Cosmos Mail - Eidhseis (Aug. 29)

From: cosmos@panix.com (Cosmos News)

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Prosfora tou mh kerdoskopikoy organismoy Meswn Enhmerwshs G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com  -  Tel 718 728-1500, P.O. BOX 828 Suffern, NY 10901 *



ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τρεις νεκροι και 13 τραυματιες, απο τους οποιους οι τρεις σοβαρα, ειναι ο θλιβερος απολογισμος της ισχυροτατης εκρηξης που σημειωθηκε λιγο πριν τις 2 το μεσημερι, στη Μοναδα Παραγωγης 20, της ΠΥΡΚΑΛ στην Ελευσινα. Νεκροι ειναι οι Χαραλαμπος Μαυρογιαννακης, Ευαγγελια Χριστοδουλου και Δεσποινα Τελιδη. Βαρια τραυματιες ειναι οι Ροκας Φωτης, Ποτηριαδης Κοσμας και Γιωργος Καριπιδης, οι οποιοι χειρουργηθηκαν και συμφωνα με τους γιατρους διεφυγαν τον κινδυνο. Ελαφρα τραυματιες ειναι οι Τασος Κοτσωνας, Παναγιωτα Παναγιωτουλια, Φωτης Μπαμπανης, Δημητρης Γκολφινοπουλος, Αφροδιτη Τσακμοπουλου, Γιαννης Μπουραθανασοπουλος, Γιαννης Πανταζης, Ελευθερια Μελισαρη, Ελενη Σιδερη και Ελπιδοφορος Γιολαμας. Συμφωνα με τους γιατρους, ορισμενοι απο τους τραυματιες αποχωρησαν μετα την παροχη των πρωτων βοηθειων.

Στον τοπο της εκρηξης εσπευσε ο υπουργος Εθνικης Αμυνας,Γερασιμος Αρσενης, συνοδευομενος απο τους υπουργους Νικο Κουρη και Μανωλη Μπεντενιωτη. Ο κ. Αρσενης εξεφρασε τη λυπη της κυβερνησης στις οικογενειες των θυματων και τη συμπαρασταση στους τραυματιες. Στη συνεχεια μετεβη στο Γενικο Κρατικο Νικαιας, οπου ενημερωθηκε απο τους γιατρους για την κατασταση της υγειας των τραυματιων. Τα αιτια της εκρηξης παραμενουν αγνωστα μεχρι στιγμης, ενω ηδη συστηθηκε επιτροπη που θα τα διερευνησει. Σημειωνεται οτι τη στιγμη της εκρηξης στην εν λογω Μοναδα εργαζονταν τουλαχιστον 30 ατομα.

Το δρομο της ιδιωτικοποιησης παιρνουν τα Ναυπηγεια Σκαραμαγκα, οπως αποφασιστηκε στη σημερινη ευρεια κυβερνητικη συσκεψη, στο γραφειο του υφυπουργου παρα τω πρωθυπουργω, Αντωνη Λιβανη και τη συμμετοχη οχτω υπουργων. Οπως δηλωσε λιγο αργοτερα ο υπουργος Βιομηχανιας, Κωστας Σημιτης, ενδιαφερον για την αγορα της επιχειρησης εχει εκδηλωσει διεθνης ομιλος που εκπροσωπει η ΝΑΥΣΙ Α.Ε. των αδελφων Καλογεριδη. Η ΝΑΥΣΙ θα παρει το 51% των μετοχων και το μανατζμεν, ενω τρεις ξενες εταιριες, μια Ιαπωνικη, μια Νορβηγικη και μια Ισραηλινη θα εχουν το 49%. Το τιμημα καθοριστηκε στα 8 δισεκατομμυρια δραχμες, θα καταβληθει εντοκα σε οχτω χρονια και καλυπτεται ολοκληρο με εγγυητικες επιστολες. Παραλληλα προβλεπονται υποχρεωτικες επενδυσεις 10 δις. δραχμων, εκ των οποιων τα μισα στα δυο πρωτα χρονια λειτουργιας της επιχειρησης. Συμφωνα με τον κ. Σημιτη οι νεοι ιδιοκτητες εγγυωνται τη διατηρηση 2.200 θεσεων εργασιας, γεγονος ομως που σημαινει απολυση, η εθελουσια εξοδο, 825 εργαζομενων, απο τους 3.025 που απασχολουνται σημερα. Η κυβερνητικη επιτροπη εξουσιοδοτησε τον αναπληρωτη υπουργο Βιομηχανιας, Χρηστο Ροκοφυλλο και τον υφυπουργο Οικονομικων, Νικο Κυριαζιδη, για τη περαιτερω διαπραγματευση με τον ομιλο, προκειμενου να συνεχισθει η συνεργασια με το υπουργειο Εθνικης Αμυνας και να εξασφαλισθει το προγραμμα ναυπηγησης των φρεγατων του Πολεμικου Ναυτικου. Κατηγορηματικα αντιθετοι με τη λυση που προταθηκε, ειναι οι εργαζομενοι,που απειλουν με δυναμικες κινητοποιησεις. Για ανακολουθια, αδιαφανεια και ελλειψη κοινωνικης ευαισθησιας κατηγορει την κυβερνηση η Πολιτικη Ανοιξη, το ΚΚΕ κανει λογο για ξεπουλημα, ενω ο Νικος Κωνσταντοπουλος κατηγορει την κυβερνηση οτι αλλα ελεγε και αλλα κανει.

Την ιδια ωρα κλιμακωνουν τις κινητοποιησεις τους οι εργαζομενοι σε προβληματικες επιχειρησεις που εκλεισαν. Στους Φιλιατες, οι εργαζομενοι στα κλωστηρια, απεκλεισαν σημερα συμβολικα για δυο ωρες την Εθνικη οδο Ηγουμενιστας - Ιωαννινων, ενω οι συναδελφοι τους στην υφαντουργια ΡΟΚΑ της Λαρισας πραγματοποιησαν πορεια διαμαρτυριας στο κεντρο της πολης. Αυριο οι εργαζομενοι στα Πλαστικα Καβαλας θα πραγματοποιησουν συλλαλητηριο, στο οποιο εχουν δηλωσει συμμετοχη εργατικα σωματεια και αλλοι φορεις, με κεντρικο ομιλητη τον Προεδρο της ΓΣΕΕ, Χρηστο Πρωτοπαπα.

Στο τριτο θερινο τμημα της Βουλης αρχισε η συζητηση της συμβασης μεταξυ του ελληνικου δημοσιου και της γερμανικης κοινοπραξιας ΧΟΧΤΙΦ, για την κατασκευη του αεροδρομιου των Σπατων. Η συζητηση παρουσιαζει μεγαλο ενδιαφερον, καθως δυο τουλαχιστον βουλευτες του ΠΑΣΟΚ εχουν εκφρασει δημοσια την αντιθεση τους με την κατασκευη του αεροδρομιου, ενω η Πολιτικη Ανοιξη, που ειχε ταχθει υπερ της συμβασης, στην αρμοδια κοινοβουλευτικη επιτροπη, αφηνει ανοιχτο το ενδεχομενο να την καταψηφισει. Ο κοινοβουλευτικος εκπροσωπος του κομματος, Ανδρεας Λεντακης, δηλωσε οτι η παραταξη του εκτιμα πως το αεροδρομιο ειναι αναγκαιο, αλλα υπαρχει μεγα ζητημα αδιαφανειας. Προσθεσε οτι η Πολιτικη Ανοιξη θα περιμενει διευκρινισεις και συγκεκριμενες απαντησεις απο την κυβερνηση, απο τις οποιες θα εξαρτηθει και η σταση των βουλευτων του κομματος. Και ενω η συζητηση αρχισε, σε εξελιξη βρισκονται απο το πρωι κινητοποιησεις των κατοικων και φορεων της περιοχης των Μεσογειων, που αντιδρουν στην κατασκευη του νεου αεροδρομιου. Στο πλαισιο της κινητοποιησης τους εχουν καταλαβει απο το πρωι τη Γεφυρα Σταυρου - Αγιας Παρασκευης και παρα την επεμβαση του Εισαγγελεα αρνουνται να αποχωρησουν. Το μεσημερι ο υπουργος ΠΕΧΩΔΕ, Κωστας Λαλιωτης, ενημερωσε τους βουλευτες του κυβερνωντος κομματος, που μετεχουν στο τριτο θερινο τμημα της Βουλης, για το περιεχομενο και τους ορους της συμβασης.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στους Σερβους της Βοσνιας καταλογιζουν τα Ηνωμενα Εθνη την ευθυνη για την φονικη οβιδα που σκοτωσε στο κεντρο του Σαραγεβο 37 ατομα, ενω πανω απο 80 τραυματιστηκαν. Κατοπιν αυτου, το ΝΑΤΟ και ο ΟΗΕ εξεταζουν το ενδεχομενο αεροπορικων επιδρομων ως απαντηση στη χθεσινη σφαγη, καθως η περιοχη οπου επεσε η οβιδα εχει χαρακτηριστει ασφαλης περιοχη,ανευ στρατιωτικης σημασιας.Παραλληλα, το αμερικανικο αεροπλανοφορο, Θεοδωρος Ρουζβελτ, κατευθυνεται στην Αδριατικη.Ο προεδρος της Βοσνιας, Αλια Ιζετμπεκοβιτς, που συνανταται αποψε στο Παρισι με τον γαλλο προεδρο Ζακ Σιρακ, ζητησε απο το ΝΑΤΟ την παραδειγματικη τιμωρια των Σερβων της Βοσνιας.Ο βοσνιος υπουργος εξωτερικων,απειλησε οτι αν δεν υπαρξει παραδειγματικη τιμωρια, η χωρα του θα αποσυρθει απο τις διαπραγματευσεις της αμερικανικης ειρηνευτικης πρωτοβουλιας.

Παντως οι Σερβοι της Βοσνιας εχουν αρνηθει κατηγορηματικα οτι ευθυνονται για την βομβιστικη επιθεση, ενω σε μια κινηση καλης θελησης χαιρετησαν την νεα αμερικανικη πρωτοβουλια για το βοσνιακο, εκφραζοντας ταυτοχρονα τη διαθεση να κλεισει οριστικα το κεφαλαιο του πολεμου.Στο Βελιγραδι, συναντωνται αποψε ο ειδικος απεσταλμενος του ΟΗΕ, Γιασουσι Ακασι με τον σερβο προεδρο, Σλομπονταν Μιλοσεβιτς. Στην Αθηνα, ο κυβερνητικος εκπροσωπος, Ευαγγελος Βενιζελος εξεφρασε τον αποτροπιασμο του για την επιθεση στο Σαραγεβο και παραλληλα,διατυπωσε την ελπιδα οτι παρομοιες ενεργειες δεν προκειται να σταματησουν τις προσπαθειες για ειρηνικη λυση.

Ισχυρη εκρηξη σημειωθηκε στο κεντρο της Τιφλιδας, στη Γεωργια, την ωρα που ο Εντουαρντ Σεβαρντναντζε εβγαινει απο το κτιριο του κοινοβουλιου, με αποτελεσμα να τραυματισθει ελαφρα.Επι τοπου εσπευσαν ισχυρες αστυνομικες δυναμεις, ενω ελαφρα τραυματισμενοι ειναι και οι σωματοφυλακες του πρωην σοβιετικου υπουργου εξωτερικων.Κανεις μεχρι στιγμης δεν εχει αναλαβει την ευθυνη.

Νεο σκανδαλο στην Ιταλια. Ειδικη επιτροπη της κυβερνησης διεξαγει ερευνες για παρανομιες σχετικα με την ενοικιαση, με εξαιρετικα χαμηλο ενοικιοστασιο, διαμερισματων σε ισχυρους παραγοντες της πολιτικης ζωης της χωρας. Η αποκαλυψη αυτη εχει εξοργισει την ιταλικη κοινη γνωμη, δεδομενου του οικιστικου προβληματος που αντιμετωπιζει η χωρα.Ο ιταλος πρωθυπουργος επειτα απο τη συναντηση που ειχε με τον γερμανο καγκελαριο, Χελμουτ Κολ, δηλωσε οτι η χωρα του θα συζητησει την επιστροφη της λιρετας στο ευρωπαικο συστημα συναλλαγματικων ισοτιμιων.

Δυο ατομα σκοτωθηκαν και τεσσερα τραυματιστηκαν, απο πυρκαγια που ξεσπασε σε τουρκικη επιχειρηση στην πολη Ουλμ της νοτιας Γερμανιας. Η πυρκαγια πηρε γρηγορα μεγαλες διαστασεις με αποτελεσμα οι φλογες να επεκταθουν και σε γειτονικα καταστηματα,που υπεστησαν μεγαλες ζημιες, ενω η τουρκικη επιχειρηση καταστραφηκε ολοσχερως.Η αστυνομια δεν αποκλειει την περιπτωση εμπρησμου.

Αρχισε σημερα στην Ταιλανδη, απο ομαδα αμερικανων και ταιλανδων στρατιωτικων γιατρων, σειρα πειραματων σε εθελοντες ενος νεου φαρμακου,το οποιο ελπιζεται οτι θα αποδειχθει αποτελεσματικο εμβολιο κατα του ΑΙΔΣ. Ηδη το νεο φαρμακο, εχει δοκιμασθει σε 2.000 εθελοντες στις Ηνωμενες Πολιτειες και αποδειχθηκε οτι δεν παρουσιαζει επικινδυνες παρενεργειες, ενω ελπιζεται οτι ενεργοποιει τον μηχανισμο παραγωγης αντισωματων, που θωρακιζουν τον οργανισμο εναντι του ιου που προκαλει το ΑΙΔΣ.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε εξελιξη βρισκεται μεγαλη πυρκαγια στη θεση Αργαλαστη Πηλιου, που εκδηλωθηκε αργα το μεσημερι και λογω των ισχυρων ανεμων που πνεουν στην περιοχη πηρε γρηγορα τεραστιες διαστασεις. Παρα την αμεση κινητοποιηση των πυροσβεστικων δυναμεων, η πυρκαγια καιει ανεξελεγκτη μεγαλη δασικη εκταση. Η φωτια εχει δυο μετωπα, το ενα προς τον Προφητη Ηλια και το αλλο προς το Νεοχωρι. Στις προσπαθειες κατασβεσης της παιρνουν μερος δυο Πυροσβεστικα αεροσκαφη, ενω ο Νομαρχης Μαγνησιας, κ. Παπαδημητριου, απηυθυνε εκκληση για την αποστολη και αλλων πυροσβεστικων αεροσκαφων.

Τη δημιουργια της λεγομενης οικονομικης αστυνομιας (Σωμα Διωξης Οικονομικου Εγκληματος) που θα οπλοφορει, θα κανει συλληψεις, θα ελεγχει και θα ερευνα για την παταξη της φοροδιαφυγης, της δασμοφοροδιαφυγης και καθε οικονομικου εγκληματος προβλεπει, μεταξυ αλλων, το νομοσχεδιο που εδωσε σημερα ο υπουργος Οικονομικων,Αλεκος Παπαδοπουλος. Το νομοσχεδιο προβλεπει επισης δυο νεα επιπεδα ελεγχου με οικονομικους επιθεωρητες και ελεγκτικα κεντρα.

Συνεχιστηκε και σημερα το μπαραζ των αντιδρασεων στις προσφατες δηλωσεις του Κωνσταντινου Μητσοτακη περι επιστροφης του στην Πρωθυπουργια. Αν και οι αντιδρασεις ηταν σε χαμηλοτερους τονους, κοινος παρανομαστης ολων των δηλωσεων ηταν οτι ο τεως πρωθυπουργος δημιουργει προβλημα στη Νεα Δημοκρατια. Παντως κορυφαια στελεχη του κομματος, οπως οι κυριοι Τσαλδαρης, Βαρβιτσιωτης και αλλοι απεφυγαν να κανουν οποιοδηποτε σχολιο, ενω ο κ. Μιλτιαδης Εβερτ, συμφωνα με πληροφοριες, δεν επιθυμει να δοθει συνεχεια στο θεμα, καθως οπως εκτιμουν παραγοντες τις Ρηγιλης, η κινηση του κ. Μητσοτακη ειχε αρνητικο αντικτυπο. Ο τεως πρωθυπουργος, που επεστρεψε απο τα Χανια, δεν θελησε να κανει καμμια δηλωση και το μεσημερι συναντηθηκε με τον Στεφανο Μανο, ο οποιος τον ενημερωσε για τη σταση του κομματος κατα τη συζητηση επι τη συμβασης για το αεροδρομιο των Σπατων.

Την επιμονη της αμερικανικης κυβερνησης για επιλυση των ελληνοτουρκικων προβληματων, μεσω απευθειας διαλογου και την αρση του εμπαργκο κατα των Σκοπιων, επανελαβε ο Τζωρτζ Στεφανοπουλος, συμβουλος του Προεδρου Κλιντον, στη διαρκεια συνεντευξης Τυπου. Κατα τον κ. Στεφανοπουλο ο ελληνοτουρκικος διαλογος μπορει να ξεκινησει απο εμπορικα και οικονομικα θεματα και να δημιουργησει τη βαση επιλυσης του Κυπριακου, των διαφορων στο Αιγαιο και αλλων διμερων θεματων.Για το Σκοπιανο ειπε οτι η Ουασιγκτον δεν προκειται να συναψει πληρεις διπλωματικες σχεσεις, πριν επιλυθουν τα προβληματα με την Ελλαδα, τονισε ομως οτι η αρση του εμπαργκο θα βοηθουσε στη μειωση πιθανον εντασεων στη νοτια Βαλκανικη. Ο κυβερνητικος εκπροσωπος δεν θελησε να σχολιασει τις δηλωσεις του αμερικανου συμβουλου και περιοριστηκε να πει οτι οι θεσεις της Ελλαδος ως προς τα θεματα αυτα ειναι γνωστες. Το πρωι ο κ. Στεφανοπουλος ειχε διαδοχικες συναντησεις με τους υπουργους Εθνικης Αμυνας και Εξωτερικων, τον Αρχιεπισκοπο Βορειου και Νοτιου Αμερικης, Ιακωβο, τον αρχηγο της Αξιωματικης Αντιπολιτευσης, Μιλτιαδη Εβερτ, ενω αυτη την ωρα παρακαθετε σε δειπνο, που παραθετει ο Πρωθυπουργος, Ανδρεας Παπανδρεου.

Υπο την προεδρια του κ. Ακη Τσοχατζοπουλου συνερχεται το Εκτελεστικο Γραφειο του ΠΑΣΟΚ, στην πρωτη του συνεδριαση, μετα τις καλοκαιρινες διακοπες. Τα μελη του καθοδηγητικου οργανου του κυβερνωντος κομματος θα εξετασουν τις εξελιξεις στο κοινωνικο, πολιτικο και οικονομικο μετωπο της χωρας, ενω ενδεχεται να συζητησουν και τις αλλαγες που εχει προαναγγειλει σε κυβερνηση και κομμα ο Πρωθυπουργος.

Πολλαπλα προβληματα στις μεταφορες, τον τουρισμο και τη Διεθνη Εκθεση της Θεσσαλονικης, απειλουν να προκαλεσουν οι ιδιοκτητες των 5.200 περιπου τουριστικων λεωφορειων της χωρας. Οπως ανακοινωσαν σημερα σε συνεντευξη τυπου, αν δεν ικανοποιηθουν τα αιτηματα τους, θα προχωρησουν σε πανελλαδικη απεργια στις 8 Σεπτεμβριου, ημερα που θα μιλησει ο Πρωθυπουργος στη Διεθνη Εκθεση Θεσσαλονικης, σε συνδυασμο με δυναμικες κινητοποιησεις, που θα περιλαμβανουν αποκλεισμο αεροδρομιων, λιμανιων και δρομων. Οι ιδιοκτητες λεωφορειων κατηγορουν το υπουργειο Μεταφορων οτι αρνειται να προσυπογραψει την τροποποιηση του Νομου περι ειδικων τουριστικων λεωφορειων, που εχει ετοιμασει ο ΕΟΤ και με το οποιο οριοθετειται αυστηρα το εργο των τουριστικων λεωφορειων απο εκεινο των ΚΤΕΛ και των σχολικων.

Στην Καβαλα, κανονι χτυπησε εμπορος αυτοκινητων.Προκειται για ην 40χρονη Ταρση Παπαδημητριου, αντιπροσωπος της ΠΕΖΟ, εναντιον της οποιας πεντε ατομα κατεθεσαν μηνυσεις για υπεξαιρεση χρηματων που της κατεβαλαν για αγορα αυτοκινητων.Συμφωνα με την αστυνομια, η Παπαδημητριου,υπεξαιρεσε απο τους μηνυτες ποσο περιπου 13 εκατομμυριων δρχ και εξαφανιστηκε.

Περισσοτερα απο χιλια πλαστα πεντοχιλιαρα, κρυμμενα στην οροφη ενος φορτηγου, εφεραν μαζι τους στην Ελλαδα, απο την Αλβανια, δυο ελληνες μικροπωλητες. Προκειται για τον Αποστολο Νταλιπη, 45 ετων, και τον Ιωαννη Διαμαντη, 25 ετων απο τα Ανω Λιοσια Αττικης.Οι δυο δραστες περασαν απο το Τελωνειο Κρυσταλλοπηγης και σε αποσταση 11 χιλιομετρων, ανδρες του μεταβατικου αποσπασματος τους σταματησαν για ελεγχο. Απο τη ερευνα βρεθηκαν ενα στιλετο, μια ελληνικη αστυνομικη ταυτοτητα που ανηκε σε τριτο ατομο και 32 σφραγιδες ΚΤΕΟ.

Τραγικο δυστυχημα εγινε τα ξημερωματα στο 74ο χιλιομετρο της εθνικης οδου Θεσσαλονικης-Καβαλας, στο υψος της Ασπροβαλτας.Απο την συγκρουση ΙΧ αυτοκινητου με φορτηγο, σκοτωθηκαν οι στρατιωτες Αθανασιος Καραμανωλης, 20 χρονων, Νικολαος Σποντζας, 25 χρονων και Φωτιος Μανδρινος, 20 χρονων.Σοβαρα τραυματιστηκε ο οδηγος του φορτηγου,Γεωργιος Σπυριαδης,39 χρονων απο την Ξανθη. Και οι τρεις στρατιωτες υπηρετουσαν στο Κεντρο Εκπαιδευσης Ειδικων Δυναμεων,στη Ρεντινα.

Το αισιοδοξο μηνυμα οτι υπαρχουν λυσεις για την ανδρικη σεξουαλικη ανικανοτητα, εδωσαν σημερα απο τη Θεσσαλονικη τα μελη της οργανωτικης επιτροπης του 1ου Πανευρωπαικου Συνεδριου για τη Σεξουαλικη Ανικανοτητα.Συμφωνα με τον λεκτορα της Ουρολογιας στο Αριστοτελειο Πανεπιστημιο Θεσσαλονικης, Δημητρη Χατζηχρηστου, η ανικανοτητα αντιμετωπιζεται κυριως με την προληψη και οχι με οποιοδηποτε φαρμακο.Ως κυριους υπαιτιους της ανδρικης ανικανοτητας ανεφερε την σταδιακη παροδο της ηλικιας, τον σακχαρωδη διαβητη, την υπερταση, το αγχος και τα καρδιακα νοσηματα.Ως θεραπευτικα μεσα χρησιμοποιουνται οι ενδοπεικες ενεσεις, οι χειρουργικες επεμβασεις για την αποφραξη των αγγειων, καθως επισης τα συστηματα κενου αλλα και οι προσθεσεις σιλικονης.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Ελληνικη αρχαιολογικη αποστολη αναχωρησε για την Κριμαια, με σκοπο να συμμετασχει σε ανασκαφες και να ελθει σε συνεννοησεις με την Ακαδημια Επιστημων της Μοσχας για ανασκαφικη δραστηριοτητα της ελληνικης Αρχαιολογικης Υπηρεσιας απο το 1996 και εξης.Το Ινστιτουτο Αρχαιολογιας της Ρωσικης Ακαδημιας Επιστημων πραγματοποιει απο το 1930 ανασκαφες στην περιοχη της Κριμαιας, στις θεσεις των αρχαιων ελληνικων αποικιων στα ανατολικα της Χερσονησου και συγκεκριμενα στη σημερινη πολη Κερτς.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο πρωταθλητης μας της ποδηλασιας σε πιστα, Δημητρης Γεωργαλης, πηρε την ογδοη θεση στο ενα χιλιομετρο του παγκοσμιο κυπελλοο, που εγινε στο Μαντσεστερ της Αγγλιας, αφου καλυψε την αποσταση σε ενα λεπτο εξι δευτερα και 476 χιλιοστα.

Στοχος ληστειας εγιναν τα γραφεια της ΠΑΕ Ξανθη, αφου αγνωστοι μπηκαν και διερρηξαν το χρηματοκιβωτιο της ΠΑΕ, στο οποιο υπηρχαν μονο επιταγες, τις οποιες δεν πηραν οι δραστες. Προανακριση για την υποθεση, διενεργει η Ασφαλεια Ξανθης.

Υστερα απο κληρωση θα συμπληρωθει η νικητρια στηλη του 22-ου εκτακτου δελτιου ΠΡΟΠΟ του προσεχους Σαββατοκυριακου, υστερα απο αποφαση του ΟΠΑΠ. Και αυτο γιατι οι αγωνες Κρυσταλ Παλας - Τρανμηρ και Σαουθεντ - Ρεντινγκ που περιλαμβανονται στο συγκεκριμενο δελτιο δεν θα διεξαχθουν την προγραμματισμενη ημερομηνια, αφου εκληθησαν παικτες απο τις παραπανω ομαδες για τους αγωνες της εθνικης Αγγλιας και της εθνικης Ουαλιας.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Με πτωση εκλεισαν οι τιμες των μετοχων στη σημερινη συνεδριαση του Χρηματιστηριου αν και αρχικα διαμορφωθηκαν μικρες ανοδικες τασεις. Ο γενικος δεικτης τιμων εκλεισε στις 938,45 μοναδες, παρουσιαζοντας απωλειες 0,79%.Πτωτικα κινηθηκαν και οι επιμερους δεικτες με εξαιρεση τον δεικτη των εταιριων Ληζινγκ, ο οποιος παρεμεινε αμεταβλητος. Τις μεγαλυτερες απωλειες σε ποσοστο 1,75% κατεγραψε ο δεικτης των Κατασκευαστικων εταιριων. Με απωλειες 1,30% εκλεισαν οι Ασφαλειες, κατα 1,27% υποχωρησαν οι Διαφορες επιχειρησεις, σε ποσοστο 1,07% μειωθηκε ο δεικτης των Βιομηχανικων εταιριων, κατα 0,76% υποχωρησαν οι μετοχες των εταιριων Συμμετοχης, ενω μικρη πτωση 0,22% και 0,06% αντιστοιχως παρουσιασαν οι μετοχες των Τραπεζων και των Επενδυσεων.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αστατο καιρο με νεφωσεις, βροχες και τοπικες καταιγιδες κυριως στα βορειοανατολικα, προβλεπει για αυριο η Μετεωρολογικη Υπηρεσια. Τα φαινομενα αυτα θα υποχωρησουν προσκαιρα, αλλα απο το βραδυ στα βορειοδυτικα θα εκδηλωθουν νεες βροχες. Οι ανεμοι θα ειναι βορειοδυτικοι μετριοι και η θερμοκρασια θα σημειωσει πτωση και στα βορεια θα κυμανθει 12 με 25 βαθμους, στα υπολοιπα ηπειρωτικα και το Ιονιο 18 με 29 και στο Αιγαιο 22 με 30 βαθμους. Νεφωσεις με πιθανη προσκαιρη βροχη, μετριους ανεμους και θερμοκρασια 18 με 29 και 16 με 25 αντιστοιχα, θα εχουν αυριο Αθηνα και Θεσσαλονικη.


[Home] [HR-Net] [Hellenic Recources Institute] [Information Sources - Latest News!] [News Searches] [Organizations] [Feedback] [Usage Statistics]

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.11 run on Tuesday, 29 August 1995 - 21:18:24