Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Nov. 07)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Αναστελλονται η μια μετα την αλλη οι κινητοποιησεις των αγροτων.Την αρχη εκανε η πανθεσσαλικη συντονιστικη επιτροπη αγωνα,στη διαρκεια συνεδριασης που πραγματοποιηθηκε στην Καρδιτσα.Μετα την εξελιξη αυτη αναστελλονται και οι κινητοποιησεις στην Αχαια,τη Θεσσαλονικη,την Ηπειρο και την Κρητη.

Με 8,3% ετρεχε σε ετησια βαση ο πληθωρισμος τον Οκτωβριο,εναντι 8,4% του Σεπτεμβριου και 11,1% τον Οκτωβριο του '94.Καθοριστικοι παραγοντες που δεν επετρεψαν μεγαλυτερη μειωση του πληθωρισμου, ηταν αυξησεις κατα 4,6% στις τιμες των ειδων ενδυσης και υποδυσης και κατα 2% στις τιμες των ειδων διατροφης.Να αλλαξει ριζικα την οικονομικη της πολιτικη,καλει την κυβερνηση η Πολιτικη Ανοιξη και προσθετει οτι η εισπρακτικη πολιτικη,αντι να καλυτερευσει επιδεινωσε την οικονομικη κατασταση.

Πανω απο 80 χιλιαδες στρεμματα,σε περιοχες πρωτης και δευτερης κατοικιας,σε 23 νομους της χωρας,θα ενταχθουν στο σχεδιο πολεως, μεσα σε εναμισι χρονο.Προτεραιοτητα θα δοθει σε περιοχες παραθεριστικης, αλλα και πρωτης κατοικιας στην Κρητη,τη Χαλκιδικη,την Ηλεια,τη Μεσσηνια,τη Μαγνησια,τη Βοιωτια και την Αττικη.

Την ελπιδα οτι θα υπαρξει συναινεση μεταξυ των κομματων,για τη χαραξη μιας ενιαιας πολιτικης,στο θεμα των Σκοπιων,εξεφρασε ο κυβερνητικος εκπροσωπος,επισημαινοντας οτι απο τη χθεσινη συζητηση στη βουλη αποδειχθηκε πως η κυβερνηση ακολουθει την ορθη γραμμη που φερνει αποτελεσματα.

Ο προεδρος της Πολιτικης Ανοιξης,Αντωνης Σαμαρας,επανηλθε στη χθεσινη συζητηση και εκανε λογο για συμπλευση ΠΑΣΟΚ-Νεας Δημοκρατιας, που εκτος απο το θεμα των Σκοπιων επεκτεινεται και στα ελληνοτουρκικα υπο την καθοδηγηση των Αμερικανων.Αναφορικα με τις εναντιον του καταγγελιες που διατυπωσε ο κ.Μητσοτακης,ο προεδρος της Πολιτικης Ανοιξης τονισε οτι ο κ.Μητσοτακης μπερδεψε τις επιχειρηματικες του δραστηριοτητες με τα πολιτικα του επιχειρηματα.Ο ελληνικος λαος γνωριζει τη δικη μου και τη δικη του πολιτεια και βγαζει αβιαστα τα συμπερασματα του.

Σε καθειρξη 10 χρονων καταδικασε το Εφετειο Κακουργηματων,τον Γιωργο Μπαλαφα, με την κατηγορια της διακεκριμενης οπλοκατοχης.Ο Εισαγγελεας στην αγορευση του, ειχε προτεινει την απαλλαγη του Μπαλαφα λογω αμφιβολιων.Οσον αφορα την επιμετρηση της ποινης μετα την ενοχη του κατηγορουμενου απο το δικαστηριο, προτεινε να του επιβληθει καθειρξη εξι ετων.

Την προθεση της να μην παραιτηθει απο το ιδιαιτερο γραφειο του πρωθυπουργου,επαναλαμβανει η συζυγος του,Δημητρα Λιανη-Παπανδρεου, σε συνεντευξη της στην ΕΤ-1.Παραλληλα συνεχιζει να κρατα κλειστα τα χαρτια της,σχετικα με τις προθεσεις της να πολιτευθει και απαντωντας στη σχετικη ερωτηση αναφερει οτι δεν ανοιξε αυτη το θεμα και δεν ειναι υποχρεωμενη,να κανει υπευθυνη δηλωση,2 χρονια πριν τις εκλογες.

Με την προετοιμασια των θεματων που θα συζητηθουν στη συνοδο της Κεντρικης Επιτροπης του ΠΑΣΟΚ,στο τριτο δεκαημερο του Νοεμβριου, ασχοληθηκε στην αποψινη τακκτικη εβδομαδιαια συνεδριαση του, το εκτελεστικο γραφειο του κυβερνωντος κομματος.

Δεν τιθεται θεμα αυξησης του Ταμειου Ακινητης Περιουσιας,δηλωσε κατηγορηματικα ο προεδρος της ΚΕΔΚΕ και δημαρχος Αθηναιων Δημητρης Αβραμοπουλος .

Παρα την ηλιοφανεια που επικρατησε στο μεγαλυτερο μερος της βορειου Ελλαδος,διατηρηθηκαν και σημερα οι χαμηλες για την εποχη θερμοκρασιες.Η χαμηλοτερη θερμοκρασια σημειωθηκε στο Νευροκοπι,οπου το θερμομετρο εδειξε μειον 8 βαθμους και ακολουθησαν η Φλωρινα με μειον 7,η Κοζανη με μειον 4 και η Καστορια μειον 3.

Συγκεντρωση και πορεια προς τη Βουλη, πραγματοποιησαν το πρωι οι Δημαρχοι και οι Κοινοταρχες της Αττικης, ζητωντας να τους καταβληθουν τα προβλεπομενα κονδυλια. Οι εκπροσωποι τους, εξεθεσαν ψηφισμα με τα αιτηματα τους στον Προεδρο της Βουλης, καθως και στους εκπροσωπους των κομματων.

Με τον πρωθυπουργο Ανδρεα Παπανδρεου θα συναντηθει αυριο το μεσημερι ο προεδρος του Συνασπισμου Νικος Κωνσταντοπουλος,στο πλαισιο των επαφων του με τους πολιτικους αρχηγους,τους οποιους ενημερωνει για την προταση,πεντε σημειων,του κομματος του,που αφορα τον εκδημοκρατισμο του πολιτικου συστηματος.Αναλογη συναντηση θα εχει ο κ.Κωνσταντοπουλος την Παρασκευη με τον προεδρο της Δημοκρατιας Κωστη Στεφανοπουλο.

Το νεο κυβερνητικο σχημα ανακοινωσε αποψε ο γαλλος πρωθυπουργος, Αλεν Ζιπε. Στο νεο σχημα παραμενουν οι ιδιοι υπουργοι για τα υπουργεια Οικονομικων, Εξωτερικων, Δικαιοσυνης,Εσωτερικων και Αμυνας, ενω ο πρωην υπουργος Εργασιας αναλαμβανει το νεο υπερυπουργειο Κοινωνικων Υποθεσεων και Εργασιας.Η νεα κυβερνηση περιλαμβανει 16 υπουργους και 16 αναπληρωτες και υφυπουργους, συνολικα 32 μελη εναντι 41 της προηγουμενης.

Μια μολις μερα μετα την κηδεια του Γιτζακ Ραμπιν,επαναλαμβανονται σημερα οι συνομιλιες με τους Παλαιστινιους.Ο ασκων καθηκοντα πρωθυπουργου στο Ισραηλ, Σιμον Περες, δεσμευθηκε να τηρησει κατα γραμμα τις υποσχεσεις του σε ο,τι αφορα την ειρηνευτικη διαδικασια.Η δολοφονια του Γιτζακ Ραμπιν θα εχει πολυ σημαντικες επιπτωσεις στην ειρηνευτικη διαδικασια, δηλωσε ο Γιασερ Αραφατ απο το Καιρο οπου βρισκεται για συνομιλιες με τον Χοσνι Μουμπαρακ.

Αναστατωση στα αεροδρομια της Ευρωπης, προκαλεσε τηλεφωνημα φαρσα αγνωστου οτι εχει τοποθετηθει βομβα σε αεροπλανο των ιορδανικων αερογραμμων.Το αεροπλανο με 233 επιβατες εκτελουσε το δρομολογιο Σικαγο-Αμμαν, μεσω Αμστερνταμ και τελικα προσγειωθηκε στη Βιεννη οπου μετα απο ερευνες,αποδειχθηκε οτι προκειται περι φαρσας .

Ο Βουλγαρος διεθνης ποδοσφαιριστης της Λεφσκι Σοφιας, Εμιλ Κρεμενλιεφ, τα ``βρηκε`` συμφωνα με πληροφοριες με τον Ολυμπιακο και ειναι πολυ πιθανο τις προσεχεις ημερες να υπογραψει συμβολαιο συνεργασιας,με την προυποθεση οτι θα υπαρξει και η συμφωνη γνωμη της ομαδας στην οποια ανηκει.Συμφωνα με πληροφοριες ο Κρεμενλιεφ ενδεχεται να κανει το ντεμπουτο του στο ελληνικο πρωταθλημα στο παιχνιδι με τον Παναθηναικο στις 3 Δεκεμβριου στο Σταδιο Καραισκακη.

Στον εισαγγελεα προσηχθησαν οι 8 οπαδοι του ΠΑΟΚ, οι οποιοι συνεληφθησαν στο γηπεδο της Τουμπας στα χθεσινα θλιβερα επεισοδια. Εναντιον τους απαγγελθηκαν οι κατηγοριες της επιθεσης εναντιον αστυνομικων οργανων, της απροκλητης επιθεσης και της φθορας ξενης περιουσιας.

Την παραδειγματικη τιμωρια των υπευθυνων για τα χθεσινα επεισοδια ζητα η Ενωση Αξιωματικων Ελληνικης Αστυνομιας,καθως και τη ληψη αμεσων μετρων για την ασφαλη διεξαγωγη των αγωνων.Σε αντιθετη περιπτωση προειδοποιει οτι εξεταζει το ενδεχομενο αποχης απο την περιφρουρηση των ποδοσφαιρικων γηπεδων.

Στο μεταξυ,ο προεδρος του ΠΑΟΚ, Θωμας Βουλινος,κινησε τις διαδικασιες για την παραχωρηση του πακετου των μετοχων που εχει στην κατοχη του,για να απομακρυνθει πληρως απο τα διοικητικα της ΠΑΕ.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αστατο καιρο με τοπικες νεφωσεις,παροδικες χιονοπτωσεις στην ανατολικη Μακεδονια και τη Θρακη και τοπικες βροχες στα νησια του βορειου Αιγαιου και τα Δωδεκανησα προβλεπει για αυριο η Μετεωρολογικη Υπηρεσια.Οι ανεμοι θα πνεουν απο βορειες διευθυνσεις μετριοι μεχρι ισχυροι και τοπικα στο βορειο Ιονιο πολυ ισχυροι.Η θερμοκρασια στα βορεια θα κυμανθει -7 με 6 βαθμους,στα υπολοιπα ηπειρωτικα -1 με 11 και στα νησια 7 με 13.Λιγες νεφωσεις,μετριους εως ισχυρους ανεμους και θερμοκρασια 4 με 10 και 2 με 6 αντιστοιχα θα εχουν αυριο Αθηνα και Θεσσαλονικη.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.13 run on Tuesday, 7 November 1995 - 23:22:40