Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-11-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πέντε νεκροί και 30 τραυματίες Επίθεση αυτοκτονίας στο Τελ Αβίβ
  • [02] Σύμφωνα με έρευνα της Jupiter Research Η μουσική κερδίζει την εικόνα
  • [03] Στη Χαλκιδική Έλεγχοι για τη υγεία των αιγών
  • [04] Καταγγελία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Αύριο οι μάρτυρες στην Εξεταστική
  • [05] Το προωθούμενο σχέδιο νόμου έδωσε το υπ Υγείας Με κανόνες η εξωσωματική
  • [06] Ο Κέρι "ρίχνει" το πετρέλαιο
  • [07] Συνάντηση Παπαληγούρα- Λινού Πιθανή η έφεση για το Χρηματιστήριο
  • [08] Στέλνει στην πυρά τα "εγχειρίδια μαγείας" Μαθητής "αφορίζει" τον Χάρι
  • [09] Ετοιμοπόλεμος ο Ολυμπιακός
  • [10] Και δεύτερο ρεπό στον ΠΑΟΚ
  • [11] Κατηγορίες για αποστασία "Βολές" ΔΗΚΚΙ στον Τσοβόλα
  • [12] Όμηροι τέσσερις υπάλληλοι σαουδαραβικής εταιρείας Νέες απαγωγές στο
  • [13] Στόχος ένας βαθμός
  • [14] Για Ιράκ, Ιράν και Βόρεια Κορέα "Καμπανάκι" Μπαραντέι για τα πυρηνικά
  • [15] Καταγγέλει ανύπαρκτο έργο και σωρεία λαθών Κριτική σε υψηλούς τόνους

    [01] Διεθνή

    Πέντε νεκροί και 30 τραυματίες Επίθεση αυτοκτονίας στο Τελ Αβίβ

    1/11/2004 11:53:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/11/2004 8:16:38 μμ)

    Πηγή: Reuters - ΑΠΕ

    Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας, που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στην υπαίθρια αγορά Καρμέλ του Τελ Αβίβ. Από την ισχυρότατη έκρηξη έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις Ισραηλινοί πολίτες και η γυναίκα-καμικάζι, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 30. Η νέα αυτή επίθεση έρχεται μία ημέρα αφότου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Αριέλ Σαρόν, απέκλεισε το ενδεχόμενο να ταφεί ο Γιασέρ Αραφάτ στην Ιερουσαλήμ. Η τελευταία επίθεση αυτοκτονίας είχε σημειωθεί στις 22 Σεπτεμβρίου όταν μία γυναίκα καμικάζι ανατινάχθηκε σε κεντρική διασταύρωση στην Ιερουσαλήμ σκοτώνοντας δύο Ισραηλινούς συνοριοφύλακες.

    Δηλώσεις αξιωματούχων

    Στο μεταξύ, ο Παλαιστίνιος ηγέτης, Γιάσερ Αραφάτ, από το νοσοκομείο στο Παρίσι, όπου βρίσκεται, καταδίκασε τη σημερινή επίθεση, λέγοντας, δια του εκπροσώπου του Ναμπίλ Αμπού Ρνταϊνάχ, ότι καταδικάζει τις απώλειες πολιτών και από τις δύο πλευρές.

    "Η επίθεση αυτοκτονίας στην αγορά στο Χάσαρμελ έδειξε ότι η βασική κατεύθυνση στους κόλπους της παλαιστινιακής ηγεσίας δεν έχει αλλάξει", δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, στον στρατιωτικό ραδιοσταθμό της χώρας του. "Εμείς θα καταπολεμούμε την τρομοκρατία, όσο δεν πράττουν κάτι τέτοιο οι Παλαιστίνιοι", υπογράμμισε ο Αριέλ Σαρόν.

    Ο πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής Αχμεντ Κορέι επισήμανε, ότι παρόμοιες επιθέσεις "δεν εξυπηρετούν την παλαιστινιακή υπόθεση".

    Καταδικάζουν

    "Φυσιολογική απάντηση" στις συνεχιζόμενες ισραηλινές στρατιωτικές δραστηριότητες στα παλαιστινιακά εδάφη χαρακτήρισε ο Μουσίρ αλ-Μάσρι, εκπρόσωπος του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς.

    "Δε θα υπάρχει ασφάλεια για τους ισραηλινούς κατακτητές, όσο δε θα υπάρχει ασφάλεια για τους Παλαιστίνιους", ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος.

    Η εν λόγω επίθεση επιβεβαιώνει, ότι η παλαιστινιακή αντίσταση είναι ισχυρή και συνεχίζεται, παρά τη δολοφονία από το Ισραήλ παλαιστινίων ηγετών, σχολίασε ο Μουσίρ αλ-Μάσρι.

    Την επίθεση καταδίκασε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γιόσκα Φίσερ και ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Τζακ Στρο.

    "Τέτοιες πράξεις δημιουργούν "τεράστια εμπόδια" στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή" τόνισε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, ενώ από την πλευρά του ο Γερμανός ομόλογός του υπογράμμισε ότι η χώρα του θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στην ισραηλινοπαλαιστινιακή διένεξη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ελπίδες για τον Αραφάτ

    [02] Τεχνολογία

    Σύμφωνα με έρευνα της Jupiter Research Η μουσική κερδίζει την εικόνα

    1/11/2004 6:31:00 μμ

    Συντάκτης: Κώστας Μητρέλης

    Την προτίμηση των Ευρωπαίων σε gadgets που σχετίζονται με την αναπαραγωγή μουσικών ψηφιακών αρχείων, έδειξε έρευνα, που πραγματοποίησε βρετανική εταιρία, φέρνοντας έτσι σε δύσκολη θέση τις εταιρίες, που είχαν σκοπό, να προωθήσουν στην αγορά φορητές συσκευές, αλλά και κινητά τηλέφωνα, που θα έχουν τη δυνατότητα αναπαραγωγής βίντεο. Συγκεκριμένα, μόλις το 13% των Eυρωπαίων θα ενδιαφερόταν για υβριδικές συσκευές που θα τους δίνουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν βίντεο εκτός σπιτιού, ενώ αντίθετα, το 27% προτιμά να ακούει μουσική μέσω κινητών και άλλων φορητών συσκευών. Άλλωστε, οι νέες ψηφιακές μορφές μουσικής, όπως τα MP3, έχουν κάνει θραύση, αναγκάζοντας τις σχετικές εταιρίες να προσαρμοστούν στην νέα πραγματικότητα, ενσωματώνοντας στα προϊόντα τους λογισμικό για αναπαραγωγή μουσικής.

    Πιο προσοδοφόρα η μουσική

    Μάλιστα, οι ευρωπαίοι αποδεικνύονται μεγάλοι λάτρεις της μουσικής, καθώς αυτό που ζητάνε δεν είναι καν συσκευές για ήχο και εικόνα μαζί, αλλά μόνο για το πρώτο. Μόλις ένα 7% θα ήθελε να έχει ένα gadget, που να του δίνει τη δυνατότητα να βλέπει βίντεο και να παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια. Το γεγονός αυτό καθιστά τις φορητές συσκευές βίντεο λιγότερο ανταγωνιστικές, δεδομένου ότι ο τζίρος της αγοράς ψηφιακής μουσικής αναμένεται να φτάσει έως το 2009 τα 936 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που τώρα φτάνει τα 10, 6 εκατομμύρια.

    [03] Υγεία

    Στη Χαλκιδική Έλεγχοι για τη υγεία των αιγών

    1/11/2004 6:19:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Μετά από έρευνα που διεξήχθη για τα κρούσματα φυματίωσης και παραφυματίωσης που είχαν εντοπιστεί σε κοπάδια αιγοπροβάτων, στη Χαλκιδική, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κτηνίατρος Θωμάς Αληφακιώτης, δήλωσε ότι μια μόνο κτηνοτροφική μονάδα έχει πρόβλημα με άρρωστα κατσίκια που πάσχουν από φυματίωση. Επίσης, πρόγραμμα ελέγχου της υγείας των αιγών του νομού Χαλκιδικής, απέδειξε ότι ολόκληρο το κτηνοτροφικό κεφάλαιο του νομού, στερείται της νόσου της φυματίωσης, ανακοίνωσε ο κ. Αληφακιώτης. Η τύχη των ζώων θα αποφασιστεί μετά την ολοκλήρωση των εργαστηριακών ελέγχων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κρούσματα φυματίωσης και παραφυματίωσης

    [04] Εσωτερικά

    Καταγγελία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Αύριο οι μάρτυρες στην Εξεταστική

    1/11/2004 8:00:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/11/2004 9:22:35 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105,8

    Με την εξέταση των πρώτων έξι μαρτύρων ξεκινά αύριο η ουσιαστική έρευνα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τις εξοπλιστικές προμήθειες. Στην αυριανή συνεδρίαση πρόκειται να καταθέσουν ο ταξίαρχος, Νικόλαος Τσιρογιάννης, ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Γεώργιος Θαιακός, ο ταξίαρχος εν αποστρατεία. Γεώργιος Γιαννόπουλος, ο συνταγματάρχης εν αποστρατεία, Γεώργιος Χατζηγιαννίδης, ο στρατηγός Παναγιώτης Χαρβάλας (πρώην αρχηγός ΓΕΣ) και ο συνταγματάρχης, Γεώργιος Βλάχος. Ύστερα από ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής, θα σταλεί επιστολή προς το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας, με την οποία θα ζητείται δικαστική συνδρομή για τα αντισταθμιστικά οφέλη του συστήματος "TORM 1". Στο μεταξύ, με κοινή δήλωσή τους, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην Εξεταστική, καταγγέλλουν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για "μεθοδευμένη έλλειψη βασικότατων εγγράφων", από τους φακέλους που απέστειλε στη Βουλή.

    [05] Υγεία

    Το προωθούμενο σχέδιο νόμου έδωσε το υπ Υγείας Με κανόνες η εξωσωματική γονομοποίηση

    1/11/2004 7:55:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ

    Το σχέδιο νόμου για την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, ευρέως γνωστή ως εξωσωματική γονιμοποίηση, δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το υπουργείο Υγείας. Σκοπός του Υπουργείου είναι να προστατευθούν τα ζευγάρια, που καταφεύγουν στην εξωσωματική γονιμοποίηση για να αποκτήσουν παιδί, καθώς αποκαλύφθηκε, ότι μέχρι σήμερα τουλάχιστον 10.000 ζευγάρια έχουν γίνει "εύκολα θύματα" όσων ασχολούνται με τη συγκεκριμένη μέθοδο. Η σημαντική καινοτομία, που φέρνει το νομοσχέδιο έγκειται στο ότι όλα τα ασφαλιστικά ταμεία θα καλύπτουν στο εξής τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Επίσης, περιέχει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τις υποψήφιες μητέρες, που θα προχωρούν σε αυτή την αναπαραγωγική μέθοδο.

    Απαγορεύεται ο φυλετικός καθορισμός

    Ειδικότερα προβλέπεται, ότι μία γυναίκα θα μπορεί να προσπαθεί μέχρι την αναπαραγωγική της ηλικία, δηλαδή μέχρι την εμμηνόπαυση. Επίσης, στην υποψήφια μητέρα θα εμφυτεύονται από 2 έως 4 γονιμοποιημένα ωάρια και όχι περισσότερα, όπως γίνονταν μέχρι σήμερα. Το μέτρο αυτό λαμβάνεται, καθώς πολλές γυναίκες βρίσκονταν στη δυσάρεστη θέση να τερματίσουν την κύηση κάποιων γονιμοποιημένων ωαρίων στον τέταρτο μήνα, καθώς εμφυτεύονταν πολλά για να διασφαλιστεί η επιτυχία της μεθόδου.

    Μια ακόμη σημαντική ρύθμιση είναι, ότι δε θα αμείβονται οι λεγόμενες "δανεικές μητέρες", δηλαδή οι γυναίκες που αναλαμβάνουν να κυοφορήσουν το παιδί μιας άλλης, ενώ απαγορεύεται η επιλογή του φύλου.

    Επιπλέον, διευθετούνται ζητήματα, που έχουν να κάνουν με το γενετικό υλικό. Έτσι, τα σπερματοζωάρια και τα ωάρια δεν θα παραμένουν κατεψυγμένα επ αόριστον, ενώ στις τράπεζες γενετικού υλικού το σπέρμα θα παραμένει μόνο για δέκα χρόνια και τα ωάρια δεν θα φυλάσσονται για περισσότερα από πέντε χρόνια. Παράλληλα, η κλωνοποίηση για οποιοδήποτε λόγο κι αν πραγματοποιείται θεωρείται παράνομη.

    Τέλος, δημιουργείται ανεξάρτητη διοικητική αρχή, η οποία θα ελέγχει τα κέντρα εξωσωματικής γονιμοποίησης και θα μπορεί να επιβάλει αυστηρές κυρώσεις ακόμη και φυλάκιση, σε περιπτώσεις, που διαπιστώνονται παρατυπίες και παραβάσεις του νέου νόμου.

    [06] Οικονομία

    Ο Κέρι "ρίχνει" το πετρέλαιο

    1/11/2004 8:07:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Κατά δύο δολάρια έπεσε απόψε το πετρέλαιο, καθώς στην αγορά επικρατεί η άποψη, ότι ενδεχόμενη εκλογή του Τζον Κέρι μπορεί να αμβλύνει τη γεωπολιτική αντιπαράθεση, η οποία έχει συμβάλει στην τρελή κούρσα του αργού. Έτσι, το πετρέλαιο βρέθηκε και πάλι κάτω από τα 50 δολάρια το βαρέλι. Σήμερα το απόγευμα μάλιστα, το αργό αμερικανικού τύπου ήταν φθηνότερο κατά 1,96 δολάρια και έφτανε τα 49,80 το βαρέλι, ενώ το Μπρεντ είχε πέσει στα 46,80 δολάρια το βαρέλι, μειωμένο κατά 2,18 δολάρια.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέα κούρσα ανόδου για το πετρέλαιο

    [07] Οικονομία

    Συνάντηση Παπαληγούρα- Λινού Πιθανή η έφεση για το Χρηματιστήριο

    1/11/2004 8:20:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105,8

    Το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, κατά του πρόσφατου βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, με το οποίο παύει η δίωξη για μια από τις υποθέσεις που σχετίζονται με το Χρηματιστήριο, συζήτησαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αναστάσης Παπαληγούρας και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Λινός. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Παπαληγούρας δήλωσε, ότι ο Εισαγγελέας θα παραγγείλει άμεσα την έφεση. "Το έγκλημα του Χρηματιστηρίου δεν μπορεί να παραγραφεί, διότι θα χάσει την αξιοπιστία του και ο πολιτικός κόσμος της χώρας, αλλά και η Δικαιοσύνη", επεσήμανε σε δήλωσή του ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Μιλτιάδης Έβερτ. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Παπαδόπουλος, έκανε λόγο για "ανεπίτρεπτη παρέμβαση στο έργο της Δκαιοσύνης και κατάφορη παραβίαση του Συντάγματος".

    [08] Διάφορα

    Στέλνει στην πυρά τα "εγχειρίδια μαγείας" Μαθητής "αφορίζει" τον Χάρι Πότερ

    1/11/2004 8:30:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Στις εκπαιδευτικές αρχές της χώρας του, αποφάσισε να προσφύγει ένας μαθητής στη Νότια Αφρική, που αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτημα που του τέθηκε για τον Χάρι Πότερ σε εξετάσεις του σχολείου. Ο 18χρονος Τζον Σμιτ, προτίμησε να χάσει τους βαθμούς του συγκεκριμένου ερωτήματος, επικαλούμενος θέμα ηθικής τάξεως, καθώς, όπως είπε, ο Χάρι Πότερ προωθεί τη μαγεία και η μαγεία είναι ενάντια στις θρησκευτικές του πεποιθήσεις. Με επιστολή του μάλιστα προς τον περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, ζητά να τεθούν εκτός εξεταστικής ύλης όλα τα βιβλία της Ρόουλινγκ. Το θέμα πήρε και πολιτικές διαστάσεις. Η Τσέρελιν Ντάντλι, βουλευτής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, κάλεσε τις εκπαιδευτικές αρχές της χώρας να μην επιτρέψουν παρόμοια διλήμματα στις εξετάσεις και υποστήριξε ότι όλα τα βιβλία της Ρόουλινγκ είναι εγχειρίδια μαγείας.

    [09] Αθλητισμός

    Ετοιμοπόλεμος ο Ολυμπιακός

    1/11/2004 8:36:00 μμ

    Με το βλέμμα στραμμένο στο παιχνίδι με την Μονακό βρίσκεται από το Σάββατο ο Ολυμπιακός, καθώς σε αυτό το παιχνίδι θα κριθεί σε μεγάλο ποσοστό η πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγιεβιτς προπονήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, ενώ το ίδιο θα κάνουν και την Τρίτη (στις 17:00). Ο Σερβοέλληνας προπονητής που έχει χαρακτηρίσει το παιχνίδι ως το ματς της χρονιάς, θα έχει στην διάθεσή του όλους τους παίκτες του, παρά το γεγονός ότι μερικοί από αυτούς ταλαιπωρούνται ακόμα από μικροτραυματισμούς.

    Κανένα πρόβλημα με τον Σούρερ

    Ο Γκαμπριέλ Σούρερ, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο του ματς με τον ΠΑΟΚ, γιατί ένιωσε σφίξιμο στον αριστερό δικέφαλο ακολούθησε θεραπεία, αλλά όπως όλα δείχνουν θα πάρει κανονικά μέρος στον αγώνα.

    Ο Γιώργος Ανατολάκης έχει ένα αιμάτωμα στη μέση, από μία φάση που διεκδίκησε την μπάλα από τον Σαλπιγγίδη. Χτύπημα στη μέση -όχι κάτι σοβαρό- έχει και ο Τάσος Πάντος, ενώ θεραπεία ακολούθησε και ο Δημήτρης Μαυρογενίδης (έχει ένα χτύπημα στο δεξί γόνατο).

    Πάντως όλοι οι προαναφερθέντες παίκτες θα είναι κανονικά στη διάθεση του Ντούσαν Μπάγιεβιτς για το παιχνίδι της Τετάρτης καθώς όλοι συμπεριελήφθησαν στην εικοσάδα που ανακοίνωσε μετά το τέλος της προπόνησης και αποτελείται από τους: Νικοπολίδης, Γιάννου, Ανατολάκης, Βάλλας, Βενετίδης, Γεωργάτος, Γεωργιάδης, Καστίγιο, Καφές, Κωστούλας, Μάριτς, Μαυρογενίδης, Οκκάς, Πάντος, Ριβάλντο, Σούρερ, Στολτίδης, Ταραλίδης, Ζιοβάνι και Τζόρτζεβιτς.

    [10] Αθλητισμός

    Και δεύτερο ρεπό στον ΠΑΟΚ

    1/11/2004 8:48:00 μμ

    Η κούραση και τα βαριά πόδια των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ οδήγησαν τον Ρολφ Φρίνγκερ να ανταποκριθεί στο αίτημά τους για περισσότερη ξεκούραση και να τους δώσει και δεύτερο ρεπό μέσα στην εβδομάδα. Έτσι μετά την σημερινή αργία, θα τους ξεκουράσει και την Πέμπτη, ώστε να τους δει περισσότερο μαχητικούς την Κυριακή στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Άλλωστε στην κόπωση αποδίδουν οι ίδιοι οι παίκτες την κακή απόδοση και μεγάλη ήττα από τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου.

    Ετοιμάζει αλλαγές με Εργοτέλη

    Από αύριο στο προπονητήριο της ομάδας θα δώσουν το παρών όλοι οι παίκτες, θα πιάσει όμως "δουλειά" και ο γιατρός Γιώργος Οικονομίδης, που θα εξετάσει τους τραυματίες οι οποίοι δεν είναι και λίγοι.

    Ο Μαλαδένης, και ο Κούτσης δεν έχουν σίγουρη την συμμετοχή τους στον αγώνα της Κυριακής, αλλά το ίδιο και ο Καραδήμος. Στους σίγουρους απόντες είναι ο Λάμπρος Βαγγελής, ο Δημήτρης Μάρκος και ο Χρήστος Καρυπίδης. Ο τελευταίος είδε την πρώτη του κόκκινη κάρτα στον ΠΑΟΚ και θα μείνει στην κερκίδα, οπότε την απουσία του θα την καλύψει πιθανή μετακίνηση του Ουντέζε στο κέντρο της άμυνας και μετάθεση του Χασιώτη στο δεξιό άκρο. Στην περίπτωση αυτή ο Κουτσόπουλος θα επανέλθει στην ενδεκάδα σαν αριστερός αμυντικός.

    Στο παιχνίδι κατά του Εργοτέλη ο Ρολφ Φρίνγκερ είναι αποφασισμένος να προχωρήσει και σε κάποιες αλλαγές. Μέσα στις επόμενες μέρες θα διαφανεί ποιοί παίκτες θα χάσουν ίσως και την θέση τους στην ομάδα αλλά και ποιοί μπορούν να ελπίζουν στην επιστροφή τους σ' αυτή.

    Πενήντα συμμετοχές με την φανέλα του ΠΑΟΚ συμπλήρωσε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης το Σάββατο, σε ένα παιχνίδι που σίγουρα δεν θα ήθελε να θυμάται για καιρό, έστω και αν ο ίδιος σκόραρε για δεύτερη φορά φέτος.

    [11] Εσωτερικά

    Κατηγορίες για αποστασία "Βολές" ΔΗΚΚΙ στον Τσοβόλα

    1/11/2004 8:54:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την οξεία αντίδραση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΔΗΚΚΙ προκάλεσε το έκτακτο συνέδριο, που συγκάλεσε το Σάββατο ο Δημήτρης Τσοβόλας και αποφάσισε τη διάλυση του κόμματος. Σε συνέντευξη Τύπου, το Πολιτικό Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από μέλη του ΔΗΚΚΙ που επιθυμούν τη συνέχισή του, κατηγόρησε τον κ. Τσοβόλα για "πολιτική αποστασία προς το ΠΑΣΟΚ". Σχολιάζοντας το συνέδριο του Σαββάτου, τα μέλη του Συμβουλίου ανέφεραν, ότι "οι συναθροίσεις παλιών και νέων φίλων αφορούν αποκλειστικά τον ίδιο και δεν αποτελούν κομματικά σώματα του ΔΗΚΚΙ". Επίσης, το Πολιτικό Συμβούλιο ανακοίνωσε, πως αναλαμβάνει την πρωτοβουλία "Πανδημοκρατικής Συσπείρωσης και Δράσης", για την προβολή ελληνικού βέτο στη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, κατά τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μαίνεται η κρίση στο ΔΗΚΚΙ

    [12] Ιράκ

    Όμηροι τέσσερις υπάλληλοι σαουδαραβικής εταιρείας Νέες απαγωγές στο Ιράκ

    1/11/2004 9:24:00 μμ

    Ένας Αμερικανός, ένας Ασιάτης από τη Σρι Λάνκα και δυο Αραβες, όλοι τους υπάλληλοι της σαουδαραβικής εταιρείας SATCO, απήχθησαν το απόγευμα από ομάδα ενόπλων στη Βαγδάτη. Της απαγωγής προηγήθηκε αιματηρό επεισόδιο των ενόπλων με τους φρουρούς της εταιρείας με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας απαγωγέας αλλά και ένας φρουρός της εταιρείας.

    [13] Champions League

    Στόχος ένας βαθμός

    1/11/2004 9:20:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Την καλή εμφάνιση που είχε πραγματοποιήσει πριν τρία χρόνια απέναντι στην Άρσεναλ, θέλει να επαναλάβει ο Παναθηναϊκός την Τρίτη (ΝΕΤ 21.45), στο Χάιμπουρι. Σε εκείνο το παιχνίδι οι "πράσινοι", είχαν γνωρίσει την ήττα με 2-1 πραγματοποιώντας όμως καταπληκτική εμφάνιση. Τώρα θέλουν να κάνουν μια παρόμοια εμφάνιση με στόχο τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας, έτσι ώστε η υπόθεση πρόκριση να παιχτεί στα παιχνίδια με την Αιντχόφεν εντός και την Ρόζενμποργκ εκτός. Βέβαια αυτό μόνο εύκολο δεν είναι από την στιγμή μάλιστα που στην αποστολή των νταμπλούχων δεν μετέχουν οι Γιάννης Γκούμας και Μάρκους Μινχ. Παρ' όλα αυτά, ο Ζντένεκ Σκάζνι κατά την αναχώρηση της αποστολής, δε στάθηκε σε αυτό, τονίζοντας πως η ομάδα βρίσκει και πάλι τον καλό της εαυτό, συμπληρώνοντας πως δεν τον προβληματίζει η κούραση από τις συνεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις.

    Ματς - κλειδί το χαρακτήρισε ο Βενγκέρ

    Από την άλλη πλευρά ως ματς-κλειδί για την πρόκριση της Αρσεναλ στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, χαρακτήρισε ο Αρσέν Βενγκέρ την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό. "Μια νίκη θα μας δώσει 80% πιθανότητες πρόκρισης. Άρα, καταλαβαίνετε όλοι πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι για μας", είπε ο προπονητής των πρωταθλητών Αγγλίας που δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Σολ Κάμπελ.

    Ο σέντερ μπακ της εθνικής Αγγλίας αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στην κνήμη και θα χάσει και το επόμενο ματς πρωταθλήματος, εναντίον της Κρίσταλ Πάλας το Σάββατο. Απών θα είναι επίσης ο Βραζιλιάνος Ζιλμπέρτο Σίλβα ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στις αρχές του νέου χρόνου.

    Η απουσία του Κάμπελ προβληματίζει τον Βενγκέρ, κυρίως γιατί έγινε αμέσως αισθητή στο προχθεσινό ματς με τη Σαουθάμπτον (2-2), όπου η Αρσεναλ δέχθηκε και τα δύο γκολ με κεφαλιές από "στημένες" φάσεις. "Μιλήσαμε γι΄αυτό σήμερα με τα παιδιά. Γνωρίζουμε καλά ότι χωρίς τον Σολ δεν είμαστε τόσο δυνατοί στο ψηλό παιχνίδι. Απλώς πρέπει να δουλέψουμε παραπάνω σ΄αυτόν τον τομέα. Δε νομίζω ότι είναι δύσκολο" πρόσθεσε ο Βενγκέρ.

    Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, υπογράμμισε: "Πιστεύω ότι οι Ελληνες θα παίξουν καλύτερα στο Χάιμπουρι, απ΄ό,τι στην Αθήνα. Έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία από το Τσάμπιονς Λιγκ και περιμένουμε ότι θα είναι δύσκολος αντίπαλος για μας".

    [14] Διεθνή

    Για Ιράκ, Ιράν και Βόρεια Κορέα "Καμπανάκι" Μπαραντέι για τα πυρηνικά

    1/11/2004 9:51:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Reuters

    "Σοβαρή πρόκληση" χαρακτήρισε τα πυρηνικά προγράμματα του Ιράν και της Βορείου Κορέας ο διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι. Επίσης, μιλώντας στον ΟΗΕ, ο κ. Μπαραντέι εξέφρασε την ελπίδα, ότι θα επιτραπεί στην ΙΑΕΑ να επαναλάβει τις επιθεωρήσεις της στο Ιράκ, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες ασφαλείας και ζήτησε να τεθεί η χώρα υπό την επιτήρηση των Ηνωμένων Εθνών. Ωστόσο, ο κ. Μπαραντέι δεν αναφέρθηκε στην αμφισβήτηση για τα εκρηκτικά που έχουν εξαφανιστεί στο Ιράκ, αν και ο ίδιος είχε ανακοινώσει, πριν από αρκετές ημέρες, ότι περίπου 380 τόνοι ισχυρών εκρηκτικών, που επιτηρούνταν από την ΙΑΕΑ, δεν βρίσκονται πλέον σε μια στρατιωτική εγκατάσταση νότια της Βαγδάτης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εγκρίθηκαν τα πυρηνικά του Ιράν

    "Εξαφανίστηκαν" 350 τόνοι εκρηκτικών στο Ιράκ

    [15] Εσωτερικά

    Καταγγέλει ανύπαρκτο έργο και σωρεία λαθών Κριτική σε υψηλούς τόνους από το Γ. Παπανδρέου

    1/11/2004 10:07:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για μηδενικό έργο και σωρεία λαθων. "Ποτέ άλλοτε στη μεταπολιτευτική περίοδο, μια κυβέρνηση δεν έχει σε 8 μήνες τόσο φτωχό απολογισμό και τόσα λάθη " τόνισε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε με καυστικό τρόπο στην πρόσφατη οικονομική απογραφή, την έξαρση της ακρίβειας αλλά και τον αγώνα της κυβέρνησης για την πάταξη της διαφθοράς.

    Πολλαπλώς επιζήμια η απογραφή

    Ο Γιώργος Παπανδρέου, χαρακτήρισε επιπόλαια, πολιτικά αφελή και πολλαπλώς επιζήμια την απογραφή, επισημαίνοντας τον κίνδυνο απώλειας κοινοτικών πόρων.

    "Για πρώτη φορά μετά απο πολλά χρόνια, έχει μπει σε επιτήρηση η οικονομία μας από τους Ευρωπαίους εταίρους" είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες με πρώτη προτεραιότητα τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

    Αναφερόμενος στην ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, κατηγόρησε την ΝΔ ότι επιστρέφει στις χειρότερες εποχές της και τη συστηματική προσπάθεια κομματικοποίησης του κράτους.

    Υπαινιγμοί για τον αγώνα κατά της διαφθοράς

    Σε ότι αφορά τη διαφθορά, χαρακτήρισε "χρήσιμη μία συζήτηση που θα οδηγήσει σε συγκεκριμένα μέτρα και κανόνες" και υπαινίχθηκε ότι η συζήτηση που γίνεται από την κυβέρνηση γίνεται με στόμφο, για εντυπώσεις και αποπροσανατολισμό ή και για αναδιανομή της πίτας.

    Αναφερόμενος στην κοινωνική πολιτική, ο Γ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι θα βρεθεί απέναντι σε όποια προσπάθεια της κυβέρνησης να ακυρώσει τις πολιτικές ενίσχυσης των εισοδημάτων, επικαλούμενη τα δημοσιονομικά προβλήματα.

    Σε ότι αφορά την Παιδεία, προανήγγειλε ότι στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή θα προτείνει τη δημιουργία ομάδας μεταρρύθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος από το κοινοβούλιο, στην οποία θα μετέχουν εξέχοντες Έλληνες εμπειρογνώμονες που θα επεξεργαστούν και θα εισηγηθούν τις απαραίτητες τομές.

    Παρακίνησε μάλιστα την κυβέρνηση να τολμήσει και να μην μείνει και σε αυτό τον τομέα σε αμηχανία.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 1 November 2004 - 21:51:18 UTC