Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νίκη με όπλο την υπομονή
  • [02] Βαθμολογία Β΄ Ομίλου
  • [03] Πούλησε το όνομα της στο Ebay!
  • [04] Ορίστηκαν οι υπεύθυνοι των τομέων του ΠΑΣΟΚ
  • [05] "Πέρασε" από τη Βουλή ο διορισμός Παναγόπουλου
  • [06] Παρτίδα αλλοιωμένων γιαουρτιών
  • [07] Νέα δεδομένα στην υπόθεση Κατσούλα
  • [08] Διαγράφονται τα πρόστιμα για τα ανταλλάξιμα κτήματα
  • [09] Εύκολη νίκη η Ουκρανία
  • [10] Νέο ενδιαφέρον Βαλένθια για Μπάρος
  • [11] Ρεχάγκελ: "Σημαντική νίκη"
  • [12] Επέστρεψε ο Φουτσίνι
  • [13] Στους "8" ο Παναθηναϊκός
  • [14] "Λύγισε" η ΑΕΚ
  • [15] Κοντά στον Μπλάκνει οι συμπαίκτες του

    [01] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πιο κοντά στην Γερμανία Νίκη με όπλο την υπομονή

    30/3/2005 11:21:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το ταξίδι της εθνικής Ελλάδας προς τα γήπεδα της Γερμανίας, συνεχίστηκε ακόμα μια φορά νικηφόρα. Οι ποδοσφαιριστές του Ότο Ρεχάγκελ, καταφέρνοντας με πολύ υπομονή να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα της Αλβανίας δυο φορές, πρόσθεσαν τρεις βαθμούς ακόμα στο ενεργητικό τους, παραμένοντας στην δεύτερη θέση του β΄Ομίλου. Το χρυσό κεφάλι του Χαριστέα στο 30 και το μαλαματένιο πόδι του Καραγκούνη στο 80, έδωσαν την πολύτιμη νίκη στην Εθνική μας και τώρα οι διεθνείς μας περιμένουν τα παιχνίδια με Τουρκία και Ουκρανία Τούρκους τον Ιούνιο, για να ξεκαθαρίσουν την υπόθεση της πρόκρισης, στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μέχρι το καλοκαιράκι, έχετε υπομονή, ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα.

    Νίκησαν και την κούραση

    Οι Έλληνες δεν φημίζονται για την υπομονή τους, αυτό είναι γνωστό. Ευτυχώς όμως οι παίκτες της εθνικής Ελλάδας, με δάσκαλο έναν Γερμανό, τον Ότο Ρεχάγκελ, ξεπέρασαν αυτή την νοοτροπία και έφτασαν στην αντίθετη πλευρά.

    Να είναι απόλυτα ήρεμοι, συγκεντρωμένοι και όταν το παιχνίδι δεν τους πάει να έχουν την υπομονή, να κυνηγήσουν το γκολ γυρνώντας την μπάλα, μέχρι να βρεθούν σε θέση για γκολ.

    Και τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο, του αγώνα με την Αλβανία, έδειξαν καλοί μαθητές.

    Ειδικά όταν έχεις απέναντί σου, μια ομάδα που έχει κατέβει στο γήπεδο όχι για να παίξει μπάλα, αλλά για να κρατήσει με κάθε τρόπο το μηδέν στην άμυνα, τότε η υπομονή γίνεται υπερπολύτιμο εργαλείο, για την επίτευξη του στόχου.

    Επί τριανταπέντε λεπτά, επέδειξαν μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα πραότητα. Έφερναν την μπάλα γύρω-γύρω, άλλαζαν μπαλιές, έψαχναν την θέση την κατάλληλη για το γκολ, ανάμεσα από τα διπλά οχυρωματικά έργα που είχαν δημιουργήσει οι αμυντικοί της γειτονικής χώρας, έξω από την περιοχή και μπροστά από την εστία του Λίκα.

    Δυο φορές κατάφεραν να βρεθούν μια ανάσα από το γκολ.

    Μία στο 12ο λεπτό όταν μετά από κόρνερ του Μπασινά, ο Κατσουράνης έπιασε την κεφαλιά που βρήκε το δοκάρι και μία στο 30ο λεπτό, όταν ο Βρύζας κατέβασε ωραία την μπάλα έπιασε το δυνατό σουτ ανάμεσα από δυο αμυντικούς, αλλά αυτή πάλι βρήκε στο δοκάρι του Αλβανού τερματοφύλακα.

    Την Τρίτη η υπομονή τους αμείφθηκε. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν ο Άγγελος Χαριστέας να κάνει για μια ακόμα φορά του κεφαλιού του

    Ο επιθετικός του Άγιαξ στο 34, αν και καλά κλεισμένος κατάφερε σε μια πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του σπεσιαλίστα Μπασινά, να πάρει αμπάριζα τους αμυντικούς της Αλβανίας, που προσπαθούσαν με νύχια και δόντια να τον κρατήσουν και με άπιαστη κεφαλιά να κάνει το 1-0.

    Ο κατάλληλος άνθρωπος την κατάλληλη στιγμή, για ακόμα μία φορά ο Άγγελος, που έκτός από το ότι έβαλε μπροστά την Ελλάδα στο σκορ, άλλαξε τα αρχικά σχέδια και του προπονητή της Αλβανίας, Χανς Πέτερ Μπρίγκελ.

    Στο 46, ο Γερμανός της Αλβανίας περνά στη θέση του Μούκαι, τον Ράκλι, με στόχο να βγάλει επιτέλους την ομάδα πιο μπροστά.

    Η εικόνα του αγώνα όμως δεν αλλάζει και πολύ. Στο 56 η πρώτη καλή ευκαιρία για το δεύτερο ημίχρονο ανήκει και πάλι στην Ελλάδα. Ο Μπασινάς χτυπάει ακόμα ένα πολύ καλό φαούλ σε αυτόν τον αγώνα, ο Βρύζας πιάνει την κεφαλιά, αλλά αυτή φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λίκα.

    Ο Μπρίγκελ στο 56΄ κάνει γρήγορα- γρήγορα δεύτερη αλλαγή για την Αλβανία. Ο Τάρε παίρνει τη θέση του Μπογκντάνι. Πάλι τίποτα όμως, αφού βλέπει την ομάδα του να ασφυκτιά από την πίεση των Ελλήνων παικτών και να μην μπορεί να αναπτυχθεί με τον τρόπο που ίσως θα ήθελε.

    Από την άλλη πλευρά όμως και ο Ρεχάγκελ, βλέπει την ομάδα του να μην μπορεί να αποδώσει τα δέοντα. Η κούραση από ταξίδι και τον αγώνα στην Γεωργία, αρχίζει και βαραίνει τα πόδια των παικτών της Ελλάδας.

    Η υπομονή του πρώτου ημιχρόνου, έχει μεταλλαχθεί πλέον σε φιλότιμες προσπάθειες. Ο Γερμανός δεν κάνει αλλαγές, επιμένει στην αρχική ενδεκάδα.

    Πιστεύει στις δυνατότητες αυτής της ομάδας, αυτών των παικτών και δικαιώνεται.

    Ο Βρύζας χάνει ακόμα μια καλή ευκαιρία στο 74, στο 79 ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ, γκολ του Γιαννακόπουλου, αλλά στο 86 ο Καραγκούνης με δυνατό σουτ στέλνει την μπάλα με δυνατό συρτό σουτ στα δίχτυα, τελειώνοντας το παιχνίδι πριν την λήξη του

    Ο Ρεχάγκελ ηρεμεί. Δίνει στον Αμανατίδη την ευκαιρία να αγωνιστεί, αλλά και στον Φάνη Γκέκα να κάνει την παρθενική του εμφάνιση με την φανέλα της Εθνικής.

    Ο Βρύζας χάνει στο 90΄ακόμα μια καλή ευκαιρία για το 3-0 και μετά τέλος, με 33.000 Έλληνες φιλάθλους να χειροκροτούν.

    Διαιτητής: Μπερτράν Λαγιέκ (Γαλλία)

    Κίτρινες: Ζαγοράκης, Κυργιάκος, Γιαννακόπουλος, Λάλα, Κανά

    Οι συνθέσεις:

    ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Κατσουράνης, Γκούμας, Κυργιάκος, Μπασινάς, Ζαγοράκης, Καραγκούνης, Γιαννακόπουλος (87΄ Αμανατίδης), Βρύζας (89΄ Γκέκας), Χαριστέας.

    ΑΛΒΑΝΙΑ: Λίκα, Μπεγκίρι, Οσμάνι, Κανά, Σκέλα, Λάλα, Μουκάι (46΄ Ράκλι), Ντούρο (83΄ Ντάλκου), Μπογκντάνι (65΄ Τάρε), Χατζί, Λίκι.

    *Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε με τον Μιχάλη Καψή. Ο διεθνής αμυντικός είχε δηλωθεί στην αρχική ενδεκάδα, ωστόσο λίγο πριν βγει στο γήπεδο αισθάνθηκε και πάλι ενοχλήσεις στους προσαγωγούς. Δοκίμασε να κάνει ασκήσεις, δεν τα κατάφερε κι έτσι ο Ότο Ρεχάγκελ αναγκάστηκε να τον αλλάξει, βάζοντας στη θέση του τον Κυργιάκο, ενώ στη 18άδα πέρασε ο Βύντρα.

    *Χωρίς τον Θόδωρο Ζαγοράκη θα αγωνιστεί η Ελλάδα στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Τουρκία, αφού ο αρχηγός των Πρωταθλητών Ευρώπης, συμπλήρωσε το όριο καρτών.

    Παρατράγουδα φανατισμού

    Δυστυχώς, η κακή νοοτροπία ορισμένων ανθρώπων έκανε και πάλι την εμφάνισή της στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Παρά τις συστάσεις όλες αυτές τις μέρες, των Ελλήνων διεθνών και του Ότο Ρεχάγκελ, η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων αποδοκίμασε έντονα τον εθνικό ύμνο της Αλβανίας.

    Υπήρξαν βέβαια και κάποιοι Έλληνες φίλαθλοι, που σεβάστηκαν τη στιγμή και μάλιστα χειροκρότησαν στο τέλος, δυστυχώς όμως ήταν λίγοι και σκεπάστηκαν από την πλειοψηφία, που φρόντισε με τον τρόπο της να εκθέσει και πάλι την ελληνική φιλοξενία.

    Πριν από την έναρξη του αγώνα, η παραφωνία εμφανίστηκε μόνο δύο φορές. Την πρώτη, με σύνθημα που δεν αρμόζει σε Πρωταθλητές Ευρώπης και τη δεύτερη όταν έκαναν την εμφάνισή τους οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Αλβανίας για προθέρμανση και ο κόσμος άρχισε να τους αποδοκιμάζει έντονα.

    Εκείνη τη στιγμή, τα μεγάφωνα κάλεσαν τους φιλάθλους να κρατήσουν κόσμια συμπεριφορά, προσθέτοντας πως η Πρωταθλήτρια Ευρώπης καλοσωρίζει την Αλβανία.

    Η εκτόνωση επήλθε σύντομα κι αυτό οφειλόταν κατά κάποιο τρόπο στον... Διονύση Σαββόπουλο. Όχι, ο γνωστός τραγουδοποιός δεν ήταν στο γήπεδο, ωστόσο τα μεγάφωνα άρχισαν να παίζουν το "Εθνική Ελλάδας γεια σου" και ο κόσμος άρχισε να πάλλεται στο ρυθμό του τραγουδιού.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Βαθμολογία Β΄ Ομίλου

    [02] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Βαθμολογία Β΄ Ομίλου

    31/3/2005 12:02:00 πμ

    Συντάκτης:

    ΟΜΑΔΕΣ ΑΓΩΝΕΣ Ν-Ι-Η ΓΚΟΛ ΒΑΘΜΟΙ

    ΟΥΚΡΑΝΙΑ 7 5-2-0 12-3 17

    ΕΛΛΑΔΑ 7 4-2-1 12-6 14

    ΤΟΥΡΚΙΑ 7 3-3-1 12-7 12

    ΔΑΝΙΑ 7 2-3-2 10-7 9

    ΑΛΒΑΝΙΑ 7 2-0-5 3-11 6

    ΓΕΩΡΓΙΑ 6 1-2-3 8-12 5

    ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ 5 0-0-5 2-13 0

    [03] Παράξενα

    Έναντι 15.000 δολαρίων Πούλησε το όνομα της στο Ebay!

    30/3/2005 8:40:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: Associated Press

    Συνέβη στις ΗΠΑ. Μητέρα πέντε παιδιών, είχε την τρελή ιδέα να πουλήσει μέσω του ebay (δικτυακός τόπος δημοπρασιών) το όνομα της. Και ποιος τρελός θα το αγόραζε, θα μας πείτε; Ε, λοιπόν, ο αγοραστής, βρέθηκε και πρόκειται για το site του Golden Palace Casino που πρόσφερε στην Terri illigan, το ποσό των 15.199 δολαρίων για να αλλάξει από όλα τα επίσημα έγγραφα το όνομα της(!) και να βαφτιστεί πλέον ως κα GoldenPalace.com. Το συγκεκριμένο site δεν είναι η πρώτη φορά που προχωρά στην αγορά περίεργων αντικειμένων μέσω Ebay. Και προφανώς το κάνει για λόγους δημοσιότητας. Είχε αγοράσει το σάντουιτς μιας Αμερικανίδας στο οποίο είχε σχηματιστεί η εικόνα της Παναγίας (!) και είχε δώσει 4000 δολάρια για να διαφημίσει το όνομα του πάνω στην κοιλιά μίας εγκύου που είχε επίσης απευθυνθεί στο eBay!

    "Η τέλεια διαφήμιση"

    Στη δημοσίευση της αγγελίας της στο eBay η Αμερικανίδα, πούλησε πολύ καλά το "προϊόν της".

    " Φανταστείτε, κάθε φορά που πάω στην τράπεζα, πληρώνω με μία πιστωτική κάρτα, πηγαίνω στο γυμναστήριο ή στον γιατρό, αγοράζω αεροπορικά εισιτήρια, δίνω business cards στους ανθρώπους που συναντώ, να αναφέρεται το όνομα της αρεσκείας σας" ανέφερε συμπληρώνοντας

    "Σας προσφέρω μία μοναδική ευκαιρία ζωής για να διαφημιστείτε "

    Παράλληλα, απαντώντας στα κακοήθη μηνύματα που μιλούσαν αρνητικά για την κατάσταση της υγείας της, δήλωνε ότι χαίρει άκρας υγείας, δεν καπνίζει, δεν πίνει και δεν παίρνει ναρκωτικά ενώ οι παπούδες της πέθαναν σε ηλικία εκατό ετών!

    Στο τέλος του μηνύματος της δήλωνε ότι θα δεχόταν μόνο σοβαρές προσφορές.

    " Τα ονόματα, δεν μπορούν να είναι χυδαία, τρομοκρατικού, σατανικού ή πορνογραφικού περιεχομένου. Δεν μπορούν επίσης να είναι ονόματα ηλίθια, όπως χαζή, ή bimbo".

    Mama καζίνο!

    Πως όμως η Αμερικανίδα απαρνήθηκε την ταυτότητα της;

    Όπως υποστηρίζει η ίδια, μιλώντας σε αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, όλα ξεκίνησαν όταν διαπίστωσε πόσα χρήματα χρειαζόταν για να στείλει ένα εκ των πέντε παιδιών της (ηλικίας από 4 10 ετών) σε μία σχολή γκολφ!

    Μην έχοντας τα χρήματα, αποτόλμησε να απευθυνθεί στο eBay.

    Όσο για τον άνδρα της, η ίδια υποστηρίζει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα, όσο βεβαίως τα παιδιά εξακολουθούν να πιστεύουν ότι είναι η μαμά τους και όχι η κα goldenpalace casino....

    [04] Πολιτική

    Ορίστηκαν οι υπεύθυνοι των τομέων του ΠΑΣΟΚ

    31/3/2005 12:20:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Την κατανομή των μελών του Συμβουλίου και την ανάληψη των αντίστοιχων υπευθυνοτήτων τους στους συγκεκριμένους τομείς έκανε στη συνεδρίαση της Τετάρτης το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου. Η κατανομή αρμοδιοτήτων των 20 μελών του οργάνου στους εξής τομείς: Αγροτικής Ανάπτυξης ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Αθλητισμού ο Παναγιώτης Φασούλας, Ανάπτυξης η Άννα Διαμαντοπούλου, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μετανάστευσης η Μαριλένα Κοπά, Κοινωνικών Υποθέσεων ο Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημόσιας Διοίκησης ο Θόδωρος Πάγκαλος, Γυναικών η Νόρα Κατσέλη, Μαζικών Κινημάτων ο Βαγγέλης Παπαχρήστος, Εξωτερικών και Άμυνας ο Χρήστος Παπουτσής, Επικοινωνίας ο Νίκος Αθανασάκης, Επιχειρησιακού Σχεδιασμού ο Θανάσης Τσουρας, Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού η Άντζελα Γκερέκου, Οικονομίας η Βάσω Παπανδρέου, Παιδείας και Πολιτισμού η Μαρία Δαμανάκη, Περιβάλλοντος και Χωροταξίας ο Πάρις Κουκουλόπουλος, Νεολαίας η Φώφη Γεννηματά και Συμμετοχική Διακυβέρνηση ο Κώστας Σκανδαλίδης. Επίσης, η Μιλένα Αποστολάκη, ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος και ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος ορίστηκαν μέλη στην επιτροπή εκλογικών διαδικασιών.

    Αξιοποίηση των οκτώ σημείων

    Ακόμη, πρόκειται να δημιουργηθούν οι τομείς διεθνών σχέσεων, τεκμηρίωσης και εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι θα υπάγονται στον πρόεδρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συζήτησης τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου συμφώνησαν ότι θα πρέπει να ανέβουν ακόμη περισσότερο οι τόνοι της αντιπαράθεσης με την Κυβέρνηση, ειδικότερα στο πεδίο της οικονομίας.

    Εξάλλου, από ορισμένα μέλη έγινε νύξη στην υπόθεση της διαφάνειας και της αξιοποίησης της πρότασης των οκτώ σημείων του Γιώργου Παπανδρέου, ως γενικότερη πολιτική στρατηγική για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, απέναντι στη σημερινή συζήτηση για το βασικό μέτοχο και τη δυσμενή τροπή που πήρε για την κυβέρνηση στην ΕΕ.

    Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο για να αποφασίσει για τους τομείς που δημιουργούνται, αλλά και για την εκλογή των υπόλοιπων οργάνων, που μένει να εκλεγούν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δριμεία επίθεση από Γ Παπανδρέου

    [05] Κοινωνία

    Υπέρ η Κυβέρνηση, λευκό η αντιπολίτευση "Πέρασε" από τη Βουλή ο διορισμός Παναγόπουλου

    30/3/2005 11:13:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο διορισμός του προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ, Χρήστου Παναγόπουλου. Υπέρ του διορισμού τάχθηκαν τα μέλη της επιτροπής που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία, ενώ ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Συνασπισμός ψήφισαν λευκό. Κατά την ακρόαση, ο πρόεδρος της ΕΡΤ, αναφέρθηκε στην ιεράρχηση και την αξιολόγηση των προβλημάτων και σημείωσε ότι στόχος του είναι να βελτιωθεί η θέση της Δημόσιας τηλεόρασης. Για το θέμα των συμβασιούχων διαβεβαίωσε, ότι όλοι όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις θα ενταχθούν στο μόνιμο προσωπικό και ότι εντός της εβδομάδας κλείνει αυτό το ζήτημα από το υπηρεσιακό συμβούλιο και αποστέλλεται πλέον στο ΑΣΕΠ. Σε ερώτηση των μελών της επιτροπής για πιθανή αύξηση του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση. "Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια δημόσια ραδιοτηλεόραση με ισχυρή θέση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, με την ενίσχυση της αξιοπιστίας της στην πολιτική ενημέρωση, με τη βελτίωση των προγραμμάτων της" τόνισε ο κ. Παναγόπουλος και ζήτησε το "φρεσκάρισμα" του θεσμικού πλαισίου το οποίο διέπει την ΕΡΤ, ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική και να μπορεί να εκμεταλλευτεί εμπορικά το πλούσιο αρχείο της.

    [06] Κοινωνία

    Η ΦΑΓΕ απέσυρε την αλλοιωμένη παρτίδα Παρτίδα αλλοιωμένων γιαουρτιών

    30/3/2005 10:05:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Παρατυπίες στο στάδιο της συσκευασίας και όχι της παραγωγής, φαίνεται πως προκάλεσαν την αλλοίωση σε χιλιάδες γιαούρτια της εταιρείας ΦΑΓΕ, όπως εκτιμά ο αρμόδιος φορέας για τον έλεγχο των τροφίμων. Οι υπεύθυνοι της βιομηχανίας απέσυραν 350.000 γιαούρτια από την επίμαχη παρτίδα στην οποία παρουσιάστηκε πρόβλημα μούχλας, που δεν είναι απαραίτητα επικίνδυνη. Το υπουργείο Ανάπτυξης δηλώνει πάντως ότι θα διερευνηθούν οι ευθύνες και θα αποδοθούν εκεί που πρέπει.

    Θα αποδοθούν ευθύνες

    Οι διαμαρτυρίες καταναλωτών που διαπίστωσαν ότι το γιαούρτι που αγόρασαν ήταν χαλασμένο προβλημάτισαν τους χημικούς της ΦΑΓΕ. Η γαλακτοβιομηχανία απέσυρε το Φεβρουάριο 350.000 γιαούρτια με μύκητα που αλλοίωνε τη γεύση αλλά και την εμφάνιση του προϊόντος πριν από την ημερομηνία λήξης του.

    Οι έλεγχοι που πραγματοποίησε ο ΕΦΕΤ στα γιαούρτια που είχαν αποσυρθεί με πρωτοβουλία της ΦΑΓΕ ,έδειξαν ότι ενδεχομένως ο μύκητας αναπτύχθηκε κατά την διαδικασία συσκευασίας του προϊόντος.

    Ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου δήλωσε πάντως οτι η ιστορία γεννά ερωτηματικά και επεσήμανε οτι θα αποδοθούν ευθύνες όπου κι αν υπάρχουν .

    Ανακοίνωση ΦΑΓΕ

    Ειδικοί επιστήμονες εξήγησαν στη ΝΕΤ ότι η ευρωτίαση δηλαδή η επιφανειακή μούχλα που αναπτύσσεται στο γιαούρτι δεν αποτελεί κατά ανάγκη απειλή για τη δημόσια υγεία.

    Αργά το απόγευμα η εταιρεία ΦΑΓΕ με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η ανάκληση της συγκεκριμένης σειράς γιαουρτιών έχει ήδη περατωθεί πρακτικά εδώ και μία εβδομάδα.

    Ειδικότερα, η εταιρία μόλις διαπίστωσε - μέσω δικού της εργαστηριακού ελέγχου - το πρόβλημα ευρωτίασης (μούχλα) και λειτουργώντας προληπτικά προχώρησε άμεσα στην ανάκληση των εν λόγω προϊόντων από την αγορά. Παράλληλα, ενημέρωσε λεπτομερώς τις αρμόδιες αρχές για τις ενέργειες στις οποίες προέβη.

    Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι όποιος καταναλωτής επικοινωνεί με την εταιρία μέσω της "Γραμμής Καταναλωτή" (8001128000) για τυχόν προβληματικό προϊόν, η εταιρία έχει ως πολιτική την άμεση αντικατάστασή του, οπουδήποτε και αν ο παραπονούμενος καταναλωτής βρίσκεται. Και διαβεβαιώνει ότι λαμβάνει καθημερινά μέτρα για την προστασία του καταναλωτή. Σύμφωνα με τον επανέλεγχο που πραγματοποίησε ο ΕΦΕΤ στις εγκαταστάσεις της ΦΑΓΕ, η εταιρεία αποκατέστησε το σφάλμα στην γραμμή παραγωγής και το γιαούρτι που κυκλοφορεί στην αγορά είναι απόλυτα ασφαλές.

    [07] Κοινωνία

    Ασκείται αυτεπάγγελτη δίωξη Νέα δεδομένα στην υπόθεση Κατσούλα

    30/3/2005 8:52:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Απέσυρε τη μήνυση για αρπαγή και απόπειρα βιασμού, που είχε υποβάλλει εναντίον του Ασημάκη Κατσούλα η 23χρονη Αλβανίδα, μετά την κατάθεσή της στον ανακριτή Φωκίδας. Παρόλα αυτά ο ισοβίτης Κατσούλας θα δικαστεί, αφού η εναντίον του δίωξη είναι αυτεπάγγελτη. Εναντίον του έχει ασκηθεί δίωξη για ένα κακούργημα, που αφορά στην αρπαγή 23χρονης και ένα πλημμέλημα για αντιποίηση αρχής Ο επικεφαλής της συμμορίας των σατανιστών της Παλλήνης οδηγήθηκε σήμερα συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στον ανακριτή της Άμφισσας. Ο ίδιος, πάντως, στην απολογία του, που κράτησε για περισσότερες από τέσσερις ώρες, υποστήριξε ότι έπεσε θύμα πλεκτάνης από κυκλώματα της φυλακής και επανέλαβε τον αρχικό ισχυρισμό του ότι δεν γνωρίζει την κοπέλα και δε διέπραξε αυτά, για τα οποία τον κατηγορεί. Παράλληλα, ο δικηγόρος του Κατσούλα δήλωσε, ότι θα υποβάλει μήνυση κατά αγνώστου για σκευωρία σε βάρος του ισοβίτη, ενώ σκέπτεται να καταθέσει μήνυση και για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος της κοπέλας. Ο Κατσούλας θα οδηγηθεί και πάλι αύριο στις φυλακές Μαλανδρίνου, ενώ η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται από τον ανακριτή.

    Οι έρευνες συνεχίζονται

    Λίγο πριν προσαχθεί στο γραφείο του ανακριτή ο Κατσούλας, είχαν πάει η 23χρονη και η μητέρα του, η οποία υποστηρίζει, ότι ο γιος της ήταν μαζί της κατά τη διάρκεια της άδειάς του.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες από τις εργαστηριακές αναλύσεις της αστυνομίας δεν προκύπτει κανένα εκμεταλλεύσιμο εύρημα το οποίο να επιβεβαιώνει τις καταγγελίες της κοπέλας. Τα αποτυπώματα στο αυτοκίνητο κρίνονται μη αξιοποιήσιμα ενώ στο εσωτερικό του οχήματος δεν βρέθηκαν τρίχες της 23χρονης. Ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται δίχως οι αρχές να αποκλείουν σε καμία περίπτωση τα όσα υποστηρίζει η καταγγέλουσα. Μάλιστα, η αστυνομία τονίζει, πως τα ενδεχόμενα είναι δύο: ή η κοπέλα δεν μπήκε ποτέ στο αυτοκίνητο ή κάποιος καθάρισε το αυτοκίνητο.

    Ο Κατσούλας συνελήφθη τη Δευτέρα το απόγευμα, λίγες ώρες πριν επιστρέψει στις φυλακές Μαλανδρίνου, μετά από καταγγελία της 23χρονης Αλβανίδας, ότι της εμφανίστηκε ως αστυνομικός και με το πρόσχημα ότι ήθελε να κάνει έλεγχο στα στοιχεία της, την επιβίβασε στο αυτοκίνητό του και τη μετέφερε σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από την Ιτέα, κοντά στο χωριό Χρυσό. Όταν η κοπέλα κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά έχασε τις αισθήσεις της και τότε ο Κατσούλας τη μετέφερε και πάλι με το αυτοκίνητό του και την εγκατέλειψε κοντά στο ΚΤΕΛ της Ιτέας.

    Η νεαρή Αλβανίδα ανέφερε το περιστατικό στο σύζυγό της και με βάση τις περιγραφές του αυτοκινήτου και του δράστη που έδωσε, συνελήφθη ο Κατσούλας,ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία δύο γυναικών κατά τη διάρκεια σατανιστικών τελετών το 1994.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Για απόπειρα βιασμού ο Κατσούλας

    [08] Οικονομία

    Διαγράφονται τα πρόστιμα για τα ανταλλάξιμα κτήματα

    30/3/2005 10:18:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Λύση στο πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν ολόκληρες δεκαετίες χιλιάδες πολίτες με τα ανταλλάξιμα κτήματα, δίνει το υπουργείο Οικονομικών. Με εγκύκλιο προς τις κτηματικές υπηρεσίες των νομών της χώρας και σε εφαρμογή του σχετικού νόμου που ψηφίστηκε το 2003, τα ανταλλάξιμα κτήματα θα πρέπει να αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Έτσι, περισσότεροι από 200.000 δικαιούχοι δικαιώνονται και τα πρόστιμα, που τους είχαν επιβληθεί διαγράφονται οριστικά και γίνονται και με το νόμο πλέον νόμιμοι κάτοχοι των εκτάσεών τους. Δικαιούχοι των εκτάσεων είναι οι αναγραφόμενοι στους σχετικούς κτηματολογικούς πίνακες γαιών ή οικοπέδων, ή οι νόμιμοι διάδοχοί τους.

    [09] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Εύκολη νίκη η Ουκρανία

    31/3/2005 12:18:00 πμ

    Συντάκτης:

    Ο Σεβτσένκο μπορεί να έλειπε και πάλι, όμως η επιστροφή του Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο της Εθνικής Ουκρανίας φαίνεται πως λειτούργησε ως τονωτικό για τους Ουκρανούς που πήραν την νίκη επί της Δανίας με 1-0 και διατηρήθηκαν στην πρώτη θέση του δευτέρου ομίλου, έχοντας σαφές προβάδισμα για την κατάκτησή της και την απ ευθείας πρόκριση. Ένα γκολ του Αντρέι Βορομπέι στο 68' ήταν αρκετό για να δώσει στους Ουκρανούς τους τρεις βαθμούς, αφού οι Δανοί αν και προσπάθησαν δεν κατάφεραν να φτάσουν έστω στην ισοφάριση. Στον άλλο αγώνα του ομίλου της Εθνικής μας, η Τουρκία συνέτριψε την Γεωργία μέσα στο στάδιο "Λοκομοτίβ" με 5-2. Το σκορ άνοιξε στο 12' ο Σεϊχαν για τους Τούρκους, όμως στο επόμενο λεπτό οι Γεωργιανοί ισοφάρισαν με τον Αμισουλασβίλι. Η υπεροχή της Τουρκίας ωστόσο ήταν εμφανής και μετουσιώθηκε με δύο γκολ του Τεκέ στο 19' και το 35'. Οι γεωργιανοί κατάφεραν να μειώσουν στο 41' με τον Ιασβίλι, αλλά η Τουρκία δεν σταμάτησε εκεί αφού ο Αβτσί σημείωσε το 4-2 στο 74' και ο Σανλί διαμόρφωσε στο 89' το τελικό 5-2.

    "Περίπατος" για Τσεχία

    Στον πρώτο όμιλο η Τσεχία είχε εύκολο έργο απέναντι στην Ανδόρα και με το 4-0 έφτασε τους 15 βαθμούς και παρέμεινε στην δεύτερη θέση, αφού η Ολλανδία ολοκλήρωσε επίσης νικηφόρα και αυτή την υποχρέωσή της με το 2-0 επί της Αρμενίας. Στον άλλο αγώνα του ομίλου η Ρουμανία με δύο γκολ του Μιτέα πήρε την νίκη στα Σκόπια με 2-1. Στον τρίτο όμιλο και στο ντέρμπι της κορυφής ανάμεσα στην Πορτογαλία και την Σλοβακία το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο με 1-1, που άφησε τις δύο ομάδες ισόβαθμες στην κορυφή του ομίλου. Η λετονία "ξέσπασε" στο Λουξεμβούργο το οποίο συνέτριψε με 4-0, ενώ η ρωσία έφυγε με τον ένα βαθμό του 1-1 από την Εσθονία και διατήρησε τις λίγες ελπίδες της.

    "Λύγισε" η Κύπρος

    Η Κύπρος τα πήγε περίφημα στον αγώνα του τέταρτου ομίλου απέναντι στην Ελβετία όμως τελικά υπέκυψε, αφού στο 88' ο Φρέι έδωσε την νίκη στους Ελβετούς. Στον άλλο αγώνα Γαλλία και Ισραήλ έμειναν στο 1-1 με τον Τρεζεγκέ να ανοίγει το σκορ στο 50' και πέντε λεπτά αργότερα να αποβάλλεται και τον Μπαντίρ να ισοφαρίζει για τους Ισραηλινούς στο 83'. Στον πέμπτο όμιλο η Νορβηγία "στραβοπάτησε" μένοντας στο 0-0 με την Μολδαβία και έτσι η Ιταλία ξέφυγε σε βαθμό να είναι ένα βήμα πριν την εξασφάλιση της πρόκρισης, ενώ στο "ανούσιο" ντέρμπι της μέσης της βαθμολογίας, Σλοβενία και Λευκορωσία αναδείχθηκαν επίσης ισόπαλες με 1-1.

    Νίκες για Πολωνία και Αγγλία

    Στον έκτο όμιλο η Αγγλία δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν, πριν ανοίξει το σκορ με τον Τζέραρντ και τελικά πάρει την νίκη με ένα ακόμη γκολ του Μπέκαμ, ενώ η Πολωνία παρέμεινε στον ένα βαθμό διαφορά με την νίκη που σημείωσε επί της Βορείου Ιρλανδίας. Η Αυστρία έστω και με 1-0 πήρε την νίκη εύκολα απέναντι στην Ουαλία. Στην κορυφή του εβδόμου ομίλου η ισοπαλία της Σερβίας με την Ισπανία στο φτωχό 0-0 του βελιγραδίου, διατήρησε αναλλοίωτη την κορυφή και τους Σέρβους να έχουν το προβάδισμα. Το Βέλγιο δυσκολεύτηκε απέναντι στον Άγιο Μαρίνο αλλά τελικά με το 1-2 πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης, ενώ Βοσνία και Λιθουανία αναδείχτηκαν ισόπαλες με 1-1. Τέλος στο όγδοο όμιλο η Κροατία επέστρεψε στην κορυφή με το εύκολο 3-0 επί της Μάλτας και η Ουγγαρία με την Βουλγαρία έμειναν στο 1-1.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα

    1ος όμιλος Ανδόρα-Τσεχία 0-4 Σκόρερ: 31΄πεν. Γιανκουλόφσκι, 40΄ Μπάρος, 53΄ Λόκβεντς, 90΄πεν. Ροζίτσκι ΠΓΔΜ-Ρουμανία 1-2 Σκόρερ: 31΄ Μάζνοφ - 18΄, 58΄ Μιτέα Ολλανδία-Αρμενία 2-0 Σκόρερ: 3΄ Καστελέν, 34΄ Φαν Νίστελροϊ 3ος όμιλος Εσθονία-Ρωσία 1-1 Σκόρερ: 64΄ Τερέχοφ - 18΄ Αρσάβιν Λετονία-Λουξεμβούργο 4-0 Σκόρερ: 34΄ Μπλεϊντέλις, 38΄πεν. Λάιζανς, 73΄, 90΄ Βερπακόφσκις Σλοβακία-Πορτογαλία 1-1 Σκόρερ: 8΄πεν. Κάρχαν - 62΄ Χέλντερ Ποστίγκα 4ος όμιλος Ελβετία-Κύπρος 1-0 Σκόρερ: 88΄ Φρεϊ Ισραήλ-Γαλλία 1-1 Σκόρερ: 83΄ Μπαντίρ - 50΄ Τρεζεγκέ 5ος όμιλος Μολδαβία-Νορβηγία 0-0 Σλοβενία-Λευκορωσία 1-1 Σκόρερ: 44΄ Ρόντιτς - 49΄ Κούλτσι 6ος όμιλος Πολωνία-Β. Ιρλανδία 1-0 Σκόρερ: 85΄ Ζουράφσκι Αυστρία-Ουαλία 1-0 Σκόρερ: 87΄ Αουφχάουζερ Αγγλία-Αζερμπαϊτζάν 2-0 Σκόρερ: 51΄ Τζέραρντ, 62΄ Τζέραρντ 7ος όμιλος Βοσνία-Λιθουανία 1-1 Σκόρερ: 21΄ Μπόλιτς - 60΄ Στανκεβίτσιους Σαν Μαρίνο-Βέλγιο 1-2 Σκόρερ: 40΄ Αντι Σέλβα - 19΄πεν. Σίμονς, 65΄ Βαν Μπούιτεν Σερβία/Μαυρ.-Ισπανία 0-0 8ος όμιλος Κροατία-Μάλτα 3-0 Σκόρερ: 24΄, 36΄ Πρσο, 80΄ Τούντορ Ουγγαρία-Βουλγαρία 1-1 Σκόρερ: 90΄ Ραϊτσι - 52΄ Πετρόφ

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Νέο ενδιαφέρον Βαλένθια για Μπάρος

    30/3/2005 9:03:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σε μια συνηθισμένη τακτική που ακολουθούν οι ισπανικές εφημερίδες με την μεταγραφολογία, σήμερα παρουσιάζουν σε ορισμένες εφημερίδες τους θέματα γύρω από την μεταγραφή του Μίλαν Μπάρος στην Βαλένθια. Ο Τσέχος επιθετικός ήταν και πέρσι στόχος των "νυχτερίδων", ωστόσο η κατηγορηματική άρνηση των ανθρώπων της Λίβερπουλ για παραχώρησή του, τους χάλασε τα σχέδια, τα οποία ενδεχομένως να αναθερμάνουν φέτος. Έτσι λοιπόν η όχι και τόσο συχνή χρησιμοποίηση του Μπάρος από τον Μπενίτεθ και η επιστροφή του Τζιμπρίλλ Σισέ με την νέα περίοδο σύμφωνα με της εφημερίδες της Ισπανίας, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει αποδεκτή πρόταση της Βαλένθια. Το ποσό που θα χρειαστεί να δαπανήσει ο ισπανικός σύλλογος αναμένεται να είναι περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο όλα αυτά ακόμη παραμένουν σενάρια.

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ρεχάγκελ: "Σημαντική νίκη"

    31/3/2005 12:24:00 πμ

    Συντάκτης:

    Χαμηλούς τόνους προτίμησε να διατηρήσει ο Ότο Ρεχάγκελ παρά το ότι αυτή επί της Αλβανίας ήταν η τέταρτη συνεχόμενη. Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: "Η σημερινή νίκη είναι πολύ σημαντική, ιδιαίτερα από τη στιγμή που νίκησαν η Ουκρανία και η Τουρκία. Ξέραμε ότι ο αντίπαλος θα παίξει αμυντικά. Θέλαμε να ασκήσουμε πίεση, αλλά με υπομονή και μυαλό. Θέλαμε ακόμη να έχουμε κατοχή της μπάλας και το καταφέραμε. Σε δύο μήνες είναι τα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια και ελπίζουμε να είναι καλά ο Δέλλας, γιατί θα υπάρχει η απουσία του Ζαγοράκη". Στον Γερμανό τεχνικό δεν έγιναν πολλές ερωτήσεις. Η πρώτη ήταν αν, με το ξεκίνημα του β΄ γύρου, καλύφθηκε το έδαφος που χάθηκε στην αρχή και ο Ρεχάγκελ απάντησε: "Είναι ανοιχτός ο όμιλος και δεν βρισκόμαστε εκεί που θα θέλαμε, γιατί νίκησαν οι αντίπαλοι". Και η δεύτερη ερώτηση είχε να κάνει πάλι με το άσχημο ξεκίνημα της Εθνικής Ελλάδας και η απάντησή του ήταν: "Το μυαλό μας βρίσκεται στα δύο επόμενα παιχνίδια κι αυτό θέλω να σκέφτονται οι ποδοσφαιριστές μου".

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Επέστρεψε ο Φουτσίνι

    30/3/2005 9:20:00 μμ

    Συντάκτης:

    Εν αναμονή των διεθνών ποδοσφαιριστών του, Ουντέζε και Γιασεμή είναι ο ΠΑΟΚ, όμως σήμερα επέστρεψε από το Καμερούν ο Αρμάντο Φουτσίνι που προπονήθηκε κανονικά και είναι πλέον στην διάθεση του Καραγεωργίου για τον δύσκολο αγώνα του Σαββάτου με την Ξάνθη. Κατά τα άλλα ο Γιώτης Εγκωμίτης, έκανε πάλι μόνος προπόνηση, αλλά αυτή τη φορά σε 100% ρυθμούς έντασης και χωρίς ενοχλήσεις. Αυτό σημαίνει πως θα μπει αύριο με τους συμπαίκτες του στην καθοριστική προπόνηση οπότε είναι μάλλον κι αυτός διαθέσιμος για το παιχνίδι του Σαββάτου. Αντίθετα δεν είναι έτοιμος ο Διονύσης Χασιώτης που από ότι φαίνεται θα δει το παιχνίδι από την κερκίδα. Κανονικά προπονούνται πάντως και οι Καραδήμος και Ανδράλας χωρίς ωστόσο να είναι ακόμη πλήρως έτοιμοι και φυσικά το ίδιο ισχύει και με τον Νίκο Σκαρμούτσο.

    [13] Μπάσκετ

    Στους "8" ο Παναθηναϊκός

    30/3/2005 11:01:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την πρώτη θέση στον όμιλο του και την πρόκριση στους "8" της Ευρωλίγκα εξασφάλισε ο Παναθηναϊκός που επικράτησε της Κλιμάμιο Μπολόνια με 78-55 στο ΟΑΚΑ. Οι "πράσινοι" πέτυχαν και τον επιπλέον στόχο που ήταν η μεγάλη διαφορά και έτσι η δεύτερη θέση του ομίλου πήγε στην Ταού. Στην επόμενη φάση ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Εφές Πίλσεν, η οποία αν και επικράτησε της ΑΕΚ έμεινε δεύτερη στον άλλο όμιλο, πίσω από την Μπενετόν. Κορυφαίος για την ομάδα του Ομπράντοβιτς ήταν ο Γιάκα Λάκοβιτς με 26 πόντους και εξίσου καλός ήταν και ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 15.

    Κακό ξεκίνημα, γρήγορη αφύπνιση

    Ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα, αλλά για να είμαστε πιο ακριβείς , εκείνος που ξεκίνησε καλά ήταν ο Βούγιανιτς που σημείωσε μερικούς γρήγορους πόντους και έδωσε το προβάδισμα στην Μπολόνια. Η αστοχία ήταν το μόνο που απασχολούσε τον Ομπράντοβιτς σε εκείνο το σημείο, καθώς ήταν χαρακτηριστική για τους "πρασίνους", ωστόσο το πρόβλημα ξεπεράστηκε γρήγορα με μπροστάρη τον Λάκοβιτς. Στην δεύτερη περίοδο ο Βούγιανιτς "σίγησε" και αυτό είχε ως συνέπεια ο Παναθηναϊκός να αυξήσει την διαφορά του και να πάρει τον έλεγχο του αγώνα, καθώς ο Λάκοβιτς και πάλι έκανε ένα εκπληκτικό σερί για να φτάσει το σκορ στο 38-26 στο ημίχρονο. Στην επανάλήψη με επιμέρους σκορ 10-4 και οδηγό τον Ιμπραίμ Κουτλουάι, ο Παναθηναϊκός εκτόξευσε για πρώτη φορά τη διαφορά στο επιθυμητό, τους +18 δηλαδή πόντους, 48-30, αλλά η Κλίμαμιο απάντησε με σερί 5-0 χάρη σε δύο βολές του Ματίαζ Σμόντις και τρίποντο του Μαντσινέλι. Ο Βούγιανιτς μπορεί να «σιώπησε» αλλά ο Γιάσμιν Ρέπεσα είδε τον Σμόντις να σημειώνει έξι πόντους στην τρίτη περίοδο. Μπατίστ και Κουτλουάι είχαν συγκομιδή από πέντε πόντους έκαστος, αλλά οι Ιταλοί ροκάνισαν τη διαφορά και με τρίποντο του Ρούμπεν Ντάγκλας μείωσαν στους 13 πόντους, 55-42, στo 30'. Οι Ιταλοί έκλεισαν την ψαλίδα και στους -11, αλλά Αλβέρτης και Λάκοβιτς βομβάρδισαν από τα 6.25, έφτασαν και το +24 για να επικρατήσουν με +23. Τα δεκάλεπτα: 21-17, 38-26, 55-45, 78-55 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Λάκοβιτς 26 (3), Μπατίστ 9, Αλβέρτης 5 (1), Διαμαντίδης 15 (1), Κουτλουάι 7 (1), Τσαρτσαρής 5 (1), Καλαϊτζής, Φέμερλινγκ 1, Σκεπάνοβιτς 10 (1) ΚΛΙΜΑΜΙΟ ΜΠΟΛΟΝΙΑ (Γιάσμιν Ρέπεσα): Μπελινέλι, Μαντσινέλι 3 (1), Ρομπαλντόνι 3 (1), Μπάγκαριτς 2, Μπαζίλε 2, Βούγιανιτς 15 (1), Σμόντις 21 (1), Ποτσέκο 2, Λόρμπεκ 1, Ντάγκλας 6 (2)

    [14] Μπάσκετ

    "Λύγισε" η ΑΕΚ

    30/3/2005 10:42:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ο στόχος ήταν αναμφίβολα δύσκολος, καθώς η νίκη μέσα στο Αμπντί Ιπεκτσί επί της Εφές Πίλσεν μόνο εύκολη δεν είναι και η ΑΕΚ παρά το ότι προσπάθησε αρκετά, τελικά δεν τον πέτυχε και ηττήθηκε με το 69-62, με αποτέλεσμα η φετινή της περιπέτεια στην Ευρωλίγκα να τελειώσει στην φάση των "16". Οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη εκτός από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, δεν έχασαν την επαφή τους με την Εφές Πίλσεν, όμως δεν κατάφεραν ούτε και να περάσουν μπροστά στο σκορ, αφού υπέπεσαν σε αρκετά λάθη σε κρίσιμο χρονικό σημείο. Το ξεκίνημα ήταν εφιαλτικό για την ελληνική ομάδα! Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν φανατισμένη και έδινε "φτερά" στους Τούρκους με αποτέλεσμα να αυξήσουν γρήγορα την διαφορά σε διψήφιο αριθμό. Παρόλα αυτά οι παίκτες του Κατσικάρη αφού ξεπέρασαν το αρχικό σοκ, ανέκαμψαν αισθητά και μείωσαν για να φτάσουν το παιχνίδι ακόμη και στο καλάθι. Η υπερπροσπάθεια έγινε κυρίως στο δεύτερο δεκάλεπτο το οποίο βρήκε την Εφές να προηγείται με 38-33, όμως στην τρίτη περίοδο τα λάθη επανέφεραν την μεγάλη διαφορά.

    Κρίθηκε στο τέλος

    Σε εκείνο το σημείο ο Ντόμερκαντ, τον οποίο είχαν εκγλωβίσει οι παίκτες της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, «έσπασε» όλα τα αμυντικά συστήματα και, με άξιο συμπαραστάτη τον Κροάτη σέντερ Πρκάτσιν, με τον τελευταίο να αποσπά από τον Νίτσεβιτς το τρίτο του φάουλ, πέτυχαν σερί 6-0 και στο 24΄ είδαν τη διαφορά να φτάνει στο +11 (44-33). Στα επόμενα πέντε λεπτά, ο Φώτης Κατσικάρης πέρασε σε ρόλο οργανωτή τον Νταβόρ Κους (καθώς ο Ζήσης είχε συμπληρώσει τρία φάουλ) και ο Κροάτης τον δικαίωσε, καθώς δεν περιορίστηκε μόνο στο «στήσιμο» της ομάδας. Με πέντε πόντους του Κους στο τελευταίο δίλεπτο, η ΑΕΚ κατάφερε και πάλι να μειώσει για να λήξει το δεκάλεπτο με την Ενωση στο -8 (54-46). Ο επιθετικός οίστρος του Νταβόρ Κους συνεχίστηκε στην τελευταία περίοδο, καθώς με τρίποντη «βόμβα» μείωσε ακόμα περισσότερο (54-49), για να φτάσει η διαφορά από τον ίδιο παίκτη στη συνέχεια σε απόσταση αναπνοής (59-56). Ωστόσο, 2 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα ο Ντόμερκαντ βρέθηκε μόνος του στην περιφέρεια και διαμόρφωσε το 63-56. Ακολούθησαν δύο καθοριστικές φάσεις που έκριναν τον αγώνα. Στο 39΄ ο Μπέιλι δέχθηκε φάουλ σε σουτ τριών πόντων, το οποίο δεν δόθηκε ποτέ, ενώ τα βήματα του Τσιάρα στην επόμενη επίθεση της ΑΕΚ έκριναν τον αγώνα. Η Εφές διατήρησε την ψυχραιμία της και έφτασε στο τελικό 69-62.

    Τα δεκάλεπτα: 17-10, 38-33, 54-46, 69-62

    ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ ((Οκτάι Μαχμούτι): Πρκάτσιν 14, Ασλάν 9 (1), Νίκολιτς 8, Ντόμερκαντ 18 (3), Σόλομον 4, Άμπιζ 2, Γιλμαζ, Κέτσμαν, Πέκερ 1, Κουκό 13. ΑΕΚ (Φώτης Κατσικάρης): Λόλις 10, Μπουρούσης, Πελεκάνος , Χατζής 12 (2), Ζήσης 10 (1), Νικολαϊδης, Γλυνιαδάκης 2, Μπέιλι 6, Νίτσεβιτς 6, Τσιάρας , Άντιτς 3 (1), Κους 13 (1).

    [15] Μπάσκετ

    Κοντά στον Μπλάκνει οι συμπαίκτες του

    30/3/2005 9:12:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την συμπαράστασή τους, στον Ρόντρικ Μπλάκνεϊ, που βρέθηκε θετικός σε χρήση ινδικής κάνναβης, εξέφρασαν σήμερα κατά τη διάρκεια της προπόνησης οι συμπαίκτες του στο Μαρούσι. Νωρίτερα ο παίκτης έδωσε τις πρώτες προφορικές εξηγήσεις στον προπονητή της ομάδας, Παναγιώτη Γιαννάκη, ισχυριζόμενος ότι ο ίδιος δεν είναι χρήστης, αλλά ήταν παθητικός καπνιστής, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η μέτρηση έδειξε την ελάχιστη τιμή κάνναβης (0.29) που έχει βρεθεί σε ούρα αθλητών. Εμφανώς ταραγμένος, επικαλέστηκε τον πρότερο έντιμο βίο του υποστηρίζοντας πως τα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα παίζοντας στον Ηρακλή, την ΑΕΚ και το Μαρούσι έχει περάσει από τόσους ελέγχους και δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα. Ωστόσο ζήτησε συγνώμη για το πρόβλημα που δημιούργησε στην ομάδα.

    "Σας ευχαριστώ που δεν μου γυρίζετε την πλάτη"

    Στη συνέχεια ο Μπλάκνεϊ βγήκε στην προπόνηση κι επανέλαβε ακριβώς τα ίδια λόγια και ενώπιον των συμπαικτών του.

    Μετά την ολοκλήρωση των εξηγήσεων, ο αρχηγός, Βασίλης Σπανούλης πήρε το λόγο: "Ακόμη κι αν έχεις κάνει λάθος, εγώ σαν αρχηγός αλλά και όλοι οι συμπαίκτες σου εξετάζοντας πρώτα και πάνω από όλα την ανθρώπινη πλευρά, είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε στο πλάι σου, ανεξάρτητα ποια θα είναι η απόφαση που θα ληφθεί. Δεν είμαστε μαζί μόνο για τις καλές αλλά κυρίως για τις δύσκολες στιγμές", τόνισε χαρακτηριστικά. "Σας ευχαριστώ που δεν μου γυρίζετε την πλάτη", απάντησε ο Μπλάκνεϊ, ο οποίος απλά παρακολούθησε την προπόνηση γιατί δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

    Φυσικά η συζήτηση αυτή δεν έχει καμία σχέση με τις εξελίξεις. Είναι δεδομένο ότι ο Μπλάκνεϊ ζήτησε να είναι μπροστά όταν θα ανοιχθεί το δεύτερο δείγμα. Μόλις βγάλουν τελική απόφαση τα αρμόδια όργανα θα υπάρξει συνάντηση του προέδρου με τον προπονητή για να ληφθεί η τελική απόφαση της διοίκησης.

    Στο μεταξύ, επειδή υπήρξαν κάποια μεμονωμένα δημοσιεύματα που αφορούσαν την δήθεν διακοπή του συμβολαίου του τραυματία Γιώργου Καράγκουτη, η ΚΑΕ θέλει να πιστεύει ότι αυτά αποτελούν προϊόν κακής ή καθόλου πληροφόρησης. Ξεκαθαρίζει λοιπόν ότι: 1. Μπορεί κανείς να ρωτήσει στον ΕΣΑΚΕ ή τον ίδιο τον παίκτη αν έγινε ποτέ τέτοια διακοπή.2. Πώς διακόπτεται ένα συμβόλαιο που λήγει το καλοκαίρι από την στιγμή που ο παίκτης εξοφλήθηκε όλο το ποσό που προβλέπεται, ώστε να αισθάνεται ήσυχος και ασφαλής και να αφοσιωθεί στη αποθεραπεία του; 3. Αν υπήρχε μαγικός τρόπος ο Γιώργος να εμφανιστεί υγιής στην προπόνηση της Παρασκευής, θα έπαιζε κανονικά την Κυριακή με τον ΠΑΟΚ.4. Ο Καράγκουτης είναι παίκτης του Αμαρουσίου μέχρι το καλοκαίρι οπότε λήγει το συμβόλαιό του. Τότε θα γίνει οποιαδήποτε συζήτηση που θα αφορά το ρόστερ της επόμενης χρονιάς. Έτσι δεν γίνεται συνήθως;

    Τέλος, σήμερα το πρωί η ΚΑΕ έστειλε φαξ στον Μακεδονικό εκφράζοντας τα συγχαρητήρια της για την πρόκριση στον τελικό του ULEB Cup και τις ολόθερμες ευχές της ευχές της για την κατάκτηση του τροπαίου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 30 March 2005 - 22:04:51 UTC