Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-03-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πακιστάν: Λουτρό αίματος από βομβιστική επίθεση
  • [02] Αναβάλλεται η απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς
  • [03] Τριήμερη επίσκεψη Νταβούτογλου στην Ελλάδα
  • [04] Κύκλος επαφών Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς
  • [05] Δημοπρασία εντόκων γραμματίων 6μηνης διάρκειας
  • [06] Πολύνεκρη πυρκαγιά σε κατάστημα ρούχων
  • [07] Επέλαση του χιονιά
  • [08] Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας ο κ. Δημήτρης Κατσαρός
  • [09] Ημερίδα των ξενοδόχων για τον τουρισμό στη Δράμα
  • [10] Τοποθετήσεις αξιωματικών της ΕΛΑΣ
  • [11] Δηλώσεις Κεγκέρογλου στα Χανιά
  • [12] Μεγάλες ζημιές από την πυρκαγιά στους Μύλους Κρήτης
  • [13] Στην έκθεση του Βερολίνου η ΠΙΝ
  • [14] Στάση εργασίας στους ΟΤΑ
  • [15] Συνάντηση γονιών για τη Μονάδα Νεογνών
  • [16] Συνεχίζει ο «Γλάρος» από το ΔΗΠΕΘΕ
  • [17] Παρουσίαση βιβλίου
  • [18] Συνελήφθησαν για απόπειρα ανθρωποκτονίας
  • [19] Σκοτώθηκε με αποκριάτικο άρμα
  • [20] Σκοτώθηκε 35χρονος σε τροχαίο
  • [21] Στα διευρωπαϊκά δίκτυα η Ιόνια έως τη Κακαβιά
  • [22] Αποκριές στη Μεσσηνία
  • [23] Κινητοποιήσεις στην Ηγουμενίτσα για τους μετανάστες
  • [24] Ο Δ. Δράκος για τους οδικούς άξονες
  • [25] Και πάλι εμπόδισαν κάτοικοι της Πέρδικας τις έρευνες για τον αγωγό

    [01] Πακιστάν: Λουτρό αίματος από βομβιστική επίθεση

    Τριτη, 08 03 2011 11:21

    Δείτε το βίντεο

    Παγιδευμένο αυτοκίνητο έσπειρε το θάνατο σε πολυσύχναστο δρόμο της πόλης Φαϊζαλαμπάντ στο ανατολικό Πακιστάν. Ο αιματηρός απολογισμός της βομβιστικής επίθεσης φτάνει μέχρι στιγμής τους 20 νεκρούς και τους 127 τραυματίες, με τις αρχές να εκφράζουν φόβους για περαιτέρω αύξηση των θυμάτων καθώς αδιευκρίνιστος αριθμός ανθρώπων παραμένει εγκλωβισμένος κάτω από ερείπια κτηρίων που κατέρρευσαν, ενώ και αρκετοί τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε αυτοκίνητο και προκάλεσε αλυσιδωτές εκρήξεις σε πρατήριο καυσίμων με αποτέλεσμα αρκετά κτήρια και αυτοκίνητα να καταστραφούν. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Duniyia, εικάζεται ότι στόχος ήταν τα γραφεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ερευνών.

    Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC Είδηση: 62329

    [02] Αναβάλλεται η απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς

    Τριτη, 08 03 2011 11:10

    Κανονικά θα κυκλοφορήσουν αύριο Τετάρτη 9 Μαρτίου όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, καθώς οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν ότι αναβάλλουν την προγραμματισμένη 24ωρη απεργία. Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα προεδρεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων του μετρό, του ηλεκτρικού, του τραμ και των τρόλεϊ, αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες θα σταθούν με αίσθημα ευθύνης δίπλα στους συμπολίτες, μετά τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις μετακινήσεις εξαιτίας των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Για το λόγο αυτό, αναβάλλουν την εξαγγελθείσα απεργία της 09ης Φεβρουαρίου 2011, προκειμένου να πραγματοποιηθεί σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση ο σκοπός που "ευαγγελιζόμαστε: η εξυπηρέτηση των πολιτών και η ασφάλεια των μετακινήσεων". Εξάλλου, λόγω της κακοκαιρίας ανεστάλησαν και οι στάσεις εργασίας των εργαζομένων στα τρόλεϊ, που είχαν προκηρυχθεί για σήμερα.

    Πηγές: NET FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 62320

    [03] Τριήμερη επίσκεψη Νταβούτογλου στην Ελλάδα

    Τριτη, 08 03 2011 10:20

    Στην Αθήνα βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος θα γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό, λίγο μετά τις 11:00, ενώ στις 12:00 θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του Δημήτρη Δρούτσα. Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθούν η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, οι διερευνητικές επαφές, τα ευρωτουρκικά και το Κυπριακό. Αύριο Τετάρτη, ο κ. Νταβούτογλου θα μεταβεί στη Θράκη.

    Πηγές: NET FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 62289

    [04] Κύκλος επαφών Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς

    Τριτη, 08 03 2011 10:03

    Κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων έχει σήμερα ο πρωθυπουργός, ενόψει της κρίσιμης έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, την Παρασκευή, στις Βρυξέλλες, στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για την Ευρωζώνη και την Ελλάδα. Στόχος των επαφών η επίτευξη συναίνεσης για την αποτελεσματικότερη προώθηση των ελληνικών θέσεων. Αυτή την ώρα συναντάται με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα ακολουθούσουν οι διαδοχικές συναντήσεις του με τη Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη και τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη. Την Πέμπτη, ο Γιώργος Παπανδρέου θα μεταβεί στο Παρίσι, όπου θα συναντηθεί με το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Θα επιχειρήσει να τον πείσει ότι πρέπει να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση του μηχανισμού στήριξης, ενώ θα επαναλάβει το αίτημα της ελληνικής πλευράς για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου. Χθες, κατά τη σύσκεψη του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης ότι ή θα έχουμε συνολική λύση στο πρόβλημα ή δεν θα έχουμε λύση. Απέρριψε το ενδεχόμενο ξεχωριστής διαπραγμάτευσης με κάθε μία από τις χώρες που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα και τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να υπάρχει ένα λύση-πακέτο και θα επιμείνει, ωστόσο αυτό απαιτεί αυστηρή τήρηση των στόχων και των δεσμεύσεων, όπως και των αλλαγών που πρέπει να γίνουν. Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις και όχι ημίμετρα, είπε χαρακτηριστικά, ενώ χαρακτήρισε αδικαιολόγητη, τη νέα υποβάθμιση από τον Οίκο Μούντις.

    «Θα δώσουμε μάχη»

    Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι η λύση -πακέτο είναι η λύση «που θα βοηθήσει την Ευρώπη, την Ευρωζώνη, το ευρώ και βεβαίως, την Ελλάδα και τις άλλες χώρες που χτυπιούνται από τις αγορές», προσθέτοντας ότι «όπως υπάρχει και από την ΕΕ συνολικά η ευθύνη να διαμορφώσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον γα το ευρώ, επομένως και για τη διαχείριση του χρέους, προκειμένου να πειστούν οι αγορές».

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η πρόταση που υπάρχει στο τραπέζι διαμορφώνεται στην βάση των αποφάσεων του Φεβρουαρίου, αναφέρθηκε σε διάφορα στοιχεία όπως η οικονομική διακυβέρνηση, το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας με πρόταση Μέρκελ-Σαρκοζί, ο μελλοντικός ευρωπαϊκός μηχανισμός και η διαχείριση του χρέους Ελλάδας-Ιρλανδίας και επανέλαβε επιτακτικά ότι "θέση μας είναι ότι πρέπει να υπάρχει ένα συνολικό πακέτο-λύσης και εδώ θα δώσουμε τη μάχη".

    Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι "η μάχη μέχρι την 25η Μαρτίου είναι κρίσιμη, αλλά όχι το τέλος του κόσμου" καθώς "αν δεν υπάρξουν θετικές αποφάσεις, εμείς, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας, αλλά να ρίξουμε όλο και μεγαλύτερο βάρος στις δικές μας δυνάμεις" ενώ "από την άλλη μεριά και καλά να πάει αυτή η μάχη, δεν σημαίνει ότι επειδή δημιουργήθηκε ένα καλύτερο κλίμα εμείς δεν θα πρέπει να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές ή να εφαρμόσουμε τις αλλαγές τις οποίες έχουμε αποφασίσει".

    Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα από την μεριά της κάνει αυτό που πρέπει και βρίσκεται σε ένα δρόμο που έχει αξιολογηθεί θετικά και πρόσθεσε ότι το "διαπραγματευτικό μας χαρτί είναι η αξιοπιστία μας και πάνω σε αυτή τη βάση κάνουμε την διαπραγμάτευση".

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε εν τάχει στο ότι η κυβέρνηση ανέλαβε να διαχειριστεί μια "πολύ βαριά κληρονομιά", υπενθυμίζοντας ότι "ίσως να είναι σημαδιακό πως σαν σήμερα πριν 7 χρόνια ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας η ΝΔ", ενώ πρόσθεσε ότι "καταφέραμε να μην χρεοκοπήσει η χώρα, να διαμορφωθεί ένας μηχανισμός στήριξης στην ΕΕ, ο οποίος αυτή τη στιγμή μας επιτρέπει να συνεχίζουμε μια σχετικά κανονική πορεία χρηματοδότησης της οικονομίας μας και των αναγκών μας, σε επίπεδο κρατικών δαπανών".

    Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι παράλληλα η κυβέρνηση έπρεπε να αντιμετωπίσει και χρόνιες παθογένειες της κοινωνίας και της οικονομίας καθώς και το χρέος και το έλλειμμα.

    Παπανδρέου: Αδικαιολόγητη η υποβάθμιση από τον Moody's

    Αναφερόμενος στην υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moody's ο Πρωθυπουργός είπε ότι «η νέα υποβάθμιση είναι αδικαιολόγητη μιας και δεν έχει καμία βάση σε σχέση και με την πορεία του προγράμματός μας».

    Ο λόγος για την ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης Moody's Investors Service πως υποβαθμίζει κατά τρεις μονάδες την πιστοληπτική ικανότητας της Ελλάδος, από το Ba1 στο Β1, μη αποκλείοντας να προβεί και σε ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμισή της, εξαιτίας των επίμονων οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα και τον αμείωτο κίνδυνο χρεωκοπίας της.

    Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, «η απόφαση του οίκου αξιολόγησης βασίζεται αποκλειστικά στους εκτιμώμενους κινδύνους του προγράμματος και της διεθνούς κατάστασης. Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί απλώς αναφέρεται στην ανακοίνωση αλλά δεν συνυπολογίζεται στην ανάλυση ούτε στις θετικές προοπτικές που αυτή δημιουργεί για την οικονομία».

    Εν τω μεταξύ, επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για το ρόλο των οίκων αξιολόγησης και τα κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της ελληνικής οικονομίας κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ FM

    Σχετικές ειδήσεις: Υπ. Οικονομικών: «Εντελώς αδικαιολόγητη» η νέα υποβάθμιση της Moody's

    Είδηση: 62270

    [05] Δημοπρασία εντόκων γραμματίων 6μηνης διάρκειας

    Τριτη, 08 03 2011 09:10

    Ποσό ύψους 1,25 δισ. ευρώ επιχειρεί να αντλήσει σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, με τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου, σε άυλη μορφή, λήξεως 9 Σεπτεμβρίου του 2011. Η ημερομηνία διακανονισμού θα είναι η Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Ηλεκτρονική Δευτερογενής Αγορά Τίτλων (ΗΔΑΤ), σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.

    Επίσης, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών, τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, όσο και κατά το χρονικό διάστημα των 2 εργάσιμων ημερών μετά το τέλος αυτής, και μέχρι ώρας 12:00 της δεύτερης εργάσιμης ημέρας. Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού για κάθε μία από τις παραπάνω δύο περιπτώσεις.

    Για τα έντοκα γραμμάτια δεν θα δοθεί καμία προμήθεια.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Υπ. Οικονομικών: «Εντελώς αδικαιολόγητη» η νέα υποβάθμιση της Moody's

    Είδηση: 62242

    [06] Πολύνεκρη πυρκαγιά σε κατάστημα ρούχων

    Τριτη, 08 03 2011 08:57

    Τραγικό τέλος είχαν έξι άνθρωποι, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 02:00 σε πολυώροφο κινεζικό κατάστημα με είδη ρουχισμού στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Κανάρη στην Αγία Βαρβάρα του Αιγάλεω. Οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για Κινέζους μετανάστες οι οποίοι εργάζονταν και κοιμούνταν στο κτίριο, και οι οποίοι παγιδεύτηκαν στις φλόγες.

    Η πυροσβεστική ενημερώθηκε για την πυρκαγιά στο κτίριο το οποίο έχει υπόγειο, ισόγειο, πρώτο και δεύτερο όροφο, στις 02:16 αλλά όταν έφθασαν εκεί δυνάμεις της είχε τυλιχθεί ολόκληρο στις φλόγες.

    Η πυρκαγιά κατασβέστηκε στις 04:15 κι όταν οι άνδρες της πυροσβεστικής κατάφεραν να εισέλθουν στο κτίριο, βρήκαν έξι απανθρακωμένα πτώματα ενώ ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος όλων των ορόφων.

    Πηγές ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 62233

    [07] Επέλαση του χιονιά

    Τριτη, 08 03 2011 08:23

    Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη χώρα, με ισχυρές χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους. Σοβαρά είναι τα προβλήματα, κυρίως στο οδικό δίκτυο. Λόγω πτώσης δέντρων έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές της Αττικής, αλλά και σε αρκετά νησιά. Κλειστά τα σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας. Χιονοπτώσεις μέχρι και αύριο, ακόμα και στην πόλη της Αθήνας, προβλέπει η ΕΜΥ. Έρευνες της ΕΜΑΚ στη λίμνη Αρκαδία στο νομό Αρκαδίας για ένα άτομο που έχει εξαφανιστεί από χθες το βράδυ και οι δικοί του τον αναζητούν.

    Ισχυρές χιονοπτώσεις - Θυελλώδεις άνεμοι

    Στην Αττική, κλειστή είναι η λεωφόρος Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω, ο δρόμος από Πεντέλη προς Νέα Μάκρη, μετά το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, καθώς και η λεωφόρος Διονύσου μέχρι την Άνοιξη.

    Απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει και στην παλαιά εθνική Ελευσίνας-Θήβας από το 4ο χιλιόμετρο, ενώ οι αλυσίδες είναι απαραίτητες στο υπόλοιπο τμήμα της.

    Στη Θεσσαλονίκη, η κυκλοφορία έχει διακοπεί από τη διασταύρωση του Αγίου Βασιλείου με τον Χορτιάτη.

    Με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα και στο μεγαλύτερο τμήμα του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου των νομών Μαγνησίας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Βοιωτίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Χαλκιδικής, Φλώρινας, Ημαθίας και Αχαΐας.

    Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Γρίβας-Καστανερής-Λειβαδίων στο νομό Κιλκίς.

    Αλυσίδες πρέπει να έχουν μαζί τους οι οδηγοί που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα του Καϊμακτσαλάν, του Σελίου, αλλά και προς τα «3-5 Πηγάδια».

    Στο νομό Φλώρινας, οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κίνηση των οχημάτων σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του νομού, λόγω των συνθηκών παγετού, αλλά και στα ορεινά του νομού Γρεβενών.

    Αποκλεισμένα χωριά στη Φθιώτιδα.

    Χιονίζει σε όλη την κεντρική Πελοπόννησο από χθες το βράδυ, ακόμα και μέσα στην Τρίπολη. Στα ορεινά της Κορινθίας, της Αχαΐας και της Αρκαδίας η χιονόπτωση είναι πολύ πιο έντονη. Το εθνικό οδικό δίκτυο είναι ανοικτό και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

    Κανονικά διεξάγεται σήμερα η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας και στο ύψος της Μαλακάσας, όπου λόγω του χιονιού είχαν ακινητοποιηθεί για ώρες εκατοντάδες οχήματα.

    Οχήματα του δήμου Λαμίας, καθαρίζουν τους δρόμους της πόλης και ρίχνουν αλάτι στις κεντρικές αρτηρίες. Στις οδούς Λαμίας-Άμφισσας, Λαμίας-Δομοκού και Λαμίας-Καρπενησίου, η κυκλοφορία επιτρέπεται μόνο στα Ι.Χ. και διεξάγεται μόνο με αλυσίδες.

    "Τα μεγάλα προβλήματα που προέκυψαν, με τον πολύωρο εγκλωβισμό εκατοντάδων αυτοκινήτων και επιβατών εκτεθειμένων σε κίνδυνο, έδειξαν πως κάποιοι δεν έκαναν το καθήκον τους. Γι' αυτό αναζητούνται ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση και θα αποδοθούν", τονίζεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών και Δικτύων, που εκδόθηκε αργά χθες το βράδυ, σχετικά με τον εγκλωβισμό των αυτοκινήτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, εξαιτίας της χιονόπτωσης.

    "Όπως είναι γνωστό η διαχείριση, λειτουργία και ασφαλής κυκλοφορία στους αυτοκινητόδρομους που ανήκουν στην κατηγορία των παραχωρήσεων αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του κατά περίπτωση παραχωρησιούχου. Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για την κακοκαιρία που εκδηλώθηκε με έντονη χιονόπτωση, έπρεπε να ληφθούν υπόψη ώστε οι υπεύθυνοι να εκπονήσουν και να εφαρμόσουν αποτελεσματικό επιχειρησιακό σχέδιο", προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Περιφερειακά της Λαμίας, το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 15 εκατ., ενώ στη δυτική Φθιώτιδα το Δομοκό και την Λοκρίδα τα περισσότερα χωριά είναι αποκλεισμένα, αφού το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 40 εκατ.

    Προβλήματα ηλεκτροδότησης

    Εκτεταμένα προβλήματα ηλεκτροδότησης έχουν δημιουργήσει τα ακραία καιρικά φαινόμενα σε αρκετές περιοχές της επικράτειας.

    Τα προβλήματα εντοπίζονται σε Πήλιο, Αλόννησο, Κάρυστο, Σκόπελο Σκιάθο, Βάγια Άσπρα Σπίτια στη Βοιωτία, Νεοχώρι και Υπάτη στη Φθιώτιδα, στην περιοχή των Κρεμαστών και στο Αρτεμίσιο.

    Στην Αττική, τα προβλήματα εντοπίζονται σε Θρακομακεδόνες, Λιόσια, Άγιο Στέφανο, σε Βάγια, Άσπρα Σπίτια στη Βοιωτία, Νεοχώρι και Υπάτη στη Φθιώτιδα, στα Κρεμαστα και στο Αρτεμίσιο.

    Κλειστά σχολειά

    Κλειστά θα μείνουν σήμερα τα σχολεία στους νομούς Φλώρινας και Καστοριάς, στους δήμους Πύλης και Καλαμπάκας στα Τρίκαλα, στη Φθιώτιδα, την Ευρυτανία, τη Βοιωτία, την Αρκαδία.

    Στην Αττική, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία σε Παλαιά και Νέα Πεντέλη, Μελίσσια, Βριλήσσια, Κηφισιά, Μαρούσι, Ερυθραία, Εκάλη, Χαλάνδρι, Χασιά, Οινόη, Βίλια, Ερυθρές και το 1ο δημ. Σχολείο Μάνδρας.

    Χώρους για τη φιλοξενία αστέγων διαμόρφωσε ο Δήμος Αθηναίων, στην οδό Πειραιώς και ο Δήμος Θεσσαλονίκης στην οδό Αναγνωσταρά, ενώ ανοιχτά θα είναι τα δημοτικά γυμναστήρια.

    Ανεστάλησαν λόγω της κακοκαιρίας οι σημερινές στάσεις εργασίας των εργαζομένων στα τρόλεϊ.

    Δεμένα τα πλοία

    Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φτάνουν έως και τα 10 μποφόρ.

    Απαγόρευση απόπλου ισχύει επίσης για τις περιοχές Πρίνου-Καβάλα, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Αρκίτσα-Αιδηψός και Βόλος-Σποράδες.

    Τα δρομολόγια στη γραμμή Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου γίνονται μόνο πλοία κλειστού τύπου. Επίσης, το πρωί δεν πραγματοποιήθηκε το πρωινό δρομολόγιο από Κυλλήνη για Ζάκυνθο, ενώ δεν γίνονται τα δρομολόγια των μικρών σκαφών από Παλούκια για Σαλαμίνα.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Χιονοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι σε όλη την επικράτεια

    Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

    Ενημέρωση για την κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο

    Είδηση: 62224

    [08] Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας ο κ. Δημήτρης Κατσαρός

    Τριτη, 08 03 2011 11:47

    Ο κ. Δημήτρης Κατσαρός εξελέγη πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, στο πλαίσιο των επαναληπτικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν στην Κυριακή. Ειδικότερα, ο κ. Κατσαρός έλαβε 370 ψήφους έναντι 150 του Φίλιππου Σαμαρά, ενώ βρέθηκαν 11 άκυρα και 34 λευκά ψηφοδέλτια. Υπενθυμίζεται ότι ο συνδυασμός του κ. Κατσαρού έχει τη απόλυτη πλειοψηφία στο νέο Δ.Σ.

    Είδηση: 62341

    [09] Ημερίδα των ξενοδόχων για τον τουρισμό στη Δράμα

    Τριτη, 08 03 2011 11:47

    Ημερίδα για το νέο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης της Δράμας, οργανώνει αύριο (Τετάρτη) η Ένωση Ξενοδόχων νομού Δράμας.

    Στόχος είναι η παρουσίαση των απαιτούμενων δράσεων για την αποτελεσματική τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Δράμας και των νέων συνθηκών που διαμορφώνουν ο «Καλλικράτης» και η οικονομική ύφεση. Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα τουριστικής έρευνας της Ένωσης Ξενοδόχων, καθώς και εισηγήσεις για τις προοπτικές του τουριστικού προϊόντος της Δράμας και ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης. «Ευελπιστούμε ότι θα ενώσουμε όλους τους τουριστικούς φορείς του τόπου κάτω από ένα κοινό όραμα για το μέλλον του νομού» ανέφερε στην ΕΡΑ Καβάλας ο πρόεδρος των ξενοδόχων, Άγγελος Καλλίας. Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Δράμας, στις 5.30 αύριο το απόγευμα.

    Σύνταξη: Ρένα Πανταζόγλου

    Είδηση: 62342

    [10] Τοποθετήσεις αξιωματικών της ΕΛΑΣ

    Τριτη, 08 03 2011 11:46

    Ο Αρ. Κουτσαφτάκης, που προήχθη στο Βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή παραμένει Διοικητής Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι αξιωματικοί Νίκος Μυλωνάκης και Γιάννης Καπριδάκης που προήχθησαν και αυτοί στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή, παραμένουν στο επιτελείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων ως Υποδιευθυντές.

    Τέλος ο Βαγγέλης Παρασύρης μετατίθεται στο επιτελείο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης.

    Σοφία Θεοδωράκη Είδηση: 62340

    [11] Δηλώσεις Κεγκέρογλου στα Χανιά

    Τριτη, 08 03 2011 11:45

    Τη διαβεβαίωση ότι κανένας άνεργος δεν θα βρεθεί χωρίς επίδομα ανεργίας, έδωσε το Σάββατο από τα Χανιά ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου.

    Ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε ότι δεν καταργούνται τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση διαφοροποιεί τη μέχρι πρότινος επιδοματική πολιτική με ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης.

    Χανιώτικα Νέα. Είδηση: 62339

    [12] Μεγάλες ζημιές από την πυρκαγιά στους Μύλους Κρήτης

    Τριτη, 08 03 2011 11:43

    Σε 110.000 ευρώ ανέρχονται οι ζημιές, από τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Κυριακής στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Μύλοι Κρήτης στη Σούδα.

    Η φωτιά κατέστρεψε αποθήκη με ζωοτροφές, ενώ επί τόπου έσπευσαν 5 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 18 άνδρες, που κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά μετά από πολύωρη μάχη με τις φλόγες. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, η αιτία της πυρκαγιάς παραμένει άγνωστη ενώ διενεργείται προανάκριση.

    Σοφία Θεοδωράκη Είδηση: 62337

    [13] Στην έκθεση του Βερολίνου η ΠΙΝ

    Τριτη, 08 03 2011 11:41

    Στην τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου που ανοίγει αύριο τις πύλες της θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

    Η έκθεση του Βερολίνου θα διαρκέσει έως τις 13 Μαρτίου ενώ από τις 19 - 27 Μαρτίου η περιφέρεια θα συμμετάσχει στη δημιουργίας ελληνικής παραλίας σε ένα από τα μεγαλύτερα πολυκαταστήματα του Λονδίνου. Είδηση: 62338

    [14] Στάση εργασίας στους ΟΤΑ

    Τριτη, 08 03 2011 11:41

    Στάση εργασίας πραγματοποιούν από τις 10 έως τις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. Κέρκυρας, με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης των 30 εργαζομένων στον πρώην Δήμο Κερκυραίων, διεκδικώντας από την δικαιοσύνη την μονιμοποίηση τους.

    Είδηση: 62335

    [15] Συνάντηση γονιών για τη Μονάδα Νεογνών

    Τριτη, 08 03 2011 11:41

    Προσπάθεια προκειμένου να στελεχωθεί επαρκώς και να λειτουργήσει άμεσα η Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, καταβάλλει ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών Προσχολικής Ηλικίας.

    Για τον λόγο αυτό συγκροτεί «Επιτροπή αγώνα γονιών» και καλεί σε συνάντηση την Ένωση Γονέων Χανίων, τους Συλλόγους Τριτέκνων και Πολυτέκνων αλλά και όποιον άλλο Σύλλογο Γονέων δραστηριοποιείται στην πόλη μας, σήμερα στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

    Σοφία Θεοδωράκη Είδηση: 62336

    [16] Συνεχίζει ο «Γλάρος» από το ΔΗΠΕΘΕ

    Τριτη, 08 03 2011 11:33

    Για τρεις ακόμη παραστάσεις παρατείνεται η παρουσίαση της παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, «Ο Γλάρος» του Τσέχωφ, ενώ έως τις 27 Μαρτίου θα παρουσιάζεται τις πρωινές ώρες σε γυμνάσια και λύκεια της Καβάλας.

    Για το κοινό οι παραστάσεις θα δίνονται κάθε Κυριακή, στις 8 το βράδυ. Εκτάκτως, το έργο θα παιχθεί και την ερχόμενη Παρασκευή (στις9 το βράδυ) προκειμένου τα έσοδα να ενισχύσουν τους σκοπούς του Ιδρύματος «Αγία Μαρίνα».

    Παράλληλα, το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας προετοιμάζει την θεατροποίηση των διηγημάτων, που έγραψαν μαθητές στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Είμαι γλάρος». Τα βραβευμένα έργα των μαθητών θα παρουσιαστούν στο κοινό, στις 21 και 22 Μαρτίου. Λίγο νωρίτερα, στις 19 και 20 Μαρτίου, ερασιτέχνες ηθοποιοί των θεατρικών σχημάτων της Καβάλας θα αναλάβουν να προαναγγείλουν την επόμενη παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ με το έργο του Νίκου Δήμου «Και Ιουλιέττα», παρουσιάζοντας ένα θεατρικό δρώμενο σε διάφορα υπαίθρια σημεία της Καβάλας μεβ¦ πολλές Ιουλιέττες. «Πηγαίνουμε σε διάλογο με τον υπουργό Πολιτισμού για το μέλλον του ΔΗΠΕΘΕ έχοντας στα χέρια ένα πλούσιο βιογραφικό με ποικίλες δράσεις» ανέφερε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Θοδωρής Αμπαζής.

    Σύνταξη: Ρένα Πανταζόγλου

    Είδηση: 62334

    [17] Παρουσίαση βιβλίου

    Τριτη, 08 03 2011 09:39

    Το βιβλίο της «Πινελιές αγάπης και νοσταλγίας» της Σίμπα Ναρντούτσι - Βαΐνά, θα παρουσιάσει το περιοδικό «Παρέμβαση» και το Συνεταιριστικό βιβλιοπωλείο.

    Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα στο ισόγειο του Λαογραφικού Μουσείου Κοζάνης. Είδηση: 62255

    [18] Συνελήφθησαν για απόπειρα ανθρωποκτονίας

    Τριτη, 08 03 2011 09:39

    Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα δύο Αλβανοί 38 και 20 ετών, που κατηγορούνται ότι πυροβόλησαν 22χρονο μέσα στο σπίτι του στο Καναλάκι Πρέβεζας και λήστεψαν τη μητέρα του.

    Οι δύο δράστες προσπαθούσαν πεζοί να περάσουν στην Αλβανία, αλλά συνελήφθησαν από αστυνομικούς στην Θεσπρωτία. Η μητέρα του θύματος αναγνώρισε τους συλληφθέντες, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα εργάζονταν στο Καναλάκι. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ένοπλη ληστεία. Στο μεταξύ, ο 22χρονος συνεχίζει να νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

    Σύνταξη - Επιμέλεια: Βασιλική Γκόρου Είδηση: 62254

    [19] Σκοτώθηκε με αποκριάτικο άρμα

    Τριτη, 08 03 2011 09:34

    Τραγικό θάνατο βρήκε την Κυριακή στις 5:30 το απόγευμα, καθώς έπεσε από πλατφόρμα αποκριάτικου άρματος, που έσυρε τρακτέρ μια 52χρονη φωτογράφος από την Ίκλαινα Πυλίας, η οποία διατηρούσε φωτογραφείο στην Πύλο. Πρόκειται για τη Γεωργία Παναγοπούλου, η οποία επιβαίνοντας στο άρμα με 9 ακόμα άτομα και προορισμό στο Σουληνάρι για να προπαγανδίσει το Καρναβάλι της Γιάλοβας, στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων της Πύλου, έπεσε στο οδόστρωμα, στην εθνική οδό μεταξύ Χανδρινού και του τόπου προορισμού, και σκοτώθηκε. Το καρναβάλι της Πύλου ματαιώθηκε λόγω του τραγικού συμβάντος.

    Συντάκτης είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 62253

    [20] Σκοτώθηκε 35χρονος σε τροχαίο

    Τριτη, 08 03 2011 09:31

    Υπέκυψε στα τραύματά του το βράδυ του Σαββάτου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου είχε διακομιστεί μετά τον τραυματισμό του σε τροχαίο, ο Παναγιώτης Νικήτα Βαρελάς 35 χρόνων. Ο άτυχος 35χρονος τραυματίστηκε στις 4:30 το απόγευμα του Σαββάτου στο δρόμο Ασπροχώματος - Μεσσήνης στο ύψος της Καρυδιάς, όταν σύμφωνα με την Αστυνομία, ερχόμενος με το αυτοκίνητό του από το δρόμο της Μικρομάνης συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με άλλο αυτοκίνητο που κινείτο στο δρόμο με κατεύθυνση από το Ασπρόχωμα προς τη Μεσσήνη.

    Συντάκτης είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 62252

    [21] Στα διευρωπαϊκά δίκτυα η Ιόνια έως τη Κακαβιά

    Τριτη, 08 03 2011 09:29

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τα σχέδια έργων που επιλέχθηκαν για να επιχορηγηθούν από τα κονδύλια του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ).

    Ανάμεσά τους και τρία έργα από την Ελλάδα στα οποία συμπεριλαμβάνεται η μελέτη για την Ιόνια Οδό ως την Κακαβά με προϋπολογισμό 2 εκατ. ευρώ. Τα έργα αυτά αφορούν την κατασκευή και αναβάθμιση ζωτικής σημασίας υποδομών μεταφορών για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Σύνταξη - Επιμέλεια: Βασιλική Γκόρου Είδηση: 62251

    [22] Αποκριές στη Μεσσηνία

    Τριτη, 08 03 2011 09:27

    Με πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων εορτάστηκαν οι τελευταίες απόκριες και η Καθαρά Δευτέρα σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας. Επίκεντρο των καρναβαλικών εκδηλώσεων ήταν για μια ακόμη χρονιά η πόλη της Μεσσήνης το καρναβάλι της οποίας συμπλήρωσε φέτος 151 χρόνια.

    Ιδιαίτερη λαογραφική αξία είχε το αρχέγονο δρώμενο της εβετηρίας που έγινε την Καθαρά Δευτέρα στη Νέδουσα του Δήμου Καλαμάτας. Εορταστικές εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από το Δήμο Καλαμάτας και τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους και σε δημοτικές κοινότητες της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Εκδηλώσεις έγιναν επίσης στη Μεθώνη (Γάμος του Κουτρούλη), το καρναβάλι των «Φούληδων» στην Κυπαρισσία, ο «Βλάχικος γάμος» στο Δώριο και καρναβάλια σε Κορώνη, Διαβολίτσι, Μελιγαλά, Στούπα και άλλες περιοχές.

    Συντάκτης είδησης: Βαγγέλης Ποτέας Είδηση: 62250

    [23] Κινητοποιήσεις στην Ηγουμενίτσα για τους μετανάστες

    Τριτη, 08 03 2011 09:24

    Την παρέμβαση της στο Δημοτικό Συμβούλιο το απόγευμα της Τετάρτης αποφάσισε η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Λαδοχωρίου - Γραικοχωρίου, για το θέμα των μεταναστών,

    ενώ ταυτόχρονα διοργανώνει συγκέντρωση των κατοίκων στις 18:00 στην Πλατεία Δημαρχείου, ως μέσο "πίεσης" στο Δημοτικό Συμβούλιο, που την ίδια ώρα θα συζητάει το θέμα. Οι κάτοικοι στις πρόσφατες λαϊκές συνελεύσεις τους, έχουν εκφράσει την έντονη αντίθεσή τους στην πρόταση από τη Δημοτική αρχή για δημιουργία «προσωρινού» καταυλισμού μεταναστών στην θέση «Γωνιά», ενώ ζητάνε τη λήψη μέτρων από την πολιτεία για την άμεση απομάκρυνση όλων των παράνομων μεταναστών από την Ηγουμενίτσα.

    Σύνταξη - Επιμέλεια: Βασιλική Γκόρου Είδηση: 62249

    [24] Ο Δ. Δράκος για τους οδικούς άξονες

    Τριτη, 08 03 2011 09:21

    Τη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα αυτό των μεγάλων οδικών αξόνων της Πελοποννήσου, ζητά ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δυνατή Πελοπόννησος» Δημήτρης Δράκος, με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, επειδή, όπως αναφέρει σε αυτήν, «τα νέα δεδομένα, εξαιρετικά δυσάρεστα και ανησυχητικά δυστυχώς, που διαμορφώνονται, δημιουργούν έντονο προβληματισμό και ανησυχία στο λαό μας, εν μέσω μάλιστα γενικευμένης κρίσης, επιτείνοντας το κλίμα δυσφορίας και απαισιοδοξίας».

    Ο κ. Δράκος αναφέρεται στο τμήμα Παραδείσια-Τσακώνα και τον περιμετρικό δακτύλιο της Καλαμάτας του δρόμου Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας, και της Ολυμπίας οδού, «στο επίμαχο νότιο τμήμα του Πύργου-Καλό Νερό-Τσακώνας». Για το τμήμα Παραδείσια-Τσακώνα, που κατασκευάζεται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ο κ. Δράκος σημειώνει ότι υπάρχει πρόβλημα υποχρηματοδοτήσεων και πως απαιτείται «άμεσα εύρεση λύσης για την άνετη χρηματοδότηση, που θα διασφαλίζει τη γρήγορη ολοκλήρωση του έργου». Για τον Περιμετρικό δακτύλιο της Καλαμάτας αναφέρει ότι «πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι υπάρχουν τουλάχιστον "σκέψεις και νέες ιδέες" από υπεύθυνους του Υπουργείου και τους αναδόχους του έργου λόγω των διαδικασιών και των αποτελεσμάτων του ύψους επιδίκασης των αποζημιώσεων καθώς και των προσφυγών για τις απαλλοτριώσεις. Αν αυτά αληθεύουν, τότε απαιτείται υπεύθυνη και συντονισμένη παρέμβασή μας και συνεννόηση, προκειμένου να ξεκαθαριστούν τα ζητήματα». Όσον αφορά στο θέμα της Ολυμπίας οδού ή Δυτικού άξονα, ο κ. Δράκος σημειώνει ότι «είναι απολύτως αναγκαίο σε πολλά του σημεία να αποσαφηνιστεί και να ληφθούν ξεκάθαρες- συγκεκριμένες αποφάσεις για την πορεία και την πραγματοποίησή του. Ιδιαίτερα, όμως, πρέπει να καταλήξουμε σαφώς και να διεκδικήσουμε το «δέον γενέσθαι» στο τμήμα από τον Πύργο μέχρι την Τσακώνα». «Τα μεγάλα αυτά ζητήματα υποδομών και ανάπτυξης έχουν φθάσει σε ένα σημείο, εξαιρετικά κρίσιμο για την περιοχή μας» αναφέρει ο κ. Δράκος και συμπληρώνει: «Οφείλουμε να πάρουμε το θέμα πάνω μας και φυσικά να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Έχουμε χρέος να διεκδικήσουμε αυτά τα οποία ανήκουν στον τόπο μας και είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις, της ολοκληρωμένης συνολικής ανάπτυξης της Πελοποννήσου».

    Συντάκτης είδησης: Γιώργος Ξιάρχος Είδηση: 62247

    [25] Και πάλι εμπόδισαν κάτοικοι της Πέρδικας τις έρευνες για τον αγωγό

    Τριτη, 08 03 2011 09:18

    Αντέδρασαν το Σάββατο κάτοικοι της Πέρδικας, όταν εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή, στα ανοιχτά της Πέρδικας, το σκάφος, που ξεκίνησε τις εργασίες,

    Λεπτομερούς Υποθαλάσσιας Έρευνας & Χαρτογράφησης, για το έργο του υποθαλάσσιου αγωγού. Στο σημείο συγκεντρώθηκαν αλιευτικά σκάφη, στα οποία επέβαιναν κάτοικοι αλλά και ο αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Σπύρος Κώστας, και ο πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Πέρδικας κ. Σπύρος Ζωγράφος. Το αίτημα των κατοίκων ήταν το σκάφος GEO PROTECTOR, με σημαία Παναμά, να απομακρυνθεί από την περιοχή και να σταματήσουν οι έρευνες για τον υποθαλάσσιο αγωγό στην περιοχή.

    Σύνταξη - Επιμέλεια: Βασιλική Γκόρου Είδηση: 62245


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 8 March 2011 - 11:14:37 UTC