Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 98-11-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/11/1998


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση
  • [3] Διαφθορά στην ΕΛΑΣ
  • [4] Προϋπολογισμός
  • [5] Κυπριακό
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Επιτόκια - Εκτιμήσεις

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Ο προϋπολογισμός του 1999, η οικονομική πολιτική, οι αντιδράσεις για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η διαφθορά στην Αστυνομία και το Κυπριακό είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):12.500.000 θύματα των "κινητών" λόγω της ακτινοβολίας (την παραδέχονται και οι εταιρίες).

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): "Εμείς είμαστε το Συνδικάτο του Εγκλήματος". Ομολογία -βόμβα του "εγκέφαλου" Ανδρεάδη. Πώς οργάνωσαν με αστυνομικούς τη ληστεία της ΕΘνικής.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Εκδότες μαστροποί η τραβηγμένη κατηγορία. Ο εισαγγελές άσκησε δίωξη-μαχαιριά στον Τύπο. Ποιοί διώκονται, ποιοί καταζητούνται.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Τριπλάσιοι φόροι απο τις αυξήσεις. Κάθε οικογένεια θα πληρώσει 2,8 εκατ. δρχ. Επιβαρύνσεις 600 δις ελαφρύνσεις 180 δις.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Χάρτινα 800 δημόσια έργα. Εκθεση - σόκ: Ενα στα δύο με σοβαρές κακοτεχνίες. Ποινές και πρόστιμα σε εργολάβους.

    Η ΑΥΓΗ: Δύο σενάρια για τους S-300. Αποθήκευση στην Κύπρο ή εγκατάσταση στην Κρήτη. Σύσκεψη Σημίτη-Κληρίδη στην Αθήνα στις 27 Νοεμβρίου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σκούπα στην αστυνομία. Αλλάζουν και όλοι οι διοικητές τμημάτων. Με εντολή Πετσάλνικου ο νέος αρχηγός έκλεισε τα Τμήματα Ηθών, Λεσχών και Οπλων.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Διέλυσε την παιδεία ο καθηγητής του Μαξίμου Κ. Σημίτης. Εκπαιδευτικοί-φοιτητές-μαθητές και γονείς βγαίνουν στους δρόμους.

    ΕΘΝΟΣ:492 δραπέτες ανάμεσά μας. Λίστα με 30.000 καταζητούμενους έχει η ΕΛΑΣ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Βάζουν στην πρίζα την ηλεκτρική καρέκλα του Αρσένη. Ξεσηκώνεται ο εκπαιδευτικός κόσμος και.. βολεύεται ο Σημίτης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κατάσταση πολιορκίας. Απαγορευμένη ζώνη για ένα 10ήμερο η πρωτεύουσα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ρουσφέτι Δρύ στον εαυτό του. Αποκλειστικό: μείωσε τις αντικειμενικές αξίες στο χωριό του. Στις ευεργετικές διατάξεις το σπίτι του και αγροτεμάχια στον Ποταμό Κέρκυρας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Απόστημα ΕΛΑΣ με όπλα, λέσχες, πορνεία. Ξηλώθηκαν τρία Τμήματα μετά απο φοβερές καταγγελίες για μπίζνες.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Οι αυξήσεις στις συντάξεις όλων των ταμείων. Τι προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης. Απο 2,8%-3% σε ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΑΠ-ΟΤΕ κα -50% πάνω το ΕΚΑΣ.

    ΕΣΤΙΑ: Το "δράμα" με την Παιδεία. Τεράστιες ευθύνες φέρει η Κυβέρνησις.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σε προϊούσα σήψη τα έργα του Δημοσίου. Εκτακτα μέτρα υπο την πίεση της ΕΕ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Προϋπολογισμός-τέστ για Ευρώ και επανεκλογή Σημίτη. Κατατίθεται σήμερα στην Βουλή απο τον Γιάννο Παπαντωνίου.

    ΤΑ ΝΕΑ: Αγωγή δικαστή 700 εκ. για το κλεμμένο παιδί του. Δραματική συνέχεια στον "Αγιο Στυλιανό".

    ΝΙΚΗ: Αλλάζει ήθη το Ηθών. Ξηλώνεται το προσωπικό στα "ευαίσθητα" τμήματα. "Νυστέρι" στη διαφθορά απο τη νέα ηγεσία της ΕΛΑΣ και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δεν πάει άλλο με το χάλι της Παιδείας. Αγωνιστικό ραντεβού σήμερα απο μαθητές-φοιτητές-σπουδαστές.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Κάθαρση στην ΕΛΑΣ με νομοσχέδιο "σκούπα".

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μωρά στο σφυρί. Ξανανοίγει η υπόθεση των παράνομων υιοθεσιών.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Καβγά έφεραν τα ΙΧ, ενώ φθάνει σήμερα στη Βουλή ο νέος προϋπολογισμός που προβλέπει πρόσθετα έσοδα 650 δις δρχ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μας κοροϊδεύει η κυβέρνηση για το Μετρό. Πολύωρη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

    [2] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει οτι "η χαώδης "μεταρρύθμιση Αρσένη" και η εμμονή τής κυβέρνησης να διορίσει τους επιτυχόντες στον επεισοδιακό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ως αναπληρωτές καθηγητές, ενώ εκκρεμούν οι προσφυγές των εκπαιδευτικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκάλεσαν έκρηξη στο ηφαίστειο της Παιδείας".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει οτι "με τον κ. Γερ. Αρσένη να προασπίζεται συνεντευξιαζόμενος τη μεταρρύθμισή του, τη ΝΔ να ομιλεί περί της "μεγαλύτερης επιδρομής προχειρότητας της τελευταίας εικοσαετίας στην εκπαίδευση" και -κυρίως - τους άμεσα ενδιαφερόμενους μαθητές, σπουδαστές και γονείς να βγαίνουν και πάλι στους δρόους η ένταση στο χώρο της εκπαίδευσης κλιμακώνεται με απρόβλεπες συνέπειες".

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει οτι "σε ολόκληρο τον κόσμο, η Παιδεία θεωρείται το "κλειδί" του μέλλοντος. Προϋπόθεσις γαι την προοδο και την επιβίωση στον διαρκώς εντεινόμενο διεθνή ανταγωνισμό, θεωρείται η γνώσις, η αξιοποιίησις της τεχνολογίας και η εξειδίκευσις. Σχεδόν όλες οι χώρες προς αυτήν την κατεύθυνση στρέφουν την πολιτική τους. Ολες πλην μιας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος ) σημειώνει οτι "ενωμένοι και αποφασισμένοι φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί πραγματοπιοούν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας στις 11 το πρωί το πρώτο τους πανσπουδαστικό συλλαλητήριο, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στην εκπαιδυετική μεταρρύθμιση του υπουργείου Παιδείας κ. Γεράσιμου Αρσένη. Η αναταραχή που επικρατεί στον χώρο της Παιδείας τις τελευταίες βδομάδες σηματοδοτείται με συμβολίες καταλήψεις των Πρυτανείων στα Ανώατα και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας".

    [3] Διαφθορά στην ΕΛΑΣ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει οτι "μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα διαφθοράς στην Ελληνική Αστυνομία, η πολιτική και φυσική ηγεσία, αποφάσισε να απομακρύνει όλους ανεξαιρέτως τους αστυνομικούς, απο τα τμήματα Ηθών, Λεσχών και Οπλων και Εκρητικών. Απο σήμερα και στα τρία αυτά τμήματα θα παρουσιαστούν νέοι αξιωματικοί και αστυφύλακες με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών αυτών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει οτι "σαρωτικές αλλαγές σε τρία τμήματα της Ασφάλειας Αττικής, ανακοίνωσε χθές ο νέος αρχηγός του Σώματος Ι. Γεωργακόπουλος με το αιτιολογικό πως δεν προσέφεραν τις αναμενόμενες υπηρεσίες και κατά συνέπεια υπολειτουργούσαν. Μάλιστα, οι συγκεκριμένες ανακοινώσεις έγιναν τη στιγμή που ο στρατηγός αναφερόταν στα μέτρα για την πάταξη της διαφθοράς".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ υποστηρίζει οτι "σε αιφνιδιαστικό "ανασχηματισμό" των αστυνομικών που υπηρετούν σε... ευαίσθητες υπηρεσίες της Ασφάλειας προχώρησε χθές το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Την ίδια ώρα ο εισαγγελέας Πειραιά ζήτησε να ενημερωθεί με στοιχεία για τη δράση των δυνάμεων που πραγματοποιούν συχνούς ελέγχους σε μπάρ και λέσχες".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει οτι "τρία τμήματα της Ασφάλειας τίναξε χθές στον αέρα ο νέος αρχηγός της Αστυνομίας Ι. Γεωργακόπουλςο, αντικαθιστώντας συνολικά 45 αστυνομικούς. Πορνεία, λέσχες και όπλα είναι οι τομείς που κατά κύριο λόγο συνθέτουν το αστυνομικό απόστημα της διαφθοράς. Μεγάλη έρευνα στο τμήμα όπλων και εκρητικών. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν όλες οι άδειες οπλοφορίας, καθώς αθρόες ήταν οι καταγγελίες και για μπίζνες με άδειες".

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων οτι "δεν αποτελεί σύνηθες να "ξηλώνονται" ολόκληρ τμήματα της ΕΛΑΣ απο τον αστυνομικό διευθυντή έως τον τελευταίο αστυφύλακα.. και ασφαλώς η κίνηση αυτή τη ηγεσίας της Αστυνομίας -λίγες μέρες μετά την τοποθέτηση νέου αρμόδιου υπουργού- σηματοδοτεί και την ανησυχία στους κόλπους της... Πολύ περισσότερο που η σαρωτική αντικατάσταση γίνεται στα κατ'εξοχήν ευαίσθητα Τμήματα Ηθών και Λεσχών-Παιγνίων, σε περιορισμένο εριθμό και στο Τμήμα Οπλων και Εκρηκτικών της Ασφάλειας".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, "νέες σαρωτικές αλλαγές αναμένεται να πραγματοποιηθούν εντός των ημερών, στο πλαίσιο της εκστρατείας που ξεκίνησε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την πάταξη της διαφθοράς σην ΕΛΑΣ. Διοικητές πολυδύναμων αστυνομικών τημάτων πρόκετιαι να ξηλωθούν μαζί με αξιωματικούς και κατώτερους αστυνοικούς που υπηρετούν σ'αυτά. Αλλαγές θα γίνουν και σε άλλες υπηρεσίες της Αττικής, της Θεσσαλονίκης αλλά και ολόκληρης της χώρας".

    [4] Προϋπολογισμός

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει οτι "ο αυστηρότερος προϋπολογισμός των τελευταίων χρόνων για το 1999 κατατίθεται σήμερα στην Βουλή και τα βάρη θα σηκώσουν για μια ακόμη φορά μισθωτοί και συνταξιόυχοι. Πέραν της αυστηρής εισοδηματικής πολιτικής που προβλέπει αυξήξεις μόλις στο 2% για μισθωτούς καισυνταξιούχους, ο νέος προϋπολογισμός συμπεριλαμβάνει έσοδα ύψους 10 τρις δρχ προκειμένου να εφαρμοστεί στο έπακρο και να καταφέρει η χώρα μας να εισαχθεί στην Οικονομική και Νομισματική Εκθεση".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει οτι "ο πιο κρίσιμος προϋπολογισμός των τελευταίων ετών, καθώς απο την επιτυχία του θα κριθεί και η ένταξη της χώρας μας στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση (ΟΝΕ) κατατίθεται σήμερα στη Βουλή απο τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννο Παπαντωνίου. Με βάση αυτά τα δεδομένα η οικονομική πολιτική για το 1999 θα έχει ως πρώτη προτεραιότητα τη μείωση του πλθωρισμού στο 2,5%. Για να γίνει αυτό οι αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και στου ςσυνταξιούχους θα είναι ιδιαίτερα σφιχτές. Μόλις 2% και θα δοθεί εφάπαξ απο την αρχή του έτους χωρίς διορθωτικό ποσό στο τέλος".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ υποστηρίζει οτι "αντί των ελαφρύνσεων που υποσχέθηκε το υπουργέιο Εθνικής ΟΙκονομίας, ο προϋπολογισμός προβλέπει φορολογικές επιβαρύνσεις και στασιμότητα σε μισθούς και συντάξεις. Οι επιβαρύνσεις όπως προκύπτουν απο τα προβλεπόμενο έσοδα, θα αυξηθούν κατά 6% με έμμεσους και άμεσους φόρους, ενώ οι ονομαστικές αυξήσεις στους μισθούς δεν πρόκειται να ξεπεράστουν το 2%. Με βάση τα στοιχεία του προϋπολογισμού που κατατίθενται σήμεα στη Βουλή, οι έμμεσοι και άμεσοι φόροι θα φτάσουν τα 9,1 τρισ ποσό που αντιστοιχεί σε φορολογία ύψους 2,8 εκ. δρχ για κάθε ελληνική οικογένεια κατά μέσον όρο".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει οτι "στο ρυθμό της Οικονομίας αναμέντεαι να κινηθεί απο σήμερα η πολιτική ζωή της χώρας, καθώς ο νέος προϋπολογισμός που εκτός απροόπτου, θα κατατεθεί το απόγευμα στη Βουλή, βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος και πριν ακόμη γνωστοποιηθεί το πλήρες περιεχόμενό του, προκαλεί έντονες κοινωνικές αντιδράσεις στο χώρο, κυρίως, των εργαζομένων και των συνταξιούχων".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά οτι "μισό τρισεκατομμύριο δρχ επιπλέον θα είαν ιτο "κοστούμι" που θα κληθούν να πληρώσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι κατά τη διάρκεια του 1999 στα κρατικά ταμεία, ενώ τα εισοδήματα συμπιέζονται στο ελάχιστο (σσ για να επιτευχθούν οι στόχοι του Προγράμματος Σύγκλισης), σύμρωνα με τις προβλέψεις του νέου κρατικού προϋπολογισμού που κατατίθεται σήμεα στη Βουλή απο τον υπουργό Εθνική Οικονομίας και ΟΙκονομικών Γιάννο Παπαντωνίου".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, "προϋπολογισμό σκληρής λιτότητας και στατιστικών τρίκ, προκειμένου να επιτευχθεί η ονομαστική σύγκλιση καταθέτει σήμερα στη Βουλή η κυβέρνηση ενώ θα προηγηθεί συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο νέος Προύπολογισμός προβλέπει την αύξηση των φόρων τουλάχιστον κατά 600 δις με αποτέλεσμα να οδηγεί σε πλήρη εξουσθένωση τους μισθοσυντήρητους και συνταξιούχους που τα τελευταία χρόνια βλέπουν τη φορολογική τους επιβάρυνση να διογκώνεται με ετήσιο ρυθμό που ξεπερνά το 28%".

    [5] Κυπριακό

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει οτι "οι πολύχρονες ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΕΕ με Κύπρο, Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβενία και Εσθονία εισήλθαν απο χτές σε νέα "ουσιαστική" φάση, μετά απο έξι διμερείς συναντήσεις στις Βυξέλλες αλλά για την κυπριακή κυβέρνηση το κλίμα είναι πιο βαρύ, μετά την προχτεσινή "κοινή δήλωση " Γαλλάις, Γεραμανίας, Ολαλνδία ςκαι Ιταλίας, που εξαρτά την ενταξιακή πορεία απο την επίλυση του Κυπριακού".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει οτι "το κρίσιμο θέμα της εγκατάστασης των S-300 θα συζητήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης και ο πρόεδρος Γλ. Κληρίδης, κατά την επίσκεψη του Κύπριου προέδρου στην Αθήνα στις 27 Νοεμβρίου. Κατά τις συνομιλίες των δύο ηγετών, όπου θα λάβουν μέρος επίσης οι ηγσίες των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου, αναμένεται να συζητηθούν οι δύο εναλλακτικές προτάσεις: αποθήκευσης των πυραύλων στην Κύπρο ή εγκατάστασή τους στην Κρήτη".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ προσθέτει οτι "το "προκλητικό μέτωπο" που σχηματίστηκε στην ΕΕ (απο Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ολλανδία) σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου, με την κατάθεση κοινής δήλωσής τους, με την οποία καθιστούν σαφές προς κάθε κατεύθυνση (και με τον πιο επίσημο τρόπο) οτι η πολιτική επίλυση του εσωτερικού προβλήματος της Κύπρου αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της Μεγαλονήσου, δημιουργεί σοβαρούς "τριγμούς" στις σχέσεις Ελλάδας - ΕΕ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης ) υποστηρίζει οτι "κοντράστ συναισθημάτων είχαμε χθές, μετά την απόφαση της ΕΕ στις Βρυξέλλες να ανοίξει το δρόμο για την ένταξη της Κύπρου. Αθήνα και Λευκωσία εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, ενώ η Αγκυρα δυσανασχετεί και ο Ντενκτάς εκτόξευσε τις γνωστές κορώνες περί "παρανομίας" των Ευρωπαίων".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι εκτιμήσεις για τον χρόνο μείωσης των επιτοκίων, η κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή, οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην χώρα μας και η μικρή άνοδος τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: "O προϋπολογισμός της τελικής σύγκλισης - Κεντρικός στόχος, πληθωρισμός στο 2,5% το 1999".

    ΕΞΠΡΕΣ: "Σκληρά" τα επιτόκια, δεν προβλέπεται σύντομα η μείωση τους".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Λ. Παπαδήμος: Μη λύνετε το χειρόφρενο! - Την άλλη Τετάρτη η μείωση του επιτοκίου παρέμβασης".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Μειώθηκαν τα επιτόκια στα δεκαετή ομόλογα - Η αγορά επανήλθε στα επίπεδα πριν από την κρίση".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πολιορκείται η Τράπεζα Ελλάδος για να πέσουν τα επιτόκια - Πρόβλεψη για επιτόκιο χορηγήσεων 9-10% και καταθέσεων 4% το 1999".

    [7] Επιτόκια - Εκτιμήσεις

    Η ΕΞΠΡΕΣ αναφέρει ότι: "Οι θιασώτες της "εδώ και τώρα" μείωσης των παρεμβατικών επιτοκίων της Τραπέζης της Ελλάδος θα απογοητευθούν και σήμερα, δεδομένου ότι δεν προβλέπεται μείωση των επιτοκίων τουλάχιστον για το επόμενο επταήμερο. Ασφαλείς δημοσιογραφικές πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι η κρίσιμη απόφαση του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής θα ληφθεί την επόμενη Τετάρτη, 18 τρέχοντος μηνός".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Wednesday, 11 November 1998 - 9:02:21 UTC