Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 08-11-14

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008

Αριθμός Δελτίου: 169789541

Έκδοση 1

brf1411

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 14 Νοεμβρίου 2008

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΑΡΜΕΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, έχει προκαλέσει εντύπωση μια κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή μιας δικηγόρου, της κ. Σωτηροπούλου, η οποία είπε ότι της είχε πει ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Ψωμιάδης, πως η εντολή που υπάρχει για τις υποθέσεις με τη Μονή Βατοπαιδίου είναι από πολύ ψηλά και δεν είμαι εγώ αυτός, της είχε πει, που θα πω όχι στον Πρωθυπουργό κ. Καραμανλή. Εμπλέκει, δηλαδή, τον Πρωθυπουργό. Ποιο είναι το σχόλιό σας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας παρακαλώ. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τέτοιες απαράδεκτες ανακρίβειες που κανείς δεν ξέρει, άλλωστε, τι εξυπηρετούν. Και εκτός αυτού, υπάρχει ξεκάθαρη δήλωση-διάψευση του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, τον οποίο αναφέρατε.

ΜΙΧΑΗΛ: Συμπληρωματικά θα σας ρωτήσω το εξής: Ο κ. Ψωμιάδης με σημερινές του δηλώσεις σε ραδιόφωνα είπε ότι δεν πάμε καλά σαν κόμμα, τα άκουσαν οι Υπουργοί σε καμιά εβδομάδα θα τα ακούσει και ο Πρωθυπουργός. Ο κ. Ψωμιάδης πράγματι διέψευσε, όπως είπατε εσείς, αυτή την εξέλιξη τη χθεσινή, όμως σήμερα κάνει πολιτική κριτική στην κυβέρνηση. Θα θέλατε να σχολιάσετε την πολιτική του κριτική;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όχι.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Αφού δεν φοβάστε την αλήθεια στην υπόθεση αυτή της Μονής Βατοπαιδίου, προς τι αυτοί οι μέθοδοι εκφοβισμού και απαξίωσης των μαρτύρων που ακολουθεί συστηματικά το τελευταίο διάστημα η κοινοβουλευτική πλειοψηφία; Γιατί δηλαδή βουλευτές σας ζητάνε μέχρι και συλλήψεις μαρτύρων, πέρα από το ότι τους απειλούν ανοιχτά ότι θα κατηγορηθούν για ψευδορκία ή ότι είναι παντελώς ανυπόληπτοι.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όπως γνωρίζετε, τη διαδικασία δεν τη σχολιάζω ποτέ. Θα ήθελα, όμως, να σας παρακαλέσω όταν μου μεταφέρετε πράγματα που μου λέτε ότι ελέχθησαν στην Επιτροπή...

ΚΑΚΑΛΗΣ: Δημόσιες δηλώσεις...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όταν μου μεταφέρετε πράγματα που μου λέτε ότι ελέχθησαν στην Επιτροπή, να μη μου μεταφέρετε δημοσιεύματα εφημερίδων. Να μου μεταφέρετε ακριβείς δηλώσεις, όπως προέρχονται από τα πρακτικά της Βουλής.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Μιλάω για τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο, οι οποίοι ανοιχτά προσπάθησαν να απαξιώσουν και να εκφοβίσουν τους μάρτυρες με δημόσιες δηλώσεις.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Υπενθυμίζω για όσους τείνουν να το ξεχάσουν για οποιονδήποτε λόγο, ότι αυτό που λέτε «κοινοβουλευτική πλειοψηφία», δηλαδή, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και η κυβέρνηση, είναι εκείνες που ζήτησαν τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής. Κανείς άλλος. Και αυτό αποδεικνύει περίτρανα, πέρα από οποιαδήποτε αμφισβήτηση, ότι εμείς είμαστε εκείνοι, πάνω από οποιονδήποτε άλλον και πέρα από οποιαδήποτε αμφιβολία, που θέλουμε να χυθεί άπλετο φως σε αυτή την υπόθεση. Εγώ σχολιασμούς δεν κάνω. Παραθέτω τα γεγονότα σε αυτό το συγκεκριμένο θέμα.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Με συγχωρείτε, το «κανείς άλλος» για την Εξεταστική Επιτροπή είναι ανακρίβεια, γιατί η κυβέρνηση σύρθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή. Άλλοι ζητούσαν Εξεταστική πρώτα, αλλά αυτό είναι άλλο. Εγώ λέω ότι αφού πιστεύει η κυβέρνηση ότι δεν έχει τίποτε να φοβηθεί, γιατί καταφεύγει σε τέτοιες μεθόδους;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν υπάρχει καμία τέτοια μέθοδος.

ΧΡΙΣΤΑΚΟΣ: Την κυβέρνηση ανησυχεί το θέμα με τις εισπρακτικές εταιρείες που λειτουργούν για λογαριασμό των τραπεζών μετά και την εξέλιξη με την Εθνική Τράπεζα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μόλις προχθές, ο Υπουργός κ. Φώλιας ανακοίνωσε μια σειρά πρωτοβουλιών για το συγκεκριμένο θέμα. Η σημερινή κυβέρνηση είναι εκείνη, που για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας, παίρνει πρωτοβουλία ώστε να τεθεί τέρμα σε τέτοιες μεθόδους, οι οποίες είναι απαράδεκτες. Όλοι αυτοί, οι οποίοι τώρα βγαίνουν και λένε τι θα είχαν κάνει, θα μπορούσαν να το είχαν κάνει πριν από πέντε, έξι, δέκα, είκοσι χρόνια. Σημασία έχει ότι δεν το έκαναν. Εμείς σήμερα το κάναμε. Τότε κώφευαν. Τους άφηναν να δρουν εντελώς ανεξέλεγκτα.

ΜΙΧΑΗΛ: Παρόλα αυτά, παρά τις πρωτοβουλίες που ανακοίνωσε ο κ. Φώλιας και παρά τη δική σας θέληση να τελειώσει αυτή η ιστορία, βλέπουμε ότι δεν εισακούεστε. Με ποια έννοια το λέω, ότι η Εθνική Τράπεζα έκανε αυτή την κίνηση που έκανε. Υποχρεώθηκε, λοιπόν, μετά τη γενική κατακραυγή και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και των εργαζομένων και την παρέμβαση της κ. Πετραλιά να τα πάρει πίσω. Σωστά έγινε όλη αυτή η αντίδραση. Το ερώτημα είναι, πώς κρίνετε το γεγονός πως το κορυφαίο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της χώρας αγνοεί την πολιτική βούληση, δεν λέω να την ακολουθήσει κατά βήμα, ότι δεν μπορεί να γίνεται αυτό το πράγμα εσαεί. Και προχωράει σε ένα τέτοιο μέτρο το οποίο δημιουργεί κοινωνική αναταραχή και αναστάτωση.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έγινε δήλωση από την κ. Πετραλιά χθες, που τα λέει όλα. Δεν έχω να πω κάτι πέρα απ` αυτό. Είναι ξεκάθαρη, καταδικαστική και απεικονίζει πλήρως τη θέση της κυβέρνησης.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Εγώ θα επανέλθω στο ζήτημα με την εμπλοκή του ονόματος του κ. Ψωμιάδη στην υπόθεση του Βατοπαιδίου, γιατί παραπέμψατε στις ξεκάθαρες διαψεύσεις του Νομάρχη Θεσσαλονίκης. Θα μου επιτρέψετε, γιατί τον άκουσα, είμαι ωτακουστής των δηλώσεων και μόνο ξεκάθαρες δεν ήταν, καθότι δεν θυμόταν, αν είχε στείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό το 2005, που αναφερόταν στο θέμα του Βατοπαιδίου. Δεν θυμόταν αν είχε βάλει υπογραφή για την παραχώρηση εκτάσεων, ασχέτως αν αυτές θα πήγαιναν στο Βατοπαίδι ή όχι. Πώς από πού και ως πού είναι ξεκάθαρες είναι οι δηλώσεις και δεν θυμόταν επίσης και αν έχει βάλει υπογραφή ή όχι σε αυτή την ιστορία. Από πού και ως πού προκύπτει ότι είναι ξεκάθαρη η διάψευση του Νομάρχη Θεσσαλονίκης;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτό που είπα είναι ξεκάθαρο. Δεν χωράει καμία αμφιβολία. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Εσείς είσαστε ξεκάθαρος. Ο κ. Ψωμιάδης δεν είναι ξεκάθαρος.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ήταν απόλυτη, ξεκάθαρη, η χθεσινοβραδινή διάψευση του κ. Ψωμιάδη.

ΦΑΝΙΔΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, στο ίδιο θέμα. Το γεγονός όμως ότι ο κ. Ψωμιάδης πολλές φορές φαίνεται να εκπροσωπεί τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, δεν σας προβληματίζει εσάς ως εκπρόσωπο; Λέει ότι στο πρόσωπό του χτυπάνε τον Πρωθυπουργό. Τι εννοεί λοιπόν; Το έχει πει πενήντα φορές αυτό, το έχουμε ακούσει.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Το θέμα αυτό εξαντλήθηκε. Άλλη ερώτηση.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Το γεγονός ότι ο κ. Τάκης Αθανασόπουλος, τον άκουσα χθες να λέει, ότι για την απαξίωση και τα χάλια της ΔΕΗ δεν ευθύνεται ο ίδιος, αφήνοντας ευθείες βολές στην κυβέρνηση, δεν είναι αρκετός λόγος για να επικυρωθεί αυτή η διάσταση απόψεων. Γιατί όσο ο κ. Αθανασόπουλος μένει στη θέση του, προφανώς κάποιοι καταλαβαίνουν ότι έχει δίκιο ως προς τους υπευθύνους της κατάστασης της ΔΕΗ. Εσείς πώς τοποθετείστε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω κάτι νεότερο για το θέμα της ΔΕΗ.

ΚΑΤΣΑΒΟΥ: Ήθελα να ρωτήσω, κατά την επίσκεψή του αύριο ο Πρωθυπουργός στο νομό Κοζάνης, αν πρόκειται να επισκεφθεί και τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού σας έχει κοινοποιηθεί από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού και το γνωρίζετε. Δεν έχω να προσθέσω ή να αφαιρέσω κάτι από αυτό το πρόγραμμα.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Επ` αυτού. Θα συνοδεύεται ο Πρωθυπουργός από τον Γραμματέα του κόμματος κ. Ζαγορίτη;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν είμαι ενήμερος αυτή τη στιγμή. Ευχαρίστως, μετά το briefing να ενημερωθώ για το ποια στελέχη θα πάνε με τον Πρωθυπουργό στην Κοζάνη και να σας το πω.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Η εξόρμηση αυτή, η περιοδεία του Πρωθυπουργού στην Κοζάνη, συνιστά ένα είδος εξόδου του Πρωθυπουργού από το Μαξίμου; Σηματοδοτεί, ενδεχομένως, μια άλλη προεκλογική τακτική της Νέας Δημοκρατίας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Συνιστά κάτι πάρα πολύ απλό: Ότι εδώ και 11 χρόνια που ο κ. Καραμανλής είναι Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επισκέπτεται τακτικά όλες τις περιοχές της χώρας.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Σε μια χθεσινή ερώτηση να επανέλθω. Μου απαντήσατε, αν δεν κάνω λάθος, ότι σε ό,τι λέει ο κ. Αλογοσκούφης έχει βάσιμους λόγους, όταν σας ρώτησα αν αποδέχεστε ότι υπάρχουν κανάλια διαπλοκής που σας κάνουν κακόπιστη κριτική. Θέλω να ρωτήσω κάτι: Στα τέσσερα χρόνια και κάτι που είναι κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, τι έχει κάνει ακριβώς θεσμικά, ώστε να μην υπάρχουν κανάλια διαπλοκής, εάν υπάρχουν ή τέλος πάντων να βάλει όλη αυτή την κατάσταση σε ένα πλαίσιο, σε ένα όριο να μην υπάρχουν εξωθεσμικές δραστηριότητες.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Πάρα πολλά πράγματα, στα οποία δεν βρίσκω σκόπιμο να αναφερθώ σήμερα. Δεν θα κάνω μια τέτοια αναλυτική συζήτηση.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Έχει κάνει πράγματα από τα οποία είστε ικανοποιημένος;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν θα μπω σε αυτή τη συζήτηση, σήμερα. Επιστρέφετε σε κάτι το οποίο εξαντλήσαμε από χθες. Σε κάτι που είπε ο κ. Αλογοσκούφης.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Αλογοσκούφης είναι, όμως, Υπουργός Οικονομίας.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο,τι λέει ο κ. Αλογοσκούφης, πατάει γερά κάτω και έχει ισχύ.

ΜΙΧΑΗΛ: Τι προσδοκά ο Πρωθυπουργός από αυτή την επίσκεψη στην Κοζάνη;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλες τις περιοχές της χώρας. Ενημερώνεται και με αυτό τον τρόπο αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είναι έμπρακτα κοντά σε όλους τους πολίτες της χώρας.

ΜΙΧΑΗΛ: Φαίνεται, όμως, ότι ορισμένοι Υπουργοί σας δεν το συμμερίζονται αυτό. Άκουσα, σήμερα, σε μια τηλεοπτική εκπομπή τον κ. Αβραμόπουλο να λέει ότι δεν περιμέναμε τόσο μεγάλες επιπτώσεις και τόσο μεγάλες συνέπειες από την κρίση και κατά κάποιο τρόπο έδειξε ότι δεν ήμασταν και προετοιμασμένοι να την αντιμετωπίσουμε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η ελληνική κυβέρνηση ήταν πάρα πολύ καλά προετοιμασμένη. Έχει σχέδιο, το εφαρμόζει και στόχος παραμένει η ανακούφιση εκείνων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και την εξασφάλιση της ρευστότητας, δηλαδή του οξυγόνου στην οικονομία, κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στα νοικοκυριά που έχουν ανάγκη από χρήμα, στα στεγαστικά δάνεια. Το σχέδιό μας είναι πλήρες, είναι ουσιαστικό και θα φανεί στην πράξη πόσο αποτελεσματικό είναι.

ΑΡΜΕΝΗΣ: Όμως, κ. Εκπρόσωπε, το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπακωνσταντίνου, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δίνει άλλοθι στις τράπεζες για να μη μειώσουν τα επιτόκια. Τι απαντάτε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο κ. Παπακωνσταντίνου θα έπρεπε πρώτα να ξέρει πώς λειτουργούν οι διεθνείς αγορές. Είτε δεν ξέρει, είτε κάνει ότι δεν ξέρει. Και τα δύο, πάντως, δείχνουν κάτι επικίνδυνο: Είτε ότι έχει άγνοια, είτε ότι προσπαθεί να παραπλανήσει τους Έλληνες πολίτες. Σε καμία περίπτωση δεν θα τα καταφέρει. Διότι οι Έλληνες πολίτες έχουν τον κοινό νου για να γνωρίζουν ποιος έχει έτοιμο, ολοκληρωμένο, ουσιαστικό, αποτελεσματικό σχέδιο. Με αυτά τα περίεργα ιδεολογήματα, τα οποία εφευρίσκουν και προσπαθούν να παρουσιάσουν οι φωστήρες του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούν να πετύχουν τίποτε. Με διατάγματα δεν πέφτουν τα επιτόκια. Και θα έπρεπε να το γνωρίζουν οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ, γιατί αυτό δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Συμμερίζεται η κυβέρνηση την άποψη που εκφράζουν το τελευταίο διάστημα πολλοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ότι υπάρχουν Υπουργοί «καλαμοκαβαλάρηδες», οι οποίοι είναι αγκυλωμένοι στις καρέκλες τους;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας παρακαλώ!

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Δεν το λέω εγώ, το λένε βουλευτές. Άκουγα τα ραδιόφωνα, χθες, σήμερα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εγώ δεν σχολιάζω αυτά που λένε επωνύμως οι βουλευτές. Θα σχολιάζω αυτά που μου λέτε εσείς ότι δήθεν λένε ανώνυμοι βουλευτές;

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Άρα, δεν έχει η κυβέρνηση «καλαμοκαβαλάρηδες» Υπουργούς.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας παρακαλώ πάρα πολύ.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Από πολλές πλευρές διαπιστώνεται τελευταία μια μεταβολή πολιτικού σκηνικού σε βάρος της κυβέρνησης, όπως αναφέρεται και σε πρωτοσέλιδο σημερινής εφημερίδας που επικαλείται σχετική δημοσκόπηση. Τι περιθώριο έχει η κυβέρνηση να αντιστρέψει αυτή την αρνητική εξέλιξη σε βάρος της, με δεδομένη την πολιτική που εφαρμόζει;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Με δεδομένη την πολιτική που εφαρμόζει - -σας ευχαριστώ πάρα πολύ που μου το λέτε- - η κυβέρνηση θα αποδείξει ξανά ότι έχει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Δεν ευθύνεται η πολιτική της για την πτώση που έχει σήμερα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μια κυβέρνηση κρίνεται στο τέλος της διαδρομής για την οποία έχει εκλεγεί να κυβερνήσει τον τόπο. Όταν οι πολίτες κληθούν ξανά να εκφέρουν με την ψήφο τους την άποψή τους, τότε είναι που κρίνεται μια κυβέρνηση.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Εκτός αν κριθεί λίγο νωρίτερα από το κανονικό.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μια κυβέρνηση κρίνεται πάντοτε στην κάλπη.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Εκτός και αν η κάλπη έρθει γρηγορότερα από ό,τι την περιμένουμε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Επιστρέφετε πάλι στη χθεσινή συζήτηση, κατά την οποία νομίζω ότι έδωσα απαντήσεις, οι οποίες είναι πέρα από οποιαδήποτε αμφισβήτηση.

ΜΙΧΑΗΛ: Κύριε Εκπρόσωπε, καταλαβαίνω, δεν θέλω να πω τη λέξη «ενόχληση» γιατί μπορεί να είναι και για εσάς ενοχλητικό να συζητάμε τα ίδια και τα ίδια, αλλά βλέπω από την απάντησή σας ότι ξανάρχεται αυτή η συζήτηση. Διότι, όταν λέτε «κρίνεται στο τέλος της διαδρομής της όταν οι πολίτες θα (δεν ακούγεται) στην πράξη, πρακτικά αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να λέμε...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτό σημαίνει τέσσερα χρόνια βάσει του ελληνικού Συντάγματος. Το είπα, χθες.

ΜΙΧΑΗΛ: Το διάβασα πολύ προσεκτικά. Επειδή έχει αξία να το ξαναπείτε για να κατοχυρωθεί, έτσι ώστε να είναι και δεσμευτική ως θέση της κυβέρνησης, εμείς οφείλουμε να το καταγράψουμε. Τίποτε άλλο δεν κάνουμε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μια κυβέρνηση εκλέγεται στην Ελλάδα, βάσει του ελληνικού Συντάγματος, πάντοτε για τέσσερα χρόνια. Αυτό είναι γνωστό και δεν χρειάζεται να είναι κάποιος συνταγματολόγος για να το γνωρίζει. Η κυβέρνηση αυτή έχει την πρόθεση να προχωρήσει μπροστά. Έχει την πρόθεση να εφαρμόσει και να υλοποιήσει, όπως κάνει ήδη, το πρόγραμμά της. Όταν τελειώσει αυτή η διαδρομή, βεβαίως θα θέσει τον εαυτό της, όπως γίνεται στις Δημοκρατίες, στην κρίση των Ελλήνων πολιτών που έχουν δικαίωμα ψήφου.

Σας ευχαριστώ.

Καλό Σαββατοκύριακο.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Friday, 14 November 2008 - 14:06:03 UTC