Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-01-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βομιβιστικές επιθέσεις σε ινδική πόλη
  • [02] Ελληνική ανθρωπιστική συνδρομή στη Γάζα
  • [03] Στις ιρακινές αρχές ο έλεγχος της Πράσινης Ζώνης
  • [04] Ευχές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
  • [05] Λαμπερή υποδοχή του 2009
  • [06] Έσφιξε τις στρόφιγγες η Gazprom

    [01] Βομιβιστικές επιθέσεις σε ινδική πόλη

    Ειδήσεις

    Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 31 τραυματίστηκαν σε μπαράζ εκρήξεων στην κυριότερη πόλη του κρατιδίου Άσαμ, Γκουαχάτι, στη βορειοανατολική Ινδία. Η πρώτη βόμβα βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων σε πυκνοκατοικημένη οικιστική περιοχή, αλλά εξερράγη, προτού οι πυροτεχνουργοί προλάβουν να την εξουδετερώσουν. Άλλες δύο εξερράγησαν αργότερα, η μία κοντά σε ένα εμπορικό κέντρο γεμάτο κόσμο, Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ωστόσο η αστυνομία υπέδειξε ως υπευθύνους τους αυτονομιστές μαχητές του Ενωμένου Απελευθερωτικού Μετώπου του Άσομ (ULFA), τη μεγαλύτερη αυτονομιστική οργάνωση στο πλούσιο σε πετρέλαιο και φυτείες τσαγιού κρατίδιο, στην οποία επιρρίπτεται συχνά η ευθύνη για επιθέσεις. Ο υπουργός Εσωτερικών της Ινδίας Παλανιάπαν Τσαϊνταμπάραμ αναμενόταν σήμερα να επισκεφθεί το Άσαμ για επιθεώρηση ασφαλείας.

    Το ULFA είναι μεταξύ των 20 ένοπλων οργανώσεων στη βορειοανατολική Ινδία, οι οποίες μάχονται είτε για μία ανεξάρτητη πατρίδα είτε για περισσότερη πολιτική αυτονομία. Κατηγορούν το Νέο Δελχί ότι λεηλατεί το μεταλλευτικό και δασικό πλούτο της περιοχής και παραμελεί την τοπική οικονομία χωρίς να δίνει τίποτε σε αντάλλαγμα.

    Είδηση: 17301

    [02] Ελληνική ανθρωπιστική συνδρομή στη Γάζα

    Αναχώρησαν νωρίς το απόγευμα από την αεροπορική βάση Ελευσίνας τα δύο αεροσκάφη C-130της Πολεμικής Αεροπορίας με 28 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκέντρωσε η Hellenic Aid του Υπουργείου Εξωτερικών για τις ανάγκες του πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας. Η βοήθεια είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί περιλαμβάνει εκτός από φάρμακα και υγειονομικό υλικό και μεγάλη ποσότητα αίματος που θα παραδοθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας προκειμένου να προωθηθεί στη Γάζα. Η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες χώρες που συνδράμουν με ανθρωπιστική βοήθεια τους δοκιμαζόμενους κατοίκους των παλαιστινιακών εδαφών που θρηνούν ήδη 400 νεκρούς.

    Στόχος η άμεση ανακούφιση βαριά τραυματιών

    Η ελληνική αποστολή είναι μια από τις πρώτες ξένες αποστολές βοήθειας που αναμένεται να φτάσει προς τους κατοίκους της πολύπαθης περιοχής και μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές αποστολές σε αίμα που έχει οργανωθεί ως τώρα στη χώρα μας.

    Τα δύο αεροπλάνα, επανδρωμένα με μια πενταμελή ομάδα το καθένα, αναχώρησαν από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ Μπεν Γκουριόν, προκειμένου να μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες μονάδων και παραγώγων αίματος (πάνω από 150 μονάδες), ορών, φαρμάκων και λοιπών αντιβιοτικών.

    Οι ποσότητες αίματος είναι ικανές να καλύψουν πλήρως τις άμεσες ανάγκες πάνω από 70 ατόμων, τα οποία είναι οι βαριά τραυματίες και εξαρτάται η ζωή τους από την παροχή αίματος.

    Από το Τελ Αβίβ, ο απεσταλμένος γιατρός του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) θα παραδώσει την ανθρωπιστική βοήθεια στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η οποία, στη συνέχεια, θα παρασχεθεί στους τραυματίες Παλαιστίνιους της Γάζας.

    Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, πριν η αποστολή αναχωρήσει, βρέθηκαν ο ΓΓ του υπουργείου Εξωτερικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, αρμόδιος για την αναπτυξιακή βοήθεια, ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ Πάνος Ευσταθίου και ο αρχηγός του ΓΕΑ Γιάννης Γιάγκος, όπου έκαναν δηλώσεις.

    "Η ελληνική βοήθεια είναι από τις πρώτες βοήθειες που θα φτάσει στη Γάζα", είπε ο ΓΓ. του υπουργείου Εξωτερικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και ευχαρίστησε εκ μέρους του υπουργείου Εξωτερικών, το υπουργείο Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό, το Δήμο Αθηναίων και του Γιατρούς της Καρδιάς, που ανταποκρίθηκαν και φρόντισαν για τη συγκέντρωση του υλικού.

    Πρόσθεσε δε ότι σε επόμενη φάση σχεδιάζεται και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, μεγαλύτερου όγκου, με πλοίο.

    Είδηση: 17298

    [03] Στις ιρακινές αρχές ο έλεγχος της Πράσινης Ζώνης

    Στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας παρέδωσε την Πρωτοχρονιά ο στρατός των ΗΠΑ τον έλεγχο της οχυρωμένης Πράσινης Ζώνης της Βαγδάτης, ένα γεγονός-ορόσημο που οδηγεί προς την πλήρη κυριαρχία του Ιράκ, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ. Ευρισκόμενη στην κεντρική Βαγδάτη, η Πράσινη Ζώνη στεγάζει πολλά υπουργεία, το ιρακινό κοινοβούλιο και την αμερικανική και τη βρετανική πρεσβεία. Μετά την εισβολή των ΗΠΑ το 2003, τα αμερικανικά στρατεύματα ανέλαβαν τον έλεγχο της διεθνούς περιοχής και την οχύρωσαν κατασκευάζοντας έναν τοίχο τεσσάρων μέτρων από μπετόν γύρω από την Πράσινη Ζώνη. Το Νοέμβριο, η Βαγδάτη και η Ουάσινγκτον σφράγισαν μια συμφωνία ασφαλείας βάσει της οποίας τα αμερικανικά στρατεύματα θα αποσυρθούν από όλες τις επαρχίες του Ιράκ έως τα μέσα του 2009 και θα αποχωρήσουν πλήρως από τη χώρα έως το 2011. Αυτή τη στιγμή, στο Ιράκ σταθμεύουν περίπου 140.000 στρατιώτες των ΗΠΑ.

    Είδηση: 17295

    [04] Ευχές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

    Τις παραδοσιακές πρωτοχρονιάτικες ευχές της πολιτικής, στρατιωτικής, θρησκευτικής και πνευματικής ηγεσίας δέχτηκε το πρωί της Πέμπτης στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος νωρίτερα παρέστη στην πανηγυρική δοξολογία για το Νέο Έτος στη Μητρόπολη Αθηνών. Το βράδυ της Τετάρτης, στη δεξίωση της Λέσχης Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων που δόθηκε με αφορμή τον ερχομό του νέου έτους, η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας περιείχε βαρυσήμαντες αναφορές στις εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις. Ο Κάρολος Παπούλιας τόνισε ότι "αφήνουμε πίσω μας ένα χρόνο που μας πλήγωσε" και επεσήμανε ότι το 2009 πρέπει να δημιουργηθεί μια σχέση αξιοπιστίας με τους νέους ανθρώπους.

    Οι πύλες του Προεδρικού Μεγάρου άνοιξαν σήμερα για τις καθιερωμένες ευχές της πολιτικής, στρατιωτικής, δικαστικής, θρησκευτικής και πνευματικής ηγεσίας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Ο κ. Παπούλιας ευχήθηκε στον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή "όλα τα καλά", ενώ εκτός από τις ευχές με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Παπανδρέου συνομίλησε για λίγο για τις πρωτοβουλίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς σε διπλωματικό επίπεδο για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ενδιαφέρθηκε για την πορεία της υγείας της μητέρας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Μαργαρίτας, η οποία στις εορτές των Χριστουγέννων είχε ατύχημα.

    Ο κ. Παπούλιας με τη ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα συζήτησε για το Παλαιστινιακό και της ζήτησε να τον ενημερώσει μετά την επιστροφή της από τη Ραμάλα, την ερχόμενη εβδομάδα, για την κατάσταση.

    Με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Αλαβάνο είχε ιδιαίτερη συνομιλία σχετικά με τη νέα γενιά, όπου ο κ. Αλαβάνος συνεχάρη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις παρεμβάσεις του σχετικά με τις αγωνίες των νέων.

    Θερμές ευχές αντήλλαξε με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη, καθώς επίσης με τους πρώην πρωθυπουργούς Τζαννή Τζαννετάκη και Κ. Μητσοτάκη.

    Στον κ. Παπούλια ευχήθηκαν υπουργοί, μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Γ. Αλογοσκούφης, Μ. Λιάπης, Φ. Πετραλιά, υφυπουργοί όπως οι κ.κ. Γ. Παπαθανασίου, Γ. Βαληνάκης και στελέχη κομμάτων, καθώς και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς.

    Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ευχήθηκαν ακόμη πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων.

    Βαρυσήμαντες επισημάνσεις Παπούλια

    "Αφήνουμε πίσω μας έναν χρόνο που μας λύπησε, που μας πλήγωσε, που μας δημιούργησε πολλά ερωτήματα, αλλά ένα παραμένει ακόμα αναπάντητο. Ποιος φταίει; και σε αυτό πρέπει όλοι μας να απαντήσουμε γιατί και εμείς είμαστε ένα μέρος αυτού του κοινωνικού συνόλου που πληγώθηκε το 2008. Νομίζω ότι πρέπει να δημιουργήσουμε μια σχέση αξιοπιστίας με τα παιδιά μας, με τη νεολαία μας, να τους εμπνεύσουμε με το δικό μας προσωπικό παράδειγμα ταπεινοφροσύνης όχι εξεζητημένης ζωής" είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του το βράδυ της Τετάρτης Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

    "Τα παιδιά μας περιμένουν από εμάς να τα βοηθήσουμε, αυτήν την οργή να τη μετασχηματίσουν σε δημιουργία και νομίζω ότι το 2009 πέρα από τη φροντίδα μας για την πραγματική οικονομία, πρέπει να είναι μια χρονιά φροντίδας για τη νεολαία μας, για τα παιδιά μας" είπε ο κ. Παπούλιας και τόνισε ότι "πρέπει να σταθούμε δίπλα τους, γιατί αυτή είναι η δύναμη της πατρίδας μας και ίσως να φταίμε και εμείς σε πολλά".

    Παράλληλα, εξέφρασε τη βαθιά του εκτίμηση για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, για το δημιουργικό τους ρόλο, για τον αποτρεπτικό τους ρόλο: "Γιατί πράγματι ζούμε σε μια περιοχή που υπάρχουν προκλήσεις που έχουμε ένα δύστροπο γείτονα και πρέπει να είμαστε πάντοτε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε απειλή".

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕΣχετικά άρθρα: Μήνυμα για το Νέο Έτος του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου ΠαπούλιαΤο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Κ. Καραμανλή Τα μηνύματα της αντιπολίτευσης

    Είδηση: 17294

    [05] Λαμπερή υποδοχή του 2009

    Ειδήσεις

    Με πυροτεχνήματα, τραγούδια και χορούς, υποδέχθηκαν τον καινούριο χρόνο εκατομμύρια άνθρωποι σε Ευρώπη και Αμερική. Αψηφώντας το τσουχτερό κρύο οι περισσότεροι, γιόρτασαν με σαμπάνιες και άφθονο κρασί τον ερχομό του 2009, εκφράζοντας την ελπίδα να έρθουν καλύτερες και πιο ευτυχισμένες ημέρες για όλους σε όλο τον κόσμο.

    Το Big Ben σήμανε μεσάνυχτα και η είσοδος του νέου χρόνου έγινε με θεαματικό τρόπο στο Λονδίνο. Πυροτεχνήματα φώτιζαν τον ουρανό επί δέκα λεπτά, χαρίζοντας ένα λαμπρό θέαμα στους εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.

    Βορειότερα στη Σκωτία, τα πυροτεχνήματα φώτισαν το κάστρο του Εδιμβούργου.

    Στο Παρίσι, χιλιάδες κάτοικοι και τουρίστες από όλο τον κόσμο, συγκεντρώθηκαν στα Ηλύσια Πεδία για να γιορτάσουν τον ερχομό του 2009.

    Στο Βερολίνο, ένα εκατομμύριο άνθρωποι που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο, υποδέχθηκαν το νέο χρόνο στην πύλη του Βρανδεμβούργου, με πυροτεχνήματα και μπόλικο κρασί.

    Στην Πράγα, οι Τσέχοι γιόρτασαν τον ερχομό του 2009 στο κέντρο της πόλης που φωτίστηκε από τα πυροτεχνήματα.

    Ο ουρανός της Μόσχας, πάνω από την Κόκκινη Πλατεία, στολίστηκε από τα χιλιάδες πυροτεχνήματα.

    Στο Κίεβο, χιλιάδες Ουκρανοί παρακολούθησαν το φαντασμαγορικό θέαμα στην πλατεία ανεξαρτησίας.

    Στη Νέα Υόρκη, ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον και η σύζυγός του γερουσιαστής Χίλαρι Κλίντον, ήταν το ζευγάρι που πάτησε το κουμπί ώστε να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τον καινούριο χρόνο. Και μόλις το 2009 έκανε την είσοδό του, τόνοι κομφετί έπεσαν επάνω στους χιλιάδες συγκεντρωμένους στην διάσημη πλατεία Times Square.

    Στη Βραζιλία, τη βροχή των πυροτεχνημάτων παρακολούθησαν δύο εκατομμύρια άνθρωποι που είχαν κατακλύσει τη διάσημη παραλία Κόπα Καμπάνα για να υποδεχθούν τη νέα χρονιά.

    Παρά την οικονομική κρίση, τα ξενοδοχεία του Ρίο ντε Τζανέιρο είναι σχεδόν γεμάτα, καθώς περισσότεροι από 650.000 τουρίστες επέλεξαν την πόλη για να γιορτάσουν τον ερχομό του 2009.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Είδηση: 17287

    [06] Έσφιξε τις στρόφιγγες η Gazprom

    Ειδήσεις

    Η ρωσική εταιρία Gazprom, που έχει το μονοπώλιο του φυσικού αερίου, διέκοψε τη ροή φυσικού αερίου προς την Ουκρανία και την ουκρανική εταιρία υδρογονανθράκων Naftogaz μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων με το Κίεβο μεταξύ των δύο πλευρών για το χρέος της Ουκρανίας και τη διαμόρφωση των τιμών του φυσικού αερίου για το 2009. Η εξέλιξη προκάλεσε ανησυχία στην ΕΕ, παρά τις διαβεβαιώσεις της Gazprom ότι συνεχίζει κανονικά οι παραδόσεις στους πελάτες της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σημειωτέον ότι μέσα από το ουκρανικό έδαφος περνά η πλειονότητα του ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη. Έκκληση για την αποκατάσταση του προβλήματος, απηύθυνε και ο Λευκός Οίκος. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιούσενκο δήλωσε σήμερα πως η χώρα του βρίσκεται πολύ κοντά στο συμβιβασμό με τη Ρωσία, εκφράζοντας την πεποίθηση πως οι διαπραγματεύσεις είναι πιθανό να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες.

    Η Gazprom, κλείνοντας τις βαλβίδες στο κέντρο ελέγχου Κουρσκ, ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι αύξησε τις προμήθειες φυσικού αερίου προς τους πελάτες της στην Ευρώπη κατά 326 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα.

    Η Ουκρανία πάντως έχει εγγυηθεί τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου από τα εδάφη της προς την Ευρώπη, που σύμφωνα με τη Gazprom, γίνεται μέσω άλλου αγωγού. Επίσης, η Naftogaz υποστηρίζει ότι διαθέτει 17 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, δηλαδή περίπου το 20% της ετήσιας παραγωγής της σε αποθέματα φυσικού αερίου.

    Ο ρωσικός γίγαντας φυσικού αερίου κατηγορεί την Ουκρανία ότι έχει οφειλές πάνω από δύο δισεκατομμύρια δολάρια από προηγούμενες αποστολές και από προσαυξήσεις για καθυστερημένες πληρωμές, οι οποίες δεν έχουν καταβληθεί.

    Από την πλευρά της η Naftofaz ανακοίνωσε ότι μετέφερε 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια στην Rosukrenergo, μία ενδιάμεση ρωσο-ουκρανική εταιρεία με έδρα την Ελβετία, αφού έλαβε έκτακτη πίστωση από κρατικές τράπεζες. Ενα ποσό περίπου 600 εκατομμυρίων δολαρίων για προσαυξήσεις εξαιτίας καθυστερημένων πληρωμών αερίου από τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο αμφισβητείται από το Κίεβο.

    Κι ενώ το θέμα των πληρωμών παραμένει μετέωρο, η Gazprom έχει ξεκαθαρίσει πως θα αυξήσει την τιμή στα 418 δολάρια για κάθε 1.000 κυβικά μέτρα από το 2009 εάν δεν επιτευχθεί νέα συμφωνία. Σήμερα για κάθε 1.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου η Ουκρανία πληρώνει 179,5 δολάρια.

    Παρά την αρχική αποτυχία τους οι συνομιλίες δεν έχουν διακοπεί. "Εκτιμώ πως είμαστε κοντά στο συμβιβασμό και ζητώ από τον πρόεδρο της Ρωσίας, τον πρωθυπουργό και τους Ουκρανούς διαπραγματευτές να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες το συντομότερο δυνατόν", τόνισε ο Γιούσενκο. "Οι διαπραγματεύσεις με τη ρωσική πλευρά πρέπει να συνεχιστούν τις επόμενες δύο ημέρες και να έχουν ολοκληρωθεί πριν τις 7 Ιανουαρίου", πρόσθεσε.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση απηύθυνε έκκληση για περαιτέρω διαπραγματεύσεις προκειμένου να επιλυθεί η διαμάχη. "Η προεδρία (της ΕΕ) και η Επιτροπή καλούν και τα δύο μέρη και τις κυβερνήσεις τους να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις και να καταλήξουν σύντομα σε ένα επιτυχές αποτέλεσμα έτσι ώστε να μην επηρεαστεί η παροχή αερίου στην Ευρώπη", ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους η προεδρεύουσα από σήμερα της ΕΕ Τσεχία και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στη δήλωση επισημαίνεται επίσης πως "όλες οι υπάρχουσες δεσμεύσεις για τον εφοδιασμό και τη διέλευση πρέπει να τηρηθούν".

    Ανάλογη έκκληση απηύθυναν και οι Ηνωμένες Πολιτείες. "Ελπίζουμε πως η Ρωσία και η Ουκρανία μπορούν να επιλύσουν τη διένεξή τους για το χρέος του αερίου και τους όρους των διευθετήσεών τους για την προσφορά φυσικού αερίου με έναν διαφανή, εμπορικό τρόπο", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Γκόρντον Τζόντρο καλώντας και τις δύο πλευρές να μην ξεχνούν τις ανθρωπιστικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια διακοπή στην προσφορά αερίου το χειμώνα.

    Είναι σαφές πάντως ότι η ενεργειακή κόντρα έχει έντονο πολιτικό παρασκήνιο.

    Οι Ουκρανοί χωρίς αέριο θα κατηγορήσουν την πολιτική τους ηγεσία. Η Μόσχα με τη διακοπή της παροχής πιέζει τον φιλοδυτικό πρόεδρο Γιούσενκο, ο οποίος έχει ζητήσει την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ, ενώ κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γεωργία στήριξε τον αμερικανισμό του προέδρου Σαακασβίλι. Ταυτόχρονα παρέχει έμμεση πολιτική υποστήριξη στην εσχάτως εκλεκτή του Κρεμλίνου πρωθυπουργό Γιούλια Τιμόσενκο.

    Είδηση: 17303


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 1 January 2009 - 17:55:33 UTC