Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή
  • [02] Μέτρα θωράκισης των μαθητών από την νέα γρίπη
  • [03] Διαξιφισμοί για το φορολογικό
  • [04] ΠΑΣΟΚ: την Πέμπτη τα ψηφοδέλτια
  • [05] Νέα επίθεση Τσίπρα σε Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ
  • [06] Ο Ι. Κοραντής επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑΟΣ
  • [07] Πενθήμερη προθεσμία ζήτησε ο Ν. Ζαγοριανός
  • [08] Τουλάχιστον 30 οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Τουρκία
  • [09] 38ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο
  • [10] Kοριτσάκι ενός έτους κυοφορεί το δίδυμο αδελφάκι του
  • [11] Ελλάδα : Στο 15,63% η διείσδυση ευρυζωνικότητας -1.871 νέες συνδέσεις DSL τη μέρα
  • [12] Σεξουαλική «επίθεση» στον Τζ. Κλούνει
  • [13] Συνεδρίαση των εκπροσώπων για το ντιμπέιτ
  • [14] Εξιχνίαση υπόθεσης παιδικής πορνογραφίας
  • [15] Γρηγορότερη απονομή κι αύξηση συντάξεων
  • [16] Συνάντηση Παπανδρέου- The Elders
  • [17] Συνάντηση Μπακογιάννη The Elders για το Κυπριακό
  • [18] Α. Παπαρήγα στη ΔΕΘ: «Θα έχουμε αντιλαϊκή κυβέρνηση»
  • [19] Δύο ληστείες σε ένα λεπτό στη Βάρη
  • [20] Στο μικροσκόπιο το οπλοστάσιο γνωστού καλαθοσφαιριστή
  • [21] Αναμένεται αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου το 2010
  • [22] Αυστραλία: Λεφτά για να κόψουν το κάπνισμα οι φτωχοί
  • [23] Έκθεση ζωγραφικής με έργα πασχόντων από Aλτσχάιμερ
  • [24] Ανάληψη ευθύνης από τον Επαναστατικό Αγώνα για την έκρηξη στον ΧΑΑ
  • [25] Βενεζουέλα: Πυρηνικό πρόγραμμα με τη συνδρομή του Ιράν

    [01] Συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή

    ΝΔ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 09 09 2009 17:33

    Αυστηρή κριτική στο ΠΑΣΟΚ για την προεκλογική τακτική που ακολουθεί άσκησε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, μετά την Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδρίασε το πρωί υπό την προεδρεία του Πρωθυπουργού για θέματα που αφορούν στην προετοιμασία των εκλογών. Στην Κυβερνητική Επιτροπή, ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή και τα μέλη της επιτροπής για τις κυβερνητικές εκκρεμότητες, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες θα αντιμετωπιστούν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ενώ έγινε και ιδιαίτερη συζήτηση για την πορεία του κόμματος και της κυβέρνησης προς τις εκλογές.

    Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς δήλωσε ότι η ΝΔ απευθύνεται στον ελληνικό λαό με τη γλώσσα της αλήθειας, με συγκεκριμένα μέτρα που, έστω και αν είναι δυσάρεστα, είναι αναγκαία και εντάσσονται σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην οικονομία, αλλά και σε άλλους τομείς ώστε η Ελλάδα να μπει σε μια καινούργια περίοδο ανάπτυξης.

    Ο κ. Σουφλιάς τόνισε ότι είναι ανάγκη αυτό το ύφος του πολιτικού λόγου να το παρακολουθήσει και το ΠΑΣΟΚ και να ξεφύγει από τις γενικότητες και τους λαϊκισμούς.

    "Να αποκτήσει προγραμματικό, σοβαρό, λόγο, έτσι ώστε να αναβαθμιστεί και η πολιτική ζωή και η πολιτική αντιπαράθεση καθώς και να βελτιωθούν τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα", ανέφερε ο κ. Σουφλιάς.

    Και σημείωσε ότι αυτό θα είναι υπέρ του τόπου, γιατί ο λόγος του λαϊκισμού και των γενικοτήτων δεν ωφέλησε μέχρι τώρα για πολλούς λόγους.

    Ερωτηθείς για το ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ τόνισε ότι "είναι εντελώς ανεδαφικά όσα λέγονται και γράφονται σχετικά με το ψηφοδέλτιο επικρατείας και δήθεν αντιπαλότητες μεταξύ του ενός και του άλλου".

    Σε ερώτηση αν ο ίδιος τεθεί επικεφαλής απάντησε: "όλα θα τα δείτε όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα".

    Παυλόπουλος - Αντώναρος

    Ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος από την πλευρά του μετά το πέρας της Κυβερνητικής Επιτροπής δήλωσε ότι :«Ήδη σήμερα, 25 περίπου ημέρες πριν από την ψηφοφορία, έχουν εκδοθεί πάνω από 65 αποφάσεις, έγγραφα και εγκύκλιοι και έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο μέρος των προπαρασκευαστικών εργασιών και των διαδικασιών συντονισμού του κρατικού μηχανισμού, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

    Πιστεύουμε ότι και τώρα θα οργανώσουμε ακόμα καλύτερες βουλευτικές, διευκολύνοντας περαιτέρω τη συμμετοχή και την πληροφόρηση των πολιτών, όπως απαιτεί η ποιότητα της Δημοκρατίας».

    Ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε επίσης ότι: «Ολοκληρώθηκε ο προσδιορισμός των ετεροδημοτών που θα ψηφίσουν στον τόπο βασικής τους εγγραφής.

    Ολοκληρώθηκε ο προσδιορισμός των ειδικών εκλογικών τμημάτων ετεροδημοτών (342 συνολικά εκ των οποίων 261 αμιγή και 81 μικτά) όλης της Χώρας και η κατανομή των ετεροδημοτών σε αυτά. Τις προσεχείς ημέρες θα αρχίσει η εκτύπωση των ειδικών καταλόγων ετεροδημοτών κατά τμήμα και η αποστολή τους στις Νομαρχίες.

    Ολοκληρώθηκε και αποστέλλεται σήμερα η πρόταση κατάτμησης των εκλογικών καταλόγων σε εκλογικά τμήματα από το Υπουργείο Εσωτερικών προς τις Νομαρχίες για να τις διευκολύνει στην κατάρτιση της σχετικής απόφασης καθορισμού των εκλογικών τμημάτων. Η πρόταση βασίσθηκε στην κατάτμηση που έγινε για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009.

    Είδηση: 26566

    [02] Μέτρα θωράκισης των μαθητών από την νέα γρίπη

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 09 09 2009 14:13

    Τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη θωράκιση των μαθητών από την νέα γρίπη ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς την Παρασκευή παρουσίασε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος. Ήδη το Υπουργείο Παιδείας, έχει ζητήσει να δεσμευθούν 50.000 δόσεις του εμβολίου κατά της νέας γρίπης, που θα αρχίσουν να φτάνουν στην χώρα μας από την προσεχή εβδομάδα, για εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα λειτουργήσουν ως προσωπικό ασφαλείας.

    «Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, είπε ο Υπουργός, καθώς οι εκπαιδευτικοί είναι ενημερωμένοι -έγιναν εντατικά σεμινάρια το καλοκαίρι- για την αντιμετώπιση τυχόν κρούσματος». «Χειρότερος εχθρός είναι ο φόβος, ο πανικός και η υπερβολή», τόνισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος και συνέστησε ψυχραιμία.

    Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Παιδείας, το σχέδιο για την αντιμετώπιση της γρίπης περιλαμβάνει τη λειτουργία ειδικού τηλεφωνικού κέντρου στο υπουργείο Παιδείας με τον αριθμό 1550 που θα έχει στελεχωθεί από εξειδικευμένο προσωπικό και θα δίνει απαντήσεις και κάθε πληροφορία γύρω από τη γρίπη.

    Επίσης, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας θα υπάρχουν οι εξειδικευμένες πληροφορίες γύρω από τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της γρίπης.

    Ακόμη, στην περίπτωση κατά την οποία η γρίπη εξαπλωθεί, στην σκέψη του υπουργείου υπάρχει και το ενδεχόμενο της αναπλήρωσης μαθημάτων μέσω της εκπαιδευτικής τηλεόρασης, για την οποία έχει εκπονηθεί πρόγραμμα δύο εβδομάδων που θα εκλαϊκεύει τις οδηγίες για τα παιδιά του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου για να μην μένουν πίσω στα μαθήματα τα παιδιά που θα κριθεί απαραίτητο να μείνουν στα σπίτια τους, αλλά και τους γονείς.

    Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ακόμη, και να κλείνουν σχολεία στην περίπτωση εξάπλωσης της γρίπης, αλλά αυτό είναι κάτι που οπωσδήποτε θα το αποφασίσει η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή που υπάρχει στο υπουργείο Υγείας.

    Οι εκπαιδευτικοί που θα νοσήσουν υπάρχει μέριμνα να αντικαθίστανται. Για το λόγο αυτό ο κ. Σπηλιωτόπουλος θα ζητήσει σήμερα, την εξαίρεση του υπουργείου Παιδείας για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, κάτι που θα αποφασίσει η Ειδική Επιτροπή λόγω της προεκλογικής περιόδου, ενώ ήδη έχουν δοθεί οι πιστώσεις για τις καθαρίστριες των σχολείων.

    Κάθε διευθυντής θα συμπληρώνει κάθε πρωί σε κάθε σχολείο απουσιολόγιο, θα καταγράφει τα τυχόν κρούσματα και καθημερινά θα τα αποστέλλει στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι οποίες με τη σειρά τους θα ενημερώνουν κεντρικά τόσο το υπουργείο Παιδείας που συνεργάζεται στενά με το Υγείας.

    Σε αυτή τη φάση δεν κρίνεται απαραίτητος ο εμβολιασμός μαθητών. Όσον αφορά στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα έχουν ήδη σταλεί σχετικές οδηγίες και κάθε ίδρυμα θα λαμβάνει ξεχωριστά τα μέτρα του. Τα υλικά για την αντιμετώπιση της γρίπης είναι ευθύνη των σχολικών επιτροπών, οι οποίες έχουν λάβει και τα σχετικά κονδύλια για την προμήθειά τους.

    Ο υπουργός Παιδείας τόνισε, ότι οι τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια προσπάθεια από ορισμένους κύκλους να δημιουργηθεί φόβος, ανησυχία και πανικός στους γονείς και στους μαθητές για τη γρίπη, με στόχο πολιτικά οφέλη.

    Ωστόσο τόνισε, ο χειρότερος σύμβουλος είναι η άγνοια, η ανευθυνότητα και ο πανικός, διότι δεν υπάρχει λόγος δημιουργίας τους. Σωστή ενημέρωση και οι βασικές αρχές της πρόληψης είναι οι ενδεικτικές κατευθύνσεις που δίνουν οι οδηγίες οι οποίες προέρχονται και είναι ευθύνη του υπουργείου Υγείας, το οποίο συνεργάζεται με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

    Είδηση: 26550

    [03] Διαξιφισμοί για το φορολογικό

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 09 09 2009 19:27

    Εάν το ΠΑΣΟΚ καταργήσει το ενιαίο τέλος ακινήτων, και επαναφέρει τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, θα λείψουν από τα κρατικά ταμεία, έσοδα, περίπου 800 εκατ. ευρώ, τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου, απαντώντας σε τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας. Εν τω μεταξύ, μείωση κατά 9,2% παρουσίασε τον Ιούλιο η βιομηχανική παραγωγή σε ετήσια βάση, ωστόσο σε σχέση με τον Ιούνιο, παρουσίασε αύξηση 4,9%. Τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν ότι οι εισαγωγές τον Ιούλιο μειώθηκαν κατά 34% και οι εξαγωγές κατά 20,5%.

    Κόντρα για το φόρο ακίνητης περιουσίας

    "Ο κ. Παπαθανασίου ήταν ξεκάθαρος ότι η ΝΔ διατηρεί το ΕΤΑΚ, ένα χαράτσι που επιβαρύνει δυσανάλογα τους μικροϊδιοκτήτες και ευνοεί τους μεγαλοϊδιοκτήτες και θα συνεχίσει να μην φορολογεί τις πολύ μεγάλες κληρονομιές, ευνοώντας τους εύπορους μεγαλοκληρονόμους", αναφέρει σε δηλώσεις της, η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, σε απάντηση στη δήλωση του υπουργού Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου, σχετικά με το φόρο ακίνητης περιουσίας.

    Το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα μειώσει το φορολογικό βάρος στα μεσαία και χαμηλά στρώματα, αναφέρει η κ. Κατσέλη, για να ελαφρυνθούν οι μικρές ιδιοκτησίες, θα φορολογήσει τη μεγάλη ακίνητη περιουσία με προοδευτικό τρόπο, με αύξηση του αφορολόγητου, θα αναπροσαρμόσει το αφορολόγητο για την προστασία των μικρών ιδιοκτησιών που κληρονομούνται και, όπως είπε, θα φορολογήσει μόνο τον μεγάλο πλούτο που λόγω κληρονομιάς αλλάζει χέρια.

    «Όταν κάποιος δεν ξέρει πού θέλει να πάει, είναι φυσικό να οχυρώνεται πίσω από γενικολογίες και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Η κ. Κατσέλη οφείλει να απαντήσει συγκεκριμένα και όχι αόριστα. Πώς θα καλύψει το πρόσθετο έλλειμμα των 800 εκατ. ευρώ που θα προκύψει από την κατάργηση του ΕΤΑΚ;» απαντά σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομίας.

    «Το ποσοστό του φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ελλάδα είναι 4,7%, σημαντικά χαμηλότερο από τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ. Με απλά λόγια, οι πολίτες πληρώνουν αναλογικά λιγότερους φόρους από τις χώρες του ΟΟΣΑ. Και όχι περισσότερους, όπως υποστηρίζει η κ. Κατσέλη. Μόνο υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές πληρώνουν οι πολίτες στη χώρα μας σε σχέση με άλλες χώρες, αλλά, εξ όσων γνωρίζω, ούτε το ΠΑΣΟΚ δεν έχει θέσει θέμα μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων. Επιπλέον, η Ελλάδα, μετά τη Φιλανδία, έχει το μεγαλύτερο αφορολόγητο ποσό για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.Ας πάψουν λοιπόν το ΠΑΣΟΚ και η κ. Κατσέλη να ζουν με τους μύθους που έχουν δημιουργήσει. Ας προσγειωθούν επιτέλους στην ελληνική και ευρωπαϊκή πραγματικότητα και ας μην αλλάζουν μέσα σε λίγες ώρες τις θέσεις τους, προσπαθώντας να κρύψουν την προχειρότητά τους και να παραπλανήσουν τους Έλληνες πολίτες» αναφέρει ο κ. Παπαθανασίου.

    Κουμουτσάκος: "Αοριστολογεί το ΠΑΣΟΚ"

    Αοριστολογία και αντιφάσεις καταλόγισε στο ΠΑΣΟΚ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος

    «Στις 20.30 χθες ο κ. Ραγκούσης σε μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι έδωσε πραγματικό αγώνα να υποστηρίξει τη θέση του ΠΑΣΟΚ για έναν ενιαίο φορολογικό συντελεστή. Μόλις μισή ώρα αργότερα ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, συζητώντας στο κρατικό κανάλι, με την ίδια μαχητικότητα, υποστήριξε κάτι τελείως διαφορετικό.

    Από την πλευρά της η κ. Λούκα Κατσέλη, επίδοξη τσαρίνα της οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, επιμένει «στην εφαρμογή ενιαίας φορολογικής κλίμακας για όλα τα εισοδήματα» αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος.

    «Το αλαλούμ και οι αντιφάσεις στις οικονομικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ είναι απλά, το ορατό, το χειροπιαστό αποτέλεσμα της παντελούς έλλειψης ενιαίας, στιβαρής, συγκροτημένης και ρεαλιστικής πρότασης για την οικονομία από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον αρχηγό του» προσθέτει ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

    Για διαστρέβλωση των τοποθετήσεων του Γ. Ραγκούση από τον εκπρόσωπο της ΝΔ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του.

    "Ο κ. Παπανδρέου θα ανακοινώσει την ενιαία φορολογική κλίμακα, η οποία ανάλογα θα τείνει να μειώνεται για τους εργαζόμενους και να φθάνει στο ίδιο σημείο για όλους τους πολίτες απ' όπου και αν προέρχονται τα εισοδήματά τους" ήταν η δήλωση του γραμματέως, αναφέρεται στην ανακοινωση του Κινήματος.

    Κριτική Παπακωνσταντίνου για την ανταγωνιστικότητα

    Νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, άσκησε έντονη κριτική για το σύνολο της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, με αφορμή έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που κάνει λόγο για πτώση της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη της ανταγωνιστικότητας. «Είναι απαράδεκτο ότι η ανταγωνιστικότητα της χώρας μας είναι κάτω από αυτές της Μποτσουάνα, του Καζακστάν και της Κολομβίας» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος σημείωσε πως η Ελλάδα έχει κατρακυλήσει από τη θέση 35 που ήταν το 2003 στη θέση 71 της διεθνούς κατάταξης.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26569

    [04] ΠΑΣΟΚ: την Πέμπτη τα ψηφοδέλτια

    Εκλογές 2009 -

    ΠΑΣΟΚ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 09 09 2009 18:57

    Την Πέμπτη θα δοθούν στη δημοσιότητα για το σύνολο της χώρας, οι συνδυασμοί του ΠΑΣΟΚ. Αυτό ανακοίνωσε σε δηλώσεις του ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: "Αποτελούνται από ανθρώπους στρατευμένους στον αγώνα για μια νέα πορεία στον τόπο. Αποτελούνται από ανθρώπους δεσμευμένους να υπηρετήσουν το πολιτικό ήθος της δημοκρατικής παράταξης, με νηφαλιότητα και χωρίς κανένα ίχνος αλαζονείας".

    Για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας που χειρίζεται αποκλειστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ως πιθανοί υποψήφιοι φέρονται ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος, ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Νίκος Κοτζιάς , ο Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης και ο Δήμαρχος Τήλου Τάσος Αλιφέρης.

    Για την Α' Αθήνας η Άννα Φόνσου, η Άννα Βαγενά, η Πέμη Ζούνη, ο Κώστας Μποτόπουλος, ο Σπύρος Κουβέλης και ο Κώστας Παταβούκας.

    Στη Β' Αθήνας υποψήφιοι θα είναι οι: Λούκα Κατσέλη, Μιλτιάδης Παπαϊωαννου, Γιώργος Κουτρουμάνης, 'Αννα Νταλάρα.

    Αδιευκρίνιστο παραμένει μέχρι στιγμής, αν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή αν θα κατεβεί στην Α΄ Πειραιά. Σε εκκρεμότητα παραμένει η υποψηφιότητα του Χρήστου Βερελή. Οι αποφάσεις θα ληφθούν στο Εθνικό Συμβούλιο, που θα συνεδριάσει στις 11πμ την Πέμπτη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, υπό την προεδρία του κ. Παπανδρέου.

    Ο πρώην υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίου, δήλωσε σήμερα ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, σημειώνοντας ότι θα στηρίξει "κάθε προσπάθεια, που θα οδηγήσει τον τόπο έξω από την κρίση, ιδιαίτερα αν αυτή η προσπάθεια προέρχεται από το κόμμα που ανήκει, το ΠΑΣΟΚ. Δεν ζήτησα τίποτα. Παραμένω σε μια εφεδρεία, μετέχω στην πολιτική και θα συνεχίσω να προσφέρω με ιδέες, γνώσεις και θέσεις".

    Την Πέμπτη στις 7.30 μ.μ., ο Γιώργος Παπανδρέου, θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην Κοζάνη (Πλατεία Νίκης).

    Είδηση: 26577

    [05] Νέα επίθεση Τσίπρα σε Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ

    Με τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων, από τους οποίους ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, είχε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας, ο οποίος υποστήριξε για μία ακόμη φορά ότι «Η κοινωνία χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και όχι κυβερνητική αλλαγή», καθώς και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «παρών» στην εκλογική μάχη, ενωμένος παρά τις δυσκολίες.

    Κάνοντας αυστηρή κριτική σε ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είπε ότι «έτσι όπως διεξάγεται μέχρι τα τώρα ο προεκλογικός αγώνας, είναι φανερό ότι στόχος τους είναι να έχουμε δύο μονομάχους, μια ατζέντα σχεδόν όμοια, χωρίς πολύ μεγάλες διαφοροποιήσεις στα κεντρικά ζητήματα, τα κοινωνικά και τα οικονομικά, και το δίλημμα που θα τεθεί στους πολίτες είναι με ποιον από τους δύο θα εφαρμοστεί η ίδια πολιτική».

    Πρόσθεσε πως «οι πολίτες θέλουν να δουν σημαντικές τομές και μεταρρυθμίσεις, που θα αλλάξουν τη ζωή τους, που θα τους δώσουν ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Δεν θέλουν να δουν ποιος από τους δύο θα κυβερνήσει, συνεχίζοντας η ζωή τους να είναι ίδια, συνεχίζοντας η κοινωνία να βουλιάζει στα αδιέξοδα που έχουν προκαλέσει οι σημερινές πολιτικές».

    Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι πολύ σύντομα θα ξεπεραστούν τονίζοντας:

    "Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι παρών για να επιβάλλει αυτή την πολιτική ατζέντα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής προστασίας. Θα είναι παρών, ενωμένος, παρά τις δυσκολίες του". Πολύ σύντομα θα τα ξεπεράσουμε όλα και θα το δείτε. Τα πολιτικά έχουν σημασία. Τα τεχνικά θα τα ξεπεράσουμε".

    Ο πρόεδρος της Ενωσης Δημήτρης Καμπούρης επισήμανε ότι οι κτηνοτρόφοι διεκδικούν οικονομική ενίσχυση για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, αποζημιώσεις για την περσινή ξηρασία, έλεγχο της αγοράς για μείωση της ψαλίδας παραγωγού-καταναλωτή, καθώς και την ικανοποίηση άλλων αιτημάτων.

    Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως οι κτηνοτρόφοι είναι οι Έλληνες με το χαμηλότερο κατά κεφαλή εισόδημα και αντιμετωπίζονται σαν πολίτες β΄κατηγορίας. Υπογράμμισε ότι το κρίσιμο θέμα είναι η ασυδοσία και η αισχροκέρδεια στην αγορά σε συνδυασμό με τα καρτέλ του κρέατος και του γάλακτος και δήλωσε: «Είναι φανερό ότι αν δεν υπάρξουν ριζικές αλλαγές και τομές για την αναζωογόνηση της υπαίθρου και τη στήριξη της αγροτοκτηνοτροφικής οικονομίας, σε λίγα χρόνια θα εισάγουμε μονάχα προϊόντα. Το κυριότερο, όμως, σε λίγα χρόνια θα ερημώσει η ελληνική ύπαιθρος. Είναι απαραίτητο να σχεδιάσουμε σε εθνική κλίμακα μια πολιτική ανασυγκρότησης της αγροτοκτηνοτροφικής οικονομίας και αναζωογόνησης της υπαίθρου. Και αυτό για εμάς είναι εθνικό θέμα. Ένα πολύ σημαντικό εθνικό θέμα».

    Είδηση: 26555

    [06] Ο Ι. Κοραντής επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑΟΣ

    Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, πρέσβης Ιωάννης Κοραντής, θα είναι σύμφωνα με την απόφαση του προέδρου του κόμματος ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑΟΣ. Η προσχώρηση του κ. Κοραντή στις τάξεις του Συναγερμού ανακοινώθηκε μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του κόμματος, Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος δήλωσε πως, ο πρέσβης Ιωάννης Κοραντής «έχει γράψει χρυσές σελίδες στο διπλωματικό σώμα και έχει προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες στην πατρίδα τα πέντε χρόνια, που ήταν στην διοίκηση της ΕΥΠ».

    Ο κ. Κοραντής δήλωσε με τη σειρά του ότι ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του προέδρου του ΛΑΟΣ και προσχώρησε στις τάξεις του κόμματος, φέροντας μαζί του τις εμπειρίες 36 ετών διπλωματικής καρριέρας και εκείνες του τέως διοικητή της ΕΥΠ, με στόχο να υπηρετήσει «τις κοινές αξίες, τις οποίες προβάλλουμε για την πατρίδα».

    Επίσης, την προσχώρησή της στις τάξεις του ΛΑΟΣ ανακοίνωσε μετά την συνάντησή της με τον πρόεδρο του κόμματος και η πρωταθλήτρια Ελλάδος στην κολύμβησης Αργυρώ Κωστάρογλου.

    Ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που η πρωταθλήτρια Ελλάδος στη κολύμβηση, μέλος της Εθνικής ομάδας, αθλήτρια του Ολυμπιακού στα 50 & 100 μέτρα και στο πόλο, προπονήτρια για χρόνια της κολύμβησης στον Ολυμπιακό, η κ. Κωστάρογλου Αργυρώ εδέχθη να είναι υποψήφια στη Α΄ περιφέρεια Πειραιά. Συνεχίζω τις προσεγγίσεις με αθλητές και ανθρώπους οι οποίοι μέχρι τώρα δεν είχαν εμπλακεί στα κοινά. Πιστεύω λοιπόν ότι στην Α΄ Περιφέρεια Πειραιά η Αργυρώ θα συγκεντρώσει εκείνους τους ανθρώπους οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν δει την πολιτική με την σοβαρότητα που πρέπει.

    Απ'ο την πλευρά της η κ. Κωστάρογλου τόνισε: Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο για την τιμή που μου έκανε και θέλω να αγωνιστώ για τις αρχές του κόμματος. Ευχαριστώ.

    Είδηση: 26561

    [07] Πενθήμερη προθεσμία ζήτησε ο Ν. Ζαγοριανός

    Κοινωνία

    Αρνείται όλα όσα του αποδίδονται, ο 4ος ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός, στο υπόμνημα που κατέθεσε στον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Γιάννη Παπανικολάου, στο πλαίσιο της πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του. Υπενθυμίζεται ότι ο δεύτερος ελέγχει πειθαρχικά τον πρώτο για τις ανακριτικές ενέργειες και πράξεις του στην υπόθεση της Siemens. Ο κ. Ζαγοριανός υποστηρίζει ότι όλες οι ενέργειές του ήταν απόλυτα νόμιμες. Ωστόσο, ζήτησε πενθήμερη προθεσμία και θα καταθέσει συμπληρωματικό υπόμνημα καθώς στον φάκελο του περιλαμβάνονται και νέα στοιχεία από τη Γερμανία, που που αφορούν τόσο την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας, όσο και την απόφαση του Εφετείου του Μονάχου, σχετικά με την παράδοση, ή όχι, του τέως διευθύνοντα συμβούλου της Siemens στην Ελλάδα, Μιχ. Χριστοφοράκου.

    Πηγή: NET 105.8, ΑΠΕ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26572

    [08] Τουλάχιστον 30 οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Τουρκία

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 09 09 2009 18:29

    Σε τουλάχιστον 30 ανέρχονται τα θύματα της χειρότερης κακοκαιρίας των τελευταίων 80 χρόνων που πλήττει τις δύο τελευταίες ημέρες την Τουρκία, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές που έχουν προκληθεί από τις καταρρακτώδεις βροχές, που σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκονται η Κωνσταντινούπολη και οι γύρω περιοχές όπου οι αρχές προσπαθούν με δυσκολία να ελέγξουν τα χάος που έχει προκληθεί. Δυο από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες τη Κωνσταντινούπολης, η εθνική οδός ΤΕΜ και η Ε5, έχουν κλείσει λόγω του μεγάλου όγκου βροχοπτώσεων που έχει κυριολεκτικά καλύψει ολόκληρες περιοχές της πόλης σε σημαντικό ύψος.

    Γέφυρες με ανισόπεδες διαβάσεις έχουν καταρρεύσει ενώ πάνω από 100 κτίρια έχουν πλημμυρίσει μεταξύ αυτών νοσοκομεία και εργοστάσια. Τα συνεργεία διάσωσης, και κομάντος του τουρκικού στρατού και ελικόπτερα προσπαθούν να εντοπίσουν ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο.

    Το πρωί της Τετάρτης, τα συνεργεία διάσωσης ανέσυραν τα πτώματα άλλων τριών ανθρώπων που είχαν πνιγεί μέσα στα αυτοκίνητά τους στην περιοχή Ικιτελί κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ.

    Νωρίτερα άλλα τέσσερα πτώματα είχαν ανασυρθεί στην ίδια περιοχή ανθρώπων που είχαν αποκλειστεί σε γκαράζ φορτηγών. Επτά γυναίκες που παρασύρθηκαν από τα νερά καθώς έμπαιναν σε μικρό λεωφορείο στην περιοχή Μπατζιλάρ της έχασαν τη ζωή τους.

    Άλλες τρεις διασώθηκαν. Οι ειδήμονες αναφέρουν ότι 181 χιλιόγραμμα βροχής έπεσαν ανά τετραγωνικό μέτρο στην περιοχή του Μαρμαρά και της Πόλης. Στο μεταξύ αγανακτισμένοι πολίτες βγαίνουν ζωντανά σε ραδιοφωνικές εκπομπές συνεχούς ροής και διαμαρτύρονται για την χαώδη κατάσταση των δημόσιων υπηρεσιών.

    <!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) starts here -->JavaScript is disabled! To display this content, you need a JavaScript capable browser.Adobe Flash Player not installed or older than 9.0.115!

    swfobject.embedSWF('/plugins/content/avreloaded/mediaplayer.swf','avreloaded0','400','320','9.0.115','/plugins/content/avreloaded/expressinstall.swf',

    {file:'http://www.youtube.com/watch%3Fv%3DgNXHNLOtMv4',width:'400',height:'320',image:'http://i.ytimg.com/vi/gNXHNLOtMv4/default.jpg',showeq:'false',searchbar:'false',enablejs:'false',autostart:'false',showicons:'true',showstop:'false',showdigits:'true',

    showdownload:'false',usefullscreen:'false',backcolor:'0xFFFFFF',frontcolor:'0x000000',

    lightcolor:'0x000000',screencolor:'0x000000',overstretch:'false'}

    ,{allowscriptaccess:'always',seamlesstabbing:'true',allowfullscreen:'true',wmode:'window',bgcolor:'#FFFFFF',menu:'true'},

    {id:'p_avreloaded0',styleclass:'allvideos'});

    Η ERTonline δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των προβαλλόμενων βίντεο<!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) ends here -->

    Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ότι οι βροχοπτώσεις θα επεκταθούν στα ανατολικά της χώρας και ήδη υπάρχουν σοβαρά προβλήματα κυκλοφοριακού χάους στις κεντρικές αρτηρίες προς την Προύσσα και την Κύζικο Στην άναρχη δόμηση μέσα στις κοίτες φυσικών χειμάρρων, στην αποψίλωση των περιοχών πρασίνου καθώς και στην κατασκευή δρόμων πάνω από παλαιούς ποταμούς της Πόλης που αποτελούσαν φυσική έξοδο των όμβριων υδάτων προς τη θάλασσα αποδίδουν οι πολεοδόμοι την πρωτοφανή αυτή καταστροφή τον πλήρη απολογισμό της οποίας, είναι ακόμη νωρίς να ανακοινώσουν οι τουρκικές αρχές.

    Είδηση: 26558

    [09] 38ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

    Ειδήσεις

    Το Φεστιβάλ Βιβλίου συνεχίζει ακάθεκτα την πορεία του και φτάνει αισίως στην 38η διοργάνωσή του, που φέτος θα λάβει χώρα στο Ζάππειο αντί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, λόγω μη παραχώρησης του πεζόδρομου από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Το 38ο Φεστιβάλ Βιβλίου, με κύριο διοργανωτή τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και σε συνεργασία με τους εκδότες της Αθήνας (ΣΕΒΑ) και τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων, εγκαινιάζεται την Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 του μήνα.

    Με σύνθημα "Για ένα πράσινο μέλλον", το Φεστιβάλ φέτος είναι οικολογικό και για τις εκδηλώσεις του συνεργάστηκε και με την πρεσβεία της Δανίας, χώρα στην οποία θα φιλοξενηθεί στις 7 Δεκεμβρίου η σύνοδος κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα.

    Μαζί με τους 200 Έλληνες εκδότες, που σε 172 περίπτερα θα παρουσιάσουν μέσα από 50.000 τίτλους την πρόσφατη παραγωγή τους, οι μικροί αναγνώστες θα έχουν την πρωτοκαθεδρία για ένα τέτοιο θέμα. Σε αυτούς απευθύνεται η "Παιδική Βιβλιοθήκη της Οικολογίας" που θα στήσει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, με τις σχετικές εκδόσεις αλλά και συναντήσεις των παιδιών με συγγραφείς και εικονογράφους.

    Εξάλλου, η έκθεση κόμικς "Χημεία και Τέρατα", του περιοδικού "9" της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", σε συνεργασία με την οικολογική οργάνωση WWF, θα φιλοξενηθεί στο Φεστιβάλ Βιβλίου, με σκοπό τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού για τις επιπτώσεις της χημικής μόλυνσης.

    Το 38ο Φεστιβάλ Βιβλίου, θα ανοίξει την πρώτη ημέρα η προσκεκλημένη του Φεστιβάλ, ποιήτρια Ίρις Γκάρνοβ, με τη συλλογή ποιημάτων της "Ποιήματα από τη Γροιλανδία", αφιερωμένα σε μια από τις πιο ευαίσθητες κλιματολογικά περιοχές του πλανήτη.

    Την επομένη, 12 του μηνός, ο επίσης Δανός συγγραφέας Πήτερ Φόγκνταλ, θα διαβάσει αποσπάσματα από μυθιστορήματά του και θα συζητήσει με το κοινό.

    Το αφιέρωμα περιλαμβάνει επίσης προβολές οικολογικών ντοκιμαντέρ, Ελλήνων σκηνοθετών (Η. Ιωσηφίδης, Δ. Κουτσιαμπασάκος, Μ. Παπαλιού) και θα κορυφωθεί στις 17 Σεπτεμβρίου, με τη συναυλία του δανέζικου συγκροτήματος "Grand Avenue" και των Ελλήνων "Maraveyan Illegal".

    Το 38ο Φεστιβάλ Βιβλίου θα διαρκέσει ως τις 27 Σεπτεμβρίου. Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν στις 14 Σεπτεμβρίου.

    Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας του Φεστιβάλ Βιβλίου:

    Δευτέρα - Πέμπτη: 6:00 μ.μ. - 10:30 μ.μ.

    Παρασκευή & Σάββατο: 6:00 μ.μ. - 11:00 μ.μ.

    Κυριακή: 11:00 π.μ. - 10:30 μ.μ

    Είδηση: 26571

    [10] Kοριτσάκι ενός έτους κυοφορεί το δίδυμο αδελφάκι του

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 09 09 2009 16:42

    Το πιστεύουμε, δεν το πιστεύουμε, είναι αλήθεια. Ένα κοριτσάκι, μωρό ενός έτους, κυοφορεί το δίδυμο αδελφάκι του! Οι κινέζοι γιατροί που κλήθηκαν να εξετάσουν τη διογκωμένη κοιλιακή χώρα ενός εγκαταλελειμένου κοριτσιού ηλικίας ενός έτους διαπίστωσαν με έκπληξή τους ότι αιτία της ασυνήθιστης αυτής δυσμορφίας είναι στην πραγματικότητα ένα μονοζυγωτικό δίδυμο αδελφάκι που αναπτύσσεται μέσα του.

    Η κοιλιά της μικρής Μενγκ Ρου άρχισε να πρήζεται λίγους μήνες αφότου υιοθετήθηκε από ένα άτεκνο ζευγάρι στην πόλη Λουοχέ της κεντρικής επαρχίας Χενάν, αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα.

    Όταν πια η κοιλιά της απέκτησε το μέγεθος ενός μικρού τυμπάνου, οι γείτονες άρχισαν να την αποκαλούν "τέρας" και να πιστεύουν ότι είναι έγκυος.

    Ο θετός πατέρας της Μενγκ Ρου, Κανγκ Σι αποφάσισε τότε να την πάει στο νοσοκομείο, όπου οι εξετάσεις αποκάλυψαν την ύπαρξη ενός δίδυμου εμβρύου. Οι γιατροί του εξήγησαν ότι εάν αυτό το παρασιτικό δίδυμο δεν αφαιρεθεί γρήγορα, θα μπορούσε να απειλήσει τη ζωή της μικρής.

    Τώρα οι θετοί γονείς της Μενγκ Ρου κάνουν έκκληση για οικονομική βοήθεια, προκειμένου να εξοικονομήσουν το ποσό που απαιτείται για την εγχείρηση.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται στην Κίνα τέτοια περίπτωση, όπως υπενθυμίζει το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

    Το 2005 στην επαρχία Χουνάν οι γιατροί αφαίρεσαν από την κοιλιά ενός αρσενικού βρέφους δύο μονοζυγωτικά έμβρυα.

    ΑΠΕ

    Είδηση: 26565

    [11] Ελλάδα : Στο 15,63% η διείσδυση ευρυζωνικότητας -1.871 νέες συνδέσεις DSL τη μέρα

    Η ευρυζωνική διείσδυση στην Ελλάδα ανερχόταν στο επίπεδο του 15,63% την 1η Ιουλίου 2009, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ). 1.871 νέες συνδέσεις DSL πραγματοποιούνταν κάθε μέρα κατά το α' εξάμηνο του 2009 και, από αυτές, σχεδόν το 80% αφορούσαν συνδέσεις Αδεσμοποίητης Πρόσβασης στον Τοπικό Βρόχο (ΑΠΤΒ).

    Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, μεγαλύτερη μείωση τιμών παρουσιάζεται στο υψηλό πακέτο πρόσβασης (ταχύτητα έως και 24 Mb/s) στο οποίο παρατηρήθηκε αύξηση των ενεργών συνδέσεων κατά 7,5%. Το συνολικό μέγεθος των σταθερών ευρυζωνικών γραμμών στη χώρα μας ανέρχεται σε 1.753.434 παρουσιάζοντας αύξηση κατά 40,73% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και κατά 16,5% σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο. Η συντριπτική πλειονότητα των ευρυζωνικών γραμμών είναι τεχνολογίας DSL, ήτοι 1.745.900. Ακόμη, υπάρχουν 7.534 ευρυζωνικές συνδέσεις λοιπών τεχνολογιών (π.χ. μισθωμένες γραμμές).

    Η δυναμική της ζήτησης παρέμεινε έντονη στο α' εξάμηνο του 2009 παρά την αβεβαιότητα λόγω της γενικότερης οικονομικής συγκυρίας. Συγκεκριμένα, κάθε μήνα του τελευταίου εξαμήνου πραγματοποιούνταν 41.137 νέες συνδέσεις. Το μέγεθος αυτό αντιστοιχεί σε περισσότερες από 1.870 νέες συνδέσεις σε ημερήσια βάση για κάθε μια από τις πέντε εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας κατά το α' εξάμηνο του 2009. Οι ενεργές ευρυζωνικές συνδέσεις μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας (Data Cards) ανέρχονται στις 180.372.

    Με βάση τα αποτελέσματα του α' εξαμήνου του 2009, η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε τροχιά σύγκλισης με την ΕΕ-27. Η απόσταση που χωρίζει την Ελλάδα από την ΕΕ-27, είναι πια μικρότερη, με ορατή πλέον τη σύγκλιση με τα μέσα επίπεδα της ΕΕ-27 προς το τέλος του 2010.

    Πτώση τιμών

    Η πτωτική τάση των τιμών συνεχίστηκε και στο α' εξάμηνο του 2009. Η Ελλάδα εντάσσεται πλέον σε πανευρωπαϊκό επίπεδο μεταξύ των χωρών με αρκετά ανταγωνιστικές προσφορές σε τρία πακέτα ευρυζωνικής πρόσβασης: το βασικό (ταχύτητα έως και 2 Mb/s), το μέσο (έως και 8 Mb/s) και το υψηλό (έως και 24 Mb/s).

    Συγκεκριμένα, στο βασικό πακέτο πρόσβασης το λιανικό κόστος μειώθηκε κατά 4,1%, στο μέσο πακέτο πρόσβασης μειώθηκε κατά 5 % και στο υψηλό πακέτο πρόσβασης κατά 8,1%.

    Ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κρίνεται το περιβάλλον στο πακέτο υψηλής πρόσβασης, όπου το μέσο επίπεδο τιμών μπορεί να χαρακτηριστεί πιο ελκυστικό τιμολογιακά από τα πακέτα βασικής και μέσης πρόσβασης. Εκτιμάται μάλιστα ότι σύντομα θα κινηθεί σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα τιμών, καθώς διαπιστώνονται σημαντικές τιμολογιακές αποκλίσεις μεταξύ των παρόχων.

    Με βάση τα στοιχεία της ΕΕΤΤ, είτε δημοσιοποιημένα είτε στη διάθεση του Παρατηρητηρίου, κατά το α' εξάμηνο του 2009 στο βασικό και μέσο πακέτο ευρυζωνικής πρόσβασης συγκεντρωνόταν περίπου το 60% των ενεργών συνδέσεων, ενώ στο υψηλό πακέτο πρόσβασης το 40%, αυξημένο κατά 7,5% σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο.

    Οι συνδέσεις Αδεσμοποίητης Πρόσβασης στον Τοπικό Βρόχο (ΑΠΤΒ) αντιστοιχούσαν στο 40,5% του συνόλου των ευρυζωνικών συνδέσεων και ανέρχονταν σε 710.126. Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, προστίθενται 1.524 νέες γραμμές ΑΠΤΒ σε ημερήσια βάση για κάθε μια από τις πέντε εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας.

    Οι συνδέσεις ΑΡΥΣ, σε συνδυασμό με τις συνδέσεις ΑΠΤΒ, ορίζουν το σύνολο της αγοράς ευρυζωνικών συνδέσεων τεχνολογίας DSL στην Ελλάδα. Οι συνδέσεις αυτές αποτελούν περίπου το 59,5% της εγχώριας ευρυζωνικής αγοράς. Οι συνδέσεις τύπου ΑΠΤΒ αυξάνονται σε τριμηνιαία βάση με μέσο ρυθμό 43,3%, ενώ οι συνδέσεις τύπου ΑΡΥΣ αυξάνονται σε τριμηνιαία βάση με μέσο ρυθμό 8,34%. Στο σύνολο των γραμμών ΑΡΥΣ, το 93,6% προέρχεται από πελάτες λιανικής του ΟΤΕ και μόλις το 6,4% από πελάτες χονδρικής.

    Με βάση τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η εγχώρια πληθυσμιακή ευρυζωνική κάλυψη στις αγροτικές περιοχές ανέρχεται πλέον στο 55%, από 50% την προηγούμενη περίοδο μέτρησης. Αυτό, σε συνδυασμό με την αντίστοιχη αύξηση στις ημιαστικές περιοχές, οδήγησε την ευρυζωνική κάλυψη σε εθνικό επίπεδο στο 88% του πληθυσμού, σημειώνοντας αύξηση 2 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

    Επειδή το υπό υλοποίηση έργο ανάπτυξης οπτικών ινών δεν φαίνεται να αφορά άμεσα σε αγροτικές περιοχές, το Παρατηρητήριο για την ΚτΠ προτείνει την ανάπτυξη ασύρματων ευρυζωνικών υποδομών, με στόχο να καλυφθούν οποιεσδήποτε άλλες ελλείψεις διαπιστωθούν σε ευρυζωνικές υποδομές μετά από την ολοκλήρωση των έργων του Γ' ΚΠΣ.

    Οι προοπτικές διείσδυσης της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα για το β' εξάμηνο του 2009 συνεχίζουν να διαγράφονται θετικές. Με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από την 14η έκθεση της ΕΕ για την αγορά Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών την 1.1.2009, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 23η θέση στα 27 κράτη μέλη σε όρους ευρυζωνικής διείσδυσης. Με βάση την ισχύουσα ευρυζωνική δυναμική στα κράτη μέλη της ΕΕ, που έχουν διείσδυση πλησίον των μεγεθών της χώρας μας, διαφαίνεται η δυνατότητα της Ελλάδας να βελτιώσει τη θέση της στην σχετική κατάταξη της ΕΕ τουλάχιστον κατά μια έως και τρεις θέσεις στους ερχόμενους 12 μήνες, έναντι των άλλων χωρών - μελών.

    AΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26578

    [12] Σεξουαλική «επίθεση» στον Τζ. Κλούνει

    Η συνέντευξη που παραχώρησε ο Τζώρτζ Κλούνει στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Βενετία του επιφύλασσε εκπλήξεις και φυσικά θα του μείνει αξέχαστη.

    Ο ωραιότερος άνδρας του κόσμου, όταν ρωτήθηκε για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, στην αρχή το διασκέδασε, αλλά λίγο αργότερα, ενοχλήθηκε όταν δημοσιογράφος επέμεινε στο θέμα και κι έμεινε μπροστά του ημίγυμνος.

    Στη συνέντευξη Τύπου, δημοσιογράφος ρώτησε τον Κλούνι αν θα σκεφτόταν ποτέ να παντρευτεί έναν άνδρα.

    Αλλά οι εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εδώ. Ένας Ιταλός δημοσιογράφος, εμπνεύστηκε προφανώς από την ερώτηση του συναδέλφου του και προχώρησε ακόμη πιο πολύ.

    "Είμαι γκέι. Πάρε με Τζορτζ".

    Πολλοί αισθάνθηκαν ενοχλημένοι.

    Περισσότερο απ΄ όλους ο Αμερικανός ηθοποιός που κράτησε πάντως την ψυχραιμία του.

    Είδηση: 26560

    [13] Συνεδρίαση των εκπροσώπων για το ντιμπέιτ

    Την ερχόμενη Δευτέρα θα οριστικοποιηθούν οι κανόνες με τους οποίους θα διεξαχθεί η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, από τη Διακομματική Επιτροπή η οποία συνεδρίασε στη Βουλή.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Διακομματικής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος τόνισε ότι κατά τη συνάντηση κατατέθηκαν απόψεις για τον τρόπο διεξαγωγής της τηλεμαχίας με στόχο να ενημερωθεί σε βάθος κάθε πολίτης.

    Αποφασίσαμε, είπε, να συναντηθούμε την ερχόμενη Δευτέρα στις 5 το απόγευμα στη Βουλή για να οριστικοποιήσουμε το πλαίσιο που θα γίνει η πολιτική συζήτηση όλων των πολιτικών αρχηγών. Και αυτή το φορά, τόνισε, η συζήτηση θα γίνει με νηφαλιότητα ώστε οι πολίτες να ενημερωθούν για τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων.

    Αναφορικά με την τηλεοπτική αναμέτρηση Καραμανλή - Παπανδρέου είπε ότι έγινε μια μικρή αναφορά τονίζοντας ότι δεν ήταν αντικείμενο της συνάντησης.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι το κόμμα του θέλει να υπάρξει άμεσος διάλογος μεταξύ των πολιτικών αρχηγών επισημαίνοντας ότι η συζήτηση για τους όρους της τηλεοπτικής αναμέτρησης θα συνεχιστεί καθώς, όπως είπε, κανείς δεν θέλει να προσέλθει σε συζητήσεις με τους όρους που ίσχυαν πριν.

    Από το ΚΚΕ ο εκπρόσωπος Τύπου Μάκης Μαΐλης είπε ότι τονίσαμε το γενικότερο κλίμα αποπροσανατολισμού και συμπαιγνίας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και εκφράσαμε την πλήρη αντίθεσή μας στην τηλεμαχία μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αυτό που κρίνεται, είπε, είναι όχι η εκλογή πρωθυπουργού αλλά οι πολιτικές όλων των κομμάτων. Είπε ακόμη ότι μιλάμε για όρους ανισότητας και αποκλεισμού του ΚΚΕ και επισήμανε ότι το κόμμα του επιφυλάσσεται για τη θέση που θα τηρήσει.

    Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκουρλέτης είπε ότι διαφωνούν με τη διεξαγωγή τηλεμαχίας μεταξύ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και επισήμανε ότι θα πρέπει στην τηλεοπτική αναμέτρηση να συζητηθούν τα προβλήματα των πολιτών.

    Από τους Οικολόγους- Πράσινους ο Νίκος Χρυσόγελος τόνισε ότι κατέθεσαν τις προτάσεις τους στη Διακομματική για έναν ουσιαστικό, όπως είπε, διάλογο και πρότειναν τη συμμετοχή κοινού στην τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών.

    Στη Διακομματική Επιτροπή συμμετείχαν από τη ΝΔ οι κκ Αντώναρος, Κουμουτσάκος, από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπακωνσταντίνου, από το ΚΚΕ οι κκ Μαΐλης και Μεντρέκας, από το ΣΥΡΙΖΑ οι κκ Καρίτζης και Σκουρλέτης, από το ΛΑΟΣ κ. Μανθεάκης και από τους Οικολόγους Πράσινους ο κ. Χρυσόγελος και η κ. Κοντούλη.

    Πηγή: NET, ΑΠΕ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26579

    [14] Εξιχνίαση υπόθεσης παιδικής πορνογραφίας

    Μία ακόμη υπόθεση διακίνησης παιδικής πορνογραφίας μέσω Ίντερνετ εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

    Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 56χρονο στο Μοσχάτο, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άλλων δύο ατόμων, 39 και 42 ετών.

    Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, είχε γίνει καταγγελία στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι οι τρεις άνδρες κατείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας στους υπολογιστές τους στο χώρο της εταιρίας στην οποία εργάζονταν, όπου και έγινε έρευνα.

    Από την ψηφιακή έρευνα διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν αποθηκευμένες φωτογραφίες που περιείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας. Χθες, κλιμάκιο της Αστυνομίας πήρε τους υπολογιστές και ταυτόχρονα ελέγχθηκαν τα σπίτια των κατηγορουμένων.

    Κατά τη σωματική έρευνα που έγινε στον 56χρονο βρέθηκε και κατασχέθηκε μικρό αποθηκευτικό μέσο USB το οποίο περιείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας, ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις σκληροί δίσκοι και 16 CD με παρόμοιο υλικό.

    Επίσης από τις έρευνες που έγιναν, βρέθηκαν συνολικά τέσσερις σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή οι οποίοι ερευνώνται.

    Ο συλληφθής οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα.

    Είδηση: 26568

    [15] Γρηγορότερη απονομή κι αύξηση συντάξεων

    Ειδήσεις

    Αυξήσεις στις συντάξεις διαδοχικής ασφάλισης πλέον του 6 % και μείωση του χρόνου αναμονής για την έκδοσή τους, αναμένεται να πραγματοποιηθεί, με την θέσπιση ενιαίων κανόνων και κριτηρίων που εισηγείται στην υπουργό απασχόλησης, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

    Η επιτροπή, παρέδωσε και επισήμως στην κυρία Πετραλιά, την οικονομική μελέτη, η οποία αφορά 16 με 17.000 υποψήφιους συνταξιούχους κάθε χρόνο.

    Να προσδιορίσουν ακριβώς το κόστος για την εφαρμογή της διαδοχικής ασφάλισης, συνιστά στους διοικητές των ταμείων η υπουργός Απασχόλησης με στόχο την καταβολή σύνταξης μέσα σε έναν μήνα.

    Βάσει της οικονομικής μελέτης που έλαβε στα χέρια της η Φάνη Πετραλιά, το κόστος είναι 14 εκατ. β¬ ανά χρόνο, για περίπου 17.000 συνταξιούχους.

    Αντίδραση ΠΑΣΟΚ

    Για «εξαγγελία β πυροτέχνημα», προκειμένου να εξευμενιστεί η εκλογική βάση της ΝΔ, έκανε λόγο η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

    Αντίδραση ΣΥΝ

    βΗ κυβέρνηση της Ν.Δ. λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές δουλεύει τους ασφαλισμένους «ψιλό γαζί» με «εξαγγελίες-μαϊμού» για άρση των αδικιών που υπάρχουν στην κοινωνική ασφάλιση, εφ' όσον κι αν, στο αόριστο μέλλον. Όμως, η αλήθεια είναι ότι χρόνια τώρα και με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και με τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. όσοι και όσες υπάγονται στη διαδοχική ασφάλιση αφ' ενός μεν αδικούνται γιατί παίρνουν συντάξεις κατά 20% μικρότερες από τις κανονικές και αφ' ετέρου δε, ταλαιπωρούνται γιατί περιμένουν 2 χρόνια για να τις εισπράξουν. Οι ασφαλισμένοι το μόνο που έχουν να περιμένουν μετεκλογικά, είτε με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είτε με την κυβέρνηση της Ν.Δ., είτε με μία κυβέρνηση συνεργασίας των δυο τους, είναι η δραστική περικοπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους. Ένας ενισχυμένος εκλογικά ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υψώσει ένα τείχος κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας των εργαζομένων και συνταξιούχων και να αγωνιστεί πιο αποτελεσματικά για την υπεράσπιση και αναβάθμιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και την άρση των αδικιών που έχουν θεσπίσει οι κυβερνήσεις του δικομματισμού σε όσους και όσες εντάσσονται στη διαδοχική ασφάλιση.β, δήλωσε ο υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθήνας, Δημήτρης Στρατούλης.

    Αντίδραση ΓΣΕΕ

    Η ΓΣΕΕ επισημαίνει για χιλιοστή φορά πως το θέμα της κοινωνικής ασφάλισης και ιδίως η διαδοχική ασφάλιση είναι σοβαρότατο και για το λόγο αυτό δεν μπορεί να αξιοποιείται για προεκλογικές επικοινωνιακές ανάγκες.

    Είναι γνωστό πως το μέγα θέμα της διαδοχικής ασφάλισης είχε αγνοηθεί παντελώς μέχρι σήμερα από την Κυβέρνηση για τον απλό λόγο ότι επέφερε ένα επιπλέον κόστος 200 εκατ. ευρώ στο ήδη ελλειμματικό ΙΚΑ. Εν μέσω της προεκλογικής περιόδου έρχεται στην επικαιρότητα για δημιουργία μόνο εντυπώσεων χωρίς αποτέλεσμα και ουσία, όταν είναι γνωστό ότι για την εφαρμογή της διαδοχική ασφάλιση απαιτείται νομοθετική ρύθμιση, δυνατότητα την οποία δεν έχει σήμερα η Κυβέρνηση.

    Εξάλλου μόλις προχτές εξαγγέλθηκαν από τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ δραματικές περικοπές και ανατροπές στα ασφαλιστικά, οικονομικά και εργασιακά μας δικαιώματα. Η Κυβέρνηση μάλλον επέλεξε την τακτική βμία στο καρφί και μία στο πέταλοβ για να μετριάσει την αγανάκτηση των εργαζομένων.

    Για το λόγο αυτό η σημερινή ανακοίνωση του πορίσματος της διαδοχικής ασφάλισης δεν έχει καμία χρησιμότητα, ωφελιμότητα και αντίκρισμα απεναντίας υποτιμά τη νοημοσύνη των ασφαλισμένων, οι οποίοι επί 5 ½ χρόνια εισέπρατταν τις πλέον αντιασφαλιστικές και αντεργατικές ρυθμίσεις και μάλιστα, με συνοπτικές και ταχύτατες διαδικασίες.

    Για τη ΓΣΕΕ τόσο ο αντιασφαλιστικός νόμος Ν 3655/08 όσο και η πραγματική και χωρίς όρους και προϋποθέσεις αναγνώριση της διαδοχικής ασφάλισης παραμένει ο υπ' αριθμόν ένα διεκδικητικός στόχος, αίτημα που θα υποβληθεί στη νέα Κυβέρνηση με την απαίτηση για άμεση ικανοποίηση.

    Είδηση: 26575

    [16] Συνάντηση Παπανδρέου- The Elders

    Πολιτική

    Συνάντηση με την αντιπροσωπεία της πρωτοβουλίας "The Elders", στο πλαίσιο των επαφών για την επίλυση του Κυπριακού καθώς και άλλων διεθνών θεμάτων, είχε το απόγευμα στα γραφεία του κινήματος στην Ιπποκράτους ο Γ. Παπανδρεου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της σοσιαλιστικής Διεθνούς, είχε με τους εκπροσώπους της πρωτοβουλίας συζήτηση σχετικά με τις δράσεις για το Κυπριακό, δεδομένου ότι τα μέλη της "The Elders", μετά την Αθήνα θα επισκεφτούν για τον ίδιο λίγο τόσο την Κύπρο ,όσο και την Τουρκία.

    "H πρωτοβουλία "The Elders" είναι μία ανεξάρτητη ομάδα προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο, τους οποίους συγκέντρωσε ο Nelson Mandela (τον Ιούλιο 2007, με αφορμή τα 89 γενέθλιά του) και οι οποίοι προσφέρουν την συλλογική τους επιρροή και πείρα για να στηρίξουν την εμπέδωση της ειρήνης και να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των κυριότερων προκλήσεων της ανθρωπότητας", αναφέρεται σε σχετικό δελτίο του ΠΑΣΟΚ.

    Η πρωτοβουλία των "The Elders" αποτελείται από πρώην αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων και κατόχους του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, όπως ο Nelson Mandela, ο Jimmy Carter, ο Fernando Cardoso, η Mary Robinson, η Gro Brundtland, ο Lakhdar Brahimi, ο Desmond Tutu, ο Muhammad Yunus, ο Aung San Suu Kyi.

    Οι "The Elders" δραστηριοποιούνται σε διάφορα παγκόσμια θέματα, όπως στις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και το Κυπριακό.Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26570

    [17] Συνάντηση Μπακογιάννη The Elders για το Κυπριακό

    Πολιτική

    Με μέλη της πρωτοβουλίας "The Elders" συναντήθηκε η υπουργός Εξωτερικών.

    Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι εξελίξεις και οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

    Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη επεσήμανε την ανάγκη να πέσει το τελευταίο τείχος της Ευρώπης και εξέφρασε την ικανοποίησή της για το ενδιαφέρον που δείχνει η επιτροπή των πρώην ηγετών.

    Η κατάθεση συνεισφοράς προς την κατεύθυνση της επίλυσης του Κυπριακού ήταν το αντικείμενο της επίσκεψης προσωπικοτήτων διεθνούς εμβέλειας, που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας βThe Eldersβ, στην Υπουργό των Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

    "Είναι σημαντικό που ενδιαφέρεστε για ένα πρόβλημα, όπως το Κυπριακό. Είναι σημαντικό γιατί στην Κύπρο βρίσκεται το τελευταίο τείχος στην Ευρώπη και πρέπει να πέσει", δήλωσε η κα Ντ. Μπακογιάννη, υποδεχόμενη τα μέλη της αντιπροσωπείας, μεταξύ των οποίων την πρώην πρωθυπουργό της Νορβηγίας Γκρο Μπρούντλαντ και τον πρώην ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ και πρώην υπουργό Εξωτερικών της Αλγερίας, Λαχντάρ Μπραχίμι.

    Μετά τη συνάντηση, η κα Μπρούντλαντ ερωτηθείσα για τις προσδοκίες της επίσκεψής της στην περιοχή, απάντησε λέγοντας ότι "πήγαμε στην Άγκυρα, όπου συνομιλήσαμε με την κυβέρνηση και μη κυβερνητικές οργανώσεις [Μ.Κ.Ο.], ήρθαμε εδώ και το βράδυ μεταβαίνουμε στην Κύπρο, όπου θα δούμε τους ηγέτες των δύο πλευρών και Μ.Κ.Ο. για να ακούσουμε τις απόψεις όλων των πλευρών".

    Τα μέλη των "The Elders" χαρακτήρισαν "πολύ χρήσιμη" τη συνάντηση με την Ελληνίδα υπουργό των εξωτερικών, η οποία τους μετέφερε την ελληνική αίσθηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Η δε κα Μπρούντλαντ αν και σημείωσε ότι "δεν φαίνεται να κινείται γρήγορα η διαδικασίαβ, τόνισε ότι βπρέπει να ρίξουμε το τελευταίο τείχος στην Ευρώπηβ και πρόσθεσε ότι βείμαστε εδώ για να κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να βοηθήσουμε στη διαδικασία επίλυσηςβ.

    Επίσης, η αντιπροσωπεία των "The Elders" συναντάται με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρο της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς» Γ. Α. Παπανδρέου.

    Η πρωτοβουλία των βπρεσβυτέρωνβ ή των βγερόντωνβ, όπως θα μπορούσε να αποκληθεί με την ιστορικό-πολιτική έννοια του όρου, αποτελείται από διεθνείς προσωπικότητες με κύρος και επιρροή, που δεν κατέχουν πλέον κυβερνητικά αξιώματα και μπορούν να μιλούν και να δρουν χωρίς δεσμεύσεις, με σκοπό την επίλυση μεγάλων διεθνών προβλημάτων, όπως το Κυπριακό και το Μεσανατολικό.

    "Να προάγουν το θάρρος έναντι του φόβου, τη συμφιλίωση έναντι της σύγκρουσης και την ελπίδα έναντι της απόγνωσηςβ, όπως έχει τονίσει το ιδρυτικό και επίτιμο μέλος της πρωτοβουλίας Νέλσον Μαντέλα.

    Είδηση: 26567

    [18] Α. Παπαρήγα στη ΔΕΘ: «Θα έχουμε αντιλαϊκή κυβέρνηση»

    Πολιτική

    «Μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου θα έχουμε αντιλαϊκή κυβέρνηση και αντιλαϊκή αξιωματική αντιπολίτευση», τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και εξήγησε πως είτε η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ σχηματίσουν κυβέρνηση θα ακολουθήσουν αντιλαϊκή πολιτική και την ίδια πολιτική θα στηρίξει και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της επίσκεψης της στην 74η ΔΕΘ, η κα Παπαρήγα κάλεσε τους πολίτες να κάνουν τέτοια επιλογή στην κάλπη ώστε να χάσουν δύναμη τα δυο μεγάλα κόμματα και να ενισχυθεί το ΚΚΕ, διότι, όπως είπε, είναι το κόμμα που στέκεται απέναντι τους.

    Πρόσθεσε πως και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ φιλοδοξούν να δείξουν ποιος θα είναι ο καλύτερος διαχειριστής του συστήματος σε συνθήκες κρίσης.

    Για τον Κώστα Καραμανλή, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι εμφανίζεται ως «έντιμος κακός», ο δε Γιώργος Παπανδρέου ως «ήπιος ευαίσθητος». Θέλουν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι έχουν διαφορές μεταξύ τους, αλλά και οι δύο θα εφαρμόσουν την ίδια άγρια πολιτική.

    Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου σημείωσε ότι «μας κοροϊδεύει», όταν λέει ότι θα καταργήσει τα προγράμματα STAGE στο δημόσιο, ενώ σχολίασε πως επειδή είναι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς δεν ομολογεί τη διεθνή οικονομική κρίση για να μην «θάψει» τη σοσιαλδημοκρατία.

    Η κα Παπαρήγα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ να έχουν μελετήσει κάποιο σχέδιο για αντικομουνιστική επίθεση στο ΚΚΕ, η οποία μπορεί να είναι πιο «κομψή» ή να την προωθήσουν μέσω «άλλων κέντρων».

    Για το ΚΚΕ είπε ότι σε καμιά περίπτωση δεν σκέφτεται περίπτωση κυβερνητικής συνεργασίας με τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, διότι ισοδυναμεί με «προδοσία» του λαού.

    Για το ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι για λόγους τακτικής θέλει να επιβιώσει ως «κυβερνητικός παρτενέρ» κι επιτέθηκε εναντίον του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας δηλώσεις του που αναφέρονταν στο ΚΚΕ. «Λίγη μετριοπάθεια δεν θα πείραζε. Να μιλάς με τέτοιους τόνους όταν το δικό σου εγχείρημα έχει αποτύχει μέχρι γελοιοποίησης, θέλει και μια συγγνώμη. Εμείς, όπως βλέπετε, δεν βγήκαμε με πανηγυρισμούς. Κάνουμε πολιτική εκτίμηση και λέμε ότι είναι αδιέξοδο της στρατηγικής τους. Κι αν θέλετε έχουμε αποφύγει και τη γελοιοποίηση ορισμένων πραγμάτων να την κάνουμε κύριο πολιτικό μας επιχείρημα».

    Αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι αποτελούν επιβεβαίωση της άρνησης του ΚΚΕ να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ενότητα της Αριστεράς. «Θα είχαμε 12 στο ντιμπέϊτ και 12 στη διακομματική. Εάν κάναμε τέτοιο λάθος τότε, θα ήταν το μεγαλύτερο έγκλημα στη σύγχρονη ιστορία του ΚΚΕ»,είπε η κα Παπαρήγα.

    Η Γ.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ επισκέφθηκε εργοτάξιο του Μετρό και συναντήθηκε με τις διοικήσεις της Helexpo Α.Ε. και της ΔΕΘ Α.Ε.

    Είδηση: 26562

    [19] Δύο ληστείες σε ένα λεπτό στη Βάρη

    Στόχοι ληστών έγιναν το μεσημέρι και σε διάστημα ενός λεπτού το ένα μετά το άλλο, δύο υποκαταστήματα τραπεζών στην περιοχή της Βάρης από τα οποία οι δράστες άρπαξαν όσα χρήματα βρήκαν και διέφυγαν ανενόχλητοι. Η πρώτη των ληστειών σημειώθηκε στις 15:02, όταν δύο άγνωστοι νεαροί κακοποιοί που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και ήταν οπλισμένοι με πιστόλια, εισέβαλλαν στο υποκατάστημα της Αγροτικής τράπεζας που βρίσκεται στην συμβολή της λεωφόρου Βάρης με την οδό Αρτέμιδος.

    Αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και τους πελάτες με την απειλή των όπλων τους, άρπαξαν από τα ταμεία όσα χρήματα βρήκαν και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

    Πιθανότατα οι ίδιοι δράστες και με τον ίδιο τρόπο, ένα λεπτό αργότερα χτύπησαν και την Alpha Bank που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την ΑΤΕ, στην οδό Δυρραχίου. Και σε αυτή την περίπτωση πήραν από τα ταμεία άγνωστο χρηματικό ποσό και έφυγαν ανενόχλητοι.

    Είδηση: 26563

    [20] Στο μικροσκόπιο το οπλοστάσιο γνωστού καλαθοσφαιριστή

    Κοινωνία

    Τον πρώην μπασκετμπολίστα του Αρη Μιχαήλ Μισούνωφ και άλλα τρία άτομα συνέλαβε η ασφάλεια της Θεσσαλονίκης, αφού βρέθηκαν στην κατοχή τους όπλα, εκτοξευτήρες αντιαρματικών ρουκετών και πλαστά έγγραφα, κυρίως του υπουργείου Μεταφορών.

    Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής κατηγορείται για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης παράνομου οπλισμού και αγοροπωλησίας κλεμμένων Ι.Χ. αυτοκινήτων.

    Στο «μικροσκόπιο» των διωκτικών αρχών της Θεσσαλονίκης βρίσκεται πλέον το οπλοστάσιο -μία ρουκέτα και δύο εκτοξευτήρες αντιαρματικών ρουκετών τύπου RΡG 8- που βρέθηκε στην κατοχή του γνωστού παλαίμαχου καλαθοσφαιριστή του Άρη, Μιχάλη Μισούνωφ, ο οποίος συνελήφθη, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης οπλισμού και αγοροπωλησίας κλεμμένων Ι.Χ. αυτοκινήτων.

    Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης -μεταξύ άλλων- εξετάζει το ενδεχόμενο, το προαναφερθέν κύκλωμα να προμήθευσε -κατά το παρελθόν- με οπλισμό τον Βασίλη Παλαιοκώστα.

    Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του διευθυντού ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Παπαδόπουλου, ο οποίος στη διάρκεια παρουσίασης της υπόθεσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, ο διαβόητος δραπέτης να είχε παραλάβει μέρος του οπλισμού του από τον 45χρονο συλληφθέντα.

    Πάντως, ο κ. Παπαδόπουλος έσπευσε να προσθέσει ότι, ο αντιαρματικός εκτοξευτήρας ρουκετών -που είχε βρεθεί στο κρησφύγετο του Β. Παλαιοκώστα τον Αύγουστο του 2008 μετά τη σύλληψή του για την απαγωγή του βιομηχάνου Γ. Μυλωνά- ήταν αλβανικής προέλευσης, σε αντίθετη με αυτούς που βρέθηκαν στην κατοχή του μπασκετμπολίστα, οι οποίοι προέρχονταν από το γιουγκοσλαβικό στρατό.

    Ο κ. Παπαδόπουλος απέκλεισε την περίπτωση, ο συγκεκριμένος οπλισμός να χρησιμοποιήθηκε σε κάποιο χτύπημα τρομοκρατικών ομάδων, κι εκτίμησε ότι «προορίζονταν για άτομα του κοινού ποινικού δικαίου».

    Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, ο 45χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι τα όπλα του τα παρέδωσε άτομο που πέθανε πριν από καιρό. Όπως έγινε γνωστό, το συγκεκριμένο άτομο δραστηριοποιείτο σε κυκλώματα προστασίας κέντρων διασκέδασης της Θεσσαλονίκης και είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία «μπράβου», έξω από παραλιακό μαγαζί της Καλαμαριάς.

    Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται, όταν τον περασμένο Αύγουστο, αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εντόπισαν στην ανατολική Θεσσαλονίκη ένα κλεμμένο τζιπ, μέσα στο οποίο βρήκαν τον βαρύ οπλισμό. Όπως προέκυψε, το πολυτελές αυτοκίνητο ανήκε σε γυναίκα από την οποία είχε κλαπεί από την περιοχή του Πανοράματος τον Αύγουστο του 2008. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο πρώην καλαθοσφαιριστής χρησιμοποιούσε το τζιπ.

    Τελικώς, πραγματοποιήθηκε έφοδος στα σπίτια των συλληφθέντων -πέραν του 45χρονου, επρόκειτο για έναν 50χρονο, κι έναν 29χρονο- σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Στο σπίτι του 50χρονου και το Ι.Χ. αυτοκίνητό του, βρέθηκαν ένα περίστροφο με έξι φυσίγγια στο βυκίο, ένα πιστόλι διαμετρήματος 7,65 mm με δύο γεμιστήρες που περιείχαν 13 συνολικά φυσίγγια, καθώς και 29 σφραγίδες δημοσίων υπηρεσιών, αρχών και εταιριών. Στην κατοχή του 29χρονου βρέθηκαν ένα πιστόλι και φυσίγγια, τα οποία είχε αγοράσει, έναντι 900 β¬, από το 45χρονο μπασκετμπολίστα.

    Εξάλλου, οι συλληφθέντες φέρεται να είχαν στήσει δίκτυο πώλησης κλεμμένων πολυτελών αυτοκινήτων και μεταξύ των θυμάτων φέρεται να είναι κι ένας εν ενεργεία ποδοσφαιριστής.

    Σύμφωνα με το διευθυντή της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι συλληφθέντες φέρεται ότι πλαστογραφούσαν έγγραφα, επιτυγχάνοντας την άρση της παρακράτησης της κυριότητας των αυτοκινήτων, κι έτσι άνοιγε ο δρόμος για την πώλησή τους.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, από όπου πήραν προθεσμία για να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή.

    Είδηση: 26564

    [21] Αναμένεται αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου το 2010

    Ειδήσεις

    Σε ανοδική τροχιά θα τεθεί και πάλι του χρόνου η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο και θα επανέλθει στα προς της ύφεσης επίπεδα το 2012, σύμφωνα με την έκθεση "World Oil Watch" της έγκριτης αμερικανικής εταιρίας ενεργειακών συμβούλων IHS Cambridge Energy Research Associates [IHS CERA].

    Στην πλέον πρόσφατη τριμηνιαία έκθεση, διατυπώνεται η εκτίμηση ότι η ζήτηση θα αυξηθεί το 2010 κατά 900.000 βαρέλια ημερησίως, από τα φετινά χαμηλά επίπεδα των 83,8 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως.

    Οι εκτιμήσεις της IHS CERA κάνουν λόγο για ανάκαμψη, το 2012, της ζήτησης στα υψηλά επίπεδα του 2007 [86,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημερησίως] και στα 89,1 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, το 2012.

    Η ανάκαμψη στα επίπεδα του 2007 θα επέλθει μετά από πέντε χρόνια, λόγω της ζήτησης στις αναδυόμενες αγορές εν μέσω λιγότερων εναλλακτικών στα καύσιμα, εκτιμά το στέλεχος της IHS CERA κ. Τζιμ Μπέρκχαρντ.

    Στις εκτός ΟΟΣΑ χώρες -της Κίνας συμπεριλαμβανομένης- θα αντιστοιχεί στο 83 % της αύξησης της ζήτησης ενώ κύριος μοχλός της αύξησης θα είναι οι μεταφορές, για τις οποίες υπάρχουν λίγες εναλλακτικές στο πετρέλαιο, επισημαίνει ο κ. Μπέρκχαρντ.

    Χρειάστηκαν 9 χρόνια για να επανέλθει η ζήτηση στα επίπεδα του 1979, μετά τις μείζονες αλλαγές στην προσφορά και ζήτηση που πυροδότησαν, τη δεκαετία του '80, οι υψηλές τιμές πετρελαίου.

    Τότε, η μεγαλύτερη κάμψη της ζήτησης για πετρέλαιο κατεγράφη στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, για την οποία οι γαιάνθρακες, το φυσικό αέριο και η πυρηνική ενέργεια, ήταν διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις στο πετρέλαιο, είπε το στέλεχος της IHS CERA.

    Είδηση: 26556

    [22] Αυστραλία: Λεφτά για να κόψουν το κάπνισμα οι φτωχοί

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 09 09 2009 14:55

    Οι Αυστραλοί θα πρέπει να πληρώνονται για να κόψουν το κάπνισμα, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός εκείνων που υποφέρουν από καρδιακές παθήσεις στα προάστια με τα ασθενέστερα οικονομικά κοινωνικά στρώματα, υποστηρίζει η επικεφαλής του Καρδιολογικού Ιδρύματος Βικτώριας, Κάθυ Μπελ.

    Την πρόταση αυτή προκάλεσε έρευνα, στην οποία έλαβαν μέρος 20.000 άτομα, και έδειξε ότι στον Δήμο Ντάντενονγκ (Dandenong) υπήρχε το μεγαλύτερο ποσοστό καρδιοπαθών στη Βικτώρια, περίπου το 32% του πληθυσμού.

    Παρόμοια δείγματα παρουσιάστηκαν και σε ορισμένες περιοχές της υπαίθρου, ενώ αντίθετα σε περιοχές εύπορες το ποσοστό των καρδιοπαθών ήταν μόνο 14%.

    Στις περιοχές των ασθενέστερων οικονομικά ομάδων, το εισόδημα είναι συχνά και κάτω από 350 δολάρια την εβδομάδα, δήλωσε η κ. Μπελ, προσθέτοντας ότι, σύμφωνα με την έρευνα, σε μειονεκτούντα προάστια σημειώνεται μεγαλύτερος αριθμός καπνιστών.

    Η ίδια θα πει ότι καλό είναι να δοθούν οικονομικά κίνητρα μαζί με την καθιέρωση υψηλότερων φόρων στα τσιγάρα, προτάσεις που έχουν γίνει και από την κυβερνητική επιτροπή για προληπτικά μέτρα υγείας.

    "Για κάθε δολάριο που θα δαπανήσει η κυβέρνηση για το κόψιμο του καπνίσματος, θα το πάρει πίσω πολλαπλάσιο, από όσα θα εξοικονομήσει από τη μείωση των ασθενειών που προκαλεί το κάπνισμα".

    ΑΠΕ

    Είδηση: 26554

    [23] Έκθεση ζωγραφικής με έργα πασχόντων από Aλτσχάιμερ

    Ειδήσεις

    Μια ιδιαίτερη έκθεση ζωγραφικής με τίτλο "Λέξεις και μνήμες με εικόνες", η οποία περιλαμβάνει έργα των ανθρώπων που πάσχουν από τη νόσο Aλτσχάιμερ (Alzheimer) θα φιλοξενήσει το Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης από 10 έως 22 Σεπτεμβρίου 2009. Πρόκειται για έργα που δημιουργήθηκαν στο Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης ατόμων με διαταραχές μνήμης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της εικαστικής θεραπείας (Art Therapy) η οποία βασίζεται κυρίως στη γλώσσα του συμβολισμού και της εικόνας, στη δύναμη της εικαστικής έκφρασης ως μέσο επικοινωνίας.

    Μέσα από την έκθεση αναδεικνύεται η προσωπική ματιά ανθρώπων που επιχειρούν να ανασύρουν και να διατηρήσουν μνήμες από το παρελθόν. Στο πλαίσιο της εικαστικής θεραπείας, την ευθύνη της οποίας έχει η ειδική - εικαστική θεραπεύτρια Ιωάννα Βογιατζή, ο άνθρωπος γίνεται δημιουργός ακόμα και όταν οι γνωστικές του ικανότητες εκπίπτουν λόγω της φύσης της ασθένειας και η λεκτική επικοινωνία γίνεται φτωχή ή και αδύνατη. Η εικαστική έκφραση γίνεται ένας τρόπος επικοινωνίας λιγότερο απειλητικός από τον λόγο, ακόμη και αν το καλλιτεχνικό έργο είναι μια απλή μουτζούρα που μπορεί ωστόσο να εμπεριέχει σημαντικά νοήματα για το δημιουργό της. Η έκθεση διοργανώνεται με αφορμή τα επτά χρόνια συνεχούς λειτουργίας του Κέντρου Ημερήσιας Απασχόλησης Ατόμων με Διαταραχές Μνήμης.

    Aξίζει να σημειωθεί ότι στις 17 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη νόσο του Aλτσχάιμερ, θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Ιστορίας ομιλία από τον ψυχίατρο και επιστημονικά υπεύθυνο στο Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης ατόμων με διαταραχές μνήμης από τον Ανδρέα Τζήμο, και την εικαστική θεραπεύτρια Ιωάννα Βογιατζή.

    Το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης Ατόμων με διαταραχές μνήμης λειτουργεί στην οδό Καραολή-Δημητρίου 1 (τηλ. 2313 310 750, -751) καθημερινά, 8π.μ. - 2.30μ.μ. και απευθύνεται στα άτομα που πάσχουν από τη νόσο Aλτσχάιμερ και συμπληρώνει τις υπηρεσίες που παρέχονται από το Ιατρείο Μνήμης και το Εξωτερικό Ιατρείο της Ψυχογηριατρικής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Υποδέχεται τους ασθενείς που βρίσκονται στο ήπιο και μέσο στάδιο βαρύτητας της νόσου. Κύρια επιδίωξη του Κέντρου Ημερήσιας Απασχόλησης είναι να εξασφαλιστεί μια καλύτερη ποιότητα ζωής στους ασθενείς που φιλοξενεί. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες και παρεμβάσεις στοχεύουν στην κινητοποίηση των ασθενών, την αξιοποίηση των υπαρχόντων ικανοτήτων και της λειτουργικότητας τους. Προσφέρεται επιπλέον η δυνατότητα στους συγγενείς των ασθενών να δέχονται συμβουλές και καθοδήγηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της νόσου καθώς και την αποδέσμευση τους από την καθημερινή φροντίδα.

    Στο Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης αναπτύσσεται επίσης ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με τη νόσο του Aλτσχάιμερ με σεμινάρια, διαλέξεις και άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, παρέχοντας τη δυνατότητα ενός εργαστηρίου παραγωγής και διάθεσης πληροφορίας για τη νόσο του Aλτσχάιμερ και το σύνδρομο της άνοιας γενικότερα.

    AΠΕ

    Είδηση: 26552

    [24] Ανάληψη ευθύνης από τον Επαναστατικό Αγώνα για την έκρηξη στον ΧΑΑ

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 09 09 2009 14:23

    Με προκήρυξη στην εφημερίδα "Ποντίκι" η τρομοκρατική οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας" ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Χρηματιστήριο Αθηνών την περασμένη Τετάρτη. Παράλληλα, αναλαμβάνει την ευθύνη και για τη βομβιστική επίθεση στο υποκατάστημα της Eurobank στην Αργυρούπολη, τον περασμένο Μάιο. Στην πολυσέλιδη προκήρυξη, ο συντάκτης κάνει αναφορά σε θέματα οικονομικής φύσεως, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να απειλεί γνωστό τηλεοπτικό πρόσωπο της πρωινής ζώνης.

    Στην προκήρυξη έκτασης 13 σελίδων γραμμένων σε υπολογιστή, που ακόμη δεν έχει αναλυθεί από τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ο συντάκτης κάνει εκτενή αναφορά στην επανάσταση και το αντάρτικό πόλεων. Επίσης αφήνει αιχμές κατά δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και άλλων, κυρίως οικονομικών, στόχων. Οι αξιωματικοί της αστυνομίας που θα αναλύσουν την προκήρυξη, θα προσπαθήσουν να καταλάβουν ποιοι μπορεί να είναι οι ενδεχόμενοι μελλοντικοί στόχοι της οργάνωσης.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8 Σχετικά άρθρα: Βόμβες σε χρηματιστήριο και υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης

    Είδηση: 26551

    [25] Βενεζουέλα: Πυρηνικό πρόγραμμα με τη συνδρομή του Ιράν

    Αμερική-ΗΠΑ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 09 09 2009 18:24

    Με τη βοήθεια του Ιράν αναπτύσσει η Βενεζουέλα πυρηνικό πρόγραμμα για ειρηνικούς σκοπούς, γιατί και οι δύο αυτές χώρες έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν πυρηνική ενέργεια, τονίζει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro. Οι δηλώσεις του προέδρου της Βενεζουέλας, ο οποίος δηλώνει αντίθετος σε ένα πυρηνικό πρόγραμμα για στρατιωτικούς σκοπούς, έρχονται λίγες ημέρες μετά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιήσε στην Τεχεράνη.

    "Δικαίωμα στην πυρηνική ενέργεια"

    "Ευχαριστώ τον Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ για τη μεταφορά τεχνολογίας από το Ιράν στη Βενεζουέλα. Υπογράψαμε μια νέα συμφωνία στην Τεχεράνη την περασμένη εβδομάδα. Το Ιράν έχει το δικαίωμα να αποκτήσει τη δική του πυρηνική ενέργεια όπως η Γαλλία, πολλές ακόμα χώρες, αλλά γιατί όχι και η Βενεζουέλα;" τόνισε.

    "Μιλώ εξ ονόματος της Βενεζουέλας και για μένα, η χρήση βόμβας θα ήταν καταστροφή. Γι΄αυτό πρέπει να οδηγηθούμε προς ένα γενικευμένο αφοπλισμό", τόνισε.

    Ο Τσάβες δήλωσε κατά την επίσκεψή του στο Ιράν ότι η Βενεζουέλα εργάζεται πάνω σε ένα προκαταρκτικό σχέδιο για την κατασκευή ενός "πυρηνικού χωριού" με τη βοήθεια του Ιράν "ώστε ο λαός της Βενεζουέλας να μπορέσει να υπολογίζει στο μέλλον σε αυτή την εξαιρετική πηγή ενέργειας που προορίζεται για ειρηνικούς σκοπούς".

    "Είμαι βέβαιος ότι το Ιράν δεν βρίσκεται κοντά στην κατασκευή βόμβας. Άλλωστε κανένας δεν έχει αποδείξεις γι' αυτό", τόνισε.

    "Εάν η Ευρώπη και οι ΗΠΑ ανησυχούν, κατά την άποψή μου κακώς, ας φανούν λογικές και ας προτείνουν ένα σύμφωνο υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για την πλήρη εξάλειψη των πυρηνικών όπλων", υπογράμμισε.

    Γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού

    Στην ίδια συνέντευξη ο Τσάβες κατηγορεί το Ισραήλ για "γενοκτονία" κατά του παλαιστινιακού λαού τονίζοντας ότι ο βομβαρδισμός της Γάζας τον Δεκέμβριο του 2008 ήταν μια απρόκλητη επίθεση.

    "Το θέμα δεν είναι εάν οι Ισραηλινοί θέλουν να εξοντώσουν τους Παλαιστίνιους. Το κάνουν ανοιχτά", τόνισε.

    "Τι ήταν αυτό εάν όχι γενοκτονία; Οι Ισραηλινοί αναζητούν πρόφαση για να εξοντώσουν τους Παλαιστινίους" πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις στο Ισραήλ για την επίθεση αυτή.

    Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26549


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 9 September 2009 - 17:00:43 UTC