Eleyqerotypia 31/08/95

From: Georgios Vetoulis <giorgos@gvetoulis.extern.ucsd.edu>

Eleftherotypia (ELOT 928) Directory

Subject: Eleyqerotypia 31/08/95

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

* Prosfora tou mh kerdoskopikoy organismoy Meswn Enhmerwshs G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com  -  Tel 718 728-1500, P.O. BOX 828 Suffern, NY 10901 *


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


  • [1] Διακυβερνητικη και ευρωλαικισμος

  • [2] Εριξαν ονοματα Μητσοτακης - ΚΚΕ

  • [3] Θα καταψηφισει η Ανοιξη

  • [4] Με τα ποδια...

  • [5] Το προβλημα του!

  • [6] Ο λαγος και οι αλλοι

  • [7] Εληξε το μαρτυριο του... Σταυρου

  • [8] Ανοιξε ο Σταυρος Αγ. Παρασκευης, οι δημαρχοι ομως το ξεκαθαριζουν: Θα συνεχισουν τις κινητο ποιησεις

  • [9] Δημοσιες σχεσεις

  • [10] Ο παραλογισμος της επιβολης της ειρηνης με 1.600 βομβες

  • [11] Απορριπτει το διαλογο η κυβερνηση

  • [12] Με Γκιλμαν

  • [13] Θα παει;

  • [14] Ασ' τα αυτα

  • [15] Οι επαλοντες

  • [16] Μεταφραστες

  • [17] Αμεση μεσολαβηση με τον Ιωαννη Λατση ωστε το Μαριαννα 9 να παραμεινει κοντα στους αστεγους σεισμοπαθεις,

  • [18] Μπερδεματα

  • [19] Πως κρινουν...

  • [20] Απλως διευθυνει...


    [1] Διακυβερνητικη και ευρωλαικισμος

    Το ζητημα της επιταχυνσης της διαδικασιας ολοκληρωσης δεν ειναι απλη υποθεση. Αυτο το γεγονος φαινεται πως ελαχιστα ληφθηκε υποψη στις αποφα σεις των μεγαλων κομματων για υποστηριξη στην επερ χομενη Διακυβερνητικη Δια σκεψη της Ευρωπα ικης Ενω σης ενος υπερεθνικου ομο σπονδιακου σχηματος. Πα ντως, υπαρχει ακομη χρονος για επανατοποθετηση στη βαση πιο ορθολογιστικων προτα σεων.

    Απο το 1957 μεχρι σημερα, η επιτυχια της ευρωπα ικης ιδεας και του κοινοτισμου , κατα κυριον λογον, οφειλοταν στην αναπτυξη της διακρατικης συ νεργασιας με γνωμονα την αλ ληλεγγυη, την αλληλοβοηθεια, τον αλληλοσεβασμο των ζωτι κων εθνικων συμφεροντων των μελων, τη διαφανεια και την ι σοτιμια (και συνεπακολουθα την αποφυγη ηγεμονικων συ μπεριφορων). Εξ αντικειμενου, τα κρατη και οι κοινωνιες τους, που συμμετεχουν στην Ευρω πα ικη Ενωση ειναι ετερογενη και ανομοιογενη. Οι διαφορες συνιστανται, μεταξυ αλλων, στα διαφορετικα μεγεθη, τους δια φορετικους ρυθμους αναπτυ ξης και τις διαφορετικες γεω πολιτικες τρωτοτητες.

    Παραδοσιακα, επισης, και σαν αποτελεσμα των επιλογων που ακολουθησαν απο το 1945 μεχρι σημερα, τα μελη της Ευ ρωπα ικης Ενωσης διαμορ φωσαν διαφορετικες αντιλη ψεις και συμφεροντα στα πλει στα ζητηματα πολιτικο-διπλω ματικου χαρακτηρα. Σημερα, το μεγαλο διλημμα οσον αφορα την ταχυτητα με την οποια κι νειται η διαδικασια ολοκληρω σης, ειναι το εξης: Επιταχυνση της διαδικασιας ολοκληρωσης, η αντιθετα, οπως και στο πα ρελθον, μικρα αλλα σταθερα βηματα στο πλαισιο αλληλο βοηθειας, αλληλεγγυης και συ γκλισησ;

    Η επιταχυνση, εαν δεν συνοδευ θει απο τεραστια ροη πορων απο τους ισχυρους προς στους αδυναμους, προκαλει διασπα ση και κατατεμαχισμο σε δια φορα επιπεδα και κατηγοριες συμμετοχης (οπως, εξαλλου, ηδη προτεινεται απο πολλους). Επομενως, εαν αυτη η εκτιμηση ειναι ορθη, τιθενται ορισμενα ευλογα ερωτηματα: τι εννοει ο οποιοσδηποτε Ελληνας οταν διακηρυσσει οτι ειναι πρω ταθλητης της υπερεθνικοτητας και της επιταχυνσης της διαδι κασιας ολοκληρωσησ; Γνωριζει η αγνοει οτι επιταχυνση σημαι νει πολλες ταχυτητες και επιζη μιες ιεραρχησεισ; Μηπως κανει τη λανθασμενη εκτιμηση οτι στον αγωνα ταχυτητας μεταξυ κρατων διαφορετικων μεγεθων και διαφορετικων ρυθμων ανα πτυξης, η Ελλαδα θα φθασει πρωτη στο τερμα; Μηπως, πα ραδοξως, τασσεται υπερ της καταργησης του κοινοτι σμου και της ισοτιμιας και της επαναφορας ηγεμονικων σχη ματων; Μηπως αναμενει οτι σ' ενα συστημα πολλων ταχυτη των και κατηγοριων θα επικρα τησει ο αλτρου ισμος και η ανι διοτελης αλληλεγγυη υπερ αδυ ναμων; Μηπως τιποτα απο !

    τα πιο πανω δεν ισχυει, αλλα, α πλ ως, η Ελλαδα πλημμυριζει απο ευρωλα ικισμο που ε κτροχιαζει την πολιτικη σκεψη και κατ' επεκταση τις διπλωμα τικες μας επιλογεσ; Μηπως, δη λαδη, εχουμε κατακυριευθει απο παρωχημενο ευρωδογ ματισμο , που διαστρεβλωνει τον πολιτικο λογο και που ε μποδιζει ορθολογιστικες τοπο θετησεισ; Μηπως, τελος, κατα νοουμε ολα τα πιο πανω, αλλα θεωρουμε τους υπολοιπους Ευ ρωπαιους κουτοφραγκους , οι οποιοι και θα πεισθουν για το ποσο καλα παιδια ειμα στε με υπερευρωπα ικους θεα τρινισμουσ;

    Τελευταια, με τον ακατανοη το ισχυρισμο πως το θελουν οι Ευρωπαιοι , αυτο το θεα τρο παρηγαγε επικινδυνες πο λιτικες προτασεις, επειδη συγ χορδια τοποθετησεων υπεστη ριξε εγκαταλειψη των θεσεων μας, οσον αφορα τις σχεσεις Τουρκιας - Ε.Ε. Σε τετοιες θε σεις, ακριβως, βρισκεται και ο μεγαλυτερος κινδυνος τοσο για τα συμφεροντα της Ελλαδας, οσο και για την ευρωπα ικη ι δεα: οι ευρωπα ικες θεσεις στα διπλωματικα και στρατηγι κα θεματα να προσδιοριζονται ατμοσφαιρικα , ηγεμονικα, στους διαδρομους και στα υ πογεια , και οχι στα καθιερω μενα οργανα, με βαση καθιε ρωμενους κανονες, που προ υ ποθετουν σεβασμο των εθνικων θεσεων των μελων και αποφα σεις με ομοφωνια.

    Συναφως, στις παραλογες, ανορ θοδοξες και διολου ορθολογι στικες τοποθετησεις, εντας σεται και η εκ μερους ορισμε νων Ελληνων προωθηση απο ψεων που οδηγουν στην καταρ γηση των συναινετικων διαδι κασιων, με καθιερωση πλει οψηφικων κανονων στη ληψη αποφασεων. Ουδεις σοβαρος αναλυτης θα διαφωνουσε με τη θεση οτι η επιταχυνση της δια δικασιας χωρις κοινοτικο ποιηση (δηλαδη ενισχυση των αρμοδιοτητων των υπερεθνι κων οργανων που θα συνοδευε ται, ομως, απο ταυτοχρονη ενι σχυση του ρολου του Ευρωπα ι κου Κοινοβουλιου) θα σημαινε αυξηση του δημοκρατικου ελ λειμματος, διευθυντηρια , πολυδιασπαση του κοινοτικου κεκτημενου η και θεσμικο πολιτικο αλαλουμ , οπου θα οργιαζαν οι ηγεμονικες συμπε ριφορες.

    Εξαλλου, μερικες τοποθετη σεις υπερ ομοσπονδιακων σχη ματων και / η πλειοψηφικων α ποφασεων, που υιοθετουν τη στρουθοκαμηλικη αποψη πως προ υποθεση για ν' απαρ νηθουμε το βετο ειναι η τελικη ομοσπονδιοποιηση της Ευρω πης , αγνοουν η παραβλεπουν τρια πραγματα: Πρωτο, οτι, ο πως ηδη αναφερθηκε, στην πα ρουσα τουλαχιστο φαση, καλε σμα για επιταχυνση της διαδι κασιας ολοκληρωσης οδηγει σε διασπαση και σε επικρατηση πατερναλιστικων νεο-ηγεμονι κων πρακτικων. Δευτερο, οτι, τουλαχιστον για το ορατο μελ λον, ειναι εξωπραγματικο να α ναμενεται η δημιουργια μιας ευρωπα ικης πολιτειας, στις αρ μοδιοτητες της οποιας θα εμπι πτουν οι τομεις της αμυνας, α σφαλειας και διπλωματιας. Τριτο, οτι, η αξιοπιστια μιας διακυβερνητικης αμυντικης συμμαχιας (η οποια ενδιαφε ρει πρωτιστα και αμεσα την Ελ λαδα, και η οποια ειναι το πιο πιθανο αποτελεσμα των εν εξε λιξει προσπαθειων), ουτε εξαρ ταται απο κουτοπονηρες διακη ρυξεις υπερ ομοσπονδιας (εις αγραν ευρωπα ιστικων περγαμηνων) ουτε και ει!

    ναι νοητο να λειτουργησει με πλει οψηφικες αποφασεις.

    Σε καθε περιπτωση, οπως δειχνουν οι παραδοξες, αλ λοπροσαλλες και συχνοτατα α κατανοητες τοποθετησεις των περισσοτερων πολιτικων μας φορεων, στην Ελλαδα, σημερα, καταρριπτεται ρεκορ ευρωδογ ματισμου, ευρωλα ικισμου και υπερευρωπα ισμου, που συνερ γει στην αποδυναμωση η και στην εξαλειψη του ευρωπα ικου κοινοτικου συνεργασιακου κε κτημενου των τελευταιων πενη ντα χρονων, και που τροχιο δρομει την Ελλαδα (οπως και αλλες μικροτερες χωρες) σε α καθεκτη πορεια ξεπεσμου και απομονωσης. Επιπροσθετα, κινδυνευουμε να χαρακτηρι σθουμε υποκριτες και να χα σουμε την αξιοπιστια μας.

    Μαρια Αυγερινου 31/8

    [2] Εριξαν ονοματα Μητσοτακης - ΚΚΕ

    ΛΑΛΙΩΤΗΣ: Κρινει εξ ιδιων τα αλλοτρια ο επιτιμος προεδρος της Ν.Δ.

    Κοκκαλη και Μπομπολα κατονομασε χθες στη Βουλη ο Κ. Μητσοτακης. Βαρδινογιαννη και Λα μπρακη προσθεσε ο Μ. Κωστοπουλος του ΚΚΕ

    Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΗΑΓΟΡΙΑΝΙΤΗ

    Ευθεια επιθεση κατα των ε πιχειρηματιων Σ. Κοκ καλη και Γ. Μπομπολα ε ξαπελυσε χθες απο του βηματος της Βουλης ο ε πιτιμος προεδρος της Ν.Δ. Κων. Μητσοτακης, ε πικρινοντας ταυτοχρο νως τον Θ. Παγκαλο γιατι δεν τους κατονομασε ε κεινος, οταν τους φωτο γραφισε πριν λιγες ημε ρες στη Βουλη, ως επι βαλλοντες την κατα σκευη του νεου αεροδρο μιου στα Σπατα.

    Ο κ. Μητσοτακης, που μαλι στα διεκοψε για να μιλησει στη Βουλη τη χθεσινη του καταθεση στον εισαγγελεα για τα ψηφια κα τηλεφωνα, συνεπικουρουμε νος και απο τον κοινοβουλευτι κο εκπροσωπο του ΚΚΕ, προ καλεσε αισθηση και την αμεση αντιδραση του υπουργου ΠΕ ΧΩΔΕ Κ. Λαλιωτη, οταν τον κατηγορησε προσωπικα οτι επι ενα χρονο δεν ειχε να κα νει τιποτε αλλο παρα μονο να μοιραζει, μεταξυ των Ελληνων εργολαβων, τα λαφυρα .

    Συγκεκριμενα, ο κ. Μητσο τακης τονισε: Ειπε ο κ. Πα γκαλος, ο οποιος απουσιαζει, οτι εχει ληφθει αποφαση πανω απο εμας - πανω απο εσας δη λαδη - και περα απο εσας, απο αλλα κεντρα εξουσιας και οτι η κατανομη εχει ηδη γινει. Και προσδιορισε τα κεφαλαια. Και απο εκει και περα, τι ειναι που κανει νιαου νιαου στα κεραμι δια για να καταλαβει κανεις ποιος ειναι ο κατασκευαστης, ποιος ειναι το μπετον και ποιες ειναι οι τηλεπικοινωνιες, για να σταματησουμε μονο σε δυο .

    Εδω ειναι βεβαιο , συνε χισε, οτι ο κ. Κοκκαλης, ο ο ποιος εχει και τεχνικη εταιρεια και διεκδικει και ποσοστο κα τασκευης, λεγεται οτι θα παρει 135 δις. Δεν ξερω τι εχει συμ φωνηθει για τον κ. Μπομπολα. Και δεν γνωριζω τι αλλο μπορει να εχει συμφωνηθει. Ουτε γνω ριζω αν υπαρχει γενικος αντι προσωπος .

    Ο κ. Μητσοτακης προετρεψε τους βουλευτες του ΠΑΣΟΚ να ζητησουν απο την κυβερνηση να τους πει ποιοι εργολαβοι συμφωνησαν και σε ποιες τιμες να αναλαβουν τις υπεργολα βιες απο τους Γερμανους της Χοχτιφ . Κι αυτο γιατι οι Ελ ληνες εργολαβοι θα βοηθησουν τον Γερμανο εργολαβο να πε τυχει να διπλασιασει τις τιμες σε βαρος του Ελληνικου Δημο σιου .

    Λαλιωτης: Εξ ιδιων

    Ο υπουργος ΠΕΧΩΔΕ, απα ντωντας, επισημανε για μια α κομη φορα οτι η επαναδια πραγματευση εγινε με πιστη στη διαφανεια και με προσηλω ση στα συμφεροντα του Ελληνι κου Δημοσιου.

    Αναφερομενος δε στα οσα ειπε ο κ. Μητσοτακης για δια νομη λαφυρων, τονισε: Ο κα θενας εξ ιδιων κρινει τα αλ λοτρια. Ειπα και χθες οτι το ΠΑΣΟΚ δεν ειχε, δεν εχει και δεν προκειται να αποκτησει ε κλεκτικες συγγενειες, σχεσεις και πολυ περισσοτερο εξαρ τησεις απο οικονομικα συμ φεροντα. Ηταν και θα παρα μεινει για παντα αυτονομο και αυτοδυναμο .

    Αλλωστε , συνεχισε λιγο αργοτερα, εμεις δεν ειχαμε και δεν εχουμε καμια αναμιξη στο ποιος θα ειναι ο υπεργολα βος. Εμεις εχουμε μεινει εξω και περα απο αυτη τη διαδικα σια .

    ΚΚΕ: Εδαφος ρεμουλας

    Λιγο νωριτερα απο τον κ. Μητσοτακη ηταν ο κοινοβου λευτικος εκπροσωπος του ΚΚΕ Μητσος Κωστοπουλος αυτος που πρωτος αναφερθηκε στα ο νοματα που υπενοησε στην αρ μοδια επιτροπη ο Θ. Παγκα λος. Ειδικοτερα, ο κ. Κωστο πουλος ειπε:

    Τα Σπατα εχουν μεγαλυτε ρο ψαχνο, περισσοτερες πιθα νον μιζες και μεγαλο εδαφος ρεμουλας. Αυτο το ψαχνο το μοιραζονται ορισμενοι. Αυτο το ψαχνο ηταν το μηλον της ερι δας μεταξυ Γερμανων και Γαλ λων και αφου τακτοποιησαν τις διαφορες τους προχωρησαν στο ξεκοκκαλισμα.

    Ακουστηκαν βαριες κατηγο ριες για τη συμβαση αυτη, απο βουλευτες του κυβερνωντος κομματος, απλυτα βγηκαν στη φορα και μεσα στην αιθουσα αυτη. Ακουστηκε π.χ. οτι η συμ βαση αυτη δεν φτιαχνεται στη Βουλη, οτι καποιοι υπουργοι δεν ειναι αγαθων προθεσεων, οτι 4 επιχειρηματιες θα παρουν μερος στη λεηλασια του ψα χνου. Βεβαιως, δεν αναφερ θηκαν τα ονοματα των 4 αυτων επιχειρηματιων απο τον καταγ γελλοντα, αλλα νομιζω οτι ολοι ειμαστε σε θεση να γνωριζουμε και τον κ. Βαρδινογιαννη και τον κ. Κοκκαλη και τον κ. Λα μπρακη και τον κ. Μπομπολα. Τι κανει νιαου νιαου στα κερα μιδια ηταν η υποθεση αυτη. Αλ λα ενω εδειχνε τους 4, απεφυγε να θιξει εκεινους που περιφε ρονται στις Βρυξελλες, απεφυ γε να μπει στην ουσια της αντι παραθεσης Χοχτιφ - Γαλλων και μεσα απ' αυτη τη συγκρου ση ειχαμε τερατογενεση.

    Η κυβερνηση δια του συγκε κριμενου υπουργου της μας ει πε οτι δεν υπαρχει καμια σχεση με τετοια συμφεροντα. Η ο βουλευτης ειναι κοινος συκο φαντης βαρια η κατηγορια και πρεπει να επιβεβαιωσει αυ τα που κατηγγειλε στη Βουλη η η κυβερνηση ψευδεται .

    [3] Θα καταψηφισει η Ανοιξη

    Νωρις το πρωι ενας ακομη βουλευτης του ΠΑΣΟΚ, ο Σπ. Καλουδης, ειχε δηλωσει οτι θα ψηφισει τη συμβαση αν και δεν τον ικανοποιει πληρως, ενω ο κοινοβουλευτικος εκπροσωπος της Ανοιξης Ανδρεας Λε ντακης εκανε σαφη την αποφα ση του κομματος του να κατα ψηφισει τη συμβαση για το αε ροδρομιο, χαρακτηριζοντας την λεοντειο, χαριστικη και α νοικτη σε υπερβασεις.

    Αργα το απογευμα, τον λογο ελαβε ο γραμματεας του ΠΑ ΣΟΚ Ακης Τσοχατζοπουλος. Τονισε οτι η Ν.Δ. δεν δικαιου ται να αφηνει υπονοιες για σχε σεις της κυβερνησης με ερ γολαβους, υπογραμμιζοντας οτι αυτο το προνομιο ανηκει α ποκλειστικα στη δεξια παρα ταξη.

    Απο την πλευρα του ο κοινο βουλευτικος εκπροσωπος της Ν.Δ. Στ. Μανος τονισε οτι η λεπτομερης μελετη της συμ βασης που εφερε η κυβερνηση δειχνει οτι προκειται για μια συμβαση που ισοδυναμει με την παραδοση ανοιχτης επιταγης στους Γερμανους εργολαβους.

    Σπυριδουλα

    [4] Με τα ποδια...

    Κυκλωματα λυμαινονται τα κρατικα αυτοκινητα, που στοι χιζουν περιπου 8 δις. τον χρονο στους Ελληνες φορολογουμε νους. Κι ομως, ηταν τοσο απλο, σαν το αυγο του Κολομβου: Να φτιαχθει ενα προγραμμα, οπου με καθε λεπτομερεια θα κατα γραφονταν ολα τα αυτοκινητα και ετσι θα ηταν δυνατον να ε λεγχθει ποτε, που και γιατι αλ λαζουν ανταλλακτικα, ποτε κα νουν συντηρηση, ποση βενζινη καινε...

    Ταυτοχρονα, να μπει σε λει τουργια και το συνεργειο του υ πουργειου Προεδριας, το ο ποιο κατηργησε ο Σ. Κουβελας και απο τοτε επτα ανθρωποι, που δουλευαν εκει, πληρωνο νται χωρις να εργαζονται και χωρις ευθυνη δικη τους φυ σικα...

    Οσο για τους ελεγχους, αρ χισαν κι αυτοι να πυκνωνουν: 4.500 ελεγχοι ολοκληρο το 1994 με μολις 27 παραβασεις και 6.500 απο 1ης Ιανουαριου μεχρι τωρα με 48 παραβασεις... Ετσι πιαστηκε κρατικος λειτουργος να μεταφερει αμμοχαλικα με το κρατικο αυτοκινητο που πλη ρωνετε εσεις, εγω και ολοι μας, οπως και νομαρχης να πηγαινει ρομαντικο περιπατο με αιθερια υπαρξη με κρατικο αυτοκινητο που πληρωνετε εσεις, εγω και ολοι μας... Αυτα πρεπει να στα ματησουν... Για να μην αναγκα στουμε -εσεις, εγω και ολοι μας- να τους πουμε καποτε να πηγαινουν με ποδαραγκου αρ , τουτεστιν... με τα πο δια... ΕΛ. ΔΕΛ.

    [5] Το προβλημα του!

    Τριτη συνεδριαση χθες το βραδυ στη Βουλη για το αερο δρομιο των Σπατων κι ολοι πε ριμεναν την ομλια του αρχηγου της Ν.Δ. Μιλτιαδη Εβερτ.

    Τελικως ηρθε, καθησε στο ε δρανο και οταν σηκωσε το χερι του ολοι πιστεψαν οτι ηθελε τον λογο για να τοποθετηθει επι της συμβασεως.

    Φευ, ομως. Τον αρχηγο της αξιωματικης αντιπολιτευσης, αλλο θεμα απασχολουσε.

    Κυριε προεδρε, ειπε απευ θυνομενος στον Α. Κακλαμανη, π ιτι δουλεια εχουν στα υπουρ γικα εδρανα οι αλλοδαποι;

    Ο προεδρος της Βουλης εδει ξε να αιφνιδιαζεται. Κοιταζο ντας γυρω, του ηταν δυσκολο να διακρινει ποιοι ηταν οι ημε δαποι και ποιοι οι αλλοδαποι. Οποτε διατυπωσε την απορια, αν ο κ. Εβερτ τους ξεχωρισε απο την οψη η απο το χρωμα.

    Κι αφου, τελος παντων, διευ κρινισθηκε οτι δεν υπηρχε κα νενα προβλημα με την παρου σια στην αιθουσα των συμβου λων της κυβερνησης, ακομη κι οταν αυτοι ειναι αλλοδαποι, ο κ. Εβερτ, μετα απο λιγα λεπτα, αποχωρησε.

    Προφανως αισθανθηκε οτι εξεπληρωσε το καθηκον του ως αρχηγος της αξιωματικης αντι πολιτευσης, προφυλασσοντας την ...εθνικη καθαροτητα του ελληνικου Κοινοβου λιου. Π.Η.

    [6] Ο λαγος και οι αλλοι

    Προχθες ομοφωνως και ομο θυμως ολοι οι υπουργοι, που μετειχαν στην κυβερνητικη συ σκεψη, αποφασισαν την πληρη ιδιωτικοποιηση των Ναυπηγει ων Σκαραμαγκα. Ο αρμοδιος υπουργος Βιομηχανιας εβγαλε λαγο απο το καπελο του και οι συναδελφοι του ειδαν, ειτε να διασφαλιζεται το προ γραμμα του Πολεμικου Ναυτι κου , ειτε να επιβεβαιωνεται η ευεξια της οικονομιας μας η παλι να απογαλακτιζεται το ΠΑΣΟΚ απο τις ιδεες του κρατισμου .

    Και πριν συμπληρωθουν 24 ωρες, το ενδιαφερον των (φε ρομενων ως αγοραστων) ξενων κολοσσων δεν φανηκε να επι βεβαιωνεται, τουλαχιστον στο ευρος που εμφανιστηκε. Και ο ρισμενοι υπουργοι, με την ιδια ευκολια που χειροκροτησαν τον λαγο του Κ. Σημιτη, ε δειχναν να παιρνουν τωρα απο στασεις.

    Ομως, δελφινοι και διαδο χολογουντες λιγο πλεον εν διαφερονται για το λαικο ερει σμα και ετσι οι 800 απολυσεις περνουν σε δευτερη μοιρα. Το πολιτικο τους μελλον ισως να ε ξαρταται αποκλειστικα απο τις διαθεσεις των οποιων επεν δυτων . ΜΓΣ

    Παπαδοπουλου Μαρια

    [7] Εληξε το μαρτυριο του... Σταυρου

    Της ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΜΠΑΡΚΑ

    Τα φορτηγα, τα απορ ριμματοφορα και τα υ δροφορα των δημων της περιοχης των Μεσογειων, για δευτερη μερα χθες παρεμειναν στη θεση τους, καταμεσης της λεω φορου Μεσογειων, στο υ ψος του Σταυρου Αγ. Πα ρασκευης, αποκλειοντας την κυκλοφορια χιλιαδων κατοικων προς και απο την Αθηνα.

    Αυξημενες δυναμεις της Τροχαιας Αγ. Παρασκευης και τις δυο αυτες ημερες ρυθμιζαν την κυκλοφορια απο παρακα μπτηριους μεσω Γερακα προς τη λ. Μαραθωνα.

    Οι επτα δημαρχοι της περιο χης των Μεσογειων αποφασι σαν την κινητοποιηση, ζητω ντας να συζητηθει στην Ολομε λεια της Βουλης και οχι στα θε ρινα τμηματα η συμβαση για το νεο αεροδρομιο.

    Χθες το μεσημερι ομως στα μπλοκα εκτος απο τα αυτοκινη τα και τα πανο ηταν λιγοστοι κατοικοι, μονο τα μελη της επι τροπης αγωνα κατα του αερο δρομιου των Σπατων. Στις 3 με τα το μεσημερι οι δημαρχοι Κα λυβιων, Κορωπιου, Μαρκοπου λου, Παιανιας, Γλυκων Νερων, Παλληνης, Σπατων και Ραφη νας, εδωσαν συνεντευξη Τυπου στο Δημαρχειο Αγ. Παρασκευ ης και κατω απο το γενικο συν θημα να αποτρεψουμε την καταστροφη που επερχεται στον τοπο μας επισημαναν τις συνεπειες στην περιοχη απο την κατασκευη του νεου αερο δρομιου: Υπερμετρος θορυ βος, υπερδιογκωση του λιμα νιου της Ραφηνας, καταστροφη των αγροτικων καλλιεργειων με την κατασκευη πολλων οδι κων αξονων, καταστροφη του πρασινου, μολυνση του περι βαλλοντος, υποβαθμιση και εκ μηδενιση της γης .

    Η συνεντευξη στο δημαρχειο διεκοπη μολις γνωστοποιηθηκε οτι ισχυρες αστυνομικες δυνα μεις και πυροσβεστικα οχημα τα κατεφθασαν στο μπλοκο της αερογεφυρας του Σταυρου, αλ λα και η εισαγγελεας κ. Πρε σβια, προς διενεργεια των δεοντων ωστε να ανοιξουν οι δρομοι . Σε αντιθετη περιπτω ση θα επρεπε να επεμβουν οι τεχνικες υπηρεσιες της Νομαρ χιας και ενδεχομενως να γι νουν και συλληψεις οσων δεν θα υπακουαν στην εισαγγελικη εντολη .

    Τελικα, επειτα απο διαπραγ ματευσεις της εισαγγελεως με τους δημαρχους συμφωνηθηκε και τελικα αποχωρησαν τα φορτηγα λιγο μετα τις 12 το βραδυ, οποτε και ολοκληρωθη κε η συζητηση στη Βουλη και η κυκλοφορια αποκατασταθηκε. Οι δημαρχοι ζητησαν και εγινε αποδεκτο να απομακρυνθουν οι αστυνομικες δυναμεις, αφη σαν ομως ανοιχτο το ενδεχομε νο για νεες κινητοποιησεις στο μελλον.

    Ο Συνασπισμος συμπαριστα ται στο μαχητικο και δικαιο αγωνα των δημων εναντια στο αεροδρομιο των Σπατων και την περιφερειακη Υμηττου, ε πισημαινοντας οτι οι αγωνες αυτοι θα κλιμακωθουν στο αμε σως επομενο χρονικο δια στημα.

    [8] Ανοιξε ο Σταυρος Αγ. Παρασκευης, οι δημαρχοι ομως το ξεκαθαριζουν: Θα συνεχισουν τις κινητο ποιησεις

    Παπαδοπουλου Μαρια

    Αλιμονο... ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ χτες η επιπολαιοτητα, η προχειροτητα και η βιασυνη με την ο ποια χειριστηκε η ειδικη υπουργικη επι τροπη και ειδικοτερα οι κυριοι Σημιτης και Ροκοφυλλος την υποθεση των Ναυπη γειων Σκαραμαγκα. ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ οτι, οι επικεφαλης του υπουργειου Βιομηχανιας υπουργοι, χωρις να εχουν στα χερια τους πληρη στοιχεια, εσπευσαν να ανακοινωσουν οτι, μετα απο συζητηση η επιτροπη προκρινε για διερευνηση την πωληση των ναυπηγειων προς τον διεθνη ομιλο, τον οποιο εκπρο σωπει η ΝΑΥΣΙ Α.Ε. . ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ακομη οτι, η κυβερ νητικη ανακοινωση μιλουσε για στοιχεια που δεν ειχε στα χερια της. Εγραφε: Ση μειωνεται οτι, η συγκεκριμενη προσφορα υπεβληθη στο γραφειο του Αναπληρωτη Υπουργου Βιομηχανιας τις πρωτες απο γευματινες ωρες της Παρασκευης 25-8-95 και συμπληρωθηκε με την προσκομιση εγ γυητικης επιστολης Τραπεζας και εγγρα φων συμμετοχης στο σχημα. ΧΤΕΣ ΕΓΙΝΕ γνωστο, οτι δεν προσκομι σθηκαν ολα τα εγγραφα συμμετοχης στο σχημα. Παρειχετο, ωστοσο η διαβεβαι ωση, οτι εγινε και ερευνα απο το υπουρ γειο. Ιδου η δηλωση: Οι ξενες εταιρειες της κοινοπραξιας που υπεβαλε την προ σφορα ειναι παγκοσμιως γνωστες, κορυ φαιες στον τομεα τους, μετα και απο κατ' αρχην ερευνα που πραγματοποιησε κατ' εντολην του Αναπληρωτη Υπουργου Βιο μηχανιας η Ειδικη Γραμματεια Αποκρατι κοποιησης . ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ερευνα, ομως, ηταν αυτη; Δεν μπορουσαν οι ερευνητες να ρωτησουν τις ξενες εταιρειες, αν πραγματι μετεχουν στον ομιλο; Αυτα τα στοιχειωδη επρεπε να γινουν πριν προχωρησουν οι υπουργοι στις ανακοινωσεις τους. ΑΛΛΑ ο κ. Ροκοφυλλος δεν αρκεστηκε στην ανακοινωση. Εσπευσε και να θριαμβολο γησει, δηλωνοντας: Η εξελιξη αυτη επι βεβαιωνει την εμπιστοσυνη της διεθνους επιχειρηματικης κοινοτητας για τη σταθε ροτητα και το ευοιωνο μελλον της ελληνι κης οικονομιας, ακομη και στον πολυ δυ σκολο ναυπηγοεπισκευαστικο τομεα, σε πεισμα της γενικευμενης καταστροφολο γιας και απαισιοδοξιας . ΑΛΙΜΟΝΟ. Αν με την ιδια προχειροτητα και ανευθυνοτητα γινονται ολες οι εκτιμη σεις για το ευοιωνο μελλον , τοτε ειναι σιγουρα δυσοιωνο το μελλον της ελληνι κης οικονομιας.

    Μαρια Αυγερινου 31/8

    [9] Δημοσιες σχεσεις

    Περισσοτερο στην προωθη ση των δημοσιων σχεσεων των Ηνωμενων Πολιτειων με την Ελλαδα και λιγοτερο στην εξε ταση των προβληματων σε βα θος, αποσκοπουσε το ταξιδι του Τζ. Στεφανοπουλου στην Αθη να, εκτιμουν συνεργατες του Πρωθυπουργου.

    Ο συμβουλος του Αμερικα νου προεδρου μιλησε ολες αυ τες τις μερες πολυ και για πολ λα, ομως δεν προσεθεσε κατι νεο στην ηδη γνωστη πολιτικη της Ουασιγκτον για την περιο χη. Ακομη και στις κατ' ιδιαν συναντησεις του με τους εκπρο σωπους της ελληνικης κυβερ νησης αλλα και τον ιδιο τον Α. Παπανδρεου, δεν διατυπωσε καποια καινουργια προταση, που θα μπορουσε να ξεμπλοκα ρει τη σημερινη στασιμοτητα.

    Κατα τα αλλα, ηταν πολυ ευ χαρις στις συντροφιες και ιδιως στο δειπνο που του παρεθεσε προχθες το βραδυ ο Πρωθυ πουργος στο σπιτι του (παρα καθησαν επισης οι Τ. Ναιλς, Κ. Παπουλιας και Τ. Χυτηρης). Η ταν μαλιστα τοσο ευχαριστημε νος απο την ατμοσφαιρα, που σηκωθηκε απο το τραπεζι γυρω στη 1 μετα τα μεσανυχτα.

    Δεν γνωριζουμε αν καθησε ο προεδρος μεχρι τοσο αργα, αλ λα εαν, εκτος απο τους γνω στους προβληματισμους της α μερικανικης πολιτικης, η συζη τηση δεν ειχε να προσφερει τι ποτε περισσοτερο εκτος απο τα αστειακια και τα ανεκδοτα που κυκλοφορουν στους διαδρο μους του Λευκου Οικου, δεν πρεπει να ειχε κανενα προβλη μα να αποσυρθει καποια στιγ μη στα ιδιαιτερα διαμερισματα του. Ετσι κι αλλιως, δημοσιες σχεσεις για να προσεγγισει τους Αμερικανους δεν χρειαζε ται ο ιδιος.

    Ευη Ρουβαλη

    [10] Ο παραλογισμος της επιβολης της ειρηνης με 1.600 βομβες

    Ο παραλογισμος της επιβολης της ειρηνης με 1.600 βομβες φαινεται να ανατρεπει το σκηνικο στην πρωην Γιουγκο σλαβια. Συμφιλιωνει τους Σερβους. Ο Καρατζιτς αποδε χεται να τον εκπροσωπησει στις ειρηνευτικες διαπραγ ματευσεις ο Μιλοσεβιτς, ο ο ποιος χαρακτηριζει το αμερι κανικο σχεδιο εγγυηση για την ειρηνη και τονιζει οτι ε χουν σμιγκρυνθει οι διαφο ρες μετα τις συνομιλιες με το Χολμπρουκ. Μια θετικη εξελι ξη που επιβεβαιωσε και ο Κα ρολος Παπουλιας υστερα απο τηλεφωνικη επικοινωνια που ειχε χθες αργα το βραδυ με το Γιουγκοσλαβο ομολογο του. ΣΕΛ. 11, 13

    ΓΚΟΥΤΗΙΟΥ 30/8/95

    [11] Απορριπτει το διαλογο η κυβερνηση

    ΠΑΛΑΙΑ η αμερικανικη θεση που επανελαβε με επιμονη ο Τζορτζ Στεφανοπουλος, δηλω σε χθες ο κυβερνητικος εκπρο σωπος

    Παλαια αμερικανικη θεση χαρακτηρισε ο κυβερ νητικος εκπροσωπος την εμμονη του Τζορτζ Στε φανοπουλου σε ελληνο τουρκικο διαλογο εφ' ο λης της υλης και εξεφρα σε την ελληνικη αρνηση στην αμερικανικη αποψη.

    Επανελαβε μαλιστα την πα λια ελληνικη θεση: Αντικει μενο διαλογου δεν υπαρχει, υπο την εννοια οτι δεν υπαρ χουν ελληνοτουρκικες διαφο ρες οπως επιμενει η Τουρκια. Μονη νομικη διαφορα ειναι η οριοθετηση της υφαλοκρηπι δας. Ολα τα αλλα ειναι μονομε ρεις τουρκικες διεκδικησεις η απειλες της Τουρκιας με λεξι λογιο που απαδει προς το διε θνες δικαιο και το σημερινο ε πιπεδο αναπτυξης της διεθνους κοινωνιας. Απο κει και περα, υ παρχει παντοτε αντικειμενο ε παφων, διαλογου, καλων σχε σεων για θεματα που ειναι ε κτος των οσων ανεφερα η υπο νοησα, δηλαδη οικονομικη συ νεργασια, εμπορικη συνερ γασια, τουρισμος, πολιτισμος. Αυτα ειναι αυτονοητα .

    Ο κ. Βενιζελος για δευτερη συνεχη ημερα επανελαβε οτι ο κ. Στεφανοπουλος μιλησε στην Αθηνα με την ιδιοτητα του ανω τερου συμβουλου του προεδρου των ΗΠΑ για τις γνωστες αμε ρικανικες θεσεις τις οποιες γνωριζει ηδη η ελληνικη πλευ ρα και δεν περιμενει να τις μαθει τωρα . Επισημανε ακο μα οτι ειναι λαθος να εκλαμ βανονται οι δηλωσεις του κ. Στεφανοπουλου ως δηλωσεις που προερχονται απο εκπρο σωπο της ελληνικης ομογε νειας.

    Ο κ. Βενιζελος ανεφερε οτι ο κ. Στεφανοπουλος επεδωσε στον Πρωθυπουργο επιστολη του προεδρου Κλιντον.

    Η επιστολη αυτη αναφερεται σε ολα τα προβληματα κοινου ενδιαφεροντος στην περιοχη και στο ρολο που θελουν οι ΗΠΑ να διαδραματισει η Ελ λαδα. Η επιστολη θα απαντηθει δια της διπλωματικης οδου.

    [12] Με Γκιλμαν

    Τα Βαλκανια, το Κυπριακο και οι ελληνοτουρκικες σχεσεις ηταν τα θεματα που συζητησε χθες ο προεδρος της Επιτροπης Εξωτερικων Σχεσεων του Κο γκρεσου των ΗΠΑ κ. Γκιλμαν, στις διαδοχικες συναντησεις του με τον Πρωθυπουργο και τον υπουργο Εξωτερικων.

    ΓΚΟΥΤΗΙΟΥ 30/8/95

    [13] Θα παει;

    Κυβερνητικο κλιμακιο α ποτελουμενο απο τους Χ. Ροκοφυλλο, Κ. Γειτονα και Ι. Σκουλαρικη προκειται, συμφωνα με πληροφοριες, να επισκεφθει την Πατρα γυρω στις 14 Σεπτεμβριου, προκειμενου να προβει σε ανακοινωσεις σχετικα με την επαναλειτουργια της Πειρα ικης - Πατρα ικης , της Χαρτοποιιας και της χρηματοδοτησης εργων, ο πως το λιμανι και αλλα.

    Η αποφαση, συμφωνα παντα με τις ιδιες πληροφο ριες, παρθηκε σε συσκεψη που πραγματοποιηθηκε στην Αθηνα υπο τον Ακη Τσοχατζοπουλο και στην ο ποια συμμετειχαν ο νομαρ χης Αχαλας Ευστρατιος Σε ρετης, ο περιφερειακος διευθυντης Β. Μανωλοπου λος και ο δημαρχος Αν δρεας Καραβολας.

    Μηπως θα ηταν καλο ο μως, στο κλιμακιο που θα ερθει στην Πατρα να συμ μετεχει και ο γραμματεας του κομματος, ωστε να κα νει κατι για να προστατεψει τους υπουργους στην περι πτωση που τα πραγματα α γριεψουν;

    Γιατι, ο κ. Τσοχατζοπου λος οχι μονο διαθετει δυ ναμεις στο Εργατικο Κε ντρο της πολης, καθως α κουγεται, αλλα και επι πλεον διαθετει τεραστια ε μπειρια ως ... χρονια και χρονια ασπιδα του προεδρου. Παν. Τς.

    [14] Ασ' τα αυτα

    Ο βηχας κι ο ερωτας δεν κρυβονται, λεει η παροιμια. Ετσι, και ο Ευαγγελος Γιαν νοπουλος δεν χανει ευκαι ρια για να εκδηλωσει τα θερμα συντροφικα αισθη ματα που τρεφει για τον προεδρο της Βουλης Απ. Κακλαμανη.

    Αφηστε αυτα τα κα κλαμανεικα , ειπε απευθυ νομενος προς τον προε δρευοντα αντιπροεδρο Παν. Σγουριδη, οταν αρχισε να χτυπαει το κουδουνι, για το τελος της ομιλιας του πρωην υπουργου.

    Κι επειδη δεν βρεθηκε α κομη ο ανθρωπος που θα διακοψει, χωρις κοστος, τον ομιλουντα Γιαννοπουλο, αυτος καταφερε και αντι για δεκα λεπτα μιλησε εικο σι. Π.Η.

    [15] Οι επαλοντες

    Στη Βουλη ολο και περις σοτερο, οταν βεβαιως τα κομματα χρησιμοποιουν ε παλοντες βουλευτες, η συζη τηση γινεται στη διαλεκτο των ειδικων, την υπερ κομματικη. Αποδειξη, η συ ζητηση σε νομοσχεδιο του υπουργειου Εργασιας. Η ει σηγητρια της Ν.Δ. Νικη Τζαβελλα, εκτος απο τα χει ροκροτηματα ολων των πτε ρυγων, απεσπασε για την ο μιλια της τους επαινους των επα ιοντων Λ. Κανελλοπου λου (πρωην γενικος γραμ ματεας της ΓΣΕΕ) και Δ. Πιπεργια (συνδικαλιστης) και του υπουργου Εργασιας Γιαννη Σκουλαρικη. Η ιδια επεκρινε και επαι νεσε αρθρα κατα κρισιν ει δικοτητος (πρωην προεδρος του ΟΑΕΔ γαρ). Μετα ταυ τα, ο προεδρευων Παν. Σγουριδης δεν μπορουσε παρα να εκφρασει την μετ' επαινων ευμενεια του.

    Η διακριση μεταξυ δογ ματικων και ορθοφρονου ντων, ορθου και λαθους, πρυτανευουν. Ειναι μια προοδος σε αποσταση απο τον τρεχοντα λα ικισμο. Γ.Κ.

    ΧΑΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ 30.08.1995

    [16] Μεταφραστες

    Ωστοσο ο Θ. Παγκαλος επιμενει να μην αναφε ρει ονοματα. Αλλο η φωτογραφια και αλλο το ο νομα. Εχει προκληθει απο τη στηλη κατ' επαναλη ψη, αλλα εξακολουθει να σιωπα. Χρειαζεται με ταφραστες και μαλιστα προερχομενους απο αλλα κομματα; Χ.Ψ. Περι ονοματων Ο Θοδωρος Παγκαλος εριξε το σπορο. Και α σχετως του αν ο ιδιος δεν... διεβη τον Ρουβικωνα και δεν ονοματισε τους επιχειρηματιες που, κατ' αυτον, υποχρεωσαν την κυβερνηση να προχωρη σει στην κατασκευη του αεροδρομιου στα Σπατα, τα ονοματα οσων φωτογραφισε ακουστηκαν χθες απο του βηματος της Βουλης.

    Την ετσι κι αλλιως, παντως, εντυπωσιακη του αναφορα σε οσους εχουν τα πετρελαια, τα εκπαι δευτικα προγραμματα, τις επικοινωνιες και τα μπετα, επικαλεστηκαν, για να τους κατονομα σουν, ο επιτιμος αρχηγος της Ν.Δ. Κ. Μητσοτα κης και ο κοινοβουλευτικος εκπροσωπος του ΚΚΕ Μητσος Κωστοπουλος.

    Ο κ. Μητσοτακης, λεγοντας τι ειναι που κα νει νιαου νιαου στα κεραμιδια, ποιος ειναι το μπετον και ποιες ειναι οι τηλεπικοινωνιες, για να σταματησουμε μονο σε δυο , κατονομασε μονον τους επιχειρηματιες Σ. Κοκκαλη και Γ. Μπο μπολα.

    Ο κ. Κωστοπουλος ανεφερε τεσσερα ονοματα, ενα για καθε κατηγορια που φωτογραφισε ο βου λευτης του ΠΑΣΟΚ, σημειωνοντας: Νομιζω οτι ολοι ειμαστε σε θεση να γνωριζουμε και τον κ. Βαρδινογιαννη και τον κ. Κοκκαλη και τον κ. Λα μπρακη και τον κ. Μπομπολα .

    Παντως, ανεξαρτητως του οτι, οπως ειπε και ο κ. Κωστοπουλος, τοσο σοβαρες καταγγελιες θε λουν και αποδειξεις, ειναι θετικο πως στη Βουλη γινεται λογος για προσωπα και καταστασεις που αποτελουσαν εως τωρα ταμπου. Π.Η.

    [17] Αμεση μεσολαβηση με τον Ιωαννη Λατση ωστε το Μαριαννα 9 να παραμεινει κοντα στους αστεγους σεισμοπαθεις,

    Αμεση μεσολαβηση με τον Ιωαννη Λατση ωστε το Μαριαννα 9 να παραμεινει κοντα στους αστεγους σεισμοπαθεις, υποσχεθηκε ο Μ. Εβερτ κατα την επισκεψη του στο Αιγιο. Και αμεσως κυκλοφορησε το καλαμπουρι: Κα λα, πως θα μεσολαβησει; Βρεθηκε ο ανθρωπος που θα τον φερει σε επαφη με τον εφοπλιστη; . Και αυτο το κυκλοφορησαν οχι οι ΠΑΣΟΚοι, αλ λα μητσοτακικοι... Παν.Τς. ! Οι συντακτες της Ε που εμφανιζονται στις τη λεορασεις η τα ραδιοφωνα ειναι αυτονοητο οτι εκφραζουν αποκλειστικα τις δικες τους αποψεις και οχι της εφημεριδας. Το ιδιο, φυσικα, αφορα και τον Τακη Μιχα που μιλησε χθες στο ειδησεο γραφικο δελτιο του Σταρ . Αυτονοητο, βεβαιως, αλλα και απαραιτητο, καμια φορα, να επαναλαμ βανεται. Ε

    Αγγελοπουλου

    [18] Μπερδεματα

    Οπως ειπε ο Πρωθυπουργος..., ανεφερε κα ποια στιγμη χθες ο αναπληρωτης υπουργος Βιο μηχανιας Χρ. Ροκοφυλλος μιλωντας στους δημο σιογραφους. Κι αμεσως παγωσε , οταν συνει δητοποιησε οτι μιλουσε για τον Κ. Σημιτη. Χαμο γελασε, βεβαια, και διορθωθηκαν τα πραγματα, αλλα ειναι καιροι για λαθη; ΝΙ.Κ.

    [19] Πως κρινουν...

    Τελος καλο ολα καλα... με την επισκεψη στην Αθηνα του συμβουλου του προεδρου Μπιλ Κλι ντον, Τζορτζ Στεφανοπουλου. Αναγνωστες της Ε με τηλεφωνηματα τους στα γραφεια της δια τυπωσαν τις αποψεις τους για τη συμπεριφορα α ξιωματουχων της κυβερνησης και κομματων της αντιπολιτευσης κατα τις συναντησεις με το συμ βουλο του Αμερικανου προεδρου. Παραθετουμε μερικες απο τις αποψεις που διατυπωθηκαν:

    Καλοδεχουμενος ειναι στη χωρα μας ο Τζορτζ Στεφανοπουλος, αλλα δεν εξυπηρετει σε τιποτα η δουλοπρεπεια απο την πλευρα της Ελλαδας.

    Η σοβαρη εξωτερικη πολιτικη δεν ασκειται με υποκλισεις υπουργων μπροστα σ' ενα νεαρο συμ βουλο του Αμερικανου προεδρου, που δεν υπο σχεται τιποτα. Γ.ΚΑΝ.

    ΧΑΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ 30.08.1995

    [20] Απλως διευθυνει...

    Προ ετων ο Α. Παπανδρεου, οταν ηταν παλι Πρωθυπουργος, ειχε δηλωσει εγω απλως προεδρευω . Ο κυβερνητικος εκπροσωπος Ε. Βενιζελος, γνω ριζοντας προφανως ιστορια και κανοντας τη δου λεια του, φροντισε χθες να δωσει συνεχεια στην παλια πρωθυπουργικη διακηρυξη.

    Τα πραγματα για τα Ναυπηγεια Σκαραμαγκα δεν συμβαδιζουν με τις κυβερνητικες αισιοδοξες βλεψεις. Αρα ο Πρωθυπουργος επρεπε να μεινει εξω απο τα τεκταινομενα εως οτου ξεκαθαρισουν τα πραγματα.

    Μιλησε γενικως περι ενημερωσεως του Πρω θυπουργου επι των δραστηριοτητων των υπουρ γων και προσθεσε:

    Ο Πρωθυπουργος δεν εκληθη να αποφασισει στο δικο του επιπεδο (...) ειναι ο διευθυνων τις εργασιες της κυβερνησης (...). Θα ασχοληθει ο ταν φθασουμε στο υπουργικο συμβουλιο και στην κυβερνητικη επιτροπη.

    Αξιος ο μισθος του. Τον κρατησε μακρια απο τη φωτια... ΝΙ.Κ.


    [Home] [HR-Net] [Hellenic Recources Institute] [Information Sources - Latest News!] [News Searches] [Organizations] [Feedback] [Usage Statistics]

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
    news2html v2.11 run on Thursday, 31 August 1995 - 14:18:25