Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Nov. 28)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ιδιαιτερα ανυσηχιτικη ειναι η κατασταση της υγειας του Ανδρεα Παπανδρεου μετα την επιδεινωση που υπεστει τις απογευματινες ωρες. Οπως αναφερει το βραδινο ιατρικο ανακοινωθεν διαπιστωθηκε επιμενουσα αναπνευστικη δυσλειτουργια που χρηζει μηχανικης υποστηριξης.Λιγο αργοτερα ανακοινωθηκε οτι ο κ. Παπανδρεου επανασυνδεθηκε με το μηχανημα τεχνητης υποστηριξης της αναπνευστικης λειτουργιας.Το μεσημερι ο πρωθυπουργος υποβληθηκε σε νεα αιμοκαθαρση,ενω η διαδικασια αυτη ενδεχεται να επαναληφθει αυριο,αναλογα με την αντιδραση του οργανισμου και κυριως των νεφρων.Το μεσημερι ο αντιπροεδρος του Ωνασειου κ. Σκαλκεας ειχε εμφανισθει ιδιαιτερα επιφυλακτικος για την πορεια της υγειας του πρωθυπουργου λεγοντας χαρακτηριστικα οτι με βαση τα δεδομενα εχουμε πολλα στοιχεια αισιοδοξιας,αλλα κανεις δεν μπορει να προβλεψει τις εξελιξεις.

Αντισυνταγματικη χαρακτηρισε ο κυβερνητικος εκπροσωπος πιθανη αντικατασταση του πρωθυπουργου, χωρις της δικη του θεληση και επανελαβε οτι ο Ανδρεας Παπανδρεου παραμενει ο εγγυητης της ενοτητας του ΠΑΣΟΚ, ενω δεν υπαρχει κινδυνος οπισθοδρομησης της οικονομιας. Ο κ.Χυτηρης ειπε ακομη οτι τις προσεχεις ημερες θα ανακοινωθει ποιος θα εκπροσωπησει την Ελλαδα στο Συμβουλιο Κορυφης της Μαδριτης. Παραλληλα ο κ. Χυτηρης εξαπελυσε επιθεση εναντιον του Μιλτιαδη Εβερτ και τον κατηγορησε για ανευθυνοτητα και για κριτικη καφενειου.

Μετα τον υπουργο οικονομικων και ο Γιαννος Παπαντωνιου επιβεβαιωσε τη συνεχιση της σφικτης εισοδηματικης πολιτικης την επομενη διετια, επισημαινοντας ωστοσο οτι θα επιταχυνθει η αναπτυξιακη διαδικασια με διαρθρωτικες παρεμβασεις και στηριξη των ευαισθητων κοινωνικων ομαδων,στο πλαισιο αντοχης της οικονομιας. Υπερ της συνεχισης της λιτοτητας ταχθηκε και ο Θεοδωρος Παγκαλος,πλεκοντας παραλληλα το εγκωμιο του σημερινου οικονομικου επιτελειου,αλλα και της πολιτικης που εφηρμοσε 85 με 87 ο Κωστας Σημιτης.Ιδιαιτερη εμφαση στη σταθεροποιηση εδωσε ο διοικητης της Τραπεζας της Ελλαδος,ο οποιος δεν απεκλεισε ο πληθωρισμος να πεσει στο τελος του 1996 στο 5% αν και εκανε λογο για υποβοσκουσες πληθωριστικες πιεσεις.

Δεν προσκαλειται τελικα η Τανσου Τσιλερ στο Ευρωπαικο Συμβουλιο της Μαδριτης,οπως δηλωσε ο Καρολος Παπουλιας,μετα τη συναντηση με τον Ισπανο πρωθυπουργο. Παραλληλα επιταχυνονται οι διαδικασιες ενταξης της Κυπρου και της Μαλτας η εναρξη των οποιων τοποθετειται χρονικα περι τα τελη του 1996. Εντονη ηταν η αντιδραση της Νεας Δημοκρατιας και της Πολιτικης Ανοιξης στην αποφαση του κ.Γκονζαλες να μην επισκεφθει την Αθηνα, λογω της ασθενειας του πρωθυπουργου, στο πλαισιο της περιοδειας του για την προετοιμασια του συμβουλιου.

Ανοιγει ο δρομος για την Τελωνειακη Συνδεση της Τουρκιας με την κοινοτητα, μετα την θετικη γνωμοδοτηση της επιτροπης εξωτερικων οικονομικων σχεσεων, η οποια εκρινε οτι η Τουρκια πληρει ολες τις προυποθεσεις.Τωρα πλεον, απομενει η γνωμοδοτηση της Επιτροπης Εξωτερικων Υποθεσεων, ωστε να αποφασισει πλεον με ψηφοφορια η Ολομελεια του Σωματος, στις 13 Δεκεμβριου.

Την αποστολη μιας ειρηνευτικης δυναμης 60.000 ανδρων στη Βοσνια, ενεκρινε η στρατιωτικη επιτροπη του ΝΑΤΟ. Απο την πλευρα του, ο προεδρος Κλιντον δεσμευθηκε οτι οι Ηνωμενες Πολιτειες θα αποστειλουν 20.000 ανδρες, γεγονος που ικανοποιησε ιδιαιτερα τη Γαλλια. Ο υπουργος Αμυνας, Γερασιμος Αρσενης, ανηγγειλε οτι ο πρωθυπουργος εχει δωσει την εγκριση του για την συμμετοχη ελληνικου στρατιωτικου τμηματος 1.000 ανδρων στην πολυεθνικη ειρηνευτικη δυναμη. Η Γαλλια εχει ηδη ανακοινωσει τη συμμετοχη της στην πολυεθνικη ειρηνευτικη δυναμη με την αποστολη 10.000 ανδρων, ενω 4.000 ανδρες θα στειλει και η Γερμανια οι οποιοι ομως δεν θα περιλαμβανονται στις μαχιμες δυναμεις.

Στην Πατρα μεταβαινει αυριο ο προεδρος της Ελληνικης Δημοκρατιας για να παραστει στις εορταστικες εκδηλωσεις του Πολυουχου της πολης Αγιου Ανδρεα.Προκειται για τον πρωτη επισημη επισκεψη του κ.Στεφανοπουλου στη γενετειρα του,μετα την αναδειξη του στο υπατο αξιωμα της χωρας.

Αγνωστα παραμενουν μεχρι στιγμης τα αιτια της πτωσης του στρατιωτικου εκπαιδευτικου ελικοπτερου που κατεπεσε λιγο μετα την απογειωση του απο το αεροδρομιο της Αλεξανδρουπολης,με αποτελεσμα να να σκοτωθει ο χειριστης του,λοχαγος Γεωργιος Κωσταντιλιερης 38 ετων, απο τη Σαμο,πατερας δυο παιδιων.

Δεν υπαρχουν επιστημονικες πληροφοριες για επικειμενο μεγαλο σεισμο,διαβεβαιωσε ο αναπληρωτης υπουργος ΠΕΧΩΔΕ,Κωστας Γειτονας, ο οποιος συναντηθηκε με τους επιστημονες του Συμβουλιου της Ευρωπης, που μελετησαν προειδοποιητικο σημα της ομαδας ΒΑΝ,για επικειμενο σεισμο.Τα μελη της επιτροπης θα αποστειλουν το πορισμα τους στην επιστημονικη επιτροπη του συμβουλιου της Ευρωπης.

Στην αντεπιθεση περασε ο διοικητης του ΙΚΑ,αναφορικα με τις καταγγελιες του βουλευτη της Νεας Δημοκρατιας Νικου Αναστασοπουλου για τα εμβολια της ηπατιτιδας Β που προμηθευτηκε το Ιδρυμα.Ο κ. Σολωμος αφου παρουσιασε στοιχεια συμφωνα με τα οποια τα εμβολια αγορασθηκαν σε πολυ χαμηλοτερες τιμες,απ'οτι τα προμηθευονται τα αλλα ασφαλιστικα ταμεια και αποκαλυψε οικονομικες ατασθαλιες του κ. Αναστασοπουλου,οταν ηταν υπουργος υγειας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΧΩΡΟ

Με την υιοθετηση διακηρυξης που υποσχεται νεα εποχη ειρηνης και ευημεριας, εληξαν οι εργασιες της Ευρωμεσογειακης Διασκεψης στην Βαρκελωνη της Ισπανιας.Η διασκεψη, στην οποια πηραν μερος 27 χωρες, ολοκληρωσε τις εργασιες της με τρεις ωρες καθυστερηση, αφου χρειασθηκε να γινουν προσπαθειες για να ξεπερασθουν διαφωνιες για τον ορισμο της τρομοκρατιας, το δικαιωμα της αυτοδιαθεσης των Παλαιστινιων, καθως και για την σταση του Ισραηλ σε οτι αφορα τη μη διαδοση των πυρηνικων οπλων.Ευρωπαιος διπλωματης, δηλωσε οτι τη μονη επιφυλαξη στο τελικο ανακοινωθεν διατυπωνει η Συρια και αφορα την αποχωρηση των ισραηλινων απο τον Λιβανο.

Σε ενα χαος εχει βυθιστει η Γαλλια τις τελευταιες πεντε μερες, εξαιτιας των απεργιακων κινητοποιησεων των συνδικατων, σε ενδειξη διαμαρτυριας για την πολιτικη λιτοτητας της κυβερνησης Ζιπε.Το προβλημα εχει οξυνθει με την επεκταση των απεργιακων κινητοποιησεων σε ολα τα δημοσια μεσα μεταφορας.Τα μποτιλιαρισματα φθανουν τα 400 χιλιομετρα, οι σιδηροδρομοι παραμενουν ακινητοι για πεμπτη συνεχη μερα, ενω το μετρο υπολειτουργει και αποψε ενδεχεται να σταματησει τελειως τη λειτουργια του.Παρ ολα αυτα ομως, αμετακινητος παραμενει στις θεσεις του ο πρωθυπουργος Αλεν Ζιπε, υποστηριζοντας οτι η πολιτικη των μεταρρυθμισεων απαγορευει καθε βημα προς τα πισω.

Η οργανωση Χεζμπολλαχ ανελαβε την ευθυνη για την επιθεση με ρουκετες Κατιουσα που ειχε ως αποτελεσμα να τραυματισθουν πολλα ατομα στο βορειο Ισραηλ.Οι ρουκετες εκτοξευθηκαν απο τον νοτιο Λιβανο και επληξαν τον οικισμο Κυριατ Σμονα, στο βορειο Ισραηλ.Η Χεζμπολλαχ κατηγορει το Ισραηλ για τη δολοφονια ενος απο τους αξιωματουχους ασφαλειας της σε εκρηξη που σημειωθηκε στον νοτιο Λιβανο και παραλληλα, προειδοποιησε οτι θα υπαρξουν και αλλες αναλογες επιθεσεις εναντιον του Ισραηλ.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εξιχνιαστηκε η πρωτοφανης υποθεση απαγωγης του 11χρονου Κωστα Δαλακα, που ειχε γινει στις 14 Σεπτεμβριου στην περιοχη της Αναβυσσου απο τεσσερις αγνωστους, οι οποιοι ισχυριζομενοι οτι πασχουν απο Ειτζ, ζητουσαν απο την οικογενεια του 140 εκατ. δραχμες για να μην το μολυνουν με την ανιατη νοσο.Στα χερια της αστυνομιας βρισκονται ο 33χρονος Ιωαννης Χειλας, εμπορος αυτοκινητων που φερεται και ως ο εγκεφαλος της σπειρας, η Φανη Χατζηρουσεα, 21 χρονων που ειχε συγγενικη σχεση με την οικογενεια Δαλακα, ο Χρηστος Χειλας, 17 χρονων και ο Γιαννης Διαγγελακης, 16 χρονων που εργαζεται στην εταιρια του Γιαννη Χειλα.Οι δραστες κατα την ανακριση ομολογησαν την πραξης τους, ενω οι Ιωαννης και Χρηστος Χειλας ομολογησαν επισης οτι στις 12 Ιουλιου 1991 απηγαγαν μαζι με εναν Ελληνοαμερικανο και μια γυναικα, την 12χρονη τοτε Ταμαρ Οσκανιαν, απο το σπιτι που παραθεριζε στο Αυλακι Αττικης. Κατα την απαγωγη, αναισθητοποιησαν με χλωροφορμιο την οικιακη βοηθο, με αποτελεσμα λιγο αργοτερα αυτη να πεθανει.Φοβουμενοι τοτε μην τους πιασουν, αφησαν ελευθερο το κοριτσι.

Περιπου μια ωρα διηρκεσε η συναντηση του προεδρου της Ελληνικης δημοκρατιας Κωστη Στεφανοπουλου με τον τεως πρωθυπουργο Κωνσταντινο Μητσοτακη, ο οποιος του ανεπτυξε τις αποψεις του επι θεματων εσωτερικης και εξωτερικης πολιτικης.Προκειται για την πρωτη συναντηση των δυο ανδρων,μετα απο μια περιοδο 10 περιπου ετων,εντασης των σχεσεων τους.Μετα τη συναντηση που εγινε υστερα απο σχετικο αιτημα του κ.Μητσοτακη,ο τεως πρωθυπουργος δεν εκανε καμια δηλωση.

Νεο φοιτητικο συλλαλητηριο πραγματοποιηθηκε στην Αθηνα με αντικειμενο την αυξηση των δαπανων για την παιδεια και τη συνεχιση της δωρεαν χορηγησης των συγγραμματων.Στο συλλαλητηριο δεν μετειχαν οι μεγαλυτερες φοιτητικες παραταξεις που διαφωνουν με τις καταληψεις σχολων.Οι φοιτητες συγκεντρωθηκαν στα Προπυλαια του Πανεπιστημιου και εκαναν πορεια στο υπουργειο παιδειας,οπου συναντηθηκαν με το γενικο γραμματεας,Γιαννη Παναρετο. Ο υπουργος Γιωργος Παπανδρεου υποστηριξε οτι οι κινητοποιησες δεν ειναι καθολικες και δηλωσε οτι τις προσεχεις ημερες θα προβει σε διευκρινισεις,σχετικα με τα συγγραμματα και τις προτασεις του για την Τριτοβαθμια εκπαιδευση.Στο μεταξυ σε σταση αναμονης βρισκονται και οι πρυτανεις των Πανεπιστημιων ολης της χωρας ενοψει της καταθεσης του προυπολογισμου,απο τον οποιο θα διαπιστωθουν τα κονδυλια που προβλεπει για το 1996 για την παιδεια.

Συγκεντρωση στο εργατικο κεντρο του Πειραια και στη συνεχεια εξω απο το υπουργειο εμπορικης Ναυτιλιας,πραγματοποιησαν το πρωι εργαζομενοι στη ναυπηγοεπισκευαστικη ζωνη Περαματος. Διαμαρτυρονται για τα ελλιπη μετρα ασφαλειας με αφορμη τον χθεσινο τραγικο θανατο που βρηκε 32χρονος εργατης που δουλευε σε εργασια επισκευης πλοιου.Το απογευμα πραγματοποιηθηκε στην πλατεια Κοραη Παμπειραικο συλλαλητηριο για την ανεργια και την αποβιομηχανηση της περιοχης.

Μικροπροβληματα στις θαλασσιες συγκοινωνιες δημιουργηθηκαν σημερα στο λιμανι της Καβαλας, οταν δεκαδες παρακτιοι ψαραδες το απεκλεισαν με τα σκαφη τους για δυο ωρες, ζητωντας την ικανοποιηση σειρας αιτηματων. Αποκλεισμενο για πεντε τουλαχιστον ωρες, εμεινε το λιμανι της Μυρινας Λημνου, απο τα 26 αλιευτικα σκαφη. Απο τον αποκλεισμο, δεν εδεσε στο λιμανι το πλοιο ΑΛΚΑΙΟΣ, το οποιο επροκειτο να αποβιβασει στο ακριτικο νησι 21 επιβατες και οχτω αυτοκινητα. Το πλοιο, αφου εξαντληθηκε καθε προσπαθεια αρσης του αποκλεισμου, συνεχισε το ταξιδι του.

Την κατ' οικον φροντιδα, μια νεα μεθοδο περιθαλψης των ασθενων του Ειτζ, ανακοινωσε σημερα ο προεδρος του Κεντρου Ελεγχου Ειδικων Λοιμωξεων καθηγητης Ιωαννης Στρατηγος, παρουσια του υφυπουργου Υγειας Νικου Φαρμακη, με την ευκαιρια της Παγκοσμιας Ημερας κατα του Ειτζ, την Παρασκευη. Η νεα μεθοδος, που θα αρχισει να εφαρμοζεται αυτη την εβδομαδα, θα αντικαταστησει το θεσμο του ξενωνα, αφου οι ασθενεις, με ενα απλο τηλεφωνημα στο Δρακοπουλειο, θα περιθαλπτονται στο σπιτι τους, απο γιατρους η νοσηλευτες που θα μεταβαινουν εκει. Συνφωνα με τη προεδρο του Συλλογου Υποστηριξης των Φορεων του Ειτζ Ελπιδα, και μελος της Επιτροπης Ενημερωσης του κεντρου κυρια Μαιρη Αντζελ, η κατ' οικον φροντιδα εχει ξεκινησει ηδη εδω και ενα χρονο απο τα μελη του Συλλογου και απο μη κρατικες οργανωσεις. Απλως, τωρα υιοθετειται απο την κυβερνηση.Το υπουργειο Υγειας, διεθεσε περσι συνολικα 350 εκατ. δρχ για την καταπολεμηση του Ειτζ.Κατα την διαρκεια της εκδηλωσης εκπροσωποι μη κυβερνητικων οργανωσεων, κρατουσαν πλακατ με συνθηματα οπως Τα ακουσαμε και περσι,εκφραζοντας ετσι τη διαμαρτυρια τους για την πρωτοφανη, οπως υποστηριξαν, απουσια του υπουργου Υγειας Δημητρη Κρεμαστινου, απο ενα θεμα που απασχολει την παγκοσμια Κοινοτητα.

Διωρη επιχειρηση, για τη σωτηρια μιας Πετροφαλαινας, που εγκλωβιστηκε στα ρηχα νερα του διαυλου της Χαλκιδας εδωσαν σημερα οι ανδρες περιπολικου του Λιμεναρχειου Χαλκιδας. Το θαλασσιο κητος, που το μηκος του ξεπερνουσε τα 12 μετρα, περασε τον πορθμο του Ευριπου, με αποτελεσμα ομως να βρεθει στα ρηχα του στενου Μπουρτζιου - Χαλκιδας, οπου και κολλησε για 20 περιπου λεπτα. Πληρωμα σκαφους του Λιμενικου, αρχισε εναν αγωνα σωτηριας για το σπανιο ειδος των ελληνικων θαλασσων το οποιο γυρω στις 2.30 το μεσημερι περασε στην ανοιχτη θαλασσα του νοτιου Ευβοικου.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τραγικο θανατο βρηκε η 25χρονη Ολγα Θωμαιδου, την οποια βρηκαν νεκρη οι αστυνομικοι στο σπιτι της επι της οδου Βωκου, στου Γκυζη. Η ατυχη κοπελα εφερε τραυματα στο κεφαλι και το σωμα και η αστυνομια πιστευει οτι η κοπελα δολοφονηθηκε, οταν αντισταθηκε στους δραστες που επιχειρησαν να τη ληστεψουν.

Νεκρος ομως βρεθηκε και ο 50χρονος Χαραλαμπος Ξενοδημητροπουλος, μεσα σε οικο ανοχης στην οδο Λιοσιων, οπου εργαζοταν ως υπαλληλος.Το θυμα εφερε τρια τραυματα απο μαχαιρι στο λαιμο και ενα στο στηθος. Αγνωστα παραμενουν μεχρι στιγμης τα αιτια του εγκληματος.

Εξαρθρωθηκε τριμελης σπειρα Ρουμανων, ενα απο τα μελη της οποιας ειχε δολοφονησει τον Ευαγγελο Μητσοπουλο, μεσα στο διαμερισμα του στην περιοχη του σταθμου Λαρισης, ενω οι υπολοιποι εχουν διαπραξει κλοπες σε διαμερισματα στην περιοχη Κατω Πατησιων.Ο 24χρονος Μαριαν Κιανγκου ομολογησε οτι σκοτωσε τον Μητσοπουλο και οτι μαζι με τους δυο συνεργους του, διεπραξαν κλοπες σε δεκα διαμερισματα στα Κατω Πατησια. Και οι τρεις ειχαν εισελθει παρανομα στη χωρα μας πριν απο 20 ημερες.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Τριαντα χρονια αδιαλειπτης δραστηριοτητας, με δεκαδες εκθεσεις καλλιτεχνων, συμπληρωνει φετος η Δημοτικη Πινακοθηκη της Θεσσαλονικης. Χρηματοδοτουμενη αποκλειστικα απο το Δημο Θεσσαλονικης, η Δημοτικη Πινακοθηκη συνεχιζει και επεκτεινει τις δραστηριοτητες της, ενω στην περιοδο 1987-1994 οργανωθηκαν 67 εκθεσεις τις οποιες επισκεφθηκαν γυρω στα 125 χιλιαδες ατομα.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Νικος Αλεφαντος ειναι απο σημερα ο νεος προπονητης της ποδοσφαιρικης ομαδας του Πανιωνιου, μετα την απολυση του Ρουμανου Εμεριχ Γιενει απο την τεχνικη ηγεσια των κυανερυθρων.

Η Δοξα Βυρωνα, στον πρωτο αγωνα για την δευτερη φαση του κυπελλου Ελλαδας, νικησε 1-0 την Λαρισα , με γκολ του Ρουσομανη στο 81 λεπτο.

Τον δευτερο αγωνα του στο πλαισιο της προημιτελικης φασης του Ευρωπαικου κυπελλου μπασκετ, δινει αποψε ο ΠΑΟΚ, αντιμετωπιζοντας στο Αλεξανδρειο Μελαθρο της Θεσσαλονικης, τη Σλοβενικη Ολυμπια Λιουμπλιανας. Το παιχνιδι θα αρχισει στις 10 παρα τεταρτο και θα μεταδοθει απ ευθειας απο την τηλεοραση του ΑΝΤΕΝΑ.

Το Διηπειρωτικο Κυπελλο ποδοσφαιρου κατεκτησε ο πρωταθλητης Ευρωπης Αγιαξ, στον αγωνα που εγινε στο Τοκιο παρουσια 60.000 θεατων, νικωντας 4-3 στα πεναλτι την πρωταθλητρια Νοτιας Αμερικης Γκρεμιο του Πορτο Αλεγκρε, απο την Βραζιλια.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Το θεμα της υγειας του Πρωθυπουργου επηρρεασε αμεσα και τη χρηματιστηριακη αγορα με αποτελεσμα οι τιμες των μετοχων να καταγραψουν σημαντικες απωλειες. Ο Γενικος Δεικτης Τιμων υποχωρησε στις 871,78 μοναδες μειωμενος κατα 1,54% σε σχεση με χθες. Η αξια των συναλλαγων εφθασε στα 5,9 δις. δρχ. Οι επιμερους δεικτες παρουσιασαν τις εξης μεταβολες:Τραπεζες πτωση 1,11%, Ληζινγκ πτωση 0,39%, Ασφαλειες πτωση 1,81%, Επενδυσεις πτωση 1,76%, Βιομηχανιες πτωση 1,13%, Κατασκευες πτωση 3,78%, Συμμετοχων πτωση 1,69%, Διαφορες πτωση 3,51%. Ο Δεικτης της παραλληλης αγορας εκλεισε με απωλειες 3,05% .

Σημαντικα ενισχυμενο εκλεισε το δολαριο στην εγχωρια αγορα συναλλαγματος και θα πωλειται αυριο απο τις εμπορικες τραπεζες προς 238,91 δραχμες.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχισθει και αυριο ο αστατος καιρος με νεφωσεις και τοπικες βροχες μικρης διαρκειας στη Δυτικη και Βορεια Ελλαδα και στα νησια του Αιγαιου.Οι ανεμοι θα ειναι νοτιοι ασθενεις μεχρι μετριοι και στα ανατολικα προσκαιρα ισχυροι.Η θερμοκρασια στα βορεια θα κυμανθει 5 με 12 βαθμους και στην υπολοιπη χωρα 8 με 19.Νεφωσεις,προσκαιρα αυξημενες,ασθενεις μεχρι μετριους ανεμους και θερμοκρασια 12 με 17 και 7 με 11 αντιστοιχα θα εχουν αυριο αντιστοιχα Αθηνα και

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.13 run on Wednesday, 29 November 1995 - 11:21:36