Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Nov. 24)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το πρωτο σημαντικο βημα βελτιωσης της υγειας του πρωθυπουργου σημειωθηκε τις απογευματινες ωρες με την ολικη αποσυνδεση του μηχανηματος τεχνητης υποστηριξης της αναπνευστικης λειτουργιας. Νωριτερα ειχε ανακοινωθει οτι η αποσυνδεση του Πρωθυπουργου ειχε αναβληθει για αυριο. Ομως στο τελευταιο ανακοινωθεν που εκδοθηκε το βραδυ αναφερεται οτι στις 6 το απογευμα ο πρωθυπουργος αποσυνδεθηκε απο τον αναπνευστηρα,οπως προεβλεπετο απο το αρχικο προγραμμα και αναπνεει φυσιολογικα. Εφαρμοζεται προγραμμα συνεχους παρακολουθησεως της αναπνευστικης λειτουργιας και οι μεχρι τωρα ενδειξεις συνηγορουν για ομαλη περαιτερω πορεια.Οπως δηλωσε ο αντιπροεδρος του Ωνασειου κ.Σκαλκεας,η κατασταση της υγειας του πρωθυπουργου παρουσιαζει μεγαλη και ουσιαστικη βελτιωση.Ο κ.Σκαλκεας τονισε ακομη οτι τα μεχρι τωρα στοιχεια της πορειας, απο τη στιγμη που αποσυνδεθηκε απο το μηχανημα ο πρωθυπουργος, ειναι ιδιαιτερως ενθαρρυντικα και προσθεσε οτι ο κ.Παπανδρεου μιλησε και εξεφρασε τον ενθουσιασμο του. Ολα πανε συμφωνα με το προγραμμα,δηλωσε και ο υπουργος Υγειας, Δημητρης Κρεμαστινος.

Στο σημερινο Ιατρικο συμβουλιο παρεστη ο διευθυντης αναισθησιολογος του Χερφιλντ, συνεργατης του κ.Γιακουμπ,ιατρος Ραιτ,ο οποιος εξητασε τον ασθενη, συμφωνει με τις αποψεις μας και εξεφρασε αισιοδοξια για την πορεια. Απαντωντας σε ερωτησεις των δημοσιογραφων ο κ.Σκαλκεας ειπε οτι το μικροβιο δεν μπορει να επηρεασει την καρδιακη λειτουργια του κ. Παπανδρεου, δεδομενου οτι χορηγουνται τα καταλληλα αντιβιοτικα. Τελος επιβεβαιωσε οτι επισκεφθηκαν το Ωνασειο δυο Λιβανεζοι γιατροι που ηλθαν αυθορμητα και συμφωνησαν με την αγωγη που ακολουθειται.

Αισιοδοξος για την πορεια της υγειας του πρωθυπουργου εμφανισθηκε και ο Τηλεμαχος Χυτηρης λεγοντας οτι σημερα εχει λιακαδα μεσα και εξω απο το Ωνασειο.Ο υπουργος Τυπου τονισε οτι η πορεια της υγειας του πρωθυπουργου ειναι παρα πολυ ενθαρρυντικη,αποκαθισταται ενω το αιτιο που προκαλεσε τη λοιμωξη εχει κτυπηθει.Ο κ.Χυτηρης χαρακτηρισε ανευθυνες τις δηλωσεις περι ακυβερνησιας, ρευστοτητας, πολιτικου κενου και εκλογων που γινονται απο στελεχη της Νεας Δημοκρατιας, αλλα και τον κ.Εβερτ,τον οποιο χαρακτηρισε ανευθυνο και οχι μονο πολιτικα. Στη συγχυση του κυβερνητικου εκπροσωπου η οποια αντανακλα τη συγχυση της κυβερνησης,απεδωσε τις δηλωσεις του κ. Χυτηρη η Νεα Δημοκρατια.Ο υπουργος τυπου επανελαβε οτι το ΠΑΣΟΚ ειναι ενωμενο και οτι η κυβερνηση συνεχιζει το εργο της

Εντος των δεκα πρωτων ημερων του Δεκεμβριου, θα υπογραφει στο Παρισι η ειρηνευτικη συμφωνια του Ντειτον μεταξυ των τριων εμπολεμων της πρωην Γιουγκοσλαβιας.Ο σερβος προεδρος,Σλομπονταν Μιλοσεβιτς, δηλωσε οτι καταφερε να πεισει την σκληροπυρηνικη ηγεσια των Σερβων της Βοσνιας να δεχθουν την συμφωνια αυτη, ωστοσο, αμφιβαλλει για το εαν στην πραξη θα ανταποκριθουν στους ορους της. Το θεμα της αποστολης διεθνους ειρηνευτικης δυναμης στη Βοσνια, κυριαρχησε στις συνομιλιες που ειχε στη Βιενη ο αμερικανος υπουργος Αμυνας, Ουιλιαμ Περι με τον αυστριακο καγκελαριο, Φραντς Βρανιτσκι. Ο κ.Περι τονισε οτι το ΝΑΤΟ θα επιβαλει μια διαχωριστικη γραμμη και θα αναπτυξει ειρηνευτικες στρατιωτικες δυναμεις και σε σερβοκρατουμενα εδαφη. Την προθεση της ελληνικης κυβερνησης να συμμετασχει στην δυναμη αυτη μετα την υπογραφη της συμφωνιας, επανελαβε ο υπουργος Αμυνας, Γερασιμος Αρσενης.

Σε θετικο κλιμα διεξηχθη η συναντηση του γραμματεα του ΠΑΣΟΚ Κωστα Σκανδαλιδη με την Βασω Παπανδρεου.Η πρωην επιτροπος της χωρας στην κοινοτητα χαρακτηρισε φυσικο και απαραιτητο,τις δυσκολες αυτες ωρες τα στελεχη του ΠΑΣΟΚ να συζητουν μεταξυ τους. Τονισε οτι στη συναντηση εγινε συζητηση για το πως θα διασφαλισθει η ενοτητα και η προοπτικη του κινηματος και πως θα αντιμετωπισθουν τα δυσκολα προβληματα, ωστε να διασφαλισθει η πολιτικη σταθεροτητα στη χωρα. Η κυρια Βασω Παπανδρεου χαρακτηρισε ανευθυνες τις φωνες της αντιπολιτευσης για εκλογες και προσθεσε οτι υπαρχει κυβερνηση η οποια μπορει και πρεπει να εξαντλησει την τετραετια και να οδηγησει τη χωρα με σταθεροτητα και προοπτικη στις εξελιξεις που υπαρχουν. Τελος χαρακτηρισε αρραγη την ενοτητα του ΠΑΣΟΚ, την οποια διασφαλιζουν τα στελεχη και ο κοσμος του κινηματος.

Μετρα για την αποσυμφορηση των φυλακων και την αναμορφωση του σωφρονιστικου συστηματος, εξηγγειλε ο Ελληνας υπουργος δικαιοσυνης Γιαννης Ποττακης. Συγκεκριμενα ο υπουργος ειπε οτι οι φυλακες Κορυδαλλου θα μεταφερθουν σταδιακα στα δυο επομενα χρονια,ενω το υπουργειο μελετα την καταργηση της διαταξης για προσωρινη κρατηση στη διαπραξη πλημμεληματων,τον περιορισμο των κακουργηματων που προυποθετουν προσωρινη κρατηση και τον χαρακτηρισμο των τοξικομανων,ως ασθενων. Αναφερομενος στην εξαημερη εξεγερση των φυλακων,ο κ.Ποττακης ειπε οτι η κριση αυτη αντιμετωπισθηκε με αποτελεσματικο τροπο.

Καθησυχαστικοι ειναι οι σεισμολογοι για το ενδεχομενο επικειμενου σεισμου,που προβλεπει η ομαδα ΒΑΝ και ηδη εχει στειλει σχετικο σημα στον Οργανισμο Αντισεισμικης Προστασιας,απο τις 6 Νοεμβριου.Οι επιστημονες εκτιμουν οτι ενας τετοιος σεισμος,που συμφωνα με το ΒΑΝ θα ειναι περιπου 5 ριχτερ, ειναι συνηθισμενος για την Ελλαδα και δεν εμπνεει ανησυχια. Στο μεταξυ,για πρωτη φορα ερχονται στην Αθηνα επιστημονες σε θεματα σεισμων,του Συμβουλιου της Ευρωπης,μετα απο προσκληση του ΥΠΕΧΩΔΕ.Οι εμπειρογνωμονες θα εκτιμησουν τη σοβαροτητα του συστηματος ΒΑΝ για προγνωση των σεισμων.

Μια θλιβερη πρωτια κατεχει η Ουασιγκτον Ντι Σι. Συμφωνα με μελετη της επιτροπης της Ενωσης Δημοσιας Υγειας, ερχεται πρωτη στις ασθενειες του Ειτζ και της φυματιωσης, σε ποσοστιαια βαση σε ολοκληρη την αμερικανικη επικρατεια. Η Ουασιγκτον κατεχει τα σκηπτρα και στη φτωχεια.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΧΩΡΟ

Εικονα διαλυσης παρουσιαζει σημερα η Γαλλια εξαιτιας της 24ωρης πανεθνικης απεργιας που κηρυξαν τα συνδικατα στον δημοσιο τομεα, διαμαρτυρομενα για την πολιτικη λιτοτητας της κυβερνησης Αλεν Ζιπε.Η απεργια παρελυσε ολα τα δημοσια συγκοινωνιακα δικτυα, με αποτελεσμα να δημιουργηθει κυκλοφοριακο χαος σε ολες τις πολεις καθως οι εργαζομενοι αναγκασθηκαν να χρησιμοποιησουν τα δικα τους ΙΧ. Προβληματα ομως δημιουργηθηκαν και στις θαλασσιες και αεροπορικες συγκοινωνιες, καθως οι υπαλληλοι απεργουν σε ενδειξη διαμαρτυριας για την αποφαση της κυβερνησης να αυξησει το οριο ηλικιας για την συνταξιοδοτηση.

Ο καγκελαριος Χελμουτ Κολ αρνηθηκε τις πληροφοριες, συμφωνα με τις οποιες η Γερμανια υποστηριζει τον πρωην υπουργο Εξωτερικων της Δανιας, Ουφε Ελεμαν Γιενσεν, για τη θεση του γενικου γραμματεα του ΝΑΤΟ.Χθες,ο Ελεμαν Γιενσεν συναντησε τον Κλαους Κινκελ στη Βοννη το πλαισιο της συνοδου των ευρωπαικων φιλελευθερων κομματων, δεν συναντηθηκε ομως με τον γερμανο καγκελαριο.Ο κυβερνητικος εκπροσωπος Τηλεμαχος Χυτηρης, απαντωντας σε σχετικη ερωτηση, δηλωσε οτι οι αντιρρησεις της Ελλαδας οσον αφορα την υποψηφιοτητα του Ελεμαν Γιενσεν στο αξιωμα του ΝΑΤΟ, στηριζονται σε αποψεις που εξεφρασε στο παρελθον ο Γιενσεν σε θεματα που αφορουσαν τη χωρα μας, αρνηθηκε ομως να δωσει περαιτερω διευκρινισεις.

Τουλαχιστον 23 ατομα εχουν χασει τη ζωη τους στην πολη Μπουσαναν, στη Λιβερια, απο επιδημια κιτρινου πυρετου.Η κυβερνηση της χωρας προειδοποιησε να μην ταξιδευσει κανεις στην πολη αυτη, ενω το υπουργειο Υγειας ανακοινωσε οτι περισσοτερα απο 350 ατομα, τα περισσοτερα προσφυγες εξαιτιας του εμφυλιου πολεμου, εχουν προσβληθει απο την αρρωστια.

Διομισι εκατομμυρια Ιρλανδοι κατεθεσαν σημερα την ψηφο τους για τη νομιμοποιηση η μη του διαζυγιου.Η Ιρλανδια ειναι η μονη χωρα της Ευρωπαικης Ενωσης οπου το διαζυγιο παραμενει παρανομο και συμφωνα με τις τελευταιες δημοσκοπησεις, το 45% τασσεται υπερ και το 42% κατα.Μεχρι την τελευταια στιγμη τα μελη της κυβερνησης συνεχισαν την εκστρατεια υπερ του ναι, με το επιχειρημα οτι η ψηφος υπερ της νομιμοποιησης του διαζυγιου θα προαγαγει τον πλουραλισμο και την ανεκτικοτητα στην Ιρλανδια.

Η φιλοιρανη οργανωση Χεζμπολαχ, προειδοποιησε το Ισραηλ να σταματησει την καταστροφη δεκαδων εγκαταλελλειμενων σπιτιων στην περιοχη της ζωνης κατοχης του στον νοτιο Λιβανο, ειδαλλως θα προβει στα αναγκαια, οπως υποστηριξε, μετρα.

Σε ηλικια 63 ετων πεθανε στο Λος Αντζελες, ο διασημος γαλλος σκηνοθετης Λουι Μαλ, επειτα απο πολυμηνη μαχη με τον καρκινο.Ο γνωστος σκηνοθετης ειχε παντρευθει το 1980 την ηθοποιο Καντις Μπεργκεν, με την οποια απεκτησαν την εννεαχρονη σημερα Χλοη. Ομως ηταν πατερας αλλων δυο παιδιων απο προηγουμενο γαμο.

Κυμα κακοκαιριας πληττει τις τελευταιες μερες την ανατολικη και νοτιανατολικη Τουρκια, με αποτελεσμα πανω απο 1.300 χωρια να εχουν αποκλεισθει απο την χιονοθυελλα.Πολλοι μεγαλοι δρομοι προς τις ακτες της Μαυρης Θαλασσας ειναι αποκλεισμενοι, ενω στα δυτικα της χωρας αρκετα σχολεια εκλεισαν και εχει διακοπει η ναυσιπλοια στα Δαρνανελλια.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ελληνας υπουργος δημοσιας ταξης αναγνωρισε για πρωτη φορα οτι μεταξυ των συλληφθεντων στο χωρο του Πολυτεχνειου,υπηρχαν πολλοι φοιτητες και περαστικοι που εγκλωβισθηκαν μεσα στο ιδρυμα παρα τη θεληση τους.Ο κ. Βαλυρακης χαρακτηρισε υποδειγματικη τη σταση της αστυνομιας στα γεγονοτα του Πολυτεχνειου και τονισε οτι για πρωτη φορα οι ζημιες περιορισθηκαν εντος του Πολυτεχνειου,ενω επισης για πρωτη φορα συνεληφθησαν αναρχικοι μαζι με τους καθοδηγητες τους.Τελος ο υπουργος δημοσιας ταξεως διαβεβαιωσε οτι θα παταχθουν αμειλικτα καποια μεμονομενα κρουσματα υπερβολικης βιας απο την πλευρα των αστυνομικων. Αντιθετα οι πρυτανικες αρχες του Πολυτεχνειου επιρριπτουν ευθυνες στην πολιτεια για τα εκτροπα στο ιδρυμα και καλουν τα συναρμοδια υπουργεια να συμμετασχουν σε κοινη συσκεψη,στην οποια θα συζητηθουν τροποι αποφυγης παρομοιων επεισοδιων στο μελλον.

Αυξανεται η εξεταστεα υλη για τους υποψηφιους των γενικων εξετασεων του 1996.Οπως ανακοινωθηκε απο το υπουργειο παιδειας προστιθεται επιπλεον υλη στα μαθηματικα της πρωτης και τεταρτης δεσμης,στη φυσικη της πρωτης και δευτερης,στη βιολογια της δευτερης , καθως και στην πολιτικη οικονομια της τεταρτης δεσμης.

Μπαραζ ενοπλων ληστειων σημειωθηκαν στην Αθηνα.Η πρωτη εγινε νωρις το πρωι και συγκεκριμενα στις 7:40 στο ταχυδρομικο ταμιευτηριο στην περιοχη του Παπαγου.Οι δραστες ηταν δυο που με την απειλη οπλων αναγκασαν τους υπαλληλους να ανοιξουν το χρηματοκιβωτιο απο το οποιο πηραν 50 εκατομμυρια δρχ και διυφυγαν με αυτοκινητο.Η δευτερη εγινε γυρω στις 10 στο υποκαταστημα της Γενικης Τραπεζας στην Καλλιθεα,απο το οποιο οι ενοπλοι ληστες αρπαξαν 7 εκατομμυρια δραχμες.Στις 11:30 αγνωστοι εσπασαν το τζαμι του αυτοκινητου τ ου 37χρονου βιβλιοπωλη Κωστα Μπαλη,εξω απο το σπιτι του,στου Ζωγραφου και του πηραν τσαντα με 15 εκατομμυρια δρχ.

Στα ιχνη κυκλωματος που νοθευε λαδι και το διοχετευε στην αγορα με επωνυμες φιρμες, βρισκεται η Ασφαλεια Αργους, η οποια αναζητει δυο ατομα που φερονται αναμεμειγμενα στην υποθεση.Προκειται για τον Ιωαννη Χρονη, 30 ετων και τον Σπυρο Καραγκουνη, 35 χρονων, κατοικους Νεας Κιου Αργολιδας.Σε ερευνα που πραγματοποιησαν οι αστυνομικοι σε αποθηκη του Χρονη, βρεθηκαν συνολικα 2.600 δοχεια λαδι με πλαστες ετικετες οτι ειναι παρθενο λαθι των Αγροτικων Συνεταιρισμων Λεσβου. Δειγματα απο το λαδι σταλθηκαν στο παραρτημα του Γενικου Χημειου του Κρατους στο Ναυπλιο, ενω οι ποσοτητες που βρεθηκαν στην αποθηκη κατασχεθηκαν.

Η παταξη της φοροδιαφυγης και της λαθρεμποριας καυσιμων,βρισκονται στο στοχαστρο του υπουργειου οικονομικων.Ετσι με προεδρικα διαταγματα,που προωθουνται στις λαικες αγορες θα χρησιμοποιουντα ταμειακες μηχανες,ενω οι Βενζινοπωλες θα εκδιδουν αποδειξεις .Στο νεο πακετο μετρων περιλαμβανονται και οι ιδιοκτητες ταξι,οι οποιοι καλουνται να πληρωσουν συγκεκριμενο ποσο ΦΠΑ.

Αλλος ενας ανθρωπος εχασε τη ζωη του στον εφιαλτη της ηρωινης. Προκεται για τον Αθανασιο Μιτακο,40 χρονων,που βρεθηκε νεκρος σε εισοδο πολυκατοικιας στα εξαρχεια. Στο μεταξυ,συμφωνα με δημοσιευμα της εφημεριδας ΤΟ ΕΘΝΟΣ,δυο ανωτεροι δικαστικοι εμπλεκονται σε κυκλωμα αποφυλακισης εμπορων ναρκωτικων, εναντι αμοιβης. Προκειται, συμφωνα με το δημοσιευμα για δυο προεδρους εφετων,εκ των οποιων ο ενας εχει συνταξιοδοτηθει και ο αλλος υπηρετει στο εφετειο Αθηνων.

Υπο την προεδρια του υπουργου Εθνικης Οικονομιας,Γιαννου Παπαντωνιου,συνεδριασε σημερα η Επιτροπη Οικονομικης Πολιτικης και ασχοληθηκε με τα θεματα που αφορουν τους νεους αγροτες,τη λειτουργια της αγορας,τις διασυνοριακες ανταλλαγες και τα Τσιμεντα Χαλκιδος.Για τους νεους αγροτες ο κ.Παπαντωνιου ειπε οτι εντος του 1995 θα ανακοινωθει το πρωτο πακετο μετρων με κινητρα,επιδοτησεις επιτοκιων,πιστωτικες διευκολυνσεις και προγραμμα καταρτισης των αγροτων.Παραλληλα εξεφρασε για αλλη μια φορα την ικανοποιηση της κυβερνησης,αναφορικα με την εκθεση της Κομισιον,τονιζοντας οτι η ελληνικη κυβερνηση βγηκε πρωτη στην Κοινοτητα,σε οτι αφορα την αποτελεσματικοτητα της οικονομικης πολιτικης και την προσεγγιση των στοχων.

Συγκεντρωση διαμαρτυριας πραγματοποιησαν το πρωι στη Ροδο, καταστηματαρχες και εμποροι απο ολη τη χωρα, εξω απο το ξενοδοχειο οπου πραγματοποιουνται οι εργασιες του ετησιου συνεδριου της ΚΕΔΚΕ. Διαμαρτυρηθηκαν για το καθεστως του 5% του δημοτικου φορου και ζητησαν να αντικατασταθει με ενα επι τοις χιλιοις για ολες τις κατηγοριες αγοραστων. Ο Προεδρος της ΚΕΔΚΕ και Δημαρχος Αθηναιων, Δημητρης Αβραμοπουλος, ταχθηκε υπερ της καταργησης του δημοτικου φορου προσθεσε ομως οτι πρεπει να υποκατασταθει με ενα αλλο τελος με το οποιο και οι παραγωγικες ταξεις θα ειναι ικανοποιημενες αλλα και η τοπικη αυτοδιοικηση θα εισπρατει εκεινο το απαραιτητο για την αναπτυξιακη της πολιτικη.

Την αναληψη πρωτοβουλιας εκ μερους του Ευρωπαικου Λαικου Κομματος για την αντιμετωπιση των κινδυνων απο την επαναλειτουργια της πυρηνικης μοναδας του Κοζλοντουι στη Βουλγαρια, ζητα με επιστολη του απο τον προεδρο και γενικο γραμματεα του ΕΛΚ Βιλφριντ Μαρτενς και Κλαους Βελλε αντιστοιχα, ο αντιπροεδρος της Νεας Δημοκρατιας Ιωαννης Βαρβιτσιωτης. Στην επιστολη του, ο κ. Βαρβιτσιωτης σημειωνει πως δεν εχουν ολοκληρωθει οι απαραιτητες μετατροπες για τη βελτιωση της ασφαλειας του αντιδραστηρα του Κοζλοντουι. Τονιζει επισης πως ενα ενδεχομενο ατυχημα θα μετατρεψει τη Μεσογειο σε νεκρη θαλασσα, διοτι η πυρηνικη μοναδα του Κοζλοντουι βρεχεται απο τον ποταμο Δουναβη.

Αγωγη κατα του ομιλου Πετζετακι, καταθετουν στο Πρωτοδικειο Καβαλας οι απολυθεντες απο τη βιομηχανια Πλαστικα Καβαλας ζητωντας να τους καταβληθουν ολα τα ημερομισθια η οι μισθοι απο τον Αυγουστο και μεχρι να εκδωσει αποφαση το δικαστηριο.Ο υπουργος Βιομηχανιας Αναστασιος Πεπονης αναμενει το πορισμα της ΕΚΟ, η οποια επεδειξε ενδιαφερον για την αγορα της βιομηχανιας. Με βαση το πορισμα θα γινει η διαπραγματευση Πετζετακι-ΕΚΟ, για την πωληση της μοναδας, η οποια κριθηκε βιωσιμη απο το Ινστιτουτο Εργασιας της ΓΣΕΕ .

Συνεχιζεται το κυμα των λαθρομεταναστων που φτανουν στα ελληνικα νησια απο τα Τουρκικα παραλια.Τα ξημερωματα,συνεληφθησαν απο λιμενικους 16 Ιρακινοι λαθρομεταναστες τη στιγμη που αποβιβαζονταν στο Αγαθονησι Δωδεκανησου.Μαζι τους συνεληφθησαν και το μεσημερι οδηγουνται στον εισαγγελεα,δυο Τουρκοι δουλεμποροι,που τους μετεφεραν στην Ελλαδα.

Η ομαδα αναρχικων, Μιχαλης Καλτεζας, ανελαβε με τηλεφωνημα στην εφημεριδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, την ευθυνη για τον εμπρησμο αυτοκινητου του Κρατικου Οφθαλμιατρειου, που ηταν σταθμευμενο στην οδο Βισαριωνος 3, στο κεντρο της Αθηνας. Ο αγνωστος στο τηλεφωνημα υποστηριξε οτι ο εμπρησμος του αυτοκινητου εγινε εναντια στην κρατικη καταστολη και για την λευτερια του κρατουμενου, Κωστα Καλαρεμα.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρια ακομη μεταλλια, δυο χρυσα και ενα ασημενιο, κερδισε η Ελληνικη εθνικη ομαδα Αρσης Βαρων στο παγκοσμιο πρωταθλημα που διεξαγεται στην Καντονα της Κινας. Η νεα Ελληνικη επιτυχια σημειωθηκε απο τον Καχι Κακιασβιλι, ο οποιος στην κατηγορια των 99 κιλων κερδισε δυο χρυσα μεταλλια, στο ζετε με 227.5 κιλα και στο συνολο με 410 κιλα. Στο αρασε πηρε το ασημενιο μεταλλιο με 182,5 κιλα, ενω ο Λευκορωσος Σεργκει Σιρτσοφ πηρε την πρωτη θεση με 190.Εξαλλου,η πρωταθλητρια μας της Αρσεως Βαρων Παναγιωτα Αντωνοπουλου κατεκτησε τρια χαλκινα μεταλλια στα 83 κιλα.

Στο γηπεδο των Τρικαλων θα γινει οριστικα την Κυριακη το ποδοσφαιρικο ντερμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακου.Ο αγωνας θα διεξαχθει στις 8 το βραδι και για λογους ασφαλειας θα τοποθετηθουν ειδικα κιγκλιδωματα πισω απο τους παγκους των δυο ομαδων και η αστυνομια θα λαβει δρακοντεια μετρα.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Σε πτωτικη τροχια επανηλθε και σημερα η αγορα του Χρηματιστηριου μετα την ανοδο των δυο προηγουμενων ημερων. Ο Γενικος Δεικτης Τιμων, εκλεισε στις 874,47 μοναδες, μειωμενος σε ποσοστο 0,67% . Σε εβδομαδιαια βαση ο δεικτης υποχωρησε κατα 2,23%. Η αξια των συναλλαγων ανηλθε στα 7,5 δισεκατομμυρια δραχμες. Οι επιμερους δεικτες παρουσιασαν τις εξης μεταβολες: Τραπεζες πτωση 0,88%, Ληζινγκ πτωση 0,48%, Ασφαλειες πτωση 3,36%, Επενδυσεων ανοδος 0,01%, Βιομηχανιες πτωση 0,28%, Κατασκευες πτωση 1,13%, Συμμετοχων πτωση 1,05%, Διαφορες ανοδος 0,14% . Ο δεικτης της παραλληλης αγορας εκλεισε με απωλειες 1,07% .

Σε χαμηλοτερα επιπεδα εκλεισε το δολαριο στην εγχωρια αγορα συναλλαγματος και θα πωλειται τη Δευτερα απο τις εμπορικες τραπεζες προς 236,271 δραχμες.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αστατο καιρο με βροχες και ασθενεις χιονοπτωσεις στα δυτικα,λιγες βροχες στην υπολοιπη χωρα αλλα και ηλιο στη Μακεδονια,Θρακη και Αιγαιο,προβλεπει για αυριο η Μετεωρολογικη Υπηρεσια.Οι ανεμοι στα δυτικα θα ειναι νοτιοι μετριοι ισχυροι και στ'ανατολικα βορειοι μετριοι.Η θερμοκρασια θα σημειωσει μικρη ανοδο και στα βορεια θα κυμανθει -5 με 12 βαθμους,στο Ιονιο και τα υπολοιπα ηπειρωτικα -1 με 15 και στο Αιγαιο 6 με 14 βαθμους.Λιγες νεφωσεις,που βαθμιαια θα αυξηθουν,ασθενεις ανεμους και θερμοκρασια 4 με 14 και -1 με 11 βαθμους,αντιστοιχα,θα εχουν αυριο Αθηνα και Θεσσαλονικη.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.13 run on Saturday, 25 November 1995 - 10:11:20