Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-08-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δήμαρχος Σητείας: «Κακώς χρησιμοποιείται η έκφραση διχοτομημένο χωριό»
  • [02] Φ. Γεννηματά: Εποικοδομητική η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών
  • [03] Α. Παπαδόπουλος: Η κυβέρνηση πρέπει να τρέξει
  • [04] 63 παρεμβάσεις σε 10 μέτωπα στα υπό συζήτηση νέα μέτρα

    [01] Δήμαρχος Σητείας: «Κακώς χρησιμοποιείται η έκφραση διχοτομημένο χωριό»

    Τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως παρουσιάζονται και κακώς χρησιμοποιείται η έκφραση διχοτομημένο χωριό, τόνισε μιλώντας στην εκπομπή Ενημέρωση στην ΝΕΤ ο Δήμαρχος Σητείας, Θοδωρής Πατεράκης, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς των κατοίκων του χωριού Μακρύς Γιαλός στο Λασίθι. Ο κ. Πατεράκης διευκρίνισε ότι η περιοχή ανέκαθεν ανήκε σε δύο διαφορετικές κοινότητες, όπου η κάθε μία είχε τη δική της λογική, ωστόσο, όπως είπε, συνεργάζονταν μεταξύ τους. «Ήθελα να παρέμβω, γιατί εμφανίζεται μία περιοχή αφιλόξενη, με προβλήματα, με ακραίες καταστάσεις. Δεν είναι έτσι. Όλα αυτά τα οποία λέγονται, δημιουργούν πρόβλημα και δυσφημούν την περιοχή» σημείωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η ζωή των κατοίκων δεν δυσκολεύεται. «Όπως γινόταν η εξυπηρέτηση των πολιτών μέχρι τώρα, εξακολουθεί να γίνεται από τις ίδιες κρατικές υπηρεσίες» πρόσθεσε, ενώ αναφερόμενος στους κατοίκους που ισχυρίστηκαν ότι το χωριό είναι κομμένο στα δύο, υποστήριξε ότι οι συγκεκριμένοι κάτοικοι δεν εκφράζουν κανένα θεσμό, σε αντίθεση με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι οι μόνοι που νομιμοποιούνται να εκφραστούν.

    Σχετική είδηση: Μακρύς Γιαλός Λασιθίου: Ένα χωριό χωρισμένο στα δυο λόγω Καλλικράτη

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012 14:27

    Είδηση: 20300

    [02] Φ. Γεννηματά: Εποικοδομητική η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

    Εποικοδομητική, καθώς υπήρξε σύγκλιση, χαρακτήρισε τη χθεσινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών μιλώντας στη ΝΕΤ FM η Φώφη Γεννηματά. Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, επανέλαβε την πρόθεση του κόμματός της να στηρίξει την κυβέρνηση, ωστόσο, όπως σημείωσε, «θα πρέπει πια αυτή τη φορά να μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τον ελληνικό λαό ότι υπάρχει αρχή, μέση και τέλος».

    Παράλληλα, αναφερόμενη στην πρόταση του Ε. Βενιζέλου για ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών μέσω του EFSF, επαναγορά των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου στη δευτερογενή αγορά και μεταφορά στην Ελλάδα των κερδών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από το χαρτοφυλάκιο των ελληνικών ομολόγων που κατέχει, επισήμανε ότι εκτός από τα μέτρα θα πρέπει να μιλήσουμε με τους εταίρους μας και να συμφωνήσουμε για το πώς θα μειώσουμε περαιτέρω το χρέος.

    Ερωτηθείσα για την εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτέμβρη, έκανε λόγο για μια ιδεολογική ομιλία. «Θα προσπαθήσουμε να μιλήσουμε για τις αρχές, τις αξίες και τα συνθήματα της 3ης του Σεπτέμβρη, και πώς αυτά σήμερα απαντούν, σε περίοδο κρίσης, στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας». Κληθείσα να σχολιάσει την αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ για τη δική του εκδήλωση, επίσης στις 3 Σεπτέμβρη, όπως, ανέφερε, η πρώτη της αντίδραση ήταν ότι πρόκειται για κακόγουστο αστείο. «Δεν πίστευα πως είναι αληθινό», είπε και πρόσθεσε ότι το θεωρεί πολύ σοβαρό ατόπημα.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ποια ήταν η συμφωνία η οποία επήλθε τελικά χθες ανάμεσα στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς»;

    Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «Ήταν μία εποικοδομητική συνάντηση, στην οποία υπήρξε σύγκλιση. Θα πρέπει να υπάρξει μια εθνική στρατηγική, ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο συζητάμε, ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να πούμε όταν θα έρθουμε στη Βουλή να ψηφιστούν μέτρα 11,5 δις, να πούμε στον ελληνικό λαό ότι αυτή η ψήφιση, αυτά τα μέτρα, αυτές οι επιπλέον θυσίες οδηγούν κάπου».

    Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «Αυτή τη φορά τη φορά θα πρέπει να έρθουμε και να πούμε ότι υπάρχει προοπτική, υπάρχει ελπίδα, μπορεί να υπάρξει αισιοδοξία, μπορούμε να αλλάξουμε το κλίμα, να σπάσουμε το φαύλο κύκλο της ύφεσης».

    Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «Εμείς θέλουμε να στηρίξουμε την κυβέρνηση, γιατί είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει πολιτική σταθερότητα στον τόπο, αλλά θα πρέπει πια αυτή τη φορά να μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τον ελληνικό λαό ότι υπάρχει αρχή, μέση και τέλος».

    Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «Τι σημαίνει αυτή η ολοκληρωμένη συμφωνία και τι επιπλέον πρέπει να συμπεριλαμβάνει εκτός από τα μέτρα. Όλο αυτό το πρόγραμμα είχε στηριχτεί στη λογική ότι θα υπάρχουν πλεονάσματα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ούτε θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης ούτε τα πλεονάσματα. Άρα, σημαίνει ότι θα πρέπει εκτός από τα μέτρα να μιλήσουμε με τους εταίρους μας και να συμφωνήσουμε για το πώς θα μειώσουμε περαιτέρω το χρέος. Έχουμε καταθέσει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις που δεν καταφεύγουν στην εύκολη λύση του να μειώσουμε το δάνειο που πήραμε το Μάιο του 2010, κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα με τους πολίτες των άλλων χωρών».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Μιλάτε για την πρόταση η οποία κατατέθηκε και χθες από τον κύριο Βενιζέλο για τους τρεις τρόπους μείωσης του χρέους».

    Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «Ακριβώς. Την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών μέσω του EFSF και όχι με επιβάρυνση του δημοσίου χρέους, επαναγορά των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου στη δευτερογενή αγορά και μεταφορά στην Ελλάδα των κερδών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από το χαρτοφυλάκιο των ελληνικών ομολόγων που κατέχει».

    ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΝ 3Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

    Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «Έχουμε πει ότι θα είναι μια ιδεολογική ομιλία αυτή. Θα προσπαθήσουμε να μιλήσουμε για τις αρχές, τις αξίες και τα συνθήματα της 3ης του Σεπτέμβρη, και πώς αυτά σήμερα απαντούν, σε περίοδο κρίσης, στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Νομίζω ότι είναι κάτι που υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη να γίνει, και πιστεύω ότι περιμένει ο κόσμος να το ακούσει αυτό από το ΠΑΣΟΚ».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Την ίδια μέρα από το ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει επίσης εκδήλωση, και το εντυπωσιακό είναι ότι στην αφίσα που κυκλοφορεί, υπάρχουν δύο δικά σας συνθήματα, το ''Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία''».

    Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «Και ''Κοινωνική Απελευθέρωση''. Πρέπει να σας πω ότι χθες το πρωί, όταν με ενημέρωσαν για αυτή την αφίσα, η πρώτη μου αντίδραση ήταν ότι πρόκειται για κακόγουστο αστείο. Δεν πίστευα πως είναι αληθινό. Εάν αυτό είναι σε γνώση πράγματι του ΣΥΡΙΖΑ και του κυρίου Τσίπρα, εγώ θεωρώ ότι είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ατόπημα. Η αριστερά πορευόταν και πρέπει να πορεύεται με κάποιες βασικές αρχές. Μία από αυτές είναι ο σεβασμός στις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις. Η 3η Σεπτέμβρη ανήκει στο ΠΑΣΟΚ, και αυτό δεν είναι κάτι που είναι διαπραγματεύσιμο και συζητήσιμο. Το γνωρίζουν όλοι. Από κει και πέρα, δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να παίζει καθημερινά «πάρ' τα όλα». Δηλαδή δε μπορεί να είναι και με την Ευρώπη, αλλά να γυρίσουμε και στη δραχμή, και με τη δίκαιη κατανομή των βαρών, αλλά να στηρίξουμε και τους φοροφυγάδες της Ύδρας. Δε μπορεί να είναι μονά ζυγά δικά τους, και με τον αστυφύλακα, και με το χωροφύλακα, να μην παράγουν πολιτική και στο τέλος να προσπαθούν να καπηλευτούν την πολιτική και την ιστορία των άλλων».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012 14:06

    Είδηση: 20296

    [03] Α. Παπαδόπουλος: Η κυβέρνηση πρέπει να τρέξει

    Για τη βασική συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων να προχωρήσουν άμεσα στην υλοποίηση των αποφάσεων, μίλησε στη ΝΕΤ FM ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη η συμφωνία που θα υπάρξει μεταξύ των τριών κομμάτων να είναι κατά το δυνατόν εγγύτερα στο κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε τη διαφωνία του κόμματός ως προς την κατάργηση όλων των δώρων σε όλους τους συνταξιούχους, ενώ σημείωσε ότι το ενδεχόμενο να καταργηθεί το επίδομα ανεργίας είναι έξω από κάθε λογική. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι οι συντάξεις του ΟΓΑ δεν θα περικοπούν, σε αντίθεση με τα ειδικά μισθολόγια, στα οποία, όπως επισήμανε, είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν μειώσεις. Ερωτηθείς για τις περικοπές στην τοπική αυτοδιοίκηση, τόνισε ότι και σε αυτόν τον τομέα πρέπει να εξαντληθούν τα περιθώρια, ώστε να μην υπάρξουν λουκέτα στους δήμους.

    Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της Φ. Γεννηματά, επισήμανε ότι και ο ίδιος αντιλαμβάνεται πως αυτή η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει την πολιτική που θα ήθελε να εφαρμόσει ένα κόμμα της ευρωπαϊκής Αριστεράς, όπως είναι η ΔΗΜΑΡ. Ωστόσο, πρόσθεσε, ότι «πρέπει στις συνθήκες της κρίσης να προσαρμόζεσαι και να κάνεις καθετί δυνατό για να περισώσεις ό,τι μπορείς».

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Η βασική συμφωνία των δύο πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό, είναι ότι πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε, πρέπει να υλοποιηθούν όλες οι αποφάσεις. Αυτό ήταν και το μήνυμα που θέλησε να στείλει κι ο πρωθυπουργός στις σημαντικές συναντήσεις που είχε στο εξωτερικό, δηλαδή ότι η κυβέρνηση πρέπει να τρέξει. Πρέπει αυτό τον ενάμιση μήνα, ως και την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής στα μέσα Οκτωβρίου, όπου θα τεθεί το ελληνικό ζήτημα, να έχουν ληφθεί όλες οι αποφάσεις. Άρα, σε αυτό το πλαίσιο οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν να τρέξουν. Απλώς αυτό που απομένει είναι κομβικά ζητήματα, που σχετίζονται κυρίως με τις συντάξεις, με κάποια από τα ειδικά μισθολόγια, να υπάρξει συμφωνία και των τριών εταίρων».

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Η συμφωνία που θα υπάρξει μεταξύ των τριών κομμάτων, πρέπει να είναι κατά το δυνατόν εγγύτερα στο κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας. Βεβαίως, ανάλογα και με την περίοδο που διανύουμε, είναι λογικό να υπάρχουν και κάποιες μικρές αποκλίσεις. Το ζητούμενο είναι να είναι η καλύτερη δυνατή συμφωνία, δεδομένων και των πολύ δύσκολων συνθηκών».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Κατάργηση όλων των δώρων σε όλους τους συνταξιούχους, ακόμα και σε αυτούς του ιδιωτικού τομέα».

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Εμείς με αυτό το μέτρο έχουμε διαφωνία. Βεβαίως, όλα αυτά είναι σε εξέλιξη. Κάθε τόσο έρχεται σχέδιο από τον Υπουργό Οικονομικών, δίνονται διαπραγματεύσεις, δίνονται συζητήσεις, αναζητούνται και τα ισοδύναμα. Νομίζω ότι πρέπει με κάθε τρόπο ό,τι σχετίζεται ιδιαίτερα με τους συνταξιούχους, και πολύ περισσότερο με τους χαμηλόμισθους, να το προσέξουμε πάρα πολύ και να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να μην πειραχτούν».

    ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Είναι έξω από κάθε λογική, ιδίως σε αυτή τη φάση που έχουμε σχεδόν 1.200.000 ανέργους, πρέπει με κάθε τρόπο οι άνθρωποι αυτοί να προστατευθούν και ταυτόχρονα, γιατί δεν έχει σημασία να τους δίνεις μερικές εκατοντάδες ευρώ που δεν μπορεί να βγάλει ούτε το μισό από το μήνα, πρέπει να δούμε τη διαδικασία της ανάπτυξης, προκειμένου να υπάρξουν άμεσα, να ξεκινήσει σαν διαδικασία, θέσεις εργασίας. Δεν αρκεί να λέμε μόνο για τα επιδόματα, που είναι πάρα πολύ χρήσιμα. Πρέπει ταυτόχρονα να δούμε και το σημαντικό θέμα της δημιουργίας θέσεων εργασίας».

    ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΟΓΑ

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «(Ο κύριος Κουβέλης) ήταν κατηγορηματικός και νομίζω το ίδιο ακριβώς είπε και ο κύριος Στουρνάρας ότι τελικώς δε θα τεθεί θέμα, οι άνθρωποι που παίρνουν 360 ευρώ να τους μειώσεις κατά ακόμα 30 ευρώ. Δεν θα περικοπούν».

    ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν μειώσεις. Νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει μια ιδιαίτερη μέριμνα για τους ένστολους, και ιδιαίτερα τους αστυνομικούς. Έχουν δεχθεί πολύ μεγάλες μειώσεις. Ούτως ή άλλως δεν ήταν υψηλοί οι μισθοί των αστυνομικών. Νομίζω ότι κυρίως με τους αστυνομικούς θα υπάρξει μια μεγαλύτερη ευαισθησία, ιδίως σε αυτή την πολύ κρίσιμη φάση για τη χώρα μας».

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Το κομβικό ερώτημα είναι ότι πρέπει να πείσεις την ελληνική κοινωνία, γιατί αν λαμβάνεις μέτρα και η ελληνική κοινωνία δεν έχει πειστεί, δεν έχει κανένα νόημα. Το θέμα είναι να συζητήσουμε ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο, να ξεφύγουμε από τη συζήτηση για τα μέτρα, να πείσουμε και τους εταίρους ότι είναι η τελευταία φορά, αλλά να το εννοούμε και να μη λέμε ψέματα στον κόσμο, γιατί είναι στα όριά του. Άρα πρέπει με το που κλείσει αυτή η διαδικασία με τα μέτρα, να ανοίξει αυτή η συζήτηση και με άμεσο τρόπο να τεθεί, σε ενάμιση μήνα από τώρα ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο, γιατί θα είναι το ελληνικό θέμα στο επίκεντρο, το εθνικό στρατηγικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όλα τα άλλα είναι περισσότερο για κατανάλωση».

    ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Εμείς και στη συνάντηση που έχουμε κάνει με την ΚΕΔΕ, και χθες ο κύριος Κουβέλης, μετά τη συνάντηση των τριών κομμάτων, εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του. Πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα αυτό. Πάρα πολλοί δήμοι είναι έτοιμοι να βάλουν λουκέτο. Δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν, και ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση που οι δήμοι έχουν έναν κοινωνικό ρόλο ιδιαίτερα σημαντικό. Είναι πάρα πολύ κρίσιμος ο ρόλος, ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση, της αυτοδιοίκησης, άρα πρέπει και σε αυτό τον τομέα να εξαντλήσουμε τα περιθώρια, για να μην έχουμε λουκέτα και στους δήμους».

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Ο στόχος μας είναι να συμφωνήσουμε. Θεωρούμε ότι πρέπει η κυβέρνηση αυτή να διατηρήσει τη συνοχή της. Το χειρότερο πράγμα είναι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση αυτή να κλονίζεται. Δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια. Δεν είμαστε στις παλιότερες εποχές που είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε λεονταρισμούς, να παίζουμε ή δεν ξέρω τι άλλο. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, είναι οριακά, και πρέπει να συμφωνήσουμε. Εμείς θέλουμε να εξαντλήσουμε όλα τα όρια για να πετύχει αυτή η κυβέρνηση και να πετύχουμε τον εθνικό μας στόχο, την παραμονή στο ευρώ και τη σωτηρία της κοινωνίας. Δεν λειτουργούμε με άλλες διαφορετικές σκέψεις».

    ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Αντιλαμβάνομαι κι εγώ ότι αυτή η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει την πολιτική που θα ήθελε να εφαρμόσει ένα κόμμα της ευρωπαϊκής Αριστεράς, όπως είναι το δικό μας. Ωστόσο, πρέπει στις συνθήκες της κρίσης να προσαρμόζεσαι και να κάνεις καθετί δυνατό για να περισώσεις ό,τι μπορείς».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012 14:04

    Είδηση: 20291

    [04] 63 παρεμβάσεις σε 10 μέτωπα στα υπό συζήτηση νέα μέτρα

    Tο πακέτο μέτρων των 11,6 δις ευρώ που εξετάζει η κυβέρνηση και συζητούν οι εκπρόσωποι των κομμάτων περιλαμβάνει 63 παρεμβάσεις σε 10 μέτωπα. Στη λίστα με τα μέτρα που έχει δοθεί στους πολιτικούς αρχηγούς περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η μείωση των ειδικών μισθολογίων προοδευτικά κατά 12%, η κατάργηση δώρων εορτών και διακοπών δημοσίων υπαλλήλων, πρόσθετη εργασιακή εφεδρεία, εφαρμογή κοινού μισθολογίου για τις ΔΕΚΟ. Για τις συντάξεις, προοδευτική μείωση σε όλες τις κύριες και επικουρικές με ανώτατο πλαφόν και εξορθολογισμό του εφάπαξ. Επίσης, προσαρμογή των επιδομάτων αναπηρίας, κατάργηση των ειδικών εποχικών επιδομάτων ανεργίας. Στον τομέα της υγείας, μείωση των λειτουργικών δαπανών του ΕΟΠΥΥ και αύξηση της συμμετοχής του ασθενούς και στην παιδεία συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, μείωση προσωπικού και δίδακτρα για μεταπτυχιακές σπουδές.

    Σχετική είδηση: Τι συζητήθηκε στο τραπέζι Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των κομμάτων

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012 14:27

    Είδηση: 20290


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 30 August 2012 - 16:49:28 UTC