Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-03-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίπεδα ρεκόρ για πετρέλαιο, χρυσό και ευρώ
  • [02] Συντονισμός Αθηνών -Λευκωσίας
  • [03] Ασφαλιστικό: στην τελική ευθεία
  • [04] Θεατρική Παράσταση για τις Γυναίκες Πρόσφυγες
  • [05] Επανεξελέγη πρόεδρος ο Δ. Παξινός
  • [06] Η γκαρνταρόμπα του Πλάσιντο Ντομίνγκο
  • [07] Νέες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν
  • [08] Τα απομνημονεύματα του Φ. Κάστρο
  • [09] Έγκλημα για την προτεραιότητα!
  • [10] Εγκαίνια Κινητού Σταθμού Ενημέρωσης του Δ.Α
  • [11] Στη Μ. Ανατολή η Κοντολίζα Ράις

    [01] Οικονομία

    Στα χίλια δολάρια σχεδόν η ουγκιά χρυσού

    Επίπεδα ρεκόρ για πετρέλαιο, χρυσό και ευρώ

    3/3/2008 7:52:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Νέες πιέσεις δέχεται το δολάριο, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την πορεία του τομέα της μεταποίησης στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα οποία ενέτειναν τις ανησυχίες των επενδυτών. Αυτή την ώρα υποχωρεί σε ιστορικά χαμηλά έναντι του ευρώ και διαμορφώνεται στα 1,5262 δολάρια. Η τιμή του αμερικανικού αργού ξεπέρασε τα 103 δολάρια το βαρέλι και διαμορφώνεται στα 103,26, ενώ η τιμή του μπρεντ έχει φθάσει στα 102,37 δολάρια στην αγορά του Λονδίνου.

    Σε απόσταση αναπνοής από τα χίλια δολάρια η ουγκιά κινείται και η τιμή του χρυσού. Η άρνηση του ΟΠΕΚ να αυξήσει την παραγωγή ώθησε σε υψηλότερα επίπεδα την τιμή του πετρελαίου, πανω απο τα 103 δολάρια το βαρέλι. Οι αναλυτές πιστεύουν οτι επαληθεύονται οι χειρότεροι φόβοι για παρατεταμένη κρίση στην παγκόσμια οικονομία που τροφοδοτούν το ακριβό πετρέλαιο και η διολίσθηση του δολαρίου σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις εκτιμούν ότι το ισχυρό ευρώ καταδικάζει τα προϊόντα τους να μείνουν στα ράφια -θέμα που απασχολεί τους υπουργούς οικονομικών των 27 σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες. Οι ασιατικές αγορές βλέπουν τα κέρδη τους να συρρικνώνονται εξαιτίας του αδύναμου αμερικανικού νομίσματος. Όλη αυτή η κατάσταση φάνηκε σήμερα στους δείκτες των χρηματιστηρίων.

    [02] Πολιτική

    Στην Αθήνα ο Δημήτρης Χριστόφιας

    Συντονισμός Αθηνών -Λευκωσίας

    3/3/2008 7:43:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/3/2008 8:59:05 μμ)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Πρώτη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια αύριο στην Αθήνα. Στην ατζέντα των συνομιλιών του με τον κ. Παπούλια, τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και την πολιτική ηγεσία της Ελλάδος, ο συντονισμός Αθηνών -Λευκωσίας για τις επερχόμενες εξελίξεις στο Κυπριακό. Αυτό δήλωσε ο κ. Χριστόφιας, σε αποκλειστική συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο Κύπριος πρόεδρος εκφράζει την βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα είναι στο πλευρό της Κύπρου στην προσπάθεια να αναβιώσει ένας διάλογος για υλοποίηση της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου 2006. Προσθέτει επίσης, ότι ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τις εξελίξεις σε σχέση με την ΠΓΔΜ. Για πρώτη φορά ο κ. Χριστόφιας αποκαλύπτει ότι στην πρώτη συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ θα τον ρωτήσει, ποιο είναι το εμπόδιο για να εφαρμοστεί η συμφωνία της 8ης Ιουλίου, 2006. Η συνάντηση θα είναι διερευνητικού χαρακτήρα και τοποθετείται μετά τις 15 Μαρτίου. Ο Κύπριος Πρόεδρος εκτιμά ότι: "Η επιστολή Ταλάτ προς τον γ.γ των Ηνωμένων Εθνών "προκαταλαμβάνει κάποια πράγματα". Θα ήταν μεγάλο σφάλμα ένας απευθείας διάλογος μεταξύ του ίδιου και του κ. Ταλάτ, χωρίς την παρεμβολή μεσολαβητών, γιατί, όπως εξηγεί, το πλαίσιο για την αναζήτηση της λύσης του Κυπριακού είναι τα Ηνωμένα Έθνη.

    Συνέντευξη Δ. Χριστόφια στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Για τη συνάντηση που είχε με τον ειδικό αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών Μάικλ Μόλερ, ο Κύπριος Πρόεδρος δηλώνει ότι θέλει να είναι συγκρατημένος και επιφυλάσσεται να απαντήσει στο ερώτημα εάν με την έναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων θα πρέπει η Αμμόχωστος να παραδοθεί από την τουρκική πλευρά στα Ηνωμένα Έθνη.

    Σε ερώτηση αν θα τεθούν κάποιες κατευθυντήριες γραμμές για το πώς θα προχωρήσουν στο εξής Λευκωσία και Αθήνα, ο κ. Χριστόφιας απάντησε: "Νομίζω ότι οι κατευθυντήριες γραμμές υπάρχουν. Χρειάζεται ενημέρωση και συντονισμός". Η συνάντησή του με τον κ. Ταλάτ θα γίνει μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες στα μέσα Μαρτίου, δήλωσε ο Κύπριος Πρόεδρος, ενώ σε ερώτηση για το ποιο είναι το εμπόδιο για να τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία της 8ης Ιουλίου 2006, απάντησε: "Αυτό θα ρωτήσω τον κ. Ταλάτ. Γι αυτό είπα ότι η πρώτη συνάντηση θα έχει διερευνητικό χαρακτήρα. Στο κάτω - κάτω δεν υπάρχει άλλη συμφωνία, η οποία να έχει υιοθετηθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας. Στη συμφωνία αυτή βρίσκονται οι υπογραφές του κ. Ταλάτ και του κ. Παπαδόπουλου. Εγώ τιμώ την υπογραφή του κ. Παπαδόπουλου, ας τιμήσει και ο ίδιος την δική του υπογραφή. Ελπίζω ότι μέσα σε ένα κλίμα καλής θέλησης και αλληλοκατανόησης να δούμε ποια είναι τα προβλήματα, που η τ/κ πλευρά θεωρεί ότι υπάρχουν για να προχωρήσει η συμφωνία αυτή".

    Για την επιστολή Ταλάτ προς τον γ.γ. του ΟΗΕ και αν προκαταλαμβάνει κάποια πράγματα, ο κ. Χριστόφιας απάντησε: "Αν ισχύουν όσα λέγονται για το περιεχόμενό της, τότε ασφαλώς προκαταλαμβάνει κάποια πράγματα. Είναι ζητήματα, τα οποία θα συζητήσω με τον κ. Ταλάτ".

    Όσον αφορά έναν απευθείας διάλογο με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, χωρίς την παρεμβολή μεσολαβητών για τη λύση του Κυπριακού, απάντησε: "Το Κυπριακό βρίσκεται στο χώρο των Ηνωμένων Εθνών. Θεωρώ ότι τα Η.Ε. αποτελούν ασφαλιστική δικλείδα. Υπάρχει κατοχή. Η Γενική Συνέλευση και το Συμβούλιο Ασφαλείας έχουν εγκρίνει σωρεία ψηφισμάτων. Επίσης, θέση μας είναι ότι πρέπει να ενδιαφέρονται ενεργά για τη λύση του Κυπριακού και τα πέντε μόνιμα μέλη του ΣΑ. Συνεπώς έχω την άποψη ότι θα ήταν μεγάλο σφάλμα να βγει το Κυπριακό από τη βάση του, η οποία είναι τα Η. Ε".

    Σε ερώτηση αν θα επιδιώξει απευθείας συνάντηση με τον κ. Ερντογάν, ο κ. Χριστόφιας είπε : "Θα το δούμε στην πορεία. Δεν το αποκλείω καθόλου, αλλά το αποκλείει ο κ. Ερντογάν".

    [03] Οικονομία

    Αναβρασμός στα συνδικάτα

    Ασφαλιστικό: στην τελική ευθεία

    3/3/2008 8:26:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Οι τελευταίες διορθώσεις γίνονται στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, για να πάρει την έγκριση από την Κυβερνητική Επιτροπή και να πάρει το δρόμο για τη Βουλή. Τα συνδικάτα βρίσκονται επί ποδός για να συντονίσουν τις αντιδράσεις τους. Την Τετάρτη, όλες οι οργανώσεις των συνταξιούχων της χώρας έχουν εξαγγείλει συλλαλητήριο. Οι συνταξιούχοι αντιδρούν στις επικείμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό και στην ακρίβεια και διεκδικούν σύνταξη 1.120 ευρώ για όλα τα ταμεία. Στη συγκέντρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Κοτζιά, καλούνται να λάβουν μέρος όλοι οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Επίσης οι εργαζόμενοι στους Δήμους προχωρούν σε εξαήμερη αποχή από την εργασία τους, αρχής γενομένης από την Παρασκευή.

    Την ερχόμενη Πέμπτη, θα γίνει η νέα συνάντηση ΓΣΕΕ - εργοδοτών για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του 2008. "Ελπίζουμε οι εργοδότες να προσέλθουν στη συνάντηση με ουσιαστικά βελτιωμένη οικονομική πρόταση και ουσιαστική απάντηση στα θεσμικά μας αιτήματα που θα ικανοποιούν τις δίκαιες απαιτήσεις μας, διαφορετικά ο δρόμος του αγώνα θα είναι και πάλι η απάντηση", ανακοίνωσε η ΓΣΕΕ.

    Με τους εκπροσώπους των σωματείων των Τεχνικών της Ιδιωτικής Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου, συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μετά τη συνάντηση δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: "Είναι απαραίτητη η ένταξη σε ένα ενιαίο Ταμείο όλων των εργαζομένων στον Τύπο και τα ΜΜΕ, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι, δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί, έχουν προσδιορίσει. Δηλαδή, με εξίσωση των δικαιωμάτων τους προς τα πάνω, με αυτοτέλεια και αυτοδιοίκηση, με διασφαλισμένα τα αποθεματικά και τους σημερινούς πόρους των Ταμείων. Διαφωνούμε με την παρακράτηση του 10% των εσόδων των Ταμείων που προωθεί η Κυβέρνηση και θεωρούμε ότι η δημιουργία ενιαίου Ταμείου Τύπου πρέπει να γίνει με τη συναίνεση των ασφαλισμένων και ταυτόχρονα με την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και της ανασφάλιστης εργασίας".

    Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών μαζί με άλλα σωματεία του κλάδου καλούν σε κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό, την Τετάρτη 5/3 στο Υπουργείο Απασχόλησης και κοινωνικών ασφαλίσεων (Σταδίου 29) με τετράωρη στάση εργασίας 8-12πμ).

    Χωρίς μετρό την Τρίτη από τις 11πμ έως τις 2μμ, ώρες κατά τις οποίες οι οδηγοί του μετρό πραγματοποιούν στάση εργασίας, ζητώντας την ένταξή τους στα Βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα (ΒΑΕ).

    [04] Πολιτισμός

    Από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ

    Θεατρική Παράσταση για τις Γυναίκες Πρόσφυγες

    3/3/2008 10:33:00 μμ

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, προσκαλεί το κοινό στη θεατρική παράσταση"Παράπλευρες Απώλειες" της Υβ Ένσλερ, σε μετάφραση Μίνας Χειμώνα και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, την Πέμπτη, 6 Μαρτίου και ώρα 21.30 στον Πολυχώρο ΑLTERA PARS, (Μεγάλου Αλεξάνδρου 123, Κεραμεικός), σε μια ξεχωριστή βραδιά, αφιερωμένη στις γυναίκες πρόσφυγες. Το έργο "Παράπλευρες Απώλειες", που τελεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας, βασίζεται σε αληθινές μαρτυρίες γυναικών προσφύγων, θυμάτων του εμφυλίου στην πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία, και αποτελεί ένα μάθημα ζωής από τις γυναίκες πρόσφυγες της Βοσνίας που ζώντας σε προσφυγικούς καταυλισμούς, χτίζουν κήπους και όνειρα στα συντρίμμια και βρίσκουν τρόπους να θεραπεύσουν τα τραύματα του πολέμου. Τα έσοδα από την παράσταση θα διατεθούν στον Ξενώνα Φιλοξενίας Αστέγων Προσφύγων "ΗΩΣ", της Εθελοντικής Εργασίας Αθήνας, που στηρίζεται αποκλειστικά από εθελοντές πολίτες.

    Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ, φοιτητικό: 12 ευρώ. Για προπώληση εισιτηρίων μπορείτε να απευθυνθείτε στον πολυχώρο ALTERA PARS, τηλ. 2103410011 και ώρες 6-9μμ.

    [05] Κοινωνία

    Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας

    Επανεξελέγη πρόεδρος ο Δ. Παξινός

    3/3/2008 10:02:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων από τις επαναληπτικές εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Με ποσοστό 56,26% (5.520 σταυρούς), αναδείχθηκε πρόεδρος ο Δημήτρης Παξινός, έναντι του Δ. Βερβεσού που έλαβε ποσοστό 43,74% (4.292 σταυρούς). Ο κ. Παξινός εκλέγεται για τρίτη τριετία πρόεδρος στον ΔΣΑ. Σήμερα στον ΔΣΑ κατά τις επαναληπτικές εκλογές στον ΔΣΑ ψήφισαν 10.621 δικηγόροι. Ποσοστό συμμετοχής 52,63%, έγκυρα 9.812, άκυρα 264 και λευκά 545.

    Ο Δημήτρης Παξινός, μετά την επανεκλογή του δήλωσε: "Ήταν μια μεγάλη νίκη. Ήταν μια νίκη των δικηγόρων και μόνο, οι οποίοι μπορούν να πανηγυρίζουν. Περάσαμε πολλά. Αντέξαμε και είμαστε νικητές. Διότι ξέρουμε να είμαστε νικητές. Έχουμε πολλά θέματα μπροστά μας. Το πρώτο είναι το ασφαλιστικό. Το δεύτερο είναι οι δικαστικές αποφάσεις, η ποσότητα και η ποιότητά τους και η κακή συμπεριφορά ενός αριθμού δικαστών. Όλα αυτά τα θέματα θα αντιμετωπίζουμε. Να ξέρουν όμως όλοι οι συνάδελφοι, όλη η ελληνική κοινωνία, ότι θα είμαστε προσηλωμένοι στο καθήκον μας και μόνο. Στο καθήκον μας έναντι των δικηγόρων έναντι της κοινωνίας και έναντι της πατρίδας. Είμαστε αμετακίνητοι στις θέσεις μας. Η εντολή που μου δόθηκε είναι σαφής. Να προχωρήσουμε με τρόπο ρεαλιστικό και με τρόπο δυναμικό. Δεν πρόκειται να κάνουμε ένα βήμα πίσω στα θέματα που έχουμε υποστηρίξει και στις βασικές μας αρχές. Ο δικηγόρος είναι θεσμικός λειτουργός είναι συνλειτουργός της Δικαιοσύνης και οφείλει να το αποδεικνύει σε κάθε βήμα. Και όλοι οφείλουν να αποδέχονται αυτόν τον ρόλο. Όσοι δεν τον αποδέχονται θα αναγκαστούν να το αποδεχθούν".

    [06] Ζωής ...σΤάσεις

    Χονγκ Κονγκ

    Η γκαρνταρόμπα του Πλάσιντο Ντομίνγκο

    3/3/2008 9:44:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Πάνω από 12.000 δολάρια διέθεσε ο διάσημος τενόρος της όπερας Πλάσιντο Ντομίνγκο, για να αγοράσει κοστούμια και πουκάμισα για τις προγραμματισμένες εμφανίσεις τους στο Χονγκ Κονγκ. Όπως ανακοίνωσε ο διάσημος μόδιστρος Μανού Μελαουάνι επικεφαλής του οίκου "Sams Tailor", ο 67χρονος τενόρος, έκανε μια τεράστια παραγγελία ενόψει της συναυλίας που θα δώσει στο Χονγκ Κονγκ το Σάββατο. Στην παραγγελία περιλαμβάνονται 120 πουκάμισα, τρία φράκα και οκτώ σκούρα κοστούμια, δήλωσε ο Μελαουάνι, ο οποίος είχε ράψει τα κοστούμια των περίφημων "Τριών Τενόρων" ( Λουτσιάνο Παβαρότι, Χοσέ Καρέρας και Πλάσιντο Ντομίνγκο) στην τελευταία εμφάνιση τους στο Χονγκ Κονγκ. " Έχουμε στη διάθεση μας δύο ημέρες για να τελειώσουμε όλα τα ρούχα και το σύνολο των 52 συνεργατών μου δουλεύουν ακατάπαυστα για να ολοκληρώσουν την παραγγελία. Ο κύριος Ντομίνγκο είναι πολύ λεπτολόγος και θέλει την καλύτερη ποιότητα υφασμάτων για τα ρούχα του" πρόσθεσε ο Μελαουάνι. Το κόστος της παραγγελίας ανέρχεται σε 12.848 δολάρια. Τα εισιτήρια για τη συναυλία του Ντομίνγκο έχουν εξαντληθεί αν η τιμή τους έφθανε και τα 500 δολάρια το ένα.

    [07] Κόσμος

    Από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

    Νέες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν

    3/3/2008 9:34:00 μμ

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Πηγή: ΑΠΕ, Γαλλικό

    Σε σκλήρυνση της στάσης του προς το Ιράν, προχωράει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, απαντώντας με νέες κυρώσεις στην άρνησή του να αναστείλει τις ευαίσθητες πυρηνικές του δραστηριότητες, που θεωρείται ότι τις καλύπτει με το μανδύα ενός προγράμματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η απόφαση που ελήφθη το βράδυ της Δευτέρας, με αριθμό 1803, έλαβε 14 θετικές ψήφους, καμία κατά, ενώ απείχε της ψηφοφορίας η Ινδονησία. Της ψηφοφορίας προηγήθηκε γύρος διαβουλεύσεων, επί του κειμένου, που είχε συνταχθεί από τη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία. Οι πρακτικές συνέπειες της απόφασης 1803 είναι μεγαλύτερες οικονομικές και εμπορικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, από αυτές που ήδη εφαρμόζονται από το Δεκέμβριο του 2006.

    [08] Κόσμος

    Αβάνα, Κούβα

    Τα απομνημονεύματα του Φ. Κάστρο

    3/3/2008 8:44:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Ο Φιντέλ Κάστρο τώρα που αποσύρθηκε από την προεδρία της Κούβας λόγω της ασθένειάς του, θα γράψει τα απομνημονεύματά του "αν του το επιτρέψει ο χρόνος", ανακοίνωσε ο ίδιος στην εφημερίδα "Γκράνμα", το επίσημο όργανο της Αβάνας. Όπως αναφέρει στο άρθρο του ο 81χρονος Κάστρο, "καθώς γράφω αυτές τις γραμμές το απόγευμα της Κυριακής, μου ξαναέρχεται η ιδέα να γράψω τα απομνημονεύματά μου, εφόσον μου το επιτρέψει ο χρόνος", σημειώνοντας ότι τα έσοδα από τα συγγραφικά δικαιώματα θέλει να τα δώσει για να τυπωθούν στην Κούβα συγγράμματα για τους γιατρούς. Το κείμενό του στην εφημερίδα είναι εξάλλου αφιερωμένο στην έλλειψη ειδικών βιβλίων για το ιατρικό προσωπικό. Ο Κάστρο είχε αναφερθεί στο θέμα των απομνημονευμάτων του και τον Φεβρουάριο, εκφράζοντας τότε τη λύπη του που δεν μπορούσε να θυμηθεί "με ακρίβεια" ορισμένες λεπτομέρειες από μια απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του από τη CIA, το 1961. "Δεν ασχολήθηκα ποτέ με τη συγγραφή των απομνημονευμάτων μου και σήμερα καταλαβαίνω ότι ήταν λάθος", έγραφε τότε.

    [09] Κοινωνία

    Μοτοσυκλετιστής σκοτώνει οδηγό

    Έγκλημα για την προτεραιότητα!

    3/3/2008 8:04:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/3/2008 8:18:12 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Νεκρός μεταφέρθηκε στις 4.15μμ στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας ένας 40χρονος Έλληνας ο οποίος έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο. Από τα στοιχεία της αστυνομίας προκύπτει ότι το θύμα που οδηγούσε ΙΧ αυτοκίνητο διαπληκτίστηκε και συνεπλάκη για την προτεραιότητα με οδηγό μοτοσικλέτας στη διασταύρωση των οδών Ηπείρου και Αχαρνών στην Αθήνα. Οι δύο οδηγοί ήρθαν στα χέρια και κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, ο οδηγός του δικύκλου πυροβόλησε τον 40χρονο με πιστόλι και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

    [10] Κοινωνία

    Ξεκινά δρομολόγια

    Εγκαίνια Κινητού Σταθμού Ενημέρωσης του Δ.Α

    3/3/2008 7:43:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Ο Κινητός Σταθμός Ενημέρωσης του Δήμου Αθηναίων ξεκινά δρομολόγια στις γειτονιές της πόλης, με αποστολή να καταγράφει τα προβλήματα και τις ανησυχίες των πολιτών και ταυτόχρονα να τους ενημερώνει για τα έργα που υλοποιούνται από το Δήμο.

    Πρώτη στάση, το μήνα Μάρτιο, του νέου υπερσύγχρονου και πλήρως εξοπλισμένου ηλεκτρονικά, με οθόνες και προτζέκτορες Van, θα είναι στο Βοτανικό και στη Λ. Αλεξάνδρας, τις δύο γειτονιές δηλαδή της "Διπλής Ανάπλασης".

    Σήμερα το μεσημέρι, στην πλατεία Κοτζιά, έγιναν τα εγκαίνιά του από το δήμαρχο Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος ευχαρίστησε τόσο το χορηγό κ. Σαρακάκη για τη συμβολή του στην απόκτηση του υπερσύγχρονου Van όσο και τον Ζακ Στεφάνου που διέθεσε τους στίχους οι οποίοι αναγράφονται στα πλαϊνά του οχήματος.

    "Ο νέος κινητός σταθμός Ενημέρωσης, που είναι ο πρώτος στην Ελλάδα, θα λειτουργήσει ως εργαλείο διαβούλευσης και διαλόγου με τους Αθηναίους και τις Αθηναίες", δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

    Επόμενες στάσεις του Κινητού Σταθμού Ενημέρωσης του Δήμου Αθηναίων, στο διάστημα από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, θα είναι τα επτά Δημοτικά Διαμερίσματα, όπου θα γίνει διαβούλευση για τη «Χάρτα Πρασίνου» και τα Εργαστήρια Δημιουργίας με το σχολικό διαγωνισμό "το πράσινο στη γειτονιά μου". Θα ακολουθήσουν και άλλες επισκέψεις για όλα τα θέματα που αφορούν τους πολίτες στις 129 γειτονιές της Αθήνας.

    [11] Μ. Ανατολή

    Περιοδεία της ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

    Στη Μ. Ανατολή η Κοντολίζα Ράις

    3/3/2008 7:41:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/3/2008 9:42:50 μμ)

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Πηγή: ΑΠΕ, Γαλλικό

    Περιοδεία στη Μέση Ανατολή πραγματοποιεί η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις, η οποία ήδη αναχώρησε από την Ουάσινγκτον. Πρώτος σταθμός το Κάϊρο, όπου θα πραγματοποιηθούν αύριο Τρίτη συνομιλίες με Αιγύπτιους αξιωματούχους. Κεντρικό θέμα είναι η νέα ένταση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, με τη φονική επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, που κόστισε τη ζωή σε πάνω από 110 Παλαιστίνιους από το Σάββατο. Ακολούθως η κ. Ράις θα μεταβεί στη Ραμάλα και την Ιερουσαλήμ, όπου θα επιχειρήσει την αποκλιμάκωση της έντασης, με συναντήσεις που θα έχει με τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές. Υπενθυμίζεται ότι από τα τέλη Νοεμβρίου του 2007 στην Ανάπολη των ΗΠΑ, έχουν ξεκινήσει ειρηνευτικές συνομιλίες, που κινδυνεύουν με υπονόμευση από τα τελευταία γεγονότα. Ήδη ο μετριοπαθής, σε σχέση με τη Χαμάς, πρόεδρος της παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, αποφάσισε να αναστείλει τις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ και "όλες τις επαφές σε όλα τα επίπεδα". Στην άλλη πλευρά, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Έχουντ Ολμέρτ δηλώνει υπέρ της συνέχισης των διαπραγματεύσεων, ταυτόχρονα όμως και υπέρ της συνέχισης των επιθέσεων του στρατού σε βάρος Χαμάς. Την ίδια ώρα το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι ρουκέτες που πέφτουν στο έδαφός του είναι κατασκευασμένες στο Ιράν.

    Έκκληση να επαναλάβουν Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι, "τις ειρηνευτικού χαρακτήρα διαβουλεύσεις τους", απεύθυνε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Τσεμίλ Τσισέκ στο τέλος του σημερινού υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα. Ο κ. Τσιτσέκ κάλεσε το Ισραήλ "να μην ερειπώσει και τις ειρηνευτικές προσδοκίες" και από τους Παλαιστινίους να μην εκτοξεύουν προς το νότιο Ισραήλ ρουκέτες.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 3 March 2008 - 21:49:56 UTC