Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-06-30

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/06/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Θανατική καταδίκη Οτσαλάν
  • [3] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση
  • [4] Εξυγίανση Ολυμπιακής
  • [5] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] ΔΝΤ - Ελληνική οικονομία

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η απόφαση για θανατική καταδίκη Οτσαλάν, η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και η εξυγίανση της Ολυμπιακής είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Πρόωρες λίστες και..προσαρτήσεις. Οι εκλογές τελείωσαν, ζήτω οι εκλογές.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Αλλάξτε το νόμο Αρσένη. Εκρηξη και στο ΠΑΣΟΚ για την αποτυχία 20.000 μαθητών.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Καταδίκη Οτσαλάν. Είς Θάνατον (Κ. Σημίτης). Ατάραχος και με στάση ηγέτη άκουσε την απόφαση ο ΑΠΟ.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Γενικές εξετάσεις σε γενικό μπάχαλο. Εν μέσω χάους στην Α και Β Λυκείου αρχίζουν πανελλήνιες.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Το ΔΝΤ προτείνει στην κυβέρνηση Μείωση μισθών-συντάξεων και λιτότητα χωρίς ημερομηνία λήξεως.

    Η ΑΥΓΗ: Τα δημοκρατικά δικαιώματα στην αγχόνη. Οι στρατοκράτες της Αγκυρας καταδίκασαν σε θάνατο τον Οτσαλάν.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Χτύπημα της ΜΙΤ περιμένουν οι αρχές ασφαλείας. Συναγερμός σε Αστυνομία-ΕΥΠ για να αποτρέψουν τουρκική προβοκάτσια.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Προτάσεις- σοκ για τους μισθούς. Μετά τα καλά νέα η ώρα του λογαριασμού.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ο Οτσαλάν εφιάλτης στο Μαξίμου. Η θανατική καταδίκη του ΑΠΟ ανοίγει την υπόθεση που "έκλεισε" η Εξεταστική.

    ΕΘΝΟΣ: Εξετάσεις των ρεκόρ. Απο αύριο οι τελευταίες πανελλήνιες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στο "πιάτο" το κεφάλι του Οτσαλάν... και στο "ταψί" όλοι εμείς. Σχέδιο... μπακλαβάς για την ευρύτερη περιοχή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Χρέη μαμούθ στα νοσοκομεία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ο νόμος του... Λιντς στην Ολυμπιακή. Απειλεί με λουκέτο πριν ακόμα αναλάβει ο Αγγλος μάνατζερ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Είς Θάνατον και η δικαιοσύνη. Παγκόσμια κατακραυγή κατά απόφασης για Οτσαλάν -πλήν ΗΠΑ.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Νέο δόγμα για τις ιδιωτικοποιήσεις. Μέχρι και το 50% των δημοσίων επιχειρήσεων σε ιδιώτες.

    ΕΣΤΙΑ: Οι νέοι στόχοι για την Ολυμπιακή. Δηλώσεις του Ρόντ Λύντς στους Φάϊνάνσιαλ Τάϊμς.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Νέο σήμα κινδύνου για τα αθρόα δάνεια. Δραστική περιστολή αξιώνει η Τράπεζα της Ελλάδος.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Συγγνώμη Απο. Αντιμέτωπος με τον δήμιο ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

    ΤΑ ΝΕΑ: Με την αγχόνη χτυπά την πόρτα της Ευρώπης η Τουρκία. Ολοι ζητούν να μην εκτελεσθεί ο Οτσαλάν, πλήν ΗΠΑ.

    ΝΙΚΗ: Μπούμερανγκ για Τουρκία. Η καταδίκη του Οτσαλάν ανοίγει τους "ασκούς του Αιόλου".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δυναμώνει η επίθεση στους λαούς της περιοχής. Σε θάνατο δι'απαγχονισμού η απόφαση για τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Η μεγάλη ευκαιρία. Μετά την επιλογή της Θεσσαλονίκης ως έδρας της ανασυγκρότησης, ήρθε η ώρα των φορέων.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στην αγχόνη και η Τουρκία. Η Τουρκία σε σταυροδρόμι μετά την απόφαση για τον Οτσαλάν.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Μεγάλη ευκαιρία. Η Θεσσαλονίκη ορίστηκε κέντρο της ΕΕ για την ανασυγκρότηση του Κοσόβου.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πρώτη κυρία των Βαλκανίων η Θεσσαλονίκη.

    [2] Θανατική καταδίκη Οτσαλάν

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει οτι "με το εξωφρενικό επιχείρημα "δεν χρειάζονται μάρτυρες για να αποδειχθεί αν ο ήλιος ανατέλλει ή δύει", ο πρόεδρος του δικαστηρίου επιχείρησε να δικαιολογήσει την καταδίκη σε θάνατο του Οτσαλάν και της δικαιοσύνης. Μια απόφαση που καταδίκασε όλος ο κόσμος, εκτός του Κλίντον. Οι Ευρωπαίοι προειδοποιούν την Τουρκία να ξεχάσει την ΕΕ, αν εκτελέσει τον Οτσαλάν, ενώ το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάλεσε την Αγκυρα να μην εκτελέσει την ποινή".

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων οτι "και αυτή η Τουρκία, με τα "στημένα" δικαστήρια και τις ειλημμένες αποφάσεις... όπως -τώρα- της θανατικής καταδίκης του κούρδου ηγέτη Οτσαλάν... Διεκδικεί την είσοδό της στην Ενωμένη Ευρώπη! Και όσοι - τώρα - εκφράζουν τη λύπη τους γιατί - τάχα- περίμεναν πώς το τουρκικό δικαστήριο θα απέφευγε την επιβολή της εσχάτης των ποινών... Καλό θα ήταν να θυμηθούν πως η αγχόνη έχει στηθεί πολλές φορές".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, "η χθεσινή απόαφση του τουρκικού στρατοδικείου ήταν, εν πολλοίς, αναμενόμενη: "Θάνατος δι'απαγχονισμού" για τον Αμπ. Οτσαλάν. Τα δύσκολα για το στρατοκρατικό κατεστημένο της Αγκυρας όμως μόλις τώρα αρχίζουν. Ενώ η δίκη του ηγέτη του ΡΚΚ θα επαναληφθεί σε δεύτερο βαθμό και η εκτέλεση ή μη της ποινής θα κριθεί τελικά απο το Κοινοβούλιο της χώρας, η Τουρκία ήδη εμφανίζεται "όμηρος" της απόφασης του δικαστηρίου".

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά οτι "οι "ασκοί του Αιόλου" ανοίγουν για την Τουρκία. Η ποινή του θανάτου που επέβαλε το δικαστήριο του Ιμραλί σοτν Αμπντουλάχ Οτσαλάν προκαλεί ήπιες αντιδράσεις στην Ευρώπη, οι κυβερνήσεις της οποίας περιορίστηκαν να εκφράσουν τη λύπη τους και να καλέσουν την τουρκική κυβέρνηση να μην εκτελέσει την απόφαση, ενώ οι ΗΠΑ ανρούνται να τη σχολιάσουν καθώς η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ γράφει οτι "είς Θάνατον με συνυπογραφή του Κώστα Σημίτη. Η αγχόνη, που ο "Αττίλας" ετοιμάζει για τον Κούρδο ηγέτη Α. Οτσαλάν, έχει και τη σφραγίδα αυτής της κυβέρνσηης, που δεν τόλμησε να σταθεί όρθια. συμβιβάστηκε, ταυτίστηκε με την "προδοσία" και παρέδωσε έναν αγωνιστή. Αυτή η κυβέρνηση σήμεαρ στήνεται σητν "αγχόνη" μαζί με τον Κούρδο ηγέτη. Γιατί η Ελλάδα και οι Ελληνες με τη στάση τους απέδειξαν οτι δεν είναι "ραγιάδες".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει οτι "η καταδίκη του Κούρδου ηγέτη είς θάνατον, είανι πλέον γεγονός. Η ηγετική τάξη της Αγκύρας κατέληξε στην συγκεκριμένη απόφαση και αυτήν ακριβώς ανεκοίνωσε το τουρκικό "δικαστήριο". Σύμφωνα με το τουρκικό ποινικό σύστημα, ο Οτσαλάν έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση, ο πρόεδρος, όμως του δικαστηρίου έσπευσε να δηλώσει οτι σε καμία περίπτωση η ποινή του δεν πρόκειται να μεταβληθεί σε ισόβια, καθώς ευθύνες, όπως υποστήριξε, για τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων".

    ΤΟ ΒΗΜΑ ισχυρίζεται οτι "σε αντίθεση με τον Λευκό Οίκο που δεν σχολίασε την είς θάνατον καταδίκη του κ. Αμπντουλάχ Οτσαλάν απο τουρκικό δικαστήριο, οι Ευρωπαίοι ηγέτες προειδοποίησαν την Αγκυρα οτι τυχόν εκτέλεση της ποινής θα ελαχιστοποιούσε τις έτσι και αλλιώς επισφαλείς προοπτικές της για ένταξη στην ΕΕ".

    [3] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ γράφει οτι "η πανελλήνια υστερία που σημαδεύει τη διεξαγωγή των Γενικών εξετάσεων γιατ ην εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ βρίσκεται σε ύφεση εφέτος, παρότι αύριο αρχίζει η τελική δοκιμασί ατνω μαθητών - που είανι και η τελευταία υπο τη σημερινή μορφή της. Η κοινή γνώμη δενέπαψε να ενδιαφέρεται για τις άλλοτε "πανελλήνιες". Απλώς η διεξαγωγή τους συμπίπτει με το πανελλήνιο "μπάχαλο" που επικρατεί σε ολόκληρο το Λύκειο, λόγω της εφαρμογής των "μεταρρυθμιστικών " σχεδίων του υπουργείου Παιδείας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος ) υποστηρίζει οτι "τη σημαία της επανάστασης κατά του νόμου Αρσένη παρίνουν τώρα και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με έκγυρες πληροφορίες, πολλές νομαρχιακές επιτροπές του ΠΑΣΟΚ με επιστολές τους προς τον γραμματέα του Κινήματος κ. Κώστα Σκανδαλίδη, αλλά και 25 βουλευτές του Κινήματος που εκπροσωπούν όλες τις τάσεις, έχουν απευθυνθεί στο πρωθυπουργικό γραφείο, ζητώντας εδώ και τώρα αλλαγή του αντιεκπαιδευτικού νόμου Αρσένη".

    Το ΕΘΝΟΣ εκτιμά οτι "ρεκόρ υποψηφίων και ρεκόρ εισακτέως σημειώνεται στις φετινές γενικές εξετάσεις που είναι και οι τελευταίες. Οι υποψήφιοι φοιτητές φτάνουν τους 179.285 και οι εισακτέοι στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ τους 70.674. Οι πιθανότητες επιτυχίας είναι στατιστικά 1/2,5. Πρόκειται για τον ευνοϊκότερο συσχετισμό όλων των εποχών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει οτι "με το μάθημα της Εκθεσης - κοινό για τις τρείς πρώτες δέσμες - αρχίζουν αύριο οι Γενικές Εξετάσεις για την εισαγωγή των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Φέτος είναι η τελευταία χρονιά που ισχύει η διαδικασία αυτή καθώς απο την επόμενη χρονιά οι υποψήφιοι θα εξασφαλίζουν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ με το βαθμό του Εθνικού Απολυτηρίου".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ ισχυρίζεται οτι "τη σκυτάλη του εξεταστικού μαραθώνιου παίρνουν αύριο οι 179.285 υποψήφιοι των Γενικών Εξετάσεων που θα διεκδικήσουν 70.694 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με την επεξεργασία των στοιχείων του υπουργείου Παιδείας, οι υποψήφιοι της Α και Γ Δέσμης έχουν περισσότερες πιθανότητες να εισαχθούν στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ. "Ομηρικές" μάχες αναμένεται όμως να δώσουν οτι υποψήφιοι της Β και Δ δέσμης αφού τα ποσοστά επιτυχίας είναι ιδιαίτερα χαμηλά".

    [4] Εξυγίανση Ολυμπιακής

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει οτι "νομικά κενά, απεργιακές κινητοποιήσεις και σφοδρές επικρίσιες απο το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης θέτουν σε κλοιό αμφισβήτησης τη σύμβαση παραχώρησης της διοίκησης της Ολυμπιακής σε British Airways και Speedwing, η οποία υπεγράφη άρον άρον λίγο πριν απο τα μεσάνυχτα της Δευτέρας".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει οτι "μέσα σε έντονο κλίμα αμφισβήτησης της "νομιμότητας" στην υπογραφή της σύμβασης ΟA-Speedwing απόρροια της μη εκ των προτέρων έγκρισής της απο το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας, το προσωπικό του Εθνικού Αερομεταφορέα πραγματοπιοεί αύριο την πρώτη 24ωρη κινητοποίησή του "κόντρα" στην έλευση του ξένου manager".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "ριζική αλλαγή της σημερινής φιλοσοφίας και των στόχων της ΟΑ αναμένεται οτι θα επιδιώξη ο 50ετής Σκωτζέζος Ρόντ Λύντς, που κατά πάσαν βεβαιότητα θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος του εθνικού μας αερομεταφορέως. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει απο τις δηλώσεις στους Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς του ιδίου του κ. Λύντς, πρώην υπευθύνου της British Airways για τη Νότιο Ευρώπη και εν συνεχεία διευθυντού των τεχνικών υπηρεσιών του BBC".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει οτι "ο Σκοτζέζος Ρόντ Λίντς θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβολος της Ολυμπιακής. Πριν ακόμη αναλάβει τα καθήκοντά του έδωσε... δείγμα γραφής με συνέντευξή του σε βρετανική εφημερίδα. "Θα βάλω λουκέτο στην Ολυμπιακή, είπε αν δεν γίνω αποδεκτός", εμφανώς ενοχλημένος γιατί οι Ελληνες είπαν οτι είναι Αγγλος! Πάντως η αποικιοκρατικού τύπου σύμβαση που υπέγραψε νύχτα η ελληνική κυβέρνηση του δίνει δικαιώματα "ζωής και θανάτου" επί της εταιρίας και των εργαζομένων".

    [5] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει οτι "ισχυρούς κλυδωνισμούς ακόμα και στην ίδια την κυβέρνηση προκαλεί η αιφνίδια κίνηση για το νέο κύκλο ελληνοτουρκικού ιδαλόγου, που χωρίς σαφή ατζέντα και στοιχειώδη αλλαγή της τουρκικής πολιτικής ξεκινάει σήμερα με τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζέμ στη Νέα Υόρκη".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) γράφει οτι "χωρίς να έχει προηγηθεί σοβαρή προετοιμασία, ή έστω να υπάρχει μια προσυμφωνηθείσα ατζέντα συνομιλιών, οι υπουργοί εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας αναμένεται να συναντηθούν σήμερα στη Νέα Υόρκη. Το πιθανότερο είναι να διαπιστωθεί εκ νέου η ήδη γνωστή διαφορά απόψεων και να αποκρούσει απλώς η Αθήνα τις αβάσιμες τουρκικές διεκδικήσεις".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται οτι "κρυφές συμφωνίες για το Κυπριακό και το Αιγαίο που προβλέπουν είς μεν την Κύπρο αποστρατιωτικοποίηση και ανάληψη του στρατιωτικού ελέγχου απο το ΝΑΤΟ, είς δε το Αιγαίο την υπογραφή κοινού συμφώνου για το καθεστώς των βραχονηδίσων, το οποίο στη συνέχεια θα λειτουργήσει ως "συνυποσχετικό" προς το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, πρόκειται να συζητήσει στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου στη συνάντηση που έχει σήμερα με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζέμ".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "μια μέρα ακριβώς μετά την καταδίκη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν σε θάνατο, η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας στη Νέα Υόρκη αποκτά ξεχωριστό συμβολισμό και ιδιαίτερη σημασία, αν σκεφτεί κανείς οτι οι δύο υπουργοί θα συζητήσουν κυρίως το θέμα της "τρομοκρατίας". Πολύ περισσότερο αν ληφθεί υπόψη οτι έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για τη σύναψη συμφωνίας μεταξύτ ων δύο κυβερνήσεων για το θέμα αυτό".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει οτι "στη σκιά της έκδοσης της καταδικαστικής απόφασης για τον ηγέτη των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτσαλάν πραγματοποιείται σήμερα, στη Νέα Υόρκη, η συνάντηση του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζέμ. Η συνάντηση που πραγματοποιείται στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών, οι οποίοι θα αποτελέσουν ένα είδος συμβουλευτικού οργάνου για τον γγ του ΟΗΕ θεωρείται ως η έναρξη της διαδικασίας επαναπροσέγγισης μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία, η πορεία των ερευνών του εισαγγελέα στο Χρηματιστήριο, οι γενικές συνελεύσεις της Eurobank και της Ιονικής και οι εκτιμήσεις για τον χρόνο μείωσης των επιτοκίων είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού Τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: "Βγήκαν μαχαίρια" στη Σοφοκλέους μετά την εισαγγελική παρέμβαση".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αναστέλλεται η μείωση των επιτοκίων - Εκτακτα μέτρα για τα δάνεια".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Πάγος" στις έρευνες από τον Γ. Παπαντωνίου - "Φούσκες", έμμεσες βολές για την εισαγγελική παρέμβαση".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Οι βαθιές τομές που ζητάει το ΔΝΤ παρ'ότι προεξοφλεί την ένταξη στην ΟΝΕ".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Πόκερ για τρείς με "έπαθλο" την Τρ. Εργασίας - Αβέβαιη η έκβαση της προσπάθειας Λάτση".

    [7] ΔΝΤ - Ελληνική οικονομία

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι: "Παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας για μεγαλύτερη φιλελευθεροποίηση στους μισθούς, για μείωση των αποδοχών των νεοεισερχομένων στο ασφαλιστικό σύστημα, για επίσπευση των αλλαγών και στην απελευθέρωση των κλάδων όπου υπάρχουν ακόμη περιορισμοί συνιστά με αποφασιστικό τρόπο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο προσχέδιο της έκθεσης που παρέδωσε στο υπουργό Εθνικής Οικονομίας".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 30 June 1999 - 9:17:46 UTC