Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 01-09-14

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΤ.ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ
  • [02] ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΖΗΤΑ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ
  • [03] 40 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
  • [04] ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΑΕΙ
  • [05] ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΟΤΕ - EUROPROM A.E.
  • [06] O Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ
  • [07] ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΕ ΤΙΣ ΗΠΑ
  • [08] ΜΠΟΥΣ: ΑΝΗΛΕΗ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ
  • [09] ADSL: ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • [10] ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΜΑ-Θ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ
  • [11] Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ
  • [12] ΤΟΥΡΚΙΑ: ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΟΥ HADEP ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
  • [13] Ο ΓΚΕΟΡΓΚΙΕΦΣΚΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ
  • [14] Ο Θ. ΜΠΕΛΙΓΡΑΤΗΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΒΟΛΕΪ
  • [15] ΤΟΜΑΡΑΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΡΙΒΗΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΣΤΗ Ν.Υ.
  • [16] ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΤΖΟΥΚΑΝΟΒΙΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ
  • [17] ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΕΘ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ
  • [18] ΕΤΖΕΒΙΤ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ
  • [19] ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟΒΙΤΣ
  • [20] Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΝΙΩΝΙΟ
  • [21] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΜΕΡΑ ΠΕΝΘΟΥΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
  • [22] O ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΤΖΟΡΤΖ ΜΠΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ
  • [23] ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ - ΜΠΟΥΤΣΚΟΦΣΚΙ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ "ΦΙΛΙΠΠΟΣ-2001"
  • [24] ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΥΣΧΕΡΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΣΩΣΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ

  • [01] ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΤ.ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ

    Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2001 (11:27 UTC+2)

    Φωτογραφία: ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ

    "Εφυγε" στις 11 το πρωί ύστερα από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο ο καταξιωμένος λαϊκός τραγουδιστής Στέλιος Καζαντζίδης. Ο άνθρωπος που είχε μπει βαθιά στις καρδιές και στο νου των απλών ανθρώπων, κάθε ηλικίας και τάξης, σε τέτοιο βαθμό ώστε να τον θεωρούν ένα κομμάτι από την ίδια τους τη ζωή, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών στο Ιατρικό Κέντρο όπου νοσηλευόταν.

    Ο Στέλιος Καζαντζίδης, γεννήθηκε το 1931 στη Νέα Ιωνία . Η μητέρα του ήταν πρόσφυγας από τα μέρη της Τουρκίας. Από αυτήν και την γιαγιά του άκουγε σαν παιδί όλα τα λαϊκά τραγούδια που έφεραν οι πρόσφυγες. Η γιαγιά του του έλεγε τραγούδια και τον νανούριζε από μωρό. Οπως έλεγε ο ίδιος , από αυτή πήρε τις τεχνικές, τις αναπνοές , το κλάμα στη φωνή. Ως τη στιγμή που τον ανέλαβε ο μεγάλος δάσκαλος Στέλιος Χρυσίνης και του δίδαξε τα λαϊκά.

    Μεγαλώνοντας δούλεψε σ΄ ένα εργοστάσιο στη Νέα Ιωνία. Μία μέρα, τον φωνάζει το αφεντικό του και του λέει ότι έχει καταπληκτική φωνή και του κάνει δώρο μία κιθάρα. Ο Στέλιος όσε ώρες δεν δούλευε καθόταν στο σπίτι και προσπαθούσε να μάθει τραγούδια στην κιθάρα. Μια μέρα, κάποιος περαστικός τον άκουσε να τραγουδάει και του πρότεινε να τραγουδήσει στην ταβέρνα του . Ετσι έγινε η αρχή.

    Από το 1950 έγινε ο ζωντανός θρύλος του ελληνικού τραγουδιού. Για 47 ολόκληρα χρόνια υπήρξε η φωνή του λαού. Μία φωνή καθαρή, δυνατή που έβγαινε από τα βάθη της ψυχής, απλωνόταν παντού και αγκάλιαζε τις χαρές, τις λύπες και τις αγωνίες του κόσμου. Ηταν η φωνή της παρηγοριάς και της ελπίδας. Η παρουσία από τα 18 του χρόνια, στον χώρο του γνήσιου λαϊκού τραγουδιού, συνδέεται άμεσα με τα γεγονότα και τα προβλήματα ενός λαού που αγωνιζόταν να στηριχθεί στα πόδια του μετά από σκληρούς αγώνες.

    Η αρχή έγινε το 1950, όταν ο Στέλιος Καζαντζίδης έκανε την πρώτη επαγγελματική εμφάνιση στη Κηφισιά. Ο πρώτος του δίσκος με το τραγούδι του Καλδάρα "Για μπάνιο πας ", που κυκλοφόρησε το 1952, ήταν και η πρώτη του απογοήτευση. Ο δίσκος δεν πούλησε. Το δεύτερο τραγούδι "Οι βαλίτσες" του Γιάννη Παπαϊωάννου, έγινε μεγάλη επιτυχία. Από εκεί και πέρα ξεκίνησε μία σειρά επιτυχιών και συνεχής άνοδος με εμφανίσεις στα γνωστά πλέον λαϊκά κέντρα, "Θείος", "Μπερτζελέτος", "Ροσινιόλ" κ.α. Τότε έρχεται και η γνωριμία , ο αρραβώνας, αλλά και η συνεργασία με την Καίτη Γκρέυ ως το καλοκαίρι του 1957. Σουξέ της εποχής το "Απόψε φίλα με" του Χιώτη, ένα ντουέτο του Στέλιου Καζαντζίδη με την Καίτη Γκρέυ. Μετά από αυτό χώρισαν.

    Η επόμενη 8ετία (1957-1965) είναι ίσως η πιο γόνιμη και δημιουργική περίοδος για τον Στέλιο Καζαντζίδη. Γνώρισε την Μαρινέλλα στη Θεσσαλονίκη και έσμιξαν μαζί στη ζωή και στο τραγούδι. Συνεργάστηκαν και έκαναν μεγάλες επιτυχίες με κορυφαίους συνθέτες (Τσιτσάνης, Παπαϊωάννου, Χιώτης, Καλδάρας, Παπαγιαννοπούλου, Βίρβος, Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Λεοντής, Ξαρχάκος, Λοϊζος, Μαρκόπουλος κ.α.) και εμφανίστηκαν στα μεγαλύτερα λαϊκά κέντρα. Ο Στέλιος Καζαντζίδης και η Μαρινέλλα παντρεύτηκαν τον Μάη του 1966. Κάποια στιγμή ήρθε ο χωρισμός αλλά έμειναν πάντα φίλοι. Μετά από χρόνια γνώρισε και παντρεύτηκε την κυρα-Βάσω, την οποία ο Καζαντζίδης χαρακτήριζε ως θησαυρό

    To 1965 ο Στέλιος Καζαντζίδης ενώ ήταν στο απόγειο της καριέρας του εγκατέλειψε τα νυχτερινά κέντρα. Την απόφαση του αυτή σεβάστηκε μέχρι και το τέλος της ζωής του. Από τότε η μόνη επικοινωνία που είχε με το κοινό ήταν με τους δίσκους του. Για κάποιο διάστημα και αυτή η επικοινωνία καταργήθηκε λόγω των προβλημάτων που είχε με τη δισκογραφική εταιρεία Μίνως. Δεν κυκλοφόρησε δίσκο για δώδεκα χρόνια. To 1987 ο Στέλιος Καζαντζίδης ξανατραγούδησε. Άρχισε να ηχογραφεί δίσκους. Το "Υπάρχω" άφησε εποχή. Από τότε άρχισε να τραγουδά μόνο στο studio.

    Μεγάλη αδυναμία του Στέλιου Καζαντζίδη ήταν η θάλασσα και το ψάρεμα. Καημός του ήταν να αποκτήσει μία δικιά του βάρκα και το κατόρθωσε. Αδυναμία όμως είχα και στη μητέρα του Γεσθημανή , η οποία είχε σαν τελευταία επιθυμία της να βάλει ο Στέλιος τη φωτογραφία της στο δίσκο του. Η επιθυμία της εκπληρώθηκε και ο δίσκος "Ελεύθερος" αφιερώθηκε σε κείνη.

    [02] ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΖΗΤΑ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ

    Καμπούλ, 14 Σεπτεμβρίου 2001 (10:15 UTC+2)

    Ο ηγέτης των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν μουλάς Μοχάμαντ Ομάρ ζήτησε χθες από τις ΗΠΑ να κάνουν έρευνες σε βάθος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Τρίτης πριν κατηγορήσουν γι' αυτές τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του στην Κανταχάρ, ο Ομάρ αναφέρει ότι το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης των τρομοκρατών και η υψηλή τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις αυτές δείχνει ότι ο Οσάμα δεν έχει αναμιχθεί με κανένα τρόπο σε αυτές. Μόνο εκπαιδευμένοι πιλότοι θα μπορούσαν να κάνουν τις επιθέσεις αυτές. "Θα πρέπει να αποδειχτεί πού εκπαιδεύτηκαν οι πιλότοι οι οποίοι έλαβαν μέρος στις επιθέσεις, σε ποια χώρα. Οι πιλότοι εκπαιδεύονται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης. Δεν εκπαιδεύονται πιλότοι στο Αφγανιστάν (όπου ο Οσάμα Μπιν Λάντεν πιστεύεται ότι ζει ως φιλοξενούμενος)", δήλωσε. "Θα είναι μια εύκολη λύση για τις υπηρεσίες πληροφοριών να κατηγορήσουν "τυφλά" τον Μπιν Λάντεν, χωρία καμία δικαιολογία ή λογική. Οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το μυαλό τους", καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο φανατικός ισλαμιστής ηγέτης.

    Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν διέψευσε χθες μια πληροφορία ότι ο Σαουδάραβας πολυεκατομμυριούχος Οσάμα Μπιν Λάντεν έχει τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό, μετέδωσε το Αφγανικό Ισλαμικό Πρακτορείο (ΑΙΡ) από το Πακιστάν.

    "Σήμερα το πρωί πηγές των Ταλιμπάν είπαν στο ΑΙΡ ότι αυτές οι καινούριες ιστορίες ότι ο Οσάμα ή οι συνεργάτες του έχουν συλληφθεί είναι ψευδείς και κατασκευασμένες" ανέφερε το πρακτορείο.

    Η αραβική ηλεκτρονική εφημερίδα "Ιλάφ", επικαλούμενη "φονταμενταλιστικές αραβικές πηγές", είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι "οι Ταλιμπάν συνέλαβαν τον Μπιν Λάντεν και τον έθεσαν υπό παρακολούθηση, μαζί με πολλούς από τους συνεργάτες του" στους οποίους περιλαμβάνονται ο επικεφαλής του αιγυπτιακού τμήματος της Αλ-Τζιχάντ, Αϊμάν Αλ-Ζαουάρι και ο στρατιωτικός διοικητής του Μπιν Λάντεν, Μουχάμαντ Ατέφ Αλ-Μάκνι.

    "Οι Ταλιμπάν πιστεύουν ότι ο Οσάμα ή η οργάνωσή του δεν έχουν ανάμιξη σε αυτήν την πράξη (την επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες), καθώς υπάρχει πλήρης περιορισμός στις επικοινωνίες και τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να διαπραχθούν χωρίς επικοινωνίες" καταλήγει το πρακτορείο.

    Οι πολίτες αραβικών χωρών εγκατέλειψαν την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ, ενώ κάτοικοι έχουν αρχίσει να σκάβουν αναχώματα περιμένοντας πιθανή αμερικανική επίθεση σε αντίποινα για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Τρίτης στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον.

    Αν και δεν είναι γνωστός ο αριθμός των Αράβων που κατοικεί στην Καμπούλ, κάτοικοι της αφγανικής πρωτεύουσας δήλωσαν ότι σχεδόν στο σύνολό τους εγκατέλειψαν την πόλη.

    Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, Αφγανοί σκάβουν αναχώματα στις παρυφές της πόλης.

    Τρεις δυτικοί διπλωμάτες που βρίσκονταν στη Καμπούλ για να προσφέρουν τη βοήθειά τους στα οκτώ μέλη της οργάνωσης αρωγής Shelter Now International που κρατούνται στην αφγανική πρωτεύουσα αναχώρησαν για το Πακιστάν μαζί με τα μέλη των οικογενειών των κρατουμένων και δεκάδες μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων που εγκατέλειψαν το Αφγανιστάν.

    [03] 40 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

    Νέα Υόρκη, 14 Σεπτεμβρίου 2001 (12:31 UTC+2)

    Το ποσό των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων συμφώνησε να διαθέσει ο Λευκός Οίκος για την αποκατάσταση της καταστροφής στη Νέα Υόρκη και τη Βιρτζίνια, μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

    Από αυτά, θα αποδεσμευτούν αμέσως 10 δισεκατομμύρια για την παροχή βοήθειας στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων και για την αποκατάσταση των ζημιών στη Νέα Υόρκη και τη Βιρτζίνια.

    Άλλα 10 δισεκατομμύρια θα διατεθούν μετά από ένα δεκαπενθήμερο, καθώς το Κογκρέσο χρειάζεται τη γραπτή πιστοποίηση του προέδρου Τζορτζ Μπους.

    Τα υπόλοιπα 20 δισεκατομμύρια μπορούν να διατεθούν μόνο αφού κάνει ο Πρόεδρος συγκεκριμένη πρόταση στο Κογκρέσο.

    Εκ μέρους του εκπροσώπου της Βουλής Ντένις Χάστερ, ο Τζον Φίερι δήλωσε ότι όλοι είναι ενωμένοι απέναντι στην τρομοκρατία και πρόσθεσε: «Ο Λευκός Οίκος είναι χαρούμενος, οι Δημοκράτες είναι χαρούμενοι, ο ομιλών είναι χαρούμενος και οι Αμερικάνοι θα έπρεπε να είναι χαρούμενοι».

    Σήμερα τα ξημερώματα ο Λευκός Οίκος αναμένεται να ψηφίσει το μέτρο για τη διάθεση του χρηματικού πόσου.

    Ν.Κ.

    [04] ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΑΕΙ

    Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2001 (11:45 UTC+2)

    Στη δημοσιότητα δόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής των υποψηφίων για την εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, φέτος, διαγωνίστηκαν συνολικά 100.861 άτομα, από τα οποία εισάγονται 71.275. Οι βάσεις έχουν πέσει από μισή έως δυόμισι μονάδες στο σύνολο σχεδόν των σχολών των επιστημονικών πεδίων, ενώ μόλις 35 σχολές έχουν παρουσιάσει άνοδο, από τις οποίες οι 10 είναι πανεπιστημιακές και οι υπόλοιπες 25 στρατιωτικές.

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΩΤΟΥ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΥ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

    ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΝΙΑΙΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ

    Ο Ν Ο Μ Α Σ Χ Ο Λ Η Σ ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ

    ΜΟΡΙΑ ΒΑΘ. ΠΡ. ΑΘΡ. 2 ΜΑΘ. ΑΥΞ. ΒΑΡ. ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤ. 1ο ΜΑΘ. ΑΥΞ. ΒΑΡ. ΜΟΡΙΑ ΒΑΘ. ΠΡ. ΑΘΡ. 2 ΜΑΘ. ΑΥΞ. ΒΑΡ. ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤ. 1ο ΜΑΘ. ΑΥΞ. ΒΑΡ.

    127 AΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣAΣ KAI ΦIΛOΛOΓIAΣ ΑΘΗΝΑΣ 288 288 22.785 19.16 38.7 18.187 15.36 31.3

    129 AΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣAΣ KAI ΦIΛOΛOΓIAΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 261 261 23.368 19.55 38.6 18.032 14.94 31.4

    131 ΓAΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣAΣ KAI ΦIΛOΛOΓIAΣ ΑΘΗΝΑΣ 256 256 20.918 17.79 31.6 14.954 12.32 23.2

    133 ΓAΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣAΣ KAI ΦIΛOΛOΓIAΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 161 161 21.845 18.55 36.5 13.984 10.84 24.8

    135 ΓEPMΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣAΣ KAI ΦIΛOΛOΓIAΣ ΑΘΗΝΑΣ 114 98 21.422 17.78 34.0 9.599 7.82 9.3

    137 ΓEPMΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣAΣ KAI ΦIΛOΛOΓIAΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 106 73 21.640 18.48 38.2 9.159 7.57 10.1

    139 ITAΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣAΣ KAI ΦIΛOΛOΓIAΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 87 21 17.717 14.90 29.7 7.408 5.65 10.4

    182 ΙΤΑΛΙΚΗΣ & ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ & ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΙΤΑΛΙΚΗΣ) ΑΘΗΝΑΣ 103 55 18.205 15.47 33.1 8.142 5.37 12.8

    183 ΙΤΑΛΙΚΗΣ & ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ & ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ) ΑΘΗΝΑΣ 103 22 19.746 16.31 30.6 10.368 8.45 13.8

    186 ΓΛΩΣΣΑΣ, ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΡΕΥΞΕΙΝΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΘΡΑΚΗΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ) 111 111 14.612 14.59 28.8 11.936 11.79 25.4

    101 ΘEOΛOΓIAΣ ΑΘΗΝΑΣ 233 233 14.330 14.35 29.4 11.770 11.94 21.4

    103 ΘEOΛOΓIAΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 245 245 16.563 16.84 31.3 11.446 11.00 26.4

    105 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ 174 174 15.172 15.52 27.8 11.315 11.50 22.5

    107 ΠOIMANTIKHΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 190 190 14.858 16.81 21.0 10.897 11.09 18.9

    118 ΦIΛ/ΦIAΣ- ΠAIΔ/KHΣ & ΨYX/ΓIAΣ ΑΘΗΝΑΣ 308 308 18.589 18.58 37.1 15.113 15.07 32.1

    122 ΦIΛ/ΦIAΣ ΠAIΔ/ΓIKHΣ & ΨYXOΛOΓIAΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 217 217 19.211 19.17 38.9 14.288 14.27 28.0

    120 ΦIΛ/ΦIAΣ-ΠAIΔ/KHΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 130 130 18.807 18.81 38.1 14.936 14.89 30.0

    138 ΦIΛ/ΦIΚΩΝ & KOINΩN. ΣΠOYΔ. ΚΡΗΤΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ) 134 134 18.883 18.87 37.9 13.395 13.50 26.7

    102 ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ 114 114 16.088 15.99 32.6 13.829 13.86 28.1

    113 ΦIΛOΛOΓIAΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 240 240 18.840 18.91 37.6 14.742 14.93 27.8

    115 ΦIΛOΛOΓIAΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ) 122 122 17.558 17.33 37.6 14.485 14.51 28.5

    109 ΦIΛOΛOΓIAΣ ΑΘΗΝΑΣ 345 345 19.656 19.57 40.0 16.364 16.17 35.0

    111 ΦIΛOΛOΓIAΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 261 261 19.309 19.25 39.3 16.203 15.87 35.7

    175 ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ 122 122 19.309 19.26 39.1 15.560 16.11 26.6

    106 ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ) 134 134 18.613 18.64 37.1 14.202 14.11 29.2

    112 IΣTOPIAΣ APXAIOΛOΓIAΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 237 237 19.152 19.19 38.0 14.853 15.31 28.3

    114 IΣTOPIAΣ KAI APXAIOΛOΓIAΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 240 240 17.667 17.46 37.5 13.774 13.89 29.2

    110 IΣTOPIAΣ KAI APXAIOΛOΓIAΣ ΑΘΗΝΑΣ 261 261 19.269 19.12 39.7 15.321 15.37 30.1

    116 IΣTOPIAΣ APXAIOΛOΓIAΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ) 114 114 18.703 18.72 37.3 13.602 13.69 26.8

    177 ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΒΟΛΟΣ) 67 67 18.320 18.09 38.6 13.760 13.54 28.2

    145 IΣTOPIAΣ ΙΟΝΙΟΥ (ΚΕΡΚΥΡΑ) 95 95 14.141 14.44 26.7 13.063 13.03 26.9

    108 IΣTOPIAΣ EΘNOΛOΓIAΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ) 150 150 15.154 14.94 32.8 12.834 12.29 31.4

    121 NOMIKHΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ) 506 506 19.309 19.27 38.9 17.014 16.90 35.0

    117 NOMIKHΣ ΑΘΗΝΑΣ 490 490 19.609 19.52 39.9 18.225 18.22 37.3

    119 NOMIKHΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 430 430 19.494 19.51 38.8 17.850 17.67 37.2

    169 ΘEATPIKΩN ΣΠOYΔΩN ΠΑΤΡΑΣ 55 55 13.949 14.18 27.1 12.925 13.03 23.9

    146 ΘEATPIKΩN ΣΠOYΔΩN ΑΘΗΝΑΣ 67 67 18.525 18.62 37.1 13.750 13.28 31.2

    174 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) 51 51 17.757 17.83 34.3 14.607 15.03 26.7

    185 ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 55 55 16.380 16.17 34.8 12.888 13.22 26.0

    342 ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ & ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΙΟΝΙΟΥ (ΚΕΡΚΥΡΑ) 63 63 14.593 14.38 31.1 12.610 12.46 27.2

    355 ΔΙΕΘΝΩΝ & ΕΥΡΩΠΑ?ΚΏΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ 150 150 19.303 18.11 32.9 16.384 14.61 28.4

    179 ΔΙΕΘΝΩΝ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΝΤΕΙΟΥ 138 138 20.621 18.70 38.7 17.211 15.54 30.9

    351 ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ) 115 115 17.247 17.36 34.7 13.216 13.31 27.0

    357 ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 111 111 17.410 17.23 36.2 14.744 14.85 27.8

    123 ΠOΛIT. EΠIΣTHMHΣ & ΔHM. ΔIOIK. ΑΘΗΝΑΣ 308 308 18.301 18.21 37.9 14.896 15.22 27.8

    124 ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ 276 276 17.044 16.68 37.6 14.128 13.56 31.0

    125 ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ 169 169 18.672 18.67 37.6 14.101 14.56 25.1

    181 ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΡΟΔΟΣ) 134 134 15.803 16.02 30.5 12.023 11.77 27.9

    126 KOINΩNIOΛOΓIAΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ 237 237 16.862 16.50 36.8 13.479 13.33 28.9

    149 KOINΩNIOΛOΓIAΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ) 115 115 15.469 15.57 31.3 12.830 13.24 25.2

    348 ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ) 136 136 13.761 13.52 30.5 12.375 12.75 21.9

    159 KOIN. ΠOΛΙTIK. KAI KOINΩN. ANΘP/ΓΙΑΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ 138 138 15.824 15.52 34.2 13.331 13.02 29.3

    167 KOINΩNIKHΣ ANΘP/ΓIAΣ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ) 120 120 13.581 13.89 26.1 12.089 11.61 26.9

    343 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ) 128 128 16.491 16.62 33.3 12.508 12.06 30.4

    148 EΠIK/NIAΣ & MEΣΩN MAZ.ENHMEP. ΑΘΗΝΑΣ 123 123 21.599 19.59 39.9 17.986 16.49 32.4

    153 EΠIKOINΩN. & MEΣΩN MAZIKHΣ ENHM. ΠΑΝΤΕΙΟΥ 120 120 20.584 18.92 38.0 17.431 15.67 34.1

    147 ΔHMΟΣΙΟΓΡΑΦIAΣ & MEΣΩN MAZΙΚΗΣ EΠIKOINΩΝΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 67 67 20.258 18.24 37.8 17.257 15.81 33.3

    184 ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ (ΦΛΩΡΙΝΑ) 115 115 15.892 15.99 32.2 12.408 12.68 22.4

    176 ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ, ΣΛΑΒ & ΑΝΑΤΟΛ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) 48 48 17.884 17.97 35.8 15.728 15.73 31.2

    171 ΦIΛOΣ.ΠAIΔ. & ΨYXOΛ. (ΠΡΟΓ.ΨΥΧΟΛ.) ΑΘΗΝΑΣ 107 107 19.237 19.26 38.5 16.272 16.77 29.4

    151 ΨYXOΛOΓIAΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ) 98 98 18.028 18.14 36.0 15.837 15.36 35.7

    170 ΨYXOΛOΓIAΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ 131 131 19.141 19.26 37.9 16.840 17.13 32.8

    172 ΨΥΧΟΛOΓΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 147 147 19.387 19.36 38.9 16.590 16.20 36.0

    168 ΘEATPOY ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 43 43 19.570 19.57 39.2 14.101 14.40 25.9

    385 ΞENΩN ΓΛΩΣΣ. METAΦP & ΔIEPM.ΙΟΝΙΟ-ΕΙΔ. ΜΕΤΑΦΡ.ή ΔΙΕΡΜ. (ΚΕΡΚΥΡΑ) 63 63 23.109 19.54 39.9 19.701 16.00 35.3

    386 ΞENΩN ΓΛΩΣΣ. METAΦP & ΔIEPM.ΙΟΝΙΟ ΕΙΔ. ΙΣΠΑΝ.ΓΛΩΣΣ.ΚΑΙ ΠΟΛΙΤ.(ΚΕΡΚΥΡΑ) 27 2 16.927 13.90 30.5 9.756 8.08 14.6

    403 ΕΠΙΣΤ. ΦYΣIK. AΓΩΓHΣ KAI AΘΛHTIΣMOY ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 224 224 19.174 15.99 32.0 13.465 12.04 23.6

    405 ΕΠΙΣΤ. ΦΥΣ. ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΤΡΙΚΑΛΑ) 79 79 16.308 13.16 23.5 12.884 12.69 17.1

    402 ΕΠΙΣΤ.ΦΥΣ.ΑΓΩΓ.ΚΑΙ ΑΘΛ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ (ΣΕΡΡΕΣ) 67 67 15.528 14.19 34.7 12.791 11.38 16.1

    401 ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦYΣ. AΓΩΓHΣ & AΘΛHTIΣMOY ΑΘΗΝΑΣ 256 256 19.461 17.55 34.3 13.494 11.53 20.2

    404 ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦYΣ. AΓΩΓHΣ & AΘΛHT. ΘΡΑΚΗΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ) 219 219 16.986 14.64 26.8 12.279 11.01 22.4

    178 ΠΑΙΔ/ΚΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΒΟΛΟΣ) 67 67 18.312 18.27 37.2 14.278 14.41 28.4

    132 ΠAIΔ/KO ΔHMOT EKΠ/ΣHΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ) 146 146 17.676 18.05 33.2 13.554 14.51 21.2

    164 ΠAIΔ/KO ΔHMOT. EKΠ/ΣHΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΒΟΛΟΣ) 63 63 15.469 14.87 36.3 14.272 14.34 29.8

    128 ΠAIΔ/ΓIKO ΔHMOTIKHΣ EKΠ/ΣHΣ ΑΘΗΝΑΣ 160 160 19.137 19.04 38.9 14.923 14.84 29.7

    130 ΠAIΔAΓΩΓIKO ΔHMOTIKHΣ EKΠ/ΣHΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 155 155 16.274 15.93 35.6 13.934 14.10 29.0

    141 ΠAIΔAΓΩΓIKO ΔHMOTIKHΣ EKΠ/ΣHΣ ΠΑΤΡΑΣ 123 123 17.576 17.59 36.0 14.317 14.35 29.9

    142 ΠAIΔAΓΩΓIKO ΔHMOTIKHΣ EKΠ/ΣHΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ) 120 120 18.060 17.93 36.2 13.519 13.75 25.7

    143 ΠAIΔAΓΩΓIKO ΔHMOTIKHΣ EKΠ/ΣHΣ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΡΟΔΟΣ) 138 138 16.609 16.34 35.7 13.259 12.97 29.1

    140 ΠAIΔAΓΩΓIKO ΔHMOTIKHΣ EKΠ/ΣHΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 131 131 18.777 18.65 38.9 14.902 14.78 31.2

    334 ΠΑΙΔ. ΔΗΜ. ΕΚΠ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ (ΦΛΩΡΙΝΑ) 83 83 16.359 17.05 28.9 13.781 14.37 24.5

    154 ΕΚΠ/ΣΗΣ & ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧ. ΗΛΙΚΙΑ ΑΘΗΝΑΣ 160 160 18.202 18.30 36.4 14.154 14.11 29.8

    134 ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛ. ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠ/ΣΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 123 123 17.011 17.10 34.3 14.066 13.68 31.4

    160 ΠAIΔ/KO NHΠIAΓΩΓΩN ΘΡΑΚΗΣ (ΑΛΕΞΑΝ/ΠΟΛΗ) 139 139 15.077 15.53 28.3 12.658 12.56 25.8

    166 ΠAIΔ/KO ΠΡΟΣΧ.ΕΚΠ/ΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΒΟΛΟΣ) 63 63 14.907 14.98 29.5 13.320 12.89 31.4

    162 ΕΠΙΣΤ.ΠΡΟΣΧ. ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΡΟΔΟΣ) 150 150 14.325 14.37 26.7 12.501 12.81 24.3

    158 ΠAIΔ/KO NHΠIAΓΩΓΩN ΚΡΗΤΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ) 98 98 15.791 15.78 32.9 12.914 13.03 25.2

    156 ΠAIΔAΓΩΓIKO NHΠIAΓΩΓΩN ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 155 155 14.690 15.29 24.4 13.062 12.86 27.2

    136 ΠAIΔAΓΩΓIKO NHΠIAΓΩΓΩN ΠΑΤΡΑΣ 115 115 15.853 16.27 30.5 13.413 14.33 20.9

    341 ΠΑΙΔ. ΝΗΠΙΑΓ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ (ΦΛΩΡΙΝΑ) 83 83 14.137 13.54 33.5 12.844 12.03 31.0

    407 MOYΣIKΩN ΣΠOYΔΩN ΙΟΝΙΟΥ (ΚΕΡΚΥΡΑ) 39 10 18.977 16.39 30.7 10.091 7.58 12.3

    408 MOYΣIKΩN ΣΠOYΔΩN ΑΘΗΝΑΣ 59 42 21.125 17.49 34.1 8.303 6.06 13.5

    406 MOYΣIKΩN ΣΠOYΔΩN ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 51 30 22.757 18.85 38.1 12.281 9.87 20.3

    409 ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) 35 9 23.132 19.12 38.8 15.317 12.48 24.7

    173 ΜΕΘ. ΙΣΤΟΡ.&ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠ/ΜΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 91 91 16.976 16.84 35.4 13.833 13.63 29.5

    354 ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΤΕΧ/ΓΙΑΣ & ΕΠΙΚ/ΝΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ) 111 111 16.470 16.42 34.6 13.112 13.96 20.4

    423 ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ & ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΚΥΠΡΟΣ) 8 8 13.749 13.51 28.3 12.488 12.27 26.0

    422 ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ (ΚΥΠΡΟΣ) 8 8 13.851 13.70 26.9 12.839 13.83 28.0

    412 ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ(ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ)ΚΥΠΡΟΣ 8 8 13.391 13.86 22.7 12.694 13.04 22.8

    427 ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ(ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ) ΚΥΠΡΟΣ 8 8 13.392 13.45 27.4 12.488 13.33 27.1

    413 ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ & ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ & ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ) ΚΥΠΡΟΥ 1 1 17.662 15.31 29.0 17.662 15.31 29.0

    425 ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ &ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ & ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ) ΚΥΠΡΟΥ 1 1 13.849 11.07 23.7 13.849 11.07 23.7

    414 ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΚΥΠΡΟΣ) 3 3 13.662 13.09 22.5 13.527 11.84 22.5

    421 ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ)ΚΥΠΡΟΥ 1 1 13.696 13.31 31.2 13.696 13.31 31.2

    420 ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ) ΚΥΠΡΟΥ 1 1 14.191 15.94 22.6 14.191 15.94 22.6

    410 ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (ΔΑΣΚΑΛΟΙ) ΚΥΠΡΟΥ 11 11 14.775 15.19 26.5 12.992 12.87 26.6

    411 ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ) ΚΥΠΡΟΥ 1 1 12.593 13.00 23.1 12.593 13.00 23.1

    426 ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ) ΚΥΠΡΟΥ 1 1 15.373 15.31 30.5 15.373 15.31 30.5

    866 ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚH ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 3 3 18.761 18.73 37.5 2 19.2 18.507 18.54 36.9 1 18.2

    866 ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚH ΕΙΔ.ΚΑΤ70 1 1 18.350 18.31 37.2 1 18.3 18.350 18.31 37.2 1 18.3

    866 ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚH ΕΙΔ.ΚΑΤ82

    866 ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚH(ΘΗΛΕΙΣ) ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ

    248 ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) 98 98 18.033 18.07 36.7 16.279 16.02 35.5

    250 ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ) 86 86 16.721 16.86 32.9 13.721 14.06 24.1

    218 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ & ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΣΑΜΟΣ) 69 69 16.689 16.52 34.7 15.233 15.23 30.7

    329 ΣTATIΣTIKHΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ 77 77 18.915 18.73 39.1 17.025 17.20 33.7

    249 MAΘHMATIKΩN ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 180 180 17.962 17.61 38.8 15.675 15.43 33.1

    247 MAΘHMATIKΩN ΠΑΤΡΑΣ 205 205 19.217 19.03 39.9 16.019 16.43 30.1

    251 MAΘHMATIKΩN ΚΡΗΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) 107 107 17.122 16.74 37.6 15.623 15.40 33.9

    252 MAΘHMATIKΩN ΑΙΓΑΙΟΥ (ΣΑΜΟΣ) 118 118 17.776 17.81 36.0 15.404 15.39 30.8

    245 MAΘHMATIKΩN ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 168 168 18.937 18.74 39.3 16.290 15.70 37.6

    243 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ 282 282 19.560 19.45 40.0 16.507 16.69 31.7

    259 ΦYΣIKHΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 139 139 19.432 19.29 40.0 15.829 15.87 32.5

    257 ΦYΣIKHΣ ΠΑΤΡΑΣ 139 139 17.978 17.57 39.4 16.286 16.80 29.6

    261 ΦYΣIKHΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) 90 90 17.843 17.89 36.3 15.912 15.35 36.8

    253 ΦYΣIKHΣ ΑΘΗΝΑΣ 241 241 19.297 19.17 39.7 16.963 16.72 36.5

    255 ΦYΣIKHΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 209 209 19.357 19.45 38.3 16.548 16.57 34.0

    269 XHMEIAΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 110 110 16.780 16.39 36.8 15.711 15.62 32.9

    267 XHMEIAΣ ΠΑΤΡΑΣ 90 90 17.503 17.32 36.5 16.197 15.55 37.9

    270 XHMEIAΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) 49 49 17.245 17.25 34.9 15.807 15.26 35.9

    263 XHMEIAΣ ΑΘΗΝΑΣ 131 131 19.032 18.89 39.2 16.857 17.13 32.1

    265 XHMEIAΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 159 159 18.491 18.79 35.7 16.346 16.06 34.8

    287 ΓEΩΛOΓIAΣ ΠΑΤΡΑΣ 82 82 15.977 15.54 35.3 14.683 14.75 29.1

    283 ΓEΩΛOΓIAΣ ΑΘΗΝΑΣ 123 123 17.235 17.10 35.7 15.120 15.85 26.8

    285 ΓEΩΛOΓIAΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 110 110 16.348 16.67 31.2 14.742 15.75 24.6

    310 ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ) 59 59 15.447 15.73 28.9 13.453 13.94 23.7

    356 ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟΥ (ΑΘΗΝΑ) 40 40 15.680 15.76 30.6 14.371 15.28 23.9

    281 BIOΛOΓIAΣ ΠΑΤΡΑΣ 107 107 18.978 18.82 39.4 17.391 17.00 37.7

    282 BIOΛOΓIAΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) 63 63 19.390 19.40 39.0 17.522 17.20 37.8

    277 BIOΛOΓIAΣ ΑΘΗΝΑΣ 120 120 19.501 19.41 39.7 18.174 17.93 38.0

    279 BIOΛOΓIAΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 115 115 19.404 19.32 39.6 17.655 17.56 36.1

    246 ΕΦΑΡ/ΝΩΝ ΜΑΘΗΜ. & ΦΥΣ. ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΜΠ 233 233 19.592 19.49 40.0 17.542 17.41 36.8

    272 ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧ/ΓΙΑΣ ΥΛΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 82 82 16.862 16.73 35.8 14.947 15.15 28.9

    200 ΕΠΙΣΤ.&ΤΕΧΝΟΛ. ΥΛΙΚΩΝ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)ΚΡΗΤΗΣ 49 49 17.145 17.40 33.3 14.920 15.48 28.0

    288 ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΠΑΤΡΑΣ 90 90 18.535 18.69 36.1 15.174 15.11 31.4

    323 ΦYTIKHΣ ΠAPAΓΩΓHΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ 107 107 18.689 18.59 38.5 15.037 15.36 29.5

    324 ZΩIKHΣ ΠAPAΓΩΓHΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ 45 45 18.589 18.31 39.5 14.888 15.17 29.2

    325 ΓΕΩΠΟΝΙΚΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ 45 45 19.444 19.33 39.8 16.870 17.17 32.0

    328 ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧ/ΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ 53 53 18.983 18.90 38.9 16.683 16.52 32.9

    327 ΑΞΙΟΠ. ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ 69 69 16.968 17.48 31.4 15.104 14.44 35.4

    273 ΓEΩΠONIAΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 262 262 18.086 17.83 38.4 15.102 14.78 31.4

    275 ΔAΣOΛOΓIAΣ & ΦYΣIKOY ΠEP/NTOΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 102 102 17.701 17.48 37.5 14.559 14.89 28.3

    274 ΓEΩΠONΙΑΣ ΦYTIKHΣ & ZΩIKHΣ ΠAPAΓ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΒΟΛΟΣ) 74 74 17.511 17.27 36.5 14.727 14.47 31.9

    276 ΠEPIBAΛΛONTOΣ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ) 61 61 16.464 16.53 33.0 14.480 14.63 28.6

    262 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 148 148 17.999 18.11 36.1 15.474 14.97 35.4

    333 ΠΛHPOΦOPIKHΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣ. ΑΘΗΝΑΣ 131 131 19.223 19.20 38.9 18.238 18.26 36.6

    340 ΠΛHPOΦOPIKHΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 74 74 19.499 19.48 39.3 17.947 17.46 39.7

    338 ΠΛHPOΦOPIKHΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 82 82 19.312 19.14 40.0 18.264 18.10 37.6

    339 ΠΛHPOΦOPIKHΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 98 98 19.702 19.67 39.6 18.065 17.98 37.5

    330 ΠΛHPOΦOPIKHΣ ΚΑΙ ΤΗΛ/ΝΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ 123 123 19.254 19.19 38.6 18.583 18.38 38.7

    344 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ & ΕΠΙΚ/ΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΣΑΜΟΣ) 74 74 18.157 18.03 37.3 17.423 17.01 38.3

    216 EΠIΣTHMHΣ YΠOΛOΓIΣTΩN ΚΡΗΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) 90 90 19.218 19.10 39.2 17.897 18.09 34.7

    335 EΦAPMOΣMENHΣ ΠΛHPOΦOPIKHΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) 104 104 19.497 19.45 39.1 18.449 18.53 36.7

    415 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ @ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ 1 1 15.739 15.84 31.9 15.739 15.84 31.9

    416 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ 1 1 17.998 18.23 35.4 17.998 18.23 35.4

    424 ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΦΥΣΙΚΗΣ) ΚΥΠΡΟΥ 3 3 15.818 15.55 33.6 15.616 16.19 27.0

    417 ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΧΗΜΕΙΑΣ) ΚΥΠΡΟΥ 3 3 15.602 15.75 30.8 15.382 15.67 29.6

    801 ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (ΣΣΕ)-ΟΠΛΑ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 103 103 19.191 19.04 39.5 1 19.9 17.398 17.54 34.8 3 15.5

    801 ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (ΣΣΕ)-ΟΠΛΑ ΕΙΔ.ΚΑΤ70 38 38 17.373 17.19 36.3 3 18.0 15.251 15.67 26.1 16 14.8

    801 ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (ΣΣΕ)-ΟΠΛΑ ΕΙΔ.ΚΑΤ82

    806 ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (ΣΣΕ)-ΣΩΜΑΤΑ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 20 20 19.053 18.86 39.5 5 20.0 18.496 18.38 38.4 7 18.4

    806 ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (ΣΣΕ)-ΣΩΜΑΤΑ ΕΙΔ.ΚΑΤ70 6 6 18.300 18.40 35.8 1 17.9 17.674 17.72 36.0 1 16.3

    806 ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (ΣΣΕ)-ΣΩΜΑΤΑ ΕΙΔ.ΚΑΤ82

    806 ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (ΣΣΕ)-ΣΩΜΑΤΑ(ΘΗΛΕΙΣ) ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 1 1 19.501 19.42 39.5 1 20.0 19.501 19.42 39.5 1 20.0

    806 ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (ΣΣΕ)-ΣΩΜΑΤΑ(ΘΗΛΕΙΣ) ΕΙΔ.ΚΑΤ70 2 2 17.727 17.75 35.9 4 16.9 17.700 18.92 39.1 2 20.0

    806 ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (ΣΣΕ)-ΣΩΜΑΤΑ(ΘΗΛΕΙΣ) ΕΙΔ.ΚΑΤ82

    821 ΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ) ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 71 71 19.186 19.13 38.4 1 19.9 16.158 15.63 36.0 1 18.9

    821 ΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ) ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΕΙΔ.ΚΑΤ70 25 25 15.899 16.06 32.1 1 13.4 11.654 12.06 21.2 1 8.7

    821 ΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ) ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΕΙΔ.ΚΑΤ82

    826 ΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ) ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (ΣΜΑ) ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 23 23 19.544 19.43 40.0 1 20.0 19.076 18.92 39.4 3 19.7

    826 ΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ) ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (ΣΜΑ) ΕΙΔ.ΚΑΤ70 6 6 19.049 19.08 38.3 1 18.4 18.544 18.32 39.0 8 19.3

    826 ΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ) ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (ΣΜΑ) ΕΙΔ.ΚΑΤ82 2 2 13.974 13.56 32.4 1 14.3 10.986 11.50 17.8 1 9.0

    826 ΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ) ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (ΣΜΑ)(ΘΗΛΕΙΣ) ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 4 4 19.383 19.36 39.1 1 19.3 19.236 19.16 39.2 4 19.4

    826 ΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ) ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (ΣΜΑ)(ΘΗΛΕΙΣ) ΕΙΔ.ΚΑΤ70 1 1 18.965 18.78 39.5 2 19.6 18.965 18.78 39.5 2 19.6

    826 ΙΚΑΡΩΝ (ΣΙ) ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (ΣΜΑ)(ΘΗΛΕΙΣ) ΕΙΔ.ΚΑΤ82 1 1 10.948 11.69 19.2 1 4.2 10.948 11.69 19.2 1 4.2

    811 ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ (ΣΝΔ) ΜΑΧΙΜΟΙ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 29 29 19.039 18.93 38.5 1 20.0 17.553 17.68 34.3 1 16.8

    811 ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ (ΣΝΔ) ΜΑΧΙΜΟΙ ΕΙΔ.ΚΑΤ70 10 10 17.392 17.76 32.8 2 14.8 14.309 14.83 26.1 16 10.3

    811 ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ (ΣΝΔ) ΜΑΧΙΜΟΙ ΕΙΔ.ΚΑΤ82

    816 ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ (ΣΝΔ) ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 15 15 19.075 18.92 39.3 3 19.8 17.985 17.91 36.9 2 17.9

    816 ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ (ΣΝΔ) ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΙΔ.ΚΑΤ70 5 5 17.703 17.62 36.7 9 17.3 17.067 17.34 33.3 2 14.4

    816 ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ (ΣΝΔ) ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΙΔ.ΚΑΤ82

    301 IATPIKHΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 92 92 19.604 19.57 39.6 18.941 18.84 38.3

    299 IATPIKHΣ ΠΑΤΡΑΣ 100 100 19.659 19.59 39.9 19.066 18.98 39.0

    302 IATPIKHΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ) 96 96 19.112 19.15 38.4 18.836 18.76 38.4

    304 IATPIKHΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) 69 70 19.430 19.32 39.8 18.881 18.74 39.1

    300 IATPIKHΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΛΑΡΙΣΑ) 38 38 19.657 19.62 39.7 18.992 18.94 38.4

    295 IATPIKHΣ ΑΘΗΝΑΣ 200 200 19.912 19.89 40.0 19.255 19.16 39.3

    297 IATPIKHΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 180 180 19.819 19.79 39.9 19.140 19.04 39.2

    303 OΔONTIATPIKHΣ ΑΘΗΝΑΣ 80 80 19.771 19.73 39.9 18.775 18.72 37.3

    305 OΔONTIATPIKHΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 77 77 19.352 19.19 40.0 18.740 18.68 38.2

    306 NOΣHΛEYTIKHΣ ΑΘΗΝΑΣ 131 131 18.731 18.64 38.1 15.991 15.78 31.9

    307 KTHNIATPIKHΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 80 80 19.094 18.99 39.2 17.631 17.67 35.7

    308 ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΚΑΡΔΙΤΣΑ) 26 26 17.730 17.58 37.2 17.407 17.21 36.3

    294 ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ & ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟΥ (ΑΘΗΝΑ) 31 31 19.110 19.06 38.8 18.015 17.91 37.5

    290 ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ & ΓΕΝΕTΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ) 73 73 19.379 19.37 39.1 18.047 17.83 38.1

    293 ΦAPMAKEYTIKHΣ ΠΑΤΡΑΣ 62 62 18.828 18.75 38.4 17.820 17.84 35.0

    289 ΦAPMAKEYTIKHΣ ΑΘΗΝΑΣ 123 123 19.536 19.52 39.2 18.009 17.99 36.5

    291 ΦAPMAKEYTIKHΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 77 77 19.353 19.24 39.7 18.102 18.03 36.6

    280 ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 75 75 18.730 18.69 38.2 17.167 17.04 34.9

    284 ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ & ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΛΑΡΙΣΑ) 43 43 18.987 18.84 39.3 17.411 17.44 35.1

    851 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛ.(ΣΑΝ)(ΑΡΡΕΝΕΣ) ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 2 2 18.703 18.52 38.9 5 19.4 18.614 18.58 37.2 7 19.1

    851 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛ.(ΣΑΝ)(ΑΡΡΕΝΕΣ) ΕΙΔ.ΚΑΤ70 2 2 18.062 18.18 35.6 14 17.1 17.542 17.86 33.8 3 14.8

    851 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛ.(ΣΑΝ)(ΑΡΡΕΝΕΣ) ΕΙΔ.ΚΑΤ82

    851 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛ.(ΣΑΝ)(ΘΗΛΕΙΣ) ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 17 17 19.174 19.08 38.8 4 19.9 18.621 18.41 38.9 1 19.5

    851 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛ.(ΣΑΝ)(ΘΗΛΕΙΣ) ΕΙΔ.ΚΑΤ70 4 4 18.568 18.60 37.6 5 17.6 18.331 18.29 36.9 12 18.6

    851 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛ.(ΣΑΝ)(ΘΗΛΕΙΣ) ΕΙΔ.ΚΑΤ82 1 1 11.629 13.02 21.2 1 7.3 11.629 13.02 21.2 1 7.3

    831 ΙΑΤΡΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 29 29 19.768 19.71 40.0 1 20.0 19.322 19.21 39.6 1 19.7

    831 ΙΑΤΡΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΕΙΔ.ΚΑΤ70 9 9 19.308 19.16 39.8 1 19.9 18.763 18.62 38.7 1 19.3

    831 ΙΑΤΡΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΕΙΔ.ΚΑΤ82 1 1 10.650 11.12 17.6 1 8.7 10.650 11.12 17.6 1 8.7

    831 ΙΑΤΡΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ(ΘΗΛΕΙΣ) ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 5 5 19.619 19.54 39.9 1 19.9 19.502 19.41 39.8 1 19.8

    831 ΙΑΤΡΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ(ΘΗΛΕΙΣ) ΕΙΔ.ΚΑΤ70 3 3 19.413 19.53 38.1 1 18.7 19.354 19.29 39.4 1 19.4

    831 ΙΑΤΡΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ(ΘΗΛΕΙΣ) ΕΙΔ.ΚΑΤ82

    836 ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 6 6 19.321 19.35 38.5 2 19.1 19.241 19.12 39.3 2 19.9

    836 ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΕΙΔ.ΚΑΤ70 3 3 18.694 18.58 38.6 2 18.8 18.615 18.32 39.5 9 19.9

    836 ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΕΙΔ.ΚΑΤ82

    836 ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ(ΘΗΛΕΙΣ) ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 2 2 19.394 19.30 39.6 3 19.7 19.384 19.23 40.0 3 20.0

    841 ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΚΗΣ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 4 4 19.143 19.19 38.3 3 18.5 18.986 18.97 38.4 2 18.7

    841 ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΚΗΣ ΕΙΔ.ΚΑΤ70 2 2 18.537 18.40 37.9 4 19.4 18.351 18.28 37.9 3 17.9

    841 ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΚΗΣ ΕΙΔ.ΚΑΤ82

    841 ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΚΗΣ(ΘΗΛΕΙΣ) ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 1 1 19.326 19.21 39.4 4 20.0 19.326 19.21 39.4 4 20.0

    841 ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΚΗΣ(ΘΗΛΕΙΣ) ΕΙΔ.ΚΑΤ70

    841 ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΚΗΣ(ΘΗΛΕΙΣ) ΕΙΔ.ΚΑΤ82

    846 ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΚΗ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 5 5 19.217 19.10 39.1 3 20.0 19.027 18.93 39.1 3 19.1

    846 ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΚΗ ΕΙΔ.ΚΑΤ70 3 3 18.573 18.53 37.7 3 18.5 18.240 18.36 36.0 2 17.2

    846 ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΚΗ ΕΙΔ.ΚΑΤ82

    846 ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΚΗ(ΘΗΛΕΙΣ) ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 2 2 19.500 19.40 39.8 2 19.9 19.405 19.38 39.1 2 19.4

    231 APXITEKTONΩN MHXANIKΩN ΕΜΠ 143 143 23.299 19.67 39.7 20.645 17.44 36.5

    233 APXITEKTONΩN MHXANIKΩN ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 135 135 22.907 19.05 39.5 19.962 16.72 32.6

    232 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΠΑΤΡΑΣ 77 77 23.258 19.53 39.6 19.690 16.80 31.4

    236 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΒΟΛΟΣ) 74 74 20.192 16.79 38.0 19.302 16.88 31.0

    234 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΘΡΑΚΗΣ (ΞΑΝΘΗ) 74 74 19.924 17.21 33.4 18.865 16.14 30.1

    205 ΠOΛITIKΩN MHXANIKΩN ΠΑΤΡΑΣ 148 148 19.674 19.66 39.4 17.971 18.07 35.9

    207 ΠOΛITIKΩN MHXANIKΩN ΘΡΑΚΗΣ (ΞΑΝΘΗ) 180 180 18.285 18.12 38.1 17.673 17.46 36.9

    201 ΠOΛITIKΩN MHXANIKΩN ΕΜΠ 172 172 19.697 19.63 39.9 18.565 18.37 38.3

    203 ΠOΛITIKΩN MHXANIKΩN ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 205 205 19.559 19.50 39.5 18.135 18.27 35.7

    208 ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΒΟΛΟΣ) 41 41 18.488 18.34 38.4 17.900 17.84 37.0

    227 AΓPONOMΩN & TOΠΟΓΡΑΦΩN MHΧΑΝΙKΩN ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 82 82 18.132 17.70 39.6 17.361 17.42 35.3

    225 AΓPONOMΩN & TOΠOΓPAΦΩN MHXΑΝΙΚΩN ΕΜΠ 90 90 18.548 18.48 38.0 17.429 17.53 35.1

    209 MHXANOΛOΓΩN MHXANIKΩN ΕΜΠ 148 148 19.326 19.21 39.4 18.348 18.09 39.0

    211 MHXANOΛOΓΩN MHXANIKΩN ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 110 110 19.230 19.08 39.6 17.889 17.61 38.1

    219 HΛΕΚΤΡΟΛOΓΩN MHXΑΝΙKΩN & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 180 180 19.675 19.61 39.9 18.936 18.67 40.0

    217 HΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩN MHXΑΝΙKΩN KAI MHXΑΝΙKΩN YΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΜΠ 230 230 19.812 19.79 39.8 19.165 19.09 38.9

    223 HΛEKΤΡΟΛΟΓΩN MHXΑΝΙKΩN & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΘΡΑΚΗΣ (ΞΑΝΘΗ) 172 172 18.934 18.89 38.4 18.296 18.07 38.4

    239 XHMIKΩN MHXANIKΩN ΠΑΤΡΑΣ 90 90 18.262 17.94 38.8 17.193 17.43 33.9

    235 XHMIKΩN MHXANIKΩN ΕΜΠ 156 156 19.292 19.14 39.8 17.679 17.60 35.9

    237 XHMIKΩN MHXANIKΩN ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 94 94 19.110 18.93 39.6 17.335 17.36 35.1

    214 ΜΗΧ/ΚΩΝ ΠΕΡ/ΛΟΝΤΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ (ΧΑΝΙΑ) 53 53 18.033 18.34 34.3 16.783 16.74 34.3

    476 ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΞΑΝΘΗ) 45 45 17.695 17.87 35.1 16.970 17.21 32.8

    238 ΓΡΑΦ. ΤΕΧΝΩΝ & ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΣΥΡΟΣ) 57 57 19.429 16.05 35.5 17.649 14.85 27.7

    213 MHXANΟΛΟΓΩN & ΑΕΡΟΝΑΥΠΗΓΩΝ MHXΑΝΙKΩN ΠΑΤΡΑΣ 148 148 18.631 18.57 37.9 17.367 17.31 35.1

    221 HΛEKΤΡΟΛOΓΩN MHXΑΝΙKΩN & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΑΤΡΑΣ 180 180 19.620 19.55 39.8 18.611 18.37 39.3

    228 ΜΗΧ/ΚΩΝ XΩP/ΞΙΑΣ & ΠEPIΦ/KHΣ ANAΠT. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΒΟΛΟΣ) 49 49 18.165 18.22 36.7 17.142 16.75 37.6

    332 MHXANOΛOΓΩΝ MHXANIKΩΝ BIOMHXAN. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΒΟΛΟΣ) 49 49 18.108 17.96 38.0 17.293 16.98 37.3

    220 ΜΗΧ/ΚΩΝ Η/Υ ΤΗΛ/ΝΙΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΒΟΛΟΣ) 66 66 19.141 18.96 39.7 18.206 17.80 39.6

    229 NAYΠHΓΩN ΜΗΧ/ΓΩΝ MHX/KΩN ΕΜΠ 49 49 19.067 18.85 39.9 17.784 17.76 36.0

    241 MHXΑΝΙKΩN METAΛΛEIΩN METAΛ/ΡΓΩN ΕΜΠ 74 74 17.677 17.42 37.5 16.380 16.56 31.2

    230 MΗΧ/KΩN ΠAPAΓΩΓHΣ & ΔIOIKHΣHΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ (ΧΑΝΙΑ) 86 86 17.850 17.43 39.0 16.663 16.66 34.1

    224 ΜΗΧ/ΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΞΑΝΘΗ) 77 77 17.393 17.57 34.3 16.560 16.15 37.0

    222 ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΧΙΟΣ) 57 57 17.563 17.52 36.1 15.898 15.84 32.2

    215 MHΧΑΝΙKΩN H/Y KAI ΠΛHPΟΦΟPIKHΣ ΠΑΤΡΑΣ 131 131 19.648 19.56 40.0 18.752 18.57 39.2

    242 MHXANIKΩN OPYKTΩN ΠOPΩN ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ (ΧΑΝΙΑ) 69 69 16.689 16.74 33.9 14.995 15.59 27.3

    331 HΛEKΤΡΟNIKΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ KAI MHXΑΝΙKΩN YΠOΛ. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ (ΧΑΝΙΑ) 98 98 19.068 18.99 39.0 18.221 18.54 34.7

    210 ΜΗΧ/ΚΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡ. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ (ΚΟΖΑΝΗ) 90 90 17.773 17.86 35.3 15.310 14.91 34.6

    212 ΔΑΣ/ΓΙΑΣ & ΔΙΑΧ/ΣΗΣ ΠΕΡ/ΝΤΟΣ & ΦΥΣ. ΠΟΡΩΝ ΘΡΑΚΗΣ (ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ) 86 86 14.938 15.04 29.0 13.178 13.97 19.6

    336 TEX/ΓIAΣ & ΣYΣTHMATΩN ΠAPAΓΩΓHΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 94 94 17.605 17.32 37.7 16.487 16.41 34.1

    326 ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ OIKONOMIAΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ 61 61 16.804 17.33 31.8 15.835 15.25 36.5

    353 ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ) 134 134 15.304 14.93 34.2 12.953 13.71 22.1

    271 ΔΙΑΧ/ΣΗΣ ΠΕΡΙΒ/ΝΤΟΣ & ΦΥΣ. ΠΟΡΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΑΓΡΙΝΙΟ) 82 82 17.411 17.06 37.9 14.309 14.66 27.7

    240 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ 123 123 19.603 19.52 39.9 17.855 17.48 38.5

    861 ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (Σ.Τ.Υ.Α) ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 106 106 18.523 18.31 38.9 2 19.2 16.437 16.23 33.9 5 18.0

    861 ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (Σ.Τ.Υ.Α) ΕΙΔ.ΚΑΤ70 31 31 15.947 16.07 31.3 3 15.0 12.959 13.28 24.1 4 10.8

    861 ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (Σ.Τ.Υ.Α) ΕΙΔ.ΚΑΤ82

    861 ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (Σ.Τ.Υ.Α)(ΘΗΛ) ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 6 6 18.569 18.34 38.7 4 19.8 18.221 18.28 36.9 3 16.9

    861 ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (Σ.Τ.Υ.Α)(ΘΗΛ) ΕΙΔ.ΚΑΤ70 2 2 17.126 17.02 35.4 12 17.2 17.052 17.36 33.2 3 14.0

    861 ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (Σ.Τ.Υ.Α)(ΘΗΛ) ΕΙΔ.ΚΑΤ82

    862 ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ (Σ.Μ.Υ) - ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 68 68 17.398 17.19 37.0 3 17.6 15.015 15.43 28.3 12 11.5

    862 ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ (Σ.Μ.Υ) - ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΕΙΔ.ΚΑΤ70 18 18 13.955 14.44 25.5 1 10.3 11.112 10.83 25.2 6 11.4

    862 ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ (Σ.Μ.Υ) - ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΕΙΔ.ΚΑΤ82

    864 ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ Σ.Μ.Υ.Ν ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 212 212 17.283 17.36 34.7 6 16.1 13.055 13.64 22.9 10 9.0

    864 ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ Σ.Μ.Υ.Ν ΕΙΔ.ΚΑΤ70 22 17 12.954 12.86 26.0 6 14.1 10.456 10.57 20.0 6 10.0

    864 ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ Σ.Μ.Υ.Ν ΕΙΔ.ΚΑΤ82

    820 ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ ΡΑΔΙΟΝΑΥΤΙΛΩΝ Σ.Ι.Ρ. ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 6 6 17.391 17.21 35.9 4 18.5 16.291 16.61 30.9 5 14.0

    820 ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ ΡΑΔΙΟΝΑΥΤΙΛΩΝ Σ.Ι.Ρ. ΕΙΔ.ΚΑΤ70 3 3 13.971 14.85 20.7 1 10.7 11.600 12.62 24.6 5 10.4

    820 ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ ΡΑΔΙΟΝΑΥΤΙΛΩΝ Σ.Ι.Ρ. ΕΙΔ.ΚΑΤ82

    817 ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 399 39 15.931 16.09 31.1 1 14.7 10.115 11.01 14.9 1 4.4

    817 ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΙΔ.ΚΑΤΗΓ 29

    817 ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ(ΘΗΛΕΙΣ) ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 8 3 11.639 11.78 22.3 8 10.9 10.067 10.14 20.9 1 8.2

    817 ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ(ΘΗΛΕΙΣ) ΕΙΔ.ΚΑΤΗΓ 1

    818 ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 328 13 14.135 14.57 27.1 2 9.7 10.249 10.53 19.3 2 7.9

    818 ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΙΔ.ΚΑΤΗΓ 23

    314 EΠIX/KHΣ EPEYNAΣ & MAPKETINΓK ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ 114 114 19.745 19.69 39.9 18.337 18.10 38.9

    161 ΔIEΘ. & EYPΩΠ. OIKON. & ΠΟΛ.ΣΠOYΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) 111 111 21.363 19.30 39.9 17.746 16.37 29.0

    150 ΔIEΘN. KAI EYPΩΠ. OIKON. ΣΠOYΔ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ 106 106 19.576 19.47 40.0 17.417 17.39 35.5

    349 ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΙΚΟΝ. ΣΧΕΣ. & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ) 136 136 16.247 16.29 33.5 15.409 14.98 34.7

    155 XPHMATOOIKONOM. - TPAΠEZ. ΔIOIKHTIK. ΠΕΙΡΑΙΑ 122 122 19.692 19.64 39.8 18.580 18.31 39.2

    337 ΛOΓIΣTIKHΣ & XPHMATOOIKONOMIKHΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) 126 126 19.548 19.46 39.8 18.096 18.16 36.4

    347 ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ 185 185 19.536 19.42 40.0 18.125 17.86 38.7

    157 NAYTIΛIAKΩN ΣΠOYΔΩN ΠΕΙΡΑΙΑ 146 146 19.221 16.76 39.1 17.093 16.28 28.7

    180 ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΧΙΟΣ) 56 56 16.862 16.36 37.8 15.312 15.38 30.2

    315 OIKONOMIKΗΣ EΠIΣTHMΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 256 256 18.334 18.17 38.4 17.031 16.80 36.3

    312 OIKONOMIKΗΣ EΠIΣTHMΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ 213 213 19.418 19.37 39.4 17.496 17.53 35.8

    319 OIKONOMIKΩN EΠIΣTHMΩN ΠΑΤΡΑΣ 150 150 18.984 18.73 40.0 16.180 16.21 33.8

    309 OIKONOMIKΩN EΠIΣTHMΩN ΑΘΗΝΑΣ 391 391 18.714 18.73 37.0 16.617 16.66 33.1

    311 OIKONOMIKΩN EΠIΣTHMΩN ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 375 375 18.164 18.02 37.6 16.224 16.18 34.0

    317 OIKONOMIKΩN EΠIΣTHMΩN ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) 190 190 18.968 18.84 39.2 16.954 16.98 33.4

    321 OIKONOMIKΩΝ EΠIΣTHMΩN ΚΡΗΤΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ) 115 115 18.298 18.06 38.8 15.910 15.86 33.6

    345 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 95 95 18.931 19.00 37.7 16.040 15.94 34.2

    350 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΒΟΛΟΣ) 104 104 17.941 17.68 38.3 15.990 15.87 34.2

    152 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ 193 193 17.822 17.89 35.4 15.936 15.92 32.6

    322 OPΓAN. KAI ΔIOIK. EΠIXEIPHΣEΩN ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) 209 209 19.088 18.99 39.2 17.247 16.75 38.5

    313 OPΓANΩΣHΣ KAI ΔIOIKΗΣΗΣ EΠIXEIPΗΣΕΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ 245 245 19.643 19.57 39.9 17.854 17.70 36.4

    316 OPΓANΩΣHΣ KAI ΔIOIK. EΠIXEIPHΣEΩN ΠΕΙΡΑΙΑ 253 253 18.888 18.68 39.2 17.303 17.32 35.7

    320 ΔIOIKHΣHΣ EΠIXEIPHΣEΩN ΑΙΓΑΙΟΥ (ΧΙΟΣ) 144 144 19.038 19.05 38.4 15.701 15.83 30.7

    352 ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΤΡΑΣ 114 114 18.925 18.82 38.9 16.387 16.17 34.9

    346 ΟΡΓ/ΣΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΓΡ. ΕΚΜ/ΣΕΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΑΓΡΙΝΙΟ) 71 71 15.794 15.55 34.2 14.222 13.76 32.2

    144 ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟΥ (ΑΘΗΝΑ) 47 47 18.200 17.88 39.2 14.786 14.27 33.4

    318 ΣTATIΣTIKHΣ & AΣΦAΛIΣTIKHΣ EΠIΣTHMHΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 171 171 17.968 17.70 37.6 16.400 16.21 34.8

    419 ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΔΙΟΙΚ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΚΥΠΡΟΣ) 6 6 16.094 16.15 33.0 15.514 15.39 33.4

    418 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΚΥΠΡΟΣ) 4 4 16.163 16.28 31.9 15.596 15.47 32.8

    867 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 20 20 19.904 19.88 40.0 1 20.0 18.887 18.96 37.7 2 18.0

    867 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΕΙΔ.ΚΑΤ70 6 6 18.664 18.55 38.6 1 18.7 17.740 17.43 38.2 1 18.7

    867 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΕΙΔ.ΚΑΤ82 1 1 11.886 11.51 27.2 1 12.9 11.886 11.51 27.2 1 12.9

    867 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗ(ΘΗΛΕΙΣ) ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 3 3 19.760 19.70 40.0 1 20.0 19.472 19.34 40.0 1 20.0

    867 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗ(ΘΗΛΕΙΣ) ΕΙΔ.ΚΑΤ70 1 1 19.134 18.96 39.6 2 19.9 19.134 18.96 39.6 2 19.9

    867 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣ/ΝΙΚΗ(ΘΗΛΕΙΣ) ΕΙΔ.ΚΑΤ82 1 1 10.924 10.83 21.4 1 12.7 10.924 10.83 21.4 1 12.7

    865 ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚ .ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΣΥΔ) ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 23 23 18.408 18.29 38.0 2 18.6 17.364 17.42 35.0 3 16.3

    865 ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚ .ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΣΥΔ) ΕΙΔ.ΚΑΤ70 6 6 17.189 16.91 37.3 3 17.5 14.020 13.77 30.4 2 14.6

    865 ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚ .ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΣΥΔ) ΕΙΔ.ΚΑΤ82

    865 ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚ .ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΣΥΔ)(ΘΗΛΕΙΣ) ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 1 1 18.925 18.78 39.1 1 19.4 18.925 18.78 39.1 1 19.4

    865 ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚ .ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΣΥΔ)(ΘΗΛΕΙΣ) ΕΙΔ.ΚΑΤ70 2 2 17.308 16.98 37.0 1 18.9 17.204 17.16 35.0 2 17.1

    865 ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚ .ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΣΥΔ)(ΘΗΛΕΙΣ) ΕΙΔ.ΚΑΤ82

    863 ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ (Σ.Μ.Υ) - ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 103 103 17.634 17.10 39.6 7 19.7 14.038 14.25 27.4 9 12.0

    863 ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ (Σ.Μ.Υ) - ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΕΙΔ.ΚΑΤ70 29 24 13.873 14.04 27.7 1 11.7 10.096 9.84 22.6 3 10.7

    863 ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ (Σ.Μ.Υ) - ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΕΙΔ.ΚΑΤ82

    863 ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ (Σ.Μ.Υ)-ΔΙΟΙΚ(ΘΗΛ) ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 5 5 18.425 18.15 38.9 8 19.7 18.060 18.21 34.2 4 18.3

    863 ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ (Σ.Μ.Υ)-ΔΙΟΙΚ(ΘΗΛ) ΕΙΔ.ΚΑΤ70 2 2 17.310 17.24 34.4 13 18.5 17.282 17.14 36.6 1 16.8

    863 ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ (Σ.Μ.Υ)-ΔΙΟΙΚ(ΘΗΛ) ΕΙΔ.ΚΑΤ82

    869 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 94 94 18.946 18.76 39.2 1 19.9 17.838 17.81 36.8 1 16.9

    869 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΙΔ.ΚΑΤ84 11 11 17.661 17.64 35.1 2 18.2 16.791 16.41 36.3 5 18.7

    869 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (ΘΗΛΕΙΣ) ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 17 17 19.599 19.58 39.5 1 19.5 18.846 18.87 37.8 6 18.4

    869 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (ΘΗΛΕΙΣ) ΕΙΔ.ΚΑΤ84 2 2 18.116 17.97 38.0 3 18.0 18.100 17.79 38.8 1 19.2

    870 ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 785 785 17.826 17.74 35.8 2 18.8 13.403 12.65 31.3 2 18.2

    870 ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΕΙΔ.ΚΑΤ84 92 92 13.396 13.35 28.6 2 11.9 10.482 10.17 23.4 2 11.8

    870 ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ (ΘΗΛΕΙΣ) ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 139 139 18.639 18.69 36.9 2 18.4 16.354 15.98 36.0 2 17.5

    870 ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ (ΘΗΛΕΙΣ) ΕΙΔ.ΚΑΤ84 16 16 16.344 15.92 35.6 2 18.6 15.170 15.40 30.0 1 12.5

    872 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ) ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 34 34 18.280 18.13 38.0 2 18.6 15.515 15.22 34.5 1 15.4

    872 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ) ΕΙΔ.ΚΑΤ84 3 3 14.367 13.83 31.5 1 18.3 13.633 12.77 33.9 1 17.4

    872 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (ΘΗΛΕΙΣ/ΑΣΤ.) ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 5 5 17.830 17.66 37.2 1 18.3 16.514 16.32 35.0 1 16.8

    872 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (ΘΗΛΕΙΣ/ΑΣΤ.) ΕΙΔ.ΚΑΤ84 1 1 13.337 13.76 24.1 1 10.7 13.337 13.76 24.1 1 10.7

    871 ΤΜΗΜΑ ΑΝΘΥΠΟΠΥΡΑΓΩΝ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 57 57 16.991 16.64 36.1 1 19.2 8.053 8.72 10.5 1 5.7

    871 ΤΜΗΜΑ ΑΝΘΥΠΟΠΥΡΑΓΩΝ ΕΙΔ.ΚΑΤΗΓ 6 6 8.002 9.39 7.0 1 5.944 5.92 10.4 1 8.0

    871 ΤΜΗΜΑ ΑΝΘΥΠΟΠΥΡΑΓΩΝ (ΘΗΛΕΙΣ) ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ 6 6 16.380 15.51 39.6 1 20.0 13.592 13.11 30.8 1 15.8

    871 ΤΜΗΜΑ ΑΝΘΥΠΟΠΥΡΑΓΩΝ (ΘΗΛΕΙΣ) ΕΙΔ.ΚΑΤΗΓ 1 1 6.095 6.51 8.3 1 5.1 6.095 6.51 8.3 1 5.1

    [05] ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΟΤΕ - EUROPROM A.E.

    Θεσσαλονίκη, 14 Σεπτεμβρίου 2001 (21:05 UTC+2)

    Συμφωνία διασύνδεσης υπεγράφη σήμερα μεταξύ του ΟΤΕ και της κοινοπραξίας Europrom A.E. (όμιλος Κοπελούζου), η οποία έχει λάβει σχετική άδεια σταθερής ασύρματης πρόσβασης.

    Βάσει της συμφωνίας, που υπεγράφη μεταξύ του Προέδρου & Δ/νοντος Συμβούλου του ΟΤΕ Νίκου Μανασή και του Δ/νοντος Συμβούλου της Europrom, Γ. Καρύδα, προβλέπεται η διασύνδεση των δικτύων των δύο εταιριών στις περιοχές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας μέχρι το τέλος του 2002, ενώ θα εφαρμοστούν τα τέλη που έχει θέσει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με σχετική απόφασή της.

    Με τη συμφωνία αυτή, τέταρτη κατά σειρά μετά τις συμφωνίες με τις Quest Wireless, Forthnet και Lannet Communications, ο ΟΤΕ πραγματοποιεί ένα ακόμα "άνοιγμα" στην τηλεπικοινωνιακή αγορά, αντιμετωπίζοντας τις τηλεπικοινωνιακές εταιρίες ως πελάτες, διευκολύνοντας την ανάπτυξη των λειτουργιών τους και συμβάλλοντας κατ' επέκταση στην ολοκλήρωση της απελευθέρωσης της ελληνικής αγοράς τηλεπικοινωνιών.

    [06] O Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ

    Θεσσαλονίκη, 14 Σεπτεμβρίου 2001 (21:05 UTC+2)

    Χάθηκε ο μοναδικός που μπόρεσε να μιλήσει μ' όλο τον οικουμενικό ελληνισμό. Χάθηκε η λάμψη και το σύμβολο του λαϊκού τραγουδιού, χάθηκε ο τραγουδιστής που απαρνήθηκε τον πλούτο. Χάθηκε ένας πικραμένος γίγαντας. Χάθηκε ο τραγουδιστής της φτώχιας και της ξενιτιάς. Χάθηκε αυτός που δεν μπόρεσαν να εξοντώσουν οι άνθρωποι αλλά ο χάρος», δήλωσε για τον θάνατο του Στέλιου Καζατζίδη ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ και φίλος του Παναγιώτης Ψωμιάδης.

    «Σ' ευχαριστούμε Στέλιο. Θα σε θυμόμαστε και θα σε τραγουδάμε», κατέληξε ο κ. Ψωμιάδης.

    [07] ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΕ ΤΙΣ ΗΠΑ

    Νέα Υόρκη, 14 Σεπτεμβρίου 2001 (21:01 UTC+2)

    Ο ομογενής Γιώργος Μερκούρης, είναι στη λίστα των φωτογραφιών των αγνοούμενων της τραγωδίας που χτύπησε τις ΗΠΑ, που δημοσιεύει η αμερικανική εφημερίδα «Νewsday». Εξάλλου, σύμφωνα με το γραφείο τύπου του ελληνικού προξενείου στη Νέα Υόρκη, η ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» αναφέρει ως αγνοούμενο τον ομογενή Προκόπη Ζώη.

    Επίσης, σύμφωνα πάντα με το γραφείο τύπου του προξενείου, ο 32χρονος σύμβουλος επιχειρήσεων Μιχάλης Θεοδωρίδης από τη Βοστώνη, περιλαμβάνεται στη λίστα των επιβατών που εξέδωσε η αεροπορική εταιρία για το αεροπλάνο που έπεσε στο δεύτερο δίδυμο πύργο του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου.

    [08] ΜΠΟΥΣ: ΑΝΗΛΕΗ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ

    Ουάσιγκτον, 14 Σεπτεμβρίου 2001 (20:57 UTC+2)

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους κήρυξε ανηλεή πόλεμο, μέχρι την τελική νίκη επί των τρομοκρατών και όσων τους προστατεύουν, μετέδωσε το CNN.

    Ο Μπους μαζί με πρώην προέδρους των ΗΠΑ τον πατέρα του, τον Μπιλ Κλίντον, τον Κάρτερ και τον Φορντ και πολλούς άλλους πολιτικούς παρέστησαν σε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα στον Εθνικό Καθεδρικό ναό στην Ουάσιγκτον.

    Ο Μπους είπε ότι οι ΗΠΑ και ο υπόλοιπος κόσμος είναι ενωμένοι κατά της τρομοκρατίας και πρόσθεσε ότι η χώρα του έχει σαφή στόχο και θα χτυπήσει όταν το επιλέξει.

    Η Γερουσία τον εξουσιοδότησε τον να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά των χωρών, οργανώσεων ή ατόμων που ευθύνονται για τις επιθέσεις.

    [09] ADSL: ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 14 Σεπτεμβρίου 2001 (20:57 UTC+2)

    Τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας Asymmetric Digital Subscriber Line (ADSL) και τις δυνατότητες που παρέχει στους χρήστες, ιδιώτες ή επιχειρήσεις, ανέπτυξαν σήμερα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο σταντ του ΟΤΕ, στο περίπτερο 8 (Ν. Γερμανός) της 66ης ΔΕΘ, αρμόδιοι του οργανισμού.

    Eιδικότερα, όπως υπογράμμισαν ADSL σημαίνει ταυτόχρονη μετάδοση φωνής και δεδομένων. Το ADSL ή Ασύμμετρη Ψηφιακή Συνδρομητική Γραμμή αποτελεί σήμερα την πιο ενδεδειγμένη τεχνολογία για "κατέβασμα" μεγάλου όγκου πληροφορικών με υψηλές ταχύτητες. Με την τεχνολογία αυτή ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση στο Internet ή σε άλλα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα (ανταλλαγή δεδομένων, video, εικόνα, γραφικά) ενώ ταυτόχρονα μπορεί να μιλάει στο τηλέφωνο ή να στέλνει fax.

    Επιπλέον, με την τεχνολογία ADSL αυξάνεται κατακόρυφα η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων. Ειδικότερα, ανάλογα με τη φυσική απόσταση του χρήστη από το κέντρο του ΟΤΕ, η ταχύτητα λήψης δεδομένων κυμαίνεται από 256 Kbps μέχρι 6 Mbps και η ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων από 32 Κbps μέχρι 700 Kbps.

    Περαιτέρω, ADSL σημαίνει συνεχής σύνδεση στο Internet. Συγκεκριμένα ο χρήστης έχει μόνιμη σύνδεση στο διαδίκτυο 24 ώρες το 24ωρο και έτσι έχει πάντα ελεύθερη γραμμή με το Internet χωρίς αναμονή σύνδεσης, αφού δεν απαιτείται να περιμένει όταν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα modem ή γραμμή πρόσβασης στο διαδίκτυο.

    Η πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία προσφέρει διασύνδεση εταιρικών τοπικών δικτύων μεταξύ τους (LAN Interconnection ) και διασύνδεση Intranets/Extranets, υπηρεσίες πολυμέσων (τραπεζικές συναλλαγές, τηλεκπαίδευση, τηλεϊατρική και τηλεαγορές), καθώς και ιδεατά ιδιωτικά δίκτυα (Virtual Private Networks VPNs).

    Το ADSL είναι "προσιτό" στους ενδιαφερόμενους, εφόσον αυτοί έχουν εγκαταστήσει ένα modem στο χώρο τους , που θα συνδέει κατάλληλα την τηλεφωνική γραμμή με την τηλεφωνική συσκευή και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

    [10] ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΜΑ-Θ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΕΪΧ - ΣΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 14 Σεπτεμβρίου 2001 (20:56 UTC+2)

    Η προώθηση των έργων του Δυτικού Τόξου Θεσσαλονίκης και το διαχειριστικό πρόγραμμα του Περιαστικού Δάσους του Σέιχ - Σου ήταν τα θέματα που εξετάστηκαν στη σημερινή σύσκεψη στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης παρουσία του ΓΓ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Βασίλη Βαλασόπουλου.

    Στη σύσκεψη συμετείχαν ο πρόεδρος του Οργανισμού Θεσσαλονίκης κ. Λοίζος και οι δήμαρχοι που συμμετέχουν στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον πρόεδρου του Δ.Σ. Δήμαρχο Νεάπολης Γρηγόρη Χατζησάββα.

    Οπως τόνισε ο κ. Πασχαλίδης μετά το τέλος τη σύσκεψης το Δυτικό Τόξο είναι ένας βασικός άξονας του στρατηγικού σχεδίου βιώσιμης ανάπτυξης της Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης.

    Πρόκειται, είπε, για ένα πρόγραμμα πολυτομεακό, με πολλές πηγές χρηματοδότησης, άρα και πολυταμειακό και τόνισε το θέμα, συζητιέται εδώ και πολλά χρόνια, από το 1998 που έγινε η πρώτη επίσημη εξαγγελία για οριζόντιες δράσεις που αφορούν τη βορειοδυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.

    "Στόχος μας είναι η Θεσσαλονίκη να αναπτύσσεται και να αναπνέει και ανατολικά και δυτικά και κεντρικά και ένα βασικό στοιχείο σ' αυτή την ισόρροπη ανάπτυξη είναι να πετύχουμε δράσεις στη βορειοδυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης που σήμερα συγκεντρώνει έναν πληθυσμό σημαντικό που έχει πολλές και πραγματικές ανάγκες", τόνισε.

    Σημείωσε ότι μετά τα πρώτα έργα υποδομής που έχουν ενταχθεί σ΄αυτή τη λογική (δυτική είσοδος, εξωτερική περιφερειακή, αλλά και πολιτιστικά έργα, όπως η Μονή Λαζαριστών) ήρθε η ώρα να επιταχυνθούν οι δράσεις αυτές και γι αυτό η κυβέρνηση αποφάσισε να βοηθήσει τη δημιουργία της Αναπτυξιακής Εταιρείας Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης, που παρουσιάστηκε στη Μονή Λαζαριστών τον Ιούνιο του 2001.

    "Είναι η ώρα των έργων και στις μεταφορικές υποδομές που αφορούν το Δυτικό Τόξο και στις αστικές συγκοινωνίες και στην αξιοποίηση των στρατοπέδων και στην αξιοποίηση των παλιών βιομηχανικών κτιρίων, στις πολιτιστικές υποδομές, αλλά και στους χώρους στάθμευσης", πρόσθεσε.

    Ο κ. Πασχαλίδης τόνισε ότι μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου θα έχουν κωδικοποιηθεί οι προτάσεις από τους ίδιου τους Δήμους, ώστε στη συνέχεια να γίνουν η κοστολόγηση και ο προσδιορισμός των φορέων υλοποίησης.

    Επισήμανε ότι διαμορφώνεται ένα ολοκληρωμένο αστικό επιχειρησιακό πρόγραμμα, με πολλές πηγές χρηματοδότησης και σε πολλούς τομείς, όπως επίσης και ένα μητρώο έργων με χρονοδιαγράμματα, τα οποία θα δοθούν στη συνέχεια στη δημοσιότητα, ώστε να γίνει πράξη το Δυτικό Τόξο.

    Αναφορικά με το άλλο θέμα της σύσκεψης, την υποστήριξη που πρέπει να δώσει η πόλη στο Σέιχ - Σου, τόνισε ότι γίνεται ένα βήμα παραπέρα με ένα ενιαίο διαχειριστικό πρόγραμμα, το οποίο εντάσσεται στο Ταμείο Συνοχής ύψους περίπου 5 δισ. δρχ. με στόχο την προστασία του, την περιβαλλοντική προστασία της περιοχής και την αντιπλημμυρική προστασία.

    Από την πλευρά του ο κ. Βαλασόπουλος πρόσθεσε ότι το επιχειρησιακό σχέδιο για το Δυτικό Τόξο έχει εξασφαλισμένους πόρους και εκείνο που ενδιαφέρει είναι ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός, συγκεκριμένες μελέτες και συγκεκριμένα έργα, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από συγκεκριμένες πηγές χρηματοδότησης, όπως το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Κεντρικής Μακεδονίας, το Διαδημοτικό Πρόγραμμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης και παρεμβάσεις από τα κεντρικά υπουργεία, όπως είναι το ΥΠΕΧΩΔΕ, το υπουργείο Πολιτισμού και το υπουργείο Ανάπτυξης.

    Για το πρόγραμμα Σέιχ - Σου ο κ. Βαλασόπουλος τόνισε έχει γίνει μία σημαντική προετοιμασία με τον Οργανισμό Ρυθμιστικού, κατατέθηκε η πρόταση στο Ταμείο Συνοχής, έχει αξιολογηθεί θετικά και αναμένεται εντός των ημερών έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Οπως είπε θα ξεκινήσουν σημαντικές παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με τη σημαντική αντιπλημμυρική προστασία που χρειάζεται το δάσος του Σέιχ - Σου, τη δημιουργία ορεινής υδρονομίας, δηλαδή μικρών λιμνοδεξαμενών που θα εξασφαλίζουν την παρουσία νερού στο δάσος και με την περιβαλλοντική προστασία.

    Τόνισε τέλος ότι θα ενεργοποιηθούν οι προγραμματικές συμβάσεις που υπέγραψαν οι Δήμοι με το υπουργείο Γεωργίας για την προστασία του περιαστικού δάσους, ώστε μέσα από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα να χρηματοδοτηθούν Δασαρχείο και Δήμοι για να υπάρξει ένας ενιαίος συντονισμός καθαρισμού και η δημιουργία μίας καλύτερης εικόνας του δάσους του Σέιχ - Σου.

    [11] Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ

    Βουκουρέστι, 14 Σεπτεμβρίου 2001 (20:49 UTC+2)

    της Ιωάννας Ράντου

    Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Ρουμανίας αποφάσισε να βοηθήσει το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ αν επιχειρήσουν να χτυπήσουν τους δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων σε Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον και Πίτσμπουργκ.

    Ο πρόεδρος της Ρουμανίας Ιον Ιλιέσκου είπε ότι ο εναέριος χώρος του κράτους του και το έδαφος του είναι στη διάθεση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ αν χρειαστεί.

    [12] ΤΟΥΡΚΙΑ: ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΟΥ HADEP ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

    Άγκυρα, 14 Σεπτεμβρίου 2001 (20:44 UTC+2)

    Τη δυσαρέσκειά του για το σχέδιο των συνταγματικών τροποποιήσεων που θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στο Κοινοβούλιο εξέφρασε το Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα της Τουρκίας HADEP.

    Ο αντιπρόεδρος του κόμματος που πρόσκειται φιλικά στους Κούρδους Νάτσι Κουτλάϊ σε δηλώσεις του στον Τύπο επισήμανε ότι οι συνταγματικές τροποποιήσεις δεν συμβαδίζουν με τις δημοκρατικές αλλαγές που χρειάζεται η τουρκική κοινωνία.

    Αναφερόμενος στις τροποποιήσεις των άρθρων 26 και 28 του Συντάγματος οι οποίες χαρακτηρίζονται από πολλούς ως επαναστατικές τροποποιήσεις που θα επιτρέψουν την χρήση και άλλων γλωσσών πέρα της τουρκικής δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ενισχύσουν την ανάπτυξη και άλλων γλωσσών στην τουρκική κοινωνία.

    Ο αντιπρόεδρος του HADEP στράφηκε εναντίον των συνταγματικών τροποποιήσεων δηλώνοντας ότι δεν μπορούν να επιφέρουν την οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική ανάπτυξη της χώρας.

    Σημείωσε δε ότι είναι αναγκαία η πλήρης αναδιοργάνωση του Συντάγματος με έμφαση στα άρθρα 9,10 και 11 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τα οποία καθορίζουν την ελευθερία της σκέψης, της έκφρασης γνώμης και την ανεξιθρησκία.

    Ο ίδιος τόνισε ότι τα κριτήρια της Συνθήκης της Κοπεγχάγης θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν στην διαμόρφωση του νέου Συντάγματος.

    [13] Ο ΓΚΕΟΡΓΚΙΕΦΣΚΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ

    Σκόπια, 14 Σεπτεμβρίου 2001 (20:39 UTC+2)

    Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι δήλωσε ότι τα νατοϊκά στρατεύματα πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα δύο εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης «Απαραίτητη Συγκομιδή» για τον αφοπλισμό των Αλβανών ανταρτών.

    Ο κ. Γκεοργκίεφσκι σε συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» είπε ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να φύγει μετά την επιχείρηση αυτή και τόνισε ότι δεν αντιτίθεται στην παρουσία διεθνούς δύναμης στη χώρα αλλά το ΝΑΤΟ επιμένει να στείλει στρατό στα σύνορα Αλβανίας-ΠΓΔΜ για να υπάρχει μία ζώνη ασφαλείας.

    Η αποστολή του ΝΑΤΟ στην ΠΓΔΜ τελειώνει στις 26 Σεπτεμβρίου και η ΕΕ πρότεινε να παραμείνει στη χώρα για να προστατεύει τους παρατηρητές της.

    Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επισήμανε ότι δεν θέλει να δημιουργηθεί στη χώρα του παρόμοια κατάσταση με αυτή στη Βοσνία και στην Κύπρο και πρόσθεσε ότι βρίσκει παράδοξη τη στάση του ΝΑΤΟ που δεν ήθελε αρχικά να έρθει στα Σκόπια μετά ήρθε και τώρα θέλει να μείνει περισσότερο από το προγραμματισμένο.

    Ο.Κ.

    [14] Ο Θ. ΜΠΕΛΙΓΡΑΤΗΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΒΟΛΕΪ

    Θεσσαλονίκη, 14 Σεπτεμβρίου 2001 (20:38 UTC+2)

    Μια ακόμη επιτυχία γνώρισε το ελληνικό βόλεϊ. Οχι σε αγωνιστικό, αλλά σε διοικητικό επίπεδο. Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Θανάσης Μπελιγράτης επανεξελέγη μέλος της διοίκησης της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας (CEV) κατά τη διάρκεια των αρχαιρεσιών που έγιναν στην Οστράβα της Τσεχίας. Σε αυτές μετείχαν 47 ομοσπονδίες. "Αυτή η επιτυχία αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών και επιτυχιών του ελληνικού βόλεϊ. Ελπίζω να προσφέρω τα μέγιστα στα επόμενα τέσσερα χρόνια", τόνισε ο κ. Μπελιγράτης λίγο μετά την εκλογή του.

    [15] ΤΟΜΑΡΑΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΡΙΒΗΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΣΤΗ Ν.Υ.

    Νέα Υόρκη, 14 Σεπτεμβρίου 2001 (20:36 UTC+2)

    Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η λίστα με τους νεκρούς και αγνοούμενους Ελληνες ομογενείς - αναφέρονται 24 νεκροί και 120 αγνοούμενοι - που βρισκόταν στη Νέα Υόρκη τη στιγμή των επιθέσεων, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΑΕ των ΗΠΑ, Χρήστος Τομαράς, σε δηλώσεις του στην ΕΤ3, ωστόσο επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν 34 μέχρι στιγμής αγνοούμενοι.

    Ο κ.Τομαράς εμφανίστηκε επιφυλακτικός όσον αφορά τον ακριβή αριθμό των θυμάτων, αφού όπως είπε, δεν έχουν διασταυρωθεί ακόμη σχετικές πληροφορίες και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ακριβής ονομαστική λίστα.

    Επεσήμανε ότι η συνεργασία της ομογένειας με τις αρχές των ΗΠΑ είναι πολύ καλή καθώς και ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή μαζί τους για περισσότερα στοιχεία.

    [16] ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΤΖΟΥΚΑΝΟΒΙΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ

    Ποντγκόριτσα, 14 Σεπτεμβρίου 2001 (20:31 UTC+2)

    Ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς είχε σήμερα συνομιλίες με τον αρχηγό της Δημοκρατικής Ένωσης των Αλβανών του Μαυροβουνίου, Μεχμέτ Μπαρντί.

    Οι δυο άντρες συμφώνησαν στην ανάγκη βελτίωσης των δικαιωμάτων των Αλβανών και των υπόλοιπων μειονοτήτων που διαμένουν στην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία του Μαυροβουνίου.

    Συμφώνησαν επίσης ότι το νομικό καθεστώς του Μαυροβουνίου παραμένει η βασική προτεραιότητα των συνομιλιών μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

    [17] ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΕΘ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ

    Θεσσαλονίκη, 14 Σεπτεμβρίου 2001 (20:29 UTC+2)

    Τη διαμαρτυρία της για την έκταση που δόθηκε από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης στο θέμα της δηλητηρίασης επισκεπτών της 66ης ΔΕΘ, οι οποίοι κατανάλωσαν ακατάλληλα προϊόντα από κυλικείο που βρισκόταν στους χώρους της, εξέφρασε η διοίκηση της HELEXPO - ΔΕΘ, υποστηρίζοντας ότι ανάλογες ή μεγαλύτερης έκτασης περιπτώσεις αποσιωπόνται.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, υποστηρίζεται ότι στους χώρους της ΔΕΘ λειτουργούν εδώ και χρόνια κυλικεία - εστιατόρια, τα οποία αντίθενται σε ιδιώτες, μετά από ανοιχτό διαγωνισμό. Επισημαίνεται δε, ότι οι προδιαγραφές αναδοχής των χώρων εστίασης στον τελευταίο διαγωνισμό είχε ιδιαίτερα αναβαθμισμένα κριτήρια από πλευράς λειτουργικότητας, αισθητικής και κυρίως υγιεινής, ενώ η ευθύνη συμμόρφωσης με τη νομοθεσία για την υγιεινή ανήκει στους ίδιους τους επιχειρηματίες.

    Για το συγκεκριμένα πρόβλημα δηλητηρίασης, τονίζεται ότι "υπάρχει επίσημη απόφαση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, η οποία και προσδιορίζει ότι η ευθύνη ανήκει σε επιχείρηση που λειτουργεί στις εγκταστάσεις του Αλεξάνδρειου Αθλητικού Μέλαθρου, το οποίο ουδεμία σχέση έχει με τις εταιρείες ΔΕΘ και HELEXPO".

    Στη συνέχεια αναφέρεται ότι υπήρξε άμεση αντίδραση του ΕΦΕΤ, με το κλείσιμο του συγκεκριμένου κυλικείου και προστίθεται ότι "με αντίστοιχη απόφαση του ΕΦΕΤ δόθηκε η εντολή για την αναστολή της λειτουργία δύο ακόμη υπαίθριων κυλικείων στο χώρο της ΔΕΘ, μετά από έλεγχο που είχε γίνει πριν αρχίσει η λειτουργία της 66ης ΔΕΘ".

    "Από τα παραπάνω φαίνεται ότι όχι μόνο ολιγωρία δεν υπήρξε, αλλά η αντίδραση των υπευθύνων ήταν άμεση με το κλείσιμο των συγκεκριμένων σημείων, στα οποία δημιουργήθηκε πρόβλημα. Αυτό που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε είναι η έκταση η οποία δόθηκε και μάλιστα από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης της πόλης μας, ως αυτό να ήταν το σημαντικότερο γεγονός των ημερών, ενώ σε ανάλογες ή μεγαλύτερης έκτασης περιπτώσεις αποσιωπάται" καταλήγει.

    [18] ΕΤΖΕΒΙΤ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

    Άγκυρα, 14 Σεπτεμβρίου 2001 (20:27 UTC+2)

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετζεβίτ σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι TRT 2 την Τετάρτη και συγκεκριμένα στην τηλεοπτική εκπομπή Dosya επισήμανε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει ότι κάποιο κράτος επιτέθηκε εναντίον των ΗΠΑ μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

    Αναφερόμενος στις συνέπειες της τρομοκρατικής επίθεσης που κατά πολλούς μπορεί να επηρεάσει τα υπόλοιπα κράτη ο κ. Ετζεβίτ δήλωσε ότι "δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλονται οι λαοί σε αυτό το στάδιο".

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός χαρακτήρισε τις τρομοκρατικές επιθέσεις ως το πιο τρομοκρατικό γεγονός στην ιστορία της ανθρωπότητας και τόνισε ότι παρόλο που φαίνεται ότι είχαν στόχο τις Ηνωμένες Πολιτείες στην πραγματικότητα ήταν μια πράξη πολέμου ενάντια στην ειρήνη, στην ανθρωπότητα και σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Ο κ. Ετζεβίτ σχολίασε το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κηρύξει πόλεμο δηλώνοντας ότι ο στόχος δεν έχει ακόμη καθοριστεί, δεν είναι ακόμη γνωστό με ποιους θα πολεμήσουν οι ΗΠΑ.

    Όσον αφορά στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας ο κ. Ετζεβίτ επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει διεθνής συνεργασία για την καταπολέμησή της.

    Ερωτηθείς κατά πόσο πιστεύει ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες οργανώθηκαν από ισλαμικές ομάδες και υποκινούνται από ριζοσπαστικές θρησκευτικές οργανώσεις ο Τούρκος πρωθυπουργός αρνήθηκε να αποδεχθεί κάτι τέτοιο και τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει διάκριση μεταξύ της τρομοκρατίας των μουσουλμάνων και των χριστιανών. "Η τρομοκρατία είναι ένα κακό. Είναι εναντίον της ανθρωπότητας", είπε χαρακτηριστικά.

    Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία της Τουρκίας.

    [19] ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟΒΙΤΣ

    Βελιγράδι, 14 Σεπτεμβρίου 2001 (20:25 UTC+2)

    Παραιτήθηκε σήμερα ο Μπρανίμιρ Γκούγκλ, δικηγόρος του Ντράγκολιουμπ Μιλάνοβιτς, πρώην διευθυντή της σερβικής τηλεόρασης, που κατηγορείται ότι δεν ειδοποίησε έγκαιρα τους υπαλλήλους της στους νατοϊκούς βομβαρδισμούς του 1999 στη Γιουγκοσλαβία.

    Ο κ. Γκούγκλ είπε στο δικαστήριο του Βελιγραδίου ότι παραιτείται γιατί δεν μπορεί να τον εκπροσωπήσει σωστά τον πελάτη του, ο οποίος κατηγορείται ότι αρνήθηκε να εκκενώσει το κτίριο της σερβικής τηλεόρασης ενώ γνώριζε ότι θα χτυπηθεί από τα νατοϊκά αεροσκάφη. Στην επιδρομή σκοτώθηκαν 16 υπάλληλοι της τηλεόρασης.

    Αν ο Μιλάνοβιτς καταδικαστεί θα του επιβληθούν μέχρι 15 χρόνια κάθειρξη.

    Ο δικαστής διέκοψε τη δίκη για μία εβδομάδα μέχρι να βρει ο κατηγορούμενος νέο δικηγόρο και αν δεν τα καταφέρει θα του ορίσει το δικαστήριο άλλον.

    Ο.Κ.

    [20] Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΝΙΩΝΙΟ

    Θεσσαλονίκη, 14 Σεπτεμβρίου 2001 (20:23 UTC+2)

    Το νέο Πανιώνιο θα δείξει στο τουρνουά "Ανδρέας Βαρίκας" ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής και νυν τεχνικός της ομάδας, Παναγιώτης Γιαννάκης. Το τουρνουά θα διεξαχθεί στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου και θα πάρουν μέρος εκτός από τον Πανιώνιο, η σουηδική Στοκχόλμ, η Ραμποτνίσκι και το Παλαιό Φάληρο.

    "Θα είναι το πρώτο τεστ που θα δώσουμε μπροστά στον κόσμο μας. Τον θέλουμε κοντά μας και θα πρέπει να είναι σίγουρος ότι βλέπουμε ψηλά. Η ομάδα μας απαρτίζεται από πολλά νέα παιδιά", δήλωσε ο προπονητής της ομάδας, Παναγιώτης Γιαννάκης.

    Το πρόγραμμα του τουρνουά είναι το ακόλουθο:

    Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου

    Π. Φάληρο - Στόκχλομ (18.30)

    Πανιώνιος - Ραμποτνίσκι (20.30)

    Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου

    Μικρός τελικός (18.30)

    Μεγάλος τελικός (20.30).

    [21] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΜΕΡΑ ΠΕΝΘΟΥΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

    Θεσσαλονίκη, 14 Σεπτεμβρίου 2001 (20:20 UTC+2)

    "Στο πένθος όλου του κόσμου για τα τραγικά γεγονότα της περασμένης Τρίτης πιστεύω ότι συμμετέχουμε όλοι. Συμμετέχουμε όλοι στη θλίψη, στον πόνο και στο πένθος του αμερικανικού λαού", υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης.

    Χαρακτήρισε μικρόψυχες τις λογικές που επιχειρούν να συμψηφίσουν ανθρώπινες ζωές και θανάτους που έχουν συμβεί σε διαφορετικές περιοχές του κόσμου, σε διαφορετικά γεγονότα, επισημαίνοντας ότι η δίκαιη αγανάκτηση για τα τραγικά γεγονότα, τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις ΗΠΑ δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε μία γενικευμένη δαιμονοποίηση λαών, θρησκειών και πολιτισμών που βρίσκονται σ΄αυτό που ονομάζουμε Ανατολή στον πλανήτη.

    "Πιστεύω πως η προοδευτική παγκοσμιοποίηση, την οποία όλοι πρέπει να επιδιώξουμε, χρειάζεται συμπληρωματικές δράσεις ανάμεσα στους πολίτες της Ανατολής και στους πολιτισμούς της Δύσης", τόνισε.

    [22] O ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΤΖΟΡΤΖ ΜΠΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

    Νέα Υόρκη, 14 Σεπτεμβρίου 2001 (20:17 UTC+2)

    Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, μαζί με άλλους θρησκευτικούς αρχηγούς, θα συνοδεύσει σήμερα νωρίς το απόγευμα τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι και τον κυβερνήτη της πολιτείας Τζορτζ Πατάκι στο σημείο της τρομοκρατικής ενέργειας στη Νέα Υόρκη.

    Εξάλλου, σύμφωνα με τις οδηγίες του σεβασμιότατου εξεδόθη επιστολή από τηην πρωτοσυγκελία της αρχιεπισκοπής, με οδηγίες για την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης την Κυριακή, σε όλους τους ναούς της επικράτειας της αρχιεπισκοπής υπέρ της ανάπαυσης των ψυχών των θυμάτων και υπέρ των οικογενειών τους.

    Την ίδια μέρα θα περιφερθεί ειδικός δίσκος σε όλους τους ναούς της επικράτειας προς ενίσχυση του ειδικού ταμείου για την καταστροφή της 11ης Σεπτεμβρίου το οποίο ήδη δημιουργήθηκε στην αρχιεπισκοπή.

    [23] ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ - ΜΠΟΥΤΣΚΟΦΣΚΙ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ "ΦΙΛΙΠΠΟΣ-2001"

    Φλώρινα, 14 Σεπτεμβρίου 2001 (20:12 UTC+2)

    Tην τελική φάση της άσκησης «Φίλιππος-2001» παρακολούθησαν σήμερα στη Φλώρινα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος και ο υπουργός Αμυνας της ΠΓΔΜ Βλάντο Μπούτσκοφσκι.

    Ο κ. Τσοχατζόπουλος χαρακτήρισε θετικό γεγονός την παρουσία του κ. Μπούτσκοφσκι, επισημαίνοντας ότι δίνει το μήνυμα της αμοιβαίας κατανόησης και της κοινής προσπάθειας των δύο χωρών για την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή μας.

    Τόνισε, δε, ότι στην κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε με τον κ. Μπούτσκοφσκι τον διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά για στη σταθερή πολιτική της Ελλάδας να υποστηρίξει την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της ΠΓΔΜ και τη σταθερή επιθυμία της να συνεργαστεί με αυτή βάσει των διμερών συμφωνιών που έχουν υπογραφεί.

    Υπογράμμισε, εξάλλου, ότι η παράταση της θητείας των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην ΠΓΔΜ θα εξαρτηθεί από τις συζητήσεις που διεξάγονται στο πλαίσιο της διεθνούς κοινότητας.

    Αναφορικά με την ενεργοποίηση του άρθρου 5 της συνθήκης του ΝΑΤΟ, ο κ. Τσοχατζόπουλος ανέφερε ότι είναι απόφαση αλληλεγγύης και δενη σημαίνει εν λευκώ εξουσιοδότηση για οποιαδήποτε ενέργεια. "Σημαίνει λεπτομερή συζήτηση στις διαδικασίες της Συμμαχίας για να ξεκαθαριστούν οι τρόποι με τους οποίους αυτή θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση του θέματος", συμπλήρωσε.

    Ο κ. Μπούτσκοφσκι ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη συμπαράσταση της στην επίλυση της κρίσης . Πρόσθεσε, δε, ότι με την παρουσία του θέλησε να σβήσει όλα τα διλήμματα ότι δήθεν η άσκηση αυτή είναι απειλή για την χώρα του και ευχήθηκε η άσκηση «Φίλιππος-2001», να αποτελέσει αφετηρία για άλλες διμερείς ασκήσεις.

    Για την ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση «Απαραίτητη Συγκομιδή», ανέφερε ότι η επιτυχία της δεν εξαρτάται από τον αριθμό των όπλων που έχουν συγκεντρωθεί, αλλά από το κατά πόσο θα υπάρξει επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους και θα διαλυθεί ο UCK.

    Η αποστολή έχει πετύχει, καθώς έχει επιτευχθεί η κατάπαυση του πυρός και τα επεισόδια που σημειώνονται είναι μεμονωμένα, υπογράμμισε ο κ. Μπούτσκοφσκι.

    Στην ομιλία του μετά τη διεξαγωγή της άσκησης, ο κ. Τσοχατζόπουλος επισήμανε ότι μετά τις τελευταίες δραματικές εμπειρίες που η παγκόσμια κοινότητα αποκόμισε από την εγκληματική τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, διαπιστώσαμε ότι η ανάγκη εξασφάλισης προστασίας για τις σύγχρονες κοινωνίες, αναδεικνύεται σε ακόμα πιο αποφασιστικό στοιχείο. "Οι ένοπλες δυνάμεις, στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας των Διεθνών Οργανισμών Ασφαλείας αλλά και στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας, έχουν την υποχρέωση να συμβάλλουν, ώστε και αυτή τη επίθεση της τρομοκρατίας, σε αυτό το αναβαθμισμένο επίπεδο".

    Περαιτέρω, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιτυχή διεξαγωγή της τελικής φάσης της άσκησης «Φίλιππος 2001».

    [24] ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΥΣΧΕΡΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΣΩΣΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

    Νέα Υόρκη, 14 Σεπτεμβρίου 2001 (20:09 UTC+2)

    Το έργο των σωστικών συνεργείων στην Νέα Υόρκη για την ανεύρεση επιζώντων στα ερείπια των δυο πύργων γίνεται ακόμη πιο δύσκολο καθώς πυκνή βροχή με κεραυνούς πέφτει στη πόλη και ο αναμένεται επιδείνωση του καιρού, μετέδωσε το CNN .

    Μέλη των σωστικών συνεργείων συνεχίζουν να αναζητούν τυχόν επιζώντες ενώ ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι δήλωσε ότι 184 σοροί ατόμων ανασύρθηκαν από τα ερείπια των δύο κτιρίων που κατέρρευσαν μετά τις επιθέσεις.

    Από χθες που πέντε πυροσβέστες ανασύρθηκαν ζωντανοί δεν έχουν βρεθεί άλλοι επιζώντες και ο κ. Τζουλιάνι είπε ότι από τους 184 νεκρούς, οι 47 σοροί είναι ολόκληροι και μόνο 35 έχουν αναγνωρισθεί.

    Ο κ. Τζουλιάνι πρόσθεσε ότι η πόλη διαθέτει 30.000 σακούλες για την τοποθέτηση σορών και τόνισε ότι άλλα κτίρια στην πόλη δεν κινδυνεύουν από κατάρρευση όπως δείχνουν τεστ.

    Περισσότεροι από 1000 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία στο Μανχάταν και 2.000 μεταφέρθηκαν στο Νιου Τζέρσει.

    Στο Πεντάγωνο στην Ουάσιγκτον ανακάλυψαν 60 σορούς και εκτιμούν ότι τα θύματα θα φθάσουν τα 190.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Friday, 14 September 2001 - 18:14:10 UTC