Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-08-04

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε έναν τεράστιο πύρινο κλοιό βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα η βορειοανατολική Αττική, ο οποίος κατακαίει τους τελευταίους πνεύμονες οξυγόνου. Η φωτιά που αναζωπυρώθηκε το πρωί έχει ήδη κάψει χιλιάδες στρέμματα δάσους στην Παλαιά Πεντέλη, την Ανθούσα και τη Ροδόπολη και σήμερα επεκτάθηκε στις περιοχές Καραούλι και Καλύβια, καίγοντας μεγάλη δασική έκταση, ενώ λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι ένα άλλο μέτωπο πυρκαγιάς ξέσπασε στη Βαρυμπόμπη, στο Ρέμα Χελιδονούς. Οι φλόγες πέρασαν απέναντι στο ρέμα της Μεταμόρφωσης, με αποτέλεσμα να τυλιχθούν στις φλόγες τέσσερα εργοστάσια, πλαστικών, κλωστοϋφαντουργίας, καλτσοποϊίας και χημικών. Τρία αεροσκάφη Καναντέρ πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού, ενώ οι επίγειες δυνάμεις, σε συνεργασία με κατοίκους όμορων περιοχών, δίνουν τη μάχη για να ανακόψουν το πύρινο μέτωπο και να μην επεκταθεί στη δασώδη περιοχή ανατολικά της Βαρυμπόμπης. Οι άνεμοι που πνέουν σην περιοχή είναι ισχυροί και το έργο όλων όσων μάχονται τις φλόγες δυσκολεύει και από τις υψηλές θερμοκρασίες. Στο Διόνυσο, 26 ώρες μετά από την εκδήλωση της φωτιάς, οι φλόγες απειλούν απομονωμένα σπίτια έχοντας τυλίξει ήδη 2 μονοκατικίες. Ενα άλλο μέτωπο φωτιάς ξέσπασε στο Γέρακα Αττικής, στα σύνορα με το δήμο Βριλησσίων, από το οποίο απειλήθηκαν ένα σπίτι και ένα βενζινάδικο, ενώ υπό έλεγχο τέθηκε από στρατιώτες η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι στο Τατόι και πέρασε μέσα από το στρατιωτικό αεροδρόμιο με κατεύθυνση τις εγκαταστάσεις της σχολής ΣΤΥΑ. Από χθες έχουν εκκενωθεί το Νταού Πεντέλης, οι παιδικές κατασκηνώσεις, καθώς και ο προσφυγικός καταυλισμός των Κούρδων, ενώ σήμερα εκκενώθηκε και η περιοχή Διόνη Πικερμίου. Σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμα φωτιές στον Ολυμπο, στον Ταϋγετο και στην περιοχή Περιστεράς στη Θεσσαλονίκη, ενώ υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε τα ξημερώματα η πυρκαγιά στις κοινότητες Λοφίσκου, Κρυονερίου, Αρετής και Σόχου Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης. Εξαιτίας των πυρκαγιών σημειώθηκαν από το πρωί εκτεταμένες διακοπές στην παροχή ρεύματος σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής. Με ανακοίνωση της, η ΔΕΗ τονίζει οτι οποιαδήποτε επιδείνωση των προβλημάτων στην τροφοδότηση των καταναλωτών, θα οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις εν λόγω πυρκαγιές.

Λόγω της τραγικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η Αττική, ο πρωθυπουργός διέκοψε τις διακοπές του στη Σίφνο και επέστρεψε εκτάκτως για να προεδρέψει σε σύσκεψη του Διυπουργικού Οργάνου, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ταυτόχρονα, διέκοψαν την άδειά τους και άλλοι υπουργοί, όπως ο υπουργός Προεδρίας Αλέκος Παπαδόπουλος, ενώ όπως έγινε γνωστό, και η υπουργός Ανάπτυξης Βάσω Παπανδρέου, που επρόκειτο να αναχωρήσει αύριο ανέβαλε την αναχώρηση της, λόγω των προβλημάτων που παρουσιάζονται στο δίκτυο της ΔΕΗ. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Ρωμαίος, σε συνέντευξή του, μίλησε ανοικτά για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών, ενώ αναφερόμενος στις προσπάθειες που κατέβαλαν οι άνδρες της Πυροσβεστικής, τις χαρακτήρισε ικανοποιητικές, υποστηρίζοντας παράλληλα, ότι υπάρχει απόλυτος συντονισμός του έργου της κατάσβεσης που γίνεται πρωτίστως από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και από τη γενική πολιτική γραμματεία που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση τέτοιων πυρκαγιών. Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, επιστρέφοντας από το Βόλο, εξήγγειλε την άμεση έναρξη μιας επιχείρησης χαρτογράφησης ολόκληρου του λεκανοπεδίου της Αττικής από τη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού. Ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε ότι πρέπει να υπάρξει ένα κοινό σχέδιο κινητοποίησης με καταμερισμό ευθυνών για όλους και τέλος, υπενθύμισε οτι το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την άμεση προμήθεια πέντε αεροσκαφών Καναντέρ νέου τύπου.

Εντονη ήταν η αντίδραση της αντιπολίτευσης η οποία επέρριψε στην κυβέρνηση σοβαρότατες ευθύνες. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος αφού διέκοψε τις διακοπές του, επισκέφθηκε το πρωί τις περιοχές Σταμάτα, Ροδόπολη και Διόνυσο, καταλογίζοντας εγκληματικά λάθη από την πλευρά της κυβέρνησης. Για βιβλική καταστροφή κάνει λόγο το ΚΚΕ, για τραγικό έλλειμμα ευθιξίας επικρίνει την κυβέρνηση ο Συνασπισμός, ενώ το ΔΗΚΚΙ καλεί τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του και να αντιληφθεί οτι δεν μπορούν να παραμένουν στις θέσεις τους οι υπουργοί Γεωργίας και Δημόσιας Τάξης. Στο μεταξύ, αγανάκτηση προκάλεσαν για άλλη μια φορά τα προκλητικά τηλεφωνήματα ανωνύμων που απειλούσαν με νέους εμπρησμούς, ενώ ο δήμαρχος Διονύσου υποστήριξε οτι η αναζωπύρωση της φωτιάς είναι αποτέλεσμα της έλλειψης δρόμων.

Νηνεμία επικρατεί στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, ειδικά μετά το χθεσινό γεύμα εργασίας μεταξύ του υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννου Κρανιδιώτη και του αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Νίκολας Μπερνς, ο οποίος χαρακτήρισε παρελθόν την πρόσφατη ένταση μεταξύ Αθήνας-Ουάσιγκτον, σχετικά με την εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων Ες-300 στην Κύπρο. Ο κ. Μπερνς χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνάντηση και τόνισε ότι Ελλάδα και ΗΠΑ, συνεργάζονται πολύ στενά, σε όλα τα προβλήματα και θα συνεργαστούν καλά και στο μέλλον. Στη χθεσινή συνάντηση συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό. Κατά της εγκατάστασης οποιουδήποτε πυραυλικού συστήματος στην Κύπρο, όχι μόνο των Ες-300 τάχθηκε σήμερα και η Βρετανία. Τη δήλωση έκανε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας Γκάρντιαν, σύμφωνα με το οποίο η Αθήνα θα προσπαθήσει να πείσει την κυπριακή κυβέρνηση ν' ακυρώσει την παραγγελία των Ες-300 και ν'αγοράσει πυραύλους μικρότερου βεληνεκούς.

Αρχισε σήμερα η πρώτη υποθαλάσσια γεώτρηση για εντοπισμό πετρελαίου, δυτικά της Θάσου και σε απόσταση 2,5-3 ναυτικών μιλίων από το κοίτασμα του "Πρίνου". Η έρευνα πραγματοποιείται με το γεωτρύπανο THORNTON, αμερικανικών συμφερόντων, το οποίο κατέπλευσε ρυμουλκούμενο από τον Περσικό κόλπο. Η γεώτρηση φέρει την κωδική ονομασία "Νότιος Πρίνος Γ'" και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου. Το κόστος της προϋπολογίστηκε σε 7. 000. 000 δολάρια.

Κανονικά διεξάγεται από το πρωί η σιδηροδρομική συγκοινωνία από τη Θεσσαλονίκη προς την Ευρώπη, μετά τη διακοπή της από την περασμένη Παρασκευή, λόγω του εκτροχιασμού δώδεκα βαγονιών εμπορικής αμαξοστοιχίας, που μετέφερε μαζούτ από τη Θεσσαλονίκη στα Σκόπια. Συνεργεία του ΟΣΕ απομάκρυναν και τα τελευταία βαγόνια της αμαξοστοιχίας που εκτροχιάστηκε και αποκατέστησαν ήδη τις ζημιές στη σιδηροδρομική γραμμή, η κίνηση, όμως, των αμαξοστοιχιών γίνεται ακόμη με δυσκολία. Οι έρευνες της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του ΟΣΕ για τη διακρίβωση των αιτιών που προκάλεσαν το σιδηροδρομικό ατύχημα της περασμένης Παρασκευής βρίσκονται σε εξέλιξη και το πόρισμα της επιτροπής αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά τις 10 Αυγούστου.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τη δυσαρέσκειά του για τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Ευάγγελου Γιαννόπουλου περί "αχαριστίας" των δικαστών, εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων εφέτης κ. Αθανασίου, τονίζοντας ότι το μισθολόγιο ήταν υποχρέωση της Πολιτείας και τέθηκε σε ισχύ με μεγάλη καθυστέρηση και ύστερα από συνταγματική επιταγή. Παρέμβαση στο θέμα ωστόσο, πραγματοποίησε και ο ΣΥΝ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι "η προσπάθεια ορισμένων δικαστών να εξασφαλίσουν με προσφυγές και δικαστικές αποφάσεις, σημαντικές αυξήσεις για τους ίδιους, παρακάμπτοντας πρόσφατες και ισχύουσες νομοθετικές ρυθμίσεις, αποτελεί πρόκληση στο κοινό περί δικαίου αίσθημα".

Αποφασισμένοι ν'αποσύρουν τις μηνύσεις εναντίον του Γιώργου Νταλάρα και των συνεργατών του, εφόσον ο τραγουδιστής αποδεχθεί να πραγματοποιήσει τη ματαιωθείσα, το περασμένο Σάββατο, λόγω διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ, συναυλία μέσα στον Αύγουστο, δήλωσαν σήμερα οι εκπρόσωποι του Φεστιβάλ Κασσάνδρας. Σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν στη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Κασσανδρείας και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, κατηγόρησαν και πάλι τον τραγουδιστή και τους συνεργάτες του για αήθη και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, που οδήγησε στα επεισόδια που ακολούθησαν τη ματαίωση της συναυλίας το περασμένο Σάββατο, στο Αμφιθέατρο της Σίβηρης.

Ποινή κάθειρξης 25 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών στον 74χρονο χοιροτρόφο Νίκο Τσούνη, κάτοικο Αυλώνας Αττικής, ο οποίος επί έξι χρόνια βίαζε την ανήλικη κόρη φιλικής του οικογένειας. Η κοπέλα έχει ψυχολογικά προβλήματα και παρακολουθείται από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας.

Στόχος ληστείας έγινε σήμερα το υποκατάστημα της Τράπεζας Πίστεως στη λεωφόρο Μεσογείων. Αγνωστος με κοντόκαννη καραμπίνα αφού ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους, άρπαξε 10 εκατ. δρχ και εξαφανίστηκε με αυτοκίνητο πιθανότατα κλεμμένο. Ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδεται από τους υπεύθυνους με τις έρευνες στην αξιοποίηση βιντεοταινίας στην οποία μέσω κλειστού κυκλώματος έχουν καταγραφεί οι σκηνές της ληστείας.

Στο Κέντρο Υγείας Μετσόβου νοσηλεύται από το πρωί ο 32χρονος Δημήτρης Μανίκας, επικεφαλής προσκόπων, μετά την πτώση του σε δύσβατη περιοχή της Βάλια Κάλντα Φλαμπουραρίου. Ο Μανίκας, προχθές το απόγευμα έκανε πορεία μαζί με προσκόπους, όταν έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στη χαράδρα. Η ομάδα διάσωσης χρειάστηκε πεζοπορία αρκετών ωρών για να φθάσει στο σημείο που ήταν πεσμένος ο Μανίκας. Η κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται ομαλά και δεν υπάρχει καμιά ανησυχία για τη ζωή του.

Το σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του προσπάθησε να κάψει ο Δημήτριος Σούλιος, 41 χρόνων, από την Πρέβεζα. Συγκεκριμένα έβαλε φωτιά στο εσωτερικό του σπιτιού της πρώην συζύγου του Ελένης, στο χωριό Βαλανιδόραχη, με αποτέλεσμα να καταστραφεί όλος ο οικιακός εξοπλισμός και να πάθει σημαντικές ζημιές το σπίτι. Μετά την ενέργεια του ο Σούλιος εξαφανίστηκε και αναζητείται από την αστυνομία.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τη δεύτερη θέση κυνηγά σήμερα η εθνική μας ομάδα κόντρα στους Γιουγκοσλάβους, που αν και στερούνται τις υπηρεσίες τεσσάρων άσων τους, είναι το φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του Μουντομπάσκετ. Με την εθνική μας ομάδα θα αγωνιστεί απόψε και ο Οικονόμου, που είχε τραυματιστεί στον ώμο στο χθεσινό ματς με τη Ρωσία. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 10 το βράδυ και θα μεταδωθεί από την ΕΤ1.

Ο Αυστραλός μπασκετμπολίστας (με αγγλικό διαβατήριο) Πολ Ρότζερς, ο οποίος πέρυσι αγωνιζόταν στη Ρεάλ Μαδρίτης και ο Αμερικανός (με ιρλανδικό διαβατήριο) Πάτρικ Μπερκ που πέρυσι έπαιζε Ταουγκρές, είναι οι δύο υποψήφιοι αντικαταστάτες του, Φάνη Χριστοδούλου στον Παναθηναϊκό, ενώ απομακρύνεται η περίπτωση απόκτησης του Αργεντινού, Μαρσέλο Νικόλα.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Εικόνα σταθεροποίησης παρουσίασε η αγορά του Χρηματιστηρίου στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε με οριακή υποχώρηση 0,19% και διαμορφώθηκε στις 2. 783,82 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 42,9 δις δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες πτώση 0,32%, Ασφάλειες πτώση 0,09%, , Επενδύσεις πτώση 1,57%, Λήζινγκ πτώση 0,61%, Βιομηχανικές άνοδος 0,16%, Κατασκευαστικές πτώση 0,52%, Διάφορες άνοδος 0,49%, Συμμετοχών πτώση 0,88%. Με σημαντικά κέρδη 2,21% έκλεισε ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς.

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 300,44 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,64, γαλλικό φράγκο προς 50,31, λίρα Αγγλίας προς 489,85, ελβετικό φράγκο προς 200,27, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,09, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 207,72, τη λίρα Κύπρου προς 572,46 και την ECU προς 332,29 δραχμές.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επείγουσα ανάγκη για τρόφιμα και νερό έχουν περισσότεροι από 70. 000 πρόσφυγες που εγκατέλειψαν το Κοσσυφοπέδιο την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας των συγκρούσεων, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Ο οργανισμός τονίζει ότι το νοτιοδυτικό Κοσσυφοπέδιο είναι ένα έρημο τοπίο με κατεστραμμένα χωριά και καμμένους αγρούς. Στο διπλωματικό μέρος, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Κλάους Κίνκελ επέρριψε σήμερα ευθύνες για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στην κρίση τόσο προς τον Μιλόσεβιτς, όσο και προς τους Αλβανούς αυτονομιστές. Ο Κίνκελ, πάντως, επανέλαβε ότι η διεθνής κοινότητα δεν υποστηρίζει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και προειδοποιησε ότι ενδεχόμενες αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια, μόνο νέα προβλήματα θα δημιουργήσουν.

Μια νέα ένταση, η οποία ενδέχεται να εξελιχθεί σε ανοικτή κρίση, προοιωνίζεται στον Περσικό, μετά από την κατάρρευση των συνομιλιών μεταξύ Βαγδάτης και ΟΗΕ. Οι συνομιλίες που είχαν σήμερα στη Βαγδάτη ο απεσταλμένος του ΟΗΕ Ρίτσαρντ Μπάτλερ με τον ιρακινό αντιπρόεδρο Ταρέκ Αζίζ, σχετικά με το θέμα των επιθεωρήσεων των οπλικών συστημάτων του Ιράκ, απέβησαν άκαρπες.

Ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση 7οροφης πολυκατοικίας στη Βομβάη συνεχώς αυξάνεται και έχει φτάσει ήδη τους 22, ενώ εκφράζονται βάσιμοι φόβοι ότι έχουν παγιδευθεί κάτω από τα ερείπια δεκάδες άλλοι. Σε ένα άλλο σημείο της γης, στο Βερολίνο, μετά την κατάρρευση ενός τετραώροφου κτιρίου από ισχυρή έκρηξη, που οφείλεται πιθανώς σε διαρροή υγραερίου, υπάρχουν παγιδευμένα κάτω από τα χαλάσματα τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, αφού έχουν διασωθεί δύο νεαροί άνδρες. Το έργο των σωστικών συνεργείων και στις δύο περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα δύσκολο, επειδή υπάρχει κίνδυνος να μετακινηθούν τόννοι τσιμέντου και να σκοτωθούν οι παγιδευμένοι.

Παρά τις προσπάθειες των κινεζικών αρχών, η κατάσταση στην τεράστια ασιατική χώρα παραμένει εκτός ελέγχου, μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν τις μεγαλύτερες πλημμύρες των τελευταίων 40 χρόνων και έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερα από 1. 200 άτομα. Μάλιστα, όπως υποστήριξε οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Χονγκ Κονγκ, η απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης να ανατινάξει τα ανιπλημμυρικά φράγματα στον ποταμό Γιανγκτσέ, προκειμένου να προστατευθούν οι μεγάλες πόλεις, προκάλεσε το θάνατο σε εκατοντάδες ανθρώπους. Εξάλλου, όπως είπε αξιωματούχος, ένας λόχος στρατιωτών πνίγηκε στα νερά του Γιανγκτσέ, όταν έσπασαν τα αντιπλημμυρικά φράγματα, τις προηγούμενες ημέρες.

Επιδεινώθηκε από χθες τη νύχτα η κατάσταση της υγείας του πρέδρου της Τσεχίας Βάτσλαβ Χάβελ, ενώ οι γιατροί καταβάλλουν προσπάθειες να τον βοηθήσουν να ανακάμψει από την τραχειοτομή στην οποία υποβλήθηκε. Οπως έγινε γνωστό, ο 61χρονος ηγέτης παρουσιάζει καρδιακή αρρυθμία, ενώ εκδηλώθηκε και βρογχοπνευμονία.

Τούρκοι εισαγγελείς διέταξαν τη διενέργεια ανακρίσεων σε βάρος της πρώην πρωθυπουργού Τανσού Τσιλέρ και του επιχειρηματία συζύγου της ύστερα απο επίσημη έκθεση με την οποία κατηγορείται το ζεύγος για διαφθορά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τσιλέρ απέκρυψε περουσιακά στοιχεία 1,6 εκατομμυρίου δολαρίων στη δηλωσή της προς το κοινοβούλιο.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά βόρειοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά 22 με 39 και πιθανόν κατά τόπους 40 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου 24 με 35 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 28 με 39 βαθμούς θάχει αύριο η Αθήνα. Ιδιος καιρός θα επικρατήσει και στη Θεσσαλονίκη, όπου οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, ενώ το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 24 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Ανακοίνωση - Η ομιλία θα γίνει στα Αγγλικά Μια μεθοδολογία εις την παραδοσιακή Χριστιανική προσευχή και ζωή

Ηγουμένησα Ραφαέλα Το πρόγραμμα θα αρχίσει στις 9 και 30.


Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.03a run on Wednesday, 5 August 1998 - 0:12:06 UTC