Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-08-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ένταση στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
  • [02] Να μειωθούν οι δαπάνες για τις δημοτικές
  • [03] Πυρκαγιά στα Μέγαρα
  • [04] Στενάζουν από φωτιές και πλημμύρες
  • [05] Θετικές εξελίξεις για την πώληση των ΟΑ
  • [06] Χωρίς "Ρίμπο" στο Μάντσεστερ
  • [07] Έντνι και Βασιλόπουλος στον Ολυμπιακό
  • [08] Ξεχωρίζουν Ιακωβάκης-Δεβετζή
  • [09] Ανακοινώθηκαν από το ΑΣΕΠ
  • [10] Ανακοίνωσε Φίγκο η Ίντερ

    [01] Κοινωνία

    Αντέδρασαν οι Αγιοταφίτες

    Ένταση στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

    5/8/2005 9:24:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Εκπρόσωποι του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων κατέληξαν την Παρασκευή σε συμφωνία με την ισραηλινή αστυνομία, για την αποκατάσταση της παραβιασμένης πόρτας, την οποία νωρίτερα είχαν σπάσει συνεργάτες του πρώην Πατριάρχη Ειρηναίου, επιχειρώντας να πάρουν κάποια πράγματα. Τα κλειδιά της συγκεκριμένης πόρτας θα παραδοθούν στην ισραηλινή αστυνομία, η οποία δεσμεύτηκε έναντι των εκπροσώπων της Ιεράς Συνόδου ότι δεν θα επιτρέψει στον κ. Ειρηναίο να πραγματοποιήσει το εγχείρημα. Η αντίδραση των μοναχών απέτρεψε τους άντρες του πρώην Πατριάρχη, ενώ στο σημείο μετέβη και η ισραηλινή αστυνομία δίνοντας τέλος στο επεισόδιο.

    [02] Πολιτική

    Εγκύκλιος υπ. Εσωτερικών

    Να μειωθούν οι δαπάνες για τις δημοτικές

    5/8/2005 10:48:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Περιστολή δαπανών για την προμήθεια εκλογικού υλικού ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών του Οκτωβρίου του 2006 ζητεί με εγκύκλιό του από τους δημάρχους και τους νομάρχες της χώρας ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος. Η περιστολή αφορά κυρίως τις δαπάνες για τις κάλπες και παραβάν και σύμφωνα με την εγκύκλιο τα σχετικά στοιχεία για τις ελλείψεις των ανωτέρω πρέπει να σταλούν στο υπουργείο Εσωτερικών μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2005.

    [03] Κοινωνία

    Σε δύσβατη περιοχή

    Πυρκαγιά στα Μέγαρα

    5/8/2005 9:34:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική περιοχή πάνω από το πεδίο βολής στα Μέγαρα. Η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 20.40 είναι σε δύσβατη περιοχή, όπου δεν έχουν πρόσβαση τα πυροσβεστικά οχήματα και για αυτό η κατάσβεσή της γίνεται κατά κύριο λόγο από πεζοπόρα τμήματα.

    [04] Κόσμος

    Βουλγαρία - Πορτογαλία και Γαλλία

    Στενάζουν από φωτιές και πλημμύρες

    5/8/2005 6:55:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν τεθεί τρεις δήμοι ανατολικά της Σόφιας, λόγω των καταρρακτωδών βροχών τα τελευταία 24ωρα. Δεκαεπτά άτομα έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Δεκάδες δήμοι και 3,2 εκατομμύρια Βούλγαροι υπέστησαν σοβαρές ζημιές, από τις πλημμύρες. Την απομάκρυνση των κατοίκων από τη πόλη Ιχτιμάν, ανατολικά της Σόφιας, αποφάσισαν οι τοπικές αρχές και περίπου 1.500 άτομα φιλοξενούνται προσωρινά σε σχολεία της περιοχής. Τα νερά που πλημμύρισαν την πόλη είχαν ύψος μέχρι και 2μ. σε ορισμένους δρόμους, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε σπίτια. Τεράστιες ζημιές αναφέρονται και στις πόλεις Κόστενετς και Γκόρνα Μάλινα. Από τις πλημμύρες έχει διακοπεί η σιδηροδρομική σύνδεση της δυτικής, της νότιας και της ανατολικής Βουλγαρίας. Σε 400 εκατ. λέβα (περίπου 200 εκατ. ευρώ) υπολογίζονται οι ζημιές από τις φετινές πλημμύρες.

    Στην Πορτογαλία, οι ισχυροί άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν προκαλέσει τεράστιες πυρκαγιές. Δασική έκταση 680.000 στρεμμάτων έχει γίνει παρανάλωμα του πυρός και ένας άνθρωπος νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο. Είκοσι έξι πύρινα μέτωπα κατακαίνε δάση στην Κεντρική και Βόρεια Πορτογαλία. Περισσότεροι από 3.000 πυροσβέστες έχουν ριχτεί στη μάχη της κατάσβεσης. Η Πορτογαλία βρίσκεται μπροστά στη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 60 ετών.

    Στη Νότια Γαλλία , συναγερμός έχει σημάνει εξαιτίας πυρκαγιάς που μαίνεται σε δάσος, ανατολικά της Τουλόν, όπου πιστεύεται ότι υπάρχουν πυρομαχικά από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες για να μην επεκταθεί η φωτιά στην επικίνδυνη ζώνη.

    Με 180 χιλιόμετρα την ώρα, χτύπησε ο τυφώνας "Μάτσα" τις ακτές της Ταϊβάν. Σπίτια βούλιαξαν στη λάσπη και κατολισθήσεις διέκοψαν τις συγκοινωνίες. Σχολεία, καταστήματα και κυβερνητικά κτήρια αναγκάστηκαν να κλείσουν εξαιτίας της σφοδρής καταιγίδας.

    [05] Οικονομία

    Δρομολογείται η πώληση

    Θετικές εξελίξεις για την πώληση των ΟΑ

    5/8/2005 10:32:00 μμ

    Πηγή: AΠΕ

    Στην έγκριση του μνημονίου βασικών θέσεων, που υπεγράφη μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και του επενδυτικού σχήματος York Capital/Olympic Investors, προχώρησε η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων. Η υπογραφή του μνημονίου δρομολογεί την πώληση της εταιρείας, η οποία πάντως εξακολουθεί να εξαρτάται από τις αποφάσεις της ΕΕ. Η εξέλιξη αυτή ήλθε σε συνέχεια της συνεδρίασης της 27ης/7/2005 με θέμα τις Ολυμπιακές Αερογραμμές και έπειτα από εισήγηση του Συμβούλου του Ελληνικού Δημοσίου.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Χωρίς "Ρίμπο" στο Μάντσεστερ

    5/8/2005 8:18:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Σημαντικό διεθνή φιλικό αγώνα θα δώσει αύριο το απόγευμα (17:00, ΝΕΤ) ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζοντας στην Αγγλία τη Μάντσεστερ Σίτι. Η αποστολή των "ερυθρολεύκων" αναχώρησε το μεσημέρι για την αγγλική πόλη, όμως στην αποστολή δεν ήταν ο Ριβάλντο. Ο Βραζιλιάνος άσος της πειραϊκής ομάδας παρέμεινε στην Αθήνα, επειδή σε λίγες ημέρες πρόκειται να γεννήσει η σύζυγός του. Αυτό σημαίνει, βεβαίως, ότι ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Τροντ Σόλιντ, δεν θα μπορέσει αύριο να παρατάξει πλήρη την ομάδα που προορίζει -ως τώρα- για βασική. Πάντως, σύμφωνα με τον προγραμματισμό και εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλώς, ο Ριβάλντο θα ενισχύσει την ομάδα του στις φιλικές αναμετρήσεις της Ισπανίας. Κατά τα άλλα πολλοί παίκτες έμειναν επίσης εκτός αποστολής και αυτοί είναι μάλλον εκείνοι που δεν θα παραμείνουν στον Ολυμπιακό. Εκτός από τους νέους σε ηλικία εκείνοι που ξεχώρισαν με τον αποκλεισμό τους από την αποστολή ήταν ο Παππάς και ο Ρέζιτς. Ο πρώτο πιθανότατα θα δοθεί κάπου δανεικός και ο δεύτερος πιθανότατα θα αφεθεί ελεύθερο.

    Στο μεταξύ, ο Γιάγια Τουρέ υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι ο Ολυμπιακός θα είναι απολύτως έτοιμος για το ντέρμπι της πρεμιέρας στο ελληνικό πρωτάθλημα, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. "Τα φιλικά παιχνίδια που θα δώσουμε στην Αγγλία και στην Ισπανία είναι πολύ σημαντικά για μας. Ακόμη δεν είμαστε στο επίπεδο που θέλουμε, αλλά τα δυνατά ματς θα μας βοηθήσουν να ετοιμαστούμε κατάλληλα για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό", υπογράμμισε ο αμυντικός μέσος του Ολυμπιακού. Ως προς τα μεταγραφικά, ο πρωταθλητής και κυπελλούχος Ελλάδας εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τον Σέρβο αμυντικό Ντραγκουντίνοβιτς, ενώ στη λίστα των επιθετικών προστέθηκε επίσης το όνομα του Σαμπανί Νοντά της Μονακό, η μεταγραφή του οποίου στη Ρόμα ακυρώθηκε.

    [07] Μπάσκετ

    Έντνι και Βασιλόπουλος στον Ολυμπιακό

    5/8/2005 8:22:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Διπλό μεταγραφικό "χτύπημα" πραγματοποίησε η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, η διοίκηση του οποίου ανακοίνωσε την απόκτηση του Αμερικανού πλέι μέικερ Τάιους Εντνι (1973, 1.78) και του Ελληνα φόργουορντ Παναγιώτη Βασιλόπουλου (1984, 2.02). Ο Εντνι υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας, ενώ ο Βασιλόπουλος θα φορά την "ερυθρόλευκη" φανέλα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια (2+1+1). Ο Ολυμπιακός συνέχισε έτσι και σήμερα το μπαράζ μεταγραφών των τελευταίων ημερών που ως στόχο έχουν την ενίσχυση της ομάδας και την επιστροφή της στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος.

    [08] Ξεχωρίζουν Ιακωβάκης-Δεβετζή

    5/8/2005 9:39:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Πέντε αθλητές και αθλήτριές μας ρίχνοναι αύριο (Σάββατο) στη μάχη της διάκρισης στην πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου ανδρών και γυναικών στο Ελσίνκι το οποίο ολοκληρώνεται την Κυριακή 14 Αυγούστου. Την αρχή θα κάνουν στο τριπλούν η Πηγή Δεβετζή και η Αθανασία Πέρρα που μετέχουν στα δύο προκριματικά γκρουπ του αγωνίσματος τα οποία ξεκινούν στις 10.05. Συγκεκριμένα η Δεβετζή μετέχει στο Β΄ γκρουπ και με 14.62 φέτος δεν αναμένεται να έχει πρόβλημα πρόκρισης στον τελικό. Η Πέρρα θα πάρει μέρος στο Α΄ γκρουπ και με 14.27μ φετινό ατομικό θα χρειαστεί να κάνει ένα... βήμα παραπάνω για την πρόκριση. Το όριο είναι 14.35μ για να προκριθούν οι αθλήτριές μας, ή να βρεθούν μέσα στις 12 καλύτερες. Την κορυφαία επίδοση έχει για το 2005 η Ρωσίδα Τατιάνα Λεμπέντεβα με 15.11μ. Στο Α΄ γκρουπ μετέχουν 14 αθλήτριες και στο Β΄ 13.

    Θα ακολουθήσει η Αργυρώ Στρατάκη στο έπταθλο που ξεκινά την προσπάθειά της στις 10.10 με τα 100μ εμπόδια, ενώ το πρωί θα κάνει ακόμη ύψος και σφαιροβολία, ενώ το απόγευμα θα μετάσχει στα 200μ. Η Στρατάκη έχει φέτος ατομικό 5.943 βαθμούς από τους Μεσογειακούς της Αλμερία στις 2 Ιουλίου και με το ταλέντο και την εμπειρία της, μπορεί σίγουρα να έχει ένα καλό πλασάρισμα, σε ένα αγώνισμα όπου ξεχωρίζουν οι παρουσίες της Καρολίνα Κλουφτ (Σουηδία) και της Ενίς Μπαρμπέρ (Γαλλία). Στις 13.15 ρίχνεται στη μάχη της πρόκρισης στη σφυροβολία ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, ο οποίος φέτος έχει καλύτερη βολή στα 78.28μ. Μετέχει στο Β΄ προκριματικό γκρουπ και είναι από τους πλέον έμπειρους αθλητές μας στο παγκόσμιο. Συνολικά μετέχουν 31 αθλητές (15 στο Α΄ γκρουπ και 16 στο Β΄) και προκρίνονται όσοι πιάσουν το όριο των 77.50μ ή βρεθούν μέσα στους 12 καλύτερους. Την κορυφαία επίδοση μεταξύ των 31 κατέχει ο Λευκορώσος Ιβάν Τίχον με 86.73μ που είναι και το φαβορία για το χρυσό μετάλλιο.

    Μία ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 14.14 δίδεται η εκκίνηση της 4ης προκριματικής σειράς των 400μ εμπόδια με την συμμετοχή του Περικλή Ιακωβάκη, «χάλκινου» παγκόσμιου πρωταθλητή το 2003 στο Παρίσι. Θα διεξαχθούν συνολικά 5 προκριματικές σειρές και την πρόκριση παίρνουν οι 4 πρώτοι και οι 4 με τους καλύτερους χρόνους. Ο Ιακωβάκης έχει φετινό 48.24, επίδοση που είναι η 6η καλύτερη μεταξύ των συμμετεχόντων. Κατά την πρώτη ημέρα των αγώνων θα έχουμε και την διεξαγωγή τριών τελικών αγωνισμάτων. Στις 18.40 θα διεξαχθούν ο τελικός στα 20 χλμ βάδην ανδρών, στις 21.00 ο τελικός της σφαιροβολίας ανδρών και στις 21.15 ο τελικός των 10.000μ γυναικών.

    [09] Κοινωνία

    Ανακοινώθηκαν από το ΑΣΕΠ

    5/8/2005 8:34:00 μμ

    Τα αποτελέσματα του γραπτού διαγωνισμού των διοριστέων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τους κλάδους Φυσικών, Χημικών, Βιολόγων Γεωλόγων, Καλλιτεχνικών και Οικιακής Οικονομίας, εκδόθηκαν την Παρασκευή από το Α.Σ.Ε.Π και αποστέλλονται για ανάρτηση στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τα Επαρχεία της χώρας. Οι οριστικοί πίνακες των διορισθέντων θα προκύψουν μετά την εκδίκαση των ενστάσεων, η προθεσμία για την υποβολή των οποίων λήγει στις 19 Αυγούστου. Παράλληλα, εκδόθηκαν και καταχωρίσθηκαν στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. τα οριστικά αποτελέσματα του διαγωνισμού του Υπουργείου Πολιτισμού, για τους υποψηφίους των κλάδων Αρχαιολόγων Βυζαντινών-Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων και Μουσειολόγων. Οι πίνακες των διοριστέων απεστάλησαν στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση.

    Σχετικά Links: ΑΣΕΠ

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ανακοίνωσε Φίγκο η Ίντερ

    5/8/2005 8:08:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Χωρίς να γίνουν γνωστές οι οικονομικές απολαβές του Λουίς Φίγκο, ανακοινώθηκε σήμερα και επισήμως η απόκτηση του από την Ίντερ για τα επόμενα δύο χρόνια, αφού το συμβόλαιο που υπέγραψε σήμερα, λήγει τον Ιούνιο του 2007. Ο ιταλικός Τύπος φυσικά δεν θα μπορούσε να αρκεστεί στην μη ανακοίνωση των αποδοχών του, έτσι σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο Πορτογάλος θα αμείβεται με 3,5 εκατομμύρια ευρώ για κάθε ένα από τα δύο χρόνια που θα αγωνιστεί στο "Καμπιονάτο". Μάλιστα ο Φίγκο θα πρέπει να είναι διπλά ευτυχής αφού ξαναπαίρνει το αγαπημένο του νούμερο 7, το οποίο είχε στερηθεί λόγω του Ραούλ στην Ρεάλ Μαδρίτης. "Η Ιντερ είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος, με πρόγραμμα και προοπτικές που ανταποκρίνονται στις φιλοδοξίες μου. Ανυπομονώ για τη νέα πρόκληση στην καριέρα μου και δεν το κρύβω ότι είμαι πολύ περίεργος να ανακαλύψω τον κόσμο του ιταλικού ποδοσφαίρου. Ξέρω ότι μπορώ να κρατήσω την απόδοσή μου σε υψηλό επίπεδο για τα επόμενα δύο χρόνια και δεν θέλω να χάσω χρόνο", δήλωσε ο 33χρονος μεσοεπιθετικός, που θα παρουσιαστεί αύριο στους εκπροσώπους του Τύπου στο αθλητικό κέντρο "Αντζελο Μοράτι", στο Απιάνο Τζεντίλε.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 5 August 2005 - 20:50:44 UTC