Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 02-05-15

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 15 Μαΐου 2002

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Γεια σας.

Πριν από λίγο -γι` αυτό υπήρξε και σχετική καθυστέρηση της συνάντησής μας- τελείωσε η συνεδρίαση της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου μας για το ασυμβίβαστο μεταξύ βασικού μετόχου ραδιοτηλεοπτικού Μέσου και εφημερίδας και επιχειρηματία που συναλλάσσεται με το Δημόσιο. Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία και έτσι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε συζήτηση στην Ολομέλεια.

Θέλω να τονίσω και πάλι, ότι με τα πρώτα έξι άρθρα του νομοσχεδίου αυτού κατοχυρώνεται πλήρως το ασυμβίβαστο μεταξύ βασικού μετόχου ΜΜΕ και επιχειρηματία που συναλλάσσεται με το Δημόσιο και γίνεται ένα αποφασιστικό βήμα στην κατεύθυνση της διαφάνειας και της πάταξης -θα έλεγα- της οποιασδήποτε μορφής διαπλοκής μεταξύ πολιτικής και οικονομίας. Είναι ένα ιδιαίτερα σπουδαίο νομοθέτημα και θέλω να επισημάνω ότι είναι σημαντικό που η Διαρκής Επιτροπή της Βουλής, έστω και κατά πλειοψηφία, το έκανε αποδεκτό. Με σειρά άλλων διατάξεων ρυθμίζονται διάφορα θέματα μεγαλύτερης ή μικρότερης σημασίας. Μεταξύ αυτών λύνεται οριστικά το θέμα της κάλυψης για ολόκληρο το Λεκανοπέδιο των ειδησεογραφικών σταθμών. Εκανα αποδεκτή, μετά από παρέμβαση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ κ. Μανωλάκου, μια διόρθωση στη σχετική τροπολογία. Κατοχυρώθηκε η έννοια του ειδησεογραφικού σταθμού, ο οποίος θα πρέπει να μεταδίδει, τουλάχιστον 12 ώρες ημερησίως πολιτικό πρόγραμμα και ο οποίος θα πρέπει να απασχολεί τουλάχιστον 35 συντάκτες με σύμβαση εργασίας, ενώ σύμφωνα με την προηγούμενη διατύπωση θα μπορούσε να απασχολεί εργαζόμενους και με σύμβαση έργου.

Επίσης, διευκρινίστηκε ότι οι συντάκτες αυτοί θα πρέπει να είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ, όσον αφορά την Αθήνα, και της ΕΣΗΕΜΘ για τη Βόρεια Ελλάδα, όπως και για τους διάφορους τοπικούς σταθμούς τις αντίστοιχες δημοσιογραφικές ενώσεις της περιφέρειας.

Επιπλέον, νομιμοποιούνται οι ήδη υπάρχουσες δικτυώσεις των πέντε ωρών, μεταξύ των περιφερειακών σταθμών και των σταθμών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Αυτό επελέγη διότι υπήρχε ένα κενό στο νόμο, γιατί όπως γνωρίζετε οι σταθμοί της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είναι νόμιμοι, οι δε σταθμοί της περιφέρειας θεωρούνται προσωρινά νόμιμοι. Ο νόμος δεν προέβλεπε το "προσωρινά". Αυτό, ακριβώς, προκαλούσε πρόβλημα σε μια σειρά από ποινικά και διοικητικά ζητήματα και με την τροπολογία αυτή ξεπεράστηκε.

Υπάρχουν και άλλες ενδιαφέρουσες διατάξεις, μεταξύ των οποίων και το θέμα του δελτίου ειδήσεων στη νοηματική γλώσσα. Πρόκειται για μια διάταξη που χαιρέτισε και η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδας.

Επίσης, συμπεριλαμβάνονται διατάξεις για την απλοποίηση των τυχόν δομικών αλλαγών που θα πρέπει να γίνουν στην ΕΤ3, που θα οριστικοποιηθούν με υπουργική απόφαση και σχετικό προεδρικό Διάταγμα, καθώς και μια σειρά από άλλες διατάξεις που λύνουν επιμέρους προβλήματα που αντιμετώπισε το υπουργείο μας.

Θα ήθελα ολοκληρώνοντας να επισημάνω κάτι που βεβαίως είναι θέμα και των κοινοβουλευτικών συντακτών. Ακουσα σήμερα να τίθενται κάποια ζητήματα σχετικά με την αφαίρεση της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του σχεδίου νόμου μας, το οποίο περιελάμβανε, επανέφερε το θέμα της αύξησης της δικτύωσης των περιφερειακών και αθηναϊκών σταθμών. Θέλω να τονίσω το εξής: Διαπιστώθηκε πριν τη συζήτηση ότι πολλοί συνάδελφοι βουλευτές, ιδιαίτερα από περιφερειακούς νομούς, έθεταν ερωτήματα και ζήτησαν να γίνει περαιτέρω διάλογος για το θέμα της δικτύωσης, για το πώς γίνεται, πόσες ώρες περιλαμβάνει και τί όρους περιλαμβάνει η δικτύωση αυτή, μεταξύ των περιφερειακών και αθηναϊκών σταθμών, καθώς και της Θεσσαλονίκης βεβαίως. Επειδή, λοιπόν, διαπίστωσα ότι πολλοί συνάδελφοί μου, τους οποίους δεν είχα την ευκαιρία να δω, λόγω των διακοπών του Πάσχα, έθεταν σχετικά ερωτήματα και επειδή υπήρξε και σειρά αιτημάτων για συνάντηση μαζί μας από ενώσεις ραδιοφώνων και εφημερίδων της περιφέρειας, έκρινα σκόπιμο να αφαιρέσω, προς το παρόν, αυτή τη διάταξη, χθες μάλιστα, της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του νομοσχεδίου, και να την επαναφέρω, αφού ολοκληρωθεί ο σχετικός διάλογος, σε νέο νομοσχέδιο, το οποίο θα έχουμε πολύ σύντομα και θα αφορά την αναδιοργάνωση των Γραφείων Τύπου του Εξωτερικού, η επεξεργασία του οποίου έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό. Αρα, με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας αυτού του νομοσχεδίου, θα γίνει ο διάλογος και με τα πολιτικά κόμματα, αλλά και τους φορείς των ραδιοφώνων της Περιφέρειας και της Αθήνας, για να διαμορφωθεί μια συναινετική διαδικασία, που θα επιτρέψει οριστικά και αμετάκλητα να λύσουμε ένα θέμα, το οποίο όντως απασχολεί και σωστά απασχολεί, πάρα πολύ το χώρο του ραδιοφώνου.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΑΝΤΥΠΑΣ: Κύριε Υπουργέ, μια διευκρίνιση: Το "35" ισχύει και για τους επαρχιακούς σταθμούς; Δηλαδή, ένας σταθμός στη Λαμία θα πρέπει να έχει 35 μέλη της τοπικής ένωσης;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Όχι. Οι ειδησεογραφικοί σταθμοί σύμφωνα με την τροπολογία έχουν το δικαίωμα να ακούγονται σε όλη την περιφέρεια για την οποία τους έχει χορηγηθεί η άδεια. Γνωρίζετε, πως ειδικότερα στην περιοχή της Αττικής υπάρχουν πολλά προβλήματα και ιδιομορφίες γεωγραφικές, που εμπόδιζαν μέχρι τώρα μια σειρά από σταθμούς, κυρίως ειδησεογραφικούς, να ακούγονται σε όλο το Λεκανοπέδιο. Κατοχυρώνουμε, λοιπόν, την έννοια του ειδησεογραφικού σταθμού με αυτούς τους αυστηρούς όρους, γιατί κι εμείς σε αυτές τις περιπτώσεις θα δώσουμε και δεύτερο κέντρο εκπομπής. Όχι δεύτερη συχνότητα, το διευκρινίζω. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή δεύτερες συχνότητες, οι οποίες είναι παράνομες και θα πρέπει να καταργηθούν. Θα δώσουμε, όμως, πολλαπλά κέντρα εκπομπής μέσα από ειδικούς αναμεταδότες, με όρους και προϋποθέσεις και μέχρι ποσοστό 20% του συνολικού αριθμού των σταθμών που έχουν αδειοδοτηθεί. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος: Για την Αθήνα, για παράδειγμα, έχουν αδειοδοτηθεί 35 ραδιοφωνικοί σταθμοί. Ειδησεογραφικοί μπορεί να χαρακτηριστούν μέχρι και επτά ραδιοσταθμοί, εφόσον πληρούν αυτά τα κριτήρια. Ο έλεγχος πληρότητας των κριτηρίων δεν θα γίνει από εμάς, θα γίνει από το ΕΣΡ. Εάν οι αιτήσεις υπερβαίνουν τον αριθμό επτά, σε αυτή την περίπτωση το ΕΣΡ θα προβεί σε μοριοδότηση, με βάση το πρόγραμμα και τον αριθμό των δημοσιογράφων και θα χορηγήσει αναλόγως τις σχετικές άδειες στους επτά πρώτους ραδιοσταθμούς. Δηλαδή, δεν υπάρχει παρέμβαση του υπουργείου.

ΑΝΤΥΠΑΣ: Τις τελευταίες ημέρες διαβάζουμε ρεπορτάζ στις εφημερίδες για αλλαγή του κλίματος στην οικονομία και για προοπτικές ανόδου του Χρηματιστηρίου. Θα θέλατε να κάνετε κάποιο σχόλιο;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είναι σαφές ότι έχουμε θετική εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας. Υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις, οι οποίες καταδεικνύονται μέσα από την ίδια την πορεία των οικονομικών μεγεθών και αυτό έχει να κάνει και με την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, επομένως και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. Αργά και σταθερά μειώνονται οι δείκτες ανεργίας στην Ελλάδα. Επίσης, έχει να κάνει με την παραπέρα απόδοση της ελληνικής οικονομίας και τους ρυθμούς ανάπτυξής της που πρέπει να παραμείνουν υψηλοί. Όλα αυτά ενισχύονται και από τη σωστή και έγκαιρη απορρόφηση των πόρων του Γ@ ΚΠΣ, η οποία σύμφωνα και με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών πρόσφατα, είναι για το 2001 στο 97% των προβλεπόμενων πόρων. Πιστεύω ότι αυτά τα μηνύματα και τα οποία θα έχει ο Πρωθυπουργός την ευκαιρία να παρουσιάσει αναλυτικά στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή, στο τέλος του μήνα, θα αποδείξουν στον κόσμο τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις θετικές προοπτικές της. Θα αποδείξουν και στον πλέον κακόπιστο ότι αυτά τα οποία καμιά φορά λέγονται και γράφονται, ιδιαίτερα από το χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η Ελλάδα δεν είναι "γκρίζα", δεν είναι "μίζερη", η ελληνική οικονομία προχωράει μπροστά με δυναμικούς ρυθμούς.

ΤΣΙΒΟΛΑ: Μία ερώτηση που αφορά στην τροπολογία που καταθέσατε: Υπάρχουν πολλές αντιδράσεις από πολλούς σταθμούς, οι οποίοι χαρακτηρίζουν πολύ αυστηρά τα κριτήρια και μάλιστα αντισυνταγματικά, σε σχέση με το άρθρο περί ισότητας στην ενημέρωση...

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Με το άρθρο "περί ισότητας" γιατί να υπάρχει πρόβλημα; Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Η ψυχαγωγία, είναι μια πολύ σημαντική λειτουργία. Υπάρχει σωστή και ποιοτική ψυχαγωγία που δίνεται από πολλούς σταθμούς. Αλλά, είναι τελείως διαφορετικό το θέμα της ενημέρωσης. Η ενημέρωση είναι στοιχείο της Δημοκρατίας. Είναι απαραίτητο στοιχείο για τη γνώση του πολίτη. Και η γνώση του πολίτη είναι πηγή δύναμης. Μας ενδιαφέρει να βρούμε σταδιακά τεχνικούς τρόπους επίλυσης των προβλημάτων που προκαλεί η γεωγραφική ιδιομορφία της Αττικής για όλους τους σταθμούς. Ομως, είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκινήσουμε -και αυτό σήμερα ενέκρινε η Διαρκής Επιτροπή, βεβαίως θα έρθει και στην Ολομέλεια την άλλη εβδομάδα- από τους σταθμούς που υπηρετούν ιδιαίτερα το χώρο της ενημέρωσης.

ΤΣΙΒΟΛΑ: Εγώ σας ρωτώ για τους σταθμούς που έχουν και πάνω από 12 ώρες ενημερωτικό ή πολιτικού χαρακτήρα πρόγραμμα και δεν πληρούν το κριτήριο των 50 μελών της ΕΣΗΕΑ.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Μίλησα για 35. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αν τους προσλάβουν. Μπορούν να το κάνουν και τώρα. Η διάταξη δίνει τη δυνατότητα αυτό να γίνει και τώρα. Δεν έχουν παρά να προσλάβουν δημοσιογράφους και να αντιμετωπίσουν έτσι και τα προβλήματα απασχόλησης στον κλάδο σας. Αυτό είναι πολύ θετικό, διότι οι δημοσιογράφοι ασκούν ένα ιδιαίτερα σημαντικό λειτούργημα και πρέπει όλοι να το στηρίξουμε. Εξάλλου, αυτό ζήτησε και η ΕΣΗΕΑ.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Για το θέμα του ΤΑΧΙS, θα επιβληθούν κυρώσεις και θα ζητηθούν ευθύνες και από την εταιρία που το κατασκεύασε;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Γίνονται, ήδη, μεγάλες προσπάθειες από το υπουργείο Οικονομικών για να λειτουργήσει και πάλι το σύστημα, ιδιαίτερα με τους εφεδρικούς τρόπους και τις δυνατότητες που προβλέπονται. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να χαθούν δηλώσεις, διότι έχουν περαστεί όλα στη μνήμη και βεβαίως, για κάθε πρόβλημα που προκαλείται, διεξάγονται σχετικές έρευνες. Να είστε βέβαιος ότι εάν οι έρευνες δείξουν ότι υπάρχει ευθύνη, αυτή θα αποδοθεί.

ΜΟΥΡΤΖΗΣ: Σας είχα ρωτήσει, όταν έκαναν "ντου" οι Ολυμπιακοί στο αεροδρόμιο, εάν αυτό αποτελεί πρελούδιο μισθοφορικού στρατού. Μου είχατε πει "υπερβολές". Μετά το νέο συμβάν, σας ρωτώ, είναι αμέτοχοι οι πρόεδροι ή οι διοικούντες τις ΠΑΕ και ΚΑΕ για τη στάση των "χουλιγκάνων"; Ενα δεύτερο στοιχείο είναι ότι ο "χουλιγκάνος", όπως αποδείχθηκε, ήταν υπάλληλος της ΙΝΤΡΑΚΟΜ. Βέβαια, αυτό δεν αποτελεί μομφή κατά του Σωκράτη Κόκκαλη, αλλά δεν σας προβληματίζει ότι η επίσημη ΚΑΕ, ο κ. Κόκκαλης, δεν θέλησε να καταδικάσει το λιθοβολισμό και πώς σχολιάζετε και τις δηλώσεις του κ. Παύλου Γιαννακόπουλου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός που ισχυρίστηκε ότι το σύνθημα "μπέστε μέσα και χτυπήστε τους", δόθηκε από το επίσημο όργανο του Ολυμπιακού, το TV Magic;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν έχω κάτι τέτοιο υπόψη μου. Είναι σαφές ότι δεν μπορώ να σχολιάζω συνεχώς δηλώσεις αθλητικών παραγόντων. Εκείνο που θα πω για τα φαινόμενα βίας είναι ότι βεβαίως, όλες οι Ενώσεις και τα σωματεία έχουν τις δικές τους ευθύνες, όποτε εκδηλώνονται φαινόμενα βίας. Το είχα πει αυτό και στην περίπτωση άλλων ομάδων, το επαναλαμβάνω και τώρα. Σε αυτά, δεν υπάρχουν διαχωρισμοί, συμψηφισμοί και διαφοροποιήσεις. Η θέση μας είναι ενιαία και σαφής: Πρέπει να παταχθούν τα φαινόμενα βίας στα γήπεδα. Δεν αρμόζει στα αθλήματα, στην έννοια "αθλητισμός", στην ευγενή άμιλλα που όλοι προσδοκούμε, η συμπεριφορά "χουλιγκάνων" -συμφωνώ με τον όρο που χρησιμοποιήσατε- με τέτοιους τρόπους, με φαινόμενα βίας και προσπάθεια δημιουργίας προβλημάτων, που θέτουν και σε κίνδυνο, θα έλεγα, και τη σωματική ακεραιότητα, είτε παικτών, είτε άλλων φιλάθλων, με την πραγματική έννοια του όρου. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Αυτά τα φαινόμενα θα παταχθούν. Και γνωρίζετε -γιατί έχει προαναγγελθεί- ότι η Πολιτεία θα λάβει τα αναγκαία μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση. Θα υπάρξουν, όταν είμαστε έτοιμοι, οι σχετικές ανακοινώσεις από τα αρμόδια υπουργεία. Εκείνο, όμως, που θέλω να τονίσω και πάλι, όπως το έκανα και χθες, είναι ότι σαφώς έχουν ευθύνη τα αθλητικά σωματεία, οι Ενώσεις, οι ΠΑΕ. Πρέπει να συνεργαστούν μαζί μας, προκειμένου να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα. Χρειαζόμαστε τη συνεργασία τους και πρέπει να το συνειδητοποιήσουν, γιατί όλοι έχουμε να κερδίσουμε. Ολος ο λαός έχει να κερδίσει. Και οι ίδιοι έχουν να κερδίσουν από τη διαμόρφωση ενός άλλου θετικού κλίματος, που θα ευνοεί και θα χειροκροτεί την άμιλλα και θα επιτρέπει στον καθένα από εμάς να αισθανθεί σαν σε μια γιορτή.

ΜΟΥΡΤΖΗΣ: Διαβάζω σήμερα στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ένα δημοσίευμα που τιτλοφορεί «αναδιαρθρώσεις-ψηφοθηρία από τον Βενιζέλο» Σύμφωνα, λοιπόν, με το δημοσίευμα και με δηλώσεις που έχει κάνει ο υπουργός Πολιτισμού στην ΕΤ3, ζητά να παρακαμφθεί, να καταργηθεί ο νόμος που αφορά τις αναδιαρθρώσεις των επαγγελματικών κατηγοριών του ποδοσφαίρου, προκειμένου να γίνει το χατίρι ομάδας της εκλογικής του περιφέρειας. Το δημοσίευμα αναφέρεται στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Η κυβέρνηση συμφωνεί ή διαφωνεί με την άποψη του κ. Βενιζέλου;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Θέλω να τονίσω ότι και ο κ. Βενιζέλος και άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης ουδέποτε ενεργούν με τέτοια κριτήρια, σαν αυτά που είπατε. Ενεργούν με βάση τα συμφέροντα του λαού και με πλήρη σεβασμό στο λειτούργημά τους. Θέλω να αναφερθώ ιδιαίτερα σε αυτό και ιδιαίτερα στον κ. Βενιζέλο. Από κει και πέρα, εάν το υπουργείο Πολιτισμού μελετά ζητήματα που σχετίζονται με την αναδιάρθρωση των κατηγοριών, είναι θέμα που το ίδιο όταν καταλήξει, εάν καταλήξει, θα μας ενημερώσει. Αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον μέχρι σήμερα το πρωί, δεν υπάρχει τίποτα, στο οποίο να μπορώ να αναφερθώ.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Πότε προτίθεται ο Πρωθυπουργός να κάνει ανακοινώσεις για το περιεχόμενο της φορολογικής μεταρρύθμισης; Γιατί ακούμε και διαβάζουμε διάφορα.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ας μη βιαζόμαστε. Γνωρίζετε ότι η φορολογική μεταρρύθμιση απαιτεί, πρώτον, την ολοκλήρωση του διαλόγου, ο οποίος είναι σε εξέλιξη. Αρα, το καλύτερο που θα έχουμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να ενισχύσουμε μέσα από τους φορείς που μπορεί ο καθένας, το διάλογο αυτό που είναι πραγματικά σημαντικός, ανοικτός και πλούσιος. Να προχωρήσει ο διάλογος και μόλις έχουμε τα αποτελέσματά του και αξιολογηθούν αυτά από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, θα μπορούμε να συζητήσουμε για τα παραπέρα βήματα. Πάντως, πρόθεση της κυβέρνησης είναι όλα να γίνουν μέσα στο σχετικό χρονοδιάγραμμα. Γνωρίζετε ότι υπάρχουν οι σχετικές εξαγγελίες του υπουργού Οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη, οι οποίες προβλέπουν η πρώτη φάση των ανακοινώσεων να γίνει τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Wednesday, 15 May 2002 - 13:05:22 UTC