Cosmos Nea - Eidhseis (Aug. 31)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Prosfora tou mh kerdoskopikoy organismoy Meswn Enhmerwshs G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com  -  Tel 718 728-1500, P.O. BOX 828 Suffern, NY 10901 *



ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο πρωθυπουργος του ομοσπονδου ινδικου κρατιδιου Πουντζαμπ, σκοτωθηκε σημερα κατα την διαρκεια βομβιστικης επιθεσης σε παγιδευμενο αυτοκινητο. Κατα την επιθεση αυτη, σκοτωθηκαν τουλαχιστον 12 ατομα και τραυματιστηκαν αλλα τριαντα. Κανεις δεν εχει αναλαβει μεχρι στιγμης την ευθυνη.

Συνεχιζεται ο κυκλος βιας που ταλανιζει τον τελευταιο καιρο την Αλγερια. Τουλαχιστον επτα ατομα εχασαν τη ζωη τους και αλλα 80 τραυματιστηκαν στο Αλγερι, οταν εξερραγη βομβα σε παγιδευμενο αυτοκινητο. Καμμια οργανωση δεν ανελαβε την ευθυνη.

Στην Βηρυτο, αγνωστοι οπλοφοροι πυροβολησαν και σκοτωσαν τον επικεφαλης της ισλαμικης οργανωσης Αλ Αχμπας, σειχη Νιζαρ αλ Χαλαμπι. Οι δραστες που επεβαιναν σε αυτοκινητο, δολοφονησαν τον αλ Χαλαμπι μπροστα απο το σπιτι του και στη συνεχεια διεφυγαν. Η Αλ Αχμπας ειναι οργανωση των σουνιτων μουσουλμανων και διακειται φιλικα προς τη Συρια.

Δεκαδες οπλα και μεγαλες ποσοτητες ναρκωτικων, κατεσχεσε η αστυνομια της Γεωργιας στο γραφειο του ηγετικου στελεχους της αντιπολιτευσης, Ζαμπα Γιοσελιανι. Η αστυνομικη επιχειρηση σημειωθηκε δυο ημερες μετα την αποπειρα δολοφονιας του προεδρου της χωρας, Εντουαρντ Σεβαρντναντζε. Στην Γεωργια εφθασε σημερα η πρωθυπουργος της Τουρκιας, Τανσου Τσιλερ για συνομιλιες σχετικα με την προταση της Αγκυρας για την διελευση απο το τουρκικο εδαφος του υπο κατασκευη αγωγου μεταφορας πετρελαιου και φυσικου αεριου απο το Αζερμπαιτζαν προς την δυση.

Τρεις παλαιστινιοι δημοσιογραφοι συνεληφθησαν στην Ιερουσαλημ απο την παλαιστινιακη αστυνομια, με την υποψια οτι δρουν για λογαριασμο της ισλαμικης οργανωσης ΧΑΜΑΣ, που αντιτιθεται στην συμφωνια ειρηνης μεταξυ Ισραηλ και Παλαιστινιων. Σημερα αλλωστε, ανωτατος παλαιστινιος αξιωματουχος δηλωσε οτι ειναι απιθανο να υπογραφει συμφωνια μεταξυ των δυο πλευρων μεσα στο Σεπτεμβριο, καθως το Ισραηλ αφηνει μεχρι τελος εκκρεμοτητες.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η πρωταθλητρια του τενις, Χριστινα Παπαδακη, προκριθηκε με χαρακτηριστικη ανεση στα προημιτελικα του διεθνους τουρνουα 25. 000 δολλαριων που διεξαγεται στις εγκαταστασεις του Ομιλου Αντισφαιρισεως Αθηνων, αφου νικησε με 2-0 σετ την Ουγγαρεζα Αντρεα Τουνκο.

Αναχωρησε για τη Γαλλια, ο προπονητης του Παναθηναικου, Χουαν Ραμον Ροτσα, προκειμενου να παρακολουθησει τον αυριανο αγωνα του γαλλικου πρωταθληματος αναμεσα στη Μπορντο και τη Ναντ, η οποια ως γνωστον ειναι αντιπαλος των ``πρασινων`` στο ``Τσαμπιονς Λιγκ`` του Κυπελλου Πρωταθλητριων Ευρωπης.

Το νεο μεγαλο αποκτημα της ομαδας μπασκετ του Παναθηναικου, ο Αμερικανος ασος του ΝΒΑ Ντομινικ Γουιλκινς, φτανει αυριο στην Αθηνα. Ο Γουιλκινς αναμενεται στον ανατολικο αερολιμενα στις 4. 00 το απογευμα με πτηση Ελβετικης αεροπορικης εταιρειας απο τις Ηνωμενες Πολιτειες.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Με μικρη ανοδο 0, 25% εκλεισε ο γενικος δεικτης τιμων στη σημερινη συνεδριαση του Χρηματιστηριου και διαμορφωθηκε στις 940, 96 μοναδες.

ΔΟΛΑΡΙΟ

Αγορα, 232.200 Πωληση, 239.450

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Βελτιωση του καιρου σε ολοκληρη τη χωρα, απο αυριο το βραδυ, προβλεπει η Μετεωρολογικη Υπηρεσια, αν και αρχικα θα εκδηλωθουν σποραδικες βροχες και καταιγιδες στα δυτικα, κεντρικα και βορεια. Η θερμοκρασια στα βορεια θα κυμανθει 14 με 26 βαθμους, στα δυτικα 17 με 28 και στα υπολοιπα ηπειρωτικα και το Αιγαιο 19 με 31. Αρχικα αστατο καιρο με πιθανοτητα βροχης, μετριους ανεμους και θερμοκρασια 19 με 30 και 16 με 26 αντιστοιχα θα εχουν αυριο Αθηνα και Θεσσαλονικη.


[Home] [HR-Net] [Hellenic Recources Institute] [Information Sources - Latest News!] [News Searches] [Organizations] [Feedback] [Usage Statistics]

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.11 run on Friday, 1 September 1995 - 09:45:32