Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-02-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό
  • [02] Ανοίγει ξανά η υπόθεση Κλαδά-Κουκοδήμου
  • [03] Σε κλοιό ψύχους
  • [04] Nέο σύστημα για το πετρέλαιο
  • [05] Ζήτημα ημερών η ανεξαρτησία του Κοσσόβου
  • [06] Καταγραφή των ζημιών
  • [07] Σεισμός 5 Ρίχτερ στο Λίβανο
  • [08] Κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό
  • [09] Αυξήθηκε το εμπορικό έλλειμμα
  • [10] Χίλιοι νεκροί απ' το δριμύ ψύχος
  • [11] Έκρηξη στα Χανιά
  • [12] Έληξε η διορία Ανάν για εξεύρεση λύσης
  • [13] Εντολή για κατάρριψη δορυφόρου
  • [14] Οι προτεραιότητες του Μεντβέντεφ
  • [15] Στο Πρωτοδικείο η προσφυγή της 35χρονης
  • [16] Δέκα εκατ. για σπάνιο ψαράκι

    [01] Οικονομία

    Οι προτάσεις της κυβέρνησης

    Οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό

    15/2/2008 1:58:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/2/2008 6:13:07 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Το περίγραμμα των αλλαγών στο Ασφαλιστικό παρουσίασε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή. Μίλησε για περιορισμό του αριθμού των Ταμείων, για δημιουργία Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για κίνητρα παραμονής στην εργασία και για αντικίνητρα που θα αποτρέπουν από την πρόωρη συνταξιοδότηση. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την ΝΔ για δημιουργία κρίσης και εικόνας κατάρρευσης του ασφαλιστικού ώστε να δράσει αυθαίρετα όπως έκανε με τη ΔΕΗ και τη διαχείριση της οικονομίας. Η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ δεν δέχεται ενοποιήσεις Ταμείων και κατέθεσε 10 προτάσεις για το Ασφαλιστικό. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖ, Αλέκος Αλαβάνος μίλησε για απορρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ζήτησε οι αλλαγές να ξεκινήσουν από τους βουλευτές και πρότεινε, μεταξύ άλλων, τον διαχωρισμό του κλάδου υγείας από τον κλάδο σύνταξης.

    Δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης και ενοποιήσεις

    Την απόφασή του να συνεχίσει το δρόμο των μεταρρυθμίσεων με όποιο κόστος, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για το Ασφαλιστικό.

    Ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε τη δημιουργία Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης οι πόροι του οποίου θα προέλθουν από το 10% των συνολικών ετήσιων εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών, από το 4% των ετήσιων εσόδων του ΦΠΑ, και από το 10% των ποσών που εισπράττουν οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης από κοινωνικούς πόρους.

    Διευκρίνισε μάλιστα ότι το ποσοστό αυτό αφορά σε κοινωνικούς πόρους και όχι σε αποθεματικά Ταμείων.

    "Είναι ελάχιστη συνεισφορά στους αδύναμους του συστήματος και στη νέα γενιά. Είναι στοιχειώδης έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης" είπε ο κ. Καραμανλής χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της συμπολίτευσης.

    Αναπτύσσοντας τις προτάσεις της κυβέρνησης για την επίλυση του Ασφαλιστικού στη χώρα μας, ο κ. Καραμανλής είπε ότι οι σχετικές αποφάσεις ξεπερνούν τα όρια της κυβερνητικής θητείας, και ότι στόχος του νομοσχεδίου που θα κατατεθεί, είναι να δρομολογηθούν άμεσα οι αναγκαίες και οι επείγουσες αλλαγές.

    ο κ. Καραμανλής διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του συστήματος με βάση τρεις πυλώνες, την Κύρια Ασφάλιση, την Επικουρική Ασφάλιση και την Επαγγελματική Ασφάλιση, τα Επαγγελματικά Ταμεία.

    Συμπληρωματικά θα λειτουργεί και η ελεύθερη χρηματοδότηση δηλαδή η Ιδιωτική ασφάλιση.

    Σε κάθε περίπτωση, το Κράτος θα εγγυάται την καταβολή παροχών και συντάξεων, σ΄ όλους τους ασφαλισμένους και όλους τους συνταξιούχους, ενώ ο χαρακτήρας του ασφαλιστικού αυστήματος (δημόσιος - αναδιανεμητικός - υποχρεωτικός ) δεν μεταβάλλεται.

    Παράλληλα επανέλαβε ότι θεμελιώδεις παράμετροι του συστήματος δεν μεταβάλλονται. Τα γενικά όρια ηλικίας δεν αυξάνονται. Το ύψος των εισφορών δεν αυξάνεται. Το ύψος των συντάξεων δεν μειώνεται.

    Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε ως επιτακτική ανάγκη και βασική προτεραιότητά την αντιμετώπιση του πολυκερματισμού του ασφαλιστικού συστήματος αναγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην οργάνωση λίγων, ευέλικτων και αξιόπιστων Φορέων.

    "Καταρτίσαμε, για το σκοπό αυτό, ένα ορθολογικό πλαίσιο ομαδοποιήσεων, που αναπτύσσεται σε δύο άξονες: Αφενός δημιουργούνται νέοι ασφαλιστικοί Φορείς, με ενοποιήσεις "συγγενών" Ταμείων και αφετέρου εντάσσονται Φορείς και Κλάδοι σε, ήδη, υφιστάμενους Ασφαλιστικούς Οργανισμού" τόνισε ο Πρωθυπουργός.

    Ο κ. Καραμανλής διαβεβαίωσε ότι με την ενοποίηση των Ταμείων δεν θα θιγεί η υπηρεσιακή και μισθολογική εξέλιξη του προσωπικού, που υπηρετεί στους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς και ότι δεν θα μεταβληθούν οι όροι, οι προϋποθέσεις, το ύψος και το είδος των παροχών των Φορέων και των Κλάδων που ενοποιούνται.

    "Επιμένουμε σε ουσιαστική λύση απέναντι στο σημερινό κατακερματισμό του Συστήματος. Λύση ορθολογική και στέρεη. Λύση που αντιμετωπίζει αδικίες. Λύση προοπτικής και ευθύνης.", τόνισε ο Καραμανλής και πρόσθεσε ότι ο συντηρητισμός των λίγων δεν πρέπει να γίνει ανάχωμα στο συμφέρον των πολλών.

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι στα πλαίσια της μεταρρύθμισης θα θεσπιστούν και μέτρα για την προστασία της μητρότητας. Στόχος είναι να στηρίζεται η εργαζόμενη μητέρα, τον καιρό που πραγματικά έχει μεγαλύτερη ανάγκη, τον καιρό που τα παιδιά της είναι μικρά.

    Επίσης θα θεσπιστούν και διατάξεις που θα παρέχουν κίνητρα για την εθελούσια παραμονή στην εργασία, έως και τρία χρόνια, πέραν του χρόνου συνταξιοδότησης, αλλά και αντικίνητρα στην πρόωρη συνταξιοδότηση.

    "Είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω, όποιο κόστος κι αν χρειαστεί, το δρόμο που εγγυάται την ασφάλεια και τη σιγουριά για τους πολλούς, το δρόμο που οδηγεί σε συνεκτικότερη και δικαιότερη κοινωνία, το δρόμο που δικαιούνται οι νέοι και οι νέες, το δρόμο που συμφωνήσαμε με τους πολίτες" τόνισε ο κ. Καραμανλής επισημαίνοντας ότι η μεταρρύθμιση αποτελεί επιτακτικό χρέος, και ανάγκη που προκύπτει από την πραγματικότητα του χθες και από τις προβλέψεις για τις δημογραφικές προκλήσεις.

    Ασκώντας κριτική σε κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και σε ορισμένους κοινωνικούς φορείς, ο κ. Καραμανλής είπε ότι η σκόπιμη υποτίμηση υπαρκτών προβλημάτων είναι συμπεριφορά υποκρισίας, ότι η αδράνεια είναι φυγόπονη επιλογή ανευθυνότητας, και ότι η αντίδραση σε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις είναι επιλογή κοινωνικής αδιαφορίας.

    Όρια ηλικίας και κάρτα κοινωνικής ασφάλισης

    Αναπτύσσοντας τους βασικούς άξονες της πρότασης για το Ασφαλιστικό, η Υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά είπε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ενοποίηση των Ταμείων ομοειδών κλάδων, χωρίς επιβάρυνση των υγιών Ταμείων αλλά και χωρίς εξαιρέσεις. Σε κάθε ενοποιημένο ταμείο.

    Οι εντασσόμενοι φορείς και κλάδοι διατηρούν τα αποθεματικά τους και την περιουσία τους, αλλά υπό μία κεντρική διοίκηση και ενιαίους ελεγκτικούς μηχανισμούς, τόσο για τον έλεγχο των εσόδων, όσο και για τον έλεγχο των δαπανών υγείας.

    Παράλληλα προχωρά επίσης στη δημιουργία του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης των Γενών, στο οποίο θα εισρέει και το 10% του κοινωνικού πόρου.

    Όσον αφορά τα όρια ηλικίας οι ασφαλιστικές παρεμβάσεις θα επικεντρώνονται στα ειδικά όρια ηλικίας και στη δημιουργία κινήτρων για την παραμονή στην εργασία, με παράλληλη αποθάρρυνση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

    Όπως είπε η κ Πετραλιά η κυβέρνηση θα καθιερώσει και την κάρτα κοινωνικής ασφάλισης με υποχρεωτικό έναν αριθμό μητρώου κοινωνικής ασφάλισης, που θα λειτουργεί ως βάση δεδομένων για τον εργασιακό και ασφαλιστικό βίο του εργαζομένου.

    Την ανάγκη της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης επισήμανε από την πλευρά του ο Υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης.

    "Κάθε χρόνο τα λειτουργικά ελλείμματα του ασφαλιστικού συστήματος διευρύνονται, αλλά υπερκαλύπτονται από την επιχορήγηση του Προϋπολογισμού. Το λειτουργικό έλλειμμα, την περίοδο 2000 - 2008 έχει διπλασιαστεί ως ποσοστό επί του ΑΕΠ, φθάνοντας στο 5,1%. Αυτό το πρόβλημα κανείς δεν μπορεί να το κρύψει, ή να το ωραιοποιήσει", ανέφερε στην ομιλία του.

    "Διάλογος έγινε επί μακρόν. Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε σε μια μεταρρύθμιση που θα κάνει το ασφαλιστικό σύστημα, πιο βιώσιμο και πιο κοινωνικά δίκαιο. Η κυβέρνηση ανταποκρίνεται με ευθύνη απέναντι στους πολίτες και τους νέους και την ίδια ευθύνη πρέπει να επιδείξουν όλοι",ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Αλογοσκούφης.

    Επίθεση στην κυβέρνηση και προτάσεις από το ΠΑΣΟΚ

    Για ασφαλιστική απορρύθμιση, κατεδάφιση του συστήματος και ανατροπή του δημόσιου χαρακτήρα κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα το δημόσιο διάλογο που θα ξεκινήσει από αύριο το κόμμα του με χρονικό ορίζοντα τον Ιούνιο και στόχο την επίτευξη μιας δίκαιης κοινωνικής συμφωνίας για το εργασιακό και Ασφαλιστικό που θα υλοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ όταν γίνει κυβέρνηση.

    Αναπτύσσοντας την πρόταση του κόμματός του, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε την ανάγκη για: εγγύηση των πόρων και ενίσχυση των Ταμείων, για δημιουργία ενιαίου φορέα βεβαίωσης και είσπραξης των εισφορών, για αύξηση της σύνταξης του αγρότη και του ανασφάλιστου στα 550 ευρώ κατ άτομο και 950 ευρώ για το ζευγάρι, για σταδιακή εξίσωση των αγροτών με τους ασφαλισμένους των άλλων Ταμείων και τη συνταξιοδότησή τους στα 37 χρόνια εργασίας ανεξαρτήτως ηλικίας.

    Επίσης ο κ. Παπανδρέου μίλησε για την ανάγκη αναβάθμισης των υγειονομικών υπηρεσιών, για επαναπροσδιορισμό των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων με επιστημονικά κριτήρια, για σύσταση Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης και για αξιόπιστη διοίκηση των Ταμείων με φραγμό στους κουμπάρους, τους ημετέρους και τους ταμίες των κομμάτων, όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρουσίασε επίσης προτάσεις αναδιανομής του εισοδήματος "ανάλογης με εκείνη που έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου από το 1981, προσαρμοσμένης όμως στις σημερινές συνθήκες", προτείνοντας και την ασφάλιση των νοικοκυρών.

    Κατά τον κ. Παπανδρέου, μετά το σκάνδαλο των ομολόγων, η αξιοπιστία της κυβέρνησης είναι μηδενική και ως εκ τούτου αδυνατεί να συγκροτήσει πρόταση για το Ασφαλιστικό, που να συγκεντρώνει την συναίνεση των κοινωνικών εταίρων. Βασική της επιδίωξη είναι η δημιουργία και εμπέδωση μιας εικόνας κατάρρευσης του ασφαλιστικού συστήματος, προκειμένου "να δράσει αυθαίρετα και ανενόχλητα, όπως έκανε με τη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ".

    Έντονη κριτική από ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ

    Κριτική στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση για τα πεπραγμένα τους, με αιχμή την κοινωνική ασφάλιση, τη συνταξιοδότηση και την πρόνοια, άσκησε η γ.γ. του ΚΚΕ.

    Η κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε αντιδραστικές τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, μίλησε για αρπαγή των κατακτήσεων πολλών ετών των εργαζόμενων και πρόσθεσε πως η πολιτική αυτή στηρίζεται στη φιλοσοφία του "διαίρει και βασίλευε" ώστε να μην αναπτυχθεί η ταξική ενότητα και επειδή βολεύει το κεφαλαιουχικό σύστημα.

    Το κόμμα της - όπως είπε - δεν διαπραγματεύεται με εκείνους που φταίνε και σήμερα μιλάνε "με ωραία λόγια" για τη μητρότητα και τους νέους, αλλά δεν έχουν τη δύναμη να παρεμποδίσουν όσα συμβαίνουν στους χώρους της εργασίας (το «ρατσισμό» στη δουλειά και την ανεργία), αποθαρρύνουν τους αγρότες από νέες καλλιέργειες και τους εκτοπίζουν από τη γη τους.

    Η κ. Παπαρήγα είπε ακόμη πως το ΚΚΕ πιστεύει σε ένα σύστημα δημόσιας ασφάλισης με "καρδιά" και τάχθηκε υπέρ της ύπαρξης τριών Ταμείων (εργατοϋπαλλήλων, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών) και κατά της ενοποίησης, τονίζοντας πως είναι αναχρονιστικοί οι διαχωρισμοί των επαγγελμάτων και απαράδεκτοι οι όροι που χρησιμοποιούνται για ευγενή και μη Ταμεία.

    Φοβισμένο χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, διότι μέσα από κώδικες λέξεις όπως είπε παρεμβαίνει σε κεκτημένα.

    Ο κ. Αλαβάνος έκανε λόγο για καταλήστευση των αποθεματικών των Ταμείων και προσπάθεια για να επιβληθεί ισότητα προς τα κάτω.

    Ο κ. Αλαβάνος παρατήρησε ακόμη ότι η κατωτάτη σύνταξη είναι πυλώνας του συστήματος που οδηγεί στην ιδιωτική ασφάλιση και ζήτησε από τον Πρωθυπουργό τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει καμία αύξηση του ΦΠΑ.

    Όσο για τους πόρους του Ταμείου Αλληλεγγύης,ο κ. Α. Αλαβάνος είπε ότι το 10% από τις αποκρατικοποιήσεις είναι "μίζα" από το ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου και ότι το 4% από το ΦΠΑ θυμίζει "λογική Μέρκελ", η οποία αύξησε το ΦΠΑ κατά 3%, στο όνομα της εξασφάλισης πόρων για τα ταμεία.

    Ο αρχηγός του ΛΑΟΣ&lt; Γιώργος Καρατζαφέρης, πρότεινε να διαχωριστεί ο κλάδος υγείας από τον κλάδο της σύνταξης, να επιβληθεί ειδικό τέλος επί του τζίρου των επιχειρήσεων για να παταχθεί η εισφοροδιαφυγή, να εγκαταλειφθεί το καθεστώς των ενσήμων σε ό,τι αφορά στην περίθαλψη, να επιβληθεί αντικειμενική αξία στα ιατρεία και να δημιουργηθεί ένα και μόνο ταμείο για όλους τους εργαζόμενους, στο οποίο θα δοθεί το 2% του ΑΕΠ και οι πόροι κάθε ταμείου και στη συνέχεια αυτό το ταμείο να ιδρύσει τράπεζα εργαζομένων.

    Χαρακτήρισε δε άδικη τη συνταξιοδότηση των βουλευτών στα τέσσερα χρόνια θητείας, απέναντι ειδικά σε εκείνους που έχουν δουλέψει 40 χρόνια.

    Οι δευτερολογίες

    Για φοβικές αντιδράσεις και λαϊκισμό κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Καραμανλής, στη δευτερολογία του.

    "Εάν κυβερνούσατε ποτέ, θα οδηγούσατε σε πολύ λίγους μήνες τον τόπο στο πλήρες αδιέξοδο, στο οποίο, όχι μόνο αυξήσεις δεν θα υπάρχουν, αλλά (θα υπάρχει) και αδυναμία πληρωμής μισθών και συντάξεων.", τόνισε ο κ. Καραμανλής και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για "απόλυτη και διαρκή άρνηση σε όλα."

    Επανέλαβε δε ότι προχωρεί στις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες τον ψήφισε ο ελληνικός λαός, παρ ότι γνωρίζει πως "έχουμε απέναντι δυνάμεις συντήρησης".

    "Είμαστε αποφασισμένοι να αποτρέψουμε τα αδιέξοδα που απειλούν τους πολλούς και τους οικονομικά ασθενέστερους. Η απόφαση μας να προχωρήσουμε είναι δεδομένη. Η απόφασή μας να τολμήσουμε πολιτικές για το κοινωνικό συμφέρον είναι αδιαπραγμάτευτη" είπε ο κ. Καραμανλής.

    Η κυβέρνηση δεν ασχολείται με τα μεγάλα προβλήματα γιατί δεν μπορεί να πάει κόντρα με τα μεγάλα συμφέροντα τόνισε στη δευτερολογία του ο Γ.Παπανδρέου.

    "Εσείς βάλατε τη χώρα στο βούρκο της σήψης και της διαφθοράς .Δημιουργήσατε το χθες των υποκλοπών ,των κουμπάρων, των καρτέλ, των ομολόγων .Δεν έχει ευθύνη το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ ή ο ΣΥΝ ανέφερε ο κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα.

    Σε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της γ.γ. του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ εξελίχθηκε η δευτερολογία της Αλέκας Παπαρήγα κατά την συζήτηση της συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως στη Βουλή για το Ασφαλιστικό.

    Με αιχμή τα όσα είπε στην δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ότι «εμείς δεν περιμένουμε την Δευτέρα Παρουσία, ούτε την Κομμουνιστική Επανάσταση»,η κα Παπαρήγα αφού απευθύνθηκε στο Γ. Παπανδρέου για να του πει: "Δεν πρόκειται να ενισχύετε εσείς την Δεξιά πολιτική κι εμείς να σας μπαλώνουμε τις τρύπες"και ρώτησε:

    Η κ. Παπαρήγα άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για υιοθέτηση της ίδιας πολιτικής με αυτή του παρελθόντος και τόνισε πως δεν ήταν οι εργαζόμενοι εκείνοι που άδειασαν τα Ταμεία και δεν μπορεί να πληρώνουν εκείνοι.

    "Να πληρώσουν αυτοί που φταίνε", είπε και πρόσθεσε πως το ΚΚΕ δεν θα δεχθεί καμία απόφαση ευρωδικαστηρίου, που να ισοπεδώνει τα όρια συνταξιοδότησης ανδρών και

    Κυβέρνηση τουριστών χαρακτήρισε ο Αλέκος Αλαβάνος την σημερινή κυβέρνηση λέγοντας κατά τη δευτερολογία του ότι δεν έχουν νόημα οι ασφαλιστικοί νομοί , όταν η φοροδιαφυγή ανέρχεται σε 4δις ευρώ το χρόνο.

    Έκανε λόγο επίσης για κυβέρνηση ρατσιστών απέναντι στη νεολαία αφού δεσμεύεται μονό για όσους έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα , για κυβέρνηση ψευδόμενων αφού μιλάει για εξοικονόμηση χρημάτων αλλά δίνει 1δις για εθελουσία έξοδο στην Ολυμπιακή , αλλά και για κυβέρνηση τυφλών αφού τα κέρδη των τραπεζών αυξάνονται από 50% έως 100% φτάνοντας το 5% του ΑΕΠ.

    "Θεωρώ ότι ο πρωθυπουργός της χώρας κατά κεραία δεν είναι διεφθαρμένος. Θεωρώ όμως ότι έχει αρχίσει και κατακλύζει το περιβάλλον σας. Και όποιος συνυπάρχει και συλλειτουργεί με τη διαφθορά, κινδυνεύει να αλλοιωθεί", ανέφερε ο Γιώργος Καρατζαφέρης στη δευτερολογία του.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σχολίασε τις ακριβές τιμές στα φάρμακα λέγοντας πως "πληρώνει ο λαός το ακριβότερο φάρμακο στην Ευρώπη για να πάρει ο Παναθηναϊκός έναν καλό παίκτη για το μπάσκετ" και για το Ασφαλιστικό τόνισε ότι "δεν μπορούμε να μιλάμε αορίστως, αν δεν δίνουμε οι ίδιοι το σωστό παράδειγμα. Πείτε κε Πρωθυπουργέ στους υπουργούς σας να κάνουν μια υπεύθυνη δήλωση, αν έχουν ανασφάλιστους ή όχι - θα βρεθείτε προ εκπλήξεως: Τρεις στο σπίτι δυο στο σκάφος". Η πολιτική συμπεριφορά του καθενός κρίνεται από τις πράξεις και όχι από τα λόγια τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά την τριτολογία του.

    Έχω αποδείξει ότι δεν χαρίζομαι σε κανέναν τόνισε και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι όταν βρισκόταν στην κυβέρνηση δεν έβλεπε σκάνδαλα αλλά στην αντιπολίτευση όλα αποτελούν σκάνδαλο.

    Τέλος τόνισε ότι η βασική αρχή της κυβέρνησης όλα στο φως τηρείται και συνοδεύεται από χειροπιαστές πράξεις και πως κάθε υπόθεση δημοσιοποιείται και οδηγείται στη δικαιοσύνη.

    [02] Πολιτική

    Με παρέμβαση του Εισαγγελέα Εφετών

    Ανοίγει ξανά η υπόθεση Κλαδά-Κουκοδήμου

    15/2/2008 2:46:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/2/2008 4:54:39 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Επιστρέφει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο φάκελος της υπόθεσης των καταγγελιών του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων κ. Σπύρο Κλαδά, με διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών κ. Δημήτρη Δασούλα, ο οποίος διαφωνεί με το πόρισμα της Εισαγγελέως Πρωτοδικών κ. Μ. Γκανέ, για αρχειοθέτηση της υπόθεσης. Η δικογραφία, που συνοδεύεται από πολυσέλιδο έγγραφο του κ. Δασούλα περιλαμβάνει παραγγελίες για συγκεκριμένες ενέργειες.

    Παράλληλα, στον Β ειδικό ανακριτή Δημήτρη Οικονόμου, που διενεργεί την κύρια ανάκριση για την υπόθεση της εκβίασης του Χρήστου Ζαχόπουλου, κατέθεσε, σήμερα, ως μάρτυρας, ο πρώην οδηγός του, Λευτέρης Ιωαννίδης, το όνομα του οποίου προέκυψε από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της 35χρονης προφυλακισμένης.

    Τέλος, τη Δευτέρα θα παραδώσουν τη γνωμάτευση τους σχετικά με την κατάσταση του Χρήστου Νικολουτσόπουλου, οι δύο ψυχίατροι που όρισε ο Β ειδικός ανακριτής και οι οποίοι εξέτασαν σήμερα τον εργατολόγο. Τη Δευτέρα πρόκειται να απολογηθεί και η 35χρονη κατηγορούμενη, για το κακούργημα της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

    Περαιτέρω δικαστική έρευνα

    Ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Δασούλας θέτει, στην πολυσέλιδη διάταξή του, συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με τις καταγγελίες περί εμπλοκής του βουλευτή Κώστα Κουκοδήμου υπέρ του κ. Κλαδά, με αντάλλαγμα την ευνοϊκή μεταχείριση στο θέμα των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ του Θέμου Αναστασιάδη.

    Ο κ. Δασούλας ξεχωρίζει σημεία που πρέπει να διερευνηθούν και ζητά η έρευνα να στραφεί με συγκεκριμένες πράξεις προς όλες τις κατευθύνσεις. Επίσης ζητά να εξεταστούν νέοι μάρτυρες, να επανεξεταστούν μάρτυρες που, ήδη, έχουν καταθέσει, να προσκομιστούν στοιχεία για την υπόθεση, καθώς και στοιχεία σε περίπτωση που προκύψουν ύποπτοι για την διάπραξη αδικημάτων.

    Ζητά ακόμη απο την Εισαγγελέα Πρωτοδικών να διερευνήσει αν η γαλλική τράπεζα είχε ενημερώσει εγκαίρως την Τράπεζα της Ελλάδος για την κατάθεση μεγάλου χρηματικού ποσού απο τον Θέμο Αναστασιάδη, καθώς και να διερευνήσει ποιες ενέργειες έγιναν απο την Τράπεζα της Ελλάδος.

    Την ίδια ώρα, προκαταρκτική εξέταση διενεργεί Εισαγγελέας για την ηχογραφημένη συνομιλία που μεταδόθηκε απο ΜΜΕ, μεταξύ του Κουκοδήμου και δημοσιογράφου, προκειμένου να ελεγχθεί εάν πρόκειται για προϊόν υποκλοπής.

    Εν τω μεταξύ, σήμερα κατέθεσε ενώπιον του δεύτερου ειδικού ανακριτή ο υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού Λευτέρης Ιωαννίδης, καθώς από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της κατηγορουμένης στην υπόθεση προέκυψε συχνή επαφή τους με μηνύματα και κλήσεις.

    Σύμφωνα με το συνήγορο της κατηγορουμένης Κώστα Χρυσικόπουλο, η 35χρονη ήταν φίλη με το μάρτυρα και οι επαφές τους δεν είχαν τίποτα το μεμπτό.

    Όπως είπε ο κ. Χρυσικόπουλος, θα παραδώσει τη Δευτέρα εκ μέρους της εντολέως του 40σέλιδο απολογητικό υπόμνημα, ενώ προτίθεται να ζητήσει και την άρση της προσωρινής κράτησης της 35χρονης.

    Η συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η 35χρονη αναφορικά με τη δημοσίευση των ροζ φωτογραφιών στο "Πρώτο Θέμα" και επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα στο Πρωτοδικείο Αθήνας, αναβλήθηκε για τις 19 Μαρτίου.

    [03] Κοινωνία

    Κακοκαιρία αναμένεται σε ολόκληρη τη χώρα

    Σε κλοιό ψύχους

    15/2/2008 12:15:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/2/2008 6:28:10 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Νέο κύμα κακοκαιρίας θα επισκεφθεί τη χώρα μας από το βράδυ σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων και θα διαρκέσει όλο το Σαββατοκύριακο. Οι χιονοπτώσεις, οι θυελλώδεις άνεμοι μέχρι και 10 μποφώρ και οι πολικές θερμοκρασίες, από τη Βόρειο Ελλάδα αρχικά, γρήγορα θα επεκταθούν το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα. Η χειρότερη μέρα θα είναι η Κυριακή. Χιόνια αναμένονται και στην Αττική, όπου σύμφωνα με τις προγνώσεις ίσως επικρατήσουν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων εκατό ετών. Ο υδράργυρος, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα πέσει πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν. Έκτακτη ανακοίνωση έχει εκδώσει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αλλά και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σε επιφυλακή οι αρχές για να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά προσοχή στις μετακινήσεις, ενώ καλεί τους πολίτες να ελέγξουν τα δίκτυα ύδρευσης των πολυκατοικιών τους. Ύφεση της κακοκαιρίας αναμένεται από τη Δευτέρα, οπότε οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν σταδιακά στην Κρήτη και στη συνέχεια θα σταματήσουν κι εκεί.

    Συμβουλές ενόψει κακοκαιρίας

    Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών οι πολίτες καλούνται να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις μετακινήσεις τους και να φροντίσουν για τη θέρμανση των οικιών, καταστημάτων και των χώρων εργασίας τους.

    Ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να ληφθεί για τα ηλικιωμένα και τα ευπαθή άτομα, καθώς και για τα παιδιά.

    Σε περίπτωση μετακίνησης οι πολίτες θα πρέπει να ντυθούν με ζεστά ρούχα και αδιάβροχα παπούτσια.

    Επίσης οι οδηγοί να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες στο όχημά τους, καθώς και απόθεμα καυσίμων και κινητό τηλέφωνο, για να ενημερώσουν σε περίπτωση αποκλεισμού ή ακινητοποίησης του οχήματος. Να οδηγούν προσεκτικά και με χαμηλή ταχύτητα, και να ταξιδεύουν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Καλό θα είναι ακόμη να έχουν μαζί τους πόσιμο νερό και ποσότητα ξηράς τροφής για κάθε ενδεχόμενο.

    Οι υπηρεσίες της Νομαρχίας Αθηνών δηλώνουν πως βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για πιθανά προβλήματα τις επόμενες ημέρες. Έχουν τεθεί σε επιφυλακή τα κατάλληλα μηχανήματα (JCB, αλατιέρες, φορτηγά) τα οποία θα αναπτυχθούν, ανάλογα με τα προβλήματα, ενώ βρίσκονται σε άμεση 1.500 τόνοι αλάτι για τον αποχιονισμό των δρόμων. Επιπλέον έχουν διατεθεί 130 τόνοι αλάτι στο Δήμο Πεντέλης, μετά από σχετικό αίτημα. Η Νομαρχία Αθηνών είχε καλέσει τους 48 Δήμους που ανήκουν στην αρμοδιότητά της να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα.

    Eνόψει των εκτάκτων καιρικών φαινομένων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο Δήμος Πειραιά καλεί τους δημότες που ενδεχομένως αντιμετωπίσουν προβλήματα, να απευθύνονται για βοήθεια στην τηλεφωνική γραμμή 1561.

    Οι προγνώσεις της ΕΜΥ

    Σημαντική πτώση θα παρουσιάσει σε όλη τη χώρα η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Φεβρουαρίου σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε απο την ΕΜΥ.

    Ειδικότερα:

    Το Σάββατο, στη βόρεια Ελλάδα αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις κυρίως στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα οι νεφώσεις θα είναι παροδικές και κατά τόπους κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα και το Αιγαίο θα πέσει χιονόνερο ή χιόνι. Στο Αιγαίο ενδεχομένως να σημειωθούν καταιγίδες. Oοι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από βορρά σε νότο.

    Την Κυριακή, η κακοκαιρία θα είναι έντονη με κύριο χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις, το χιονόνερο στις παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολικής Κρήτης και των Δωδεκανήσων και καταιγίδες στα νότια. Οι χιονοπτώσεις θα είναι ισχυρές στη Θεσσαλία, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, στην Κορινθία, την Αργολίδα, τη Λακωνία και τις υπόλοιπες ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Πελοποννήσου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανώς την Πιέρια και την Χαλκιδική. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν γρήγορα στη βορειοδυτική Ελλάδα και σταδιακά σε όλες τις περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 με 8 και στα ανατολικά 9 με 10 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Στη κεντρική και βόρεια Ελλάδα θα σημειωθεί ολικός παγετός (η θερμοκρασία όλο το 24ωρο θα είναι κάτω από το μηδέν).

    Τη Δευτέρα, στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη αναμένονται αρχικά νεφώσεις με χιονοπτώσεις που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά.

    Από την Τρίτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα δυτικά και νότια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις, ενώ ο υδράργυρος θα ανέβει.

    [04] Οικονομία

    Με κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής λογαρισμών της ΔΕΗ

    Nέο σύστημα για το πετρέλαιο

    15/2/2008 2:16:00 μμ

    Πηγή: NET, NET 105,8

    Με ανατιμήσεις ξεκίνησε η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης με το νέο σύστημα. Το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται στην Αθήνα από 0,71-0,75 λεπτά το λίτρο και στην περιφέρεια 0,71-0, 80 λεπτά το λίτρο. Προβλήματα να βρουν πετρέλαιο θέρμανσης με χαμηλό φόρο αντιμετωπίζουν καταναλωτές κυρίως στην περιφέρεια. Σε κάποιες περιοχές οι περισσότεροι διακινητές δεν συμμετέχουν στο νέο σύστημα. Όσοι διαθέτουν πετρέλαιο δυσκολεύονται να ικανοποιήσουν την τεράστια ζήτηση. Συνολικά μόνο το 13% των μεταπωλητών είναι εκτός συστήματος, δηλώνουν στο Υπουργείο Οικονομίας. Πολλοί ωστόσο αν και έχουν γραφτεί, αρνούνται να δώσουν πετρέλαιο, φοβούμενοι αντιδράσεις συναδέλφων τους. Οι καταναλωτές μπορούν να μάθουν που θα βρουν πετρέλαιο στον αριθμό 801.100.8808, που αρχίζει να λειτουργεί από το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου. Πληροφορίες θα δίνονται στον αριθμό 210-6268888 σε πρατηριούχους που δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ. Μετά την απειλή του Γιώργου Αλογοσκούφη ότι θα αφαιρεθούν άδειες, αυξήθηκε η συμμετοχή στο σύστημα. Ο Γιώργος Αλογοσκούφης, προειδοποίησε με πρόστιμα και αφαίρεση αδειών τις επιχειρήσεις που θα αρνηθούν σκοπίμως να παραδώσουν πετρέλαιο θέρμανσης. Με το νέο σύστημα, δεν επιβαρύνονται οι καταναλωτές και η επιστροφή φόρου για τις επιχειρήσεις διακίνησης και τους αγρότες, θα γίνεται μέσω τραπέζης, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών. Ο καταναλωτής για να παραγγείλει πετρέλαιο χρειάζεται να δώσει τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής που υπάρχει στο λογαριασμό της ΔΕΗ, ώστε να εντοπίζονται οι περιπτώσεις λαθραίας διακίνησης.

    Έτσι, μένουν χωρίς πετρέλαιο

    -Κάτοικοι αυθαιρέτων (χωρίς δικό τους ρεύμα)

    -Αθίγγανοι σε καταυλισμούς

    Διχασμένοι είναι οι βενζινοπώλες. Υπάρχει ανοιχτή ρήξη μεταξύ ομοσπονδίας και κάποιων ενώσεων. Έκτακτη Γενική Συνέλευση συγκαλείται την Κυριακή. Οι διακινητές ενδιαφέρονται να εισπράττουν γρήγορα από το δημόσιο τη διαφορά φόρων που πληρώνουν από την τσέπη τους. Με υπουργική απόφαση καθορίζεται ο τρόπος επιστροφής του φόρου. Τα παραστατικά πώλησης υποβάλλονται, γίνεται έλεγχος και έως τις 12 το πρωί της επόμενης ημέρας διαβιβάζονται για επανέλεγχο στην αρμόδια Διεύθυνση. Ακολουθεί διασταύρωση και επεξεργασία από το σύστημα "Ηφαιστος" και πιστώνεται ο τραπεζικός λογαριασμός του δικαιούχου. Έως το Μάιο, οι μεταπωλητές μπορούν να υποβάλουν τις καταστάσεις τους και ταχυδρομικά σε χειρόγραφη ή έντυπη μορφή. Τέλος επεκτείνεται η περίοδος διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης με χαμηλό φόρο και θα διαρκεί από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 15 Μαΐου .

    Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για την αναστάτωση που έχει ήδη προκληθεί στην αγορά καυσίμων, υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ.

    [05] Κόσμος

    Στο πλευρό της Σερβίας η Ρωσία

    Ζήτημα ημερών η ανεξαρτησία του Κοσσόβου

    15/2/2008 7:07:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/2/2008 7:18:54 μμ)

    Συντάκτης: Ανθή Νταουσάνη

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Ζήτημα 24ωρων θεωρείται πλέον η ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου. Η Πρίστινα αποφεύγει να αποκαλύψει πότε θα γίνει η ανακήρυξη, αλλά σπεύδει να καθησυχάσει τους Σέρβους ότι θα προστατευθούν τα δικαιώματά τους. Για να προλάβει τις αντιδράσεις εντός της Σερβίας, ο πρόεδρος Τάντιτς δήλωσε ότι δεν θα σταματήσει να δίνει μάχη για το Κοσσυφοπέδιο, αν και φαίνεται ότι το Βελιγράδι θεωρεί τετελεσμένες τις εξελίξεις. Η προσοχή τώρα στρέφεται στη Μόσχα, καθώς το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι η απάντηση στην απόσχιση του Κοσσόβου θα είναι η αναγνώριση των φιλο-ρωσικών περιοχών στο έδαφος της Γεωργίας.

    Ανησυχία στο Βελιγράδι

    "Το Κόσσοβο έχει τη δική του ατζέντα και μελλοντικά θα διασφαλίσει τα δικαιώματα όλων των κοινοτήτων, μεταξύ αυτών και των Σέρβων" δήλωσε ο Χασίμ Θάτσι, ο οποίος προτίμησε να μην απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με την ημερομηνία που θα κηρυχθεί η ανεξαρτησία του Κοσσόβου. Οι περισσότεροι πάντως θεωρούν ότι θα είναι η Κυριακή 17 Φεβρουαρίου.

    Η επικείμενη κήρυξη της ανεξαρτησίας επισκίασε την ορκωμοσία του Μπόρις Τάντιτς, που αναλαμβάνει ξανά την προεδρία της Σερβίας, σε μια συγκυρία που θεωρείται η πιο δύσκολη για τη χώρα, από την εποχή των νατοϊκών βομβαρδισμών το 1999. "Ενώπιον του Κοινοβουλίου, θέλω να πω ότι δεν θα σταματήσω να μάχομαι για το δικό μας Κόσσοβο" δήλωσε ο Σέρβος Πρόεδρος.

    Ωστόσο ο Τάντιτς, σαφώς προσανατολισμένος υπέρ του ευρωπαϊκού μέλλοντος της χώρας, ανέφερε ότι αντιτίθεται στη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων της Σερβίας με τις χώρες που θα αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία του Κοσσόβου, με την αιτιολογία ότι κάτι τέτοιο θα απομονώσει τη Σερβία από τους διεθνείς θεσμούς.

    Παραμένοντας στο πλευρό της Σερβίας η Μόσχα προειδοποιεί από την πλευρά της για τις κινήσεις της από τη στιγμή που η διεθνής κοινότητα θα αναγνωρίσει το Κόσσοβο, ως ανεξάρτητο κράτος. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως η Μόσχα θα αναπροσαρμόσει τη στάση της απέναντι στη Νότια Οσετία και την Αμπχαζία, τις δύο προσκείμενες στη Ρωσία επαρχίες επί γεωργιανού εδάφους. Δεν διευκρινίζεται όμως, αν η αναπροσαρμογή συνεπάγεται τη διπλωματική αναγνώριση των συγκεκριμένων περιοχών. "Θεωρούμε πως η μονομερής υποστήριξη, της κήρυξης ανεξαρτησίας του Κοσσόβου, δεν είναι ούτε ηθική, ούτε νόμιμη" ανέφερε ο Πρόεδρος Πούτιν.

    Εν τω μεταξύ, οι Σέρβοι του Κοσσόβου αποφάσισαν να δημιουργήσουν το δικό τους Κοινοβούλιο, που θα πρόσκειται στο Βελιγράδι και θα αρνείται την εξουσία της Πρίστινας.

    "Η συνέλευση των Σέρβων του Κοσόβου καλεί όλους τους Σέρβους να συμμετέχουν στις 18 Φεβρουαρίου στις συγκεντρώσεις στη Μιτρόβιτσα, τη Γκρασάνιτσα, το Στρμπας, το Ράντιβουκ, για να απορρίψουμε την κήρυξη της ανεξαρτησίας" αναφέρει ο Πρόεδρος της Ένωσης Σερβικών Κοινοτήτων του Κοσσόβου, Μάρκο Γιάκσιτς.

    Μέσα σε αυτή τη φορτισμένη ατμόσφαιρα, μια έκρηξη στη Μιτρόβιτσα προκάλεσε ζημιές, άλλα όχι θύματα. Στην περιοχή που σημειώθηκε, βρίσκεται το κτίριο που πρόκειται να στεγάσει τα γραφεία της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αναμένεται στο Κοσσυφοπέδιο.

    [06] Κοινωνία

    Καταγραφή των ζημιών

    15/2/2008 5:31:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Ψυχραιμία και επαγρύπνηση συνιστούν οι σεισμολόγοι στους κατοίκους της Μεθώνης, μετά τους χθεσινούς ισχυρούς σεισμούς των 6,5 και 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έγιναν αισθητοί σε πολλές περιοχές της χώρας.

    Οι δεκάδες μετασεισμοί που έχουν καταγραφεί -οι περισσότεροι δεν γίνονται αισθητοί-εκτονώνουν, κατά τους επιστήμονες το φαινόμενο παρότι, όπως τονίζουν, δεν έχει παρέλθει το πρώτο κρίσιμο 48ωρο.

    Τα σχολεία σε Μεσσηνία , Αργολίδα, και Αρκαδία σήμερα δεν λειτούργησαν, ενώ από το πρωί συνεργεία του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων και της Νομαρχίας πραγματοποιούν ελέγχους και καταγράφουν ζημιές. Στο 70% των σχολείων που έχει μέχρι στιγμής ελεγχθεί, έχουν διαπιστωθεί σε ελάχιστες περιπτώσει μόνο μικρο-ρωγμές, οπότε τα μαθήματα θα ξεκινήσουν κανονικά από τη Δευτέρα. Κατά τ άλλα, οι υπηρεσίες του Δημοσίου λειτούργησαν σήμερα κανονικά και η ζωή έχει επανέλθει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς. Εντός της ημέρας αναμένεται να αποκατασταθεί και το πρόβλημα με τον αγωγό ύδρευσης που έχει αφήσει χωρίς νερό τη Μεθώνη.

    [07] Μ. Ανατολή

    Δέκα τραυματίες και αρκετές υλικές ζημιές

    Σεισμός 5 Ρίχτερ στο Λίβανο

    15/2/2008 4:29:00 μμ

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Πηγή: ΑΠΕ, Γερμανικό

    Σεισμική δόνηση της τάξης των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε σήμερα Παρασκευή στις 12:30 τοπική ώρα και έγινε αισθητός σε όλη τον Λίβανο, το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη καθώς και στη συριακή πρωτεύουσα Δαμασκό. Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν 15 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Τύρου στο βόρειο Λίβανο. Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δέκα είναι οι τραυματίες και αρκετές οι υλικές ζημιές, ενώ σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές της χώρας καθώς και ζημιές σε αυτοκίνητα από κατολισθήσεις, ενώ σημειώθηκαν και κρούσματα πανικού στον τοπικό πληθυσμό.

    [08] Οικονομία

    Κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό

    15/2/2008 4:07:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/2/2008 4:17:54 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή με αφορμή την προ ημερησίας συζήτηση και τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για το Ασφαλιστικό, πραγματοποίησαν στις 10 το πρωί εργαζόμενοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεών τους ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Επίσης οι οργανώσεις του ΚΚΕ Αθήνας πραγματοποίησαν πικετοφορία και πορεία από την Ομόνοια προς τη Βουλή διαδηλώνοντας την αντίθεση τους στις μεταρρυθμίσεις του Ασφαλιστικού. Για το ίδιο ζήτημα στάση εργασίας από 10 μέχρι 12 κήρυξε και η ΕΣΗΕΑ πλην των συντακτών του κοινοβουλευτικού και εργατικού ρεπορτάζ. Την αντίθεσή τους στις εξαγγελίες για το Ασφαλιστικό εξέφυσαν με κοινή ανακοίνωσή τους ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

    "Οι θέσεις που παρουσίασε σήμερα στη Βουλή ο κ. Πρωθυπουργός για το ασφαλιστικό και οι προτάσεις της Υπουργού Απασχόλησης, αποκαλύπτουν για μια ακόμα φορά τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης για το χτύπημα του Δημόσιου Ασφαλιστικού Συστήματος και την περικοπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων. Η εμμονή της Κυβέρνησης στις υποχρεωτικές ενοποιήσεις των Ταμείων, η ενίσχυση της ιδιωτικής ασφάλισης, η νέα ληστεία στα αποθεματικά των Ταμείων, η άρνηση χρηματοδότησης του συστήματος από το κράτος, η κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, τα δυσμενή μέτρα ενάντια στις γυναίκες, το ψαλίδισμα των επικουρικών συντάξεων και η εξαγγελθείσα συρρίκνωση της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, διαμορφώνουν συνθήκες πλήρους αποδόμησης της Κοινωνικής Ασφάλισης.", τονίζεται στην ανακοίνωση.

    Συνάντηση επιστημόνων-Παπαρήγα

    Τη διαφωνία τους με τη δημιουργία του Ταμείου Επιστημόνων επιβεβαίωσαν σε σημερινή συνάντησή τους στη Βουλή η γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και οι πρόεδροι του ΤΕΕ, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, των Φαρμακοποιών και της ΕΣΗΕΑ.

    Όπως δήλωσε η Κα Παπαρήγα, πρόκειται για ευθυγράμμιση προς τα κάτω όλων των κατακτήσεων των εργαζομένων και τη δημιουργία ενός ΙΚΑ - ενώ παρατήρησε ότι η κυβέρνηση θέλει να βάλει στο χέρι χρήματα για επενδύσεις στην αγορά.

    Εκ μέρους των επαγγελματιών, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Παντελής Καλοκαιρινός ανέφερε ότι όλοι βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για αγώνες ενάντια στο ενιαίο αυτό Ταμείο.

    Σε κοινή ανακοίνωση του οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων, τονίζουν:

    "Η ενοποίηση των Ταμείων στην οποία η κυβέρνηση επιμένει με αδιαλλαξία, αποσκοπεί στη δήμευση των πόρων, των αποθεματικών και της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους. Με το επικοινωνιακό παιγνίδι της η Κυβέρνηση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει από την ουσία του μεγάλου προβλήματος. Επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες της και να μας καταστήσει συνενόχους στις ασφαλιστικές διακρίσεις σε βάρος της νέας γενιάς ασφαλισμένων. Δεν θα επιτρέψουμε ούτε επικοινωνιακά ούτε πολιτικά παιγνίδια με το κοινωνικό κεφάλαιο των εργαζομένων και των συνταξιούχων που είναι οι πόροι, η περιουσία και τα αποθεματικά των Ταμείων μας. Το πρόβλημα της κοινωνικής ασφάλισης είναι πολιτικό και απαιτεί υπεύθυνη στάση, διάλογο και συναίνεση. Οι νέες δυναμικές κινητοποιήσεις των κλάδων μας θα είναι η απάντηση στην αδιαλλαξία της Κυβέρνησης".

    [09] Οικονομία

    Στοιχεία της Eurostat

    Αυξήθηκε το εμπορικό έλλειμμα

    15/2/2008 3:16:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/2/2008 4:09:07 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αύξηση κατά 3,5 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε 35 δισεκατομμύρια ευρώ, σημείωσε το εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδας στο ενδεκάμηνο του 2007, σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2006, όπως προκύπτει από στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, οι ελληνικές εξαγωγές ανήλθαν σε 15,9 δισ. ευρώ και οι εισαγωγές στα 50,9 δισ. ευρώ και το εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδας αυξήθηκε από 31,5 δισ. ευρώ σε 35 δισ. ευρώ. Σε σχέση με το πρώτο ενδεκάμηνο του 2006, οι ελληνικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 5% (από 15,2 δισ. ευρώ σε 15,9 δισ. ευρώ) και οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 9% (από 46,7 δισ. ευρώ σε 50,9 δισ. ευρώ).

    Στον τομέα του πλεονάσματος, το μεγαλύτερο στους "27" της Ευρώπης, καταγράφεται στη Γερμανία με 184,8 δισ. ευρώ και ακολουθούν η Ολλανδία με 39,8 δισ. ευρώ, η Ιρλανδία με 27,2 δισ. ευρώ, το Βέλγιο με 13 δισ. ευρώ και η Ιρλανδία με 27,2 δισ. ευρώ, το Βέλγιο με 13 δισ. ευρώ και η Σουηδία με 12,3 δισ. ευρώ. Στον αντίποδα, το μεγαλύτερο εμπορικό έλλειμμα εμφανίζει η Μεγάλη Βρετανία με 124,4 δισ. ευρώ και ακολουθούν η Ισπανία με 86,6 δισ. ευρώ, η Γαλλία με 40,3 δισ. ευρώ και η Ελλάδα με 35 δισ. ευρώ.

    [10] Κόσμος

    Καμπούλ, Αφγανιστάν

    Χίλιοι νεκροί απ' το δριμύ ψύχος

    15/2/2008 1:14:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Ο ψυχρότερος χειμώνας στο Αφγανιστάν εδώ και τρεις δεκαετίες έχει στοιχίσει τη ζωή 1000 ανθρώπων, ενώ χιλιάδες ζώα έχουν πεθάνει και εκατοντάδες σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από τις χιονοθύελλες και τις χιονοστιβάδες, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι. Η βαρυχειμωνιά έχει προκαλέσει το θάνατο 316.000 ζώων, την ολική καταστροφή 734 σπιτιών και σοβαρές υλικές ζημιές σε 457 σπίτια, όπως ανέφερε ο Αχμέντ Σικίμπ Αμράζ, εκπρόσωπος της Επιτροπής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών. Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί δραματικά καθώς οι χιονοπτώσεις πυκνώνουν με αποτέλεσμα να έχουν αποκλειστεί κεντρικές οδικές αρτηρίες και τα συνεργεία να δυσκολεύονται να προσεγγίσουν απομακρυσμένες περιοχές. Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στη Χεράτ και σε άλλες δυτικές επαρχίες, όπου η θερμοκρασία έχει πέσει στους 30 βαθμούς Κελσίου κάτω από το μηδέν. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας, τους τελευταίους δύο μήνες, πάνω από 170.000 ασθενείς έχουν νοσηλευτεί με πνευμονία και άλλες σοβαρές παθήσεις του αναπνευστικού, ενώ πολλοί άλλοι έχουν υποστεί κρυοπαγήματα κι έχει χρειαστεί να υποβληθούν σε ακρωτηριασμούς δακτύλων των άνω ή των κάτω άκρων.

    [11] Κοινωνία

    Έκρηξη στα Χανιά

    15/2/2008 1:02:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού πιθανότατα δυναμίτιδας αναστάτωσε τα ξημερώματα τους κατοίκους της συνοικίας Νέας Χώρας στα Χανιά. Τον εκρηκτικό μηχανισμό είχε τοποθετήσει άγνωστος ή άγνωστοι δράστες κάτω από το αυτοκίνητο του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Βάμου, που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του στην οδό Κουστογέρακου. Αποτέλεσμα της έκρηξης ήταν να καταστραφεί ολοσχερώς το αυτοκίνητο του αστυνομικού, όπως και δίκυκλη μοτοσικλέτα του αστυνομικού η οποία ήταν δίπλα σε αυτό. Και τα δύο οχήματα βρισκόταν σταθμευμένα σε υπαίθριο χώρο έξω από το σπίτι του αστυνομικού. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε άλλα δύο οχήματα και φθορές στα κουφώματα και την τοιχοποιία τόσο της διώροφης κατοικίας του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Βάμου όσο και άλλης κατοικιας απέναντι από το σπίτι του. Μετά την έκρηξη το καπό του αυτοκινήτου του αστυνομικού βρέθηκε σε ταράτσα κοντινής πολυκατοικίας.

    [12] Κόσμος

    Ναϊρόμπι, Κένυα

    Έληξε η διορία Ανάν για εξεύρεση λύσης

    15/2/2008 12:55:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ

    Η διορία των 72 ωρών του διαμεσολαβητή Κόφι Ανάν για την πολιτική διευθέτηση της κρίσης στην Κένυα, έληξε σήμερα χωρίς να βρεθεί συγκεκριμένη λύση. Ο πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, έδωσε τη διορία αυτή στις αρχές της εβδομάδας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα βρεθεί μια λύση μετά τις συνομιλίες που είχαν οι διαπραγματευτικές ομάδες σε μια απομονωμένη περιοχή για σαφάρι. Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, οι δυο ομάδες που εκπροσωπούν τον πρόεδρο Μουάι Κιμπάκι και τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Ράιλα Οντίνγκα συμφώνησαν στην κατάρτιση νέου Συντάγματος σε ένα χρόνο και στην ανάληψη υπουργικών θέσεων από βουλευτές της αντιπολίτευσης. Οι δύο πλευρές ωστόσο δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στο ακανθώδες ζήτημα του καταμερισμού της εξουσίας και του εύρους του κυβερνητικού συνασπισμού. Εντός της ημέρας αναμένεται να ενημερώσει ο Ανάν τους δημοσιογράφους για τη συμφωνία και αναμένεται να ανακοινώσει την επανάληψη των συνομιλιών μεταξύ των δυο πλευρών, τη Δευτέρα. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους ανακοίνωσε ότι η υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις, η οποία θα τον συνοδεύσει σε ταξίδι του στην Αφρική την προσεχή εβδομάδα, θα επισκεφθεί την Κένυα για να συναντηθεί με την ηγεσία της χώρας και να συμβάλει στην εξεύρεση λύσης.

    [13] Κόσμος

    Από τον Λευκό Οίκο

    Εντολή για κατάρριψη δορυφόρου

    15/2/2008 12:10:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-REUTERS

    Έναν άχρηστο αμερικανικό κατασκοπευτικό δορυφόρο σχεδιάζει να καταρρίψει το Πεντάγωνο πριν μπει στην ατμόσφαιρα, με σκοπό να αποτρέψει μία πιθανή διαρροή τοξικού αερίου από τη δεξαμενή καυσίμων, σύμφωνα με αξιωματούχους του. Την τελική απόφαση για την κατάρριψη του δορυφόρου έλαβε ο πρόεδρος Μπους, όταν άκουσε τους συμβούλους του να του λένε ότι η επιστροφή του δορυφόρου θα μπορούσε να προκαλέσει απώλειες ανθρωπίνων ζωών. Ο δορυφόρος είναι βάρους 2.270 κιλών με όγκο ενός μικρού λεωφορείου και θα καταρριφθεί από το Πολεμικό Ναυτικό με τη χρήση ενός τακτικού πυραύλου. Όπως διευκρίνισαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, η Ουάσιγκτον με την κατάρριψη του δορυφόρου δεν αποσκοπεί στο να προστατεύσει διαβαθμισμένες πληροφορίες, ούτε να καταδείξει τις δυνατότητες που έχει απέναντι στους Κινέζους, οι οποίοι πέρυσι έκαναν κάτι ανάλογο καταρρίπτοντας ένα δικό τους δορυφόρο, τακτική που είχε προκαλέσει τις έντονες αμερικανικές διαμαρτυρίες. Παρά τις διαφωνίες που έχουν διατυπωθεί και στους κόλπους της αμερικανικής κυβέρνησης για την κατάρριψη του δορυφόρου, στην τελική απόφαση έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο Λευκός Οίκος. Το Πεντάγωνο ελπίζει ότι θα χτυπήσει τον δορυφόρο μόλις μπει στην ατμόσφαιρα και τα συντρίμμια του θα διασκορπιστούν στη θάλασσα.

    [14] Κόσμος

    Yποψήφιος για τη ρωσική Προεδρία

    Οι προτεραιότητες του Μεντβέντεφ

    15/2/2008 12:05:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Οι ατομικές ελευθερίες, η διασφάλιση της ιδιοκτησίας και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης θα είναι τα κεντρικά θέματα της διακυβέρνησής του αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης και υποψήφιου για την προεδρία Ντμίτρι Μεντβέντεφ, εάν εκλεγεί. Μιλώντας στο πέμπτο ετήσιο Οικονομικό Φόρουμ, στη Σιβηρία, ο Μεντβέντεφ, που θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα εκλεγεί στις 2 Μαρτίου και θα διαδεχτεί στην προεδρία τον Βλάντιμιρ Πούτιν, παρουσίασε τις προτεραιότητές που θα θέσει ως πρόεδρος. "Ένα από τα βασικά στοιχεία της δουλειάς μας τα προσεχή τέσσερα χρόνια θα είναι η διασφάλιση της ανεξαρτησίας του νομικού συστήματός μας από την εκτελεστική και τη νομοθετική εξουσία", δήλωσε ο Μεντβέντεφ. Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης αναφέρθηκε κυρίως στην πορεία των προγραμμάτων κοινωνικής ανάπτυξης και στην αντιμετώπιση της διαφθοράς και λιγότερο σε διεθνή θέματα ή σε ζητήματα που αφορούν το ρωσικό στράτευμα, κάτι που ο Βλάντιμιρ Πούτιν συνηθίζει να προβάλει. "Πρέπει να αποκλείσουμε την παραβίαση των νόμων από τις συνήθειες που έχουν οι πολίτες. Τι είδους ίσες ευκαιρίες και καινοτομίες μπορούν να γίνουν εάν όλοι γνωρίζουν ότι τα δικαιώματα ανήκουν μόνο σε αυτούς που έχουν πιο μεγάλα δόντια και όχι σε εκείνους που σέβονται τον νόμο", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

    [15] Πολιτική

    Στο Πρωτοδικείο η προσφυγή της 35χρονης

    15/2/2008 12:04:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Η προσφυγή της 35χρονης κατά της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" λόγω της δημοσίευσης των επίμαχων φωτογραφιών, συζητείται το μεσημέρι στο Πρωτοδικείο Αθήνας. Παράλληλα, προκαταρκτική εξέταση διενεργεί εισαγγελέας για τη μαγνητοφωνημένη συζήτηση που μεταδόθηκε από ΜΜΕ, μεταξύ του ανεξάρτητου βουλευτή Κώστα Κουκοδήμου και δημοσιογράφου, προκειμένου να ελεχθεί εάν πρόκειται για προϊόν υποκλοπής. Μέχρι τη Δευτέρα θα εξετάσουν την κατάσταση της υγείας του κατηγορούμενου εργατολόγου που νοσηλεύεται στο Αιγινήτειο, δύο καθηγητές ψυχιατρικής, που ορίστηκαν πραγματογνώμονες από τον ανακριτή.

    [16] Παράξενα

    Μελβούρνη, Αυστραλία

    Δέκα εκατ. για σπάνιο ψαράκι

    15/2/2008 12:03:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Πάνω από δέκα εκατομμύρια δολάρια θα κοστίσει στους φορολογούμενους της επαρχίας Χάλαμ της Βικτόριας για την προστασία σπάνιου είδους ψαριού που βρέθηκε να ζει σε οχετό. Η επιστημονική του ονομασία είναι Galaxiella pusilla και είναι είδος προς εξαφάνιση. Ο δήμος θα δαπανήσει δέκα εκατομμύρια δολάρια για να αλλάξει η πορεία ενός δρόμου που επρόκειτο να περάσει από το μέρος που βρίσκεται ο οχετός και ενδεχομένως να απειλούσε την ύπαρξη του μικροσκοπικού ψαριού. Αρκετοί δημότες χαρακτήρισαν την ενέργεια του δήμου "ανοησία". "Στον οχετό αυτό ρίχνουμε σκουπίδια και απόβλητα. Αν το ψάρι αυτό είναι τόσο σημαντικό ας το πάνε να ζήσει σε ένα άλλο ποτάμι ή λίμνη και όχι να μας επιβαρύνουν με δέκα εκατομμύρια δολάρια" είπε ο δημότης Όγουεν Μπάτλερ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 15 February 2008 - 17:50:09 UTC