Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-01-21

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/01/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΝΔ
  • [04] Κυπριακό
  • [05] Αγρότες
  • [06] Κυβέρνηση - έργα
  • [07] Σεισμός-Πληροφορίες
  • [08] ΕΕ-Ναύπλιο- Διαδηλώσεις
  • [09] Υπόθεση εκβιασμών
  • [10] Ελληνική προεδρία-Ιράκ
  • [11] έρευνες-Τρομοκρατία
  • [12] Β'ΚΠΣ
  • [13] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/01/2003

    Οι καταθέσεις για εκβιασμούς επιχειρηματιών, οι έρευνες για την εξάρθρωση όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων, το Κυπριακό και οι συνομιλίες του πρωθυπουργού με τον επικεφαλή των επιθεωρητών του ΟΗΕ στο Ιράκ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 800.000 ιδιοκτήτες χτίζουν με το νέο Δασονόμο. Ολες οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Χάπια θανάτου. Τα ''έκσταση'' πνίγουν τους νέους τη νύχτα. Σπείρες εμπόρων - δολοφόνων πουλάνε ανενόχλητες το ναρκωτικό στα κλαμπ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Χρονόμετρο σε εφοριακούς και τζογαδόρους...Παίζουν με τα ρολόγια εφορίες και ΟΠΑΠ.

    Η ΑΥΓΗ:+500% το κόστος της Περιμετρικής Πατρών. Ενόχληση Μπαρνιέ για το ράλι υπερβάσεων στα Δημόσια έργα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μαύρες τρύπες σε 11 ΠΑΕ. Ελεγχος για να μάθουμε πως πλούτισαν οι παράγοντες του ποδοσφαίρου και οι διαιτητές.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Καβγάς για το ωράριο. Αντιδράσεις για τις ρυθμίσεις του 2004. Ποιοι λένε ''ναι'' και ποιοι ''όχι'' για την τρίμηνη απελευθέρωση.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Βουνά από χάπια θανάτου στα ορθάδικα. Ολη η αλήθεια για τον εφιάλτη που χτυπάει την πόρτα μας.

    ΕΘΝΟΣ:2.908 θέσεις στο δημόσιο με 7 διαγωνισμούς. Οι προκηρύξεις, οι ειδικότητες, οι προθεσμίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Με ένα σπάρο πολλά...τρυγόνια σκοπεύουν οι δόλιοι! Στόχος του κυβερνητικού Χαλκείου Λασπολογημάτων (και) η Γιάννα, αφού είχε ανέβει αρκετά ψηλά και ''έπρεπε'' να την ...κοντύνουν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: 20 χρόνια για ένα έργο 18 χιλιομέτρων. Εγκαίνια με επίθεση εφ΄όλης της ύλης εναντίον της ΝΔ από τον Κ. Σημίτη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 3.540 θέσεις σε υπουργεία, δήμους και ΔΕΚΟ. Νέα προκήρυξη για 391 προσλήψεις μονίμων στον ΟΤΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Και ''Αγιων'' εκβιασμοί. Καταιγιστικά στοιχεία στον εισαγγελέα.

    ΕΣΤΙΑ: Ζήτημα νομικής τάξεως. Ο πρωθυπουργός και το ημερολόγιο.

    Espresso: Μελέτη-φωτιά προειδοποιεί για σεισμό 7 Ρίχτερ! Συναγερμός στην Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πέντε κρυφές καταθέσεις από γνωστούς επιχειρηματίες. Πολλές παράμετροι στους εκβιασμούς.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Σημαντικές καταθέσεις. ...Αν αναμονή της Γιάννας Αγγελοπούλου και της Μαριάννας Λάτση.

    ΤΑ ΝΕΑ: Εκβίαζαν και 4 Μητροπολίτες. Νέα τροπή στην έρευνα του Εισαγγελέα.

    ΝΙΚΗ:Η μάχη του μπετόν. Κόντρα ΠΑΣΟΚ- ΝΔ για τα μεγάλα έργα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κάλεσμα διαλόγου και κοινής δράσης. Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

    Traffic News: Καταιγίδα από αγωγές. Ομάδα δικηγόρων ετοιμάζει πυρετωδώς τα έγγραφα.

    Η ΧΩΡΑ: Σικάγο. Βγαίνουν στη φόρα και άλλα άπλυτα της Ολυμπιάδας και ήδη γινόμαστε ρεζίλι διεθνώς.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Και ιεράρχες θύματα εκβιασμών. Μετά τους επιχειρηματίες.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Και...μίζες στο χάρτη της διαφθοράς. Η ΝΔ καταγγέλλει καταλήστευση των Ενόπλων Δυνάμεων.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Παρέμβαση για τα έργα στην Αγίου Δημητρίου από τον Γ. Πασχαλίδη. Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των χιλιάδων οδηγών.

    [03] ΝΔ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι ''με δεδομένο ότι από τις δημοσκοπήσεις προκύπτει μετακίνηση του 8% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς τη ΝΔ ο πρόεδρος της ΝΔ επιθυμεί τον εμπλουτισμό των συνδυασμών και με υποψηφίου που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ''.

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ,''με κορόνες κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς , χωρίς βέβαια να αγγίζει την ουσία και όξυνση των ''αντιπολιτευτικών'' τόνων επιχειρεί η ηγεσία της ΝΔ να ξεφύγει από τα αδιέξοδα που απορρέουν από την ''εφ΄όλης της ύλης' ταύτισή της με την εφαρμοζόμενη πολιτική''.

    [04] Κυπριακό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει ότι με το νέο πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας, τον ΟΗΕ αλλά και τους διαμεσολαβητές για το Κυπριακό τα έβαλε ο Ραούφ Ντενκτάς προσπαθώντας να σταματήσει τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Σηκώνοντας του τόνους ο Ραούφ Ντενκτάς σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Milliyet έκανε λόγο για ''πισώπλατα μαχαιρώματα'' και ''παραφωνίες'' από την Αγκυρα''.

    Η TRAFFIC NEWS προσθέτει ότι ''σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές στο πλαίσιο των εντατικών συνομιλιών παρουσίασαν τα θέματα επί των οποίων επιθυμούν τροποποιήσεις στο πλαίσιο του σχεδίου Αννάν τα οποία όμως και επιφυλάχθηκαν να μελετήσουν και σε επόμενες συναντήσεις που θα έχουν μεταξύ τους και πιθανόν μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε ο κ. Κληρίδης με τον Ραούφ Ντενκτάς''.

    [05] Αγρότες

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι ''με δυναμικές κινητοποιήσεις θα αντιδράσουν οι αγρότες κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας . Στις 23 Ιανουαρίου στη Καρδίτσα και στα Τρίκαλα θα δώσουν βροντερό ''παρών'' ενώ οι διαμαρτυρίες θα κορυφωθούν με συλλαλητήριο στις 2 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια της Agrotika στη Θεσσαλονίκη''.

    [06] Κυβέρνηση - έργα

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι ''ολομέτωπη επίθεση στη ΝΔ για τη σκανδαλολογία της στον τομέα των μεγάλων έργων εξαπέλυσε χθες από την Πάτρα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ενώ παράλληλα ανακοίνωσε και επισήμανε ότι η ζεύξη Ρίού - Αντιρρίου θα είναι έτοιμη να παραδοθεί προς χρήση δύο τουλάχιστον μήνες πριν από το προγραμματισμένο ώστε να περάσει πάνω από αυτή η φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004''.

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι '' προσπάθεια αμαύρωσης της αδιαμφισβήτητης πραγματικότητας ότι σημαντικά αναπτυξιακά έργα ολοκληρώνονται και παραδίδονται προς χρήση καταλόγισε χθες στη ΝΔ ο πρωθυπουργός, ο οποίος επισκέφθηκε την ευρεία παράκαμψη της Πάτρας και τους πυλώνες της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου''.

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, ''μετά την Αττική Οδό που το κόστος της ξεπέρασε το 1 τρις δρχ (ενώ είχε προϋπολογισθεί 300 δις δρχ) άλλη μία οδός η Περιμετρική Πατρών μισοτελειωμένη, εγκαινιάζεται από τον πρωθυπουργό με ράλι υπερβάσεων''.

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει ότι ''τα δημόσια έργα μεγάλης ή συνήθους κλίμακος θα έπρεπε να είναι εντεταγμένα σε ένα συγκροτημένο πρόγραμμα κυβερνητικής δράσεως με στόχο την ανάπτυξη μέσα σε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού. Ενα τέτοιο πλαίσιο θα επενεργούσε θετικά και στην αναπτυξιακή προσπάθεια και στην εξύψωση του ποιοτικού επιπέδου των έργων αλλά και στην γενικώτερη εξυγίανση της αγοράς''.

    [07] Σεισμός-Πληροφορίες

    Η ESPRESSO αναφέρει ότι ''συναγερμός σήμανε την περασμένη βδομάδα στην Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου, ύστερα από έρευνες επιστημονικής ομάδας που προβλέπει σεισμό μέχρι και 7 Ρίχτερ σε συγκεκριμένη περιοχή της χώρας ( η ''Espresso'' έχει γνώση της περιοχής, αλλά δεν την αναφέρει για ευνόητους λόγους) . Στην Επιτροπή έφτασαν δύο μελέτες και σε ελάχιστο χρόνο, στις 13 Ιανουαρίου συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη με την παρουσία όλων των μελών της για να εξεταστούν τα στοιχεία των μελετών''.

    [08] ΕΕ-Ναύπλιο- Διαδηλώσεις

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι ''πρόβα τζενεράλε στις εκδηλώσεις κατά της παγκοσμιοποίησης, που ετοιμάζονται στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου - που αυτή τη φορά παίρνουν και αντιπολεμικό χαρακτήρα- θα αποτελέσουν οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται την Παρασκευή στο Ναύπλιο''.

    [09] Υπόθεση εκβιασμών

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει οτι ''στο πιο κρίσιμο στάδιο εισήλθε αυτή την εβδομάδα η έρευνα της Δικαιοσύνης για το κύκλωμα των εκβιαστών, καθώς τις αμέσως επόμενες ώρες αναμένεται να καταθέσουν σημαντικές προσωπικότητες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας, μεταξύ των οποίων η Γιάννα Αγγελοπούλου και η Μαριάννα Λάτση''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει οτι ''ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν οτι στον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών κ. Δημ. Παπαγγελόπουλο έχουν καταθέσει μυστικά, πέραν των κ. Αγγελόπουλου, Βαρδινογιάννη και των αδελφών Μαμιδάκη, πέντε ακόμη επώνυμοι επιχειρηματίες και στις επόμενες ημέρες πρόκειται να καταθέσουν και άλλοι, οι οποίοι δεν επιθυμούν τη δημοσιότητα στην παρούσα φάση της προκαταρκτικής εξέτασης. Επίσης, πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες να καταθέσουν και τέσσερις μητροπολίτες οι οποίοι φέρονται να έχουν εκβιαστεί από ''εκδότες''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά οτι ''καθημερινά, πάντως, ο εισαγγελέας γίνεται δέκτης πολλών ανυπόγραφων επιστολών, οι οποίες καταγγέλλουν συγκεκριμένες περιπτώσεις εκβιασμών, με δράστες άλλοτε δημοσιογράφους, άλλοτε επιχειρηματίες και άλλοτε τρίτα πρόσωπα''.

    Η ΧΩΡΑ γράφει οτι ''μια σειρά από αγωγές (ύψους 89 δις. δρχ) και ασφαλιστικά μέτρα αναμένεται να καταθέσει τις επόμενες ημέρες ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας ''Ελεύθερη Ωρα'', Γρηγόρης Μιχαλόπουλος''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται οτι ''στόχος του κυβερνητικού Χαλκείου Λασπολογημάτων (και) η Γιάννα, αφού είχε ανέβει αρκετά ψηλά και ''έπρεπε'' να την... κοντύνουν''.

    [10] Ελληνική προεδρία-Ιράκ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει οτι ''σε βαθιά νερά έπεσε χθες η ελληνική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση καθώς ύστερα από έναν πρώτο γύρο επαφών με τους Ευρωπαίους εταίρους εξέφρασε δημοσίως την άποψη οτι συμμερίζονται οι περισσότεροι εταίροι για την κρίση στο Ιράκ, οτι απαιτείται η έκδοση ενός νέου ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας πριν κλιμακωθούν τα μέτρα εναντίον της Βαγδάτης''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει οτι ''αποστάσεις ασφαλείας -τακτική που αν μη τι άλλο σώζει και τα προσχήματα- από την επαπειλούμενη ανάληψη στρατιωτικής δράσης της Ουάσιγκτον με, ή χωρίς άλλοθι εναντίον του Ιράκ, πήρε χθες δια στόματος του κ. Παπανδρέου η ευρωπαϊκή οικογένεια, ξεκαθαρίζοντας οτι το υφιστάμενο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας δεν επαρκεί για μια τέτοια ενέργεια''.

    [11] έρευνες-Τρομοκρατία

    Το ΒΗΜΑ επισημαίνει οτι ''αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ισχυρίζονται οτι έχουν πλέον σχηματίσει πλήρη εικόνα για τη σύνθεση των τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα, και συνεπώς επίκειται νέος κύκλος συλλήψεων. Η οργάνωση ''Επαναστατικοί Πυρήνες'', που έδρασε την περίοδο 1997-2001, είναι πρώτη στο ''πρόγραμμα'' ενώ για τον ΕΛΑ κύκλοι της Αντιτρομοκρατικής υποστηρίζουν οτι έχουν χαρτογραφήσει τη δομή και τη δράση του από το 1975 ως το 1995. Οσον αφορά την ''1η Μάη'', η Αστυνομία θεωρεί οτι έχει αναδειχθεί η εμπλοκή τεσσάρων ατόμων''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει οτι ''έρευνες για να βρεθούν οι τρομοκράτες που οργάνωναν την απαγωγή Λάτση, αλλά και για να αποτραπεί η ενέργεια έκανε η ΕΛΑΣ το 1995. Αυτή η πληροφορία περιλαμβάνεται στις εκθέσεις του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τα ''αρχεία της Στάζι''. Εκθέσεις οι οποίες παραδόθηκαν τότε στον Ανδρέα Παπανδρέου''.

    [12] Β'ΚΠΣ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπογραμμίζει οτι "αγωνιούν να μάθουν αν τα "υπόλοιπα" του Β'ΚΠΣ, που αγγίζουν τα 500 δις. δρχ θα αρχίσουν να εισρέουν στα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου ή θα "κοπούν" από τις Βρυξέλλες. Ο υπουργός Ν. Χριστοδουλάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφώνησε χθες με τον κ. Μπαρνιέ, στις Βρυξέλλες, να επιταχυνθούν οι ρυθμοί εξέτασης των φακέλων - αντιστοιχούν στο 40% του συνόλου - των έργων του Β'ΚΠΣ που έχουν κλείσει και έχουν σταλεί στις υπηρεσίες της αρμόδιας Γεν. Διεύθυνσης".

    [13] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Η πίεση στις τράπεζες. από τη συνεχώς επιδεινούμενη κρίση της χρηματιστηριακής αγοράς''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Επιδοτούνται 45.000 νέες θέσεις εργασίας. από 27 Ιανουαρίου έως 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις από τις επιχειρήσεις και τους άνεργους''.

    ΚΕΡΔΟΣ:''Ανάσα στις επιχειρήσεις η μετατροπή των δανείων. Η νέα τάση μετατρέπει τα βραχυπρόθεσμα σε μακροπρόθεσμα''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Υποβολή δήλωσης και στον λογιστή. Εγκύκλιος για ταχύτερη έκδοση εκκαθαριστικών''.

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ:''Σκάει" η φούσκα των Παραγώγων στη Σοφοκλέους. Με αφορμή το πρώτο "κανόνι" σε ΑΕΠΕΥ".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 21 January 2003 - 16:32:55 UTC