Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-06-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αισιοδοξία για τη συνάντηση
  • [02] Δέκα χρόνια μετά
  • [03] Προβάδισμα για τη ΝΔ
  • [04] Επεισόδια στην Αθήνα
  • [05] Κανένα ίχνος
  • [06] Ήθελαν τη δολοφονία του Βουλγαράκη
  • [07] Αρνείται τις κατηγορίες ο Παντελεήμων
  • [08] Ασθενής σεισμική δόνηση
  • [09] Μητροπολιτικό πάρκο στο Ελληνικό
  • [10] "Γνωρίζω τη χώρα μου"
  • [11] Ξεκινά η μεταφορά της λυματολάσπης
  • [12] Απελευθέρωσαν τους ομήρους
  • [13] Πρόθυμος να δώσει εξηγήσεις
  • [14] Σε αναβρασμό η Βαγδάτη
  • [15] Αύξηση επιτοκίου από την ΕΚΤ
  • [16] Εν αναμονή της συνεδρίασης
  • [17] "Super League Ελλάδα 2007"
  • [18] ΑΕΚ: Τόζεφ ο πρώτος
  • [19] Χώρισαν οι δρόμοι Ολυμπιακού-Σούρερ
  • [20] Τρία άτομα στον εισαγγελέα
  • [21] Όλο το "Ηλειακό φως" σε μια φωτογραφία
  • [22] Μια γιαγιά σκέτο έργο τέχνης
  • [23] Αυτο-εμπρηστής
  • [24] Τζολί και Πιτ μιλούν για την κόρη τους
  • [25] Χορεύοντας για την ειρήνη
  • [26] Χτύπησε "ιός" την Κροατία
  • [27] Καλλιστεία επί... χόρτου

    [01] Πολιτική

    Της Υπουργού Εξωτερικών με τον Α. Γκιουλ

    Αισιοδοξία για τη συνάντηση

    8/6/2006 5:58:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/6/2006 9:36:16 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, ενόψει του Συμβουλίου Σύνδεσης της Ε.Ε. τη Δευτέρα, καθώς και διμερή θέματα θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν το Σάββατο, στην Κωνσταντινούπολη η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, με τον Τούρκο ομόλογό της Αμπντουλάχ Γκιούλ. Την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει στην επίσκεψη της κ. Μπακογιάννη, υπογράμμισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, και ο Τουρκος υπουργός Αμυνας κ. Γκιονούλ που συναντήθηκε με τον υπουργό Αμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι αντιδράσεις επί της προτάσεως του Γιώργου Παπανδρέου, για τη χάραξη νέας εθνικής στρατηγικής, με την κυβέρνηση να επισημαίνει ότι αυτή δεν περιλαμβάνει νέα στοιχεία και το ΠΑΣΟΚ να την χαρακτηρίζει ολοκληρωμένη και συνεκτική.

    Θετικό μήνυμα Γκιουλ

    Την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιούλ, στην επικείμενη επίσκεψη της Ελληνίδας υπουργού Ντόρας Μπακογιάννη, στην Κωνσταντινούπολη, επισήμανε σήμερα ο ίδιος σε συνάντηση που είχε με τους ανταποκριτές των ελληνικών μέσων επικοινωνίας στην Τουρκία.

    Αναφερόμενος στις σχέσεις των δυο χωρών ο κ. Γκιούλ επισήμανε ότι είναι φυσικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και διαφορετικές πολιτικές, ωστόσο τόνισε ότι αυτό που έχει σημασία "είναι η διάθεσή μας να λύσουμε τα προβλήματα".

    "Στο παρελθόν νομίζαμε ότι πολλαπλασιάζοντας τα προβλήματα βελτιώνουμε τις θέσεις μας", είπε ο Τούρκος υπουργός και σημείωσε ότι δεν συμμερίζεται πλέον την αντίληψη αυτή.

    "Εύχομαι να είναι ειλικρινής η πρόθεση του κ. Γκιουλ και της τουρκικής ηγεσίας και έτσι να αναμένουμε να υπάρξουν και πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της εφαρμογής των υποχρεώσεων που απορρέουν από τις δεσμεύσεις της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής της πορεία", τόνισε σχολιάζοντας σχετικά ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής.

    Αντιδράσεις για την πρόταση Παπανδρέου

    Εν τω μεταξύ, αντιδράσεις και σχόλια προκαλεί η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για επέκταση των χωρικών υδάτων πριν από την προσφυγή στη Χάγη.

    Η προσφυγή στη Χάγη για την υφαλοκρηπίδα είναι εργαλείο - τμήμα της συνολικής σταθερής στρατηγικής που στηρίζουν τα δύο μεγάλα κόμματα κι όχι μόνο, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, προσθέτοντας όμως ότι δεν βλέπει καμία νέα στρατηγική, κανένα νέο στοιχείο στην πρόταση Παπανδρέου.

    Από την πλευρά της η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβε πρωτοβουλία ευθύνης απέναντι στη χώρα και το λαό, ενώ ο Νίκος Αθανασάκης χαρακτήρισε την πρόταση Παπανδρέου ως μέρος μιας συνολικής και συνεκτικής στρατηγικής, που έχει ως στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης.

    Αναφερόμενος στο ίδιο ζήτημα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, διευκρίνισε ότι η χώρα έχει μια σταθερή στρατηγική στις σχέσεις της με την Τουρκία, μια στρατηγική που ενθαρρύνει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της, και τη συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού, της οικονομίας.

    "Μέσα σε αυτή τη συνεκτική στρατηγική, το ενδεχόμενο του ρόλου του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης υπήρχε πάντα και παραμένει πάντα ως εργαλείο, μια επιλογή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής", πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος.

    Ερωτηθείς για το αν η επέκταση των χωρικών υδάτων είναι απαραίτητο βήμα για την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είπε πως η χάραξη των ορίων της υφαλοκρηπίδας εξαρτάται από τη χάραξη του ορίου της αιγιαλίτιδας ζώνης βάσει της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας.

    Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε και στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσουν μέλη της τουρκικής Επιτροπής Εναρμόνισης με την ΕΕ, με επικεφαλής τον τέως υπουργό Εξωτερικών Γιασάρ Γιακίςς τη Θράκη, τονίζοντας, γίνεται μετά από σχετικό αίτημα στο οποίο η απάντηση του Υπουργείου ήταν θετική.

    "Η Ελλάδα δεν έχει λόγο να ανησυχεί, δεν έχει τίποτε να κρύψει. Θεωρεί ότι αυτές οι συναντήσεις πρέπει να κινούνται στο πλαίσιο της βασικής επιδίωξης για τη βελτίωσης των σχέσεων των δύο χωρών, με γνώμονα το σεβασμό των διεθνών συνθηκών", κατέληξε.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο επίκεντρο τα εθνικά

    [02] Πολιτική

    Από 17 έως 25 Ιουνίου

    Δέκα χρόνια μετά

    8/6/2006 6:11:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με ένα οκταήμερο εκδηλώσεων από τις 17- 25 Ιουνίου, θα τιμήσει το ΠΑΣΟΚ την συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάνατο του ιδρυτή του κινήματος Ανδρέα Παπανδρέου. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν σειρά συζητήσεων για τον πολιτικό αλλά και τον ακαδημαϊκό Ανδρέα Παπανδρέου, έκθεση με οπτικοακουστικό υλικό που θα δημοσιοποιηθεί για πρώτη φορά και κορύφωση με μεγάλη συναυλία στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού. Στις εκδηλώσεις θα παρίσταται ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ενώ θα προσκληθούν όλα τα κόμματα καθώς και η πρόεδρος της Βουλής.

    [03] Πολιτική

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση-"βαρόμετρο" της VPRC

    Προβάδισμα για τη ΝΔ

    8/6/2006 1:34:00 μμ

    Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ, στην πρόθεση ψήφου, με τρεις ποσοστιαίες μονάδες , αλλά και επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων διαπιστώνει η κοινή γνώμη, σύμφωνα με τη μηνιαία δημοσκόπηση-"βαρόμετρο" της VPRC που μετέδωσε το ραδιόφωνο και η τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Αναλυτικότερα το 42% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας έχουν μείνει στάσιμες, το 48% ότι έχουν επιδεινωθεί και μόλις το 6% εκτιμά ότι έχουν βελτιωθεί. Επτά στους δέκα (ποσοστό 68%) θεωρούν ως σημαντικότερο πρόβλημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις το Αιγαίο και ακολουθούν: το Κυπριακό (11%) και η μειονότητα στη Θράκη (7%). Έξι στους 10 (58%) δεν εμπιστεύονται το δικαστήριο της Χάγης για την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών, ενώ ποσοστό 24% θεωρεί πιθανή μία πολεμική σύρραξη με την Τουρκία, έναντι 72% που θεωρεί απίθανο ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

    Καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κώστας Καραμανλής με ποσοστό 49% έναντι 27% που συγκεντρώνει ο Γιώργος Παπανδρέου. Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ με 3 ποσοστιαίες μονάδες, συγκεντρώνοντας ποσοστό 41,5% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 38,5%, το ΚΚΕ 8,5%, ΣΥΝ και ΛΑΟΣ με 4,5%. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 56% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 23%.

    [04] Κοινωνία

    Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

    Επεισόδια στην Αθήνα

    8/6/2006 6:06:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/6/2006 11:27:53 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105.8-ΑΠΕ

    Σε πεδίο μάχης μετέτρεψαν για αρκετή ώρα το κέντρο της Αθήνας, νεαροί κουκουλοφόροι, που μετά το τέλος του Πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας. Τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν δεκάδες φοιτητές προσπάθησαν να διασπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών και να προχωρήσουν προ το Υπουργείο Παιδείας. Η αστυνομία απάντησε με χρήση δακρυγόνων και οι ταραχές μεταφέρθηκαν έξω από τη Βουλή, όπου ομάδες διαδηλωτών πέταξαν βόμβες μολότοφ, πέτρες και μπογιές εναντίον δυνάμεων των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί καταδίωξαν τους νεαρούς προς τα Εξάρχεια. Κατά την υποχώρησή τους οι διαδηλωτές έσπασαν τζαμαρίες τραπεζών, προθήκες καταστημάτων και εισόδους πολυκατοικιών. Το απόγευμα η ένταση μεταφέρθηκε στο Πολυτεχνείο, όπου κατέφυγαν πολλοί νεαροί, οι οποίοι αποχώρησαν δύο ώρες αργότερα.

    Μολότοφ και δακρυγόνα

    Τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν μέλη φοιτητικών συλλόγων που ανήκουν στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό μπροστά από το Υπουργείο Παιδείας. Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα.

    Στη συνέχεια οι φοιτητές κατευθύνθηκαν στη Βουλή όπου σημειώθηκαν και πάλι επεισόδια.

    Η αστυνομία προσπάθησε να απωθήσει τις διάφορες ομάδες. Στην Πανεπιστημίου οι πέτρες έπεφταν βροχή και οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών.

    Οι νεαροί προξένησαν ζημιές σε τζαμαρίες τουλάχιστον δύο τραπεζικών υποκαταστημάτων, σε προθήκες καταστημάτων εισόδους πολυκατοικιών και αυτοκίνητα

    Οι αστυνομικοί χτύπησαν κουκουλοφόρους, φοιτητές και τρεις δημοσιογράφους. Η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας ήταν αποπνικτική.

    Ομάδες νεαρών βρήκαν καταφύγιο στο Πολυτεχνείο. Στους γύρω δρόμους συγκεντρώθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ο κλεφτοπόλεμος συνεχίστηκε.

    Πέτρες μολότοφ και δακρυγόνα έπεφταν βροχή στην Πατησίων.

    Κατάστημα ηλεκτρικών ειδών τυλίχτηκε στις φλόγες από μολότοφ που πέταξαν οι ταραξίες.

    Δυο ώρες αργότερα και με παρέμβαση των πρυτανικών αρχών, αλλά και υποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από τους γύρω δρόμους, οι νεαροί άρχισαν να αποχωρούν κατά ομάδες.

    Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν δέκα αστυνομικοί και τέσσερις φοιτητές, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, ενώ η αστυνομία προέβη σε τουλάχιστον 70 προσαγωγές

    Ευθύνες στην κυβέρνηση της Ν.Δ. "για τη σημερινή όξυνση και την επέκταση των επεισοδίων σε όλο το κέντρο της Αθήνας", έριξε με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης.

    Παράλληλα κατηγόρησε τις αστυνομικές δυνάμεις για πρωτοφανή βιαιότητα, επί δικαίων και αδίκων, τονίζοντας ότι τα προβλήματα στην Παιδεία δεν αντιμετωπίζονται με αυταρχισμό και αστυνομικά μέτρα.

    "Η δήλωση του κ. Αθανασάκη αποκαλύπτει πλήρως την επικίνδυνη ανευθυνότητα του ΠΑΣΟΚ. Ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστηρίζει, ότι η απαίτηση της κοινωνίας για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις και στο χώρο της Παιδείας πρέπει να υποχωρήσει μπροστά στις αξιώσεις των εκφραστών της συντήρησης. Η Κυβέρνηση, με αίσθημα ευθύνης, προχωρεί σταθερά, μαζί με τους πολίτες, στο δρόμο της Μεταρρύθμισης που πρώτοι εκείνοι άνοιξαν", δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος, απαντώντας στον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκο Αθανασάκη.

    Ο Συνασπισμός με ανακοίνωσή του καταδίκασε την χρήση δακρυγόνων και τις συλλήψεις των διαδηλωτών.

    Φουντώνει η αντιπαράθεση

    Νωρίτερα, φοιτητές από την Αθήνα και άλλες πόλεις, και πανεπιστημιακοί καθηγητές διαδήλωσαν της αντίθεσή τους στον νόμο πλαίσιο για την λειτουργία των πανεπιστημίων που ετοιμάζει το Υπ. Παιδείας αλλά και στην ενδεχόμενη αναθεώρηση του συνταγματικού άρθρου για τη δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων.

    Η πορεία κατευθύνθηκε ειρηνικά προς τη Βουλή και τους στύλους του Ολυμπίου Διός όπου διαλύθηκε.

    Σύλλογοι φοιτητών και καθηγητών, Πρυτάνεις, η ΠΟΣΔΕΠ, το Συντονιστικό των Καταλήψεων, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ υπέγραψαν ψήφισμα με το οποίο ζητούν να μην κατατεθεί ο νόμος πλαίσιο και να αποπεμφθεί η Υπ. Παιδείας.

    Παρών στη πορεία και ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνου, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να δηλώσει δημοσίως ότι δεν θα φέρει καμία αλλαγή στο Νόμο-Πλαίσιο μέσα στο θερινό τμήμα της Βουλής.

    "Η ΝΔ, οφείλει πρώτα απ όλα να ξεκαθαρίσει πλήρως και να παρουσιάσει το νόμο-πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση και να δεσμευτεί, ότι δεν θα επιχειρήσει να τον φέρει για ψήφιση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού", τόνισε η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, καλώντας την Κυβέρνηση να μπει σε ένα ουσιαστικό διάλογο με την ακαδημαϊκή κοινότητα, με τους καθηγητές και με τους φοιτητές.

    Το ΚΚΕ καλεί όλο το λαό και πρώτα απ όλα το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, να συμπαρασταθεί στον αγώνα των φοιτητών για πραγματικά Ενιαία Δημόσια και Δωρεάν παιδεία.

    Το Υπουργείο Παιδείας κάνει λόγο για κατευθυνόμενες ενέργειες και παρανόηση των προθέσεών του.

    Για μειοψηφία που έχει παραπλανηθεί έκανε λόγο ο αναπληρωτής Kυβερνητικός Eκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, προσθέτοντας, ότι η Κυβέρνηση έχει κάνει ένα διάλογο που καμία άλλη δεν έχει κάνει, όπου έχουν συζητηθεί τα πάντα.

    Την ίδια ώρα, περισσότερα από 210 τμήματα στα ΑΕΙ και 60 σε ΤΕΙ τελούν υπό κατάληψη, ενώ, η εξεταστική περίοδος κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα, με τους επί πτυχίω φοιτητές να αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

    Σημειώνουμε, ότι στις 16 Ιουνίου οι πανεπιστημιακοί καθηγητές θα επανεκτιμήσουν τη στάση τους, ενώ στις 15 θα αποφασίσουν, αν θα προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας και οι διδάσκοντες στα ΤΕΙ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια

    [05] Κοινωνία

    Νέες έρευνες στη Βέροια

    Κανένα ίχνος

    8/6/2006 3:10:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/6/2006 7:57:23 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Κανένα ίχνος του 11χρονου Άλεξ δεν εντοπίστηκε στο διπλανό οικόπεδο του παλιού εγκαταλελειμμένου κτηρίου που ερευνήθηκε για δεύτερη φορά, το μεσημέρι της Τετάρτης, από τα ειδικά συνεργεία. Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Αστυνόμος Β' Κωνσταντίνα Σμυρλή, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν "ουδέν ανευρέθη". Σημειώνεται ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε ύστερα από μαρτυρίες τεσσάρων ενήλικων ατόμων, το τελευταίο διήμερο, για έντονη δυσοσμία από το συγκεκριμένο σημείο, κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου. Όπως δήλωσε η κ. Σμυρλή, η σχηματισθείσα μέχρι στιγμής δικογραφία θα υποβληθεί αύριο Παρασκευή, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας. Την ίδια ώρα, στα γραφεία της Ασφάλειας, επανεξετάζονται οι φάκελοι με τις 200 συνολικά καταθέσεις που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα. Οι αρχές αναζητούν ενήλικα, ο οποίος έχει συγγένεια δεύτερου βαθμού με ένα από τα παιδιά και με ιδιαίτερη προσοχή εξετάζουν το άλλοθι που επικαλείται ο παππούς των δύο εκ των πέντε ανηλίκων.

    Το μεσημέρι της Τετάρτης κατέθεσε στην Ασφάλεια η γιαγιά των δύο παιδιών ελληνικής καταγωγής που εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να προσαχθούν στην Αστυνομία και άλλα άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος των πέντε παιδιών.

    Οι αστυνομικές υπηρεσίες θεωρούν ότι έως τη Δευτέρα θα έχουν καταλήξει σε συμπεράσματα και θα καταθέσουν το πόρισμα στην Εισαγγελία. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

    Η μητέρα του Αλεξ μετά και τα αρνητικά αποτελέσματα των εξετάσεων DNA, ελπίζει ότι ο γιός της είναι ζωντανός και ικετεύει όσους γνωρίζουν κάτι, να μιλήσουν έστω και τώρα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέος κύκλος ερευνών

    [06] Κοινωνία

    Η προκήρυξη του "Επαναστατικού Αγώνα"

    Ήθελαν τη δολοφονία του Βουλγαράκη

    8/6/2006 3:48:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Στη δολοφονία του υπουργού Πολιτισμού Γιώργου Βουλγαράκη στόχευαν οι τρομοκράτες με τη βόμβα που πυροδότησαν κοντά στο σπίτι του. Το συμπέρασμα αυτό εξάγεται από την προκήρυξη που ο "Επαναστατικός Αγώνας" έστειλε στην εφημερίδα "Ποντίκι" και δημοσιεύτηκε σήμερα. Στο 11σέλιδο κείμενο, το οποίο είναι γραμμένο σε γραφομηχανή και περιλαμβάνει τέσσερις ενότητες, η οργάνωση ξεκαθαρίζει από την αρχή του κειμένου πως πρόθεσή της ήταν να εκτελέσει τον Γιώργο Βουλγαράκη, ενώ γίνονται αναφορές και σε άλλα μέλη της κυβέρνησης. "Ο Επαναστατικός Αγώνας αναλαμβάνει την ευθύνη με τηλεχειριζόμενο μηχανισμό, για την απόπειρα εκτέλεσης κατά του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης και νυν υπουργό Πολιτισμού Γεωργίου Βουλγαράκη, ενός από τα πιο σημαντικά μέλη του κυβερνώντος κόμματος της Ν.Δ, στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και θερμού υποστηρικτή της Νέας Τάξης". Οι τρομοκράτες επικαλούνται ως την αιτία που τον επέλεξαν ως στόχο, τις υποθέσεις των υποκλοπών και των Πακιστανών. "Αυτός είναι υπεύθυνος για την έναρξη, τη συνέχισή τους αυτός είναι υπεύθυνος για την παραχώρηση της άδειας στους εγκληματίες των αμερικανικών υπηρεσιών CIA και NSA. Η ευθύνη του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή σε αυτή την ιστορία, ως πολιτικός προϊστάμενος του Βουλγαράκη είναι για μας δεδομένη."

    Στην προκήρυξη περιλαμβάνονται αναφορές στο όνομα του Πρωθυπουργού, των υπουργών Εξωτερικών, Άμυνας και Δημόσιας Τάξης, καθώς και άλλων προσώπων, ενώ το κείμενο χαρακτηρίζεται από έντονο αντιαμερικανισμό.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απάντηση Βουλγαράκη

    [07] Κοινωνία

    Κατά την απολογία του

    Αρνείται τις κατηγορίες ο Παντελεήμων

    8/6/2006 7:29:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αρνήθηκε κάθε κατηγορία ο πρώην μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων στη διάρκεια της απολογίας του, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση χρημάτων από τη Μονή του Οσίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη. Σύμφωνα με την κατηγορία ο πρώην μητροπολίτης Αττικής, που δικάζεται από τις 15 Μαΐου, φέρεται να υπεξαίρεσε σταδιακά την τριετία 1995-1998 ποσό ύψους 277.300 ευρώ. Στην απολογία του χαρακτήρισε "σατανικό σχέδιο των μοναχών την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του και απέδωσε την όλη υπόθεση στην άρνηση της Μονής να δεχτεί διαχειριστικό έλεγχο που ζητούσε ο ίδιος". Είπε επίσης, ότι η συγκεκριμένη Μονή είχε διακόψει κάθε επαφή με τη Μητρόπολη και έστελνε ισολογισμούς χωρίς τα απαραίτητα παραστατικών. Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη 11 Ιουνίου με την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας, ενώ δεν αποκλείεται να εκδοθεί και η απόφαση.

    [08] Κοινωνία

    Κοντά στα Ψαχνά Ευβοίας

    Ασθενής σεισμική δόνηση

    8/6/2006 7:28:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι μετά τη δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 5 και 39 πρώτα λεπτά το απόγευμα, ανατολικά των Ψαχνών, 20 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Κύμης. Ακολούθησαν και δύο ή - τρεις άλλοι σεισμοί μικρότερου μεγέθους. Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο. Την τελευταία πενταετία πάντως ο εγκέλαδος επισκέπτεται συχνά με ανάλογες δονήσεις την Εύβοια. Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε περιοχές της Αττικής, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

    [09] Κοινωνία

    Συνολικής έκτασης 5.300 στρεμμάτων

    Μητροπολιτικό πάρκο στο Ελληνικό

    8/6/2006 4:33:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Μεγαλύτερο από το Χάιντ παρκ του Λονδίνου και το Σέντραλ παρκ της Νέας Υόρκης θα είναι το μητροπολιτικό πάρκο που θα δημιουργηθεί στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, συνολικής έκτασης 5.300 στρεμμάτων. Από αυτά τα 1.000 στρέμματα θα διατεθούν για ήπια οικιστική και επιχειρηματική ανάπτυξη, προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για τη λειτουργία και συντήρηση του πάρκου. Όπως ανακοίνωσε το μεσήμερι, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, στα τέλη του 2007 ή στις αρχές του 2008 θα είναι έτοιμο το θεσμικό πλαίσιο με βάση το οποίο θα δημιουργηθεί και θα λειτουργήσει το μητροπολιτικό πάρκο, ενώ σε επτά μήνες από τώρα θα έχει ολοκληρωθεί το πλάνο με βάση τη μελέτη του υπουργείου, από το οποίο θα προκύψουν οι όροι και οι προϋποθέσεις της αξιοποίησής του. Επίσης, προβλέπεται η δημιουργία ισχυρού οργανισμού ανάπτυξης και διαχείρισης του πάρκου που θα έχει την αποκλειστική ευθύνη. Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2013. Ο κ. Σουφλιάς τόνισε ακόμη ότι θα ενοποιηθεί το μητροπολιτικό πάρκο του Ελληνικού με την παράκτια ζώνη του Αγίου Κοσμά, μέσω της υπογειοποίησης της λεωφόρου Ποσειδώνος, θα απελευθερωθούν χώροι με την κατεδάφιση κτιρίων της πρώην αμερικανικής βάσης, θα γίνει ανασύσταση των ρεμάτων και θα διατηρηθεί ο βασικός διάδρομος προσγείωσης για κίνηση των πεζών. Το πάρκο θα χρησιμοποιείται ελεύθερα από τους πολίτες, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο εισιτηρίου για χρήσεις που υπάρχουν μέσα σε αυτό.

    [10] Κοινωνία

    Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2006

    "Γνωρίζω τη χώρα μου"

    8/6/2006 4:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/6/2006 5:56:32 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ

    Το νέο πρόγραμμα "Γνωρίζω τη Χώρα μου" για νέους ηλικίας 18 έως 30 ετών και το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του 2006, με πρωτοβουλία του ΕΟΤ σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, ανακοίνωσε την Τετάρτη σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη Πετραλιά. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του 2006, ξεκινά από την 1η Ιουλίου έως τέλος του 2006, ενώ ο προϋπολογισμός αυξήθηκε κατά 33% και το σύνολο των δικαιούχων ανέρχεται σε 100.000. Για το πρόγραμμα "Γνωρίζω τη Χώρα μου" που ξεκινά από την 1η Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους, έχει συνολικό προϋπολογισμό 500.000 και εκτιμάται ότι θα συμμετάσχουν περίπου 3.000 δικαιούχοι με μια επιβάρυνση 50 ευρώ κατ΄ άτομο. Αφορά περίπου 55 ταξίδια των 50 ατόμων με τριήμερη διάρκεια. Για τα ταξίδια έχουν επιλεγεί ως αφετηρίες οκτώ πόλεις ή περιοχές που είναι: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Λάρισα, Κομοτηνή, Κρήτη και Μυτιλήνη. Από την πλευρά της, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης στην εδραίωση του Κοινωνικού Τουρισμού, εξήγγειλε ότι από το 2007 και για τα επόμενα χρόνια θα αυξάνεται σταδιακά ο αριθμός των δικαιούχων στα συγκεκριμένα προγράμματα, καθώς οι πρωτοβουλίες για τον Κοινωνικό τουρισμό εντάσσονται στην προσπάθεια να αυξηθεί η συμμετοχή του τουρισμού στο ΑΕΠ από το 18% στο 30%.

    Μέσω ΚΕΠ η διαδικασία

    Το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, η διαδικασία του οποίου θα κινηθεί μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, αποτελείται από τρεις ενότητες που έχουν ως εξής:

    Το Πρόγραμμα επτά διανυκτερεύσεων, αφορά συνολικά σε 86.000 δικαιούχους. Το Πρόγραμμα για την Τρίτη Ηλικία, αφορά συνολικά σε 6.000 δικαιούχους. Η διαφορά με τα άλλα προγράμματα είναι ότι θα διαρκέσει από την 1η Οκτωβρίου μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου. Το Πρόγραμμα Εκδρομών εντός Ελλάδας, αφορά σε συνολικά 5.000 δικαιούχους για τριήμερες εκδρομές (δύο διανυκτερεύσεων) και σε άλλους 3.000 δικαιούχους για πενθήμερες διακοπές (τεσσάρων διανυκτερεύσεων).

    Μέσω των προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού, στα οποία τα τελευταία δύο χρόνια αυξάνονται οι δικαιούχοι, οι επιλογές καταλυμάτων και ο προϋπολογισμός τους, δίνεται η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες, με συμβολική ή και μηδενική σε αρκετές περιπτώσεις επιβάρυνση, να κάνουν διακοπές σε περιοχές ή και καταλύματα που υπό κανονικές συνθήκες θα δυσκολεύονταν να επισκεφθούν.

    [11] Κοινωνία

    Σήμερα ή αύριο η φόρτωση του πρώτου πλοίου

    Ξεκινά η μεταφορά της λυματολάσπης

    8/6/2006 1:19:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Σήμερα ή το αργότερο αύριο, ξεκινάει η φόρτωση του πρώτου πλοίου, που είναι ήδη αγκυροβολημένο έξω από την Ψυτάλλεια, με τους πρώτους 4.500 τόνους λυματολάσπης, που θα μεταφερθούν στην Γερμανία. Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ, Ελπίδας Παντελάκη. Όπως ανέφερε ο κ Ξανθόπουλος, έχει προγραμματιστεί να φύγουν και οι 75.000 τόνοι λυματολάσπης, για αυτό και θα υπάρχει συνεχής ροή πλοίων που θα μεταφέρουν τους ειδικά συσκευασμένους, υδατοστεγείς σάκους. Ο κ. Ξανθόπουλος παραδέχτηκε ότι η λύση μεταφοράς της λυματολάσπης με πλοία είναι ακριβή, πρόσθεσε ωστόσο, ότι η ΕΥΔΑΠ επεξεργάζεται παράλληλα και άλλη λύση, η οποία θα ανακοινωθεί όταν ωριμάσουν οι συνθήκες.

    Ο Yφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ διαβεβαίωσε ακόμα, ότι τον επόμενο Μάρτιο θα είναι έτοιμο και το εργοστάσιο ξήρανσης στην Ψυτάλλεια, η κατασκευή του οποίου προχωράει με γοργούς ρυθμούς, όπως είπε, και μέσα στο Μάιο θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

    Από την πλευρά της η κ .Παντελάκη έκανε λόγο για απαράδεκτη καθυστέρηση σε ότι αφορά την εξεύρεση πολιτικής λύσης, σε ένα θέμα που ταλαιπωρεί χιλιάδες κατοίκους της Αττικής και πρόσθεσε ότι τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ προηγούμενα, δείχνουν ότι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα λύματα της πρωτεύουσας.

    [12] Κόσμος

    Δεν επιβεναιώνεται επίσημα

    Απελευθέρωσαν τους ομήρους

    8/6/2006 10:42:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: BBC

    Ελεύθεροι αφέθησαν οι πέντε Νοτιοκορεάτες εργάτες, του οποίους απήγαγαν χθες από πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Νιγηρία, μέλη της ανταρτικής "Κίνησης για την Απελευθέρωση του Δέλτα του Νίγηρα", σύμφωνα με ισχυρισμούς της οργάνωσης. Σύμφωνα με την οργάνωση η επίθεση ήταν απάντηση στην απόφαση δικαστηρίου, που αρνούταν το δικαίωμα καταβολής εγγύησης στον αντάρτη ηγέτη, Μουτζαχίντ Ντοκούμπο Αζάρι. Ο τελευταίος συνελήφθη με την κατηγορία της προδοσίας πέρυσι και η οργάνωση ζητούσε εδώ και καιρό την αποφυλάκισή του. Σύμφωνα με μια άλλη οργάνωση, που συμμετείχε στην απαγωγή, το "Ενωμένο Επαναστατικό Συμβούλιο", ο Ντοκούμπο Αζάρι ζήτησε την απελευθέρωση των ομήρων. Από την πλευρά της, πάντως η Κίνηση για την Απελευθέρωση του Νίγηρα, πρότεινε την ανταλλαγή των ομήρων με τον Ντοκούμπο Αζάρι. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση για τοτι ακριβώς έχει συμβεί.

    Η "Κίνηση για την Απελευθέρωση του Δέλτα του Νίγηρα" έχει πραγματοποιήσει κατά το παρελθόν κι άλλες επιθέσεις στις κεντρικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Νιγηρίας.

    Γενικότερα αναφέρεται, ότι οι συγκεκριμένες επιθέσεις αυξάνονται συνεχώς και έχουν προκαλέσει τη μείωση κατά 25% την παραγωγή πετρελαίου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απαγωγές εργατών στη Νιγηρία

    [13] Κόσμος

    Αλλά όχι να δεχτεί υποδείξεις

    Πρόθυμος να δώσει εξηγήσεις

    8/6/2006 8:38:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Η Τεχεράνη είναι πρόθυμη να έχει συνομιλίες σχετικά με τις ανησυχίες για το πυρηνικό της πρόγραμμα και για να επιλύσει παρεξηγήσεις σε διεθνές επίπεδο, δήλωσε ο Ιρανός Πρόεδρος, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, επισημαίνοντας, όμως, ότι η χώρα του "δε θα διαπραγματευτεί ποτέ" το είδος της πυρηνικής τεχνολογίας που επιθυμεί να χρησιμοποιήσει."Δεν θα κάνουμε ποτέ υποχωρήσεις ούτε θα διαπραγματευτούμε τα νόμιμα δικαιώματά μας και δεν θα επιτρέψουμε στη Δύση να μας υποδείξει τι να κάνουμε και τι να αποφασίσουμε", πρόσθεσε ο Αχμαντινετζάντ σε ομιλία του στην πόλη Καζβίν του βορειοδυτικού Ιράν, την οποία μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

    Προειδοποιεί η ΙΑΕΑ

    Την ίδια ώρα, στην έκθεσή της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, αναφέρεται, το Ιράν συνεχίζει τον εμπλουτισμό ουρανίου και κατασκευάζει νέες συσκευές φυγοκέντρισης, παρά τα διεθνή αιτήματα για την ανατολή των δραστηριοτήτων του αυτών.

    Επίσης, σημειώνεται, ότι βρέθηκαν νέα ίχνη πολύ εμπλουτισμένου ουρανίου σε ορισμένες συσκευές στο Ιράν.

    Σημειώνουμε, ότι η έκθεση αυτή δίνεται στην δημοσιότητα πριν από τη σύνοδο του διοικητικού συμβουλίου της ΙΑΕΑ που θα γίνει την προσεχή εβδομάδα.

    [14] Ιράκ

    Επιθέσεις σε προάστια της Βαγδάτης

    Σε αναβρασμό η Βαγδάτη

    8/6/2006 7:25:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο σιιτικό προάστιο Καζιμίγια στο βόρειο τμήμα της Βαγδάτης με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά άνθρωποι και τουλάχιστον 26 να τραυματιστούν. Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας το αυτοκίνητο εξερράγη σε μια κεντρική αγορά, ενώ στο προάστιο είχε συγκεντρωθεί μεγάλο πλήθος Ιρακινών πολιτών λόγω της ανακοίνωσης του θανάτου του αρχηγού της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, Αμπού Μουσάμπ Αλ Ζαρκάουι, που σκοτώθηκε σε ιρακινο-αμερικανική επιχείρηση στο βόρειο τμήμα της ιρακινής πρωτεύουσας. Λίγο αργότερα πάλι από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά σε μια πολυσύχναστη αγορά στο προάστιο Αλ-Αμίν νοτιοανατολικά της Βαγδάτης πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν. Το πρωί ακόμη 13 πολίτες έχασαν τη ζωή τους και 28 τραυματίστηκαν σε άλλη επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίντητο στο προάστιο Αλ-Τζεντίτα της Βαγδάτης.

    Ερευνούν τη δολοφονία 13χρονου

    Στο μεταξύ, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε, ότι διεξάγει έρευνα, μετά από την κατηγορία εναντίον Βρετανών στρατιωτών πως σκότωσαν ένα 13χρονο Ιρακινό, στην προσπάθειά τους να απωθήσουν ένα εχθρικό προς αυτούς πλήθος πολιτών.

    Όπως αναφέρεται το επεισόδιο έγινε το απόγευμα της Τετάρτης κοντά στην πόλη Αλ-Αμάρα στο νότιο τμήμα του Ιράκ. Οι στρατιώτες, που επιτηρούσαν μια ζώνη στην οποία είχε βρεθεί ένας εκρηκτικός μηχανισμός δέχτηκαν επίθεση με πέτρες από πλήθος Ιρακινών και άρχισαν να ρίχνουν εναντίον του πλήθους σφαίρες από καουτσούκ, τραυματίζοντας σοβαρά δύο νεαρούς 15 και 16 χρόνων και σκοτώνοντας τον 13χρονο Ιρακινό.

    "Είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε ότι σκοτώθηκε ένας 13χρονος Ιρακινός στην διάρκεια επεισοδίων", ανέφερε ο εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Άμυνας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι διενεργείται επείγουσα έρευνα για το συμβάν.

    Πριν από 48 ώρες τρεις ακόμα βρετανοί στρατιώτες δικάστηκαν από Στρατοδικείο της χώρας τους με την κατηγορία, ότι εσκεμμένα προκάλεσαν το θάνατο δια πνιγμού, ενός 15 χρονου Ιρακινού.

    [15] Οικονομία

    Η τρίτη κατά σειρά από το Δεκέμβριο

    Αύξηση επιτοκίου από την ΕΚΤ

    8/6/2006 4:34:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/6/2006 8:11:00 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Νέα άνοδο στο βασικό της επιτόκιο, κατά 0,25%, αποφάσισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στην καθιερωμένη μηνιαία της συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη. Καθοριστικό ρόλο σε αυτή την απόφαση παίζει η αναζωπύρωση του πληθωρισμού ο οποίος δεν υποχωρεί κάτω από το όριο του 2%. αύξησε τα επιτόκιά της η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα. Έτσι, το βασικό επιτόκιο στην Ευρωζώνη διαμορφώνεται στο 2,75%. Επιπλέον, αυξήθηκαν τα επιτόκια διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων, σε 3,75% και 1,75% αντίστοιχα. Αυτή είναι η τρίτη αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ από το Δεκέμβριο του 2005.

    Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, η αύξηση των επιτοκίων ήταν απαραίτητη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι προβλέψεις σχετικά με τον πληθωρισμό θα παραμείνουν υπό έλεγχο και προσθέτοντας ότι τα επιτόκια της ευρωζώνης ήταν ακόμα χαμηλά και ότι η πολιτική της παραμένει πολιτική εξομάλυνσης.

    O κ.Τρισέ επισήμανε επίσης ότι η ΕΚΤ" θα συνεχίσει τη στενή επόπτευση όλων των εξελίξεων, προκειμένου να εξασφαλισθεί η σταθερότητα των τιμών στο μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο.

    Σύμφωνα με τις προβλέψεις ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη θα κυμανθεί το 2006 γύρω στο 2,3%,, ενώ η πρόβλεψη για το πρώτο εξάμηνο του 2007 παραμένει αμετάβλητη στο 2,2%. Η άνοδος των επιτοκίων αναμένεται να δημιουργήσει πρόσθετα βάρη σε όσους έχουν συνάψει στεγαστικά δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο και γι΄ αυτό η Τράπεζα της Ελλάδος προτείνει στους καταναλωτές να επιλέγουν δάνεια με σταθερό επιτόκιο.

    Παράλληλα σημαντική αναμένεται να είναι η επιβάρυνση και για το κόστος δανεισμού του δημοσίου.

    "Η νέα αύξηση των ευρωπαϊκών επιτοκίων θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την καταλήστευση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών από τις Τράπεζες, σε μια περίοδο, μάλιστα, που αυξάνονται ανεξέλεγκτα τα δάνεια", αναφέρει αναφέρει σε δηλώσεις του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. του Συνασπισμού .

    Στο μεταξύ, στο 3,1% από 3,3% μειώθηκε ο πληθωρισμός το Μάιο σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εν αναμονή της συνεδρίασης

    [16] Οικονομία

    Για τα ευρωπαϊκά επιτόκια

    Εν αναμονή της συνεδρίασης

    8/6/2006 1:57:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/6/2006 6:10:09 μμ)

    Κρίσιμη η σημερινή μέρα για τα ευρωπαϊκά επιτόκια. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεδριάζει νωρίς το απόγευμα και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα αυξήσει ξανά το βασικό της επιτόκιο κατά 0,25%, προκαλώντας έτσι αλυσιδωτές αυξήσεις σε όλα τα δάνεια, και κυρίως στα στεγαστικά.

    [17] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Και το όνομα αυτού

    "Super League Ελλάδα 2007"

    8/6/2006 10:55:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στη διάρκεια της αποψινής συνεδρίασης των μελών της Σούπερ Λίγκα, αποφασίστηκε η αλλαγή του ονόματος του νέου πρωταθλήματος και αντικαθιστά την παλαιά μορφή της Α Εθνικής. Δια στόματος του μεγαλομετόχου της Ξάνθης, Χρήστου Πανόπουλου, ανακοινώθηκε η απόφαση των μελών του νέου φορέα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, το οποίο στο εξής θα ονομάζεται "Super League Ελλάδα 2007", ενώ για το εξωτερικό η ονομασία θα είναι "Super League Greece 2007". Όσον αφορά το έμβλημά του θα είναι ένα γήπεδο χρώματος μπλε. Ο εκπρόσωπος της Σούπερ Λίγκα Χρήστος Πανόπουλος, είπε ακόμα: "Την μεθεπόμενη Παρασκευή θα κατατεθεί στη Βουλή από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Ορφανό, το σχετικό νομοσχέδιο και τρεις ημέρες αργότερα θα πραγματοποιηθεί και νέα ολομέλεια της νέας κίνησης του ποδοσφαίρου. Βρισκόμαστε σε οριακό σημείο, αλλά πιστεύουμε ότι έστω και έτσι θα ξεκινήσουμε. Οι διαφωνούντες δεν είχαν προσκληθεί, αλλά όπως γνωρίζουν η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή γι αυτούς". Από τη σημερινή συνεδρίαση απουσίαζαν ο Ηρακλής και ο Ατρόμητος, καθώς και οι "διαφωνούντες" της κίνησης, ΠΑΟΚ, Ιωνικός και Αιγάλεω. Το "παρών", όμως, έδωσαν για λογαριασμό του Εργοτέλη και της Κέρκυρας, οι Τζώρτζογλου και Καλογιάννης.

    Βαρδινογιάννης: "Μεταγραφές ουσίας"

    Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αποψινής συνεδρίασης ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έκανε δηλώσεις που αφορούν αποκλειστικά την ομάδα του. Για τον Παπαδόπουλο, για τος μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας, όπου τόνισε πως θα είναι ουσίας και όχι εντυπωσιασμού, αλλά και το γηπεδικό.

    Για την ανανέωση του συμβολαίου του "Παπ" είπε: "Γράφτηκαν και ακούστηκαν πολλά. Αποδείχθηκε ότι από τη στιγμή που ήθελε να μείνει και εμείς θέλαμε να τον κρατήσουμε, όλα πήγαν καλά. Είμαι ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή και δείξαμε με τη στάση μας τι πραγματικά επιθυμούσαμε από την αρχή".

    Για τις μεταγραφικές κινήσεις του «τριφυλλιού»: "Το πλεονέκτημά μας είναι ότι φέτος δεν μετέχουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ κι αυτό μας βοηθά χρονικά και δεν πιεζόμαστε όπως στο παρελθόν. Τα μεγάλα ονόματα δύσκολα έρχονται στην Ελλάδα κι αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι. Οι προσπάθειές μας, όμως, θα συνεχιστούν με στόχο να κάνουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Σίγουρα θα γίνουν μεταγραφές, αλλά τα πράγματα δεν θα είναι όπως πέρυσι".

    Στο τέλος μίλησε και για το γηπεδικό: "Μέσα στην άλλη εβδομάδα εκτιμώ πως θα συναντηθούμε με τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ. Προχωράμε κανονικά".

    [18] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΑΕΚ: Τόζεφ ο πρώτος

    8/6/2006 8:51:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σχεδόν μία μέρα μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας με τον Λορέντζο Σέρα Φερέρ για την τεχνική ηγεσία της ομάδας, η ΑΕΚ προχώρησε στην πρώτη της καλοκαιρινή μεταγραφή. Πρόκειται για τον 21χρονο (12/05/1985) Ούγγρο μέσο Ντάνιελ Τόζερ, ο οποίος συμφώνησε με την Ένωση για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ο Τόζερ είναι διεθνής με την εθνική Ελπίδων της χώρας του και τις δύο τελευταίες χρονιές αγωνιζόταν στην ουγγρική Φερεντσβάρος, ενώ έχει επίσης φορέσει τη φανέλα της Ντέμπρετσεν και της Σάρβας. Από εκεί και περά η μεταγραφική ενίσχυση της "Ένωσης" εν όψει των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ συνεχίζεται με τον νεαρό Χέτεμαϊ να είναι ουσιαστικά "κλεισμένος". Όσον αφορά την υπόθεση του Βραζιλιάνου Τιάγκο, το θέμα πήρε αρνητική τροπή, καθώς οι εξετάσεις του δεν ήταν "καθαρές" και πλέον δύσκολα η ΑΕΚ θα προχωρήσει στο θέμα απόκτησης του.

    [19] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Χώρισαν οι δρόμοι Ολυμπιακού-Σούρερ

    8/6/2006 12:07:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Παρελθόν αποτελεί εδώ και λίγες ώρες από τον Ολυμπιακό ο Αργεντίνος Γκαμπριέλ Σούρερ, ο οποίος μετά από δύο χρόνια στο "λιμάνι" δεν αποκλείεται να συνεχίσει την καριέρα του στο γαλλικό πρωτάθλημα. Η διοίκηση της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιο του 34χρονου Αργεντινού κεντρικού αμυντικού και ευχαρίστησε τον Γκαμπριέλ Φρανσίσκο Περάλτα Σουρέρ, όπως είναι το πλήρες όνομα του παίκτη, για τις υπηρεσίες του στην ομάδα. "Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ΣΦΠ ενημέρωσε σήμερα τον μάνατζερ του Γκάμπριελ Σούρερ, ότι δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή που λήγει στις 30/6/2006. Ο Ολυμπιακός ευχαριστεί τον Γκάμπριελ Σούρερ για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην ομάδα, κατά την διετή παραμονή του σε αυτή και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του" αναφέρει το κείμενο της ανακοίνωσης των πρωταθλητών.

    [20] Μπάσκετ

    Τρία άτομα στον εισαγγελέα

    8/6/2006 3:51:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στο εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα τρία άτομα για τα θλιβερά επεισόδια που στιγμάτισαν χθες τον τελικό μπασκετ Παναθηναϊκού- Ολυμπιακού στο κλειστό γυμναστήριο του ΟΑΚΑ. Οι δύο, ένας 23χρονος και ένας 28χρονος συνελήφθησαν την ώρα που έμπαιναν στο γήπεδο, γιατί κατείχαν κροτίδες, δυναμιτάκια και μία φωτοβολίδα. Ο τρίτος, ένας 30χρονος συνελήφθη μέσα στο γυμναστήριο, γιατί πέταξε από την κερκίδα που βρισκόταν αναπτήρα ή κέρμα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας παίχτης του Ολυμπιακού.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πρωταθλητής Ελλάδας ο ΠΑΟ

    [21] Πολιτισμός

    Όλο το "Ηλειακό φως" σε μια φωτογραφία

    8/6/2006 4:32:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Ο Δήμος Πύργου παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό την έκθεση της φωτογράφου Εμμανουέλας Αργυροπούλου με τίτλο "Ηλειακό φως". Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο του Πύργου και διαρκεί από τη 17η έως τις 25 Ιουνίου 2006 και περιλαμβάνει 40 περίπου έργα της φωτογράφου από διαφορετικές τοποθεσίες του νομού Ηλείας. Παρατηρώντας τις φωτογραφίες αυτές, έχει κανείς την εντύπωση πως μπαίνει σε μια νέα, ανεξερεύνητη Ηλεία, ντυμένη στα χρώματα της γης και του ουρανού. Φωτογραφίες με έντονα στοιχεία αφαίρεσης (επεξεργασία της μορφής, του κάδρου, απομάκρυνση τού περιττού), υπαινικτικές και όχι κραυγαλέες, με νοήματα, αλλά όχι σε εύκολα "μηνύματα", φωτογραφίες αυθύπαρκτες -που δεν χρειάζονται εξήγηση- και μοναδικές, που δεν αποτελούν δηλαδή μέρος κάποιας αφηγηματικής σειράς. Παρόλο που απεικονίζουν συγκεκριμένες όψεις μιας πραγματικότητας, είναι παντελώς στερημένες από οποιαδήποτε εφήμερη ή κοινότοπη σημασία, υπερβαίνουν το άμεσο και το προφανές και μάς εισάγουν σε έναν κόσμο ποιητικό.

    Λίγα λόγια για τη φωτογράφο

    Η Εμμανουέλα Αργυροπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα κι από πολύ μικρή αγαπούσε τη φωτογραφία. Σπούδασε 3D Animation & Επεξεργασία Φωτογραφίας στον Αθηναϊκό Τεχνολογικό Καλλιτεχνικό Όμιλο, απέκτησε Bachelor of Arts στην Παραγωγή Πολυμέσων (Multimedia Productions) από το Middlesex University of London, ενώ έχει παρακολουθήσει και σεμινάρια φωτογραφίας στο High School of Kent στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών. Από 2001 και για τρία χρόνια παρακολούθησε το Φωτογραφικό Εργαστήρι του φωτογράφου Φραντζέσκο Καραγιαννόπουλου. Το 2003 συμμετείχε στο workshop του διεθνώς διακεκριμένου φωτογράφου Antonin Kratotchvil στη Τοσκάνη της Ιταλίας. Τον Ιούνιο του 2005 το Τσέχικο φωτογραφικό περιοδικό FotoVideo (http://www.ifotovideo.cz), στα πλαίσια αφιερωμάτων σε νέους Βαλκάνιους φωτογράφους, την επέλεξε ως αντιπρόσωπο της χώρας μας

    Σήμερα σπουδάζει Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, ενώ συνεχίζει ενεργά να ασχολείται με τα ταξίδια του φωτός λαμβάνοντας μέρος σε εκθέσεις και άλλες φωτογραφικές εκδηλώσεις.

    [22] Παράξενα

    Μια γιαγιά σκέτο έργο τέχνης

    8/6/2006 12:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/6/2006 2:56:30 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πιο "ζωντανό" έκθεμα της τάξης των τελειοφοίτων της σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Λιντς ανήκει στην ευρηματική φαντασία μίας Ελληνίδας. Η 22χρονη φοιτήτρια Τζάνις Ραφαηλίδου έκανε έκθεμα την 80χρονη γιαγιά της, στην έκθεση "25 degrees" και έτσι εκατοντάδες επισκέπτες της γκαλερί Whitehall Waterfront έχουν την ευκαιρία να δουν την κυρία Αθηνά επί το έργο, να μαγειρεύει, να φροντίζει το νοικοκυριό, ακόμα και να πλέκει. Η Τζάνις αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τη γιαγιά της ως ζωντανό γλυπτό, καθώς ήθελε το έκθεμά της να έχει άμεση σχέση με τη σπιτική ζωή της Ελλάδας και τι πιο αντιπροσωπευτικό από την παραδοσιακή Ελληνίδα γιαγιά. Έτσι, η κυρία Αθηνά περνάει τη μέρα της σε μία κουζίνα, που φτιάχτηκε ειδικά για εκείνη, επιδίδεται στο νοικοκυριό, ενώ γύρω της υπάρχουν διάφορα ελληνικά εδέσματα όπως ελιές, φρεσκοψημένο ψωμί και σπιτική μαρμελάδα και σε μία μεγάλη οθόνη προβάλλονται σκηνές από την καθημερινή ζωή των Ελλήνων.

    "Οι Έλληνες κάνουμε τα πάντα για τα παιδιά μας"

    Τι λέει όμως η διάσημη πλέον γιαγιά για όλα αυτά; "Στην Ελλάδα θα κάναμε τα πάντα για τα παιδιά μας, έτσι το να βρίσκομαι εδώ δεν είναι κάτι που με ενοχλεί καθόλου. Στην αρχή ήταν λίγο παράξενα, αλλά μετά χαλαρώνεις και ξεχνάς αυτούς που σε βλέπουν".

    Η Τζάνις από την πλευρά της, είπε πως ήθελε το έκθεμά της να έχει εικόνα και άρωμα Ελλάδας, για αυτό σκέφτηκε πως θα ήταν τέλεια να μπορούσε να ερχόταν η γιαγιά της στο Λιντς. "Στην αρχή της το είπα σαν αστείο, αλλά δέχτηκε", συμπλήρωσε η 22χρονη φοιτήτρια.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    The Mirror: This is not my gran doing her knitting and cooking her tea..

    Leeds Today: She's all art, my gran

    Σχετικά Links:

    www.25degrees.co.uk

    [23] Παράξενα

    Εκρηκτικό ταμπεραμέντο

    Αυτο-εμπρηστής

    8/6/2006 2:57:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: Reuters

    Είδε και αποείδε ένας Σέρβος όταν αντίκρισε το ποσό που έπρεπε να πληρώσει στην Τροχαία προκειμένου να πάρει πίσω το αυτοκίνητό του, που το είχε πάρει ο γερανός αφού είχε παρκάρει παράνομα. Το σκέφτηκε από δω, το σκέφτηκε από κει και τελικά είδε πως δεν άξιζε τον κόπο να πληρώσει το πρόστιμο. "Ας πάει και το παλιάμπελο", είπε λοιπόν, πήρε ορισμένα αντικείμενα που είχε στο αμάξι του και έβαλε φωτιά. Αφού βεβαιώθηκε ότι είχε ανάψει για τα καλά, ανέβηκε στο ποδήλατό του και έφυγε. Μάλιστα, όπως δήλωσε μία εφημερίδα ένας υπάλληλος, ο εμπρηστής ήταν απόλυτα ψύχραιμος. Πάντως, πρέπει να αναφέρουμε, πως δεν έγινε γνωστό ούτε το ποσό που κλήθηκε να πληρώσει, ούτε τι μάρκα ήταν το αυτοκίνητο.

    [24] Ζωής ...σΤάσεις

    Τζολί και Πιτ μιλούν για την κόρη τους

    8/6/2006 3:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/6/2006 4:28:55 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είναι το πιο λαμπερό ζευγάρι του Χόλιγουντ και η κάθε τους κίνηση αποτελεί χρυσό δέλεαρ για τους παπαράτσι. Ο λόγος φυσικά για την Αντζελίνα Τζολί και τον Μπραντ Πιτ, που πρόσφατα, στις 27 Μαΐου, απέκτησαν μία κορούλα, καρπό του έρωτά τους. Οι δύο λαμπεροί ηθοποιοί ανακοίνωσαν, ότι η νεογέννητη κόρη τους Σιλό Νουβέλ, θα έχει διαβατήριο άρα και εθνικότητα Ναμίμπιας. Το διάσημο ζευγάρι του Χόλιγουντ μίλησε στους δημοσιογράφους στη διάρκεια μιας σύντομης συνέντευξης τύπου στο ξενοδοχείο Χάνσα στην πόλη Σβάκοπμουντ που βρίσκεται στα όρια της ερήμου της Ναμίμπιας, όπου γέννησε τη Σιλό Νουβέλ η Αντζελίνα Τζολί . "Δεν μπορούσαμε να επιλέξουμε καλύτερα μέρος για να γεννηθεί το παιδί μας" δήλωσε η Αντζελίνα. "Είμαστε πολύ υπερήφανοι που η κόρη μας γεννήθηκε εδώ", προσέθεσε ο Μπραντ, ο οποίος είπε ακόμα, πως είχαν κάνει "μεγάλη προεργασία" έως ότου επιλέξει τη Ναμίμπια ως τον τόπο γέννησης του πρώτου βιολογικού τους παιδιού. Το ζευγάρι έχει δύο ακόμα παιδιά, υιοθετημένα, τον Μάντοξ και την Ζαχάρα. Ακόμα, δήλωσαν, ότι θα παραμείνουν στη Ναμπίμπια για λίγες ημέρες ακόμα και σύντομα θα επιστρέψουν στις ΗΠΑ, καθώς η μητέρα της Αντζελίνα ανυπομονεί να δει το εγγονάκι της.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κορίτσι απέκτησαν Πιτ - Τζολί

    [25] Ζωής ...σΤάσεις

    Χορεύοντας για την ειρήνη

    8/6/2006 1:25:00 μμ

    Την αντίθεσή τους στον πόλεμο πρόκειται να διατρανώσουν το ερχόμενο Σάββατο 10 Ιουνίου με το δικό τους πρωτότυπο τρόπο, τα Ελληνόπουλα της Αυστρίας, παρουσιάζοντας στο κέντρο της Βιέννης, για τέταρτη στη σειρά χρονιά, την πρωτοβουλία τους "Χορός για την ειρήνη". Στην πρωτότυπη εκδήλωση, που αναμένεται να συγκεντρώσει χιλιάδες κόσμου, τα Ελληνόπουλα της Αυστρίας θα χορέψουν, σε ελληνικούς σκοπούς και με παραδοσιακές στολές, "για την ειρήνη", στέλνοντας ένα "ζωντανό" μήνυμα κατά του πολέμου. Τα έσοδα από προσφορές θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στη διεθνή οργάνωση "Γιατροί χωρίς σύνορα". Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές της εκδήλωσης, μέσα στα χρόνια που μεσολάβησαν από το ξεκίνημα της πρωτοβουλίας τους, την άνοιξη του 2003, κατόρθωσαν να ενθουσιάσουν και άλλους νέους της Βιέννης από διάφορες χώρες, και έτσι φέτος τους "ελληνικούς χορούς για την ειρήνη" θα τους πλαισιώσουν με ένα δικό τους πρόγραμμα και άλλες δώδεκα ομάδες νέων από πέντε ηπείρους. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία της αυστριακής πρωτεύουσας, στην κεντρικότερη πλατεία της μπροστά στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου.

    [26] Χτύπησε "ιός" την Κροατία

    8/6/2006 8:32:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/6/2006 9:02:00 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ένας μυστηριώδης "ιός χτύπησε" την αποστολή της Εθνικής Κροατίας, η οποία έφτασε στο Μπαντ Μπρουκενάου, ενόψει της συμμετοχής της στο Μουντιάλ. Επτά παίκτες της ομάδας, οι Ντάριο Σίμιτς, Ιβιτσα Ολιτς, Μπόσκο Μπάλαμπαν, Ντάντο Πρσο, Στιέπεν Τόμας, Αντονι Σέριτς και Γιόζεπ Ντιντούλιτσα έφτασαν με συμπτώματα ίωσης, χωρίς ωστόσο τα αίτια από το ιατρικό επιτελείο να εντοπιστούν.. Οι 7 ποδοσφαιριστές αισθάνονται πάντως καλύτερα, αλλά ακόμα ένας παίκτης, ο Ντάριο Σρνα, δείχνει τα ίδια συμπτώματα, αφού υποφέρει από ναυτία, πυρετό και κεφαλαλγία. Χθες το βράδυ, η Κροατία ηττήθηκε σε φιλικό αγώνα από την Ισπανία με 2-1, ενώ συμμετέχει στον 6ο όμιλο με αντιπάλους την Βραζιλία, την Ιαπωνία και την Αυστραλία.

    [27] Καλλιστεία επί... χόρτου

    8/6/2006 1:32:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Τη στιγμή που ο "πυρετός" των στοιχημάτων και των προγνωστικών για το νικητή του 18ου Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει χτυπήσει κόκκινα, κάποιοι άσοι των γηπέδων κέρδισαν ήδη τους πρώτους τίτλους στη διοργάνωση και μάλιστα χωρίς να "ιδρώσουν" καθόλου. Σε πρόσφατη ψηφοφορία της γερμανικής εφημερίδας "Die Welt" για τους πιο όμορφους ποδοσφαιριστές των γερμανικών γηπέδων, ο διεθνής Παραγουανός σούπερ σταρ της Μπάγερν Μονάχου, Ρόκε Σάντα Κρουζ και ο Ισπανός άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Ραούλ, ήρθαν πρώτοι στις προτιμήσεις των φιλάθλων. Στη λίστα των ομορφότερων παικτών φιγουράρουν ακόμη ο Γάλλος στραϊκερ της Άρσεναλ, Τιερί Ανρί και οι Πορτογάλοι Κριστιάνο Ρονάλντο της Μάντσετσερ Γιουναϊτεντ και Λούις Φίγκο της Ίντερ.

    "Θεά" ο Φαν Μπρόνκχορστ

    Σε αντίστοιχη ψηφοφορία εξάλλου του περιοδικού της Ένωσης Ομοφυλόφιλων της Ολλανδίας, μετην επωνυμία "Gay Krant", σχετικά με το ποιος είναι ο ωραιότερος πάικτης των "οράνιε" οι αναγνώστες ανέδειξαν νικητή τον Τζιοβάνι Φαν Μπρόκχορστ της Μπαρτσελόνα. Ακολούθησαν στις προτιμήσεις των Ολλανδών οι διεθνείς Γιαν Κρόμκαμπ της Λίβερπουλ, Ρόμπιν Φαν Πέρσι της Άρσεναλ, Τζόνι Χεϊτίνχα του Άγιαξ και ο Ρουούντ Φαν Νίστελρόι της Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ.

    Τυχερός ο Κασίγιας

    Οι ψηφοφορίες όμως με αφορμή τους μουντιαλικούς αστέρες δεν περιορίστηκαν μόνο στους πρωταγωνιστές των γηπέδων, αλλά και στις αιθέριες υπάρξεις που κατά καιρούς έχουν στο πλευρό τους. Έτσι το χρυσό στέμμα της ωραιότερης συντρόφου ποδοσφαιριστή κατέληξε στην αρραβωνιαστικιά τους πορτιέρο των "φούριας ρόχας", Ίκερ Κασίγιας, την κυρία Έβα Γκονζάλες, που το 2003 είχε αναδειχθεί στα καλλιστεία της χώρας της "Μις Ισπανία".

    Η κ. Γκονζάλες άφησε πίσω της τη συμπατριώτισσά της και σύζυγο του Ραούλ, Μάμεν Σάνθ. Ακολούθησαν στις προτιμήσεις η γυναίκα του Ολλανδού τερματοφύλακα Φαν ντερ Σαρ, Σιλβί Φαν ντερ Σαρ και η σύζυγος του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ της Μίλαν, Κακά, Καρολίνε Τσέλικο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 8 June 2006 - 20:52:26 UTC