Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πως θα αποφύγετε την επόμενη μέρα από το μεθύσι. Πιείτε άφοβαυπάρχουν
  • [02] ΑΕΚ: Αχνές ελπίδες για επίλυση
  • [03] Συνάντηση Ορφανού-Βαρδινογιάννη
  • [04] Αγόραζαν όπλα μέσω διαδικτύου Συλλήψεις υπόπτων στη Βρετανία
  • [05] Αρχίζει ο προσυνεδριακός διάλογος "Νέο" ΠΑΣΟΚ ανοιχτό στην κοινωνία
  • [06] Σκότωσε έξι κοριτσάκια σε 14 χρόνια Και νέος "Ντιτρού" στο Βέλγιο

    [01] Υγεία

    Πως θα αποφύγετε την επόμενη μέρα από το μεθύσι. Πιείτε άφοβαυπάρχουν τα φύλλα φραγκοσυκιάς!

    30/6/2004 8:20:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Περιοδικό Scientific American - The Desert Sun

    Αγαπάτε το ποτό δεν αντέχετε όμως με τίποτα την επόμενη μέρα; Μην πτοείστε, υπάρχει λύση και μάλιστα φυτική. Έρευνα Αμερικανών επιστημόνων έδειξε ότι αν φάτε φύλλα φραγκοσυκιάς, πριν αρχίσετε να κατεβάζετε τα αγαπημένα σας σφηνάκια, μπορείτε να αποφύγετε κάποια από τα συμπτώματα της επόμενης μέρας όπως τον πονοκέφαλο, τη ξηρότητα του στόματος, τη ναυτία και την κακή διάθεση. Και αυτό γιατί ένα ένζυμο που υπάρχει στα φύλλα φραγκοσυκιάς ( Opuntia ficus-indica - Πολύκλαδος κακτόμορφος θάμνος της οικογένειας των Κακτοειδών ) παράγει μία πρωτεΐνη, η οποία είναι σε θέση να «επισκευάσει» τα κύτταρα που καταστρέφονται από την υπερβολική κατανάλωση αλκόολ.

    Τα μυστικά συστατικά της φραγκοσυκιάς

    Για να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους θέση, οι επιστήμονες, δεν προχώρησαν στη συγκεκριμένη έρευνα για να προτείνουν μία θεραπεία για τα συμπτώματα από το μεθύσι.

    Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Δρ Τζέφρι Γουιζ, η συγκεκριμένη μελέτη ανοίγει νέους δρόμους θεραπείας άλλων ασθενειών με παρεμφερή συμπτώματα , όπως για παράδειγμα τη ναυτία που προκαλεί σε κάποιους το ταξίδι με το πλοίο αλλά και σε κάποιους ιούς.

    «Σε καμία περίπτωση δεν συνιστάται στον κόσμο να τρώει φύλλα φραγκοσυκιάς για να αποφύγει τις συνέπειες από το μεθύσι» τονίζει χαρακτηριστικά.

    Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγοι αυτοί που επισημαίνουν ότι τα φύλλα της φραγκοσυκιάς δεν είναι καθόλου επιζήμια για τον άνθρωπο.

    Όπως ο Αμερικανός βιολόγος Τζιμ Κορνετ ο οποίος αναφέρει ότι ο καρπός και τα φύλλα του φραγκόσκυκου, είναι ένα ωραίο σνακ , το οποίο ταυτόχρονα προσφέρει πολλές ουσίες στον άνθρωπο.

    Σαλάτα από φύλλα φραγκοσυκιάς

    Στο Μεξικό, τα φύλλα του φραγκόσυκου, (nopal), είναι ένα αγαπημένο σνακ και τρώγονται ευχάριστα ως σαλάτα, με κομματάκια τομάτας, ελαιόλαδο μάραθο και λεμόνι.

    Πωλούνται μάλιστα σε όλα τα σούπερ μάρκετ, με το κιλό.

    Ο Αμερικανός βιολόγος ξεκαθαρίζει, ότι το συγκεκριμένο είδος κάκτου, δεν έχει καμία σχέση με τον κάκτο Agave από τα φύλλα του οποίου παράγεται η γνωστή σε όλους τεκίλα

    Στη Μάνη τα φραγκόσυκα, αποτελούν εύγεστο και αγαπημένο φρούτο για ντόπιους και ξένους. Οι περισσότεροι όμως τρώνε μόνο τους καρπούς ενώ κάποιοι βράζουν τα φύλλα του και πίνουν το ζωμό τους.

    [02] Αθλητισμός

    ΑΕΚ: Αχνές ελπίδες για επίλυση

    30/6/2004 8:52:00 μμ

    Μετά την πρώτη δυσάρεστη έκπληξη που επιφύλασσε το δικαστήριο στην ΑΕΚ και την απόρριψη της αίτησης της ΠΑΕ να υπαχθεί στο άρθρο 44 περί εξυγίανσης των ανωνύμων εταιριών, ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος για υποβιβασμό της ιστορικής ομάδας στην Δ΄Εθνική κατηγορία. Ελπίδες αφήνει πάντως η υπόσχεση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Ορφανού, για εξεύρεση λύσης, μετά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη το βράδυ με συνεργάτες του Ντέμη Νικολαΐδη. Ο κ. Ορφανός διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους, (Κίντη, Κούλη Κοσώνα) ότι θα προσπαθήσει να προχωρήσει σε ευνοϊκή ρύθμιση όπου θα χαρίζονται τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις, αλλά όχι και το αρχικό ποσό που χρωστάει η Ένωση στο Δημόσιο ύψους 18 με 20 εκατομμυρίων ευρώ. Υποσχέθηκε πάντως ότι αν υπάρξει τέτοια εκκαθάριση, το υπόλοιπο ποσό θα αποπληρωθεί με ισόποσες δόσεις τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια. Σήμερα μάλιστα με δηλώσεις του στην ΕΡΑΣΠΟΡ, τόνισε ότι το νομοσχέδιο περί ρύθμισης των οφειλών των ΠΑΕ, θα κατατεθεί στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες.

    Για καταστροφή μιλά η κίνηση Νικολαΐδη

    Ο κ. Ορφανός έχει ξεκαθαρίσει στους ανθρώπους της ΑΕΚ ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί πτώχευση ή υποβιβασμό της ΑΕΚ και μέχρι τις 15 Ιουλίου θα τους έχει δώσει- όπως και στις άλλες ΠΑΕ- το σχέδιο νόμου προκειμένου να το μελετήσουν, να κάνουν τις προτάσεις τους κι εν συνεχεία να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, κάτι, που αναμένεται να γίνει από το β΄ Θερινό Τμήμα.

    Παρόλα αυτά αβέβαιο παραμένει το μέλλον της ΑΕΚ και ο κίνδυνος υποβιβασμού είναι άμεσα ορατός. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν μέλη της κίνησης Νικολαΐδη που με δηλώσεις τους στην ΕΡΑΣΠΟΡ, τόνισαν ότι η απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί καταστροφή για την ομάδα, καθώς τα δυσβάσταχτα χρέη την οδηγούν σε πτώχευση.

    "Η χθεσινή απόφαση ήταν καταστροφική. Δεν την περίμενε κανείς. Δεν νομίζω να περίμενε κανείς αυτήν την κατάληξη. Νομίζω ότι πάρθηκε από μια ακροβασία. Το δικαστήριο, δεν αποδέχθηκε τον ισολογισμό που όμως τον έχει αποδεχθεί το υπουργείο Οικονομικών. Νομίζω ότι υπάρχει έλλειψη καλής διάθεσης. Ίσως η απόφαση να μπορούσε να είχε εκδοθεί μετά τον αγώνα της Εθνικής ή μετά το πέρας των υποχρεώσεων της στο ευρωπαϊκό της Πορτογαλίας. Με όλα αυτά μπορούμε να κατηγορηθούμε ότι χαρακτηρίζουμε την απόφαση. Θεωρώ, ότι ίσως είναι ανεξήγητη. Δεν ξέρω ποιο ήταν το σκεπτικό της απόφασης", είπε χαρακτηριστικά ο κ Κοσώνας και πρόσθεσε σχετικά με το τι σκέφτεται να κάνει ο Ντέμης από εδώ και πέρα:

    "Η δήλωση του Ντέμη Νικολαϊδη ισχύει. Και ο Ντέμης και οι υπόλοιπο συνεργάτες θα μείνουμε στην ομάδα ακόμα και αν παίζει στην Α` Αθηνών. Ο Νκολαϊδης έχει ήδη δώσει χρήματα στην ομάδα και εξόφλησε χρέη στο εξωτερικό δίνωντας το δικαίωμα στην ομάδα να μπορεί να παίξει στο κύπελλο UEFA. Ως τώρα δεν υπήρξε κανείς, να δώσει χρήματα στην ΑΕΚ. Νομίζω ότι οι παίκτες θα κάνουν υπομονή, θα περιμένουν. Αν όμως μια εταιρεία, μπει σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, δεν χρειάζεται να κάνουν προσφυγή μένουν ελεύθεροι. Ξέρω ότι ο υπουργός, έχει καλή πρόθεση. Στην επαφή που είχαμε έδειξε ότι έχει την καλή πρόθεση. Αυτό είναι θετικό".

    Δηλώσεις στο αθλητικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ, έκανε και ο πρόεδρος της "Ένωσης 1924", Νίκος Κιάος, που μεταξύ άλλων, τόνισε: "Τον τελευταίο καιρό εμφανίζονται άνθρωποι που μιλάνε, για το καλό της ΑΕΚ και ζητούν βοήθεια, ενώ οι ίδιοι είναι οι υπεύθυνοι, για το αδιέξοδο της ομάδας. Είναι υπεύθυνοι για το πρόβλημα της ΑΕΚ και κυκλοφορούν ελεύθεροι. Αν υπήρχε μια στοιχειώδες καλή διοίκηση τα τελευταία, χρόνια δεν θα φθάναμε, εδώ που φθάσαμε. Πριν από ένα χρόνο, σαν Ένωση 1924, είχαμε καταθέσει μια μηνυτήρια αναφορά με τις ευθύνες των προέδρων τις ΑΕΚ των τελευταίων δέκα ετών.

    Μας δέχθηκε ο κύριος Ορφανός. Του θέσαμε την κατάσταση που επικρατεί στην ΑΕΚ. Του είπαμε για τα αποτελέσματα της δίκης. Εμείς ζητάμε λύσεις με διαφάνεια. Είπαμε στον κύριο Ορφανό, ότι θέλουμε κοινή λύση για όλες τις ομάδες. Δεν θέλουμε φωτογραφικές λύσεις όπως έγινε στο παρελθόν. Δεν θέλουμε να γίνει ότι έγινε στο παρελθόν με άλλες ομάδες. Δεν να γίνει ρύθμιση για όλες τις ομάδες. Θέλουμε και ζητάμε συνολική ρύθμιση, για όλες τις ομάδες που έχουν προβλήματα.

    Στον υπουργό αναφερθήκαμε με λεπτομέρειες στο θέμα. Νομίζω ότι ο κύριος υπουργός, έμαθε πολλά από την συνάντηση μας. Μας εξέθεσε κάποιες από τις απόψεις. Οι δόσεις θα είναι ανάλογες με το ύψους του χρέους. Μας είπε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει σε βάθος το θέμα. Ήταν υποχρέωση μας συναντήσουμε τον υπουργό. Είναι ο αρμόδιος άνθρωπος της κυβέρνησης. Όλα αυτά τα χρόνια, οι εκάστοτε διοικήσεις, πρόσθεταν χρέη και κανείς δεν τις ενοχλούσε. Εμείς στηρίζουμε και θα στηρίξουμε τον Ντέμη. Ο Ντέμης δεν κάνει ότι κάνει για προσωπικό όφελος, όπως έκαναν άλλοι στο πρόσφατο παρελθόν και παραμένουν ακόμη ελεύθεροι".

    Διαδήλωση απο οπάδους

    Περισσότεροι από 5.000 φίλοι της ΑΕΚ συμμετείχαν στην ειρηνική διαδήλωση και στην πορεία προς τη Βουλή, για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση να μην υπαχθεί η ομάδα τους στο άρθρο 44 και τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στην ομάδα τους, απαιτώντας την κινητοποίηση των Αρχών.

    Η πορεία ξεκίνησε κυρίως με οργανωμένους οπαδούς, αλλά στη συνέχεια μπήκαν και οι απλοί φίλοι της ΑΕΚ, ενώ στα θετικά του ήταν η παντελής έλλειψη παρέμβασης από τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι τελευταίες δεν επενέβησαν σε κανένα σημείο και απλώς παρακολουθούσαν την ούτως ή άλλως ειρηνική διαδήλωση.

    [03] Αθλητισμός

    Συνάντηση Ορφανού-Βαρδινογιάννη

    30/6/2004 8:49:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Συνάντηση είχαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Γιώργος Ορφανός, με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Βαρδινογιάννη, η οποία έγινε στα πλαίσια των επαφών του για τα νέα μέτρα, καταστολής της βίας και εξυγίανσης του χώρου του Επαγγελματικού Αθλητισμού. Οι δύο άντρες μίλησαν για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ελληνικό Ποδόσφαιρο, και όπως δήλωσαν και οι δύο αργότερα, είναι πολύ καλό το γεγονός ότι η πολιτεία ξεκίνησε με προγραμματισμό να εξαλείψει τη βία, αλλά και να βρει λύσεις στα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν το Ποδόσφαιρο. Τέλος, αναφέρθηκε και στην Εθνική, και πως θα βρεθεί και ο ίδιος στην Πορτογαλία, για τον ημιτελικό.

    Σύμπτηξη απόψεων, αισιοδοξία για το γήπεδο

    Ο Γ. Βαρδινογιάννης με τη σειρά του, τόνισε πως είναι πολύ καλό που η πολιτεία ασχολείται έμπρακτα με τα προβλήματα του ποδοσφαίρου, και πως ήταν καιρός να αρχίσουν να λειτουργούν οι νόμοι στη Ελλάδα.

    Όσον αφορά τις προτάσεις της ΠΑΕ, τόνοσε απλώς πως θα βρίσκεται κοντά στην πολιτεία σε ότι χρειαστεί.

    Ερωτηθείς αν αναφέρθηκαν και στο θέμα του γηπέδου, ο ισχυρός άντρας του Παναθηναϊκού, είπε πως μίλησαν για πολύ λίγο και πως απλώς πιστεύει οτι θα δοθεί λύση στους επόμενους μήνες.

    Έτοιμοι για την πρετοιμασία

    Στον αγωνιστικό τομέα, τελείωνουν και οι τελευταίες λεπτομέρειες, ώστε να είναι όλα έτοιμα στις 12 Ιουλίου, που θα ξεκινήσει και η προετομασία των "πράσινων". Κύριο μέλημα των ιθυνόντων, είναι να εχουν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές, τουλάχιστον οι κυριότερες, και να έχουν κλεθστεί όλα τα απαιτούμενα φιλικά, που επί του παρόντος, είναι με Άγιαξ, Ρίβερ Πλέιτ και Πόρτσμουθ.

    Αυτοί δεν είναι οι μόνοι φιλικοί αγώνες που θα "κλείσει" ο πρωταθλητής Ελλάδος, καθώς ο Ιτζάκ Σουμ, ο τεχνικός της ομάδας, θέλει να δώσει η ομάδα του, όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια, ώστε να είναι όσο γίνεται, καλύτερη, όταν θα αρχίσουν οι υποχρεώσεις.

    Στα σχέδια του τεχνικού επιτελείου του ΠΑΟ, ο προγραμματισμός που υπάρχει, αναφέρει ότι τα φιλικά, τα εκτός Ελλάδος τουλάχιστον, θα είναι έξι με εφτά -ίσως και περισσότερα- μιας και είναι πιθανό σ΄ αυτά που έχουν ήδη προγραμματιστεί να μην μπορέσουν να αγωνιστούν οι διεθνείς που είναι στην Πορτογαλία, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς δεν θα είναι από το ξεκίνημα της προετοιμασίας.

    Από εκεί κι ύστερα, η ομάδα και αφού κάνει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της στην Παιανία, με τις καθιερωμένες εξετάσεις και το πέρασμα όλων των ποδοσφαιριστών από το εργομετρικό, θα αναχωρήσει για τη Ρόγκλα της Σλοβενίας και η πιο πιθανή ημερομηνία είναι η 20η Ιουλίου, ενώ βέβαια στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ολλανδία, για το τουρνουά του Άγιαξ.

    Γίνονται μεταγραφές

    Οι μεταγραφές αποτελούν αίνιγμα ακόμα. Οι ιθύνοντες τηρούν σιγή ιχθύος, και ονόματα δεν έχουν ακουστεί. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αποκτηθεί δύο παίκτες, ένας στη θέση του τερματοφύλακα, και ένα δεξί μπακ-χαφ.

    Σίγουρη πρέπει να θεωρείται και απόκτηση ενός επιθετικού, μπορεί και από τον ελληνικό χώρο, λόγω της δεδομένης κούρασης του Δημήτρη Παπαδόπουλου. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού, έκανε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, όμως μετά τις υποχρεώσεις του με την Εθνική, θα ενσωματωθεί με την Ολυμπιακή ομάδα, κι ως εκ τούτου, θα είναι πολύ δύσκολο εφέτος να επωμιστεί και πάλι το βάρος της "πράσινης" επιθετικής γραμμής, όπως και πέρυσι.

    Πάντως, αυτός που αν μη τι άλλο θα επιστρέψει στην Παιανία, πανέτοιμος και χωρίς προβλήματα, θα είναι ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε, ο οποίος ακολουθεί όλες αυτές τις ημέρες ειδικό πρόγραμμα, χωρίς να νιώθει ενοχλήσεις στο γόνατό του.

    [04] Διεθνή

    Αγόραζαν όπλα μέσω διαδικτύου Συλλήψεις υπόπτων στη Βρετανία

    30/6/2004 9:31:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Σε έντεκα συλλήψεις ατόμων που έκαναν αγορές οπλισμού μέσω του διαδικτύου προχώρησε η Σκότλαντ Γιαρντ σήμερα. Όπως διευκρινίστηκε από εκπρόσωπο της βρετανικής αστυνομίας, εξετάστηκαν συνολικά 20 περιπτώσεις αγοραστών οπλισμού μέσω του διαδικτύου που ποίκιλλαν από πολεμοφόδια μέχρι ένα αεροβόλο. Τελικά επελέγησαν 11 περιπτώσεις και έγιναν ισάριθμες συλλήψεις. Επίσης, όπως έγινε γνωστό, τμήματα της βρετανικής υπηρεσίας, από την αστυνομία τελωνείων μέχρι και αυτήν που παρακολουθεί τους αλλοδαπούς στη Βρετανία, έχουν καταρτίσει κατάλογο 200 υπόπτων ατόμων που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν οπλισμό μέσω ερευνών στο διαδίκτυο. Σημειώνεται ότι αν οι συλληφθέντες καταδικαστούν από βρετανικό δικαστήριο για παράνομη κατοχή οπλισμού, η προβλεπόμενη ανώτατη ποινή είναι φυλάκιση πέντε ετών.

    [05] Εσωτερικά

    Αρχίζει ο προσυνεδριακός διάλογος "Νέο" ΠΑΣΟΚ ανοιχτό στην κοινωνία

    30/6/2004 9:47:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/6/2004 10:27:15 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΕΡΑ-ΑΠΕ

    Ένα νέο κόμμα, ανοιχτό στην κοινωνία, θα είναι το ΠΑΣΟΚ με τη νέα οργανωτική του δομή, όπως την παρουσίασε ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κήρυξε την έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου και ανακοίνωσε ότι το συνέδριο θα διεξαχθεί το διάστημα 10-12 Δεκεμβρίου. "Σεβόμαστε τη διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, εμπνεόμαστε από αυτήν δεν την ξαναγράφουμε τη βλέπουμε όμως μέσα από το πρίσμα της νέας εποχής" τόνισε υπογραμμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ οριοθετείται στο χώρο της προοδευτικής Αριστεράς. Πρόσθεσε επίσης ότι θεμέλιος λίθος του κινήματος είναι η κοινωνική απελευθέρωση και ο σοσιαλιστικός μετασχηματισμός.

    Δημιουργία δυο νέων οργάνων

    "Είμαστε στα πρώτα βήματα της ανάδειξης της σύγχρονης ταυτότητας του ΠΑΣΟΚ, τώρα ξεκινάμε, τώρα αρχίζει ένας νέος κύκλος" τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα θα είναι απολύτως έτοιμο στις επόμενες εκλογές για να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε επίσης ότι το διάστημα μέχρι το συνέδριο θα υπάρξει διάλογος από άκρου εις άκρον της Ελλάδας και κινητοποίηση για προσέλκυση και εγγραφές νέων μελών.

    Ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία του συντονιστικού συμβουλίου ανασυγκρότησης και της γραμματείας του συντονιστικού συμβουλίου ανασυγκρότησης.

    Συντονιστές του προσυνεδριακού διαλόγου θα είναι ο Γιάννος Παπαντωνίου, η Βάσω Παπανδρέου και η Αννα Διαμαντοπούλου.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου προανήγγειλε επίσης τη διοργάνωση "εβδομάδας ΠΑΣΟΚ" με αφορμή τη συμπλήρωση στις 3 Σεπτεμβρίου, τριάντα χρόνων από την ίδρυση του κινήματος καθώς και τη διοργάνωση πέντε συνδιασκέψεων σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο μέχρι τον Δεκέμβριο, όποτε και θα διεξαχθεί το συνέδριο.

    Προσυνεδριακός διάλογος με διεθνείς προσωπικότητες

    Ανακοίνωσε επίσης ότι στην επεξεργασία της νέας Διακήρυξης θα συμμετάσχουν διεθνείς προσωπικότητες του σοσιαλιστικού χώρου, μεταξύ των οποίων ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Αντόνιο Γκουτιέρες, ο πρώην πρωθυπουργός Πολ Ρασμούσεν κ.α.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε επίσης και στις συνθήκες, κάτω από τις οποίες ανέλαβε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

    "Ανέλαβα, την ηγεσία του Κινήματος σε μια δύσκολη στιγμή" τόνισε υπογραμμίζοντας ότι προχώρησε στην κίνηση αυτή, "με συναίσθηση των ευθυνών του ως στελέχους του κινήματος, το οποίο δίνει μάχη όχι μόνο στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα"

    Πρόσθεσε επίσης ότι η εντολή που πήρε αναδεικνυόμενος στην ηγεσία του Κινήματος δεν ήταν για μια ευκαιριακή εκλογική νίκη, αλλά για να προχωρήσει σε βαθιές αλλαγές στο κόμμα.

    [06] Διεθνή

    Σκότωσε έξι κοριτσάκια σε 14 χρόνια Και νέος "Ντιτρού" στο Βέλγιο

    30/6/2004 10:50:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ειδήσεις > Διεθνή)&body=

    Πηγή: Le Figaro - BBC

    Μια βδομάδα μετά την εκδίκαση της υπόθεσης του Μαρκ Ντιτρού, μία νέα υπόθεση παιδοφιλίας συγκλονίζει και πάλι το Βέλγιο. Ένας 62χρονος Γάλλος δασοφύλακας, ο οποίος συνελήφθη τον Ιούνιο του 2003 με τις κατηγορίες της απαγωγής και κακοποίησης ανηλίκων, παραδέχθηκε στις βελγικές αρχές ότι δολοφόνησε έξι νεαρά κορίτσια από τη Γαλλία και το Βέλγιο, μέσα σε 14 χρόνια από το 1987 ως το 2001. Τους υπέδειξε μάλιστα και το σημείο όπου τις έθαψε κοντά στο κάστρο Σοτού, στις γαλλικές Αρδένες.

    Σοκάρει η ομολογία του

    Σύμφωνα με τις βελγικές αρχές, ο Μισέλ Φουρνιρέ, παραδέχθηκε ότι απήγαγε, προσπάθησε να βιάσει και τέλος στραγγάλισε την Ελισαμπέτ Μπρισέ, ένα κοριτσάκι 12 ετών από το Βέλγιο, το οποίο εξαφανίσθηκε από το σπίτι του στις 20 Δεκεμβρίου του 1989.

    Παραδέχθηκε επίσης ότι σκότωσε και πέντε κοριτσάκια από τη Γαλλία.

    Ο δικαστής, αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των πέντε, τονίζοντας ότι θα πρέπει πρώτα οι γαλλικές αρχές να ενημερώσουν τους γονείς τους.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 30 June 2004 - 20:50:31 UTC