Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην κορυφή η ΑΕΚ, φρίκη στη Νέα Σμύρνη
  • [02] Χωρίς τέλος ο εφιάλτης
  • [03] Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις
  • [04] Νεκρός ο υποδιοικητής της αστυνομίας
  • [05] Πλησίασαν Ρεάλ και Βαλένθια
  • [06] Συντριπτική νίκη Αμπάς
  • [07] Στα παρκέ του ΝΒΑ
  • [08] Καλύτερα ο σμηνίας, στον Εισαγγελέα οι ταραξίες
  • [09] "Βουτιά θανάτου"

    [01] Αθλητισμός

    Στην κορυφή η ΑΕΚ, φρίκη στη Νέα Σμύρνη

    9/1/2005 9:50:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Η σημερινή 14η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου είχε τρία παιχνίδια που ξεχώριζαν. Το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, η "μάχη" της Θεσσαλονίκης μεταξύ Ηρακλή και Άρη και το παιχνίδι της Νέας Σμύρνης με τον Πανιώνιο και τον Ολυμπιακό να συγκρούονται. Τελικά η σύγκρουση στην Πλατεία έγινε, μόνο που δεν μετείχαν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων αλλά οι οπαδοί αυτών που φρόντισαν να "γυρίσουν" το ελληνικό Ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω. Θλιβερά επεισόδια, πολύ ξύλο, τραυματίες και η αναβολή του αγώνα ήταν το αποτέλεσμα αυτής της τραγωδίας που παίχτηκε στη Νέα Σμύρνη.

    Ντύθηκε στα κίτρινα το ντέρμπι

    Από εκεί και πέρα παίχτηκε και μπάλα στα υπόλοιπα παιχνίδια. Στο ντερμπι της αγωνιστικής η ΑΕΚ, ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Ολυμπιακό, αφού οι "ερυθρόλευκοι" δεν αγωνίστηκαν, νικώντας τον Παναθηναϊκό με 1-0 με γκολ του Λυμπερόπουλου στο 84 λεπτό. Άρης και Ηρακλής μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις, ενώ ο ΠΑΟΚ ντύθηκε "πολυβόλο" και "εκτέλεσε" την Καλαμαριά με 5-2.

    Ο ΟΦΗ άρχισε να "μυρίζει την Ευρώπη" μετά τη νίκη του επί του Ιωνικού στην Κρήτη, ενώ σημαντική νίκη πέτυχε και ο Εργοτέλης στο νησί των Φαιάκων κόντρα στην Κέρκυρα. Μάλιστα η ήττα αυτή οδήγησε στον διωγμό του Νίκου Αναστόπουλου από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Χτες η Ξάνθη κέρδισε την Καλλιθέα εκτός έδρας και πλέον βλέπει το Ευρωπαϊκό εισιτήριο να πλησιάζει, ενώ στο ντέρμπι των συνοικιών, Χαλκηδόνα και Αιγάλεω μοιράστηκαν τους βαθμούς.

    Τα αποτελέσματα

    Καλλιθέα-Ξάνθη 2-3

    Χαλκηδόνα-Αιγάλεω 1-1

    ΟΦΗ-Ιωνικός 2-0

    Κέρκυρα-Εργοτέλης 0-1

    Ηρακλής-Αρης 0-0

    ΠΑΟΚ-Απ.Καλαμαριάς 5-2

    Πανιώνιος-Ολυμπιακός αναβλήθηκε

    ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 14 αγώνες)

    Ολυμπιακός 30-13αγ.

    ΑΕΚ 30

    Παναθηναϊκός 29

    Ξάνθη 23

    Χαλκηδόνα 19

    ΟΦΗ 19

    ΠΑΟΚ 19

    Αιγάλεω 18

    Πανιώνιος 16-13αγ.

    Καλλιθέα 16

    Ιωνικός 15

    Ηρακλής 15

    Εργοτέλης 14

    Άρης 14

    Κέρκυρα 12

    Απόλλων Καλ. 10

    [02] Κόσμος

    Ξαναχτύπησε ο εγκέλαδος στην Ινδονησία Χωρίς τέλος ο εφιάλτης

    10/1/2005 7:51:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/1/2005 11:00:58 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Δυο ισχυροί σεισμοί συγκλόνισαν σήμερα το πρωί την Ινδονησία, δυο εβδομάδες μετά τον καταστροφικό υποθαλάσσιο σεισμό της 26ης Δεκεμβρίου, στη ΝΑ Ασία. Ο πρώτος σεισμός 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην πληγείσα περιοχή Μπάντα Ατσεχ της Ινδονησίας, ενώ στη βόρεια Σουμάτρα ήταν μεγαλύτερος 6,2 Ρίχτερ και χαρακτηρίσθηκε ως "ισχυρός" από τους Αμερικανούς επιστήμονες. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Μπάντα Άτσεχ περιγράφουν τον σημερινό σεισμό ως εντονότερο και μεγαλύτερης διάρκειας από τους άλλους μετασεισμούς, της καταστροφικής δόνησης των 9 Ρίχτερ στις 26 Δεκεμβρίου.

    Κατέπεσε ελικόπτερο της ανθρωπιστικής βοήθειας

    Ένα ελικόπτερο Σιχόκ του αμερικανικού ναυτικού, που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στα θύματα των φονικών παλιρροϊκών κυμάτων στη νήσο Σουμάτρα της Ινδονησίας κατέπεσε σήμερα, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν ελαφρά τέσσερα άτομα.

    Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν αμέσως μετά την πτώση του στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο "Έιμπραχαμ Λίνκολν".

    Το ελικόπτερο κατέπεσε λίγο μετά τις 08.00 (03.00, ώρα Ελλάδος), σε απόσταση περίπου 500 μ από το μικρό αεροδρόμιο στο οποίο διοχετεύεται η ανθρωπιστική βοήθεια.

    Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για την κατάσταση των τεσσάρων Αμερικανών αεροπόρων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αυξάνονται οι νεκροί από τα τσουνάμι

    [03] Οικονομία

    Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

    10/1/2005 8:39:00 πμ

    Πηγή: NET 105,8

    Έως το τέλος του μήνα θα ανακοινωθούν οι αυξήσεις στους μισθούς του δημοσίου και στις συντάξεις, οι οποίες θα είναι πάνω από τον πληθωρισμό, δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο υπουργός Οικονομίας. Ο Γιώργος Αλογοσκούφης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας, επισημαίνοντας πως αν στο ECOFIN της 17ης Ιανουαρίου ζητηθούν πρόσθετα μέτρα, αυτά θα εφαρμοστούν από το 2006, καθώς η χώρα μας θα υποστηρίξει την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2005 όπως έχει ψηφιστεί από τη Βουλή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αυξήσεις στα φθηνά τσιγάρα

    [04] Ιράκ

    Επίθεση αυτοκτονίας σε αστυνομικό τμήμα Νεκρός ο υποδιοικητής της αστυνομίας

    10/1/2005 8:52:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/1/2005 9:47:14 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Νεκρός έπεσε από πυρά αγνώστων ο δεύτερος στην ιεραρχία της αστυνομικής δύναμης στην ιρακινή πρωτεύουσα, έξω από το σπίτι του, στο νότιο τμήμα της ιρακινής πρωτεύουσας. Ο ταξίαρχος Αμερ Ναγιέφ δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση καθώς έβγαινε από το σπίτι του, μαζί με τον γιο του. Την ίδια ώρα, καμικάζι οδήγησε ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά περιπολικό της αστυνομίας πάνω σε αστυνομικό τμήμα, στη νότια Βαγδάτη, με συνέπεια να σκοτωθεί ο ίδιος και άλλοι τρεις Ιρακινοί και πολλοί περισσότεροι να τραυματισθούν. Όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, η ισχυρή έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου έγινε στην περιοχή Ζααφαρανίγια, η οποία έχει σκεπαστεί από ένα πυκνό σύννεφο καπνού.

    [05] Αθλητισμός

    Πλησίασαν Ρεάλ και Βαλένθια

    10/1/2005 9:18:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Το τοπικό ντέρμπι της Μαδρίτης μεταξύ της Ατλέτικο και της Ρεάλ, πήρε "Βασιλικό" χρώμα. Οι "μερένγκες" πήραν τη νίκη με 3-0 και παρέμειναν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας πίσω από την Μπαρτσελόνα. Τα γκολ για τους νικητές πέτυχαν οι Ρονάλντο (14, 84) και Σολάρι (81), ενώ καταλυτικό ρόλο στη νίκη της "Βασίλισσας" είχε ο τερματοφύλακας Ίκερ Κασίγιας, που κράτησε ανέπαφη την εστία του, πραγματοποιώντας εξαιρετικές αποκρούσεις. Παράλληλα η Ατλέτικο γνώρισε την πρώτη της ήττα στην φετινή Πριμέρα Ντιβιζιόν. Η Μπαρτσελόνα πάντως "στραβοπάτησε" καθώς ηττήθηκε από την Βιγιαρεάλ εκτός έδρας με 3-0 με τα τέρματα των Φορλάν (31, 85), Γκοζάλο (48). Η Μπάρτσα παρέμεινε στην κορυφή αλλά πλέον Ρεάλ και Βαλένθια πλησίασαν στους 7 βαθμούς.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής

    Νουμάνθια-Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-1

    Σεβίλη-Χετάφε 0-0

    Βαλένθια-Λεβάντε 2-1

    Εσπανιόλ-Οσασούνα 4-1

    Σανταντέρ-Μάλαγα 2-1

    Μαγιόρκα-Λα Κορούνια 2-2

    Ρεάλ Σοσιεδάδ-Αλμπαθέτε 0-2

    Σαραγόσα-Μπέτις 1-0

    Βιγιαρεάλ-Μπαρτσελόνα 3-0

    Ατλέτικο Μαδρ.-Ρεάλ Μαδρ. 0-3

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 18 αγώνες)

    Μπαρτσελόνα 42-17

    Ρεάλ Μαδρίτης 35

    Βαλένθια 35

    Εσπανιόλ 33

    Σεβίλη 32

    Μπέτις 27

    Οσασούνα 27

    Ατλέτικο Μαδρίτης 25

    Αθλέτικ Μπιλμπάο 25

    [06] Μ. Ανατολή

    Σύμφωνα με τα εξιτ πόλς Συντριπτική νίκη Αμπάς

    10/1/2005 8:48:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Νικητής των παλαιστινιακών προεδρικών εκλογών εξελέγη ο Μαχμούντ Αμπάς, σύμφωνα με τα εξιτ πόλς. Το 66,3% συγκέντρωσε ο επικεφαλής της ΟΑΠ έναντι 19,7% του ανεξάρτητου Μουστάφα Μπαργούτι, ενώ την εκλογική του νίκη αφιέρωσε στον Γιασέρ Αραφάτ και στον παλαιστινιακό λαό. Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σήμερα από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή στη Ραμάλα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κεντρικής εκλογικής επιτροπής, Χάνα Νάσερ, το ύψος της συμμετοχής των εκλογέων που ήταν εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους έφτασε το 70%. Οι κάλπες άνοιξαν την Κυριακή στις 7 το πρωί (τοπική ώρα) και έκλεισαν στις 21:00 ώρα Ελλάδας, μετά από δίωρη παράταση που έδωσε η κεντρική εκλογική επιτροπή, λόγω προβλημάτων.

    Το Ισραήλ τήρησε τις υποσχέσεις

    "Οι εκλογές για την προεδρία της παλαιστινιακής Αρχής σηματοδοτεί την απαρχή μίας νέας διαδικασίας. Ο Αμπάς βέβαια θα είναι ένας αδιάλλακτος εταίρος, όμως είναι ένας φρόνιμος άνθρωπος, με εμπειρία και μετριοπαθής. Εξελέγη από τη συντριπτική πλειονότητα των Παλαιστινίων και θα πρέπει να του δώσουμε την ευκαιρία για να επιτύχει", τόνισε σε σημερινή του συνέντευξη στη ραδιοφωνία των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων ο Σιμόν Πέρες.

    Ο ηγέτης των Εργατικών δήλωσε πως "το ζήτημα είναι να μάθουμε εάν οι τρομοκρατικές οργανώσεις θα δώσουν στον Αμπού Μάζεν (όπως ονομάζεται αλλοιώς ο Αμπάς) τον χρόνο για να δράσει. Εμείς θα τον κρίνουμε για όσα θα αρχίσει να κάνει κι ο στόχος της κυβέρνησής μας είναι να εφαρμόσει το σχέδιο αποχώρησης και να συνεχίσει την ειρηνευτική διαδικασία".

    Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους είπε χθες ότι οι παλαιστινιακές προεδρικές εκλογές σημαίνουν ένα σημαντικό βήμα προς το στόχο της δημιουργίας ενός δικού τους κράτους και υποσχέθηκε να βοηθήσει το νέο πρόεδρο να επαναρχίσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ισραήλ.

    Η πλειονότητα των διεθνών παρατηρητών συνεχάρη τις παλαιστινιακές αρχές για την εκλογική διαδικασία και αναγνώρισε ότι το Ισραήλ τήρησε τις υποσχέσεις που έδωσε αναφορικά με τον περιορισμό των μέτρων ασφαλείας για να μπορέσουν οι ψηφοφόροι να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Φαβορί ο Αμπάς

    Παράταση στις παλαιστινιακές εκλογές

    [07] Αθλητισμός

    Στα παρκέ του ΝΒΑ

    10/1/2005 9:55:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Οι Χιούστον Ρόκετς πέτυχαν σπουδαίες νίκες μέσα στο Ντένβερ επί των Νάγγετς και προελαύνουν. Εύκολες νίκες για Τορόντο και Φοίνιξ επί των Ουόριορς και της Ιντιάνα αντίστοιχα ενώ και το Σιάτλ επέστρεψε στις νίκες κόντρα στους Μαϊάμι Χιτ. Τέλος η Νέα Υόρκη επικράτησε δύσκολα του Πόρτλαντ, ανεβαίνοντας και άλλο στην βαθμολογία.

    Τα αποτελέσματα

    Τορόντο-Γκόλντεν Στέιτ 109-87

    Νέα Υόρκη-Πόρτλαντ 113-105

    Φοίνιξ-Ιντιάνα 124-89

    Σιάτλ-Μαϊάμι 108-98

    Ντένβερ-Χιούστον 98-116

    [08] Αθλητισμός

    Καλύτερα ο σμηνίας, στον Εισαγγελέα οι ταραξίες

    10/1/2005 10:17:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/1/2005 10:59:02 πμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τα σοβαρά επεισόδια που πήραν χώρα εχτές το απόγευμα στο "ρινγκ" της Νέας Σμύρνης, προκάλεσε τον τραυματισμό αρκετών οπαδών αλλά και αστυνομικών. Οι περισσότεροι ήταν επιπόλαιοι, όμως υπήρχε και ένας σοβαρός, αυτός του έφεδρου σμηνία, φίλαθλου του Πανιωνίου, Ιωάννη Ζερβού, ο οποίος έκανε επέμβαση στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας στο κεφάλι, καθώς υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, μετά από βαρύ αντικείμενο που δέχτηκε στο κεφάλι. Η επέμβαση, όπως ανακοινώθηκε, ήταν απόλυτα επιτυχής και πλέον ο άτυχος φίλαθλος βρίσκεται εκτός κινδύνου. Στον Εισαγγελέα δύο ταραξίες.

    Στα χέρια του νόμου

    Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο αριθμός των τραυματιών στην χθεσινή φρίκη του γηπέδου της Νέας Σμύρνης φτάνει τους 14 ένστολους, εκ των οποίων οι 13 ελαφρά, ενώ ο ένας παραμένει για νοσηλεία στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

    Από τους ταραξίες, που ξεκίνησαν τα επεισόδια, συνελήφθησαν δύο, οι οποίοι οδηγήθηκαν το πρωί στον Εισαγγελέα ενώ κατασχέθηκαν 11 φωτοβολίδες.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση, που εξέδωσε, τις πρωινές ώρες, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 17.30, όταν από την κερκίδα 7, στην οποία είχαν μπει μετά από έλεγχο και μόνο με εισιτήρια περίπου 200 φίλαθλοι, χωρίς διακριτικά ομάδας, δύο από αυτούς πήδηξαν στον αγωνιστικό χώρο και κατευθύνθηκαν προς την κερκίδα 9. Πρόκειται για τους δύο που συνελήφθησαν.

    Αμέσως μετά, οι φίλαθλοι της κερκίδας 7 άρχισαν να ξηλώνουν πλαστικά καθίσματα και να τα πετάνε στον αγωνιστικό χώρο και έξω από το γήπεδο.

    Εισαγγελικη παρέμβαση

    Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη ενόψει του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων Πανιώνιος - Ολυμπιακός, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

    Ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Μουζακίτη να διερευνήσει την υπόθεση και να εντοπίσει τις αιτίες που οδήγησαν στα επεισόδια και τους λόγους που έλαβαν αυτήν την έκταση, που είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή του αγώνα.

    Ο εισαγγελέας καλείται επίσης να εντοπίσει αν και σε βάρος ποιών προκύπτουν ευθύνες για πράξεις ή παραλείψεις τους που είχαν ως αποτέλεσμα τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

    [09] Κόσμος

    Τουλάχιστον 55 νεκροί "Βουτιά θανάτου"

    10/1/2005 10:32:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τουλάχιστον 55 άνθρωποι εκφράζονται φόβοι ότι έχασαν τη ζωή τους στη νότια Ινδία, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε κανάλι, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Το δυστύχημα έγινε στις 3 τα ξημερώματα, στην περιοχή Μπιζαπούρ, του κρατιδίου Καρνατάκα, περίπου 530 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας του κρατιδίου, Μπαγκαλόρι. "Το λεωφορείο έπεσε σε ένα βαθύ κανάλι του φράγματος Αλμάτι", δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερ αξιωματικός της αστυνομίας. Εννέα από τους 64 επιβαίνοντες στο όχημα διασώθηκαν. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν το έργο τους, ενώ, τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί.

    Έχασε τον έλεγχο

    "Δεν είμαστε σίγουροι αν υπάρχουν άλλοι επιζώντες, διότι το δυστύχημα έγινε αργά τη νύχτα και τα νερά εκεί είναι βαθιά", δήλωσε ο ίδιος αξιωματικός της αστυνομίας.

    Τοπικός τηλεοπτικός σταθμός ανέφερε πως οι αρχές σταμάτησαν τη ροή των υδάτων από το φράγμα στο συγκεκριμένο κανάλι για να μειωθεί η στάθμη και να μπορέσουν να εργασθούν οι άνδρες των σωστικών συνεργείων.

    Το δυστύχημα πιθανολογείται ότι έγινε επειδή ο οδηγός του οχήματος έχασε τον έλεγχο καθώς περνούσε μία στροφή.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 10 January 2005 - 9:52:17 UTC