Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-02-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απολογείται η Τσέκου
  • [02] Εντείνονται οι διεργασίες για το Σκοπιανό
  • [03] Κύπρος: Μεθαύριο ορκίζεται ο νέος Πρόεδρος
  • [04] Συνάντηση Πετραλιά με ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
  • [05] Δεύτερη ημέρα εκλογών των δικηγόρων
  • [06] Διαβουλεύσεις και αντιδράσεις για το Κόσοβο
  • [07] Διαμαρτυρία εργαζομένων στη ΔΕΗ
  • [08] Ήττα σοκ της Ρεάλ από Χετάφε
  • [09] Eννιά βαθμούς μπροστά η Ίντερ

    [01] Πολιτική

    Συμπληρωματική απολογία στον Β' Ειδικό Ανακριτή

    Απολογείται η Τσέκου

    25/2/2008 10:10:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Συμπληρωματική απολογία ενώπιον του Β Ειδικού Ανακριτή που ερευνά την υπόθεση Ζαχόπουλου δίνει από τις 9 το πρωί η προφυλακισμένη για την υπόθεση Εύη Τσέκου. Η 35χρονη κατέθεσε στον ανακριτή πολυσέλιδο υπόμνημα, το οποίο ξεπερνά τις 40 σελίδες, και θα απαντήσει σε ερωτήσεις μόλις ο ανακριτής ολοκληρώσει την ανάγνωση του. Η κα Τσέκου κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης και παράβασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και συμμετοχής σε αυτοκτονία. Σύμφωνα με πληροφορίες η κα Τσέκου στο υπόμνημά της παραδέχεται την ερωτική σχέση της με τον πρώην γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού Χρήστο Ζαχόπουλο καθώς και ότι αυτή ήταν που βιντεοσκόπησε τη συνάντηση τους, με κάμερα που έχει κρύψει στην τσάντα, τη χρονική περίοδο τέλη καλοκαιριού αρχές φθινοπώρου, όταν έμαθε ότι δε συμπεριλαμβάνεται στους επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κα Τσέκου ισχυρίζεται ότι το επίμαχο υλικό το επέδειξε, σε μορφή κασέτας κι όχι DVD, μόνο σ ένα από τα δύο Μέσα τα οποία επισκέφθηκε κι ότι εκεί έγινε η υποκλοπή. Το δικό της υλικό, σύμφωνα πάντα με την ίδια, ήταν πολύ μεγαλύτερο σχεδόν 50 λεπτά της ώρας- το οποίο και στη συνέχεια κατέστρεψε καθώς μετάνιωσε. Κατά συνέπεια, σύμφωνα με την κα Τσεκου, δεν έχει πλέον αμοντάριστο υλικό στην κατοχή της. Στο μεταξύ την Πέμπτη η κα Τσέκου έχει κληθεί να καταθέσει και στην εισαγγελέα Ελένη Ράικου, που ερευνά τις καταγγελίες για την οικονομική διαχείριση του Χρήστου Ζαχόπουλου στο ΥΠΠΟ.

    [02] Πολιτική

    Εντείνονται οι διεργασίες για το Σκοπιανό

    25/2/2008 10:22:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/2/2008 10:57:34 πμ)

    Πηγή: NET-NET 105.8

    Εντείνεται ο διπλωματικός μαραθώνιος για το Σκοπιανό. Τις επόμενες ημέρες ο Μάθιου Νίμιτς θα έχει νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, μετά και την απάντηση των Σκοπίων ότι θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στη διαπραγματευτική διαδικασία επί των προτάσεων του. "Η Ελλάδα επιδιώκει μια λύση αξιοπρεπή και ρεαλιστική", υπογράμμισε σε δηλώσεις της χθες, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Η Ελληνική κυβέρνηση επισημαίνει, πως εάν δεν υπάρξει αμοιβαία αποδεκτή λύση, δεν θα υπάρξει πρόσκληση στα Σκόπια για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος υπογραμμίζει ότι η πολιτική της Κυβέρνησης στο Σκοπιανό είναι ενιαία και οι θέσεις της ξεκάθαρες, χαρακτηρίζοντας εντελώς ανυπόστατα δημοσιεύματα για διάσταση απόψεων.

    Ως τη χειρότερη εξέλιξη για τα ελληνικά συμφέροντα χαρακτηρίζει τη λύση της διπλής ονομασίας ο Γ. Παπανδρέου.

    Η κυβέρνηση δεν έχει το ανάστημα να ασκήσει βέτο, εκτίμησε η Αλέκα Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι η μόνη αποδεκτή λύση είναι μία ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό.

    Μία σύνθετη ονομασία των Σκοπίων με γεωγραφικό προσδιορισμό είναι η μόνη ρεαλιστική λύση, υποστήριξε και ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ υπέρ της άσκησης βέτο αλλά και δημοψηφίσματος για την ονομασία, τάχθηκε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 τόνισε πως η χώρα μας οδηγείται όχι μόνο σε σύνθετη ονομασία, αλλά και σε διπλή και σε αυτή την περίπτωση επιβάλλεται να συγκληθεί το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, ενώ ο Λευτέρης Ζαγορίτης επισήμανε πως η κυβέρνηση δεν συζητά το ενδεχόμενο διπλής ονομασίας. Τονίζει επίσης ότι αν δεν βρεθεί λύση τότε δεν θα υπάρχει και πρόσκληση των Σκοπίων για την είσοδο τους στο ΝΑΤΟ.

    Ο Τηλέμαχος Χυτήρης σημείωσε στη ΝΕΤ 105,8 πως το ΠΑΣΟΚ με το βέτο που ζητά ενισχύει τη θέση της κυβέρνησης, αλλά το θέμα είναι πως θα διαχειρισθούμε το βέτο, ενώ ο Χρήστος Παπουτσής τάχθηκε υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό.

    [03] Κόσμος

    Ιστορική νίκη για το ΑΚΕΛ

    Κύπρος: Μεθαύριο ορκίζεται ο νέος Πρόεδρος

    25/2/2008 10:52:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/2/2008 11:31:11 πμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Την Τετάρτη ορκίζεται ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και γ.γ. του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος εξελέγη χθες Κυριακή με ποσοστό 53,36% έναντι 46,64% του αντιπάλου του Γιαννάκη Κασουλίδη. Για πρώτη φορά στην ιστορία του το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κύπρου κέρδισε την Προεδρία της χώρας με δικό του υποψήφιο. Ο κ. Χριστόφιας στο πρώτο μήνυμά του, αμέσως μετά την πανηγυρική εκλογή του στο προεδρικό αξίωμα ανέλαβε τη δέσμευση ότι θα λειτουργήσει συλλογικά για να γίνει πράξη η επανένωση της Κύπρου ενώ παράλληλα επισήμανε τις δυσκολίες που θα βρει μπροστά του. Ευχές στο νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας απέστειλε σύσσωμη η ελληνική πολιτειακή και πολιτική ηγεσία. Με κυρίαρχο σύνθημα "Και τώρα και πάντα ΑΚΕΛ-ΑΚΕΛ-ΑΚΕΛ" οι οπαδοί και φίλοι του αρχαιότερου και μεγαλύτερου πολιτικού κόμματος της Κύπρου πανηγύρισαν με ξέφρενο ενθουσιασμό στη Λευκωσία και στις άλλες μεγάλες πόλεις των ελευθέρων περιοχών της Κύπρου τη μεγάλη νίκη τους στις προεδρικές εκλογές Στις πανηγυρικές εκδηλώσεις οι φίλοι του ΑΚΕΛ, που ξεχύθηκαν στους δρόμους και γιόρταζαν μέχρι τα μεσάνυχτα, ανέμιζαν κυπριακές σημαίες, τις σημαίες του κόμματος τους και τις σημαίες της ποδοσφαιρικής ομάδας "Ομόνοια", το μεγαλύτερο μέρος των οπαδών της οποίας ψηφίζουν το κόμμα της κυπριακής Αριστεράς. Αναχωρώντας από το γραφείο του, αλλά και κατά την τελετή της ανακήρυξης του ως νικητή των εκλογών ο Δημήτρης Χριστόφιας αποθεώθηκε από χιλιάδες άτομα υπό τους ήχους της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη. Εξάλλου ο νέος Πρόεδρος της Κύπρου επισκέφθηκε το βράδυ της Κυριακής τα γραφεία των πολιτικών κομμάτων ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΕΔΗ, που τον στήριξαν, και ευχαρίστησε τις ηγεσίες τους.

    Ο ελληνοκυπριακός Τύπος για την εκλογή Χριστόφια

    Η εκλογή του γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ και προέδρου της κυπριακής Βουλής Δημήτρη Χριστόφια ως νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και η αξιολόγηση του αποτελέσματος των χθεσινών εκλογών αποτελούν το μοναδικό θέμα στα πρωτοσέλιδα των ελληνοκυπριακών εφημερίδων.

    "Η ΧΑΡΑΥΓΗ", με κύριο τίτλο, "ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΡΑ", γράφει: "Μια καινούργια εποχή άρχισε χθες. Ο λαός έδωσε την εντολή. Νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανακηρύχθηκε για πρώτη φορά στα 48 χρόνια της Δημοκρατίας και στα 82 χρόνια του ΑΚΕΛ ο ηγέτης του ιστορικού κόμματος".

    Η εφημερίδα υποστηρίζει επίσης ότι "κατεστημένα και αγκυλώσεις του παρελθόντος κατέρρευσαν. Όσο κι αν προσπάθησαν κάποιοι δεν κατάφεραν να γυρίσουν πίσω τους δείκτες της ιστορίας. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Κύπρου, που πανηγυρίζουν μια εκλογική νίκη για την Προεδρία της Κύπρου Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Αρμένιοι, Μαρωνίτες και Λατίνοι".

    "Ο ΠΟΛΙΤΗΣ", με τίτλο, "ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΛΥΣΗΣ", επισημαίνει "Για πρώτη φορά η Αριστερά στην εξουσία". Σύμφωνα με την εφημερίδα, δια της εκλογής Χριστόφια σηματοδοτείται "και μια ακόμη μείζονος σημασίας αλλαγή. Καταγράφεται η πολιτική βούληση του κυπριακού λαού για λύση-επανένωση της πατρίδας του".

    "Ο ΠΟΛΙΤΗΣ" σημειώνει επίσης ότι "Κέρδισε η μετριοπάθεια", "Διασώθηκαν ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ", "ο πανικός έφερε την ήττα του Ιωάννη Κασουλίδη" και ότι "κερδισμένος βγήκε ο ΔΗΣΥ".

    "Η ΑΛΗΘΕΙΑ" υποστηρίζει στον κύριο τίτλο της "Χριστόφιας πρόεδρος, Κασουλίδης νικητής". Η εφημερίδα, αφού επισημαίνει ότι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης στις δηλώσεις του, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, "έκανε κήρυγμα ενότητας και ευθύνης", γράφει σε άρθρο της:

    "Υπενθυμίζοντας στον Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια τις δεσμεύσεις που ανέλαβε προεκλογικά στο Κυπριακό και τις οποίες επικύρωσε ο λαός όχι στο δεύτερο, αλλά στον πρώτο γύρο των εκλογών, τον καλούμε να μας αισθάνεται δίπλα του. Για στήριξη και για έλεγχο".

    "Νέα εποχή για την Κύπρο" είναι ο πρωτοσέλιδος κύριος τίτλος της εφημερίδας "Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ", η οποία χαρακτηρίζει την νίκη Χριστόφια "άνετη επικράτηση της Κεντροαριστεράς". Η εφημερίδα γράφει ότι η εκλογή του Δημήτρη Χριστόφια "θεωρείται ιστορική, καθώς είναι ο πρώτος ηγέτης του ΑΚΕΛ, που διεκδίκησε από το 1960 το ύπατο αξίωμα της χώρας".

    Ο νέος Πρόεδρος, σημειώνεται, "παρουσιάστηκε ενωτικός, ως Πρόεδρος όλων των Κυπρίων, καθόρισε τα γενικά πλαίσια που θα κινηθεί στο Κυπριακό και το όραμα του για την κοινωνία και την οικονομία".

    Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ" έχει κύριο τίτλο: "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ -Ο Χριστόφιας Πρόεδρος". Η εφημερίδα τονίζει ότι για να επιτευχθεί εθνικά παραδεκτή λύση του Κυπριακού "χρειάζεται καθαρός στόχος και ξεκάθαρες στρατηγικές μεθοδεύσεις" και καλεί το νέο Πρόεδρο να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

    Για τον ΔΗΣΥ η εφημερίδα σημειώνει "έχασαν τις εκλογές, αλλά κέρδισαν την ενότητα του κόμματος" και προσθέτει ότι "ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ έδωσαν την εκλογική νίκη στον Δημήτρη Χριστόφια".

    ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ" έχει τίτλο "Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα - Βαρύ το περήφανο 47% στις πλάτες του νέου Προέδρου". Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι η ανακήρυξη του Δ. Χριστόφια σε Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε "υπό τη σκιά του λαβάρου του Τσε Γκεβάρα" και δημοσιεύει σχετική φωτογραφία.

    Για τον ηττημένο των εκλογών Ιωάννη Κασουλίδη η εφημερίδα γράφει ότι "δεν δείλιασε μπροστά στην τριμερή" και προβάλλει τη δήλωση του "Θα είμαι πάντα παρών".

    Ο τουρκοκυπριακός Τύπος για την εκλογή Χριστόφια

    Η εκλογή του Δημήτρη Χριστόφια προβάλλεται σήμερα στις πρώτες σελίδες των τουρκοκυπριακών εφημερίδων. Η "Χαλκιν Σεσί" γράφει ότι στο "νότο" εξελέγη "ο πρώτος κομουνιστής ηγέτης" .Σύμφωνα με την εφημερίδα ο κ. Ταλάτ είπε πως με τον Δημήτρη Χριστόφια θα μπορούσε να συναντηθεί και στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας.

    Η "Κιπρίς" γράφει ότι "Στο Νότο άρχισε η περίοδος Χριστόφια" και αφού αναφέρεται στα ποσοστά που εξασφάλισαν οι δύο υποψήφιοι, δημοσιεύει τα συγχαρητήρια του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στον νικητή. Η εφημερίδα "Σταρ" γράφει ότι "Ο αριστερός ηγέτης κτύπησε με το δεξί" και προσθέτει ότι η νίκη του Δημήτρη Χριστόφια επιτεύχθηκε με την υποστήριξη του απερχόμενου Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου.

    Η "Γενί Ντουζέν" με τίτλο "Νέα περίοδος, νέοι πρωταγωνιστές" δημοσιεύει φωτογραφίες των Δημήτρη Χριστόφια και Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ενώ η "Γκιουνές" αναφέρει ότι "άλλαξαν τα ονόματα" προσθέτοντας ότι οι Ελληνοκύπριοι εξέλεξαν το Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος υποστηρίχθηκε και από το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ.

    Η εθνικιστική εφημερίδα "Βολκάν" κάνει λόγο για "Μαρξιστή-λενινιστή Πρόεδρο" και γράφει ότι στο τελευταίο συλλαλητήριό του ο κ. Χριστόφιας είπε ότι δεν αμφιβάλει για την ελληνικότητα της Κύπρου.

    Η εφημερίδα "Βατάν" γράφει ότι με ποσοστό 53,5% νικητής εξελέγη ο Δημήτρης Χριστόφιας, ενώ η "Αφρίκα" κάνει έκκληση γράφοντας "Λύστε το Κυπριακό εδώ και τώρα". Στον επίτιτλο η εφημερίδα γράφει ότι η λύση του Κυπριακού "βρίσκεται πλέον στα χέρια των παλιών συντρόφων και ότι αυτοί που μέχρι σήμερα παρουσιάζονταν ως εμπόδιο σε αμφότερες τις πλευρές έχουν απομακρυνθεί".

    "Τώρα, στον μεν βορρά υπάρχει ο Ταλάτ και το ΡΤΚ στον δε Νότο ο Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ", γράφει η "Αφρίκα".

    [04] Οικονομία

    Για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό

    Συνάντηση Πετραλιά με ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

    25/2/2008 9:56:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να εγκριθεί από την Κυβερνητική Επιτροπή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ενώ συνεχίζονται οι αντιδράσεις από τα εργατικά συνδικάτα. Στις 12 το μεσημέρι συνέρχεται η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ ενώ 24ωρη απεργία, έχει ήδη εξαγγείλει ήδη η ΑΔΕΔΥ. Στη μία το μεσημέρι η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά θα έχει συνάντηση με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

    [05] Κοινωνία

    Δεύτερη ημέρα εκλογών των δικηγόρων

    25/2/2008 9:51:00 πμ

    Ολοκληρώνεται σήμερα ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στον ΔΣΑ, ενώ στις κάλπες προσέρχονται και οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης. Σε δεύτερο γύρο -την ερχόμενη Κυριακή- παραπέμπεται η εκλογή προέδρου στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, καθώς κατά τις χθεσινές αρχαιρεσίες, οι δύο πρώτοι, ο Στέλιος Μανουσάκης και ο Κωνσταντίνος Πεταλάς, συγκέντρωσαν ποσοστό μικρότερο του 50%.

    [06] Κόσμος

    Διαβουλεύσεις και αντιδράσεις για το Κόσοβο

    25/2/2008 9:05:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/2/2008 11:10:33 πμ)

    Έντονο πολιτικό παρασκήνιο γύρω από το ζήτημα της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου, ενώ συνεχίζονται οι διαδηλώσεις Σέρβων σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης. Το Βελιγράδι επισκέπτονται σήμερα ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Μεντβέντεφ -που φέρεται και ως ο επικρατέστερος διάδοχος του Πούτιν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Μαρτίου- και ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Θα έχουν συνομιλίες για "διμερή θέματα", μεταξύ των οποίων και το Κόσοβο.

    Χθες, ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Βόισλαβ Κοστούνιτσα, κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να ακυρώσουν την απόφασή τους για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου και να αποκαταστήσουν την έννομη τάξη, όπως χαρακτηριστικά είπε. Υπογράμμισε δε ότι την ευθύνη για την επαναφορά των πραγμάτων στην πρότερη κατάσταση φέρουν οι ΗΠΑ, με την επαναβεβαίωση της ισχύος του Ψηφίσματος 1244, προκειμένου να επανέλθει, όπως τόνισε, η σταθερότητα και η ειρήνη στην περιοχή. Σε διαφορετική περίπτωση, η κρίση που υπονομεύει τα θεμέλια ολόκληρου του κόσμου και απειλεί να θέσει σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα, όχι μόνο στα Βαλκάνια, θα συνεχιστεί, υποστήριξε ο κ. Κοστούνιτσα. Επανέλαβε, επίσης, πως η σερβική κυβέρνηση εκτιμά ιδιαίτερα τη στάση μιας πολύ μεγάλης μερίδας χωρών που δεν αναγνώρισαν την ανεξαρτησία του Κοσόβου.

    [07] Κοινωνία

    Από νωρίς το πρωί

    Διαμαρτυρία εργαζομένων στη ΔΕΗ

    25/2/2008 8:49:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στον Κηφισό, στο ύψος της Αγοράς του Ρέντη. Εναερίτες εργαζόμενοι της επιχείρησης ανέβηκαν στους πυλώνες υψηλής τάσης και κρέμασαν πάνω με τα οποία δηλώνουν την αντίθεση τους στην έμμεση ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μέσω της συνεργασίας της με την γερμανική RBΕ. Το θέμα αυτό συζητείται αύριο στο ΔΣ της ΔΕΗ, και η ΓΕΝΟΠ έχει προγραμματίσει 4ωρη στάση εργασίας από την αρχή της βάρδιας και συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης στην Χαλκοκονδύλη.

    [08] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ήττα σοκ της Ρεάλ από Χετάφε

    25/2/2008 12:16:00 πμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    «Φωτιά» έβαλε στο πρωτάθλημα Ισπανίας η Χετάφε, που πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας της, με 1-0 επί της Ρεάλ Μαδρίτης. Μετά την πρόκριση επί της ΑΕΚ στο κύπελλο UEFA, η ομάδα του Μίκαελ Λάουντρουπ πέρασε θριαμβευτικά από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» με γκολ του Ούτσε στο 64΄ κι έτσι η μάχη στην κορυφή της βαθμολογίας της Πριμέρα Ντιβιζιόν «φούντωσε» για τα καλά. Η Μπαρτσελόνα ήδη πλησίασε στους δύο βαθμούς τη Ρεάλ και η συνέχεια αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον. Όσοι βρέθηκαν στο «Καμπ Νου», είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια... «οσκαρική» παράσταση της Μπαρτσελόνα, λίγες ώρες πριν την απονομή των Βραβείων της Ακαδημίας στις ΗΠΑ. Η «Μπάρτσα» συνέτριψε 5-1 την ουραγό (και καταδικασμένη) Λεβάντε. Χατ-τρικ πέτυχε ο Σαμουέλ Ετό (56΄,62΄,87΄), ενώ επίσης σκόραραν οι Τσάβι (14΄), Μέσι (44΄). Οι φιλοξενούμενοι... τόλμησαν να ισοφαρίσουν στο 41΄ με πέναλτι του Ρίγκα. Σημαντικό βήμα για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ έκανε η Βιγιαρεάλ, που νίκησε 2-1 στο «Σαν Μαμές» την Αθλέτικ Μπιλμπάο, στο πλαίσιο της 25ης ημέρας του ισπανικού πρωταθλήματος. Το «κίτρινο υποβρύχιο», αν και βρέθηκε να χάνει στο ξεκίνημα του αγώνα, «γύρισε» το ματς στο β΄ μέρος, πέρασε από μία δύσκολη έδρα και αποσπάστηκε από τους διώκτες του στην τρίτη θέση. Κι αυτό γιατί η Ατλέτικο Μαδρίτης ηττήθηκε 3-1 από την Οσασούνα στην Παμπλόνα (αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την πίεση στον Χαβιέ Αγκίρε), ενώ η εξαιρετικά πεσμένη Εσπανιόλ έχασε 2-0 στο «Ριαθόρ» από τη Λα Κορούνια, που παλεύει να σωθεί. Κάπως έτσι, η Σεβίλη, που χθες βράδυ συνέτριψε 5-0 τη Σαραγόσα, ανέβηκε στην πέμπτη θέση και δείχνει έτοιμη να πλασαριστεί πολύ σύντομα στην πρώτη τετράδα, αφού πλέον έχει βρει το ρυθμό της. Κοντά στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη παρέμεινε και η Σανταντέρ, που νίκησε 1-0 την Αλμερία, ενώ η Μαγιόρκα, με τον Αγγελο Μπασινά να αγωνίζεται σε όλο το 90λεπτο, παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στη Μπέτις. H Βαλένθια έχασε ακόμη δύο πολύτιμους βαθμούς μέσα στο «Μεστάγια», δυσκολεύοντας την προσπάθεια που κάνει για έξοδο στο Κύπελλο UEFA. Στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της αγωνιστικής, οι «νυχτερίδες» παραχώρησαν 1-1 στην Ουέλβα, αν και σπατάλησαν σωρεία ευκαιριών (εξαιρετική εμφάνιση για τους φιλοξενούμενους ο Στέφανο Σορεντίνο), ενώ είδαν και δύο γκολ τους να ακυρώνονται.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ: Βαλένθια-Ουέλβα 1-1 (38΄ Μάτα - 52΄ Μάρτινς) Σεβίλη-Σαραγόσα 5-0 (20΄, 25΄ Λουίς Φαμπιάνο, 43΄αυτ. Αγιάλα, 51΄αυτ. Ντιόγκο, 68΄ Κεϊτά) Αθλέτικ Μπιλμπάο-Βιγιαρεάλ 1-2 (4΄ Γιορέντε - 65΄ Φράνκο, 83΄ Καπντεβίλα) Λα Κορούνια-Εσπανιόλ 2-0 (17΄ Κολοτσίνι, 24΄ Λαφίτα) Οσασούνα-Ατλέτικο Μαδρίτης 3-1 (2΄ Σόλα, 6΄ Κάρλος Βέλα, 76΄ Εκτορ Φοντ - 26΄ Φορλάν) Σανταντέρ-Αλμερία 1-0 (61΄ Τσιτέ) Μαγιόρκα-Μπέτις 1-1 (56΄ Βαρέλα - 70΄ Εντού) Μούρθια-Βαγιαδολίδ 0-1 (40΄ Γιορέντε) Μπαρτσελόνα-Λεβάντε 5-1 (14΄ Τσάβι, 44΄ Μέσι, 56΄,62΄,87΄ Ετό / 41΄πεν. Ρίγκα) Ρεάλ Μαδρίτης-Χετάφε 0-1 (64΄ Ούτσε)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 25 αγώνες) Ρεάλ Μαδρίτης 56 Μπαρτσελόνα 54 Βιγιαρεάλ 46 Ατλέτικο Μαδρίτης 41 Εσπανιόλ 39 Σεβίλη 39 Σανταντέρ 38 Αλμερία 36 Βαλένθια 35 Χετάφε 32 Βαγιαδολίδ 31 Μαγιόρκα 30 Σαραγόσα 29 Αθλέτικ Μπιλμπάο 29 Ουέλβα 29 Μπέτις 29 Οσασούνα 29 Λα Κορούνια 27 Μούρθια 23 Λεβάντε 16

    [09] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Eννιά βαθμούς μπροστά η Ίντερ

    24/2/2008 11:56:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το αήττητο της Ιντερ στο ιταλικό πρωτάθλημα «έτριξε» στη Γένοβα, αλλά κράτησε. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, αν και βρέθηκε να χάνει στο μέσον του δευτέρου ημιχρόνου από γκολ του Κασάνο, ισοφάρισε με τον Κρέσπο και πήρε την ισοπαλία (1-1) από τη Σαμπντόρια, στο πλαίσιο της 24ης ημέρας του ιταλικού πρωταθλήματος. Οι «νερατζούρι» διατηρούν διαφορά ασφαλείας στην κορυφή του καμπιονάτο, αν και η Ρόμα, που με γκολ του Σισίνιο επικράτησε 1-0 της Φιορεντίνα στο «Ολίμπικο», μείωσε στους εννέα βαθμούς. Οι δύο ομάδες αναμετρώνται την Τετάρτη στο «Μεάτσα» και με νίκη η Ιντερ ουσιαστικά «καθαρίζει» και τον φετινό τίτλο. Το ματς της ημέρας, πάντως έγινε στο «Φρίουλι», όπου η Τζένοα πέτυχε σπουδαία νίκη επί της γηπεδούχου Ουντινέζε με 5-3, χάρη σε χατ-τρικ του Μποριέλο. Αξιοσημείωτη και η νίκη της ουραγού Κάλιαρι επί της Λάτσιο, που πλέον βρίσκεται μόλις τέσσερις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Με συγκλονιστικά παιχνίδια άνοιξε η αυλαία της 24ης ημέρας του ιταλικού πρωταθλήματος. Στο Ρέτζιο Καλάμπρια, η προτελευταία της βαθμολογίας Ρετζίνα υποχρέωσε σε οδυνηρή ήττα (2-1) τη Γιουβέντους, χάρη σε πέναλτι του Αμορούζο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ετσι η Ρόμα, που υποδέχεται αύριο τη Φιορεντίνα, θα έχει την ευκαιρία να αποσπαστεί από τη «Γηραιά Κυρία» στη δεύτερη θέση. Τορίνο και Πάρμα αναδείχθηκαν ισόπαλες 4-4 (!) στην έδρα της πρώτης, παρότι οι φιλοξενούμενοι, με ένα κρεσέντο τεσσάρων γκολ μέσα σε διάστημα 15 λεπτών, είχαν προηγηθεί λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου με 4-1. Με γκολ του Φιλίπο Ιντζάγκι στις καθυστερήσεις, η Μίλαν επικράτησε 2-1 της Παλέρμο και μπήκε -για πρώτη φορά φέτος- στην τετράδα της βαθμολογίας του καμπιονάτο. Με τον αγώνα αυτόν ολοκληρώθηκε η 24η ημέρα, στην οποία σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

    Τορίνο-Πάρμα 4-4 (11΄, 66΄ Στελόνε, 45΄ Νατάλι, 82΄ Ντι Μικέλε - 29΄, 32΄ Γκασμπαρόνι, 42΄ Μορόνε, 43΄ Μπουντάν) Ρετζίνα-Γιουβέντους 2-1 (32΄ Μπριέντζα, 90΄+πεν. Αμορούζο - 71΄ Ντελ Πιέρο) Ρόμα-Φιορεντίνα 1-0 (54΄ Σισίνιο) Αταλάντα-Σιένα 2-2 (42΄, 45΄+ Φλοκάρι - 32΄ Μπερτότο, 40΄ Λοκατέλι) Κάλιαρι-Λάτσιο 1-0 (88΄ Μάτρι) Εμπολι-Κατάνια 2-0 (36΄ Τζιοβίνκο, 78΄ Μπουντέλ) Λιβόρνο-Νάπολι 1-2 (74΄ Ντιαμάντι - 58΄, 90΄+ Καλάιο) Σαμπντόρια-Ιντερ 1-1 (65΄ Κασάνο - 76΄ Κρέσπο) Ουντινέζε-Τζένοα 3-5 (28΄πεν., 39΄πεν. Ντι Νατάλε, 72΄ Φλόρες - 9΄ Λεόν, 43΄ Σκούλι, 54΄, 78΄, 85΄ Μποριέλο) Μίλαν-Παλέρμο 2-1 (24΄ Αμπροζίνι, +90΄ Ιντζάγκι / 9΄ Μπρεσιάνο)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 24 αγώνες) Ίντερ 60 Ρόμα 51 Γιουβέντους 47 Φιορεντίνα 41 Μίλαν 41 Ουντινέζε 36 Σαμπντόρια 35 Τζένοα 32 Παλέρμο 31 Αταλάντα 31 Νάπολι 30 Λάτσιο 26 Τορίνο 26 Εμπολι 25 Κατάνια 23 Λιβόρνο 23 Πάρμα 22 Σιένα 22 Ρετζίνα 21 Κάλιαρι 18


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 25 February 2008 - 9:50:16 UTC