Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παλαιστινιακές εκλογές
  • [02] Κατέρρευσε κτίριο στη Μπανγκόκ
  • [03] Γεύμα στελεχών της ΝΔ
  • [04] Βομβάρδισαν λάθος σπίτι
  • [05] Κρίσιμη η κατάσταση του "Σερ"
  • [06] Μουσείο για το ολοκαύτωμα
  • [07] (Εργο)τέλειωσε την Κέρκυρα
  • [08] Συνεχίζεται η μάχη της Β' εθνικής
  • [09] Ο "Γηραιός" στην κορυφή
  • [10] Ο κλέφτης "χτυπάει" δυο φορές
  • [11] Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη
  • [12] Πήρε φόρα η Καβάλα
  • [13] Το "θαύμα" της Ίντερ
  • [14] Ξεκίνησε επεισοδιακά…
  • [15] Παράταση στις παλαιστινιακές εκλογές
  • [16] Όλα μηδέν στο "Καυταντζόγλειο"
  • [17] ΠΑΟΚ υψηλών ταχυτήτων

    [01] Μ. Ανατολή

    Φαβορί ο Αμπάς Παλαιστινιακές εκλογές

    9/1/2005 11:04:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Άνοιξαν οι κάλπες στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας για την εκλογή του διαδόχου του Γιάσερ Αραφάτ στην προεδρία της Παλαιστινιακής Αρχής. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 19:00 και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν αργά το βράδυ. Απόλυτο φαβορί των εκλογών θεωρείται ο επικεφαλής της PLO, Μαχμούτ Αμπάς, 69 ετών, που έχει ως κυριότερο αντίπαλό του τον ανεξάρτητο υποψήφιο Μουστάφα Μπαργούτι, 51 ετών. Εν τω μεταξύ, Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν δυο ρουκέτες στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, αγνοώντας την έκκληση του Μαχμούντ Αμπάς, να σταματήσουν τον ένοπλο αγώνα για να διευκολύνουν την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών με το Ισραήλ.

    Αμπάς: "Η αποφασιστικότητα του λαού είναι ισχυρότερη"

    "Είμαστε ευτυχείς γιατί η δημοκρατική διαδικασία διεξάγεται κατά εξαιρετικό τρόπο και αυτό δείχνει ότι ο παλαιστινιακός λαός θέλει τη δημοκρατία. Υπάρχουν εμπόδια, αλλά η αποφασιστικότητα του λαού είναι ισχυρότερη", δήλωσε ο Αμπάς βγαίνοντας από την Μουκάταα στη Ραμάλα, όπου ψήφισε.

    Σύμφωνα με τον Αμπάς, το ποσοστό συμμετοχής είναι υψηλό, κυρίως των γυναικών ψηφοφόρων, γεγονός το οποίο όπως είπε "μας κάνει υπερήφανους γιατί οι γυναίκες έχουν κι αυτές ένα ρόλο να διαδραματίσουν".

    1,8 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι ψηφοφόροι αναμένεται να εκλέξουν το διάδοχο του Γιάσερ Αραφάτ. Περίπου 800 ξένοι παρατηρητές, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ, αναμένεται να παρακολουθήσουν μαζί με 2.000 τοπικούς παρατηρητές, τη διεξαγωγή των εκλογών.

    Εν τω μεταξύ, Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν δυο ρουκέτες στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, αγνοώντας την έκκληση του Μαχμούντ Αμπάς, φαβορί των σημερινών προεδρικών εκλογών, να σταματήσουν τον ένοπλο αγώνα για να διευκολύνουν την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών με το Ισραήλ. Ισλαμιστές μαχητές, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από τις περισσότερες επιθέσεις με ρουκέτες μποϊκτάρουν τις εκλογές, ωστόσο έχουν τονίσει ότι δεν θα προβούν σε ενέργειες που θα διαταράξουν την ψηφοφορία. Επιθέσεις με ρουκέτες πραγματοποιούν και άλλες οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και οι Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Ακσα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα από την επίθεση στο Ισραήλ.

    [02] Κόσμος

    Έπειτα από πυρκαγιά Κατέρρευσε κτίριο στη Μπανγκόκ

    9/1/2005 1:30:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/1/2005 6:41:12 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Εννέα πυροσβέστες και εθελοντές διάσωσης παγιδεύτηκαν, όταν μέρος ενός κτιρίου έξι ορόφων κατέρρευσε σήμερα στη Μπανγκόκ, έπειτα από πυρκαγιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο δυο όροφοι απέμειναν από το κτίριο αυτό, το οποίο στέγαζε εταιρία ανταλλακτικών αυτοκινήτων. Εν τω μεταξύ, δύο εβδομάδες μετά την καταστροφή στον Ινδικό ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται δραματικά, καθώς ξεπερνά τους 166.000. Επίσης, η διεθνής βοήθεια χαρακτηρίζεται η μεγαλύτερη ανθρωπιστική επιχείρηση στην ιστορία του ΟΗΕ.

    [03] Πολιτική

    Δηλώσεις Μεϊμαράκη Γεύμα στελεχών της ΝΔ

    9/1/2005 4:16:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Την αντίθεσή του στις ακραίες μορφές κινητοποιήσεων και τους αποκλεισμούς δρόμων εξέφρασε ο γραμματέας της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε στους προέδρους των νομαρχιακών επιτροπών του κόμματος σε ταβέρνα, στο Χαλάνδρι. "Διαφωνώ με την λογική να κλείνουν οι δρόμοι, πρέπει να υπάρχει εσωτερικός πολιτικός διάλογος", είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο κ. Μεϊμαράκης, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των αγροτών στη Θεσσαλία. Παράλληλα, ο γραμματέας της ΝΔ σχολίασε και τις διαφοροποιήσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργου Σουφλιά, λέγοντας, πως οι κεντρικές πολιτικές επιλογές, που αποφασίζονται κατά πλειοψηφία στο υπουργικό Συμβούλιο, πρέπει να στηρίζονται από όλους και η ευθύνη της υλοποίησής τους είναι συλλογική. "Οι δημόσιες διαφοροποιήσεις δεν βοηθούν την εικόνα της Κυβέρνησης, ούτε συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων", κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης.

    [04] Ιράκ

    14 νεκροί Βομβάρδισαν λάθος σπίτι

    9/1/2005 3:36:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC GREEK

    Δεκατέσσερις Ιρακινοί έχασαν τη ζωή τους, κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής, το Σάββατο το πρωί στο χωριό Αλ Αΐθα, νοτιοανατολικά της Μοσούλης. Οι αμερικανικές δυνάμεις εξέφρασαν τη λύπη τους, καθώς ένα από τα αεροσκάφη τους βομβάρδισε λάθος σπίτι. "Στόχος της επίθεσης ήταν κρυσφήγετο των ανταρτών", δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι. Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις για την αποκατάσταση της ασφάλειας στην περιοχή της Μοσούλης, καθώς η αστυνομική δύναμη έχει καταρρεύσει, ενόψει των εκλογών.

    [05] Πολιτισμός

    Παρουσίασε πυρετό και λοίμωξη Κρίσιμη η κατάσταση του "Σερ"

    9/1/2005 4:56:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Δύσκολες ώρες περνά στο ιδιωτικό θεραπευτήριο "Υγεία", όπου νοσηλεύεται, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης. Οι θεράποντες γιατροί εκφράζουν την ανησυχία τους για την κατάσταση της υγείας του "Σερ", ο οποίος, το βράδυ του Σαββάτου, υποτροπίασε, παρουσιάζοντας υψηλό πυρετό και λοίμωξη στο κοιλιακό ανεύρυσμα, όπου είχε χειρουργηθεί. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο οργανισμός του δεν ανταποκρίνεται στη φαρμακευτική αγωγή, ενώ το μεσημέρι της Κυριακής ο "Σερ" υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση για την αντιμετώπιση της αιμόλυσης. Υπενθυμίζεται, πως ο κ. Μπιθικώτσης, μετά την επιτυχή χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε την Τετάρτη, νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επιτυχής η επέμβαση στο Γρηγόρη Μπιθικώτση

    [06] Πολιτισμός

    Εγκαίνια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Μουσείο για το ολοκαύτωμα

    9/1/2005 5:08:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/1/2005 6:31:02 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ

    Εξήντα ένα χρόνια μετά το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, εγκαινιάστηκε το ιστορικό μουσείο της πόλης, από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο. Ο κ. Στεφανόπουλος ευχαρίστησε όσους παραβρέθηκαν στη σημερινή εκδήλωση και αναγνώρισαν το ενδιαφέρον του για το Μουσείο και γενικότερα την επαρχία Καλαβρύτων. Παράλληλα, τόνισε, πως από εδώ και στο εξής θα ακολουθήσει τη σιωπή. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, καθώς και ο υφυπουργός Πολιτισμού, Πέτρος Τατούλης. Ο δήμαρχος Καλαβρύτων, Θανάσης Παπαδόπουλος, χαρακτήρισε "ιστορική" τη σημερινή ημέρα, καθώς, όπως είπε, "η λειτουργία του Μουσείου αποτελούσε χρέος τιμής για τους Καλαβρυτινούς, που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής", στις 13 Δεκεμβρίου του 1943.

    Πλούσια συλλογή

    Το Μουσείο θα στεγαστεί στο δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων, που ιδρύθηκε το 1906 με δωρεά του ευεργέτη Ανδρέα Συγγρού και ανακατασκευάστηκε με απόφαση της αείμνηστης υπουργού Πολιτισμού, Μελίνας Μερκούρη.

    Στο μουσείο έχουν προσφερθεί 30 βιντεοκασέτες με αφηγήσεις αυτόπτων και άλλων μαρτύρων της ομαδικής εκτέλεσης του ανδρικού πληθυσμού των Καλαβρύτων.

    Επίσης, φιλοξενούνται σημαντικά έγγραφα περίπου 6.000 σελίδων, σπάνιοι πίνακες, χαρακτικά καλλιτεχνών και φωτογραφίες, που απεικονίζουν χαροκαμένες μάνες με τα ορφανά στην αγκαλιά τους, αμέσως μετά το αποτρόπαιο γεγονός.

    Κεντρική ομιλήτρια στη σημερινή εκδήλωση ήταν η ιστορικός, Ευσταθία Τζούδα-Μητσιώνα, ενώ στον αγιασμό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος.

    [07] Αθλητισμός

    (Εργο)τέλειωσε την Κέρκυρα

    9/1/2005 5:17:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σημαντική νίκη πέτυχε σήμερα ο Εργοτέλης. Η ομάδα της Κρήτης επικράτησε της Κέρκυρας εκτός έδρας με 1-0 και έφτασε τους 14 βαθμούς, ξεφεύγοντας παράλληλα από την επικίνδυνη ζώνη. Εκεί που βρέθηκε η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου μετά τη σημερινή της ήττα. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Βοσκαρίδης στο 22ο λεπτό.

    Με δύο φάσεις

    Η Κέρκυρα ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα. Με περισσότερη κατοχή και έλεγχο στο χώρο του κέντρου, χωρίς όμως αυτό να μεταφράζεται σε κάποιες καλές φάσεις. Μπορεί η Κέρκυρα να είχε την υπεροχή αλλά η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα ήρθε από την πλευρά του Εργοτέλη. Ήταν το 20ο λεπτό όταν ο Σουτζής έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά αλλά ο Δημήτρης προ κενής εστίας δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Βεζυρίδη. Κάτι που έγινε όμως δύο λεπτά αργότερα. . Ο Σουτζής και πάλι σέντραρε από τα δεξιά και ο Βοσκαρίδης που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας με κοντινό σουτ δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του

    Το β μέρος βρήκε τους Κρητικούς να θέλουν να διαφυλάξουν το υπέρ τους αποτέλεσμα και τους Φαίακες να να προσπαθούν για την ισοφάριση. Τελικά αυτή δεν ήρθε ούτε στο 70΄ με τον Χανιωτάκη να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Γκαρόζη μέσα από την μεγάλη περιοχή, που ήταν και η καλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, οι οποίοι βυθίστηκαν στον πάτο της βαθμολογίας.

    Διαιτητής: Ζωγράφος (Αθήνας)

    Κίτρινες: Γκαρόζης, Λαμπράκης

    Οι συνθέσεις:

    Κέρκυρα: Βεζυρίδης, Σύρος (72΄ Γκίμπρο), Γεωργίου, Αμανατίδης, Κόλτζος, Μπράγκα, Γήτας, Αντωνίου (60΄ Εντιαγέ), Νινιάδης, Γκαρόζης (80΄ Προβατάς), Φοφόνκα

    Εργοτέλης: Χανιωτάκης, Οικονομάκης, Αργυράκης, Λαμπράκης (84΄ Κοιλιάρας), Σουτζής, Δημήτρης, Σπυριδάκης, Βοσκαρίδης, Σιλά, Ελευθεριάδης, Ογκουνσότο.

    [08] Αθλητισμός

    Συνεχίζεται η μάχη της Β' εθνικής

    9/1/2005 5:40:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Ακράτητο έφερε στην κορυφή της Β' εθνικής η 14η αγωνιστική. οι Βολιώτες επικράτησαν με το ευρύ 5-0 του Ατρομήτου και έφτασαν τους 26 βαθμούς, δεν ευτύχησαν όμως να μείνουν μόνοι πρώτοι έστω και για λίγο, καθώς την ίδια στιγμή ο Ακράτητος έπαιρνε την νίκη από την Προοδευτική με 2-0 και ανέβαινε επίσης στην κορυφή. Αμφότερες οι ομάδες φυσικά για να χαρούν την μοιρασιά της πρώτης θέσης θα πρέπει να περιμένουν, αφού αύριο η Νίκη Βόλου που έχει 25 βαθμούς υποδέχεται την Παναχαϊκή στον αγώνα που ολοκληρώνει την αγωνιστική και αν νικήσει περνάει μόνη πρώτη. στα υπόλοιπα ματς της σημερινής ημέρας μόνο ο Πανσερραϊκός κατάφερε να νικήσει τον Πανηλειακό με 1-0, ενώ Λεβαδειακός και Ηλυσιακός έμειναν στο 1-1, όπως εξάλλου και ο Εθνικός Αστέρας με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Από χθες η Λάρισα έχει προσθέσει τρεις βαθμούς στην συγκομιδή της με την νίκη επί της Καστορίας.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα

    Λάρισα-Καστοριά 1-0 Λεβαδειακός-Ηλυσιακός 1-1 Ολυμπιακός Β.-Ατρόμητος 5-0 Εθνικός Αστέρας-Απόλλων Αθ. 1-1 Πανσερραϊκός-Πανηλειακός 1-0 Ακράτητος-Προοδευτική 2-0 Καλαμάτα-Ποσειδών Πόρων 2-0α.α. Νίκη Βόλου-Παναχαϊκή 2005 10/01

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    1. Ολυμπιακός Βόλου 14 26 - Ακράτητος 14 26 3. Νίκη Βόλου 13 25 - Πανσερραϊκός 14 25 - Καλαμάτα 14 25 6. Λάρισα 14 24 - Λεβαδειακός 14 24 8. Καστοριά 14 22 - Πανηλειακός 14 22 10. Προοδευτική 14 21 11. Απόλλων Αθ. 14 19 12. Εθνικός Αστέρας 14 17 13. Ηλυσιακός 14 14 14. Παναχαϊκή 2005 13 13 15. Ατρόμητος Αθ. 14 4 16. Ποσειδών Ν. Πόρων 14 -9 * Ο Ποσειδώνας Νέων Πόρων υποβιβάστηκε στη Γ` εθνική

    [09] Αθλητισμός

    Ο "Γηραιός" στην κορυφή

    9/1/2005 5:37:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μόνος πρώτος έμεινε πλέον στην Α1 Βόλεϊ ο Ηρακλής. Ο "Γηραιός" επικράτησε άνετα στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής του Παναθηναϊκού στο «Κατσάνειο» και πέρασε ένα βαθμό μπροστά από τον Ολυμπιακό. Αντίθετα οι Πρωταθλητές -07 δεν προέβαλε αντίσταση στην ανωτερότητα των γηπεδούχων, παρέμειναν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, δέκα ολόκληρους βαθμούς πίσω από τους πρωτοπόρους. Τα σετ: 25-19, 25-21, 25-16.

    Τα αποτελέσματα

    Ρέθυμνο-ΠΑΟΚ 0-3 (18-25, 22-25, 17-25)

    Α.Ε. Νίκαια-Ολυμπιακός 1-3 (17-25, 25-22, 18-25, 16-25)

    Εθνικός Αλεξ/λης-Μίλωνας 3-1 (25-21, 25-14, 21-25, 25-19)

    Ε.Α. Πατρών-Ορεστιάδα 3-1 (22-25, 25-18, 25-12, 25-16)

    Ηρακλής-Παναθηναϊκός 3-0 (25-19, 25-21, 25-16)

    Παγκράτι-Πανελλήνιος 10/1

    Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 10 αγώνες)

    1. Ηρακλής 28 31-6

    2. Ολυμπιακός 27 27-4

    3. Παναθηναϊκός 18 21-14.

    -. Ε.Α. Πατρών 18 21-15

    5. ΠΑΟΚ 16 21-18

    6. Πανελλήνιος 14 18-17 -9 αγ.

    -. Α.Ε. Νίκαια 14 18-21

    8. Παγκράτι 12 15-20 -9 αγ.

    9. Ορεστιάδα 10 16-25

    10. Ρέθυμνο 9 14-25

    11. Εθνικός Αλεξ/πολης 7 9-26

    12. Μίλωνας 4 9-29

    [10] Παράξενα

    Ο κλέφτης "χτυπάει" δυο φορές

    9/1/2005 5:51:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    "Ξινή" βγήκε τελικά για έναν 22χρονο επίδοξο κλέφτη από τις ΗΠΑ μια ληστεία βενζινάδικου. Ο νεαρός εισέβαλε στο πρατήριο και με την απειλή μαχαιριού απέσπασε από το ταμείο τις εισπράξεις. Αφού έβαλε τα χρήματα σε ένα σάκο και απειλώντας το προσωπικό, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του και έγινε καπνός. Μόλις διέφυγε, ο πρατηριούχος ειδοποίησε την αστυνομία και έδωσε όλα τα στοιχεία του αυτοκινήτου. Αμέσως οι αστυνομικοί ξεκίνησαν τις έρευνες και όταν εντόπισαν τον ένοχο άρχισαν να τον καταδιώκουν. Μετά από περίπου 100 χιλιόμετρα κυνηγητού σε δρόμους γεμάτους στροφές, ο 22χρονος δεν είχε ιδέα για το που βρισκόταν και, αψηφώντας τους διώκτες του, σταμάτησε σε ένα βενζινάδικο, ζητώντας οδηγίες για τον συντομότερο δρόμο προς το Σιάτλ. Φαίνεται, όμως, πως είχε ζαλιστεί τόσο από τις στροφές, ώστε δεν κατάλαβε, ότι βρισκόταν στο πρατήριο που είχε νωρίτερα ληστέψει! Όπως ήταν φυσικό, ο νεαρός συνελήφθη από αστυνομικούς που ερευνούσαν στον τόπο του εγκλήματος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

    [11] Αθλητισμός

    Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

    9/1/2005 6:02:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Δυστυχώς η παρουσία φιλάθλων του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο συνοδεύτηκε από επεισόδια πριν καν ξεκινήσει. Κάποιοι "οπαδοί" των ερυθρόλευκων, που εξασφάλισαν εισιτήρια στις εξέδρας των επισήμων της Νέας Σμύρνης, άρχισαν να βρίζουν τον Αχιλλέα Μπέο. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των φιλάθλων του Πανιωνίου. Αμέσως τα πνεύματα οξύνθηκαν και οι εξέδρες μετατράπηκαν σε ρινγκ με τους "κόκκινους" οπαδούς να εκσφενδονίζουν, καρέκλες, πέτρες και ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Πλέον η κατάσταση είναι εκρηκτική και το ματς στην Πλατεία κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα.

    [12] Αθλητισμός

    Πήρε φόρα η Καβάλα

    9/1/2005 6:07:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ήταν να μην ανέβει στην κορυφή η Καβάλα, καθώς από την στιγμή που το κατάφερε αυτό καμία από τις ομάδες που βρέθηκαν στον δρόμο της δεν κατάφερε να την ανακόψει. Σήμερα για την 13η αγωνιστική της Γ' εθνικής η Καβάλα ξεπέρασε το εμπόδιο του Απόλλωνα στη Λάρισα με σκορ 2-1 και έφτασε τους 26 βαθμούς, οι οποίοι την διατηρούν στην κορυφή. έναν βαθμό πίσω της είναι ο ΠΑΣ Γιάννενα που επίσης επικράτησε με 2-0 της Δόξας Δράμας, ενώ η Θράκη είχε μια ακόμη απώλεια, αφού έμεινε στο 0-0 με τον Θερμαϊκό μέσα στην έδρα της. στο ντέρμπι των Αναγεννήσεων στην Καρδίτσα, η τοπική πήρε την νίκη από εκείνη της Άρτας και έφτασε τους 20 βαθμούς και την έκτη θέση αφήνοντας την αντίπαλό της στους 22 και στην τέταρτη. Στα υπόλοιπα αποτελέσματα ξεχωρίζει η εκτός έδρας νίκη των Λύκων επί του Παναιτωλικού με 1-0, καθώς και εκείνη του Παύλου Μελά με το ίδιο σκορ επί τυο Πανδραμαϊκού.

    Ισόβαθμοί Αχαρναϊκός και Χαϊδάρι

    Στον 1ο όμιλο η νίκη του Χαϊδαρίου επί του Λήλαντα με 2-0 και η ισοπαλία του Αχαρναϊκού που έμεινε στο 0-0 με τον Θρασύβουλο, έφερε την ισοβαθμία στην κορυφή των δύο ομάδων με 31 βαθμούς. Κερδισμένος όλων πάντως είναι ο Θρασύβουλος που με τον βαθμό της ισοπαλίας πλησίασε ακόμη περισσότερο τους δύο "κορυφαίους" και αύξησε και την διαφορά του από τον τέταρτο Εθνικό, ο οποίος επικράτησε με 1-0 του ΠΑΝΟ Μαλλίων. Στο ντέρμπι των μεσαίων θέσεων της βαθμολογίας ανάμεσα στον Ατσαλένιο και την Αχαϊκή, νικητές ήταν οι γηπεδούχοι με 2-1, ενώ κατά τα άλλα τα φαβορί επικράτησαν, όπως στον αγώνα της Αθηναϊδας με την Ρόδο και το εύκολο 1-2 αλλά και του Πάμισου με τον Ηρόδοτο με το τελικό 2-1.

    1ος όμιλος

    Εθνικός-ΠΑΝΟ Μαλίων 1-0 Ατσαλένιος-Αχαϊκή 2-1 Αχαρναϊκός-Θρασύβουλος 0-0 Αθηναίδα-Ρόδος 1-2 Μαρκό-Κερατσίνι 0-0 Χαϊδάρι-Λήλας Βασιλικού 2-0 Πάμισος Μεσσήνης-Ηρόδοτος 2-1 Θύελλα Πατρών-Βύζας Μ. 1-1 ΡΕΠΟ: Άγιος Δημήτριος ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 13 αγ.) Αχαρναϊκός 31 Χαϊδάρι 31-12αγ. Θρασύβουλος 29 Εθνικός 22 Πάμισος Μεσσήνης 19-12αγ. Ρόδος 18-12αγ. Αγιος Δημήτριος 17-12αγ. Θύελλα Πατρών 17-12αγ. Αχαϊκή 15-12αγ. Κερατσίνι 13-12αγ. Λήλας Βασιλικού 12-12αγ. Ατσαλένιος 12-12αγ. ΠΑΝΟ Μαλλίων 12 Ηρόδοτος 11-12αγ. Μαρκό 9-12αγ. Βύζας Μεγάρων 6-12αγ. Αθηναϊς 5-12αγ.

    2ος όμιλος

    ΠΑΕ Θράκη-Θερμαϊκός 0-0 Αγρ. Αστέρας-Πτολεμαίδα 2-0 Απόλλων Λάρισας-Καβάλα 1-2 ΠΑΣ Γιάννινα-Δόξα Δράμας 2-0 Αναγ. Καρδίτσας-Αναγ. Άρτας 1-1 Πανδραμαϊκός-Παύλος Μελάς 0-1 Παναιτωλικός-Λύκοι 0-1 Κοζάνη-Βέροια 2-2 ΡΕΠΟ: Λαμία ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 13 Αγ.) Καβάλα 26 ΠΑΣ Γιάννινα 25-12αγ. Ενωση Θράκης 24 Αναγέννηση Αρτας 22-12αγ. Δόξα Δράμας 21-12αγ. Αναγέννηση Καρδίτσας 20-12αγ. Βέροια 19-12αγ. Λαμία 17-12αγ. Λύκοι 16-12αγ. Αγροτικός Αστέρας 16-12αγ. Πτολεμαϊδα 15-12αγ. Κοζάνη 14-12αγ. Παύλος Μελάς 12-12αγ. Παναιτωλικός 11-12αγ. Θερμαϊκός 11 Απόλλων Λάρισας 10 Πανδραμαϊκός 9-12αγ.

    [13] Αθλητισμός

    Το "θαύμα" της Ίντερ

    9/1/2005 6:23:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μία ανατροπή που όμοια της δύσκολα πετυχαίνεις έκανε η Ίντερ. Οι "νερατζούρι" πέτυχαν σπουδαία νίκη κόντρα στη Σαμπντόρια με 3-2 παρ ότι έχαναν με 2-0 μέχρι το 88ο λεπτό της αναμέτρησης για το Καμπιονάτο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί με τους Μαξ Τονέτο (44΄) και Βιτάλι Κουτούζοφ (83΄). Ομως, ο Μάρτινς στο 88΄, ο Βιέρι στο 91΄ και ο Ρεκόμπα στο 93΄ διαμόρφωσαν το τελικό 3-2. Έτσι η ομάδα του Μιλάνο εδραιώθηκε στην τέταρτη. Στην πρώτη παρέμεινε η Γιουβέντους, η οποία επέστρεψε τις νίκες επικρατώντας του Λιβόρνο με 4-2. Τα γκολ πέτυχαν οι Ντελ Πιέρο (17΄), Καμορανέζι (25΄, 90΄ πέν.) και Ιμπραϊμοβιτς, ενώ για τους φιλοξενούμενους τα γκολ πέτυχαν οι Βιντιγκάλ (42΄), Μελάρα (80΄).

    Επέστρεψε η "Γιούβε"

    Στο μεταξύ η Ουντινέζε συνεχίζει να εντυπωσιάζει, καθώς η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι βρίσκεται σταθερά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, μετά και τη σημερινή της νίκη 2-0 επί της Κάλιαρι. Και τα δύο τέρματα σημείωσε ο Αντόνιο Ντι Νατάλε (23΄, 59΄), ενώ ο Φάνης Κατεργιαννάκης έμεινε στον πάγκο των φιλοξενουμένων. Επιστροφή στα "τρίποντα" και για την Ρόμα που επικράτησε 2-1 της ουραγού (και ήδη καταδικασμένης) Αταλάντα με σκόρερ τον Βίνι Μοντέλα (40΄, 53΄). Τέλος, πολύ σπουδαία «διπλά» πέτυχαν η Λάτσιο με 3-2 επί της Φιορεντίνα, αλλά και η Πάρμα με 1-0 επί της Σιένα και «χρυσό» σκόρερ τον Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο στο 21΄. Η αγωνιστική ολοκληρώνεται με την Μίλαν να παίζει στο Παλέρμο με την τοπική ομάδα.

    Τα αποτελέσματα

    Μπολόνια-Κιέβο 3-1

    Φιορεντίνα-Λάτσιο 2-3

    Ίντερ-Σαμπντόρια 3-2

    Γιουβέντους-Λιβόρνο 4-2

    Λέτσε-Ρετζίνα 1-1

    Μεσίνα-Μπρέσια 2-0

    Ρόμα-Αταλάντα 2-1

    Σιένα-Πάρμα 0-1

    Ουντινέζε-Κάλιαρι 2-0

    Παλέρμο-Μίλαν Εναρξη 21:30

    [14] Αθλητισμός

    Ξεκίνησε επεισοδιακά

    9/1/2005 6:42:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Στην λεωφόρο Κηφισίας απέναντι από το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, δόθηκε η θλιβερή σέντρα του αποψινού ντέρμπι, καθώς σε συμπλοκές ομάδων οπαδών της ΑΕΚ και το Παναθηναϊκού, τραυματίστηκε ένας νεαρός οπαδός και κάηκαν δύο μοτοσυκλέτες. Περίπου στις 4:30 το απόγευμα και σύμφωνα με την αστυνομία, οπαδοί της ΑΕΚ επιτέθηκαν σε ομάδα εκείνων του Παναθηναϊκού. Από τις συμπλοκές τραυματίστηκε ένας οπαδός των "πρασίνων" και οι νεαροί έκαψαν δύο μοτοσυκλέτες. Το κλίμα είναι ήδη φορτισμένο καθώς χθες τα ξημερώματα κάποιοι νεαροί πέταξαν βόμβες μολότοφ σε γραφεία συνδέσμου φιλάθλων του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι, προκαλώντας υλικές ζημιές, ενώ η αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα στους περιβάλλοντες χώρους του Ολυμπιακού Σταδίου με περισσότερους από 1.000 αστυνομικούς να κάνουν εξονυχιστικούς ελέγχους σε όσους πλησιάζουν το γήπεδο.

    [15] Μ. Ανατολή

    Καταγγελίες για παρατυπίες Παράταση στις παλαιστινιακές εκλογές

    9/1/2005 6:31:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Στις 21:00 ώρα Ελλάδας θα κλείσουν τελικά οι κάλπες στα παλαιστινιακά εδάφη, όπου διεξάγεται η ψηφοφορία για τον διάδοχο του Γιάσερ Αραφάτ. Η κεντρική εκλογική επιτροπή αποφάσισε να παρατείνει την ψηφοφορία, λόγω των ισραηλινών στρατιωτικών σημείων ελέγχου, που εμπόδισαν εκατοντάδες Παλαιστίνιους να προσέλθουν στις κάλπες. Την ίδια ώρα, ο διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Μαχμούντ Αμπάς, του φαβορί των εκλογών, κατήγγειλε "σοβαρά σφάλματα". Από την πλευρά του, ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός, Αχμέντ Κορέι, χαρακτήρισε τις εκλογές "ξεκάθαρο μήνυμα προς όλο τον κόσμο", ενώ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, έκανε λόγο για "πιο ενεργό ρόλο των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή", μετά τις εκλογές. Στη Ραμάλα αναμένεται απόψε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Χαβιέρ Σολάνα.

    Καταγγελίες για το Ισραήλ και παρατυπίες

    Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της εκλογικής επιτροπής, Μπαχρ αλ Μπακρ, η απόφαση για τη δίωρη παράταση ελήφθη εξαιτίας των ισραηλινών σημείων ελέγχου, "τα οποία δεν απομακρύνθηκαν, κατά παράβασιν όσων συμφωνήσαμε με την ισραηλινή πλευρά".

    Από την πλευρά του Ισραήλ, εκπρόσωπος του στρατού τόνισε, ότι έχει γίνει ό,τι μπορούσε και μερικά "κεντρικά σημεία ελέγχου" έχουν παραμείνει στη θέση τους, αφού ο κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων ελλοχεύει.

    Στο μεταξύ, παρατυπίες στη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, την οποία επιβλέπουν πάνω από 800 ξένοι παρατηρητές υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατήγγειλε εκπρόσωπος του Μαχμούντ Αμπάς, αλλά και ο κυριότερος αντίπαλός του, ο ανεξάρτητος υποψήφιος, Μουστάφα Μπαργούτι.

    "Η κεντρική εκλογική επιτροπή διαπράττει σοβαρά σφάλματα, εμποδίζοντας σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες εκλογείς εγγεγραμμένους στα δημοτολόγια να ψηφίσουν", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Αμπάς, Ταγιέμπ Αμπντελραχίμ, που κατήγγειλε ακόμα, ότι "εκατοντάδες πολίτες εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους δεν βρήκαν τα ονόματά τους στα εκλογικά τμήματα όπου προσήλθαν για να ψηφίσουν".

    Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Μπαργούτι, "σημειώθηκαν δύο χονδροειδείς παραβιάσεις της εκλογικής διαδικασίας". Ο ίδιος εξήγησε, πως το μελάνι που χρησιμοποιεί η εκλογική επιτροπή για να σημαδεύει τον αντίχειρα των εκλογέων "μπορεί να ξεπλυθεί με νερό", γεγονός που δημιουργεί αμφιβολίες "για τη διαφάνεια της επιχείρησης της ψηφοφορίας και τη νομιμότητά της".

    Παράλληλα, ο ανεξάρτητος υποψήφιος κατήγγειλε σημερινή δημοσίευση σε παλαιστινιακή εφημερίδα, στην οποία μια "ομάδα πρωτοβουλίας για την ειρήνη" καλεί τους Παλαιστίνιους να ψηφίσουν τον Μαχμούντ Αμπάς, αν και η προεκλογική εκστρατεία έχει λήξει από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

    "Ξεκάθαρο μήνυμα"

    Και ενώ η προσέλευση στις κάλπες συνεχίζεται, ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός δήλωσε, ότι οι εκλογές για την ανάδειξη του διαδόχου του Γιάσερ Αραφάτ είναι ένα γεγονός που καταδεικνύει τη δέσμευση του παλαιστινιακού λαού στην ιδέα της ειρήνης και της δημοκρατίας.

    "Σήμερα στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον κόσμο, προς το λαό μας και την περιοχή", είπε ο κ. Κορέι μιλώντας στους δημοσιογράφους. "Δείξαμε ότι έχουμε επιλέξει την ειρήνη και τη δημοκρατία", τόνισε και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ενισχύσει τις ειρηνευτικές προσπάθειες στη Μέση Ανατολή.

    "Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να πράξουν πολύ περισσότερα", δήλωσε ο Κόλιν Πάουελ στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, με αφορμή τις εκλογές. "Με καλή θέληση και μια καλή ηγεσία επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής είναι καιρός να προωθήσουμε τον οδικό χάρτη", επεσήμανε ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και τόνισε, πως "ο πρόεδρος Μπους έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παίξουν ενεργό ρόλο στην εφαρμογή του οδικού χάρτη".

    Στο μεταξύ, απόψε αναμένεται στη Ραμάλα ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χαβιέρ Σολάνα, που θα συναντηθεί με τον Μαχμούντ Αμπάς. Σε δηλώσεις του, ο κ. Σολάνα εξέφρασε την ελπίδα "απόψε ή αύριο το πρωί να έχουμε ένα νέο πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, νομιμοποιημένο από μια αυξημένη συμμετοχή στην ψηφοφορία και ένα συνομιλητή, που θα είναι υπέρ της ειρηνευτικής διαδικασίας".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Παλαιστινιακές εκλογές

    [16] Αθλητισμός

    Όλα μηδέν στο "Καυταντζόγλειο"

    9/1/2005 6:52:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μόνο ένταση και πάθος είχε να δείξει το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ του Ηρακλή και του Άρη. Οι δύο ομάδες δεν έδειξαν πολλές επιθετικές αρετές, με τον Γηραιό να κάνει κάποιες καλές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο χωρίς να πετυχαίνει κάτι και τον Άρη να προσέχει σε όλο το παιχνίδι την άμυνα του. Φυσιολογικά λοιπόν το αποτέλεσμα ήταν η ισοπαλία χωρίς τέρματα και οι δυο αντίπαλοι να βγαίνουν με τον βαθμό της ισοπαλίας.

    Καλύτερος αλλά χωρίς ουσία

    Το παιχνίδι ξεκίνησε όπως ακριβώς θα περίμενε κανείς. Αναγνωριστικά και αρκετό άγχος. Η πρώτη μεγάλη στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 8ο λεπτό, όταν ο Σνάουτσνερ έβγαλε πολύ καλή σέντρα στον Π. Καπετάνο που πλάσαρε από κοντά με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Λυμπερόπουλου. Η καλύτερη ευκαιρία του ήρθε στο 23΄, όταν μετά από φάουλ του Σανχούρχο, ο Λαζανάς σούταρε αλλά ο Αμπάρης με εντυπωσιακή απόκρουση κράτησε το μηδέν για την εστία του.

    Από εκεί και πέρα ο Ηρακλής διατήρησε την υπεροχή του στον αγωνιστικό χώρο, χάρη κυρίως στην πολύ καλή απόδοση του Λαγού και του Μπακιρτσίογλου που ήταν οι κορυφαίοι των γηπεδούχων και κατάφερε να απειλήσει την ομάδα του Άρη σε ακόμη δύο περιπτώσεις. Η πρώτη στο 28΄ όταν ο Καπετάνος με προβολή, μετά από σέντρα του Λαγού έστειλε την μπάλα άουτ και η δεύτερη στο 36΄ όταν ο Νεμπεγλέρας μπήκε στην περιοχή των «κιτρινόμαυρων» επιχείρησε σουτ όμως όπως και στην προηγούμενη ευκαιρία με τον Καπετάνο, η μπάλα κατέληξε άουτ.

    Λίγες φάσεις

    Το β μέρος δεν ήταν καθόλου καλό. Οι γηπεδούχοι ήθελαν το γκολ και οι φιλοξενούμενοι απλά προσπαθούσαν να κρατήσουν το μηδέν. Ο «γηραιός» έχασε ευκαιρίες στο 48΄ με τον Μπακιρτσίογλου και στο 73΄ με τον Καπετάνο. Η καλύτερη φάση όμως ήρθε από την πλευρά του Άρη στη μοναδική ευκαιρία του στο δεύτερο ημίχρονο. Ήταν το 62ο λεπτό όταν μετά από φάουλ του Νεμπεγλέρα, ο Μαρκομιχάλης έγινε κάτοχος της μπάλας, πάσαρε στον Παπαδόπουλο, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής «έπιασε» το σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε την πλάτη του Σεγκιρί και κατέληξε κόρνερ. Μέχρι το τέλος τίποτε δεν άλλαξε και το 0-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

    Διαιτητής: Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας)

    Κίτρινες: Σεγκιρί, Σανχούρχο, Λαγός, Αμπελάς, Λαζανάς, Καλλιμάνης, Ιωάννου

    Οι συνθέσεις: Ηρακλής: Αμπάρης, Δρούγας, Παπαζαχαρίας, Σνάουτσνερ, Σεγκιρί, Ιωάννου, Πουρσανίδης, Μπακιρτσίογλου (80΄ Φορτούζι), Λαγός, Καπετάνος Π. (85΄ Παπαποστόλου), Κεϊτα

    Άρης: Λυμπερόπουλος, Νάιντος, Παπαδόπουλος, Μουράφσκι, Σανχούρχο (56΄ Μαρκομιχάλης), Γόγολος, Καλλιμάνης, Νεμπεγλέρας, Πασσαλής, Λαζανάς (84΄ Κολτσίδας), Αμπελάς (49΄ Βανγκελή)

    [17] Αθλητισμός

    ΠΑΟΚ υψηλών ταχυτήτων

    9/1/2005 7:31:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Περίπου μισή ώρα άντεξε η Καλαμαριά απέναντι στον ΠΑΟΚ, όμως τελικά το τελικό 5-2 είναι πολύ πιο βαρύ από όσο περίμεναν ακόμη και οι πιο απαισιόδοξοι εκ των "Ποντίων". Ο Χασιώτης ήταν εκείνος που άνοιξε τον χορό των γκολ στο 15' με δεύτερη κεφαλιά μετά την πρώτη του Μαλαδένη στο πρώτο δοκάρι, όμως στο 23' η Καλαμαριά ισοφάρισε με αυτογκόλ του Ζησόπουλου όταν στην προσπάθειά του να σταματήσει την σέντρα του Σπυρόπουλου, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι πάντως δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια και κάθε άλλο μάλιστα ανέλαβαν δράση, καθώς από εκεί και έπειτα ανέβασαν τον ρυθμό τους πιάνοντας εκπληκτική απόδοση. Έτσι στο 34' ο Σπάσιτς έβγαλε στον Μαλαδένη και εκείνος με δυνατό σουτ έκανε το 2-1, διώχνοντας το άγχος από την ομάδα του Φρίνγκερ. Πριν συμπληρωθούν τα 45 πρώτα λεπτά μάλιστα ο καταιγιστικός ρυθμός του ΠΑΟΚ απέδωσε ξανά και στο 39' ο Σπάσιτς επωφελήθηκε από μια έξυπνη μπαλιά του Σαλπιγγίδη για να κάνει το 3-1, ενώ το 4-1 σημείωσε δύο λεπτά αργότερα ο Μαλαδένης με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

    "Χαλάρωση" στην επανάληψη

    Με το 4-1 να δείχνει σαφέστατα προς το που έκλινε η έκβαση του αγώνα το ευτύχημα ήταν πως οι δύο ομάδες δεν τα παράτησαν, αλλά προσπάθησαν να ευχαριστηθούν οι μεν και να αντιδράσουν για λόγους τιμής κυρίως, οι δε. Έτσι στην επανάληψη μπορεί ο ρυθμός να είχε πέσει αισθητά, το παιχνίδι όμως κάθε άλλο παρά κακό έγινε και σε αυτό βοήθησε ασφαλώς και η γρήγορη μείωση του σκορ από τον Απόλλωνα. μόλις στο 47' ο Σπυρόπουλος είχε δοκάρι σε σουτ που επιχείρησε, όμως στην επαναφορά της μπάλας ο Ηλιάδης "έγραψε" το 4-2. Η απάντηση του ΠΑΟΚ όσον αφορά τα δοκάρια ήρθε στην αμέσως επόμενη φάση με τον Φουτσίνι αλλά και τον Ζησόπουλο να σημαδεύουν την δεξιά δοκό του Ζαφειρόπουλου στην ίδια φάση, ενώ η απάντηση όσον αφορά το γκολ ήρθε στο 73'. Ο καλύτερος και πάλι παίκτης του "δικεφάλου του βορρά", ο Σαλπιγγίδης ξέφυγε και με διπλή προσπάθεια, αφού το πρώτο του σουτ απέκρουσε ο Ζαφειρόπουλος, διαμόρφωσε το τελικό 5-2.

    Διαιτητής: Τσαχειλίδης Κίτρινες κάρτες: Σπάσιτς, Ορφανός ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου,Χασιώτης, Καρυπίδης, Κουτσόπουλος, Μαλαδένης, Ζησόπουλος, Ανδράλας, Φουτσίνι (89` Λουκάς), Εγκωμίτης (67` Καραδήμος), Σαλπιγγίδης (79` Γιασεμή), Σπάσιτς ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Ζαφειρόπουλος, Ιακώβου (46` Ορφανός), Παπαδόπουλος, Κλέιτον (73` Παπάς), Γενιτσαρίδης, Σπυρόπουλος, Ηλιάδης, Παρμαξίδης (46` Φυτανίδης), Πετκάκης, Βέλα, Ουέλινγκτον


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 9 January 2005 - 17:52:35 UTC