Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Nov. 28)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Μικρη βελτιωση παρουσιασε το περασμενο 12ωρο η υγεια του Πρωθυπουργου, ο οποιος υποβληθηκε χθες το βραδυ σε αιμοκαθαρση.
  • Κλιμα αγωνιας επικρατει στο Ωνασειο εν αναμονη του νεου ιατρικου ανακοινωθεντος που θα εκδοθει απο στιγμη σε στιγμη.
  • Διθεσιο εκπαιδευτικο ελικοπτερο κατεπεσε το πρωι στο αεροδρομιο της Αλεξανδρουπολης με αποτελεσμα να σκοτωθει ο χειριστης του.
  • Εξιχνιαστηκε η απαγωγη του 11χρονου μαθητη Κωστα Δαλακα που ειχε γινει πριν απο δυο μηνες στην Αναβυσσο.
  • Θα συνεχιστει η σταθεροποιητικη πολιτικη και για τα επομενα δυο χρονια τονισε ο Γιαννος Παπαντωνιου.
  • Ο Θεοδωρος Παγκαλος στηριζει την οικονομικη πολιτικη καθως και την πολιτικη σταθεροποιησης επι υπουργιας Σημιτη.
  • Δεκτος απο τον Προεδρο της Δημοκρατιας Κωστη Στεφανοπουλο, εγινε το μεσημερι ο πρωην Πρωθυπουργος, Κωνσταντινος Μητσοτακης.
  • Συγκεντρωση και πορεια στο κεντρο της Αθηνας πραγματοποιουν απο το μεσημερι οι φοιτητες των υπο καταληψη σχολων.
  • Ο Καρολος Παπουλιας συνανταται σημερα στη Βαρκελωνη με τον Ισπανο πρωθυπουργο Φελιπε Γκονζαλες.
  • Η Βουλγαρια αποφασισε σημερα την αρση των εμπορικων κυρωσεων που ειχαν επιβληθει στη Γιουγκοσλαβια.
  • Κυκλοφοριακο χαος επικρατει σημερα στο Παρισι και τις αλλες γαλλικες πολεις απο την απεργια στο δημοσιο τομεα.
  • Επιθεση στον προπονητη του Μποζινταρ Μαλκοβιτς, εξαπελυσε ο αμερικανος μπασκετμπολιστας του Παναθηναικου, Ντομινικ Γουλκινς .

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Θα επαναληφθει και σημερα η διαδικασια της αιμοκαθαρσης στον Πρωθυπουργο Ανδρεα Παπανδρεου. Αυτο αναφερεται στο ιατρικο ανακοινωθεν που εκδοθηκε στη 1.30 και αναγνωστηκε απο τον αντιπροεδρο του Ωνασειου και καθηγητη κ.Σκαλκεα. Στο ανακοινωθεν προστιθεται οτι η κατασταση της υγειας του Πρωθυπουργου εμφανιζεται σχετικα σταθερη μετα την επιτυχη εφαρμογη της αιμοκαθαρσης. Η λοιπη θεραπευτικη αγωγη και η αλλη του αναπνευστικου συστηματος, συνεχιζεται αμεταβλητη. Απαντωντας ο κ. Σκαλκεας σε ερωτησεις δημοσιογραφων,ειπε οτι η καρδια λειτουργει επαρκως και δεν επηρεαζεται απο την αιμοκαθαρση. Τονισε οτι μετα την αιμοκαθαρση εγιναν εξετασεις, οι οποιες ειναι ικανοποιητικες, δεν απεκλεισε ομως το ενδεχομενο, ο κ.Παπανδρεου να υποβληθει και σε αλλη αιμοκαθαρση εκτος απο τη σημερινη που ηδη εχει αρχισει.

Διθεσιο εκπαιδευτικο ελικοπτερο κατεπεσε και συνετριβη το πρωι στο αεροδρομιο της Αλεξανδρουπολης με αποτελεσμα να χασει τη ζωη του ο χειριστης του, Γιωργιος Κωνσταντιλιερης, 38 ετων, πατερας δυο ανηλικων παιδιων απο τη Σαμο. Το ελικοπτερο εκτελουσε πτηση συντηρησης και κατεπεσε απο υψος διακοσιων ποδων, σε αποσταση 3 μετρων απο την εθνικη οδο. Αμεσως πηρε φωτια με αποτελεσμα να απανθρακωθει ο πιλοτος. Συμφωνα με αυτοπτες μαρτυρες το ελικοπτερο αρχισε να κανει περιστροφες, να χανει κατακορυφα υψος με αποτελεσμα να συντριβει. Τα αιτια της πτωσης του ελικοπτερου παραμενουν αγνωστα ενω διαταχθηκε ερευνα.

Εξιχνιαστηκε η απαγωγη του 11χρονου μαθητη Κωστα Δαλακα, που ειχε γινει πριν απο δυο περιπου μηνες, στην περιοχη της Αναβυσσου. Τοτε τεσσερις αγνωστοι ζητουσαν απο την οικογενεια του μαθητη 140 εκατομμυρια δραχμες για να μην το μολυνουν με τον ιο ΑΙΔΣ, που οπως ισχυριζονταν επασχαν. Ηδη, η αστυνομια εχει συλλαβει τεσσερα ατομα μεταξυ των οποιων και μια γυναικα, για τα οποια υπαρχουν βασιμες υπονοιες οτι ευθυνονται για την απαγωγη. Συμφωνα με πληροφοριες, εγκεφαλος της σπειρας ειναι ο γνωστος κακοποιος Ιωαννης Χειλας και αμεσος συνεργατης του ο ανηψιος του, οι οποιοι κατα τη διαρκεια της ανακρισης ομολογησαν και μια δευτερη απαγωγη που ειχαν διαπραξει πριν αρκετα χρονια στην περιοχη Δροσιας Αττικης, με θυμα μια 14χρονη. Το πρωι, κληθηκε στην Ασφαλεια ο 11χρονος μαθητης σε μια προσπαθεια να γνωρισει απο τις φωνες των συλληφθεντων καποιον απο τους απαγωγεις του. Και αυτο γιατι ολες τις ημερες της απαγωγης, οι δραστες ειχαν καλυψει το προσωπο του Κωστα Δαλακα με μαντηλι. Αναλυτικες ανακοινωσεις για την υποθεση αναμενεται να γινουν αργα το μεσημερι απο την αστυνομια.

Ο υπουργος Εθνικης Οικονομιας, Γιαννος Παπαντωνιου, μιλωντας το πρωι σε συνεδριο του Ελληνοαμερικανικου Επιμελητηριου, τονισε οτι η σταθεροποιηση θα συνεχιστει για δυο ακομη χρονια. Τονισε οτι θα επιταχυνθει η αναπτυξιακη διαδικασια με διαρθρωτικες παρεμβασεις και στηριξη των ευαισθητων κοινωνικων ομαδων. Απεδωσε βαρυτατες πολιτικες ευθυνες στις κυβερνησεις του ΠΑΣΟΚ και της Νεας Δημοκρατιας, που οπως ειπε δε σταθηκαν στο υψος των περιστασεων με αποτελεσμα η Ελλαδα να ειναι η μονη ευρωπαικη χωρα που ξυπνησε με καθυστερηση 15 χρονων. Μιλωντας στο συνεδριο ο Θεοδωρος Παγκαλος εξεφρασε με κατηγορηματικο τροπο την υποστηριξη του τοσο στη σημερινη αυστηρη οικονομικη πολιτικη οσο και στην πολιτικη σταθεροποιησης επι υπουργιας Σημιτη την περιοδο 85-87. Χαρακτηρισε καταστροφικη πολιτικη παροχων την οικονομικη πολιτικη της κυβερνησης του ΠΑΣΟΚ, την περιοδο 1981-85. Τονισε επισης οτι η κυβερνηση πρεπει να εξαντλησει την τετραετια, ειτε με τη σημερινη ειτε με αλλη συνθεση.

Δεκτος απο τον Προεδρο της Δημοκρατιας, Κωστη Στεφανοπουλο εγινε το μεσημερι, μετα απο αιτημα του, ο πρωην Πρωθυπουργος, Κωνσταντινος Μητσοτακης. Κατα τη συναντηση εξεταστηκαν οι τρεχουσες πολιτικες εξελιξεις και η πορεια των εθνικων μας θεματων.

Ο υπουργος Εξωτερικων, Καρολος Παπουλιας θα συναντηθει σημερα με τον Πρωθυπουργο της Ισπανιας και προεδρευοντα του συμβουλιου της Ευρωπαικης Ενωσης, Φελιπε Γκονζαλες. Η συναντηση θα γινει στο περιθωριο της διημερης ευρωμεσογειακης διασκεψης, οι εργασιες της οποιας διεξαγονται απο χθες στη Βαρκελωνη.

Ενταση στο χωρο της ανωτατης εκπαιδευσης καθως οι φοιτητες προχωρουν σε νεο κυκλο καταληψεων παρα τις διαβεβαιωσεις του υπουργου Παιδειας οτι καμια απο τις σχεδιαζομενες ρυθμισεις για τα Πανεπιστημια δεν θα εφαρμοστει πριν γινει διαλογος.Οι φοιτητες των υπο καταληψη σχολων, πραγματοποιουν συγκεντρωση απο το μεσημερι στα Προπυλαια, ενω στη συνεχεια θα κανουν πορεια και προς το υπουργειο Παιδειας.

Αποχη απο την εργασια τους και πορεια προς το υπουργειο Εμπορικης Ναυτιλιας πραγματοποιουν σημερα οι εργαζομενοι στη ναυπηγοεπισκευαστικη ζωνη του Περαματος, διαμαρτυρομενοι για το χθεσινο θανατο συναδελφου τους. Ο ατυχος εργατης ενω δουλευε σε δεξαμενοπλοιο, εχασε την ισορροπια του και επεσε σε φορτηγιδα, με αποτελεσμα να χασει τη ζωη του. Οι εργαζομενοι, πραγματοποιησαν συγκεντρωση στο Εργατικο Κεντρο Πειραια και ζητησαν να εφαρμοστει ο νομος για την ασφαλεια των εργαζομενων στην ναυπηγοεπισκευαστικη ζωνη. Επισης, το απογευμα οι μικρομεσαιοι επιχειρηματιες του Πειραια πραγματοποιουν παμπειραικο συλλαλητηριο, στην πλατεια Κοραη.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Βουλγαρια ηρε σημερα τις εμπορικες κυρωσεις που ειχαν επιβληθει στη Γιουγκοσλαβια απο το συμβουλιο ασφαλειας του ΟΗΕ. Στην αποφαση τονιζεται οτι παραμενει σε ισχυ το εμπαργκο στις πωλησεις οπλων.Στο μεταξυ, ως πρωτο βημα προς τη σωστη κατευθυνση χαρακτηρισε την τηλεοπτικη ομιλια του Προεδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλιντον, σχετικα με την αναγκαιοτητα αποστολης Αμερικανων στρατιωτων στη Βοσνια, ο επικεφαλης των Ρεπουμπλικανων στη Γερουσια, Μπομπ Ντοουλ. Ο Μπιλ Κλιντον, ειπε οτι πρεπει να σταλουν δυναμεις στη Βοσνια για να σωθουν ανθρωπινες ζωες και να αποτραπει επεκταση της συρραξης στην Ευρωπη. Προειδοποιησε παντως, οτι καμια αποστολη αμερικανικων στρατευματων δεν μπορει να ειναι εντελως αναιμακτη.

Κυκλοφοριακο χαος επικρατει και σημερα στο Παρισι και σε αλλες μεγαλουπολεις της Γαλλιας καθως συνεχιζεται για πεμπτη μερα η απεργια των σιδηροδρομικων που επεκτεινεται και σε αλλους κλαδους του δημοσιου τομεα. Η απεργια πραγματοποιειται σε ενδειξη διαμαρτυριας για την πολιτικη λιτοτητας της κυβερνησης. Η παραλυση στα δημοσια μεσα συγκοινωνιας, εχει δημιουργησει ατελειωτες ουρες στους αυτοκινητοδρομους καθως οι εργαζομενοι προσπαθουν να μεταβουν στις εργασιες τους με τα αυτοκινητα τους.

Ο νεος υπουργος Εξωτερικων του Ισραηλ Εχουντ Μπαρακ και ο Παλαιστινιος ηγετης Γιασερ Αραφατ, επαναβεβαιωσαν την πεποιθηση οτι η ειρηνευτικη διαδικασια στη Μεση Ανατολη θα συνεχιστει. Οι δυο ανδρες συναντηθηκαν στο περιθωριο της διημερης ευρωμεσογειακης διασκεψης της Βαρκελωνης. Αναλογη συναντηση ειχε ο υπουργος Εξωτερικων του Ισραηλ και με τον Συρο ομολογο του Φαρουκ Αλ Σαρα, στη διαρκεια της οποιας εγινε ανταλλαγη ανακοινωθεντων καλης θελησης. Στο μεταξυ, τεσσερις ισραηλινοι τραυματιστηκαν κατα τη διαρκεια επιθεσης με ρουκετες που εξαπελυσαν τις πρωτες πρωινες ωρες Λιβανεζοι μουσουλμανοι ανταρτες στο βορειο Ισραηλ. Σε αντιποινα για τις επιθεσεις αυτες το Ισραηλινο πυροβολικο σφυροκοπησε θεσεις των ανταρτων στο νοτιο Λιβανο.

Ενα ατομο εχασε τη ζωη του και τουλαχιστον 18 τραυματιστηκαν στη διαρκεια επιθεσης αγνωστων με χειροβομβιδες στην αγορα της πολης Καμπακαν στις νοτιες Φιλιππινες. Συμφωνα με τον διοικητη της αστυνομιας, υπαρχουν φοβοι να αυξηθει ο αριθμος των νεκρων καθως ακομα δεν εχει γινει πληρης απολογισμος. Η επιθεση συμπιπτει χρονικα με τις κρισιμες ειρηνευτικες συνομιλιες μεταξυ της κυβερνησης και των μουσουλμανων ανταρτων.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το δευτερο αγωνα του στο πλαισιο της προημιτελικης φασης του Ευρωπαικου κυπελλου μπασκετ, δινει αποψε ο ΠΑΟΚ, αντιμετωπιζοντας στο Αλεξανδρειο, τη Σλοβενικη Ολυμπια Λιουμπλιανας. Το παιχνιδι θ\ θ`αρχισει στις 10 παρα τεταρτο.

Επιθεση στον προπονητη του, Μποζινταρ Μαλκοβιτς, εξαπελυσε ο Αμερικανος μπασκετμπολιστας του Παναθηναικου, Ντομινικ Γουιλκινς, σε συνεντευξη που παραχωρησε στην εφημεριδα της Βοστωνης, ``Μποστον Σαντει Γκλομπ``. Ο Γουιλκινς κατηγορει τον προπονητη του οτι δεν εκμεταλλευεται το ταλεντο των παικτων με το να παιζει η ομαδα με αργες επιθεσεις, κατι που συμφωνα με τον Αμερικανο, απεχθανονται τοσο οι φιλαθλοι οσο και ο ιδιοκτητης της ομαδας, Παυλος Γιαννακοπουλος.

Ανοιγει σημερα η αυλαια της δευτερης φασης του κυπελλου Ελλαδας στο ποδοσφαιρο με το παιχνιδι Δοξας Βυρωνα-Λαρισας, που θα γινει στο γηπεδο του Βυρωνα και θα αρχισει στις 3 το απογευμα. Τα υπολοιπα παιχνιδια της δευτερης φασης του κυπελλου θα γινουν αυριο και αυτα που ξεχωριζουν ειναι μεταξυ της ΑΕΚ και του Ηρακλη και της Παναχαικης με τον Παναθηναικο.

Ο Γαλλος χρεωκοπημενος επιχειρηματιας και παλιος προεδρος της Μαρσειγ Μπερναρ Ταπι καταδικαστηκε σε φυλακιση δυο ετων για τη συμμετοχη του σε παραποιηση αποτελεσματων ποδοσφαιρικων αγωνων, οπως αποφασισε γαλλικο εφετειο.Ακομη, ο Ταπι δεν μπορει να αναλαβει δημοσια αξιωματα για τα επομενα τρια χρονια, ενω οπως δηλωσε ο δικηγορος του,θα αποφυγει τον εγκλεισμο τους στις φυλακες, αφου θα ασκησει νεα εφεση που θα εκδικαστει απο το Ανωτατο Δικαστηριο της Γαλλιας.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Νεφωσεις επικρατουν σημερα σε ολη τη χωρα, αυξημενες στην κεντρικη και βορεια Ελλαδα και με λιγες τοπικες βροχες στα δυτικα. Οι ανεμοι πνεουν ασθενεις μεχρι μετριοι και προσκαιρα στα δυτικα ισχυροι. Η θερμοκρασια φθανει στα βορεια τους 12 βαθμους και στην υπολοιπη χωρα τους 19 βαθμους Κελσιου. Συννεφια αναμενεται και για αυριο σε ολη τη χωρα με βροχες στα δυτικα. Οι ανεμοι θα πνεουν νοτιοι ασθενεις εως μετριοι ενω η θερμοκρασια θα κυμανθει σε κανονικα για την εποχη επιπεδα.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.13 run on Tuesday, 28 November 1995 - 20:54:31