπτυξης ετοιμάζει ειδικό φυλλάδιο για τις τιμές εκκίνησης σε 60 προϊόντα και υπηρεσίες, που θα διανέμεται στις πύλες εισόδου της χώρας.

    Στο έντυπο θα περιλαμβάνονται οι τιμές 40 προϊόντων, όπως το γάλα, το εμφιαλωμένο νερό και τα αναψυκτικά, καθώς και το κόστος υπηρεσιών, όπως τα κόμιστρα ταξί και η ενοικίαση αυτοκινήτων. Μάλιστα, το φυλλάδιο θα είναι μεταφρασμένο σε επτά γλώσσες, ώστε να είναι εύχρηστο στους ξένους επισκέπτες.

    Συνάντηση με την Ντόρα Μπακογιάννη

    Η προετοιμασία της Αθήνας για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων εξετάστηκε στη συνεργασία του πρωθυπουργού με τη δήμαρχο Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη.

    Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος, διέψευσε τις πληροφορίες περί διαμάχης μεταξύ της Γιάννας Αγγελοπούλου και της Ντόρας Μπακογιάννη, σχετικά με την συγκρότηση και λειτουργία της ομάδας διοίκησης της πόλης των Αθηνών κατά τους Ολυμπιακούς. "Δεν υπάρχει διαμάχη, υπάρχει συνεργασία", τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος.

    Από την πλευρά του, ο κ. Καραμανλής, υποδεχόμενος 35 Έλληνες δημοσιογράφους του εξωτερικού στο Μέγαρο Μαξίμου, εξέφρασε την πεποίθηση, πως η Ελλάδα θα διοργανώσει "καλούς και ασφαλείς Αγώνες", ζητώντας τους "απροκατάληπτη ενημέρωση και αντικειμενική κριτική".

    "Πρώτο μέλημα" η μεταολυμπιακή χρήση των έργων

    Τη διαβεβαίωση, ότι οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις θα αξιοποιηθούν πλήρως και μετά τη λήξη των Αγώνων, έδωσε η αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη Πετραλιά, μιλώντας σε σχετική ημερίδα, που διοργάνωσαν οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Αττικής.

    "Η μεταολυμπιακή αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, θα είναι το πρώτο μέλημα της Κυβέρνησης", υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός και διαβεβαίωσε, πως η Κυβέρνηση είναι ανοικτή στις προτάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αξιοποίηση των έργων, μετά τους Αγώνες.

    Τέλος, η κ. Πετραλία χαρακτήρισε την Τοπική Αυτοδιοίκηση έναν από τους βασικούς εταίρους της διοργάνωσης, τονίζοντας, ότι "τώρα είναι ώρα ευθύνης, όπου μετρούν, ως προσφορά εθνικής υπηρεσίας, οι πράξεις και όχι τα λόγια".

    [08] Διεθνή

    Πιθανότατα την Πέμπτη θα αφεθούν ελεύθεροι Σήριαλ με την απελευθέρωση των Βρετανών ναυτικών

    23/6/2004 5:19:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί τελικά η απελευθέρωση των οκτώ βρετανών στρατιωτικών, οι οποίοι συνελήφθησαν τη Δευτέρα όταν εισήλθαν στα ιρανικά χωρικά ύδατα κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, όπως αναφέρου τελευταίες πληροφορίες του ιρανικού δορυφορικό τηλεοπτικού δικτύου Αλ-Αλάμ. "Η λήψη αποφάσεων για την απελευθέρωση των βρετανών κρατουμένων πιθανόν να καθυστερήσει μέχρι την Πέμπτη, γιατί δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος, αφού η αντιπροσωπεία θα φτάσει στην περιοχή αργά σήμερα το βράδυ", μετέδωσε χαρακτηριστικά το κανάλι, επικαλούμενο τον ανταποκριτή του. Η υπόθεση της απελευθέρωσης των οχτώ ναυτικών μετατραπεί σε πραγματικό σήριαλ καθώς η ανακοίνωση του Αλ-Αλάμ έρχεται να διαψεύσει νωρίτερη του το Sky News, το οποίο ανέφερε, ότι οι ναυτικοί είχαν απελευθερωθεί. Μάλιστα, σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο διπλωμάτες δήλωναν, ότι οι οκτώ Βρετανοί θα παραδοθούν σε μια αντιπροσωπεία Βρετανών και Ιρανών διπλωματών στην επαρχία Χουζεστάν στο νοτιοδυτικό Ιράν. Ωστόσο, Βρετανία και Ιράν δεν είχαν επιβεβαιώσει την είδηση της απελευθέρωσης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αίσιο τέλος για την περιπέτεια των Βρετανών πεζοναυτών

    [09] Εσωτερικά

    Στη δίκη του ΕΛΑ Βολές κατά Κυριακίδου από τους μάρτυρες του Κανά

    23/6/2004 5:40:00 μμ

    Με την κατάθεση μαρτύρων υπεράσπισης του κατηγορουμένου Αγγελέτου Κανά συνεχίστηκε η δίκη του ΕΛΑ στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Οι μάρτυρες που κατέθεσαν στο σύνολό τους, μίλησαν για την προσωπικότητα και τις πολιτικές πεποιθήσεις του Κανά και υποστήριξαν τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι τα όσα κατέθεσε η πρώην σύζυγός του Σοφία Κυριακίδου σε βάρος του είναι αποτέλεσμα του μίσους και της εκδικητικότητας που τη διακατέχει για το πρόσωπο του κατηγορουμένου.

    [10] Αθλητισμός

    Πρωταθλητές στα εισιτήρια ΠΑΟ, Κέρκυρα, Λάρισα

    23/6/2004 5:55:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Τον τίτλο των πρωταθλητών στις κατηγορίες τους δικαιολόγησαν Παναθηναϊκός, Κέρκυρα, Λάρισα τόσο στο τερέν, όσο και στις κερκίδες. Οι τρεις ομάδες που κατέκτησαν φέτος τους τίτλους σε Α, Β και Γ Εθνική αντίστοιχα, κέρδισαν τους αντιπάλους τους και στην πώληση των εισιτηρίων της φετινής περιόδου 2003-2004. Συνολικά στην Α Εθνική διατέθηκαν 679.799 "μαγικά χαρτάκια", στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής μόλις 85.065 εισιτήρια, ενώ στους φετινούς αγώνες της Γ Εθνικής "κόπηκαν" συνολικά 166.062 εισιτήρια.

    "Πράσινη" κυριαρχία στα "μαγικά χαρτάκια"

    Η "δίψα" των φίλων του "τριφυλλιού" για κάποιο τίτλο έπειτα από πολλά χρόνια σε συνδυασμό με την καλή πορεία του Παναθηναϊκού αλλά και την αγάπη τους για την ομάδα, έφερε την ομάδα του Σουμ στην πρώτη θέση και στη διάθεση των εισιτηρίων για την αγωνιστική περίοδο 2003-2004. Συγκεκριμένα στους 30 αγώνες του πρωταθλήματος οι «πράσινοι» πούλησαν 132.799 εισιτήρια. Ακολουθεί ο ΠΑΟΚ με 131.412 εισιτήρια, ενώ στην 3η θέση βρίσκεται ο Ολυμπιακός με 120.081. Τα λιγότερα εισιτήρια δόθηκαν από την ομάδα της Χαλκηδόνας η οποία διέθεσε 9.396 εισιτήρια. Συνολικά διατέθηκαν 679.799 «μαγικά χαρτάκια». Αναλυτικά τα εισιτήρια που διατέθηκαν:

    ΟΜΑΔΑ Εισιτήρια

    Παναθηναϊκός 132.799

    ΠΑΟΚ 131.412

    Ολυμπιακός 120.081

    Πανιώνιος 33.686

    Ηρακλής 31.626

    ΑΕΚ 30.184

    Αρης 28.010

    Πανηλειακός 27.498

    ΟΦΗ 27.417

    Ξάνθη 26.060

    Καλλιθέα 20.014

    Ιωνικός 18.353

    Ακράτητος 18.017

    Αιγάλεω 15.631

    Προοδευτική 9.615

    Χαλκηδόνα 9.396

    12ος παίκτης ο κόσμος της Κέρκυρας

    Ο αριθμός των 85.065 εισιτηρίων που κόπηκαν στους 30 αγώνες του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής για την περίοδο 2003-2004, σίγουρα δεν αποτελεί ρεκόρ της κατηγορίας. Παρόλα αυτά τη "μερίδα του λέοντος" των εισιτήρίων διέθεσε στους αγώνες της η πρωταθλήτρια Κέρκυρα, που βρίσκεται και στην κορυφή του σχετικού πίνακα με 20.368, ενώ η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα , η οποία υποβιβάστηκε, βρίσκεται στη 2η θέση με 12.375 εισιτήρια. Αναλυτικά τα "μαγικά χαρτάκια" που διατέθηκαν:

    ΟΜΑΔΑ Εισιτήρια

    Κέρκυρα 20.368

    ΠΑΣ Γιάννινα 12.375

    Νίκη Βόλου 7.971

    Απόλλων Καλαμαριάς 6.837

    Καλαμάτα 6.303

    Πανσερραϊκός 4.647

    Λεβαδειακός 4.308

    Πατραϊκός 3.817

    Απόλλων Σμύρνης 3.640

    Εθνικός Αστέρας 3.442

    Εργοτέλης 2.954

    Ποσειδών Πόρων 2.489

    Ατρόμητος Αθηνών 2.175

    Κασσάνδρα 1.481

    Φωστήρας 1.285

    Παναχαϊκή 973

    Γέμισε ο "κάμπος" εισιτήρια

    Σάρωσαν οι "βυσσινί" της Λάρισας τη φετινή χρονιά στη Γ' Εθνική, αφού εκτός από τον τίτλο και την άνοδό τους στη Β' κατηγορία κέρδισαν και τη μάχη των εισιτηρίων Σε σύνολο διάθεσης 166.062 εισιτηρίων στη Γ' Εθνική, η θεσσαλική ομάδα έκοψαν 63.491 εισιτήρια. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ρόδος με 13.824 εισιτήρια, ενώ στην τρίτη θέση είναι η Δόξα Δράμας με 10.391 εισιτήρια. Αναλυτικά τα εισιτήρια που διατέθηκαν:

    ΟΜΑΔΑ Εισιτήρια

    Λάρισα 63.491

    Ρόδος 13.824

    Δόξα Δράμας 10.391

    Καστοριά 8.166

    Βύζας Μεγάρων 8.071

    Χαλκίδα 6.879

    Ηλυσιακός 5.693

    Λεωνίδιο 5.639

    Βέροια 5.256

    Αγιος Δημήτριος 5.229

    Αγροτικός Αστέρας 5.211

    Καβάλα 4.818

    Κιλκισιακός 3.923

    Αχαρναϊκός 3.875

    Θρασύβουλος 3.465

    Λύκοι 3.174

    Μαρκό 2.460

    Θύελλα Πατρών 2.328

    Ατσαλένιος 2.129

    Ποντιακός 2.040

    [11] Διεθνή

    Κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια Στο στόχαστρο Αλβανών εξτρεμιστών ο Φάτος Νάνο;

    23/6/2004 6:10:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/6/2004 6:46:57 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Για δολοφονική επίθεση εναντίον του Αλβανού πρωθυπουργού, Φάτος Νάνο κατά την τελευταία του επίσκεψη στα Σκόπια, κάνουν λόγο τα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας επικαλούμενα δημοσίευμα της σκοπιανής εφημερίδας ΒΡΕΜΕ. Όσον αφορά το ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση, υπάρχουν δυο εκδοχές. Σύμφωνα με την πρώτη, στόχος της απόπειρας ήταν να παρουσιαστεί η ΠΓΔΜ ως "χώρα του κακού και ως υπεύθυνη για όσα συμβαίνουν στα Βαλκάνια". Ωστόσο, υπάρχει και η άποψη, ότι υπεύθυνοι είναι Αλβανοί εξτρεμιστές του Αλβανικού Εθνικού Στρατού, οι οποίοι είχαν σχεδιάσει την δολοφονία του ως εκδίκηση για τις συλλήψεις των τελευταίων ημερών στα Τίρανα, μελών της παράνομης οργάνωσης τους. Μάλιστα, αναφέρεται, ότι οι μυστικές υπηρεσίες της ΠΓΔΜ συνέλαβαν έναν από τους οργανωτές της απόπειρας και φερόμενο ως αρχηγό της ομάδας, Μαλισόβα, ενώ ετοιμαζόταν να περάσει τα Αλβανοσκοπιανά σύνορα. Πάντως, το υπουργείο Εσωτερικών των σκοπίων διέψευσε κατηγορηματικά με ανακοίνωση του, το δημοσίευμα της ΒΡΕΜΕ και τόνισε, ότι" η αστυνομία έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια του πρωθυπουργού της Αλβανίας και κατά την διάρκεια της επίσκεψής του δεν παρατηρήθηκε κανένα επεισόδιο".

    [12] Σόφτμπολ

    Ανακοινώθηκε η Εθνική του Σόφτμπολ

    23/6/2004 6:28:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Οι ομογενείς αθλήτριες από την Αμερική, όπως ήταν αναμενόμενο, αποτελούν την πλειοψηφία στη λίστα των εκλεκτών της Ελληνικής ομάδας Σόφτμπολ, που θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Η ομοσπονδιακή τεχνικός Λίντα Γουέλς, ανακοίνωσε σήμερα την ομάδα που θα κυνηγήσει τη διάκριση στο μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη και παράλληλα το πρόγραμμα της Ολυμπιακής προετοιμασίας της Εθνικής.

    Οι "εκλεκτές" της Γουέλς

    Ιδού λοιπόν η Εθνική ομάδα του Σόφτομπολ, που το καλοκαίρι φιλοδοξεί να κλέψει τα βλέμματα των Ελλήνων με τις επιτυχίες της στο Ολυμπιακό τουρνουά (σε παρένθεση ο αριθμός της φανέλας που θα φορούν) : (17) Τσέσικα Μπάσορ, (1) Λίντσεϊ Μπάσορ, (26) Ιωάννα Μπούζιου, (21) Βανέσα Τσαρνέσκι, (9) Τζέιμι Φάρνγουορθ, (15) Σάρα Ρενέ Φάρνγουορθ, (10) Στέισι Λι Φάρνγουορθ, (19) Ανταλί Τζοάνα Γκέιλ, (13) Μαρί Τζίνι Γεωργαντά, (5) Λόρεν Λίντζι τζέιμς, (16) Χριστίνα Καρατζά, (12) Μαρία Χλόη Κλόουζμαν Κανελάκη, (6) Κατερίνα Κουτούγκου, (7) Ελένη Κατερίνα Κρομύδα, (8) Στέφανι Σκίγκας Αναπληρωματικές θα είναι οι εξής: Χριστίν Τζίνα Τζίβα (22) και η Πολίν Γκλεν (4),

    Δυνατά φιλικά ματς εκτός συνόρων

    Στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας της ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων η Ελληνική Ομοσπονδία Σόφτμπολ σε συνεργασία με την κ. Γουέλς κατάφερε να κλείσει δυνατά φιλικά ματς προετοιμασίας με σημαντικές ομάδες του παγκόσμιου σόφτμπολ. Αναλυτικά το πρόγραμμα των διεθνών έχει ως εξής: 6-11 Ιουλίου Νέα Υόρκη (προπονήσεις), 12 Ιουλίου Πενσυλβάνια (φιλικός), 13-14 Ιουλίου Κονέκτικατ (φιλικός), 15-17 Ιουλίου Πενσυλβάνια (φιλικός), 18 Ιουλίου Μέριλαντ (φιλικός), 19 Ιουλίου Ουάσινγκτον (φιλικός), 20 Ιουλίου Αναχώρηση για την Ολλανδία, 21-25 Ιουλίου Φιλικά με εθνική Ολλανδίας, 26 Ιουλίου Αναχώρηση για την Γερμανία, 27-28 Ιουλίου Φιλικά με εθνική Γερμανίας, 29 Ιουλίου Αναχώρηση για την Τσεχία, 30/7-5/8 Προπονήσεις και φιλικά στην Τσεχία, 6 Αυγούστου Άφιξη στο Ολυμπιακό Χωριό της Αθήνας, 14 Αυγούστου Έναρξη Ολυμπιακού Τουρνουά.

    [13] Εσωτερικά

    Επίσημη παρουσίαση της Θεσσαλονίκης Η μάχη για την EXPO 2008

    23/6/2004 6:30:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ

    Έκλεψε τις εντυπώσεις η επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης για την διοργάνωση της παγκόσμιας έκθεσης EXPO 2008, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι. Η παρουσίαση των τριών υποψήφιων πόλεων (Σαραγόσα, Τεργέστη, Θεσσαλονίκη) έγινε ενώπιον των 92 μελών της γενικής συνέλευσης του Γραφείου Διεθνών Εκθέσεων (BIE) και των πολυμελών αντιπροσωπειών από την Ιταλία, την Ισπανία και την Ελλάδα, στο αχανές Park des Expositions του Παρισιού. Την ελληνική συμμετοχή, που συνοδεύεται από πλήθος κυβερνητικών στελεχών, παρουσίασαν οι δημοσιογράφοι, Αλέξης Κωστάλας και Νίκος Αλιάγας, καθώς και η διεθνούς φήμης Ελληνίδα ερμηνεύτρια, Νάνα Μούσχουρη.

    Ιδιαίτερη ικανοποίηση

    Οι παρουσιαστές της υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκαν εκτενώς στην ιστορία, τον πολιτισμό και τη σημερινή εικόνα της, καθώς και στην οικονομική και αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας.

    Κεντρικός άξονας της παρουσίασης ήταν το θέμα, που έχει επιλεγεί για την υποψηφιότητα, για τη "Μητέρα γη", την αειφόρο ανάπτυξη, την προστασία των καλλιεργειών, την έρευνα και την τεχνολογία των τροφίμων.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σάββας Τσιτουρίδης, αναφέρθηκε στις πολιτικές της Κυβέρνησης για μια γεωργία "που θα παράγει προϊόντα ασφαλή, υψηλής ποιότητας, βιολογικά και τα οποία θα μπορούν να βρίσκουν αγορές, διασφαλίζοντας το εισόδημα για τους αγρότες".

    Οι μοναδικές ενστάσεις για την ελληνική υποψηφιότητα αφορούσαν σε πιθανές καθυστερήσεις των έργων, καθώς και θέματα ασφάλειας.

    Η τελική απόφαση για την επιλογή της διοργανώτριας πόλης της EXPO 2008 θα ληφθεί τον Δεκέμβριο.

    [14] Αθλητισμός

    Άρωμα... Γυμναστικής στην Κεφαλονιά

    23/6/2004 6:45:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Για μια ακόμη χρονιά, από το 1998, η Κεφαλονιά φιλοξενεί από αύριο και μέχρι τις 27 Ιουνίου, στο Αργοστόλι το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής, με την επωνυμία «Κεφαλονιά 2004». Στη φετινή διοργάνωση το παρών στους αγώνες θα δώσουν περίπου 1700 αθλητές και αθλήτριες από εννέα χώρες Ελλάδα, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Δανία, Πολωνία, Βουλγαρία, Σλοβενία, Μολδαβία. Διοργανωτές των αγώνων είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Γυμναστικής, ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Επτανήσων «Κεφαλονιά», η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κεφαλονιάς και Ιθάκης, οι Αθλητικοί Οργανισμοί Αργοστολίου-Ληξουρίου και Λειβαθούς και η Κοινότητα Ομαλών.

    Στο Αργοστόλι ανοίγει η αυλαία

    Το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής, που από το 1998 περιλαμβάνεται στο διεθνές καλεντάρι της Παγκόσμιας Γυμναστικής Ομοσπονδίας έχει ως εξής: Πέμπτη 24 Ιουνίου : Τελετή έναρξης, κεντρική πλατεία Αργοστολίου, Παρασκευή 25 Ιουνίου : Πρώτη παρουσίαση, κεντρική πλατεία Ληξουρίου, Σάββατο 26 Ιουνίου : Δεύτερη παρουσίαση, στάδιο Κουρκουμελάτων, Κυριακή 27 Ιουνίου : Κεντρική εκδήλωση, κλειστό Γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης», Αργοστόλι.

    [15] Αθλητισμός

    "Λιμνάνθρωπος" δηλώνει και φέτος ο Πεϊτον

    23/6/2004 6:57:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το πρωτάθλημα που δεν κατάφερε να κατακτήσει πέρυσι με τη φανέλα των Λεϊκερς, έχει πεισμώσει για τα καλά τον Αμερικανό μπασκετμπολίστα Γκάρι Πεϊτον. Ο Ο 35χρονος πόιντ γκαρντ έκανε χρήση ειδικού όρου που υπήρχε στο συμβόλαιό του και ανανέωσε για έναν ακόμη χρόνο την συνεργασία του με τους "Λιμνάνθρωπους", έναντι του ποσού των 5,4 εκατομμυρίων δολαρίων. "«Ηρθα πέρυσι στους Λέικερς για να κατακτήσω ένα πρωτάθλημα NBA και αυτός παραμένει ο στόχος μου" τόνισε ο Πεϊτον ο οποίος ελπίζει ότι αυτή τη χρονιά θα δείξει το πραγματικό του πρόσωπο στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

    [16] Εσωτερικά

    Προσλήψεις χιλιάδων εκπαιδευτικών

    23/6/2004 7:05:00 μμ

    Πηγή: NET 105,8

    Για πρόσληψη 9.000 εκπαιδευτικών από τη νέα σχολική χρονιά, έκανε λόγο την Τετάρτη στη Βουλή η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου. Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, με βάση το οποίο ρυθμίζονται θέματα προσλήψεων εκπαιδευτικών, ενώ παράλληλα καταργούνται οι πανελλήνιες εξετάσεις της Β΄ Λυκείου και μειώνονται από 9 σε 6 τα εξεταστέα μαθήματα της Γ΄Λυκείου. Μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι το νομοσχέδιο ρυθμίζει μία σειρά εκκρεμοτήτων που είχε αφήσει το ΠΑΣΟΚ, καθώς την επόμενη τριετία θα διοριστούν 3.000 αναπληρωτές που συμπληρώνουν 30 μήνες προϋπηρεσίας, ενώ οι πολύτεκνοι θα προσληφθούν μέσω ειδικού πίνακα.

    [17] Καλαθοσφαίριση

    Μείον δύο... πιστόνια στο ολυμπιακό ραντεβού

    23/6/2004 7:09:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Τα ονόματα των άσων του ΝΒΑ Μπεν Ουάλας και Ρίτσαρντ Χάμιλτον προστέθηκαν από χθες μεταξύ άλλων στην μακροσκελή λίστα αθλητών, που δε θα ενισχύσουν τις ΗΠΑ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι μπασκετμπολίστες του Ντιτρόιτ Πίστονς απέρριψαν την πρόταση της Αμερικανικής Ομοσπονδίας να συμπεριληφθούν στο ρόστερ της Ολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ, επικαλούμενοι κυρίως λόγους ασφαλείας και κόπωσης. Αντίθετα με τους παραπάνω άσους, σύμφωνα με το δίκτυο ESPN, ενδέχεται να βρεθούν στην Αθήνα με την φανέλα της Αμερικής οι Καρμέλο Αντονι (Ντένβερ Νάγκετς) και Μάικλ Ρεντ (Μιλγουόκι Μπακς).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 23 June 2004 - 16:50:43 UTC