Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-10-15

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ Ο ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΣΟ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ
  • [02] Χ.ΦΩΛΙΑΣ: "ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ"
  • [03] Η ΝΔ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑ 2,2 ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗN METRON
  • [04] ΕΠΙΘΕΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  • [05] ΟΜΙΛΙΑ Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΣΤΟ 3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΩΝ
  • [06] ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΩΝ ΤΟΥΣ
  • [07] ΕΥΝΟΪΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝ ΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε., ΛΕΕΙ Ο ΟΛΙ ΡΕΝ
  • [08] ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΣΗΜΕΡΑ
  • [09] ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΪΒΟΝΤΙΝΑ
  • [10] ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΥΝΘΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ

  • [01] ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ Ο ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΣΟ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ

    Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2005 (12:08 UTC+2)

    Εντείνεται ο συναγερμός, που έχει κηρυχθεί σε όλη την Ευρώπη για τη γρίπη των πτηνών. Για το θέμα, θα συνεδριάζουν την Τρίτη στο Λουξεμβούργο και οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ ο αρμόδιος για θέματα Υγείας Επίτροπος, Μ. Κυπριανού, επιβεβαίωσε ότι έχουν εγκριθεί τα μέτρα για την απαγόρευση εισαγωγών όλων των πουλερικών και προϊόντων τους από τη Ρουμανία. Οι ειδικοί κτηνίατροι των κρατών-μελών της ΕΕ υποστήριξαν την ενίσχυση των μέτρων για την αντιμετώπιση της γρίπης των πουλερικών που προτάθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως αναφέρει η τελευταία σε ανακοινωσή της. Οι κτηνίατροι της ΕΕ σημείωσαν επίσης ότι ο εντοπισμός της γρίπης των πουλερικών στην Ρουμανία καθώς και στην Τουρκία, όπου η παρουσία του επικίνδυνου ιού H5N1 επιβεβαιώθηκε, δεν αποτελεί προς το παρόν κίνδυνο για την δημόσια υγεία στην Ευρώπη.

    Σχετικά με την αναγνώριση του ιού H5 που εντοπίστηκε χθες στη Ρουμανία, ο Μ. Κυπριανού δήλωσε ότι αύριο θα γνωρίζουμε τα αποτελέσματα των αναλύσεων. Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι τα δείγματα δεν έχουν μεταφερθεί ακόμα για ανάλυση στη Βρετανία, λόγω υψηλών μέτρων ασφαλείας. Ο Μ. Κυπριανού τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για την προστασία των εργαζομένων που έρχονται σε επαφή με τα πουλερικά.

    Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση ενδεχόμενης πανδημίας, ο Κύπριος Επίτροπος δήλωσε ότι τα κράτη-μέλη έχουν προετοιμάσει ή προετοιμάζουν σχέδια για την αντιμετώπιση του ενδεχομένου. Οπως ανέφερε, τα σχέδια θα λαμβάνουν υπόψη ακόμα και τα χειρότερα σενάρια, ώστε οι κρατικοί μηχανισμοί των 25 να είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο. Υπογράμμισε ότι τα σχέδια θα πρέπει να είναι συντονισμένα μεταξύ τους και ότι γιο αυτόν το σκοπό η Κομισιόν θα τα εξετάσει συνολικά. Σημείωσε ωστόσο ότι η λειτουργικότητά τους θα επιβεβαιωθεί το Νοέμβριο, οπότε θα γίνει η πρώτη αξιολόγηση των αποτελεσμάτων τους.

    Σε Τουρκία και Ρουμανία

    Στο μεταξύ τα εννέα άτομα που τέθηκαν υπό παρακολούθηση σε νοσοκομείο της Τουρκίας δεν παρουσιάζουν τελικά ύποπτα συμπτώματα της γρίπης των πτηνών. Οι εννέα μπήκαν σε καραντίνα, ύστερα από το θάνατο 40 περιστεριών σε διάστημα ενός δεκαπενθημέρου. Πρόκειται για μια οικογένεια που διατηρούσε τα περιστέρια και τους γείτονές της. Το τουρκικό υπουργείο Περιβάλλοντος και Δασών απαγόρευσε το κυνήγι άγριων πτηνών στο τουρκικό έδαφος, μετά τον εντοπισμό στη βορειοδυτική χώρα του ιού Η5Ν1.

    Αύριο αναμένεται να γίνουν γνωστά και τα αποτελέσματα των εξετάσεων για την ταυτοποίηση του ιού στη Ρουμανία, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για τον ιό που έχει προκαλέσει το θάνατο 60 ανθρώπων στην Ασία από το 2.003.

    Στη χώρα μας

    Στην Ελλάδα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του ιού και μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπισθεί κανένα κρούσμα, διαβεβαιώνει η κυβέρνηση. Την ίδια διαβεβαίωση δίνει, ύστερα από έρευνα και ο Σύνδεσμος Πτηνοτροφικών Οργανώσεων Ελλάδας και η Πτηνοτροφική.

    Σε ανακοίνωσή τους, οι δύο κλαδικές οργανώσεις παραγωγής πουλερικών επισημαίνουν ότι ποτέ στην Ελλάδα δεν έχει παρουσιαστεί κρούσμα «γρίπης πουλερικών» και ότι οι πτηνοτρόφοι βρίσκονται σε συνεργασία με τις αρμόδιες εθνικές αρχές για την πραγματοποίηση ελέγχων στο πλαίσιο μέτρων προφύλαξης και επιτήρησης.

    Χαρακτηριστικά υποστηρίζουν ότι είναι «απολύτως αδύνατο» να υπάρξει κρούσμα στην Ελλάδα και να αποσιωπηθεί ή να διατεθεί στην αγορά ελληνικό κοτόπουλο που θα πάσχει από τον ιό. Τέλος, δεσμεύονται ότι θα δώσουν στη δημοσιότητα οποιοδήποτε νεότερο στοιχείο προκύψει για τη νόσο στη χώρα μας.

    Εκτός ΕΕ

    Η Νότια Κορέα εξέδωσε προειδοποίηση κατά της γρίπης των πτηνών σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τη διάδοση της ασθένειας μέσω των αποδημητικών πτηνών που θα περάσουν από την κορεατική χερσόνησο αργότερα αυτό το μήνα. Η Βενεζουέλα ανακοίνωσε ότι σταματά προσωρινά τις εισαγωγές πουλερικών και προϊόντων πτηνοτροφίας από τη γειτονική Κολομβία μετά τον εντοπισμό ενός ιού που προσβάλει τα πτηνά.

    [02] Χ.ΦΩΛΙΑΣ: "ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ"

    Χανιά, 15 Οκτωβρίου 2005 (12:22 UTC+2)

    Η σημερινή διακυβέρνηση, έχει ως σημαία την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τόνισε χθες το βράδυ σε ομιλία του στα Χανιά ο Υφυπουργός Οικονομικών Χρήστος Φώλιας.

    Ο κ. Φώλιας αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την στήριξη της επιχειρηματικότητας επισημαίνοντας ότι το 80% των θέσεων εργασίας παράγονται σήμερα από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    « Η σημαία της επιχειρηματικότητας , πρέπει να είναι πολύ ψηλά στον ιστό της προόδου.Αν δεν υπήρχαν επιχειρηματίες, δεν θα υπήρχε προοπτική προόδου και ανάπτυξης.

    Η σημερινή διακυβέρνηση, αυτό το οποίο έχει σαν σημαία, είναι η επιχειρηματικότητα, η στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γιατί αυτές είναι πραγματικά, η ραχοκαλιά της οικονομίας,» είπε ο κ. Φώλιας.

    « Αν δεν στηρίξουμε αυτές τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δεν θα έχουμε προοπτική και μέλλον» επεσήμανε.

    « Εμείς θέλομε να ενισχύσομε την επιχειρηματικότητα , να φέρομε νέους επιχειρηματίες , να πάψουν οι νέοι να θέλουν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι, διότι δεν χωράει άλλο το δημοσιοϋπαλληλίκι, δεν αντέχει άλλο το κράτος δημοσίους υπαλλήλους.Δεν μπορεί να δουλεύουν πέντε και να εισπράττουν δέκα, δεν μπορεί η παραγωγική υποδομή του τόπου, η επιχειρηματικότητα, να στηρίζει δημόσιο τομέα ο οποίος δεν παράγει, ο οποίος είναι χειραγωγός αντί να είναι αρωγός της επιχειρηματικότητας» τόνισε ο κ. Φώλιας.

    Ο Υφυπουργός οικονομικών στην ομιλία του αναφέρθηκε στο φορολογικό νόμο, που όπως είπε βελτιώνει το φορολογικό περιβάλλον των επιχειρηματικών κερδών, καθώς και στο νέο επενδυτικό νόμο που έχει ως στόχο να προσελκύσει ελληνικές αλλά και διεθνείς επενδύσεις.

    Παράλληλα αναφέρθηκε και στο νέο αναπτυξιακό νόμο που ενισχύει τους νέους επιχειρηματίες και τις καινοτόμες ιδέες.

    Όπως είπε ο κύριος Φώλιας τους τελευταίους μήνες που ισχύει ο νέος νόμος έχουν κατατεθεί 680 επενδυτικές προτάσεις, ο προϋπολογισμός αυτών των προτάσεων είναι πάνω από 1,6 δις ευρώ, και μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί γύρω στις 250 επενδυτικές προτάσεις με προϋπολογισμό 450 εκατομμύρια ευρώ.

    [03] Η ΝΔ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑ 2,2 ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗN METRON ANALYSIS

    Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2005 (14:12 UTC+2)

    Η ΝΔ εξακολουθεί να προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά 2,2 ποσοστιαίες μονάδες σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis, στην οποία σημειώνεται, επίσης, ότι οι πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο για την οικονομία μία κυβέρνηση της ΝΔ με τον Κ. Καραμανλή και ότι εάν διεξάγοντο σήμερα εκλογές θα κέρδιζε η ΝΔ.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Metron Analysis, που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 11-13 Οκτωβρίου, σε δείγμα 1.200 ατόμων σε ολόκληρη τη χώρα, για λογαριασμό της εφημερίδας "Ημερησία" και δημοσιεύεται στο σημερινό της φύλλο, η πρόθεση ψήφου διαμορφώνεται στο 33,3% για τη ΝΔ, στο 31,1% για τον ΠΑΣΟΚ, στο 6% για το ΚΚΕ, στο 3,8% για το Συνασπισμό, στο 3,9% για το ΛΑΟΣ, ενώ στο 12,6% ανέρχεταί το ποσοστό των αναποφάσιστων και όσων δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν σήμερα λευκό ή άκυρο.

    Η έρευνα της Metron Analysis παρ' ότι δείχνει φθορά της κυβέρνησης, διαπιστώνει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν φαίνεται να εισπράττει το σύνολο της δυσαρέσκειας των πολιτών απέναντι στην κυβερνητική πολιτική. Το 60,1% πιστεύει πως τα πράγματα στη χώρα μας πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση και το 25,5% είναι αυτοί που θεωρούν ότι οδεύουν προς τη σωστή.

    Για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική αρνητική γνώμη έχει το 59,6%, ενώ οι θετικές απόψεις είναι 19,5%. Επίσης, το 69,2% κρίνει αρνητικά τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ενώ το 59,3% για την πολιτική της σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της ανεργίας. Ταυτόχρονα το 54,9% της κοινής γνώμης την κατηγορεί για κομματισμό σε σχέση με τις προσλήψεις στο δημόσιο, ενώ το 46,9% έχει αρνητική γνώμη για τις «δράσεις» σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

    Για τα εθνικά θέματα το 52% των ερωτηθέντων αξιολογεί ως αρνητικούς τούς χειρισμούς της κυβέρνησης για το όνομα της ΠΓΔΜ, όπως και το 36,8% για τους χειρισμούς των ελληνοτουρκικών διαφορών. Παράλλήλα, το 49,3% θεωρεί ότι «μπαίνουμε ξανά σε νέες περιπέτειες» σε ότι αφορά τα εθνικά μας θέματα (ελληνοτουρκικά, ΠΓΔΜ, Κυπριακό κ.λπ.) και μόνο το 14% πιστεύει ότι «τα πράγματα είναι σε καλό δρόμο».

    Το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, εμφανίζεται να καταγράφει μια άνοδο στην πρόθεση ψήφου και αυτό οφείλεται κυρίως στο θετικό για αυτό ισοζύγιο ως προς τις μετακινήσεις ψηφοφόρων μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων. Το 6,3% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. το 2004 δηλώνει τώρα ότι θα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, ενώ την αντίθετη «διαδρομή» κάνει το 3,8%. Επίσης, σημάδια καλυτέρευσης εμφανίζει και η εικόνα του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού το 35% πιστεύει ότι ο Γ. Παπανδρέου «τα πηγαίνει καλύτερα τώρα τελευταία», ενώ ένα ποσοστό 6,3% θεωρεί ότι «είναι η μόνη ελπίδα για τη χώρα».

    Παρ' όλα αυτά το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τους αναλυτές της Metron Analysis, φαίνεται ότι έχει να διανύσει ένα «μακρύ δρόμο» αφού, παρά τη γενικότερη δυσαρέσκεια, το 38,5% εμπιστεύεται περισσότερο για την οικονομία μία κυβέρνηση της ΝΔ με τον Κ. Καραμανλή, έναντι 29,2% αυτών που εμπιστεύονται μία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον Γ. Παπανδρέου και 27,8% που δηλώνουν ότι δεν εμπιστεύονται κανέναν από τους δύο.

    Το ΠΑΣΟΚ, τέλος, εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ χαμηλά σε ότι αφορά την παράσταση νίκης (ποιο κόμμα νομίζετε ότι θα έρχονταν πρώτο αν είχαμε σήμερα εκλογές) αφού συγκεντρώνει το 22,1%, έναντι 61% αυτών που πιστεύουν ότι στις εκλογές θα κέρδιζε σήμερα η ΝΔ.

    [04] ΕΠΙΘΕΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2005 (15:37 UTC+2)

    Η επίθεση στην κυβέρνηση και η προσπάθεια ανάδειξης της διαφορετικής αντίληψης και πρότασης του ΠΑΣΟΚ, ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της ομιλίας του Γιώργου Παπανδρέου σε κομματική διαδικασία για την Αυτοδιοίκηση στην οποία πήραν μέρος όλα τα εκλεγμένα περιφερειακά στελέχη του Κινήματος.

    Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε στην κυβέρνηση στα ζητήματα της ηθικής και της διαφάνειας, της οικονομίας και της ΠΓΔΜ.

    «Είναι κυβέρνηση της ηθικολογίας και όχι του ήθους, των μεγάλων λόγων και όχι της ειλικρίνειας», τόνισε ο κ. Παπανδρέου και σε αντιδιαστολή προς αυτά τα χαρακτηριστικά της κυβέρνησης, σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ εγγυάται την ειλικρίνεια, την εμπιστοσύνη και τη διαφάνεια και ξαναφέρνει την αξιοπιστία στη δημόσια ζωή.

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να ισοπεδώσει τα πάντα στην πολιτική ζωή περνώντας την αντίληψη ότι «όλοι είμαστε το ίδιο κακοί».

    «Δεν είμαστε ίδιοι, έχουμε άλλες πολιτικές και μπορούμε να πάμε τη χώρα μπροστά, να ανεβάσουμε τον πήχη για την Ελλάδα σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία που τον κατεβάζει, καλλιεργώντας την ηττοπάθεια», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

    Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης επεσήμανε ότι δανείζεται με υψηλό κόστος για να εμφανίσει μείωση στα ελλείμματα, πρακτική που, όπως είπε, αντιβαίνει στις πολιτικές εξυγίανσης. Κατηγόρησε τον κ. Καραμανλή ότι επικαλείται την οικονομική στενότητα, δηλαδή τα χάλια που ο ίδιος δημιούργησε, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, προκειμένου να αποφύγει να στηρίξει τα χαμηλά στρώματα όπως στην περίπτωση του επιδόματος του πετρελαίου θέρμανσης.

    Στον τομέα της απασχόλησης, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η ανεργία παραμένει το πρώτο πρόβλημα της χώρας και σημείωσε ότι επί κυβερνήσεως ΝΔ χάθηκαν 100 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στηρίζει το οικονομικό της πρόγραμμα στην εξαθλίωση του εργαζόμενου και βασίζει την ανάπτυξη στην επένδυση στη φτώχεια και τις χαμηλές αμοιβές. Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ, τόνισε, θα προχωρήσει σε αλλαγές στην οικονομία με κοινωνική ευαισθησία, καθώς βασίζει το πρόγραμμά του στην προστασία της εργασίας και το αίσθημα ασφάλειας του εργαζόμενου.

    Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για την πολιτική της στο δημόσιο τομέα τονίζοντας ότι τον βλέπει ως φέουδό της και υπονομεύει όλους τους θεσμούς. Γυρίζει πίσω τη χώρα στο πελατειακό και αντιαναπτυξιακό κράτος, το οποίο ονομάζει επανίδρυση. Την κατηγόρησε ότι έχει συγκροτήσει εκατοντάδες επιτροπών και νέων υπηρεσιών για να βολέψει ημετέρους, ενώ ταυτόχρονα μιλάει για λιτότητα και την ίδια περίοδο προχωρεί σε 475 προσλήψεις ημετέρων ημερησίως. Τόνισε ότι η κυβέρνηση διαπνέεται από την αντίληψη του πελατειακού καπιταλισμού η οποία, όπως τόνισε, οδηγεί σε διαφθορά παντού, ενώ αναφερόμενος στα θέματα που απασχολούν τελευταία την επικαιρότητα είπε ότι είναι τόσα πολλά τα φαινόμενα αυτά, ώστε δεν μπορεί να είναι συγκυριακά. Αντίθετα αποτυπώνουν την αντίληψη της ΝΔ ότι «καταλαμβάνω το κράτος και μοιράζω τα λάφυρα». Απέναντι σε αυτήν τη λογική και σε αυτά τα φαινόμενα έχουμε μηδενική ανοχή, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

    Αναφερόμενος στο θέμα των Σκοπίων και τις πρόσφατες εξελίξεις, ο κ. Παπανδρέου απέδωσε την ευθύνη για την ύπαρξη του προβλήματος στις κυβερνήσεις της ΝΔ του '90 - '93 και στη σημερινή κυβέρνηση. Ειδικότερα ανέφερε ότι την περίοδο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών είχαν διαφορετικές πολιτικές. Τότε, πρόσθεσε, υπήρχε η δυνατότητα να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση την οποία δεν αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης.

    Κατηγόρησε τη σημερινή κυβέρνηση ότι στο χειρισμό του θέματος υπέπεσε σε σφάλματα και δεν αξιοποίησε τις δυνατότητες που είχε. Κινήθηκε, πρόσθεσε, με φόβο και έχασε κάθε ευκαιρία με αποτέλεσμα να διολισθαίνουμε κάθε φορά και σε χειρότερη λύση στο ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας. Η κυβέρνηση βρέθηκε, πρόσθεσε, μπροστά σε αδιέξοδο λόγω της πολιτικής της και τώρα προσπαθεί να μην αναλάβει τις ευθύνες της, τις οποίες θέλει να ρίξει στην αντιπολίτευση και το λαό.

    Επίσης, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την αξιοποίηση της ενδιάμεσης συμφωνίας, διατήρησε στο ακέραιο τη δυνατότητα να οδηγηθεί το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. Και ανέφερε τα ονόματα των Ανδρέα Παπανδρέου, Κώστα Σημίτη, Θόδωρου Πάγκαλου αλλά και του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, οι οποίοι χειρίστηκαν με επιτυχία, όπως είπε, την ενδιάμεση συμφωνία.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος σε θέματα Αυτοδιοίκησης και αποκέντρωσης, είπε, ότι πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι να χειραφετήσει και όχι να χειραγωγήσει την τοπική κοινωνία. Και προσδιορίζοντας τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων δημάρχων και νομαρχών που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι αυτά πρέπει να οδηγήσουν στην επιλογή των ικανότερων και των σωστότερων, εκείνων δηλαδή που θα στηρίξουν τις αλλαγές που προτίθεται να επιφέρει το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση στην Αυτοδιοίκηση μέσα από ένα νέο κύμα αποκέντρωσης. Και κάλεσε τα κομματικά στελέχη να προχωρήσουν σε επιλογές που θα εκφράζουν το κοινό συμφέρον και όχι προσωπικές επιδιώξεις και στρατηγικές.

    Αναφέρθηκε, παράλληλα, στην αποκέντρωση των διαδικασιών επιλογής των υποψηφίων δημάρχων και νομαρχών, τονίζοντας ότι τουλάχιστον το 80% των υποψηφίων να αναδειχθεί από τα περιφερειακά όργανα του Κινήματος.

    Στη συνεδρίαση μίλησε και η γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί εκλογική χειραγώγηση της Αυτοδιοίκησης με την επιβολή του 42% για την εκλογή δημάρχων και νομαρχών.

    Ο Θόδωρος Πάγκαλος, ως αρμόδιος τομεάρχης του Πολιτικού Συμβουλίου, σημείωσε ότι η Αυτοδιοίκηση είναι ένας προνομιακός χώρος για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε πως η αποκέντρωση είναι βασικό συστατικό της φυσιογνωμίας του και χωρίς αυτή δεν μπορεί να υπάρξει.

    Βασικός αντίπαλος σ' αυτές τις εκλογές, πρόσθεσε ο κ. Πάγκαλος, είναι οι δυνάμεις της Δεξιάς οι οποίες, όπως φάνηκε, στον ενάμιση χρόνο που κυβερνούν τη χώρα δεν ξέχασαν τα παλιά και δεν έμαθαν τίποτα από όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια στη χώρα και έτσι σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στην παλιά Δεξιά.

    Ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός είναι νέος στην ηλικία, αλλά ως Δεξιός είναι αφόρητα παλιός. Και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι η στάση της απέναντι στην Αυτοδιοίκηση ήταν στάση αντίδρασης και υπονόμευσης κάθε φορά που κατείχε την εξουσία. Ζήτησε από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να δώσουν τον εκλογικό αγώνα για την Αυτοδιοίκηση στη βάση αρχών σε έναν αγώνα που δεν χωρούν παιχνίδια φιλοδοξιών και μικροψυχίες, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν.

    Τη διαδικασία για την ανάδειξη των υποψηφίων δημάρχων και νομαρχών που θα ακολουθηθεί σε τοπικό και νομαρχιακό επίπεδο, παρουσίασε από την Επιτροπή Εκλογικών Διαδικασιών ο Νίκος Σαλαγιάννης, ενώ τα οργανωτικά θέματα ανέπτυξε ο Θανάσης Τσούρας και τα οικονομικά ο Τηλέμαχος Χυτήρης, ο οποίος ανακοίνωσε και τη διεξαγωγή οικονομικής εξόρμησης με κουπόνια τα οποία θα είναι σφραγισμένα από τη Βουλή των Ελλήνων. Τα αποτελέσματα της οικονομικής εξόρμησης, ανέφερε, θα ανακοινωθούν δημόσια σε κάθε νομό αλλά και συνολικά.

    [05] ΟΜΙΛΙΑ Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΣΤΟ 3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 14 Οκτωβρίου 2005 (23:34 UTC+2)

    Η περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης έχει τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει το οικονομικό θαύμα της επόμενης εικοσαετίας. Η περιοχή μας διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία είναι στο χέρι μας να αξιοποιήσουμε σωστά για να πετύχουμε:

    Αυτό τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, μιλώντας απόψε στο δείπνο που δόθηκε στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου των Κεφαλαιαγορών που γίνεται στη Θεσσαλονίκη.

    «Αν η Ιρλανδία αποτέλεσε το οικονομικό θαύμα των τελευταίων είκοσι ετών, τότε η Νοτιοανατολική Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει το οικονομικό θαύμα των επόμενων είκοσι», επισήμανε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι οι προϋποθέσεις υπάρχουν, καθώς η περιοχή διαθέτει μεγάλα πλεονεκτήματα που είναι περισσότερο συμπληρωματικά προς την υπόλοιπη Ευρώπη παρά ανταγωνιστικά. Βέβαια, συμπλήρωσε ότι, για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται πολιτική βούληση για μεταρρυθμίσεις, θέληση από τις κυβερνήσεις και κατανόηση από τους πολίτες για να ξεπερασθούν οι αγκυλώσεις του παρελθόντος.

    Τόσο οι κυβερνήσεις, είπε, όσο και οι πολίτες πρέπει να έχουν συνείδηση ότι χρειάζεται να επιταχυνθεί η εφαρμογή πολιτικών που αποβλέπουν: στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στη βελτίωση της παραγωγικότητας, στην ενθάρρυνση της εξωστρέφειας και του διεθνούς προσανατολισμού, στην επίτευξη μεγαλύτερης ανταγωνιστικότητας μέσα από διαρθρωτικές παρεμβάσεις και τη συνετή δημοσιονομική πολιτική.

    Αναφερόμενος στην Ελλάδα ως το μόνο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή τόνισε δεν αποτελεί μόνον την πύλη εισόδου των ξένων επενδυτών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, αλλά και την πύλη μέσα από την οποία οι επιχειρήσεις και οι οικονομίες των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης θα μπορέσουν να αποκτήσουν πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων για την αποτελεσματική χρηματοδότηση της ανάπτυξής τους.

    Παράλληλα ο κ. Αλογοσκούφης επισήμανε τη σημαντικότητα της δημιουργίας ενός περιφερειακού χρηματιστηριακού κέντρου για την επίτευξη συνεργιών, για τη μείωση του κόστους πραγματοποίησης επενδύσεων, για την αποτελεσματική εφαρμογή κανόνων που διέπουν την εταιρική λειτουργία και για την αυξημένη προσπελασιμότητα των ξένων επενδυτών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

    «Η συνεργασία μεταξύ των χρηματιστηριακών αγορών της περιοχής μας μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλα οφέλη τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για τους επενδυτές, αλλά και να προσφέρει, ουσιαστική βοήθεια και στην προσπάθεια των κυβερνήσεων να προωθήσουν μεταρρυθμίσεις και να εφαρμόσουν μια αναπτυξιακή πολιτική», κατέληξε ο υπουργός.

    [06] ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΩΝ ΤΟΥΣ

    Θεσσαλονίκη, 14 Οκτωβρίου 2005 (22:04 UTC+2)

    Αυξημένη καταγράφεται η ανησυχία των εκπροσώπων των Βαλκανικών χωρών σχετικά με την τύχη των χρηματιστηρίων που δεν ανήκουν ακόμη στις αναδυόμενες αγορές, όπως προέκυψε από τις ομιλίες των εισηγητών στο 3ο Διεθνές Συνέδριο Κεφαλαιαγορών, που ξεκίνησε σήμερα στη Θεσσαλονίκη και ολοκληρώνεται την Κυριακή. Το συνέδριο διοργανώνεται από την Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ και εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της ΕΧΑΕ να διευρύνει τις συνεργασίες του στην περιοχή των Βαλκανίων, φέρνοντας κοντά τα γειτονικά χρηματιστήρια και δίνοντας έμφαση στην παρουσίαση των κεφαλαιαγορών των χωρών που συμμετέχουν, καθώς και στην τεχνογνωσία που θα προσφέρουν ξένοι οίκοι.

    Στο μεσημβρινό πάνελ, στο οποίο συμμετείχαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Βουλγαρίας, Αποστόλ Αποστόλοφ, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Σερβίας, Ντόρντε Γιοβάνοβιτς και ο επίτροπος της Ρουμανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Βίκτορ Έρος, επισημάνθηκε η ανάγκη υιοθέτησης μιας κοινής πολιτικής διαπραγμάτευσης στις βαλκανικές χρηματαγορές, προκειμένου να καταστούν ανταγωνιστικές, αλλά και να μην περάσουν η κάθε μία από αυτές στον έλεγχο μερίδας μεγαλοεπενδυτών.

    Επίσης, υπογραμμίστηκε η ανάγκη εξασφάλισης της διαφάνειας στις χρηματαγορές, ενώ κατέστη σαφές ότι υπάρχει χώρος στη χρηματιστηριακή σκακιέρα για τη λειτουργία των μικρών και μεσαίων, σε δυναμική, αγορών.

    Στη διάρκεια της απογευματινής συνεδρίας συμμετείχαν ο γενικός διευθυντής του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, Νίκος Τριπάτσας, η διευθύνων σύμβουλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Χρηματιστηρίου της ΠΓΔΜ, Έλενα Γιακίμοβσκα Πετρόβσκα και ο γενικός διευθυντής και πρόεδρος του Χρηματιστηρίου του Βουκουρεστίου, Στιρ Φαρμάτσε.

    Ο κάθε ένας από τους αναφερόμενους εισηγητές, αναφέρθηκε στη λειτουργία της τοπικής του κεφαλαιαγοράς και ανέπτυξαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για τους νέους επενδυτές. Τόνισαν δε την ανάγκη δημιουργίας περιφερειακής συνεργασίας μεταξύ των Βαλκανικών, υπό ένταξη, χωρών, και τη σημασία εξασφάλισης διαφάνειας, που θα αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για νέους επενδυτές.

    Ε.Α.

    [07] ΕΥΝΟΪΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝ ΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε., ΛΕΕΙ Ο ΟΛΙ ΡΕΝ

    Σόφια, 15 Οκτωβρίου 2005 (13:16 UTC+2)

    Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 25 Οκτωβρίου δεν θα περιέχει συστάσεις πάνω στο θέμα για την ενδεχόμενη αναβολή της ένταξης της Βουλγαρίας, δήλωσε ο ευρωεπίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση Όλι Ρεν. Σε συνέντευξη Τύπου στη Σόφια, ο ίδιος είπε ότι η οριστική απόφαση για το αν η Βουλγαρία θα προσχωρήσει στο κοινοτικό πλαίσιο θα ληφθεί από τις χώρες-μέλη κατά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Απρίλιο ή τον Μάιο 2006.

    Σύμφωνα με τον Όλι Ρεν οι οικονομική κατάσταση της Βουλγαρίας είναι πολύ ελπιδοφόρα και η διαδικασία των μεταρρυθμίσεων αποκτά ταχύτητα. Μ' αυτήν την έννοια η Βουλγαρία είναι έτοιμη για συμμετοχή στην ΕΕ, είπε ακόμα ο ευρωεπίτροπος.

    «Η χώρα ανταποκρίνεται στα κριτήρια οικονομικής ανόδου και ανταγωνιστικότητας», πρόσθεσε ο κ. Ρεν. Έπειτα από την έκθεση η Κομισιόν θα εκπονήσει χρονοδιάγραμμα των δραστηριοτήτων για τη Βουλγαρία έως τον Απρίλιο 2006. Τότε αναμένονται και οι τελευταίες, οριστικές εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη γειτονική χώρα.

    Ο κ. Ρεν συναντήθηκε επίσης με τους υπουργούς Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ιβάιλο Κάλφιν και Μεγκλένα Κούνεβα, με τον πρόεδρο της Βουλής Γκεόργκι Πίρινσκι και εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων.

    [08] ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

    Βελιγράδι, 15 Οκτωβρίου 2005 (13:02 UTC+2)

    Η εφημερίδα Πολίτικα του Βελίγραδίου, δημοσιεύει τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διεξήχθη από το πρακτορείο Factor Plus και δόθηκε στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, σε επικείμενες εκλογές οι περισσότεροι ψηφοφόροι θα ψήφιζαν υπέρ του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος (30,6%). Ακολουθεί το Δημοκρατικό Κόμμα με 22,6%, το Κίνημα «Δύναμη της Σερβίας» του Μπόγκολιουμπ Κάριτς με 17,5% και το Δημοκρατικό Κόμμα Σερβίας με 8,9%.

    [09] ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΪΒΟΝΤΙΝΑ

    Βελιγράδι, 15 Οκτωβρίου 2005 (12:57 UTC+2)

    Ο Υπουργός Ανθρωπίνων και Μειονοτικών Δικαιωμάτων της Σερβίας, Ρασίμ Λιάιτς, δήλωσε από τις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το πρακτορείο ΤΑΝΓΙΟΥΓΚ ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με την οποία παρατηρούνται παραβιάσεις των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στη Βοϊβοντίνα, δεν αντανακλά την πραγματική κατάσταση στην περιοχή. Δήλωσε επίσης ότι μόνο οι εθνικιστές θα βγουν κερδισμένοι από αυτή τη συνεδρίαση: Οι εθνικιστές από πλευράς μειονοτήτων θα λάβουν το μήνυμα ότι δεν χρειάζεται πλέον να μεταφέρουν, κατά θεσμικό τρόπο, τα παράπονά τους στο Βελιγράδι, αλλά ότι μπορούν να απευθύνονται στις Βρυξέλλες, ενώ οι σέρβοι εθνικιστές θα θεωρήσουν την καταγγελία στο ΕΚ ως απόδειξη ότι οι μειονότητες είναι εχθροί της Σερβίας. Τέλος ο Λιάιτς παρέθεσε σειρά στοιχείων προκειμένου να αντικρούσει τις κατηγορίες των εκπροσώπων της Ουγγρικής και Κροατικής Μειονότητας, Λάζλο Γιόζα και Γιόσιπ Μπεκένοβιτς, της επικεφαλής της Helsinki Committee στη Σερβία Σόνια Μπισερκο και αρκετών Ευρωβουλευτών, οι οποία υποστήριζαν ότι παρατηρείται συστηματική παραβίαση των δικαιωμάτων των εθνικών μειονοτήτων στη Βοϊβοντίνα και ζητούσαν επαναφορά του καθεστώτος αυτονομίας που ίσχυε πριν από το 1974 στην περιοχή.

    Η Ευροβουλευτής Ντόρις Πάκ, που συμμετείχε στη συζήτηση και είχε λάβει μέρος στη σύνταξη της ανωτέρω απόφασης, δήλωσε ότι η συζήτηση ήταν πολύ χρήσιμη για όλους, Σέρβους, Ούγγρους και το ΕΚ και ότι στόχος της συνεδρίασης ήταν να διευκολύνει τις σερβικές αρχές να υπερασπιστούν τη θέση τους ενώπιον του ΕΚ και να αλλάξουν την αρνητική στάση ορισμένων Ευρωβουλευτών.

    Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δυτικών Βαλκανίων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ράινχαρντ Πρίμπε δήλωσε ότι οι κατηγορίες για την κατάσταση στη Βοϊβοντίνα είναι υπερβολικές, ειδικά σε σχέση με ό,τι συμβαίνει σε άλλες περιοχές των Βαλκανίων.

    Ο Πρόεδρος του τοπικού Κοινοβουλίου της Βοϊβοντίνα, Μπόγιαν Κόστρες, δήλωσε στο ΤΑΝΓΚΟΥΓΚ, μετά από συναντήσεις που είχε με τη Ντόρις Πακ και το Διευθυντή της ΜΚΟ Crisis Group Europe Νίκολας Γουάιτ, ότι οι ανωτέρω τον διαβεβαίωσαν για τη στήριξή τους, στην προσπάθειά του να βελτιωθεί η κατάσταση στη Βοϊβοντίνα.

    [10] ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΥΝΘΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

    Σμύρνη, 15 Οκτωβρίου 2005 (10:58 UTC+2)

    Έργα Ελλήνων και Τούρκων συνθετών θα ερμηνεύσει η Συμφωνική Ορχήστρα της Ακαδημίας Μουσικής της Σμύρνης στις 19 Οκτωβρίου στο Πανεπιστήμιο της Σμύρνης, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Βύρωνα Φιδετζή με σολίστ τον διαπρεπή Έλληνα βιολιστή Γιώργο Δεμερτζή

    Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει δύο έργα Σμυρνιών συνθετών:

    Το συμφωνικό ποίημα του Μανώλη Καλομοίρη «Ο θάνατος της Αντρειωμένης» και την «Πρώτη δωδεκανησιακή σουίτα» του Γιάννη Κωνσταντινίδη. Επίσης έργα των Εμπρού Γκιουνέρ και Ιστεμιχάν Ταβίλογλου και Ταλαϋσέλ. Μεταξύ αυτών και την ελεγεία για βιολί και ορχήστρα του Φίλιππου Τσαλαχούρη «Σμύρνη, η πόλη που ταξίδευε στον ουρανό». Το έργο είναι εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα του Σμυρνιού συγγραφέα Κοσμά Πολίτη «Στου Χατζηφράγκου» και αναπαριστά το πέταγμα ενός χαρταετού στον ουρανό της Σμύρνης. Το έργο γράφτηκε έπειτα από παραγγελία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με αφορμή τη συμπλήρωση σαράντα χρόνων από το θάνατο του Μανώλη Καλομοίρη το 2002. Εκτελέστηκε για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας τον Δεκέμβριο του 2002 από την Όρχήστρα Καμεράτα των Φίλων της Μουσικής και τον Γιώργο Δεμερτζή υπό τον Αλέξανδρο Μυράτ. Παρουσιάστηκε επίσης ως μπαλέτο από το Ελληνικό Χορόδραμα της Ραλλούς Μάνου στο Μουσείο Μπενάκη το 2004. Τόσο ο Βύρων Φιδετζής όσο και ο Γιώργος Δεμερτζής συμμετέχουν αφιλοκερδώς στη συναυλία αυτή που σκοπό έχει την προσέγγιση και τη γνωριμία του μουσικού πλούτου των δύο χωρών.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Saturday, 15 October 2005 - 18:15:58 UTC